MM-neljännesvälierä Italia-Australia 26.6.

  • 20 126
  • 233

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Italia sukelsi jatkoon, mikä muu oli uutta? Laama vielä kaikista mahdollisista ratkaisijana. Catenacciokin oli löydetty takaisin, kiva kiva. Paljonkohan tämä voitto maksoi Italian liitolle? Pitäisivät sopupelinsä omassa liigassaan.

Kiitos kysymästä, kyllä vituttaa, kun tasapainohäiriöiset liimaletit voittivat tuomarin vahvalla avustuksella.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Golden AWe kirjoitti:
Kysymyksen osa "Italia ratkaisi pelin" viittaa tulkintaan että Australian tehottomuudella ei ollut vaikutusta lopputulokseen.

No, se virhe on pelkästään minun luonnoksessani. Ja siltikin tuohon tarttuminen on kyllä melkoista hapatusta.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Solomon kirjoitti:
En tiedä tarvitseeko, mutta varmasti ei kannata. Itse näin tilanteen samalla tavalla kuin GA - ennen hidastusta pidin pilkkua oikeutettuna. Tuomari näki tilanteen suurin piirtein samasta suunnasta kuin kamera, joten ehkei kenelläkään inhimillisiin aisteihin luottavalla tuomarilla ollut edes mahdollisuutta tuomita tilannetta oikein. Hidastuksiset kertoivat totuuden, mutta ehkei mitään oikeasti ollut tehtävissä.
Niin paitsi tuomari oli kentällä parin metrin päässä tapahtuneesta ja näki mihin Grosso kompastui. Toisinkuin kuin TV:n katselijat, jotka näkevät tapahtuman monien metrien päästä eikä yksityiskohtia erota samalla tavalla.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lauri kirjoitti:
Niin paitsi tuomari oli kentällä parin metrin päässä tapahtuneesta ja näki mihin Grosso kompastui. Toisinkuin kuin TV:n katselijat, jotka näkevät tapahtuman monien metrien päästä eikä yksityiskohtia erota samalla tavalla.

Mielikuvakseni jäi, että tuomari oli melko kaukana ja perspektiivi oli suht sama, paitsi sammakko. Mielikuva on mielikuva, joten saatan olla väärässä.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Solomon kirjoitti:
Mielikuvakseni jäi, että tuomari oli melko kaukana ja perspektiivi oli suht sama, paitsi sammakko. Mielikuva on mielikuva, joten saatan olla väärässä.
Juuri äsken hidastuksen katsoneena sanoisin, että tuomari oli todella hyvin sijoittunut tuossa tilanteessa, vain muutaman metrin päässä eikä näköesteitä mielestäni ollut.
 

J.Petke

Jäsen
Englanti sikailee, Italia filmaa, Saksa pelaa "konejalkapalloa" näinhän se menee ja on aina mennytkin. Oliko se Italian vika, että tuomari vihelsi rankkarin Grosson kaatumisesta? Kyllä Australia saa itseensä syyttää jos ei saa maalia kun pelaa puoli matsia yhden miehen ylivoimalla. Sitä en käsitä miksi Totti on vedetty tähän koko jupakkaan mukaan. Kaveri pisti vain rankkarin sisään, koko tilanne itse asiassa lähti Totin loistavasta avauksesta Grossolle josta G pääsi sitten nousemaan alueelle. Mutta oli tyylikäs tuuletus Totilta eiks je....?

Kokonaisuudessaan oli kyllä Italialta niin huono peli että olisi saanut pudota kun ei kerta PELIKIRJASTA löydy muita vaihtoehtoja kuin "pitkä pystyyn". Del Piero oli sysipaska ja toivottavasti jannua ei nähdä enää ikinä Italian paidassa. Nuoria miehiä tilalle ja vanhat parrat helvettiin. Omaan joukkueeseeni ottaisin koska vain Gattuson, Cannavaron ja Zambrottan, huipeita jätkiä.

Toivottavasti tajuavat vain pelata Swi-Ukr voittajaa vastaan tosissaan. Tosin näen että kumpikaan näistä joukkueista ei ole lähellekkään yhtä hyvä kuin Aussit.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Kyllä ns. suuret jalkapallomaat, kuten Italia, Argentiina, Brasilia ja Saksa yleensä hyötyvät tuomarien tekemistä ratkaisuista. En sano, että tuomarit tekisivät sen tahallaan, mutta jonkunlainen alitajuinen kunnioitus moninkertaisia maailmanmestareita kohtaan on varmasti olemassa.

On lajin kannalta harmi, että tuomarit nostavat itsensä näin suureen rooliin. Vuoden 1990 maailmanmestaruuskin ratkesi käsittämättömään rangaistuspotkuun. Antaisivat pelaajien pelata ja ratkaista paremmuutensa reilusti.

PS: Italia ei mielestäni ottelussa sukeltanut yhtään enempää, kuin muutkaan maat. Rangaistuspotku oli käsittämätön tuomio, mutta ei ole pelaajien vika, että tuomari tekee virheen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Solomon kirjoitti:
No, se virhe on pelkästään minun luonnoksessani. Ja siltikin tuohon tarttuminen on kyllä melkoista hapatusta.

Ehkä minulle jäi juhannuksesta liikaa se pattismurffitanssi henkisesti päälle.

~CHEERS!
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Uskallan väittää nyt 2-3 tuntia matsin jälkeen kun pahin vitutus alkaa laantua, että toisinpäin vastaavasta tilanteesta ei rankkaria olisi tullut.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Forza Azzurri! Hieno ja ansaittu voitto! Totti palasi valtaistuimelleen ja suurista vaikeuksista huolimatta Italia nousi voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli tyypillistä Italiaa. Mielestäni joukkue liikahti muutaman kerran nopeaan hyökkäykseen aika hanakasti. Vain Tonin tuhlailu piti Italian nollilla.

Materazzin punainen oli kova tuomio. Alla oli pelaajia ja Interin toppari ei tullut tilanteeseen edes napit edellä. En voinut ymmärtää tuomiota. Nimellä ja ruman pelaajan maineella oli taatusti osuutensa.

Aussit painoi n. vartin, jonka jälkeen tilanne taas normalisoitui. Italian taktiikka oli vain heikko, koska Del Piero on sysipaskassa kunnossa ja hänestä ei ollut pelintekijäksi kärjen takana. Lippi venytti Totin kentälle vaihtoa todennäköisesti siksi, että jos oltaisiin menty jatkoajalle ja pilkuille niin tämä olisi jaksanut koko pelin. Puolikuntoinen kun on.

Lopussa Grosson hieno haasto toi pilkun ja ratkaisun. Totti laittoi pallon verkkoon ihailtavalla varmuudella ja laittoi jauhot arvostelijoiden suuhun. Totti toi muutenkin Italian peliin täysin uuden vaihteen.

Hidastuksesta näkyi Grosson hakeneen rankun, mutta tämä on jalkapalloilulle normaali piirre. Filmauksia ja korostettuja kaatumisia nähtiin tässäkin ottelussa puolin ja toisin.
 

Miguel

Jäsen
HN kirjoitti:
Filmaamisessahan on kyse huijaamisesta, ja kun filmaaminen hyväksytään, on aika kiintoisaa pohtia, missä vaiheessa huijaaminen muuttuu hyväksyttävästä hyväksymättömäksi keinoksi tavoitella voittoa.

Vaikken pidä filmaamisesta, en pidä vihellysten kalastelua oikea-aikaisilla kaatumisilla hirveän vakavana ongelmana. Se on vähän kuin Jarkko Ruutu pelaamassa pikkusikaa tuomarin näkökentän ulkopuolella, jopa tietynlaista oveluutta, vaikkakin lajihengen vastaista.

Sen sijaan loukkaantumisten näyttely ja liioittelu on kuvottavaa toimintaa. Toisaalta tässäkin asiassa on olemassa rajatapauksia. Italian ensimmäisessä pelissä Iaquinta sai tolkuttoman filmipellen maineen, vaikka hän sai ihan oikeasti törkeästi takaapäin nilkoille. Vähemmälläkin draamallisuudella tilanne olisi näyttänyt pahalta.

Minua ei hävetä tapa, jolla Italia sai tämänpäiväisen voiton. Osittain siksi, että Italiakin oli minusta joutunut kärsimään kovasta virhetuomiosta samassa ottelussa. Osittain siksi, että edellisissä MM-kisoissa sama joukkue kärsi virhetuomioista ratkaisuottelussa. Enimmäkseen kuitenkin siksi, että urheilu ei aina reilua ja omille suo helposti voiton myös kyseenalaisella tavalla, kunhan joukkue ei ole syyllistynyt törkeään vilunkiin. Grosso kaatui suunnilleen yhtä paljon väsymyksen ja kömpelyyden kuin kalastelun takia. Tuomarin näkökulmasta tilanne saattoi hyvinkin näyttää rikkeeltä. Ihmisiä ne pillipiiparitkin ovat, joskus saattavat hylätä jopa Italialta maalin perusteetta, kuten kuuluisan Etelä-Korea -ottelun jatkoajalla.

Italian tämänpäiväisessä esityksessä ei hävetä juuri mikään muu kuin hampaattomuus. Siitäkin alivoimalla pelaaminen antaa paljon anteeksi.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
kristian kirjoitti:
Kyllä ns. suuret jalkapallomaat, kuten Italia, Argentiina, Brasilia ja Saksa yleensä hyötyvät tuomarien tekemistä ratkaisuista.

Ei tässä ole mitään absoluuttista totuutta. Kiistääkö joku Italian kärsimät vääryydet vuonna 2002 Etelä-Koreaa vastaan?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
HN kirjoitti:
Kaikista maista ja joukkueista löytyy pelaajia, jotka silloin tällöin filmaavat. Toiset useammin, toiset harvemmin. Merkittävä ero tuleekin yleisen hyväksynnän lisäksi siitä, onko filmaaminen suunnitelmallista, järjestelmällistä ja osa sitä taktista keinovalikoimaa, jota on päätetty ja halutaan käyttää voitontavoitteluun.

Rankkari oli kevyesti tuomittu, mutta Grosson syyttäminen filmaajaksi on toinen juttu. Onneksi kaikki kommentit tässä ketjussa on kirjoitettu ilman katkeruuttaa ... tai no, joo ...

Parempi voitti tänään, Italian pelissä on kyllä ikävänä sivupiirteenä ihmeellinen ylimielisyys kisojen tuomarilinjaa kohtaan, kaksi suoraa punaista neljään peliin on pikkasen liikaa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
HN kirjoitti:
Kaikista maista ja joukkueista löytyy pelaajia, jotka silloin tällöin filmaavat.
Aika kovaa yleistystä. Kerrotko Suomen maajoukkueen 'filmaajat'?
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Italia olisi voinut ratkaista pelin aikaisemminkin, mutta käy tämäkin. Ensimmäisellä puoliajalla Gilalla oli pari hyvää maalipaikkaa, Tonilla helvetin paljon enemmän. Pelkällä Tonin paremmalla tarkkuudella peli olisi ollut 4-0 ensimmäisen puoliajan jälkeen. Varsinkin 22. minuutilla tullut Tonin kääntöveto oli senttien päässä, hieno reaktiotorjunta/ hyvää säkää maalivahdilta.

Italian pahin ongelma on Del Piero, jota jostain syystä roikotetaan mukana kisoista toiseen. ADL ei ole ikinä ollut, eikä ikinä tule olemaan suuri pelaaja. Toisin kuin Totti. Italian peli sai ihan uuden ilmeen miehen tullessa kehiin. (Del Piero muuten "pidätteli" myös Baggiota ´98, joka Ranskaa vastaan kentälle päästessään meinasikin heti rankaista ja vei Italian rankkareissa ensimmäisenä pelaajana johtoon.)

Italian puolustus on on ilman Nestaakin maailman paras. Tosin tämä Materazzin kuvatus on varmaan jotain argentiinalaista alkuperää, Camoranesin kanssa hiuksista vittuun. Punaista en ehkä olisi antanut, koska osuma tuli lähinnä omaan pelaajaan. Samalla tavalla osui aussi Grossoon, joten poraaminen oikeusmurhasta naurattaa. Filmausta tässä pelissä ei ollut nimeksikään, jos verrataan esim. eilisiin peleihin.

Joka tapauksessa, Italian peli näyttää hyvältä. Yhtään maalia ei vieläkään omiin, ja pienellä hienosäädöllä (ADL ainakin pois) seuraava peli ratkeaa selvemmin.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Italialaispelaaja kaatui väsymystään rangaistusalueella makaavaan australialaispelaajaan. Aluksi näytti pilkun arvoiselta rikkeeltä, mutta hidastuksesta selvisi, ettei ollut pilkun paikka. Olisi ollut kiva nähdä jatkoaika ja rankut. Nyt nähtiin vain yksi rankku.
 

Sinisointu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kuinkas Italialaisia saa toistuvaksi kutsua " makarooneiksi " ilman kenenkään älähdystä? Mites jos minä alkaisin vaikka Ghanan pelaajia kutsumaan, neekereiksi? Taikka jos Brasilia - Ghana ottelun jälkeen Ghanan pelaajia herjattaisiin toistuvasti, neekereiksi? Jos nuo herjaukset ja rasismi jätettäisiin pois kun keskustellaan jalkapallosta.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Teidän mielestä oksettava pelin loppu, mua lähinnä oksettaa vain tämä ketju. Oliko pilkku Italian vika? ei. Oliko siinä filmausta? ei. Oliko pilkun arvoista rikettä? ei, tuomari teki silti oman ratkaisunsa.

Mutta itse peliin.. huono ja mitään sanomaton, Italialla maalipaikat ja Australialla näennäinen hallinta.

Onneksi jatkoon, mutta pelien pitäisi parantua huomattavasti. Toni ja Inzaghi kärkeen, Gilardino ja Del Piero penkille niin homma alkaa toimia!
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Cube kirjoitti:
Maali se on oma maalikin. Paremmalla tuomaripelillä olisi se toinenkin hyväksytty.
Aivan, pääsi unohtumaan, koska olen pyyhkinyt Zaccardon onnistuneesti muististani. Sitä parempaa tuomaripeliä on nähty Italiaa vastaan ihan tarpeeksi aiemmissa kisoissa, joten kerran näinkin päin.
 
Viimeksi muokattu:

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ah, omilla suosikeilla pyyhkii hyvin, kiitos Azzurri. Kiitos Totti. Harmitti Aussien puolesta vähän, mutta sekin lieveni äkkiä kun Kewell ei pystynyt pelaamaan. Francesco Totti tekee näissä kisoissa Baggiot '94, saattepa nähdä. Kun Totti tuli kehiin, tiesin että hän ratkaisee eikä Francesco pettänyt. Vähän jäin kaipaamaan chippirankkaria mutta toisaalta kova pommi ylänurkkaan oli ihan yhtä hyvä. Tuuletukselleen voisi tehdä kyllä jotain...se on iso osa legendaksi nousemista.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tottiiiiiiiii!!!

Miguel kirjoitti:
Tämänpäiväinen peli menee hyvästä komediasta. Kohtuutonta punaista seurasi kohtuuton rankkarivihellys.

Näin juuri, kohtuuton punainen mutta aika kohtuuton oli pilkkukin vaikkakin epäilen että italiaano ei tuosta aukeamassa olleessa avopaikassa olisi vetänyt turvalleen vaan se kompurointi kengurupakkiin oli ihan todellinen, se kuinka aktiivinen kenguru tuossa tilanteessa oli on sitten toinen asia. Näin Italiaa kakkosuosikkina pitävänä en tietenkään valita että Italia sai vähän lahjaksi pilkun kestettyään hienosti pitkän alimiehityksellä pelaamisen, aussit ei saaneet montaakaan kunnon maalipaikkaa vaikka se palloa selkeästi hallitsi, toisaalta Italia keskittyi niin tarkasti puolustamaan että 2.jaksolla Materazzin ulosajon jälkeen sillä ei käytännössä ollut kuin yksi puolittainen paikka ennen tuota pilkkuun johtanutta tilannetta.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Noniinno. Vaikeuksien kautta voittoon. Italian taktiikka kyllä ihmetytti, koska kyllä siellä nyt täytyy olla nopeampaan ja varmempaan maapeliin pystyvää porukkaa. Osittain ongelma oli Del Pierro, joka oli liian haluton ja hidas siirtämään painetta hyökkäysalueelle. Del Pierro on nykyisessä kunnossaan hyödyksi vasta sitten kun Italia puolustaa vaikka 2-0 johtoa, mutta silloin kun tarvitaan maalia niin joku muu pitää laittaa moottoriksi. Italian peli myös huutaa Nestaa. Toni, hmmmmmm??? Jotenkin iso poika on liian isoissa saappaissa. Filippolle vastuuta ja heti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös