MM-kisojen jälkipeli(st)ä vielä

  • 1 815
  • 9

Juice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, CCCP
En tiedä onko tämä asia puitu jossain määrin jonkun otsikon alla kun en pahemmin keskusteluja nykyään seuraa. En ensisilmäyksellä nää ainakaan mitään tähän viittaavaa. MM-kisojen jälkipyykkiä siis.. ja lähinnä tuosta Suomi-Venäjä -pelin jälkeisestä keskustelusta.

"MM-kisojen pelisysteemi on epäoikeudenmukainen", näin Peltosen Ville itkee veikkaajan urheiluliitteessä. "Vastustaja voi hakea rankkarikisaa vaan rikkomalla ja puolustamalla". No tuohon vois sanoa että se harvemmin kyllä onnistuu (eikä sitä kannata yrittääkään kun huomattavasti parempaa joukkuetta vastaan) ja joku muu maa kun noiden kisojen Suomi kyllä tekee enemmän kun kaks maalia jos voittaa laukaukset 40-9. Kun on ihan suoraan myönnetty että joukkueessa on/oli paha maalinteko-ongelma niin vähän turhaa lähtee jostain pelisysteemiä lähteä syyttämään.
Tuomaritoiminta oli ehkä Suomi-Venäjä -pelin(ja lähes kaikkien muidenkin) 3.erässä sieltä mistä ulosteetkin tulevat mutta se ei korjaannu pelisysteemiä muuttamalla vaan tuomarilinjaa korjaamalla.

Peltonen ehotti jotain että pitäis pelata vähän siihen tyyliin kun Suomessa '97 että jotain kaks lohkoa ja niistä sitten kummastakin kaks parasta pelais välierät tjsp. "Näin huonommatkin joukkueet joutuisivat hyökkäämään aktiivisemmin ja hakemaan voittoja". Ihan hyvä idea noin periaatteessa mutta ei se noita samoja valitusvirsiä poista yhtään mihinkään jos Suomi ei pärjää niinkun toivotaan(=voita kultaa). Kun muistaa miten Suomen kisojen jälkeen itkettiin sitä että se yksi säkämaali Tsekkiä vastaan loppujen lopuks pudotti Suomen pronssipelistä. "Aivan epäoikeudenmukaista että yksi maali ensimmäisessä pelissä ratkaisee niin paljon". Se mielipide muuttuu aina sen mukaan miten suosikkijoukkueelle sattuu käymään. Tosiasia on kuitenkin se että pitää aina valita siitä että joko on jonkunasteiset pudotuspelit tai sitten pelkkä mestaruussara. Ihan sama kumpi niin aina tulee pelisysteemistä itkemistä jos tipahtaa jatkosta. Jos on playoffit niin tulee em. valittamista, jos mestaruussarja niin jotain lässyttämistä siitä kun merkitsevät pelit alkaa heti kisojen alussa. Ei siitä koskaan mihinkään pääse.

Rasittavaa. Miksei voida hyväksyä sitä että toinen joukkue ei osannut tehdä maaleja paikoista mutta toinen teki(ja oli parempi?) ja siten voitti.

Ongelmahan voidaan toki korjata muuttamalla jääkiekon sääntöjä ainakin suuremmissa arvokisoissa. Unohetaan maalit absoluuttisena ratkaisijana ja annetaan joukkueille pisteitä esim. materiaalin mukaan siten että lasketaan joukkueen pelajien tekemät pisteet viime kaudella siinä sarjassa missä pelaavat. Luonnollisesti sarjaan pitäisi asettaa tietty sarjakerroin että esimerkiksi NHL:ssä tehdyt pisteet ovat arvokkaampia kuin Sm-liigassa. Jäähyt puolestaan toisivat miinuspisteitä ja tätä kautta saataisiin joukkueille ennakkopisteytys. Itse ottelusta pisteitä saisi maaleista(ehkä tietysti enemmän kuin muista ottelun tekijöistä), laukauksista, topllalaukauksista(tietenkin enemmän kuin ohimenneistä/torjutuista) ja esim. jäähyistä miinuspisteitä. Näin voitaisiin varmistaa se, että vaikka huonompi joukkue sattuisi yllättämään paremman joukkueen maaleissa 4-2 voisi parempi joukkue voittaa pelin koska olisi voittanut kuitenkin laukaukset 44-11 ja onhan joukkueessa sentään pelaa monta NHL-tähteä ja on kuitenkin parempi joukkue ja sen ehdottomasti kuuluu päästä jatkoon.
Ja etteivät itse pelitapahtumat vaikuttaisi liikaa tulokseen(paremmalla joukkueellahan voi olla huono päivä tai se voi olla väsynyt jne. ja ottaa enemmän rangaistuksia) niin esim. erilliset kiintiöjäähyt voitaisiin jakaa etukäteen sen mukaan kuinka paljon joukkueen pelaajat ovat ottaneet seurajoukkueissaan jäähyjä. Ennen ottelua pidettäisiin tilaisuus jossa enemmän jäähyjä saanut joukkue joutuisi valitsemaan ensin peliajan jolloin jäähy astuisi voimaan. Tämän jälkeen joukkueet saisivat asettaa jäähynsä vuototellen haluamaansa ajankohtaan. Jäähyjä ei kuitenkaan saisi ottaa niin, että olisi yli 2 miestä kerrallaan jäähyaitiossa ja viimeiset jäähyt olisi käytettävä ajassa 58:00.
Lisäksi pitäisi perustaa erillinen raati joka arvioi kumpi joukkue pelaa viihdyttävämpää jääkiekkoa ja tästä saa tietysti plus/miinuspisteitä. Sillä eihän voida sallia että ikävää puolustuspeliä ja pelkkää lopputulosta pelaavat joukkueet voisivat pudottaa/voittaa oikeasti parempiaan.

Näin voitaisiin varmistaa että parempi joukkue menisi varmasti jatkoon eikä huono tuuri tai huono maalinteko-onni ratkaisisi liikaa. Sitähän kaikki haluavat? "Parempi" menisi jatkoon.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt menee off-topic mutta menköön!

Mitä sulla on Ville Peltosta vastaan? Viestissäsi vain ruikutat jostain Peltosen lausunnoista!

Tämä on vakavampaa kun Pentin töniminen tai Aran palvominen!
 

Juice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, CCCP
Off-topic kylläkin

Nojoo, ohi topicista, ohi asian ytimestä..

Ei ole mitään Peltosta vastaan, hyvä pelaaja ja varmaan ihan hyvä ihminenkin.. :) Mutta siis tuo asiasisältö mitä sen lausunnoissa oli lähinnä ärsytti. Ihan sama kuka sen olisi sanonut, jos Veikkaajan urheiluliitteessä olisi ollut Pekka Poikolainen valittamassa MM-kisojen pelisysteemin epäoikeudenmukaisuutta niin olisin kirjoittanut täysin samoin - tietenkin muuttaen Peltosen nimen Poikolaiseen.

Ja samalla lailla olisin saanut "mitä sulla on Poikolaista vastaan??" -vastauksia, en tosin ehkä yhtä herkästi kun ei em. herra ole ihan yhtä tunnettu kiekkoilija kuin Peltonen.

Kyllä, ihan yhtä hyvin olisi voinut kirjoittaa jotain "nyt taas puhutaan että..." mutta tuo juttu oli niin avoimesti esillä että siihen oli helpompi viitata.

Ei pidä ottaa asioita niin henkilökohtaisesti. Se on vähän tämän palstan ongelma..
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Ihan oikeassa Juice on, vaikka meidän kipparin negatiivisessa mielessä mainitsikin. Aivan helvetin turhaa touhua selitellä jollain pelisysteemeilllä itse sössittyjä kisoja. Niistä paikoista, jotka Suomi kykeni luomaan, parempi joukkue olisi tehnyt riittävän määrän maaleja. Rankkarikisassa puolestaan nähtiin, että parhailla venäläisillä oli paremmat kädet kuin meikäläisillä. Mahdollisesti myös parempi maalivahti.

Onhan se toki ikävää katsottavaa tuollainen nylkkytaktiikka, jota Venäjä pelasi. Peruutellaan ja peruutellaan, mutta isketään terävästi vastaiskuista. Vaikea asetelma, jos "paremman" joukkueen maalinteko tökkii, kuten Suomella teki. Mutta olkoon vaikka kuinka ikävää kiekkoa, samaan turvautui myös Jokerit tällä kaudella välieräsarjan neljännen ottelun kolmannessa erässä ja finaalisarjan neljännen ottelun kolmannessa erässä. So not?

En ole lukenut tuota Veikkaajan artikkelia, mutta jos Ville tuollaisia on mennyt höpöttämään, niin turhaa ajanhukkaa. Vaihdetaan mieluummin valmentajaa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Epäoikeudenmukaisuudesta

Parempien käsien lisäksi Venäläisillä oli maalinsuulla ns kuuma maalivahti ja niin kuin tämä lähtökohta ei jo riittäisi niin Venäjä sai palkinnoksi peruuttelustaan veivata rankkarinsa lähes peilikirkkaalta jäältä Suomen saadessa rajusta hyökkäämisestä johtuen puskea lääppäsynsä jo lähes 30 minuuttia tehokasta peliaikaa nähneestä sohjosta. No selityksiähän nuo on ja Suomen olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan peli jo sen 70 minuutin aikana, jotta tuolta tuhoontuomitulta rankkarikisalta oltaisiin vältytty.

Aralla on sopimusta jäljellä vielä se yksi vuosi jonka jälkeen uskon että on aika haistella uusia tuulia, miksei olisi jo nytkin mutta en näe mitään erityistä ja akuuttia syytä miksi tuo olemassa oleva sopimus pitäisi irtisanoa ja vaihtaa maajoukkueen päävalmentajaa.

Tsekin jääkiekkoliitto esitti jo oman älyttömyytensä pistämällä maansa triplamestaruuteen siiviittäneen valmentajan kilometritehtaalle yhden epäonnistuneen kauden jälkeen.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Onko aina se joukkue parempi, joka pelaa hyökkäävää kiekkoa? Siltähän se aina näyttää. Hyökkäävä joukkue, jonka vastassa on puolustava, näyttää siltä kuin puolustava olisi ylivoiman edessä. Taktiikka on tosin valmentajan valitsema. Hän on valinnut pelityylin sen mukaan, mihin on resursseja. Venäjä valitsi puolustavan pelin, kyttäsi Suomen erehdyksiä ja ratkaisi rankkareissa. Taktinen voitto, joskaan ei mikään niin kaunis, eikä yleisölle ystävällinen.

Kaikki muistavat Suomen pelin Neuvostoliittoa vastaan Galgaryssä. Osat olivat toisin päin. Suomi pärjäsi silloin ankaralla puolustuspelillä ylivoimaista - jo valmista mestaria vastaan, paikkaa kytäten. Homma onnistui ja tuloksena oli pronssia.

Joskus homma onnistuu (kysykää vaikka ruotsalaisilta), yleensä ei. Ainoa lääke on tehdä itse enemmän maaleja.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Viestin lähetti finnishninja
Kaikki muistavat Suomen pelin Neuvostoliittoa vastaan Galgaryssä. Osat olivat toisin päin. Suomi pärjäsi silloin ankaralla puolustuspelillä ylivoimaista - jo valmista mestaria vastaan, paikkaa kytäten. Homma onnistui ja tuloksena oli pronssia.

Joskus homma onnistuu (kysykää vaikka ruotsalaisilta), yleensä ei. Ainoa lääke on tehdä itse enemmän maaleja.

Muistetaanhan se Calgaryn peli. Suomi vaan voitti hopeaa ja pronssit jäi Ruotsille.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti teemu_s


Muistetaanhan se Calgaryn peli. Suomi vaan voitti hopeaa ja pronssit jäi Ruotsille.

Jep, itselläni nousee vieläkin iho kananlihalle kun ajattelen sitä matsia. Yksi ehdottomasti hienoimpia kiekkomuistoja!
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti finnishninja
Onko aina se joukkue parempi, joka pelaa hyökkäävää kiekkoa? Siltähän se aina näyttää. Hyökkäävä joukkue, jonka vastassa on puolustava, näyttää siltä kuin puolustava olisi ylivoiman edessä. Taktiikka on tosin valmentajan valitsema. Hän on valinnut pelityylin sen mukaan, mihin on resursseja. Venäjä valitsi puolustavan pelin, kyttäsi Suomen erehdyksiä ja ratkaisi rankkareissa. Taktinen voitto, joskaan ei mikään niin kaunis, eikä yleisölle ystävällinen.

Nii-in, eri joukkueiden välinen 'paremmuus' on vähän vaikea määritellä. Yksilöistähän se loppujen lopuksi riippuu - lätkä on viihdettä ja ihmisillä on monta eri käsitystä viihteestä. Itse pidän hyökkäävää taitokiekkoa viihdyttävämpänä kuin ottelun voittoa sinänsä.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Täysin samaa mieltä. Myös minusta pelityyli, joka perustuu peli-iloon, hyökkäävään ja agressiivisuuteen mallilla "eteenpäin" on hienointa katseltavaa. Moni joukkue on tosin hävinnyt juuri sen takia, sillä vain eteenpäin katsoessa unohtuu puolustus niin helposti. Suuri sydän, hyvä maalivahti ja hieman säkää on malli jolla isokin kiekkomaa kaatuu aina silloin tällöin (valitettavasti).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös