MM-kisat, Saksa 2010: Suomen kokoonpano

  • 564 455
  • 1 945

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Päivitetään tässä hieman omaakin rosteria.

Nyt on pelattu tässä pari peliä eurohockeytouria ja täytyy sanoa, että Lehterän meno on ollut yllättävän vaisua. Venäjäpelissä muutama väläytys, mutta siihen se oikeastaan on jäänyt. Immosen ja Konnan jälkeen mahdollisuudet kolmossentteriksi. Lehterän kanssa pelanneet Granlund ja Härskikään eivät vakuuttaneet, joten toivottavasti eivät ole Ruotsi-ottelussa samassa kentässä. Toisesta Tapparan pojasta eli Säteristä täytyy sanoa, että pelasi kyllä hemmetin hyvän matsin tänään Tsekkiä vastaan. Mahdollinen kolmosvahti.

Enemmän olisin odottanut Niskalalta, Granlundilta ja ekassa pelissä Miettiseltä ja Jokiselta. Aaltonen ollut ehdottomasti positiivisin yllätys ja kisapaikka mielestäni pitäisi olla selviö.

Oma fantasiarosteri:

Jokinen - Immonen - Miettinen
Kapanen - Kontiola - Aaltonen
Korpikoski - Lehterä - Osala
Komarov - Hahl - Pihlström

Lepistö - Salmela
Nummelin - Jaakola
Vatanen - Kukkonen
Niskala

Rinne
Vehanen
Säteri

Todennäköisesti Lepistö ei kuitenkaan tule ja Osalan paikalla viilettää Granlund. Minulla ei ole mitään Granlundia vastaan, mutta hän ei erityisesti dominoinut 20-vuotiaiden kisoissa ja näissä eht-peleissä on tullut erittäin kummia ratkaisuja, jotka ovat maksaneet jopa maalin, niin näkisin mielummin Osalan tässä paikassa. Muutenkin tuo Granlund hype on mennyt yli. Tänäänkin maikkarin asiantuntijat puhuivat aivan liikaa hänestä ja Vatasesta. Eivät taineet edes mainita Säterin ensimmäistä ottelua.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Muutenkin tuo Granlund hype on mennyt yli. Tänäänkin maikkarin asiantuntijat puhuivat aivan liikaa hänestä ja Vatasesta. Eivät taineet edes mainita Säterin ensimmäistä ottelua.

Noihin maikkarin "asiantuntijoihin" kannattaa suhtautua varauksella. Lehterän ketju väläytteli muutaman kerran Tshekkiä vastaan, mutta kokonaisuus jäi hieman epäselväksi. Vaikka Hartikainen maalin värkkäsi, niin taitaapi Korpikoski hänen paikkansa kisoissa viedä. Kontiolan ketju pelasi mallikkaasti ja tuossa voisi olla valmis koostumus myös kisoihin. Suomen paras ketju tässä pelissä ja Aaltonen jatkaa hienoja otteita. Vatasen ylivoimarohkeus miellytti. Jätti lähes täysin Niskalan apumiehen rooliin. Säteri pelasi hyvin, mutta kisoissa odottaa vain sparraamista harjoituksissa ja popcornia katsomossa, joten sinällänsä ihan sama valitaanko hänet tai Tarkki.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minusta taas koko kolmikko Vatanen, Hartikainen ja Granlund kannattaa valita kisoihin, koska ei nuo heidän kanssa pelipaikoista kilpailevat pelaajat ole sen parempia pelaajia tai hyödyllisempiä Suomen joukkueelle Saksassa kuin tämä kolmikko ja nyt kannattaa Jukka Jalosen panostaa tulevaisuuteen, koska todetaan se nyt vielä kerran. Nuorten pelipaikoista kilpailevat kokeneemmat pelaajat eivät ole parempia kuin Vatanen, Hartikainen ja Granlund.

Se on ihan sama mitä maikkarin selostajat höpöttävät, ainakin Jukka Jalosen valinnoille, joten älkää antako jonkun Aholan ja kumppaneiden lässytyksen häiritä itseänne ja älkää tosiaan kuvitelko, että heidän välillä hölmö jonkun esim. Granlundin hehkutus vaikuttaisi jotenkin siihen, että pääseekö hän kisajoukkueeseen. Se on melkein yhtä hassu luulo, kun olettaisi, että tämä minun kirjoitukseni saisi Jukka Jalosen valitsemaan Vatasen, Hartikaisen ja Granlundin kisoihin, kun luulisi maikkarin selostajien puheilla TV-lähetyksissä olevan jotain merkitystä Jalosen mm-kisajoukkueen valintoihin. Meillä on vain mielipiteitä ja Jukka Jalonen päättää kuka kisajoukkueessa pelaa.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Suomella siis 16 hyökkääjää tämän hetken ryhmässä: Korpikoski, Immonen, Jokinen, Miettinen + tänään pelanneet 12? Kolme jos pitää noista tiputtaa niin aika selkeästi Louhivaara, Hahl, Santala/Hytönen jäävät kotiin. Jos en nyt unohtanut jotain, niin pitäisi olla aika selkeät valinnat? Osala tietysti saattaa sekoittaa pakkaa, jos sinnepäin ollaan vielä yhteydessä. Veikkaan että ei.

Junnukolmikko siis mukaan ehdottomasti. Vatanen pitäisi olla selkein valinta, mutta kyllä ottaisin hyökkääjätkin mukaan, koska kuten sanottua eivät vaihtoehdot ole sen erikoisempia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omat suosikkiketjuni kisoihin:

Jokinen - Immonen - Miettinen
Kapanen - Kontiola - Aaltonen
Korpikoski - Lehterä - Granlund
Komarov - Hytönen - Pihlström
Hartikainen

Lepistö - Salmela
Nummelin - Jaakola
Vatanen - Kukkonen
Niskala

Vehanen
Rinne

Ykkösketju on melkolailla selviö. Kakkonen on jo osoittanut toimivuutensa, joten sellaisenaan kisoihin. Kolmoseen Hartikaisen tilalle Korppari takomaan Lehterän ja Granlundin syötöt verkkoon. Nelosen miehet ovat valmiiksi tuttuja toisilleen ja kaikki sopivat rikkovaan rooliin erinomaisesti. Hartikainen kyttäilee peliaikaa 13. hyökkääjänä.

Pakkiosasto on melko selvä myöskin. Jos Lepistö ei tule, niin sitten pitää miettiä sopiva paikkaaja. Vehanen ykkösmolariksi ja Rinne kakkoseksi. Kolmonen voi olla vaikka Säteri - tai joku muu nuori haistelemaan tunnelmia.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omat suosikkiketjuni kisoihin:

Jokinen - Immonen - Miettinen
Kapanen - Kontiola - Aaltonen
Korpikoski - Lehterä - Granlund
Komarov - Hytönen - Pihlström
Hartikainen

Lepistö - Salmela
Nummelin - Jaakola
Vatanen - Kukkonen
Niskala

Vehanen
Rinne
Allekirjoittaisin melkein nämä ketjut. Nyt riippuu oikeastaan enää siitä, millaista roolia kolmosketjulle haetaan. Jos siitä olisi tarkoitus tehdä fyysisempi, niin saattaa olla että Granlund ja Lehterä jäävät ulos. Tällöin kolmonen ja nelonen voisi mennä:

Korpikoski - Santala - Pihlström
Komarov - Hytönen - Hahl

Moneltakos pelaajalta leimataan passit?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Allekirjoittaisin melkein nämä ketjut. Nyt riippuu oikeastaan enää siitä, millaista roolia kolmosketjulle haetaan. Jos siitä olisi tarkoitus tehdä fyysisempi, niin saattaa olla että Granlund ja Lehterä jäävät ulos. Tällöin kolmonen ja nelonen voisi mennä:

Korpikoski - Santala - Pihlström
Komarov - Hytönen - Hahl

Aika erikoista, ettet JYP-fanina laittaisi Pillua ja Hytöstä samaan ketjuun. Toki nämä ehdottamasi vaihtoehdot tekisivät 3. ja 4. ketjuista fyysisempiä, mutta samalla karsisivat joukkueesta huomattavan määrän yksilötaitoa. Oma toiveeni on se, että Hytönen ja Santala jätetään rannalle ruikuttamaan ja Hahl pelaa 4. ketjun sentterinä, laidoillaan Komarov ja Pillu/Hartikainen. Kolmosen sopiva koostumus voisi olla Korpikoski/Kapanen/Miettinen-Lehterä-Granlund, jolloin nuorten pelintekijöiden avuksi saadaan hyvä kahdensuunnan hyökkääjä, joka myös kykenee lyömään laattaa reppuun.

Mikä muuten lienee Osalan tilanne? Mieshän vapautui juuri AHLstä, joten luulisi sen puoleen olevan varsin käyttökelpoinen pelaaja. Miehellä on kelpo kausi takana (69 ottelussa 25+17=42), ja kenties hänellä olisi potentiaalia tehdä ns. Pihlströmit näissä kisoissa. Vai meinaavatkohan uimalakki ja JJ tehdä hänelle saman tempun kuin Nokelaiselle? Nokelainen nyt jokatapauksessa kuuluisi tasonsa puolesta tähän joukkueeseen. Muut saavat ovat siitä mitä mieltä tahansa, mutta tämä on totuus ja piste.
 

Ritukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kai Suikkanen.
Laitetaanpa omaa ihannesommitelmia itsekin.

Miettinen - Immonen - Granlund

Kapanen - Kontiola - Aaltonen

Korpikoski - Lehterä - Jokinen

Komarov - Hytönen - Hartikainen ( mieluiten olisin tässä paikalla nähnyt Osalan)

Hahl - Pihlström


Granlundin tilanteesta, tämänkaltaisia pelaajia Suomessa tulee noin yksi viidessätoista vuodessa. Suomen valmennusryhmän pitäisi olla hereillä tilanteesta ja auttaa Granlundia saamaan mahdollisemman korkea varausnumero sekä antamaan samalla arvokasta kokemusta. Ei Suomi näissä kisoissa siihen kaadu jos Granlund on mukana. Mitä sitten jos tulee muutama harhasyöttö, niitä tapahtuu kaikille jotka uskaltavat yrittää antaa sen ratkaisevan syötön, eikä tyydy aina siihen helpoimpaan ja varmimpaan ratkaisuun. Sama pätee Vataseen.

Nyt Jalonen katse myös tulevaisuuteen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Moneltakos pelaajalta leimataan passit?

Hyvä kysymys. Jos käytäntö on sama kuin takavuosina eli alkusarjaan saa 22 pelaajaa ja jatkosarjaan kolme lisää eli yhteensä 25 pelaajaa, niin silloin Suomenkin kannattaa käyttää tämä pelivara ja ottaa ns. ylimääräisiä miehiä joka pelipaikalle (paitsi maalivahteihin). Mihinkään NHL:n puolivälierien tulokkaisiin ei kannata tässä vaiheessa uhrata ajatuksia, on erittäin epätodennäköistä, että siellä vielä jäljellä olevat suomalaiset jaksaisivat tulla enää MM-kisoihin kahden pudotuspelikierroksen jälkeen, kun monet pelaajat eivät jaksaneet tulla edes runkosarjan jälkeen.

25 pelaajaahan on järkevintä jakaa seuraavasti:
3 maalivahtia
8 pakkia
14 hyökkääjää (joista mielellään 5 sentteriä, 9 laituria).

Alkulohko mennään seitsemällä pakilla ja 12 hyökkääjällä, loppujen passit leimataan myöhemmin. Sitä ennen aika menee rattoisasti kuntopyörää polkien.

Jatkolohkossa on sitten varaa käyttää pelaajia laajemmalla rintamalla, etsiä sopivia koostumuksia ja tarvittaessa hyllyttää joku flopiksi osoittautuva. Lopullisen ketjukoostumuksen on oltava kasassa oikeastaan vasta jatkolohkon viimeisessä kovemmassa matsissa sekä tietysti puolivälierissä, sen jälkeen ei ole tarvetta muutoksiin (jos pelit jatkuvat).
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Allekirjoittanut toivoisi edelleen joukkueeseen Teemu Laaksoa ja/tai Ilkka Heikkistä, mutta Jukka Jalonen nyt ei muutenkaan ole osoittanut mitään mielenkiintoa AHL:ssä pelaaviin pelaajiin. Teemu Laakso voisi ainakin peruspakkina voisi sopia hyvin hyökkäysorientoituneeseen ja heikkoon puolustuskalustustoon. Heikkinenkään ei olisi huono vaihtoehto, ja toisi myöskin kokoa puolustukseen. Omaan silmääni herra Niskala ei ole ainakaan esittänyt mitään miksi hänet pitäisi ottaa joukkueeseen, mutta varmaan olympiastatuksen ansiosta nousee joukkueeseen, vaikka en näe hänelle oikein roolia, ellei sitten Sami Vatasta pistetä seitsemänneksi puolustajaksi, sillä muiden parin kiekollisen roolin kantavat Salmela ja Nummelin. Vatasta kyllä tästä kaksikosta mieluummin peluuttaisin, sillä hänellä on potentiaalia olla NHL:n ykkösparin pakki tulevaisuudessa. Kukko oli aika lapanen olympiakisoissa, mutta toisaalta nämä ovat ihan eri karkelot ja on ainakin peruspuolustaja. Topi Jaakola lienee varma nimi kisakoneeseen.

Nummelin — Jaakola
Salmela — Laakso
Vatanen — Kukkonen
Niskala

Hyökkäysosaston ykköskenttä koostuu erittäin todennäköisesti Miettisestä, Messiaasta ja Immosesta, enkä kyllä valita. Uskon että tällä on potentiaalia olla ihan hyvä ykkönen, pientä kysymysmerkkiä voi aiheuttaa Immosen luistelunopeus. Myös kakkoskenttä taitaa olla melko selviö, sillä koostumus Kapanen—Kontiola—Aaltonen toimi melko hyvin ja he ovat esityksillään ansainneet paikan koneesta. Jospa aaltonen tekisi "pillut" ja saisi paikan NHL:stä, vaikka toki ryssälandia voi myös kutsua. Kolmosketjuun varma nimi on ainakin Lauri Korpikoski ja ehkä myös Jori Lehterä (vaikka onkin ollut melko vaisu), mutta kolmannesta tontista voi tulla vääntöä. Toivoisin tuohon paikalle Granlundia/Hartikaista, mutta jospa uimalakki vääntää siihen louhivaaran.. Uskoisin että Härski pärjäisi junnukaksikosta paremmin tasakentällisin pelatessa, joten ennemmin Mikke sitten yv-spesialistiksi ja 13.hyökkääjäksi. Neloskenttä muodostuu Leo Komarovista ja Antti Pihlströmistä, ja sentteri tulee kolmikosta Hahl/Santala/Hytönen. Santala ja Hahl toisivat ainakin sitä vääntövoimaa, mut jiipei on hei Jypin mies.. Toivoisin myöskin Pillun paikalle Oskar Osalaa, mutta ei taida olla tulossa, mikä on kyllä harmi. Kaikkein mieluisin sentterivalinta olisi tietysti ollut Petteri Nokelainen.

Messias — Immonen — Miettinen
Kapanen — Kontiola — Aaltonen
Korpikoski — Lehterä — Hartikainen
Komarov — Hytönen — Pihlström
Granlund
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Uskon että tällä on potentiaalia olla ihan hyvä ykkönen, pientä kysymysmerkkiä voi aiheuttaa Immosen luistelunopeus.

Itse asiassa tuo kenttä olisi aika hidas Miettistä lukuunottamatta. Sekä Jokinen että Immonen ovat kuitenkin molemmat vahvoja luistimilla ja peliäly joukkueen parhaimmistoa, eli tulosta on silti lupa odottaa. Valtralaisten Messias-hassutteluun täytyy kommentoida, että toivottavasti ei vakinaistu muuallakin Suomessa leimaamaan hienoa pelimiestä...
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Itse asiassa tuo kenttä olisi aika hidas Miettistä lukuunottamatta. Sekä Jokinen että Immonen ovat kuitenkin molemmat vahvoja luistimilla ja peliäly joukkueen parhaimmistoa, eli tulosta on silti lupa odottaa. Valtralaisten Messias-hassutteluun täytyy kommentoida, että toivottavasti ei vakinaistu muuallakin Suomessa leimaamaan hienoa pelimiestä...

Mie kyllä ymmärsin tuon messiaan olleen tuossa viestissä tämän JJ:n? Yhtä kaikki kyllä se potentiaalinen kenttä on ainakin paperilla. Puolustushan tuo akilleenkantapää taas kerran näyttäisi olevan, sinänsä hassua, kun luulisi luutijoita löytyvän enemmän kuin pelintekijäpakkeja. Näillä se kai on kumminkin tällä kertaa mentävä, toivottavasti natsaa hyvin.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika erikoista, ettet JYP-fanina laittaisi Pillua ja Hytöstä samaan ketjuun.
Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllähän minä laittaisin nelosketjuksi:

Pihlström - Hytönen - Louhivaara

Jos tällainen ketju laitettaisiin, niin kyllähän siinä saisi Dufva kyytiä Suomen kiekkokansalta. Kyllähän siinä pompittaisiin Komarovin, Hahlin ja monen muun varpaille, mutta turha sitä on kieltää, etteikö tämä olisi oikein toimiva nelosketju. Kaikki erittäin hyviä (taka)karvaajia ja loistavia likaisen työn tekijöitä. Kisoissa tullaan varmaan hieman vielä etsimään kokoonpanoja - kunhan nyt ensin nähdään ketä sinne Saksaan lähtee.

Millainen pelaaja se Korpikoski muuten on?
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Pakkitilanne huolestuttaa eniten joukkueessa. Maalivahtiosasto on kunnossa, hyökkäykseen saadaan toimivat ketjut, mutta pakisto on ohut!

Rinne on ehdoton ykkönen ja Vehaselle se yksi pakollinen peli alkusarjassa. Pekka pelaa muut matsit.

Nummelin-Salmela
Niskala-Jaakola
Vatanen-Kukkonen

Näillä lähtisin itse liikkeelle. Ylivoimalle sitten Vataselle isoa roolia! Kaveri on aivan huikea ikäisekseen ja Samilla on täydet edellytykset tehdä tuhoja kisoissa viivalta. Ykkösylivoimapakit siis Vatanen-Nummelin, kakkospariin Niskala ja Salmela.

Hyökkäyspää seuraavalla tavalla:

Kapanen-Kontiola-Aaltonen
Jokinen-Lehterä-Miettinen
Korpikoski-Immonen-Granlund
Hahl-Santala-Komarov

Hartikainen ei vielä mahdu joukkueeseen, koska Korpikoski vie tämän paikan, Santala on hyvä aloittaja ja vahvempana vääntäjä parempi vaihtoehto neloseen kuin Hytönen. Komarov vie Pihlströmin paikan nelosen työmyyränä.

Näillä siis eteenpäin ja menestystä kohti!
 
Suosikkijoukkue
Pelikaanit ja Nastolan Kiekko
Lehterä ei näissä maaottelupeleissä ole esittänyt yhtään mitään sellaista, jota kiekolliselta sentteriltä odotetaan. Jos mies on kisakoneessa, suosittelisin aika ison kaljan tarjoamista Niko Kapaselle ja muile sentterikieltäytyjille.

Myös Härski on näihin kisoihin huomattavasti Granlundia käyttökelpoisempi kaveri.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
No niin, eiköhän kisajoukkue ole jo valittu. Eli viimeinen arvaus asiasta Ruotsi-ottelun kokoonpanojen perusteella.

Rinne, Vehanen, Tarkki

Jaakola, Nummelin, Niskala, Vatanen,
Kukkonen, Salmela, Hietanen, (Kuukka).

J.Jokinen-Lehterä-Miettinen
Kapanen-Kontiola-Aaltonen
Pihlström-Immonen-Korpikoski
Komarov-Santala-Hahl
Granlund, (Hartikainen).

Suluissa ne pelaajat, jotka saattavat vielä esiintyä MM-kisoissa. Hyökkääjistä putoavat Louhivaara ja Hytönen, pakeista Puistola ja maalivahdeista Säteri.

Ja edit: Hahl on siis loukkaantunut. Eli jos Hahl jää pois, valitaan joko Louhivaara tai Hytönen.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tänään on Lehterällä selkeästi se tilaisuus näyttää Jaloselle, että on kisakoneessa. Noilla laitureilla (Jokinen, Miettinen) tulosta on tultava toiseen malliin kuin tähän asti.

Jos Lehterä tänään epäonnistuu, saa heittää MM-kisapaikalle hyvästit.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyökkääjistä putoavat Louhivaara ja Hytönen, pakeista Puistola ja maalivahdeista Säteri.

Itse ottaisin melkein mielummin Säterin kisoihin, ja näyttää tuo tänäänkin pelaavan maalissa. Pelasi vakuuttavan varmasti eilen ja tänään voi vielä vahvistaa asemiaan. Molemmat ovat huippuveskareita, joilla tulevaisuus on todennäköisesti Pohjois-Amerikassa, mutta Säteri on kuitenkin 4 vuotta nuorempi kuin Tarkki ja uskon, että Säteri saisi tuosta kisareissusta kolmoskassarina enemmän irti kuin Tarkki. Jos minulla olisi mv-kaksikkona I.Tarkki-Säteri, niin Tarkki olisi luultavasti se ykkönen, mutta tässä tilanteessa antaisin nuoremmalle Säterille tuon kisakokemuksen.

Edit. Jaa, ei ollutkaan Säteri maalissa tänään, IS kusetti. Olisi tosin voinut olla, sen verran helposti meni eka maali Tarkille...
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jos minulla olisi mv-kaksikkona I.Tarkki-Säteri, niin Tarkki olisi luultavasti se ykkönen, mutta tässä tilanteessa antaisin nuoremmalle Säterille tuon kisakokemuksen.

OK, mutta käsittääkseni kumpikin on valmis kolmosvahdiksi. Oletan, että Jalonen valitsee kokeneemman vahdin. Paljon huolestuneempi olen siitä, jos Louhivaara syrjäyttää Hartikaisen kisoista.
 
En ole varma milloin lopullinen kisamiehistö julkaistaan, mutta oma veikkaukseni putoajista on seuraavanlainen:

- Säteri putoaa pois, eli Tarkki siis 3. molariksi keskinkertaisista otteista huolimatta

- Pakeista putoaa vielä yksi ja lisäksi toinen jää odottamaan passin leimausta, oma veikkaukseni putoajasta on Kuukka. Puistola jää odottamaan leimaa passiin.

- Hyökkäyksestä kaksi pelaajaa pitää vielä pudottaa eli Louhivaara, loukkaantunut Hahl, Hartikainen jää odottamaan leimaa passiin.

e: muokkaus
 
Viimeksi muokattu:

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös