MM-Kisat, Olympialalaiset, Nuorten MM

  • 5 438
  • 25

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kun SM-liigakausi päättyy huhtikuun alkupuolella, alkaa pitkältä tuntuva odotus jääkiekon MM-kisoihin. Kotikisat, Suomella luvassa kova joukkue. MM-Kultaa? Todistetaan olevamme maailman paras jääkiekkomaa...

Väärä vastaus!

Jääkiekon MM-kilpailut eivät herätä tunteita. Kotikisat eivät säväytä. Tulen kyllä otteluita seuraamaan ja Suomelle voittoa toivomaan. Mutta, jos Suomi ei pärjää, ei oikeastaan kiinnosta. Jos Suomi voittaa MM-kultaa, hyvä niin, mutta ei sitten oikeastaan muuta. Jääkiekon MM-kisat ovat kärsineet inflaation, koska ko. kisat järjestetään joka vuosi. Jääkiekon MM-kisat eivät mittaa todellista paremmuutta, koska niissä ei pelaa maailman parhaat pelaajat. Jääkiekon MM-Kisat eivät säväytä, kun niissä pelataan niin paljon turhia pelejä. Jääkiekon MM-kisat ei säväytä, kun niihin otetaan yksi joukkue Aasiasta heittopussiksi kiintiöpaikalla. Miksei Afrikasta ja Etelä-Amerikasta sitten oteta joukkueita kiintiöpaikalla mukaan.

Näissä asioissahan ei ole mitään uutta, niitä on puitu edestakaisin aiemminkin. Mitään ei vain voi tehdä, vai voiko?

1. MM-kisat neljän vuoden välein

Jääkiekon MM-kisat tulee pelattavaksi neljän vuoden välein. IIHF ja NHL neuvottelevat yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa kaikkien maailman parhaiden pelaajien pelaamisen MM-kisoissa. Tämän ei luulisi olevan mahdotonta, pohjoisamerikkalaisethan rakastavat maaotteluita. Siten, takana olisi amerikkalaisten kiekkofanien paine, eikä NHL:llä siksi olisi varaa sooloilla. Toinen asia, minkä luulisi NHL:ää kiinnostavan on se, että "megaluokan" kiekkokisat lisäisivät jääkiekon kiinnostusta ja tunnettavuutta Yhdysvalloissa.

MM-kisojen alemmat divisioonat lakkautettaisiin ja kisoihin pääsisi karsintojen kautta, futiksen tavoin. Aluksi pelattaisiin karsintaturnauksia heikoimpien joukkueiden kesken (C- ja D- sarjatasoiset joukkueet). Niistä parhaat seulottaisiin jatkokarsintoihin, jotka pelataan futiksen malliin pitkällä aikavälillä, kaksinkertaisina sarjoina. Näistä karsintaotteluista voisi tehdä pienemmisäkin kiekkomaissa loistavia PR-tapahtumia jääkiekolle ja niiden yhteyteen voisi kasata muutakin jääkiekkoon liittyvää ohjelmaa ja tapahtumaa. MM-turnauksen 4-6 parasta maata pääsisi seuraaviin kisoihin ilman karsintoja.

Itseäni kiehtoisi ajatus loppuunmyydyistä suurareenoista, pitkään odotetuista MM-kisoista, suurista fanilaumoista, loistavasta kiekkoviihteestä...


2. Olympialaiset samalla tavalla kuin nykyäänkin.

Näinollen kiekkoilun suurtapahtumia olisi kahden vuoden välein.


3. Nuorten MM-kisat nykyisten miesten MM-kisojen paikalle

Nuorten MM-kisoista voitaisiin tehdä se jokavuotinen tapahtuma nykyisten miesten MM-kisojen tyyliin. Televisioinnit useisiin maihin. Kaikissa kiekkomaissahan kiinnostaa, kuinka oma nuorten joukkue pärjää. Niin myös Pohjois-Amerikassa. Nykyäänhän nuorten MM-kisat pelataan samaan aikaan eri maiden liigojen kesken, eikä siksi saa ansaitsemaansa huomiota.



Voisi ajatella, että yllä esittämäni mallin tyyppinen ratkaisu olisi kaikin puolin hyväksi jääkiekolle. Jääkiekkohan tarvitsisi myös Yhdysvaltain suosion. Tällä tavallahan sen suosion voisi sielläkin voittaa. Kaikkihan tiedämme, että kun USAn maajoukkue ottaa mittaa muista, se kokoaa amerikkalaiset yhtenä rintamana kannattamaan omiaan. Tämmöinen kiekkoilun megatapahtuma kiinnostaisi kiekosta tietämättömiä jenkkejä paljon enemmän kuin Carolina Hurricanesin kohtaaminen Vancouver Canucksin kanssa.

Kyseinen karsintamalli puolestaan, kuten sanottu, antaisi oivan PR-tilaisuuden IIHF:lle. IIHF voisi pistää efforttia markkinointiin etukäteen ja auttaa ottelun isäntämaata järjestämään kiekkoaiheisen viikonlopun matsin ympärille. Vielä kun saadaan kansallinen TV-asema innostumaan, niin annas olla, kun kahden kuukauden päästä olevaa seuraavaa kotiottelua odotettaisiin kuin kuuta nousevaa. Tähän voisi ottaa esimerkiksi vaikka Unkarin. Ketään ei siellä kiinnosta, kun maa tahkoaa C-sarjan kisoja jossain eksoottisessa IVY-maassa, mutta pienellä effortilla yksi karsintamatsi saattaisi saada suurenkin suosion ja huomion.

Tämähän on tämmöistä haaveilua ja taivaanrannan maalailua, mutta eipä tämä nyt ainakaan ihan mahdottomalta kuulostaisi. Tämä vaatisi vain IIHF:n ja NHL:n tiivistä yhteistyötä. Vaikeatahan se on, kun NHL:llä on Bettmanin tapainen muumio johdossaan (IIHF:llä hammaslääkäri). NHL sooloilee, vaikkei NHL:n nykyisellä suosiolla USA:ssa luulisi olevan sooloiluihin varaa. Tulisi EHKÄ heidänkin kiinnittää huomiota siihen, miten jääkiekon suosiota saisi Yhdysvalloissa kasvatettua.


EDIT: ainakin osa typoista
 
Viimeksi muokattu:

siwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pita,
Noinkin asiallinen kirjoitus ja jäänyt ilman kommentteja? Olen päällisin puolin samaa mieltä, mutta liian epärealistinen visio toteutuakseen. Jo nyt on vähintäänkin epävarmaa, onko vuoden 2010 Olympialaisissa enää NHL-pelaajia mukana.

Vuonna 2004 olisi taas tarkoitus järjestää World Cup, tarkemmin en tosin asiasta tiedä. Epäsäännöllisesti järjestettävänä ja huonosti markkinoituna siitäkään ei saada arvoistansa tapahtumaa.
 

Cavenuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Edellisen kirjoittajan tavoin yritän nostella otsikkoa taas ylös kommentteja kaipaillen.

Ensimmäisen kirjoituksen visio on houkutteleva, mutta tuo NHL / Amerikka kun ei MM-kisoille ole tämän enempää tähän mennessä lämmennyt, on vaikea uskoa, että paljoa viitsisivät hommaan panostaa tästä eteenpäinkään. "Luusereiden kisat" -leima lie siellä liian tiukassa.

Olympialaiset ja World Cup olisivat sen sijaan näillä näkymin kisat, joiden avulla voisi olla mahdollista saada parhaat pelaajat kasattua maaotteluturnauksiin. Ei voi kuin toivoa, että NHL ja olympialaiset pysyisivät kimpassa jatkossakin. Ja koska 4 vuotta tuntuu liian pitkältä aikaväliltä kisojen järjestämiselle, olisi World Cupin pystyssä pitäminen ja niinikään 4 vuoden väliajoille rytmittäminen loistava ratkaisu. Näin siis olisi parin vuoden välein huippukisat. Se tuntuisi sopivalta tahdilta.

Mutta sen jälkeen nuo MM-kisat... Tällä hetkellä kiinnostus on jo aika pohjalla. Kun sitä ekaa mestaruutta ei voi enää jahdata, on henkilökohtainen into laantunut rutkasti. Junnujen kisat kiinnostavat jo nykyään melkein enemmän, siellä kun on kuitenkin tasapuolisemmin parhaimmisto kasalla. Kisat ovat hyvä näyteikkuna scouteille ja silleen.

Joten minun visioni olisikin se, että kiellettäisiin MM-kisoista NHL-pelaajat kokonaan. Kuten aikaisemmin oli käytännössä olympialaisissa. Näin kisat voisi järjestää edelleen vuosittain tietynlaiseksi näyteikkunaksi scouteille, jotta nähdään missä maassa on parhaita NHL:n ulkopuolisia pelaajia. MM-kisojen status nousisi sitä kautta, että pelaajat hakisivat kenties pelipaikkaa autuaammista sarjoista. Maat olisivat samalla lähtöviivalla, eikä tulisi tätä ärsyttävää tilannetta, että parhaat lähtökohdat ovat mailla, joiden pelaajat pelaavat huonoimmissa NHL-joukkueissa.

No, en puhkijauha aihetta pidemmälle. Eiköhän se pointti tästä tullut selväksi.

Ainiin, yks juttu vielä. Kaikkihan muistavat, että vuonna -95 kisoissa ei juuri NHL-pelaajia näkynyt...
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
MM - kisoista

Erittäin hyvin sanottu siellä takana. Kotikisojen aiheuttama järjetön ylihehkutus saa aikaan oksennusreaktioita. Varsinkin älytön pelisysteemi ja noin kymmenen ylimääräistä maata ovat omiaan tappamaan kiinnostuksen tapahtumalta, josta muutamilla perustavaa laatua olevilla muutoksilla voisi saada sangen toimivan kilpailun, kuten BitterX edellä ehdotti.

Ja miksi kukaan asioista perillä oleva ei ole minulle selittänyt ja järkevästi perustellut, miksi jatkuvasti puhutaan "maailmanmestaruuskisoista", vaikka maailman parhaat pelaavat samaan aikaan aivan toisella mantereella maailman parhaita pelejä ?

Ja vielä lopuksi, ne pellet, jotka kerran vuodessa kaivautuvat kantojensa alta vääntäytyäkseen jäähalliin ja pukeutuakseen siellä vielä enemmän pelleksi ja heiluttelevat jotain pahvi - madonnaa tai terveisiä - äidille - kylttiä ja joiden mielestä Antero Mertaranta on maailman paras selostaja, saavat minut sammuttamaan tellun kisojen ajaksi, vaikka muuten jääkiekon suuri ystävä olenkin.

PS. Toivottavasti Suomi EI voita minkäänlaista mitalia, ei ainakaan kultaista, sitä hehkutusta ei kestäisi kyllä kukaan täyspäinen.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Vähän eriävä mielipide. Eli mm-kisathan ovat ns. toisenluokan mestaruuskisat, koska paikalla ei todellakaan ole maailman kaikki parhaimmat pelaajat. Esimerkiksi Ruotsilta tulee kisoihin melko köykäinen porukka tänä vuonna.

Kuitenkin kisoissa vilisee paljon maailman tähtiä. Suomen joukkueessa on Koivu, on Selänne, on OJ ja pakisto kauttaaltaan täyttää tähtimittapuun. Pasi Nurminenkin on ollut kevään kuumimpia maalivahtinimiä NHL:ssä. Tämä siis Suomen joukkueesta, jota seuraan joukkueena, mutta myös yksilöiden kautta. Samalla tavalla hienoja yksilöitä löytyy ainakin Kanadan ja Tsekin joukkueista, jotka varmasti viihdyttävät kiekkoihmisen silmää. Parhaassa tapauksessa näemme voimahyökkääjien aatelia edustavan Jarom Iginlan Kanadan joukkueessa ja tuulen nopean Patric Marleuan, kanukkien maalivahdeista puhumattakaan.

Ymmärrättekö pointin? Eli mm-kisat ovat joka vuotinen jääkiekkosirkus, joka tuo maailmanluokankin tähtiä näytille eri maihin. Suurimmaksi osaksi maihin, joissa ei pelata NHL:ää. Eli kyseinen turnaus on monelle kiekkojännärille ainutkertainen mahdollisuus nähdä livenä NHL:n huippuammattilaisia höystettynä muutamalla omien sarjojen tähdellä. Minusta aika mielenkiintoinen asetelma vaikka tittele maailmanmestaruudesta onkin aika harhaanjohtava.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kaikki järkisyyt puhuvat tietysti MM-kisoja vastaan, eikä se tosiaankaan pärjää turnauksena niille kisoille, joissa kaikki parhaat ovat mukana. Nyky-formaateilla se on tehty vielä ikävystyttävämmäksi tyyliin Suomi-Japani 14-0 toisessa erässä täysin merkityksettömässä alkusarjan ottelussa. Raha ja lajin levittäminen ratkaisee, ei urheilullisuus. Näinhän se on. Mutta... On tunnustettava, että edelleen se kuitenkin ainakin jonkin verran kiinnostaa. Ehkä tämä on tietty sukupolvikysymys - vieläkin tuntuu pieneltä ihmeeltä, että Suomi lähtee oikeasti voittamaan jokaista ottelua. Maajoukkueiden pelaamisessa on myös tiettyä nationalistista hehkua - etenkin on edelleen hienoa nähdä NHL-kauppatavaraa välillä puolustamassa jotain joukkuetta, mistä heitä ei tulla myymään yön yli. Tämä on toki romantisointia ja tavallaan huonojen aikojen kaipuuta: jossain 70-luvun alun Tsekkoslovakian ja Neuvostoliiton kohtaamisessa oli rahalla hyvin vähän mitään merkitystä, asiat olivat sitä suurempia. (No, en itse muista niitä otteluita, mutta olen lukenut hienoja kuvauksia niistä.) Omat muistoni ovat 70-luvun lopun ja 80-luvun Suomen via Dolorosasta, loppumattomasta tuskien tiestä. Kyllä sitä jännitti enemmän kuin Stanley Cupia. Ja vaikka nyt paljon vähemmän niin edelleen enemmän. Väärin jännitetty, tietysti, mutta minkäs teet?
 

Cavenuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti mjr
Tsekkoslovakian ja Neuvostoliiton kohtaamisessa oli rahalla hyvin vähän mitään merkitystä, asiat olivat sitä suurempia.

Ja ne joukkueet olivatkin melkoisia. Neuvostoliiton tiimikin kun saattoi olla MM-kisoissakin pelatessaan sen hetken paras joukkue maailmassa. Silloin kun ei vielä noista maista NHL:ään päästy. Eikä joukkueista myös siten ainakaan raskaan kauden varjolla kieltäydytty (taskut dollareita pullistellen).

Muistaakseni yksissäkin kisoissa neukut imivät vain yhden maalin. Sen teki Helminen! Taisi olla kyllä Izvestija tai joku. Ei MM-kisat sentään. No, oli sellainen ylivoima kyllä tylsää. Etenkin kun Ruotsi oli useimmiten se, joka teki ne positiiviset yllätykset muun maailman kannalta...
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Muistelin, että olisin joskus maailmassa avannut tämmöisen ketjun, joka taisi olla ehkä huonosti ajoitettu tai muuten vaan paskasti avattu, kun ei kommentteja tuon enempää pudonnut ;). Ne kommentit, mitä tuossa on, ovatkin sitten laatukamaa. Nyt on hienot olympialaiset takana ja playoffien jälkeen jälleen mm-kisat edessä, joten ehkä maajoukkueosiossa on enemmän liikennettä. Mal schauen, sanoi saksalainen.

Avausviestissä siis oma visioni, joka on erittäin kaukana todellisuudesta eikä varmasti lähitulevaisuutta. Epärealistiseksikin se muutamassa noissa vastausviesteissä on tuomittu, enkä sinänsä lähde suurieleisesti sitäkään näkemystä vastustamaan - sanon vain, että mahdoton se ei ole, vaatii vain tahtoa ja hirveästi duunia.

Jääkiekko on hieno laji ja vaatii arvoisensa maailmanmestaruuskisat. Kisat, jotka palvelevat lajia parhaiten. Nyt, kun kaikki kiekkoa seuraavat eivät vielä mm-kisoihin ole kyllästyneet, on aika alkaa suunnittelemaan seuraavaa askelta. Trendi on kuitenkin selvä, kiinnostus nykymuotoisiin mm-kisoihin on laskussa - joskaan ei vielä romahtamassa.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Bitterx on ihan oikeassa ainakin sen suhteen, että on turhaa ottaa mitään Sloveniaa tai Kazakstania mukaan kisaohjelmaan. Noissa tyyliin Kanada-Slovenia peleissä ei vain ole mitään järkeä, kun lopputulos 10-0.

Cavenuck ehdotti NHL:n pelaajien poistamista MM-kisoista, joka olisi hyvä muutos. Mutta kuitenkin joka urheilulajissa on se puoli, että maajoukkue täytyy koota niistä urheilijoista, jotka sillä hetkellä käytettävissä on. Tilanne on tällä hetkellä hankala ja huono, myönnän sen, mutta silti.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
HIFK kirjoitti:
Bitterx on ihan oikeassa ainakin sen suhteen, että on turhaa ottaa mitään Sloveniaa tai Kazakstania mukaan kisaohjelmaan. Noissa tyyliin Kanada-Slovenia peleissä ei vain ole mitään järkeä, kun lopputulos 10-0.
.

Täytyy miettiä asiaa myös edellä mainittujen "rupumaiden" kannalta. On hyvä että heille tarjoutuu mahdollisuus pelata maailman kiekkohuippuja vastaan ja näin oppia sekä kehittää omaa toimintaansa parempaan suuntaan. Nämä yllämainitut eivät tosin ole niitä kehittyviä jääkiekkomaita, joukkueiden ikärakenne taitaa olla vanhainkotiin päin. Tanska on yksi hyvä esimerkki. Siellä kiekkopuuhastelu on mennyt kisoihin nousemisen myötä hyvään suuntaan ja joukkue on pystynyt jopa haastamaan lajin huippuja yksittäisissä otteluissa.

Mutta jokin järkihän 16-joukkueen systeemiin olisi saatava... Kohtuuttoman paljon merkityksettömiä pelejä alkusarjassa näille paremmille maille.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
uljas kirjoitti:
Täytyy miettiä asiaa myös edellä mainittujen "rupumaiden" kannalta. On hyvä että heille tarjoutuu mahdollisuus pelata maailman kiekkohuippuja vastaan ja näin oppia sekä kehittää omaa toimintaansa parempaan suuntaan.

Samaa mieltä siinä, että mahdollisuus maailman huippuja vastaan pelaamiseen on hyvä asia heille ja kiekkoilulle yleensäkin. Mutta toisaalta, kehittääkö se kyseisten maiden kiekkoilua, että he käyvät joka (toinen) vuosi ottamassa pataan Kanadalta ja kumppaneilta 10-0? Siinä mielessä pitäisinkin hiukan futiksesta muunneltua mm-karsintasysteemiä parempana: eli alkukarsinnoissa mukana vain rupumaat aina Belgiasta lähtien ja niiden parhaat jatkokarsintaan, jossa olisivat sitten kaikki maat mukana. Näinollen, onnistuessaan alkukarsinnassa he saisivat mahdollisuuden karsintakotiotteluihin vaikka Tsekkiä vastaan.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
BitterX kirjoitti:
Trendi on kuitenkin selvä, kiinnostus nykymuotoisiin mm-kisoihin on laskussa - joskaan ei vielä romahtamassa.

Perustatko tämän näkemyksen mihin tietoon. Itse en ole asiaa mitenkään suuresti tutkinut, mutta kyllä television katsojaluvut Suomessa mielestäni viime aikoina ainakin Suomen menestyessä ovat olleet aivan hyviä. En ole myöskään havainnut että katsojaluvut paikanpäällä olisivat kovasti tippuneet. Toki en nyt tarkkoja lukuja muista.

Muiden maiden televison katsojaluvuista en tiedä, Kanadassa ainakin tuntuu että suosio on viime vuosina noussut. Joukkueet ovat olleet laadukkaampia ja televisiossa ainakin Kanadan pelit näytetään joita en ole varma josko ennen aina näytettiin.
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Olen samoilla linjoilla siinä, että MM-skabat ja Olymppiksit tulisi pelata joka neljäs vuosi. Tähän ei ole minulla mitään lisättävää.

Nuorten kisojen kanssa olen eri mieltä, sillä on ihan hyvä, että kesken kauttakin on ns. "tärkeitä pelejä", kun Sm-liiga ja ylipitkä NHL pelailevat vielä merkityksettömiä pelejään. Muutenkin nuorten kisat ovat ihan hyvät, ei pilata niitä.

Mutta mitä ns."välivuosina"? Seurajoukkueiden kansainvälinen turnee. Myös NHL:n pleijareista tippuneista joukkueista yksi tai kaksi olisi hyvä saada mukaan. Turnaus pelattaisiin keväällä euroopassa.
 

Gary the Pine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Nuorten kisojen kanssa olen eri mieltä, sillä on ihan hyvä, että kesken kauttakin on ns. "tärkeitä pelejä", kun Sm-liiga ja ylipitkä NHL pelailevat vielä merkityksettömiä pelejään. Muutenkin nuorten kisat ovat ihan hyvät, ei pilata niitä.

Nuorten MM-kisat ovat tosiaan jääkiekkokauden kohokohta. Mahdollisuutta pelata niissä ei pelaajalle tule yleensä kuin 1-2 kertaa ja sen kyllä aistii niitä pelejä katsoessa. Nuoret tosiaan haluavat olla pelaamassa niitä pelejä eikä kuten kevään MM-kisoissa, joissa kaikki NHL-pelaajat olisivat mieluummin pelaamassa ihan muualla.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
steepler kirjoitti:
Perustatko tämän näkemyksen mihin tietoon. Itse en ole asiaa mitenkään suuresti tutkinut, mutta kyllä television katsojaluvut Suomessa mielestäni viime aikoina ainakin Suomen menestyessä ovat olleet aivan hyviä. En ole myöskään havainnut että katsojaluvut paikanpäällä olisivat kovasti tippuneet. Toki en nyt tarkkoja lukuja muista.

Muiden maiden televison katsojaluvuista en tiedä, Kanadassa ainakin tuntuu että suosio on viime vuosina noussut. Joukkueet ovat olleet laadukkaampia ja televisiossa ainakin Kanadan pelit näytetään joita en ole varma josko ennen aina näytettiin.

En perusta näkemystäni mihinkään varsinaiseen faktaan. Väite kisojen suosion laskusta olikin tässä mielessä erittäin rohkea, myönnän. Perustin väitteeni siihen, että jääkiekosta niin kutsutusti paljon tietävien kiinnostus mm-kisoja kohtaan on laskussa. Nimenomaan mm-kisoihin mm-kisoina. Kanadassa kiinnostus kisoja kohtaan on yleisesti noussut, mutta maailmanmestaruusstatukselle sielläkin hymähdellään.

Jos kuitenkin on haisteltavissa semmoisia tuulia, että massat alkavat kyllästyä mm-kisoihin, on aika suunnitella seuraavaa askelta. Jonkinlainen varoitusmerkki nimenomaan massojen kiinnostuksen laskemisesta on viimeisimmät Ruotsissa järjestetyt mm-kisat: lippuja jäi myymättä reippaasti jopa isäntämaajoukkueen peleihin.

Jos halutaan, saadaan Latvian kisoista aikaiseksi taas samanlainen optinen harha, kuin esimerkiksi Suomen kisoista. Liput menee hyvin kaupaksi nimittäin aivan salettiin. Jos halutaan, voidaan uudistukset kumota sen perusteella, että taas järjestettiin menestykselliset mm-kisat. Mielestäni se ei vain palvele ketään.

***

Toisaalta, kanadalaisten kiinnostuksen lisääntyessä olisikin hyvä iskeä muutamalla radikaalilla uudistuksella - NHL kun on nykyisellään paljon broadcastingyhtiö CBC:stä ja siten kanadalaisten kiinnostuksesta riippuvainen. Lisäksi mitä enemmän kisat rapakon takana kiinnostaa, sitä enemmän on NHL:nkin kuunneltava IIHF:ää = mahdollisuudet super-mm-kisojen järjestämiseen kasvaa, mikäli halua riittää. Fanin kannalta olisi makoisaa, että riittäisi.

Tuotteen kiinnostavuutta on muuten hiukan vaarallista mitata tv-katsojalukujen kasvulla johtuen tv:n vaikutusvallan räjähdysmäisestä kasvusta. Voidaan esimerkiksi kysyä, onko SM-liigan yleinen kiinnostavuus viimeisen 10-15 vuoden aikana kasvanut yhtä paljon, kuin tv-katsojalukujen kehitys antaa ymmärtää?
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Nuorten kisojen kanssa olen eri mieltä, sillä on ihan hyvä, että kesken kauttakin on ns. "tärkeitä pelejä", kun Sm-liiga ja ylipitkä NHL pelailevat vielä merkityksettömiä pelejään. Muutenkin nuorten kisat ovat ihan hyvät, ei pilata niitä.

Hyvin perusteltu väite. NHL:n pudotuspelien aikaan pelaaminen vähentäisi lisäksi nuorten kisojen suosiota uudella mantereella. Pidetään siis nuorten maajoukkue pois uudenvuoden juhlinnasta jatkossakin...
 

IceBreezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, HIFK, Habs
BitterX kirjoitti:
Väärä vastaus!

Jääkiekon MM-kilpailut eivät herätä tunteita.



Ei kun väärä väite: kyllä herättävät. Ei kukaan väitä että MM-kisat olisivat olympialaisten tasoa, mutta hyvä turnaus se on toisen viikon aikana ja eka viikko on mukavaa viihdettä ja asetelmien hakua. MM-kisat ovat loistava instituutio, joissa pelataan paljon erittäin hyviä otteluita niiden huonojen lisäksi, tunnelma on yleensä täynnä kevätkarnevaalia ja kyllä MM-mitalikin aina lämmittää. Haluan huomauttaa, että vuoden 2003 MM-kultaa Suomessa voittanut Kanadan miesten jääkiekkojoukkue valiittiin Kanadassa, NHL:n kotimaassa, vuoden urheilujoukkueeksi. Itse ainakin suorastaan rakastan sitä huhtikuun mittaista "kuka tulee kisoihin NHL:stä-" ja "mikä maa saa parhaan jengin" -spekulaatiota. Se on sitä mistä urheilufaniudessa on kyse. MM-kisat ovat saavutettu etu, niihin ei saa koskea! Eikä varsinkaan millään järkiperusteilla, urheilu on tunnetta ja kotisohvalla se on aina toukokuussa korkealla. Lupaan mennä torille jos Suomi voittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Bloogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ny Rangers.Chelsea&Man City.
Laitan tänne. Naurettavaa että mm-kisat pelataa keväällä , koska World cup jao olympiakaiset ovat takana ja kysynki kumpi oli suurempi saavustus Olympia vai World cup saavutus ? World cup pelattiin pohjois-amerikan säänöillä ja Amerikka (Canada voitti) ja Oympialaiset pelattiiinn Eurooppa (neiti kiekko säännöillä) ja eurooppa voitti joten kumpi on kovempi saavutus World cupin 2 sija vai olympialaisten 2 sija?
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Bloogi kirjoitti:
Laitan tänne. Naurettavaa että mm-kisat pelataa keväällä , koska World cup jao olympiakaiset ovat takana ja kysynki kumpi oli suurempi saavustus Olympia vai World cup saavutus ? World cup pelattiin pohjois-amerikan säänöillä ja Amerikka (Canada voitti) ja Oympialaiset pelattiiinn Eurooppa (neiti kiekko säännöillä) ja eurooppa voitti joten kumpi on kovempi saavutus World cupin 2 sija vai olympialaisten 2 sija?
Olympialaisten 2. sija tietysti. Hieman hölmö kysymys kaiken kaikkiaan, mutta ehkä tästäkin haluaa joku kiistellä.
 

Bloogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ny Rangers.Chelsea&Man City.
Saku #11 kirjoitti:
Olympialaisten 2. sija tietysti. Hieman hölmö kysymys kaiken kaikkiaan, mutta ehkä tästäkin haluaa joku kiistellä.

World cup pelattiin miesten säännöillä joten minusta se on Suomen paras saavustus , mutta tämä on mielipide kysymys iso vai pieni kaukalo? Minä olen itse pienen kaukolen puolella , koska siinä on enemmän intesiteettiä pelissä.
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Bloogi kirjoitti:
World cup pelattiin miesten säännöillä joten minusta se on Suomen paras saavustus , mutta tämä on mielipide kysymys iso vai pieni kaukalo? Minä olen itse pienen kaukolen puolella , koska siinä on enemmän intesiteettiä pelissä.

Olympialaisten hopea on ehkä kovempi saavutus vaikka pelinä olikin joku v***n jääpallo eikä miesten lätkä kuten WC:ssa. World Cupissa joukkue oli hyvä, mutta päävalmentaja oli se viimeinen este voitolle. Olympialaisissa tilanne oli täysin päinvastainen.
Mutta ei tässä vertailussa oikeastaan 100% varmuutta voi antaa kummankaan paremmuudesta ja tämä on lähinnä mielipidekysymys...
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Bloogi kirjoitti:
World cup pelattiin miesten säännöillä joten minusta se on Suomen paras saavustus , mutta tämä on mielipide kysymys iso vai pieni kaukalo? Minä olen itse pienen kaukolen puolella , koska siinä on enemmän intesiteettiä pelissä.

Säännöistä viis. Olympiakisoissa oli kaikki maat samalla viivalla. Ei ollut mitään valmistautumis etuja sun muita mitä tarjottiin tekosyyksi. Olympiakisat olivat myös parempaa lätkää, joten sen kakkosija on arvokkaampi kuin WC:n kakkossija.
Outoa kuitenkin, että kakkossija on Suomen jääkiekon paras saavutus.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Bloogi kirjoitti:
World cup pelattiin miesten säännöillä joten minusta se on Suomen paras saavustus , mutta tämä on mielipide kysymys iso vai pieni kaukalo? Minä olen itse pienen kaukolen puolella , koska siinä on enemmän intesiteettiä pelissä.
Itse mittaan turnausten arvostuksen lähinnä sitä kautta, paljonko pelaajat niitä arvostavat. Vapaa lainaus World Cupin jälkeen ilmestyneestä Jääkiekkolehdestä, en jaksa tarkistaa miten se tarkalleenottaen meni:

"Tottakai tämä on hieno voitto, mutta kaukana olympiakullan ja Stanley Cupin takana."

Ei se siis sanasta sanaan noin mennyt, mutta viesti oli selvä. Hieno juttu, mutta ei mitään maata mullistavaa.
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Minä olen täysin sen kannalla että MM-kisat pitää pelata joka vuosi. Ei mua kiinnosta kuinka arvostetut ne kisat on, hyvää viihdettä MM-kisat ovat joka tapauksessa aina. Sitä varten on olympialaiset ja world cupit että on myös korkealle arvostettuja turnauksia. Kyllä se maailmanmestaruus tänä vuonnakin maistuisi makealta vaikka parhaat pelaajat eivät mukana olekaan Latviassa. Ei Suomella ole liikaa maailmanmestaruuksia.
 
Viimeksi muokattu:

Teltsuk1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Dallas Stars
Minä olen täysin sen kannalla että MM-kisat pitää pelata joka vuosi. Ei mua kiinnosta kuinka arvostetut ne kisat on, hyvää viihdettä MM-kisat ovat joka tapauksessa aina. Sitä varten on olympialaiset ja world cupit että on myös korkealle arvostettuja turnauksia. Kyllä se maailmanmestaruus tänä vuonnakin maistuisi makealta vaikka parhaat pelaajat eivät mukana olekaan Latviassa. Ei Suomella ole liikaa maailmanmestaruuksia.

Olen täysin samaa mieltä...Kyllä mm-kisat kuuluu kevääseen ja ne on huipputurnaus mun mielestä...kahton kaikki ottelut.:D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös