MM-kisat 2013: Ranska

  • 7 707
  • 16
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ranska on yksi niistä maajoukkueista, joille ei ketjua ole vielä avattu. Kisat ovat kuitenkin 12 päivän päässä, ja Ranska pelaa jälleen avausottelussa. On siis ajankohtaista avata ketju Gallian kukoille.

Viime kisojen tulokset:

USA - Ranska 7-2
Ranska - Kazakstan 6-3
Ranska - Kanada 2-7
Ranska - Suomi 1-7
Sveitsi - Ranska 2-4
Valko-Venäjä - Ranska 1-2
Slovakia - Ranska 5-4

Siniset ovat parantaneet huimasti, mistä osoituksena yllätysvoitto Sveitsistä ja voitto Valko-Venäjästä. Ranska oli todennäköisin putoaja heti Kazakstanin jälkeen, mutta joukkue yllätti ja hoiti Kazakstan-ottelunsakin kunnialla. Playoff-paikka oli omissa käsissä aivan viimeiselle kierrokselle asti, voitto Slovakiasta olisi vienyt Ranskan pudotuspeleihin. Tiukka tappio tuli, mutta lopulta Ranska oli kisojen toiseksi suurin yllättäjä.

Ranska on pelannut 2013 harjoitusotteluita:

Ranska - Norja 3-7
Sveitsi - Ranska 6-1
Sveitsi - Ranska 1-3
Ranska - Tanska 2-5
Ranska - Tanska 2-3

Eli yksi voitto ja neljä tappiota harjoitusmatseissa.

Tärkeää Ranskalle olisi saada avainpelaajansa mukaan. NHL:n puolella Stéphane Da Costa pelannee Ottawassa playoffeja, Antoine Roussel on jäämässä Dallasissa playoffien ulkopuolelle, joten voi olla, että Roussel pääsee pelaamaan Helsinkiin.

Ranskan otteluohjelma kisoissa:

Pe 3.5. 16:15 Ranska - Slovakia
Su 5.5. 12:15 Ranska - Itävalta
Ma 6.5. 20:15 Suomi - Ranska
To 9.5. 16:15 Venäjä - Ranska
La 11.5. 12:15 USA - Ranska
Ma 13.5. 16:15 Latvia - Ranska
Ti 14.5. 16:15 Ranska - Saksa

Allekirjoittanut on ainakin 3.5. paikalla, joskin Slovakian voittoa toivomassa. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä Ranska, jälleen pelaavat avausottelussa ja varmasti haluavat paremman tuloksen kuin viime kisojen avauksestaan.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Da Costan poisjääntiin Ranska ei tule kaatumaan. Materiaali hyökkäysosastolla on ranskalaisnäkökulmasta varsin laaja. Skellefteån Pierre-Edourd Bellemare, Södertäljen Damien Fleury ja Treillen veljekset ovat ikääntyneen Laurent Meunierin ohella hyökkäyksen runkokalustoa. Julien Desrosiers on myös kuulunut maajoukkueen kantaviin voimiin. Juniorivuotensa Desrosiers vietti rapakon takana, mutta aikuisiällä pelannut vain Ranskan liigaa. TPS:n Charles Bertrand ei ole vielä maajoukkuepeleissä jostain syystä erityisemmin vakuuttanut. Roolikin on tosin pysynyt hieman pienempänä.

Puolustus kaipaisi sen sijaan leveyttä. Kiekkotaituri Babtiste Amar, Jyväskylän Yohann Auvitu, nimihirviö Kevin Hecquefeuille ja konkaripuolustaja Vincent Bachet ovat peräpään helmiä. Nicolas Besch pysynee myös mukavasti kansainvälisessä tahdissa mukana, mutta sitten tuleekin hiljaisempaa. Yhdenkin edellä mainitun puolustajan loukkaantuminen olisi erittäin tuntuva menetys.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
No niin tietysti. Ykköskorin pakki Babtiste Amar joutuu jättämään karkelot väliin kärsittyään jonkin sortin infektiosta loukkaantumisensa jälkeen ja leikkaus-sali kutsuu. Näitä ei saisi sattua etenkään puolustuspäässä yhtään enempää.

Ilouutinen oli sen sijaan kenraaliharjoituspelin 3-1 voitto Latviasta. Ei ihan jokapäiväistä herkkua Ranskalle. Nyt mielenkiinnolla odottamaan millaiseksi kokoonpano lopulta muodostuu.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Les Bleusin lopullinen kisajoukkue:

MV:
Florian Hardy (Angers)
Cristobal Huet (Lausanne)
Fabrice Lhenry (Rouen)

P:
Yohann Auvitu (JYP)
Vincent Bachet (Amiens)
Nicolas Besch (Cracovie)
Kevin Hecquefeuille (Karlskrona)
Jonathan Janil (Rouen)
Antonin Manavian (Innsbruck)
Maxime Moisand (Odense)
Thomas Roussel (Amiens)

H:
Pierre-Edouard Bellemare (Skellefteå)
Charles Bertrand (Lukko)
Timothe Bozon (Kamloops, WHL)
Teddy da Costa (Tychy)
Julien Desrosiers (Rouen)
Damien Fleury (Södertälje)
Anthony Guttig (Tranas)
Brian Henderson (Angers)
Laurent Meunier (Straubing)
Damien Raux (Mulhouse)
Nicolas Ritz (Dijon)
Antoine Roussel (Dallas Stars)
Sacha Treille (Sparta Praha)
Yorick Treille (Salzburg)

Dallasin Roussel on todella hyvä vahvistus Ranskalle, vaikka edustaakin enemmän fyysistä puolta. Yllätysvalmis nippu taas kasassa.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Sacrebleu! Ranskallahan riittää jopa kolmeen ketjuun ihan tasokkaista sarjoista pelaajia. Menihän niillä viime vuonnakin yllättävän hyvin. Olisiko vielä kovempaa pommia luvassa tänä vuonna. Bozon tosiaan mielenkiintoinen. Hirmu tehoja Kanadan junnusarjassa tehnyt. Varsinkin tänä vuonna.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Maalivahti ja hyökkäysosasto on hyvissä kantimissa, mutta puolustus on se heikoin kohta. Mielialajoukkuehan Ranska on. Jos saavat hengen päälle niin eväitä voi olla pitkällekin. Saan nähdä miten Dallasin Anttuaani mukana hiihtelee. Jos pelit eivät Ranskalla kuljekaan niin saattaisi näkyä mm. tämän herran ylilyönteinä ja turhautumisena, mutta päinvastoin voi olla rymistelyllään varsinainen hengennostattaja.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ranska tuli ja otti turnauksen kenties tärkeimmän voittonsa Itävaltaa vastaan. Patonkikukkojen hyökkäyspeli ja puolustus maalivahti Huet'n johdolla pelasi myös mallikkaasti. Valmentajavelho Henderson on saanut luotua henkeä joukkueeseen ja ranskalaiset taistelivatkin joka tilanteen viimeiseen asti. Huomenna takki lienee tyhjä levännyttä Suomea vastaan, mutta Suomi ei päävastustajiin kuulukaan. Sarjapaikan lopullinen varmistus kaipaisi vielä lisäpisteitä Saksalta ja/tai Latvialta. Pisteryöstö USA:lta on myös hyvinkin mahdollinen. Ylimieliset jenkkipurkat ovat olleet varsin usein ranskalaisten kanssa vaikeuksissa.
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Bellemaresta aka Stormtrooperista jäi hyvät fiilikset tän päivän ottelun jälkeen. Haki hyvin maalipaikkoja, veti tolppaan ja teki yhden byyrin. Ja käytävällä tsemppasi koko jengiä ennen erien alkamista.
Hieno mies ja ottaisin Jokereihin, jos olisi vapailla markkinoilla.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ranska sitten jysäytti yhden MM-kisahistorian suurimmista pommeista kaatamalla hallitsevan maailmanmestari-Venäjän 2-1. Tempusta tekee erityisen kovan se, että Ranska teki sen pelaamalla. Samalla katkesi Venäjän kaksi vuotta kestänyt voittoputki MM-kisoissa.

Hyvät kisat jo muutenkin tähän mennessä pelannut Ranska sai varmasti tästä voitosta sellaisen virtapiikin, ettei USA voi lähteä joukkueiden väliseen otteluun takinnapit auki. Uskon, että Ranska sai nyt tästä sellaisen hengen päälle että sillä mennään puolivälieriin.

Florian Hardy pelasi unelmapelin maalilla ja saattoi samalla syrjäyttää Cristobal Huet'n ykkösveskarin paikalta pois.
 
Viimeksi muokattu:

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tämä Ranskan sensaatiomainen voitto Venäjästä on yksi mm-jääkiekkohistorian kovimmista tempuista. Ihme jota kukaan ei osannut odottaa, mutta se kuka uskoi tähän oli Ranskan joukkue itse. Pelaamalla voitettu peli, ei millään tuuripompuilla (en tosin nähnyt sitä voittomaalia). Uskomaton on tapahtunut.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Kyllähän Ranskalla on tässä jymypommiin ainekset pudottamalla viime vuoden finalistin Slovakian jatkosta. Slovakialla ottelut Itävaltaa, Venäjää ja USA:ta. Ranskalla Latviaa, Saksaa ja USA:ta. Molemmat tasapisteissä ja voittamalla 2/3 jäljellä olevasta ottelusta olisi Ranska todennäköinen jatkaja.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tänään Ranska kaatui heikkoon avauserään, mutta pakko tuon joukkueen pelityylistä on pitää! Pelasivat juuri siten, millä tavalla amerikkalaisten peliä voidaan horjuttaa. Taklaukset vietiin loppuun saakka ja olivat koko ajan piikkinä jenkkien lihassa. Keinoja ei kaihdettu tosiaankaan. Harmittavasti se ensimmäinen erä oli tosiaan heikko, muuten Ranska olisi voinut voittaa tuon pelin.

Ranska voi vielä pudottaa Venäjän jatkopeleistä. Mikäli venäläiset häviävät jommankumman jäljellä olevista peleistään ja ranskalaiset ottavat kaksi voittoa, ovat joukkueet tasapisteissä. Silloin keskinäinen ottelu pudottaisi venäläiset jatkosta, jos Slovakia hoitaa vielä USA:nkin.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tänään Ranskalla edessään iso ottelu Latviaa vastaan. Loistava tilaisuus hakea revanssia Olympia-karsintapettymykselle. Sarjapaikkansa puolesta taisteleva Latvia on kaikkea muuta kuin helppo vastus. Latviat, Valko-Venäjät ja Kazakstanit, veli Venäläisestä puhumattakaan ovat olleet Ranskalle aina niitä vaikeimpia vastustajia, mutta viime vuosina maa on oppinut pelaamaan myös näitä vastaan. Voittamalla tämän päivän koitoksen pääsisi Ranska huomenna taistelemaan puolivälieräpaikasta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ranskan ainoa oljenkorsi on nyt sitten USA - Slovakia-ottelussa. Tosin sitä ennen heidän on lyötävä Saksa omassa pelissään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös