MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 996
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Mun mielestä parempi aloittaa kisat nihkeämmin, kun loistokkaalla voitolla. Oppivat kasvamaan ns. yhteen ja vaikeuksien kautta voittoon.

Jonkin verran erilaisissa turnauksissa pelaajana olleena voin väittää, että tätä iltaa ei Leijonien sisäisissä palavereissa nihkeänä pidetä. Kaikki meni käsikirjoituksen mukaan ja ottelu antaa hyvän selkänojan jatkaa työskentelyä sen lopullisen päämäärän - eli kotikisojen voiton eteen.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Puukäsimäinen ja turhan kulmikas kaveri nykypäivänä, jolla ei näkemissäni tilanteissa jalka riittänyt. En näe hänelle käyttöä jatkossa.

Huh huh, aika paskaa jauhat. Joensuulta hyvä peli. Maali enää jäi puuttumaan. Hyvin suojasi kiekkoa, muutama hyvä riisto ja pari hyvää taklausta. Jesse on mennyt luistelussa Euroopan vuotenaan selkeästi eteenpäin. On myös alivoimalla erittäin hyvä ja varma. Ylivoimallakin käyttökelpoinen maskimiehenä.

Lähinnä Jokisen ja Pesosen paikan joukkueesta voi kyseenalaistaa tämän päivän perusteella, mutta eiköhän kummatkin pelaa sunnuntaina jo paremman pelin..?
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsellä pisti juuri silmään että hyvinhän tuolla Joensuulla potku riitti hoitaamaan puolustavaa roolia. Pärjäsi hyvin kaksinkamppailuissa ja oli aktiivinen.
 
Aika kaksijakoiset fiilikset. Turha täällä on mitään Lehtosta lähteä hehkuttamaan aika helppo peli ja otti ne mitä pitikin kiinni.

Jussi Jokinen oli täysin turhake kentällä, millähän se on sen apukapun Aan saanut rintaan ? Joku hyvin jo totesi että hyvin jarrutti ykkösen peliä. Mielestäni tähän voisi kokeilla joko Joensuuta, Pihlströmmiä tai Tuppuraista seuraavaan peliin. Kyllähän tuo huutaa maalille ajoa tuo kenttä.

En tiedä kuinka väärin katoin mutta osuiko muiden silmään Kapasen hieman ehkä epävarma pelaaminen ja luistelunopeuden tippuminen esim viime keväästä ?

Itse vähän laittelin ketjuja uusiksi jossa sijoitin Jokisen pelkästään puolustavaan rooliin Kiiskisen ja Tuppuraisen keskelle kolmoseen. Joensuu/Pihlströmin ykköseen sekä neloseen olisin jättäisin Komarovin sekä toisen Joensuu/Pihlström kaksikosta. Näille vielä sentteri päivän kunnon mukaan joko Kapasesta tai Kontiolasta. Vähän on ikävä Nokelaista...
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kyllähän tuossa ykkösketjussa vähän tuntuu, että kaikki elävät kiekosta ja homma ei vaan voi millään toimia.

Itse heittäisin rulettia kolmen siirron verran. Eli esim. Pyörälän ekaan, Jokisen kolmoseen, ja Komarovin neloseen.

Ekan pelin jälkeen voi ennustaa, että Kontiolan ja Hietasen valinnat ainakin olivat huonoja peliliikkeitä. Molemmilta vielä ihan ok peli, mutta ajoittain oli jo aika vaikea. Ja olihan Järvinenkin pariin kertaan aivan yössä, mutta siellä voisi olla varaa parantaa.

Granlundilta helvetin tärkeä nousu joukkueen ykköshyökkääjien (Koivu, Filppula) rinnalle. Vielä jos ketjukaverit heräisivät niin hieno homma.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Voitto, jonka olisi pitänyt pelitapahtumien perusteella olla selkeämpinumeroinen kuin se lopulta oli. Onko tämä kuultu jostain muustakin Suomen kisa-avauksesta joskus?

Kaikki kentälliset saivat painettua peliä vastustajan päätyyn, mikä on tietenkin hyvä asia. En ymmärrä Joensuuta kritisoivia, meno on ehkä kulmikkaan näköistä, mutta vauhti riittää ja pääsi hyville maalipaikoillekin. Viimeistely-yritykset näyttivät laadukkaammilta kuin vaikkapa 2-ketjulaisten...

Filppula ehkä hieman haki sellaista määrätietoisuutta peliinsä, mutta kaikesta näkee, että Valtterilla on potentiaalia takoa pisteitä tässä turnauksessa. Mikko Koivuhan oli kenttäpelaajista ylivoimaisesti paras, aivan huikea, taisteleva peli-ilme. Jokinen oli välillä melkoisen kujalla, pelin on parannuttava mikäli aikoo paikan säilyttää ykköskentässä.

2-ketjukin toimi muuten, mutta viimeistely oli aivan hakusessa. Kyllä se Pessikin näytti olevan aivan pirteällä pelipäällä, vaikka miehelle on tullut kaikissa mahdollisissa keskusteluissa aivan murskakritiikkiä. Granlund oli mielestäni liikkeellä kevyemmin jaloin kuin aikoihin.

Pakistosta ei juuri mitään jäänyt mieleen. Kukkonen-Jaakolalle meinasi sattua yksi kardinaalimunaus, mutta eipä belarussit nyt hirveästi testanneet puolustuksen toimivuutta. Niskalalta komea veto yläpeltiin.

En tiedä kuinka väärin katoin mutta osuiko muiden silmään Kapasen hieman ehkä epävarma pelaaminen ja luistelunopeuden tippuminen esim viime keväästä ?

Kapanen oli kyllä yllättävän huono yleensä takuuvarmaksi suorittajaksi. Jopa ketjunsa heikoin lenkki. Kuitenkin, tämä oli vasta turnauksen ensimmäinen peli. En menisi vetämään tästä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen, vielä on paljon aikaa petrata (vrt. J.Jokinen) ja huonontuakin (tässä pelissä pirteästi esiintyneet).
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Turha täällä on mitään Lehtosta lähteä hehkuttamaan aika helppo peli ja otti ne mitä pitikin kiinni.

Kyllähän se viimeinen kymppi oli melkoisen paha noilla vetomäärillä, mutta hoiti loistavasti. Ja nimenomaan kylmästi.

Tosiaan ensimmäinen peli alla ja annetaan Jokiselle vielä aikaa näyttää. Mutta jos tässä jatketaan pitempään maalittomana, niin tässä alkaa olla Antti Miettis-syndrooma. NHL:n kärkiketjusta (:D) maajoukkueeseen samaan rooliin, mutta ei saa kiekkoa yksinkertaisesti maaliin. Semmoinen pikkunäpertäminen kun ei riitä. Tulikuumia vaihtoehtoja on Kiiskinen tai Tuppurainen.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Granlundilta helvetin tärkeä nousu joukkueen ykköshyökkääjien (Koivu, Filppula) rinnalle. Vielä jos ketjukaverit heräisivät niin hieno homma.

Melkein vois heittää Granlundin sinne, mutta sitten se taitais tappaa hyvin Pesosen ja Immosen pelin, mitä Granlund aika hyvin tuntuu kannattelevan. Vaikea keksiä mihin tuon Jokisen heittäis, mutta kyllä sen paikka Ruutua huutaa ainakin ekan pelin perusteella.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jussi Jokinen oli juuri niin hyvä tai siis huono kuin odotinkin. En siis joutunut pettymään kun saatiin ihan odotetunlainen hiihtely ja ketjun jarruna toimiminen. Toivotaan että eräiden Kärppä-kannattajien puheet ei osoittaudu vain puheiksi vaan tuosta Jussi Jokisesta voidaan saada jotain irtikin. Tällä hetkellä Jokisen pelaamisesta tulee mieleen että jos Jussilla olisi nainen sängyllä jo valmiina haarat auki odottamassa niin Jussi varmaan silloinkin soittaisi vielä Valtterille tai Mikolle josko näistä toinen voisi tulla hoitamaan homman kun hänellä on muuta tärkeää tekemistä kuten haikurunojen lukemista yms yhtä tärkeää.

Pesonen oli mielestäni odotettua pirteämpi vaikkakin Immosen ketju katosikin todella vahvan ensimmäisen erän jälkeen hieman taka-alalle verrattuna Koivun ketjuun. Granlund pelasi vahvan pelin ja tuon osalta vaikuttaa lupaavalta, toivottavasti Immonen ja Pesonen löytää nopeasti maalijyvän. Lehtonen oli maalissa jäätävä kun joutui torjuntatöihin ja onhan nollapeli aina hieno suoritus. Filppula vielä selvästi haki yhteisiä kuvioita mutta yhteispeli Koivun kanssa oli silti odotuksia nostavaa. Puolustuksesta Niskala on siinä mielessä pakko nostaa esiin että olihan tuo 1-0 maali varsin tärkeä ja veto oli todella upea.

En tekisi vielä muutoksia ketjuihin vaan antaisin vielä myös Jokiselle mahdollisuuden, tosin jos esitys on yhtä vaisu myös Slovakiaa vastaan niin sitten roolia pienemmäksi ja alempiin ketjuihin. Harmi ettei Tuomoa saatua mukaan kun nyt tuohon Filppulan ja Koivun rinnalle on hieman vaikea löytää sopivaa miestä, ehkä Komarov voisi olla kokeilemisen arvoinen ja miksei Joensuukin vaikka miehen hitaus saattaa pieni ongelma ollakin. Ja riittääkö Joensuulla kädet ykköseen? Ai niin Pyörälää ei kannata unohtaa näissä spekuloinneissa sillä Pyörälä voisi hyvinkin olla se puuttuva palanen murhaavasta ykkösestä. Tosin voi olla niinkin että Kiiskinen tai Tuppurainen voi vielä saada aika huippupaikan kokeilla pelaamista kisoissa.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Kyllä harmittaa kun Suomi meni voittamaan. Nimimerkki scholl kierii tuskissaan kotonansa. Saatanan karjalalippikset. En gång ifk alltid ifk. Eikö näistä vakoojista pitäisi jo huolestua?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuon Komarov-Kapanen-Joensuu -ketjun peliä oli kyllä ilo katsella, vaikka se tehottomaksi jäikin. Mutta koko ajan saivat pelin pyörimään V-Venäjän päätyyn ja laiturit pommitti kunnon taklauksia. Erityisesti Joensuu oli minulle erittäin positiivinen yllätys.

Ykkösketjussa Koivu-Filppula -akseli näytti toimivan mutta Jokinen oli kyllä ihan pihalla. Jos ei peli tuosta parane niin jotain muuta vaihtoehtoa pitää kokeilla tuossa ykkösen laidassa. Olisiko Kiiskisestä tai Tuppuraisesta ykkösketjun pelaajaksi näissä karkeloissa?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Olisiko Kiiskisestä tai Tuppuraisesta ykkösketjun pelaajaksi näissä karkeloissa?
Viimeisen EHT-turnauksen näyttöjen ja vahvojen värilasien takaa Kisua ehdottomasti kokeilemaan ykköseen.

Jalonen tuntuu aika paljon luottavan viime kevään koostumuksiin, joten en ihmettelesi, jos Pyörälä nousisi Koivun ja Filppulan rinnalle ykköseen. Sitten Jokinen joko neloseen, tai vilttiin ja Tuppurainen neloseen, olisi ainakin luisteluvoimaa laitureilla.


Eli:
1.
Filppula - Koivu - Kiiskinen/Pyörälä

4.
Pihlström - Kontiola - Tuppurainen/Jokinen
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Eipä mitään uutta, vaan sama vanha laulu: Suomella ei ole sniper -tyylisiä pelaajia, jotka pyrkivät jatkuvasti ja suoraviivaisesti maalintekopaikkoihin. Eikä sellaisia ollut oikeastaan vapaana tarjollakaan. Jussi Jokinen nyt on ehkä lähinnä sellaista, mutta eilen heikko matsi häneltä.

Syöttötaitoa sekä jalkoja kyllä löytyy ketjuista riittävästi, mutta ilman "itsekkäitä" snipereita homma menee helposti näennäishallinnaksi ja näpertelyksi.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Jussi Jokinen on näiden kisojen Aaltonen, liikaa luottoa tulee saamaan. Kiiskinen voisi olla hauska kokeilu muuten kun tässä alkoi puntaroimaan. Olisi tyyliltään lottovoitto ykköseen, toki sitä myös on Pyörälä mutta Kiiskistä kokeilisin eka.

Olen aika julma ja odotan varsinkin eilisen kaltaisissa peleissä selkeää näkyvyyttä kovan tason pelaajilta, Jokista en juuri huomannut edes eikä se ole todellakaan hyvä asia. Ei tullut kertaakaan "vou" efektiä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Eipä mitään uutta, vaan sama vanha laulu: Suomella ei ole sniper -tyylisiä pelaajia, jotka pyrkivät jatkuvasti ja suoraviivaisesti maalintekopaikkoihin. Eikä sellaisia ollut oikeastaan vapaana tarjollakaan. Jussi Jokinen nyt on ehkä lähinnä sellaista, mutta eilen heikko matsi häneltä.
Näinhän se menee ja pitääkin vain luottaa, että kun tarpeeksi luo paikkoja, niin se tilastomaali sieltä tulee jossain vaiheessa. Ei se viime vuonnakaan hääviä ollut koko ajan, mutta kyllä se yritys jossain vaiheessa palkitaan vaikka niillä pusku- tai riihil...ruutumaisilla persemaaleilla.

Ykkönen pysyy varmasti samana ainakin seuraavan pelin, koska siinä on kuitenkin kaikki ainekset ja esim. Jokista ei kannata tuonne alempiin ketjuihin ainakaan pudotella. Jos Jokisella ei missään vaiheessa lähde, niin veikkaisin, että seuraava paikka on poppariosastolla. Siitä vasta Rantsun Vesku saisi virtaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Joku tuolla haukkui Joensuun turhakkeeksi. Ihmettelen sillä itse ainakin yllätyin erittäin positiivisesti liike oli todellla hyvää, taklasi teki paljon työtä ja fiksuja ratkaisuja kiekon kanssa. Jos kisapaikkaa valittiin Petrellin ja Joensuun välillä niin meni kyllä niin oikeaan osoitteeseen se paikka. Oikeastaan odotin paljon heikompaa Joensuuta ajattelin että liike olisi paskaa.. Mutta JJ onkin minulle hieman tuntematomampi kaveri.

Toinen JJ eli Jokisen Jussikaan ei ollu mikään umpipaska niin kuin annetaan ymmärtää. Okei sössi kyllä huolella pari paikkaa ja olisi ylivoimalla pariinkiin ootteeseen voinut osua Koivun takatolpalle pistämään ohjausvetoon, nyt ei osunut mutta eka peli kisoja vasta. Kyllä se JJ nousee.

Kaikkein positiivisinta on minun mielestäni se että Mikael Granlund is back! Tänään nähtiin sitä Mikkeä mitä on jo pitkään kaivattu ylivoimalla kiekko pyöri, loistava syöttö Koivulle Niskalan maalissa. Toi myös pari kertaa kiekon näyttävästi hyökkäysalueelle ylivoimalla. Ehdottomasti parasta Granlundia 2 kuukauteen.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jokisesta puhutaan paljon. Vielä ei ole johtopäätösten aika. Odotetaan nyt slovakiamatsia, jossa oletettavasti peliä pelataan avoimemmin molemmissa päissä. Kiiskinen voisi tosin olla kiinnostava kokeilu muutamissa peleissä, jos Jokisen taival jatkuu kisoissa yhtä vaikeana.

Ketjut ovat aika kaksijakoiset: 2+2, eli kahden ensimmäisen ketjun pitäisi tehdä maaleja ja kahden viimeisen pelata puolustavammin. Sikäli konsepti toimii, että kolmoselta tai neloselta (joiden nimet voisi vaihtaa) on aika turha odottaa maaleja edes heikompia maita vastaan. Mutta Komarov tai Pihlström ovat myös potentiaalisia ykkösen pelaajia. Kakkonen toimii aika hyvin ja se näyttääkin olevan Suomen syömähammas näissä kisoissa. Parasta on se, että Suomi menestyy loistavalla maalivahdillaan huonoissakin peleissä, joten eiköhän tämä joukkue neljän parhaan joukkoon yllä. Siitä ylöspäin on vaikeaa ja vaatii onnea myös vastustajien suhteen.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Avauspäivän jälkeen on kieltämättä alkanut hiukan huolestuttamaan Suomen ratkaisuvoiman kapeus. Kun nyt ollaan nähty Ruotsi ja Kanada tositoimissa, niin kyllähän niistä tunnistaa, että siellä sitä hyökkäyspään huipputaitoa ja kamppailuvoimaa on vaikka muille jakaa. Siinä ei yksi Lehtonen maailmoja ratkaise, kun väärille miehille annetaan tarpeeksi tilaa ja aikaa. Toisaalta Suomella oli maalin tekemisessä ja vastustajan maalin edessä vaikeaa jo Valko-Venäjääkin vastaan. Mitäs sitten kun vastaan asettuu sumputtavia NHL-tason miehiä?
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mielestäni Jussi Jokinen on pelaaja, jolta aina odotetaan liikoja maajoukkueessa. Hän ei ole NHL:ssä perushyökkääjää ihmeellisempää ja maajoukkueessa hänen pitäisi olla heti suurin tähti ja kamppailla pistepörssin voitosta. Sama juttu oli joskus Tuomo Ruudun kanssa. Eli millaiset ovat realistiset odotukset? Jokista ei tulla laittamaan kokoonpanon ulkopuolelle jo pelkästään hänen NHL-statuksensa takia. Toki ketjuja voisi muutella, mutta yksi peli ei vielä kerro kaikkea. Tuomas Kiiskisen haluaisin nähdä Jokisen ja Koivun vierellä. EHT:llä ketju toimi muistaakseni hyvin, joten miksi ei nyt?
 

Glory

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, NHL
En nyt halua hehkuttaa liikaa "oman" kylän poikaa, mutta olisi mielenkiintoista nähdä Tuppurainen tossa Koivun ja Filppulan kanssa. Alluhan on hyvinkin suoraviivainen kaveri joka ajaa hanakasti maalille. Aika kevyt jalkainen ja osaa myös puolustaa.
 

scholl

Jäsen
Kyllä harmittaa kun Suomi meni voittamaan. Nimimerkki scholl kierii tuskissaan kotonansa. Saatanan karjalalippikset. En gång ifk alltid ifk. Eikö näistä vakoojista pitäisi jo huolestua?

Ei pidä paikkansa. En kannata Euroopan pahinta diktatuuria eli Valko-Venäjää. Itseasiassa näin tuosta pelistä vähän toista ja kolmannen erän ikäänkuin sattumalta. Ei siitä paljon muuta jäänyt mieleen kuin se, että Suomi ei saa mistään sisään ja pelaaminen on ikäänkuin ponnetonta. Samoin huomasin, että matsissa oli aikalailla tyhjiä katsomopaikkoja ja Mertarantakin oli vaisumpi kuin ennen. Kaikista eniten ärsytti kuitenkin Avan runsaat mainoskatkot. Kun piti tulla palkintojenjako niin tuli mainoksia jne. Ketä oikeasti kiinnostaa joku virallinen nurmikkospray.

Kohta tulee Jaloselle ikävä Peltosta ja Kousaa, kun ei tehdä maaleja.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokista ei tulla laittamaan kokoonpanon ulkopuolelle jo pelkästään hänen NHL-statuksensa takia. Toki ketjuja voisi muutella, mutta yksi peli ei vielä kerro kaikkea. Tuomas Kiiskisen haluaisin nähdä Jokisen ja Koivun vierellä. EHT:llä ketju toimi muistaakseni hyvin, joten miksi ei nyt?

Kaikki on kiinni roolituksesta. Jos Jokinen ei saa parannettua peliään ykkösessä, niin hän voi hyvinkin löytää itsensä poppariosastolta. Jukka Jaloselta löytyy ballseja laittaa NHL-mieskin ulos kokoonpanosta, jos tarve sitä vaatii. Itse pitäisin koostumuksen samana vielä Slovakia -ottelussa, sillä edellinen ottelu oli vasta ensimmäinen tuolta ykköskolmikolta. Toki jos Jokinen on yhtä vaisu siinäkin, niin alkaisin pohtimaan muita vaihtoehtoja. Jotenkin tuntuu, että ykkönen on huonosti roolitettu jo etukäteenkin. Kaikki tykkäävät tehdä peliä, ja kaiken lisäksi Jokisen odotetaan olevan joku sniperi.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Taisi pelin lopussa Pyörälä jonkun vaihdon vetääkin Koivun ja Filppulan kanssa, vai oliko siinä vain vaihto sopivasti kesken? Eihän Pyöräläkään mikään maalintekijä ole, mutta toisi kuitenkin ehkä vähän suoraviivaisuutta siihen. Tällä hetkellä ykkösessä on kolme pelintekijää, niin pystyykö kaikki siinä omilla vahvuuksillaan silloin pelaamaan? Toisaalta yksikin onnistuminen esim. Jokiselle voisi vapauttaa homman uudelle tasolle, joten ehkäpä vielä ainakin seuraava peli olisi ihan hyvä aloittaa samoilla koostumuksilla.

Muista pelaajista Joensuu oli positiivinen yllätys, hyvin on saanut Ruotsissa lisää liikettä. Granlundkin väläytteli, mutta Immonen ei vielä ihan terävimmillään siinä vierellä ollut. Pesonen oli ok, mutta totutun tehoton. Puolustusta nyt ei vielä kunnolla testattu, mutta ainakin Lehtonen osoitti, että Suomella on pohjoisamerikkalaisten kanssa kisojen paras ykkösvahti.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Taisi pelin lopussa Pyörälä jonkun vaihdon vetääkin Koivun ja Filppulan kanssa, vai oliko siinä vain vaihto sopivasti kesken?

Jokinen sai kolmannessa erässä jonkun tällin reiteen ja ei pelannut enää 2 viimeistä vaihtoaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös