MM-kisat 2011: Suomi

  • 448 133
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Muutama oma pointtini alkusarjan perusteella, part 1/2:

Valmennus
Plussaa:
+Ehkä se kahdeksan pakin rotaatio on sittenkin järkevä ratkaisu tilanteessa, jossa terävin pakiston kärki ei ole kisoissa. Turha olisi jollekin Lepistölle yms. antaa NHL-statuksen perusteella 30 minsaa peliaikaa per peli. Petri Matikaisella varmaan näppinsä pelissä tässä.
+Maalivahtivalinnat järkeviä, Lassilan kannattaa pari peliä hoitaa ja antaa Vehasen levätä. Pasi Nurmiselle plussaa tästä.
+Hieman aiempaa joustavampi suhtautuminen ketjumuutoksiin, jotain vaihdoksia on sentään tehty esim. kakkoseen, Leksan nosto kakkoseen selvä parannus.
+Järkevän tuntuinen linja mahdollisiin NHL-lisävahvistuksiin. Ketään ei sinänsä odoteta, mutta Detroitin ja Philadelphian tilanne katsotaan ensin loppuun. Leino, Filppula yms. olisivat vahvistuksia, jos ehtisivät esim. jatkolohkon Venäjä-peliin ja saisivat näin ollen yhden matsin alle ennen puolivälierää, muussa tapauksessa (jos sarjat venyvät) kannattaa lyödä Lajusen ja Joensuun passeihin leima ja antaa heille pelituntumaa jatkolohkossa ennen puolivälierää.
+Pelitavalla tulee suht hyvin maalipaikkoja...

Miinusta:
-... mutta maalipaikoista ei tule maaleja. Valmentaja ei voi pelaajan puolesta kiekkoa häkkiin pistää eikä yksin kumota vuosikymmenen mittaista "nöyrä duunari"-kiekkovalmennusta Suomessa, mutta maaleja voisi syntyä, jos ketjukoostumuksia yritettäisiin optimoida.
-Miksi ykköskenttää ei ole muutettu millään lailla? Se ei vain tunnu toimivan. Voi sitä muutakin muuttaa kuin kakkoskenttää.
-Jäähyherkkyys. On valmentajan tehtävä yrittää suitsia tunnetiloja, jos lataus tuntuu menevän yli (Tuomo Ruutu) tai typeriä jäähyjä otetaan liikaa (esim. Välivaaran jäähyt)
-Ne kuuluisat viivelähdöt, ts. tolkuttoman hitaat hyökkäyksiin lähdöt ja kiekon pyörittely oman maalin takana loppumattomasti ennen kuin lähdetään vähitellen eteenpäin ja sitten sutaistaan joku rännikiekko. Toki joskus voi lähteä ryhmittymään hitaammin, jotta saa hyökkäyskuvion kuntoon, mutta ei sitä voi koko ajan tehdä, eikä antaa vastustajan pureutua oletusarvoisesti keskialueelle. Jos Sloveniakin sai murrettua esim. Latvian keskialueen ja lähdettyä rivakasti hyökkäyksiin, niin kai Suomikin sentään siihen pystyy ilman pelkoa perseessä mahdollisista satunnaisista kiekonmenetyksistä?
-Pakkiparit. Niitäkin saa muuttaa ihan luvallisesti, ja pitäisi muuttaa.
-NHL-kortin odottelu maalivahdin suhteen. Ei kannata tuoda esim. väsynyttä Rinnettä mihinkään kuolemanpeliin, Hoviselle vain leima passiin ja Vehanen ykkösvahdiksi.

Maalivahdit
Plussaa:
+Vehanen varsin varmaa perustasoa, ykkösvahti hoitakoon jatkolohkon loppupelit
+Lassila varsin varmaa perustasoa, on ansainnut pelipaikan Saksa-matsiin
Miinusta:
-Ei sanottavia miinuksia, ei Suomi maalivahtipeliin tule kaatumaan, mutta pelaaminen ei ole vielä sitä huipputasoa, jota vaaditaan isojen maiden voittamiseen. Ehkä helpottaisi, jos passi leimattaisiin Hoviselle eikä Rinne-korttia odoteltaisi iän kaiken?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92

Ei niin. Paljon järkevämpää on luistella kolmeasataa tilanteen ohi. Tämä on "meidän peliä" - upeaa kiekonhallintaa! Kiekko on vallan väline ja JMA tekee kaikkensa, että valta pysyy hänellä ja sitä kautta Suomella. Kiekko on vallan väline, mutta kiekko vastustajan maalissa on merkintä tulostaululle.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ei niin. Paljon järkevämpää on luistella kolmeasataa tilanteen ohi. Tämä on "meidän peliä" - upeaa kiekonhallintaa! Kiekko on vallan väline ja JMA tekee kaikkensa, että valta pysyy hänellä ja sitä kautta Suomella. Kiekko on vallan väline, mutta kiekko vastustajan maalissa on merkintä tulostaululle.

Suomihan olisi tehnyt ainakin muutaman maalin jos Immonen etc olisi edes saanut sen kiekon ylänurkkaan. Mutta kun ei. Pavelecista tehtiin jälleen sankari. Poikien pitäisi harjoitella sitä, että laukauksissa saadaan se kiekko edes nousemaan.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
-Jäähyherkkyys. On valmentajan tehtävä yrittää suitsia tunnetiloja, jos lataus tuntuu menevän yli (Tuomo Ruutu) tai typeriä jäähyjä otetaan liikaa (esim. Välivaaran jäähyt)

Vahva eri tähän. Ei Suomi ole mitenkään jäähyherkkä (keskimäärin neljä alivoimaa ja viisi kakkosta per peli), vaikka pari yksittäistä turhaa jäähyä on tullutkin. Se vain tuntuu siltä, kun alivoima on kisojen huonointa, siis oikeasti - Suomi on alivoimapelissä sijalla 16. Alivoimapeli on tällä hetkellä joukkueen suurin murheenkryyni, prosentilla 66,7 voi ennustaa vaikeita aikoja jatkossakin. Vastustaja on tarvinut keskimäärin 4:39 ylivoima-aikaa yhteen maaliin, aivan luokatonta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Muutama pointtini alkusarjan perusteella, part 2/2

Pakit
Plussaa:
+Väänänen odotettua parempi, varmaa peruspuolustamista. Myös Puistola pärjännyt ok, ja tämä pakkipari on Suomen pakiston parhaimmasta päästä.
+Saihan se Salmela maalitilinsä auki, vaikka se kosmeettiseksi maaliksi jäikin. Syytäkin saada tuolla vastuulla ylivoimalla ja hyökkäävänä pakkina.
+Niskala. Ihan ok peliä, pari syöttöpinnaakin kertynyt. Ei suuren suuria virheitä.

Plusmiinusnollaa:
*Parista mokasta huolimatta ei Lasse Kukkonen ole mikään Suuri Saatana, jollaisena hänet usein esitetään. Paskemminkin voisi mennä, ja pääsääntöisesti hän on pärjännyt siinä missä muutkin. Kukkonen tuo myös pukukopissa johtajuutta, onhan hän aina välillä ollut joissain EHT-peleissä kapteeninakin ja pelaajien kesken Lasse on arvostettu, vaikka suoritukset kentällä ovat joskus mitä ovat.
*Välivaaralta on tullut pari hienoa ja oivaltavaa syöttöä, mutta vastapainoksi todella typeriä jäähyjä, vieläpä pari putkeen. Paremmin hän on silti pärjännyt kuin kuvittelin.
Miinusta:
-Salmela-Lepistö -pakkipari. Ei toimi kovin kaksisesti yhdessä.

Hyökkääjät
Plussaa:
+Jarkko Immonen. Paras pistemies ja toistaiseksi tehokkain hyökkääjä, hyvässä iskussa. Löytänyt hyvin pelivireen Granlundin kanssa ja tehnyt kolmanneksen kaikista Suomen maaleista. Ei ole joka maalipaikkaa hyödyntänyt ja olisi voinut pistää useammankin häkin sisään saamistaan tarjoiluista, mutta saatu kritiikki esim. näillä palstoilla on kohtuutonta, kun ottaa huomioon, että Immonen pelaa kolmoskentässä ja esim. edelleen maalittomana pelaava tähtikapteeni Mikko Koivu ykkösessä.
+Mikael Granlund, Immosen kanssa Suomen hyökkääjien parhaimmistoa luontaisten taitojensa ja silkan asenteensa takia. Ei emmi tilanteissa. Vielä kehitys kesken, mutta jos se samanlaisena jatkuu, niin uusi Saku Koivu voi olla tässä maajoukkuetta ajatellen. Pikkuvirheitä tulee, mutta ei niitä kannata suurennuslasilla tuijottaa. Ennemmin rohkeaa peliä ja pari mahdollista lipsahdusta kuin virheitä välttelevää, yltiöpäisen nöyrää ja kädetöntä duunaripeliä.
+Niko Kapanen. Laiturit ovat Nikolle olleet varsin vääränlaisia eikä peli ole sen takia ollut entisenlaista, mutta silti pari pistettä plakkarissa ja oma pää hoitunut mallikkaasti.

Plusmiinusnollaa:
*Juha-Matti Aaltonen. Surffaa, heittää jalkakikkaa, liukuu näyttävästi takatukka hulmuten, painaa kahtasataa maalin taakse ja kiertää sen, ampunutkin 11 kertaa. Silti vain 1+1, vaikka peliaikaa tulee roppakaupalla. En ole JMA:sta yhtään sen vakuuttuneempi kuin ennen kisojakaan, mutta kun en mitään odottanut, niin en nyt viitsi miinustakaan antaa. On hän sentään tehnyt edes sen yhden Tanska-maalin ja saanut yhden syötön.
*Antti Pihlström. Luontevin pelipaikka nelosessa, mutta pärjännyt paremmin kuin odotettiin.
*Mika Pyörälä, Petteri Nokelainen. Nelonen toiminut ok-tasolla. Siltikin voisi antaa Joensuulle ja Lajuselle pelituntumaa myöhemmissä peleissä, jotta kaikilla olisi jääaikaa ennen puolivälieriä.
*Leo Komarov. Leksa olisi saanut muuten plussaa, mutta oli tasakentällisin jäällä kun omissa soi, ja saisi ampua enemmän. Toisaalta saatu vammakin on haitannut. Leksalta odotan hyvää suoritusta kakkoskentässä, jonne hän mielestäni kuuluu.
*Janne Pesonen. En mitään odottanut, juuri mitään ei kyllä ole saatukaan paitsi perusduunarimeininkiä. Voisi ihan hyvin vaihtaa vaikka Lajuseen tai tiputtaa neloseen. Sai sentään yhden syöttöpisteen.

Miinusta:
-Mikko Koivu. Ykköskentän sentteri, Suomen johtaja ja kapteeni. Peliaikaa runsain mitoin, silti ei maaliakaan, vaikka jo 13 laukausta. Peli oli parempaa Tshekki-matsissa, mutta silti odotuksiin nähden pettymys. Osasyy tehottomuuteen piilee tietysti myös muussa ketjussa, jossa JMA kiitää tukka hulmuten ja Tuomo Ruutukaan ei Koivun kanssa yhteistä linjaa löydä.
-Tuomo Ruutu. Kaahaa ja tööttää, rymistelee ja laukookin, mutta peli ei toimi Koivun ja Aaltosen kanssa, eikä ole Tanska-maalia lukuunottamatta saanut mitään aikaan. Enemmän odotin. Ei löydä yhteispeliä Koivun kanssa, pitäisikö vaihtaa ketjua?
-Janne Lahti. SM-liigan maalintekijä, ei yhtään maalia. Ja ennen kuin joku sanoo, ettei Lahti ole saanut näytönpaikkaa ylivoimalla yms. isommassa roolissa (mikä on sinänsä totta), niin on Lahti kuitenkin ampunut 9 kertaa kohti maalia ja pelaa kakkoskentän laidalla, eli kyllä hänellä paikkoja on ollut. Miinus kohdistuu myös Jaloseen, joka Lahden kisoihin ylipäätään valitsi ja nykytontille sijoitti. Voisihan sitä Lahtea kokeilla vaikka ylivoimalla, mutta vaisua pelaaminen on yhtä kaikki tähän mennessä ollut.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vahva eri tähän. Ei Suomi ole mitenkään jäähyherkkä (keskimäärin neljä alivoimaa per peli), vaikka pari yksittäistä turhaa jäähyä on tullutkin. Se vain tuntuu siltä, kun alivoima on kisojen huonointa, siis oikeasti - Suomi on alivoimapelissä sijalla 16. Alivoimapeli on tällä hetkellä joukkueen suurin murheenkryyni, prosentilla 66,7 voi ennustaa vaikeita aikoja jatkossakin. Vastustaja on tarvinut keskimäärin 4:39 ylivoima-aikaa yhteen maaliin, aivan luokatonta.

Oho, sija 16/16 on jo kova saavutus. En tiennytkään, että Suomi on kisojen huonoin alivoimajoukkue, vaikka erittäin surkeaa alivoima on ollutkin. No, otetaan antamani valmennuksellinen miinus pois jäähyherkkyydestä...

...ja annetaan helvetin pitkä miinus alivoimapelin totaalisesta kehnoudesta. Ei sellaista tilannetta saa olla eikä tulla, että Ranskat, Sloveniat, Itävallat yms. pelaavat parempaa alivoimaa kuin Suomi, ja että pelko on perseessä aina kun suomalainen kakkosen saa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Immonen laukoi matalan kudin ehkä tarkoituksella, jottei mene yli tai ohi, tai sitten vaan reagoi syöttöön, eikä sen kummemmin ehtinyt funtsia mailan ja kiekon kohtaamiskulmaa. Matala veto kuitenkin, johon Pavelec venytti hienosti.

Ruudun tilanne tuli hiukan rauhallisemmin, ehkä jopa sekunnin kymmenyksen enemmän oli aikaa, ja Ruutu nosti vaille metrin korkeudelle. Ei uponnut, koska Pavelec venytti tähänkin hienosti levyllä.

Joo, Pavelecista tehtiin hyvä.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ei sellaista tilannetta saa olla eikä tulla, että Ranskat, Sloveniat, Itävallat yms. pelaavat parempaa alivoimaa kuin Suomi, ja että pelko on perseessä aina kun suomalainen kakkosen saa.

Pohjoismaat ovat tilastossa hienosti neljä viimeistä :). Parhaana niistä on Norja, joka sekin on ollut lähes umpisurkea prosentilla 73,9.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tuo Suomen huonous näiden kisojen alivoimapelaamisessa on mielestäni osittain tilastoharhaa. Neljästä päästetystä alivoimamaalista pahimmalta näyttänyt (Tanskan tekemä) tuli pelin lopussa ottelun ollessa jo ratkennut, ja siinäkin kiekko ja miehet kimpoilivat aika epäonnisesti.

Latvian tekemistä yv-maleista toinen tuli todella täydellisen maskin takaa, ja toinen oli todella onnekas lottopomppu. Kumpaankaan ei mielestäni Suomen alivoimapelaamisen taso juurikaan vaikuttanut. Tshekin tekemä yv-maali oli sekin omasta pelaajasta epäonnekkaasti suuntaa muuttanut veto.

Suomen alivoima on mm. kolmella viittä vastaan ollut aukotonta. Toki jäähyherkkyydestä suomalaiset saavat syyttää itseään, tai ainkin sitä, että eivät ole sisäistäneet vallitsevaa tuomarilinjaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vahva eri tähän. Ei Suomi ole mitenkään jäähyherkkä (keskimäärin neljä alivoimaa ja viisi kakkosta per peli), vaikka pari yksittäistä turhaa jäähyä on tullutkin.

Turha niitä Tsekki-pelin jäähyjä nyt on jakaa muihin peleihin. Ensimmäinen peli, jossa kiekkoa pystyi hallitsemaan myös vastustaja ja Suomi pelaa yhden kokonaisen erän vajaalla. Näitä pelejä ei voiteta jäähyaitiosta.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Suomihan olisi tehnyt ainakin muutaman maalin jos Immonen etc olisi edes saanut sen kiekon ylänurkkaan. Mutta kun ei. Pavelecista tehtiin jälleen sankari. Poikien pitäisi harjoitella sitä, että laukauksissa saadaan se kiekko edes nousemaan.

Mutta kun keneltä tahansa suomalaiselta pelaajalta, valmentajalta tai asiantuntijalta kysyy poikkeuksellista paikkojen tuhlailua sisältäneen pelin jälkeen, että mikä lääkkeeksi viimeistelyyn, niin:

"No pitää saada enemmän miestä ja kiekkoa maalille, maskia ja lisää vaan laukauksia..."

Saatana, hukattujen läpiajojenkin jälkeen halutaan lisää MASKIA ja enemmän vetoja!?

Joku vetää metristä jäätä pitkin molarin patjoihin. Lääke: Lisää MASKIA ja enemmän vetoja!

Ja kaikki toistaa samaa mantraa kuin papukaijat. Suomi voisi ehdottaa sääntömuutosta. Rankkareissakin voisi käyttää ylimääräistä maskimestä, niin päästäisiin SURVOMAAN ja HAKKAAMAAN irtokiekkoja verkoon.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Immonen laukoi matalan kudin ehkä tarkoituksella, jottei mene yli tai ohi, tai sitten vaan reagoi syöttöön, eikä sen kummemmin ehtinyt funtsia mailan ja kiekon kohtaamiskulmaa. Matala veto kuitenkin, johon Pavelec venytti hienosti.

Niin ja siis ei sovi unohtaa, että Immonenhan pääsi kahdesti vetämään käytännössä identtisistä paikoista ja molemmilla kerroilla matala veto veskarin patjaan. Tässä videossa ajasta 2:45 eteenpäin noita "parhaita" paloja.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Turha niitä Tsekki-pelin jäähyjä nyt on jakaa muihin peleihin. Ensimmäinen peli, jossa kiekkoa pystyi hallitsemaan myös vastustaja ja Suomi pelaa yhden kokonaisen erän vajaalla. Näitä pelejä ei voiteta jäähyaitiosta.

"Suomi pelaa erän vajaalla" on Mertaranta harhaa. Suomella oli kuusi kakkosta jotka aiheuttivat alivoiman ja näistäkin Zidlickyn ja Välivaaran sekä Komarovin ja Puistolan jäähyt menivät osittain päällekkäin. Todellisuudessa tuossa ottelussa pelattiin alle 10 minuuttia alivoimaa.

Sinällään on toki totta, että Tsekki pelissä oli tuota kurittomuutta aiempaa enemmän, joku voisi tosin väittää, että tuomaritkin vihelsivät melko helppoja...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Suomi pelaa erän vajaalla" on Mertaranta harhaa. Suomella oli kuusi kakkosta jotka aiheuttivat alivoiman ja näistäkin Zidlickyn ja Välivaaran sekä Komarovin ja Puistolan jäähyt menivät osittain päällekkäin. Todellisuudessa tuossa ottelussa pelattiin alle 10 minuuttia alivoimaa.

Olkoon nyt vaikka Mertaranta-harhaa, mutta tosi asiassa Suomi oli jäähyjensä takia ihan sekaisin koko toisen erän. Omaa peliä ei saatu missään vaiheessa kulkemaan, kun joku otti jonkun typerän hyökkäyspään jäähyn sopivassa raossa. Kuluttavaa ja rasittavaa pelaamista niin fyysisesti kuin henkisestikin.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kyllä siellä näköjään ihan tosissaan odotellaan 3 NHL pelaajaa vielä mukaan, eli Rinne,Leino ja Filppula. Timonen ei ole tulossa.
lähde :

Leijonat odottaa kolmea NHL-vahvistusta | Jääkiekon MM 2011 | Iltalehti.fi

Kyllähän tuo hyökkäyskaksikko vahvistaisi heittämällä joukkuetta.

Leino-Koivu-Ruutu
Filppula-Immonen-Granlund
Aaltonen-Kapanen-Komarov
Pyörälä-Nokelainen-Pihlström
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
...ja annetaan helvetin pitkä miinus alivoimapelin totaalisesta kehnoudesta. Ei sellaista tilannetta saa olla eikä tulla, että Ranskat, Sloveniat, Itävallat yms. pelaavat parempaa alivoimaa kuin Suomi, ja että pelko on perseessä aina kun suomalainen kakkosen saa.

Miten mulla on muistikuva, että Suomen alivoima oli huonoa jo Vancouverissa tai edellisissä MM-kisoissa? Ja että siitä puhuttiin ja analysoitiin ylen studiossakin?
Tai sitten muistan väärin ja se oli huikeaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyllä siellä näköjään ihan tosissaan odotellaan 3 NHL pelaajaa vielä mukaan, eli Rinne,Leino ja Filppula. Timonen ei ole tulossa.

Vähän näin ajattelinkin, ja järkeväähän se on. Tilanne on toki ikävä Joensuulle ja Lajuselle, mutta ei MM-kisoissa voi jättää Leinon ja Filppulan tasoisia miehiä rannalle vain siksi, ettei kuntopyörän polkijoille tulisi paha mieli.

Kun nyt kerran kesäloma miehiä kutsuu yhden ottelun päästä, niin saisivat NHL-sarjat katketa saman tien, jolloin Leino ja Filppula ehtisivät vielä esim. Venäjä-otteluun ja saisivat pelituntumaa alle.

En nyt yleensä ketjulottofantasioita kovin usein harrasta, mutta mielestäni Filppula ja Leino kuuluisivat kumpikin suoraan Leijonien ykköskenttään. Tuomo Ruudun ja Mikko Koivun yhdessä roikottaminen perustuu johonkin vanhoihin hyviin hetkiin, mutta eivät he esim. Vancouverissakaan niin ihmeellisesti yhteen pelanneet, eivätkä varsinkaan näissä kisoissa, joten tutkapari rikki vain. Tuomo Ruudulle löytyisi sija majatalosta kakkoskentässä, siihen sentteriksi Immonen ja toiselle laidalle Granlund. Kapasen ympärille kolmonen, johon laidoille Aaltonen ja Komarov. Neloseen Pyörälä-Nokelainen-Pihlström (eli ei muutoksia).
 

Leki-Fani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings
Täällä puhuttiin aiemmin tänään siitä, kuka on ollut Suomen puolustuksen paras pelaaja ja siitä ei mielestäni ole kysymystäkään, sillä sehän on ehdottomasti ollut Väänänen. Puolustajan tärkeimpiä tehtäviä on oman maalin suojaaminen ja avauspelaaminen ja molemmissa Väänänen on ollut todella hyvä. Varsinkin avauspelaaminen on ollut minulle pienoinen yllätys. Myös hyökkääminen on pakeilla tärkeää, mutta aiemmin mainitsemani asiat ovat sitä kuitenkin tärkeämpiä. Hyökkäyspäässä paras on taas ehdottomasti ollut Niskala, mitä olen ihmetellyt aikaisempien kisojen vuoksi. Mutta hän harhauttaa ja haastaa hyvin ja hakee hyvin laukaisupaikkaa keskustasta. Myös Salmela ja Välivaara ovat olleet ihan hyviä, tosin esim. Välivaaran YV-jäähy viime pelissä oli turha.

Sitten täällä on arvosteltu paljon Lepistöä, mitä olen ihmetellyt. Onhan hän ollut tehojen valossa huono, kuten myös kokonaisuudessa hyökkäyspelaamisessa hyökkäysalueella, mutta mitä itse olen hänen pelaamistaan katsonut hän on avannut peliä hyvin, tosin välillä liian hitaasti, mikä on monen muunkin ongelma.

Odotuksiin nähden onnistuneet puolustajat:
Väänänen - Joukkueen paras pakki tähän mennessä.
Puistola - Hyvää perussuorittamista.
Niskala - Hyvää peruspelaamista.

Siitä väliltä:
Salmela - Vihdoin maali ja lisää odotetaan. Jumalainen pyssy, jos osuu kohti.
Jaakola - Ei mitään erikoista esitystä, mutta ei pettymyskään. Vahvaa peruspelaamista.
Välivaara - Vaikea valita onko onnistunut vai epäonnistunut. Paljon sekä onnistumisia että epäonnistumisia.
Lepistö - Ollut huono vastustajan puolikkalla, mutta onnistunut perusavaamisessa mielestäni varmasti.

Epäonnistuneet:
Kukkonen - Hyvä av:lla, mutta ei mitään muuta, ei kerrassaan mitään.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kyllä siellä näköjään ihan tosissaan odotellaan 3 NHL pelaajaa vielä mukaan, eli Rinne,Leino ja Filppula.

Hyvä. Luottoa on Vehaseen, mutta kenttäpelaajissa käsiä ja aivoja ei todellakaan ole liikaa. Filppulalta ja varsinkin Leinolta löytyy molemmat.

Väänäselle kehuja täältäkin. Kun on yksi homma, hoitaa sen hyvin eikä yritä säätää mitä ei pysty, enempää ei tartte.

Saksaa vastaan tulee vaikeaa, jos jatketaan (ilman variaatiota) omissa hidastelua ja pelin tuhnuilua keskialueen piirileikiksi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Rinteen tulo oikeastaan ei herätä mielipiteitä suuntaan tai toiseen. Aikaero, totuttelu taas isoon kaukaloon, pettymys yms. voivat saada aikaan sen, että vire ei ole enää 100 %. Vehaseen luotan, ei ole mielestäni syytä olla luottamatta. Jagrin maalissa Tshekkiä vastaan pyllähti ehkä liian varhain, mutta niin vapaana Jagr tekee maalin tuolta etäisyydeltä monelle maalivahdille.

Sen sijaan Leino ja Filppula olisivat kuin taivaan lahja. Vaikka samat realiteetit ovat heidänkin kohdallaan vireen suhteen, mutta puolivaloillakin vahvistaisivat ihan hunajaisesti tätä joukkuetta.

Toki minulle kelpaa myös se, että näillä mennään, kunhan peli vielä entisestään paranee ja ykkösketju alkaa lyödä vulgaanista kumia reppuun.
 

Leki-Fani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings
Saksaa vastaan tulee vaikeaa, jos jatketaan (ilman variaatiota) omissa hidastelua ja pelin tuhnuilua keskialueen piirileikiksi.

Tässä olen osalti samaa mieltä kanssasi. Suomen suurin ongelma on ollut, että ei oikein osata aistia niitä tilanteita, koska pitää tehdä nopeita lähtöjä ja niin ne ovat jääneet liian vähäisiksi. Ja siitä seuraa liika kuhnailu oman maalin takana. Ja kun siihen lisätään vielä se, että keskialue ylitetään useimmiten liian hitaasti pienellä vaudilla on soppa keitetty.

Mutta Suomen on silti tehtävä myös hitaita lähtöjä, jos se aikoo voittaa isoja maita ja itse näen, että on turhaa esim. laittaa kiekko päätyyn, että päästäisiin vaihtaan, vaan järkevämpää olisi laittaa kiekko omaan päätyyn ja odottaa, että ollaan saatu miehet vaihdettua ja lähteä sitten hyökkäämään. Näin ei tarvitse ensin riistää ja sitten hyökätä, vaan päästäisiin suoraan hyökkäämään.

Mutta silti Suomi on käyttänyt liian vähän nopeita hyökkäyksiä, mikä on osasyy sille, että Suomi on tehnyt näin vähän maaleja. Koska fakta vain on, että helpompaa on tehdä maali organioimatonta ja alivoimaista vastustajaa vastaan, kun viiden miehen muuria.

Ja mitä noihin vahvistuksiin tulee niin ainakin Filppulan ja Leinon ottaisin mielelläni joukkueeseen, sillä he aivan varmasti auttaisivat Suomen akuuttia maalinteko-ongelmaa. Rinteenkin toki voisin ottaa mukaan, mutta silti on hieman epäilyttävää, että toipuuko hän tarpeeksi aikaeron vuoksi ja auttaako näin joukkuetta. Vehanen on kuitenkin ollut ihan hyvä ja on voittanut ainakin minun luottamuksen. Toisaalta Rinne voi olla juuri se pelaaja, joka voittaa Suomelle mestaruuden.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Miten mulla on muistikuva, että Suomen alivoima oli huonoa jo Vancouverissa tai edellisissä MM-kisoissa? Ja että siitä puhuttiin ja analysoitiin ylen studiossakin?
Tai sitten muistan väärin ja se oli huikeaa.

Kaivoin statistiikkoja vähän esille, tässä pdf-linkkinä viime vuoden MM-kisastatistiikkaa IIHF:n sivuilta.
Suomi oli viime kisoissa kahdeksanneksi "paras" alivoimajoukkue (85%) ja kolmanneksi huonoin ylivoimajoukkue (sijalla 14. ylivoimaprosentilla 9,68%).

Vancouverista löytyi vastaava pdf-statistiikka IIHF:n sivuilta. Tuolloin Suomi oli olympialaisten toiseksi paras ylivoimajoukkue (34.38%, kova saavutus) ja keskikastia eli kuudes alivoimalla (73.91%).

Nythän tilanne oli tosiaan se, että Suomella on koko turnauksen huonoin alivoimapelaaminen, mutta ylivoima on kuitenkin suht kohdillaan, eli turnauksen toiseksi paras (33.33%).
 
Eli, jos Timonen ei ole tulossa alkaa tuo 8 pakin leimaaminen heti alusta asti näyttämään entistä paremmalta valinnalta. Nyt kaikki 8 pakkia ovat saaneet pelata samoissa rooleissa jo turnauksen alusta asti. Kukaan heistä ei ole sellainen liideri (ala juuri Timonen), että voitaisiin mennäkään 6 pakin peluutukseen. Sanoin jo aiemmin, että juuri tuollaiselle tasaiselle puolustukselle tuo 8 pakin peluutus sopii, kuin nyrkki silmään.

Leino ja Rinne olisivat erinomaisia vahvistuksia. Filppula olisi myös, mutta se tarkoittaisi muille maille todennäköisesti paljon kovempia nimiä. Rinne ehtisi aikaisintaan luultavasti vasta Venäjä-peliin, mutta ottaisin silti miehen turnaukseen ja selväksi ykköseksi, vaikkakin hyvin pelanneen Vehasen ohi. Leino voisi parhaimmassa tapauksessa ehtiä (Filppulan ohella) jo Slovakia-peliin - pienellä jetlagilla tosin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Leino ja Rinne olisivat erinomaisia vahvistuksia. Filppula olisi myös, mutta se tarkoittaisi muille maille todennäköisesti paljon kovempia nimiä.

IIHF:n rosteritäydennyssivulta voi muuten seurata rosteritäydennyksiä, sikäli ja mikäli niitä tulee. Sehän hyvä puoli asiassa on, että vaikka Detroit putoaisi ja sieltä tuhat tuimaa ruotsalaista vapautuisi, niin ei heistä voi tulla mukaan kisoihin kuin kaksi. Ja siinä missä esim. Datsjuk olisi Venäjän joukkueessa vain yksi iso stara muiden joukossa, niin Suomen joukkueessa Filppulan kaltaisella pelaajalla olisi suhteessa paljon isompi merkitys, koska joukkueessa ei pahemmin ns. A-kastin suomalaisia NHL-pelimiehiä ole Koivua ja Ruutua lukuunottamatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös