MM-kisat 2011: Suomi

  • 448 130
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jatkan mielelläni vaikka viisikin sivua jos se siitä on kiinni. Tässä on kyse siitä, että Kukkosesta on tullut maajoukkueen sylkykuppi jota on helppo syyttää silloinkin kun aihetta ei ole. Kukkonen on tehnyt hasardeja aiemmin ja minäkin suolaan kyllä miestä silloin jos aihetta on, olkoon Kärppämies tai ei. Tuossa eilisessä Latvian 2-1 maalissa oli jälleen kyse tästä. Vastustaja tekee maalin, Kukkonen on kentällä. Haa! Kukkonen on syyllinen, ilmiselvästi. On se paska tuo Kukkonen, kertakaikkiaan. Fakta on kuitenkin että Kukkonen ei ollut syyllinen tuon maalin syntyyn. Hän olisi sen ehkä voinut hyvällä onnella estää, mutta syyllinen hän ei ollut.

Ok, olet selvästi harmistunut siitä, että Kukkosta syytetään tuostakin maalista sen takia, koska hän on aina ollut "sylkykuppi". Täällä on kuitenkin moneen kertaan todettu kuinka tilanne olisi pitänyt pelata ja tuskin olet tästä eri mieltä? Fakta on se, että maalia ei olisi syntynyt mikäli Kukkonen olisi ottanut miehensä oikein eikä kyse nyt ole mistään sylkykuppi-statuksesta tai paskasta tsägästä.

Sitä sopii myös miettiä, että mistä tämä sylkykuppius juontaa juurensa. Täysin onnetonta pelaamista omalla puolustusalueella vuodesta toiseen ja kun kiekolliset avut ovat täysin olemattomat, niin en ymmärrä jokavuotisia perusteita valita mukaan kisoihin. Kukkonen alkaa olla omissa kirjoissani vähitellen kuin uusi Aki Berg, jonka tarina on siinä mielessä identtinen, että roikkui NHL-statuksellaan maajoukkueessa mukana vuodesta toiseen kaikesta koomailuistaan huolimatta. Janne Niinimaakin koomaili, mutta hänellä oli sentään kiekollisia avuja.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Koska Kukkonen on pelannut hyvää peliä maajoukkueessa?

Itse olen hämärämuistinen ja veikkaan kuitenkin ettei niitä loistohetkiä paljoa ole. Tämä kertoo jo kaiken. Eihän Lasse toki ainoa tälläinen pelaaja ole maajoukkueen nykyhistoriassa.
 

PJx

Jäsen
Aivan sama mitä selässä lukee. Maalin edessä pelataan vähintäänkin kaverin maila pois. Eräs vanha pelimies opetti aika pieniä junnuja vastaavaan tilanteen varalta: Pelaa kaverin maila pois ja katse jäähän. Kyllä se kiekko putoaa aikanaan jäähän… Olisi toiminut tuossakin tapauksessa.

Enää ei maalinedustaa pysty siivoamaan puhtaaksi entiseen malliin ilman varmaa jäähyä, kun kaveri on jo ehtinyt sinne. Tuskin sitä valmentajat enää painottavat. Aivan sama. Pelaamalla maila pois, maalinteko ei onnistu kuin potkaisemalla.

Toisaalta turha tässä on tämän takia Kukkosta kovin huolella harjata. Loppujen lopuksi aika harva pakki pelaa säännöllisesti oman maalin edustan aina aivan asianmukaisesti. Sillä tyylillä ei Suomen systeemissä kerätä positiivista huomiota.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Voi hemmetti! Katso nyt miten se kiekko tulee tuohon Kukkosen ja Vasiljevsin lähelle. Se tulee Kukkosen mailan ulottuville ja siinä vaiheessa Vasiljevs on vielä irti kiekosta. Tuossa kohtaa pakin pitää yrittää pelata kiekkoa kun se ei ole kenelläkään mutta on itsensä ulottuvilla. Kukkonen löi huti, jonka aikana Vasiljevs kerkiää tilanteeseen. Oletko ihan oikeasti sitä mieltä että Kukkosen olisi kuulunut luistella kiekon ohi ja mennä vain estämään Vasiljevsiä ja ottaa Suomelle toinen jäähy? Ei todellakaan näin. Te sanotte että Kukkosen olisi pitänyt pelata maila pois, mutta miten hän sen olisi tehnyt kun Vasiljevs oli aluksi vielä niin kaukana että edes Zheno Chara kolmen metrin mailallaan ei olisi yltänyt pelaamaan Vasiljevsin mailaa pois?
Eli sinä näet tilanteen toisin kuin kaikki muut täällä (lukuunottamatta yhtä toista kärppäfania?). Voihan se olla että tilanne meni kuvailemasi tavalla ja Kukkonen ei millään olisi pystynyt Vasilijevsin mailaa saamaan kiinni, mutta luotan omiin silmiini enemmän, kuten ilmeisesti lähes kaikki muutkin täällä.

Koivua pidän sen takia osasyyllisenä, että hän seuraa koko ajan vierestä ja näkee miten tilanne kehittyy, hänen olisi kuulunut reagoida yhtä aikaa Kukkosen kanssa ja mennä mukaan auttamaan, mutta Mikko ei tehnyt yhtään mitään. Ei siis yhtään mitään vaan katseli mitä tapahtuu.

Koivu pelasi omaa paikkaansa, kuten hyökkääjän tuossa tilanteessa kuuluukin.
 

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin siis sorruit itse siihen mistä syytit muita ja unohdit että Granlund sai pahan aivotärähdyksen keskellä kautta. Unohtuiko?

Miten niin sorruin? Vai etko ole kanssani samaa mieltä siitä, että Granlund on puhdas pelintekijä? Ja ei, en unohtanut. Granlund pelasi kuitenkin 39 peliä, joissa 8 maalia antaa maali-per-peli keskiarvoksi 0.205 maalia per peli. Immosella vastaava lukema noiden kahden kauden aikana oli 0.44 maalia per peli. Ei siis puhdas snaipperi, muttei liigasta kovin montaa pelaajaa löytynyt/löydy joka kykenesi parempaan.

Niin ja maalimääriin ei vaikuta esim. pelaajan saama YV aika, pelikaverit yms?

Siis Immonen teki maalinsa väärin, jos teki niitä yv;llä? Ja ne tulivat siis huippuluokan pelikaverien takia? Immonen pelasi pääosan kaudesta käsittääkseni Jussi Pesosen ja Marcel Hossan kanssa. Immonen teki kolmikosta sekä eniten pisteitä, että eniten maaleja. Marcel Hossa, joka hankittiin Kazaniin sylkemään maaleja, ei onnistunut odotetusti tehtävässään. Immonen otti entistä suuremman vastuun ja onnistui.

JMA on nyt kisoissa varsin totaalisesti tuhonnut ykköskentän pelin, yllättäen sama kävi siihen asti Suomen parhaalle (tilastojen valossa) maalintekijälle EHT matseissa, eli Puustiselle.

Mitenniin JMA on tuhonnut sen? Minun mielestäni hän on ollut ykkösketjun pirtein pelaaja ja on tarjoillut muille hyviä maalipaikkoja. Ennemin tulisi osoittaa syyttävällä sormella nhl-starojamme, jotka eivät ole onnistuneet kovinkaan hyvin. Tai no, onhan se Koivu ollut ihan OK, mutta varsinkin Ruudulla on parantamisen varaa paljon.

Ketäs sinne meinaat laittaa? Tuolla on niin rajattu määrä käsiä joukkueessa että onko oikeasti varaa pitää kahta ainoata pelaajaa jolla peli sujuu samassa YV:ssä kun toinen YV ei saa hevon helvettiä aikaiseksi?

No eikös sitä Lahtea, josta puhuit aiemmin nimityksellä "maalinteon erikoismies", voisi koittaa siellä? Ykkös YV:än se maalintekijää kaipaa, kerta eivät saa sitä limppua sisään toisin kuin kakkos ylivoima.

Eikä toi 2 YV NIIN hyvä ollut. Kyllä se on näkynyt nyt kahdessa pelissä että silloin kun Granlundilla on kiekko se YV on vaarallinen, sillä sekunnilla kun sen kiekon ottaa joku muu lapaan siellä kulmassa niin se vaarallisuus katoaa ja menee päättömäksi neppailuksi. Puhtaasti koska Granlundista ei ole kauheaksi pyssyksi ja koska kentästä puuttuu sekä maalinedus että veto pelote, jos kiekko on Immosella. Puhtaasti koska Granlundista ei ole kauheaksi pyssyksi ja koska kentästä puuttuu sekä maalinedus että veto pelote, jos kiekko on Immosella.

Totta tai ei, niin kyllä se Granlundin varassa on ollut tuo kakkos YV aivan totaalisesti ja Immosen viimeistely ei vaan ole sitä tasoa että sille kannattaa uhrtata 10 poikkisyöttöä per peli josta se saa yhden maaliin, samalla kun joukkueesta ei löydy toista YV kenttää ollenkaan.

Kyllähän se on ollut todella hyvä tähän asti, katsotaan sitten Tsekki-pelin jälkeen, että onko meno jatkunut samanlaisena. On täyttä bullshittiä sanoa, että tuon yv-kentällisen vaarallisuus johtuu ainoastaan Granlundista. Jokainen tuossa ketjussa on täyttänyt paikkansa. Immosen ja Granlundin yhteispeli on ollut loistavaa, miksi rikkoa tuo pari? Jos kaipaat muutoksia, niin eikö ennemmin kannattaisi laittaa Niko Kapanen yrittämään ykkösylivoimaan? Pelintekijä hänkin.

Kannattaa myös muistaa se, että siinä maaliakin vartioi joku. Latvian molari pelasi eilen huippu matsin, turha syyttää vain "huonoa viimeistelyä".

Lopputekstiäsi en jaksa kommentoida, koska se oli samanlaista läpyläpyläätä kuin muukin teksti, pelkkää toistoa.
 

Leki-Fani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings
Itsekkin ajattelin hieman analysoida eilistä peliä, sekä myös tulevia.

Joukkueen kannalta Suomen peli oli pääasiassa ihan hyvää ja suurin ongelma olikin maalinteossa, sillä Suomi olisi voinut tehdä ainakin kuusi tai seitsemän maalia. Suomen avauspeliä voi kehua, sillä ainakin omasta mielestäni se toimi, ainakin ajoittain, varsin hyvin. Ongelmia oli ainoastaan hieman rytmityksessä. Tällä saralla varsinkin Kukkonen tunaroi. Tämä onkin varmaan tärkeimpiä osa-alueita, kun Suomi yrittää kaataa muita suurmaita. Ja se on varmaa, että kun vastustajat paranevat Suomen pitäisi vain lisätä kiekkokontrollia, sillä mitä enemmän Suomella on kiekko, sitä vähemmän vastustajat pääsevät maalipaikkoihin, mistä he rankaisevat Suomea paremmin. Tässä katsantokannassa Suomen ensimmäinen erä olikin lähes täydellinen. Ja tässä syy siihen, miksi Suomi menetti hallintaansa ensimmäisen erän lopussa hieman:
Heti kun Ruutu "luovutti" kiekon ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Latvialle, eli löi kiekon päätyyn sen sijaan, että olisi palauttanut kiekon omiin, kuten Suomi pääasiassa toimi, kun oli vaihto päällä, niin Suomi menetti hallintaansa selvästi Latvialle. Tämän jälkeen Latvia vyörytti pari hyvää hyökkäystä Suomen päähän, jonka jälkeen Suomi otti peliä taas hallintaansa materiaalisen edun vuoksi.
Muut kaksi erää taas eivät olleet niin hyviä kuin ensimmäinen, mikä johtui nimeomaan siitä, että Suomi vähensi kiekkokontrollia ja hieman roiski välillä. Tästä tosin tunnustus Latvialle, sillä he paransivat peliään ja näin vaikeuttivat Suomen peliä. Mutta kuitenkin uskon, että pohja on jo hyvä ja tulevissa peleissä avauspeli tulee olemaan jopa parempaa, vaikka vastustajat ovat kovenevat.

Toisen ongelman näin keskialueen puolustamisessa, sillä Latvia vyöryi useita kertoja Suomen alueelle ja jopa laukaisupaikkaan ilman, että Suomen pelaaja pääsi iholle ja tämä johtui siitä, että Suomen pelaajat olivat liian paikalla, kun taas Latvialaiset tulivat hyvällä jalalla. Tämä osa-alue pitääkin saada kuntoon, kun pelataan isompia maita vastaan. Tosin välillä trap toimi myös hyvin.

Yksilötasolla Suomen suurimpia onnistujia olivat Granlund, joka oli todella hyvä, ja Aaltonen. Myös Väänänen ja Puistola pelasivat todella hyvin ja hallitsivat parhaiten Suomen avauspelin prinsiipit. Ja olen varma, että Granlund tulee todistamaan niille, jotka häntä epäilevät, että hän pärjää kovissa peleissä, minkä hän jo todisti playoffeissa ja tulee myös todistamaan kisoissa, sillä tätä nuorukaista ei huimaa mikään. Ja vaikka vastustajat kovenevat, hän tulee yhtälailla antamaan näitä namupasseja, sillä aina vastustajalle tulee jossain välissä musta hetki ja antaa hänelle tilaa ja jo pieni tila takaa tämän tarjoilun. Ja ei ole epäselvääkään, etteikö hän onnistuisi ainakin ylivoimalla.

Suurimpina epäonnistujina näen Kukkosen, jonka sählääminen on karmeaa katsottavaa. Myös Pihlströmin luen epäonnistujiin, sillä vaikka hän hyvin taistelikin ja riisti kiekkoja, pomppi kiekko liikaa hänen lavassa ja hän menettikin kiekon todella monta kertaa. Myös Salmela oli minulle pienoinen pettymys, kuten myös Pesonen. Tosin viimeistä ei voi pettymyksiksi lukea, sillä en heiltä mitään odottanutkaan.

Sitten mietin hieman uudenlaisia kentällisiä, sillä ne eivät aivan täydellisesti toimineet.

1. Ruutu-Koivu-Lahti
Salmela-Väänänen

Korvasin Aaltosen Lahdella, koska kun Koivu ja Aaltonen pelaavat samassa ketjussa, on kentällä samaan aikaan kaksi pelaajaa, jotka tykkäävät liikaa kiekon kuskaamisesta ja välillä peli oli sitä, että he kuskasivat vuoron perään kiekkoa.

Lahti ei ole vielä näissä kisoissa maaleja tehnyt, mutta silti ainakin punnertanut varsin hyvin ja uskon, että Koivun tarjoilussa maalejakin voisi syntyä. Näin ketjussa olisi kaksi suoraviivaista ns. maalintekijää ja näin näen, että tämä ketju olisi aika tasapainoinen.

Jos Salmela ja Väänänen pelaisi yhdessä siinä olisi yksi hyökkäävämpi ja yksi puolustavampi pakki, jotka täydentävät toisiaan. Ja mielestäni Väänänen ansaitsee ykkösen paikan, koska pelasi hyvin viime pelissä.

2. Pesonen-Kapanen-Aaltonen
Lepistö-Puistola

Nyt tässäkin ketjussa olisi yksi "kuskaaja" eli Aaltonen, joka pystyy pitämään hyvin kiekkoa itsellään ja rakentamaan vetopaikkoja itselleen. Sitten keskellä on tasapainottava Kapanen, joka osaa rytmittää syöttöjä laitoihin hyvin, joista saadaan hyviä maalintekopaikkoja hyökkäjien luisteluvoiman ansiosta. Ja onhan Kapasta aika armahtaa, sillä hän on jo kaksi peliä kestänyt kädettömiä rynnijöitä. Sitten Pesonen tähän ketjuun vain siksi, että onhan hänetkin johonkin laitettava ja on kuitenkin ihan hyvä luisteleen ja muodostaa hyvän luistelevan parin Aaltosen kanssa.

Tähän pakkipariin tulee kaksi hyvin kiekon kanssa pelaavaa pakkia, joista varsinkin Puistola on ollut hyvä. Mutta myös Lepistö on minusta avannut peliä ihan hyvin. Viivapeli olisi tosin voinut olla hieman parempaa.

3. Pyörälä-Immonen-Granlund
Niskala-Välivaara/Jaakola

Tähän ketjuun hyvin toiminut parivaljakko Immonen-Granlund ja täytteeksi ikävä kyllä Pyörälä, joka ei saa mistään sisään, vaikka muuten on ihan hyvin pelannutkin. Granlund on ketjun aivot ja yrittää tehdä paikkoja kahdelle muulle mahtavan pelikäsityksensä avulla. Myös Immonen on vahva suojaaja ja osaa pitää kiekkoa ja näin hyvä suojaaja.

Pakkiin Niskala, joka on ollut hyvä sekä jompi kumpí Välivaara tai Jaakola. Tällä valinnalla ei ole niin merkitystä, tosin Välivaara on ollut ihan hyvä YV:llä, joten hänet voisi valita.

4.Komarov-Nokelainen-Pihlström
Jaakola-(Kukkonen)

Kunnon jarruketju, joka pörrää ja tappaa vastustajan peliä ja ainakin itse näen, että Pihlstömin ominaisuudet pääsevät paremmin esille tässä ketjussa. Nokelainen ei pelannut viime pelissä niin hyvin kuin ensimmäisessä ja esim. hötkyi Latvian ensimmäisessä maalissa niin, ettei päässyt blokkaamaan vetoa, mutta silti luotan häneen. Ja case Komarov. Hänestä ei voi olla pitämättä ja hän on todella tärkä roolipelaaja Suomelle ja häntä voisi jopa kokeilla ylemmissä ketjuissa. Tosin se heikentäisi nelosta melkoisesti.

Jaakola seitsemänneksi puolustajaksi ja av:lle. Itse en näe Kukkoselle käyttöa, vaan laittaisin hänet kylmästi katsomon puolelle, vaikkka av:lla onkin ihan hyvä, mutta muuta annettavaa ei joukkueelle ole toisin kuin Jaakolalla.

YV:
1.Ruutu-Koivu-Kapanen
Niskala-Lepistö

2.Aaltonen-Immonen-Granlund
Salmela-Välivaara

Näin ketjuissa on yksi pelaaja, joka on ennenkaikkea maalineduspelaaja(Ruutu ja Immonen), yksi joka on YV:n aivot(Koivu ja Granlund) sekä kolmas hyökkääjä. Ykkösessä se on peliälyltään oivaltava Kapanen ja kakkosessa hyvän peliälyn ja potentiaalin hyvään maalintekoon omaava Aaltonen.

Pakit on jaettu niin, että molemmissa ketjuissa on yksi hanakasti vetopaikkaa hakeva pakki(Niskala ja Salmela), sekä toinen yksi hyvin syöttävä pakki, joka pystyy myös vetämään(Lepistö ja Välivaara).
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä case-Granlund alleviivaa ehkä parhaiten sitä, missä suomalainen valmennus on metsässä: lahjakkuuksien tunnistaminen. Meillä saa joka vuosi lukea sitä sun tätä selittelyä siitä, että "liian kokematon, ei vielä valmis" blaa blaa.

Meiltä taas tuntuu täysin puuttuvan tämä ajattelu. Ei huippulahjakkuus joukkuetta voi koskaan heikentää, vai voiko?

Tässä kommentissa kiteytyy todella hyvin kupletin juoni, eikä ainoastaan jääkiekon osalta. Suomalaisessa jalkapallossa ollaan vielä syvemmällä suossa tämän suhteen.

Hieno teksti, kertakaikkiaan.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ruudusta sen verran, että hän ei ole koskaan oikein syttynyt pelaamaan näissä alkuhaukotteluissa rupumaita vastaan. Tanska-pelin maalikin tuli kuin vahingossa.

Ruudun uran pistesaldo arvokisoissa suuren seitsikon ulkopuolisia maita vastaan nyt on vaatimaton 16.4+0=4, kun suureen seitsikkoon kuuluvia vastaan mies on tehoillut 24.6+7=13, eli melko harvinaisesti hänen pistekeskiarvonsa on selvästi kovempi kovemmissa otteluissa. Ruutuhan voitti Suomen "roskapeleistä siivotun" sisäisen pistepörssin sekä 2007, että 2008 MM-kisoissa (ollen molemmilla kerroilla vasta viides pistepörssissä joka huomioi kaikki pelit), jotka hänen edelliset MM-kisansa ovat, joskin viime vuoden olympialaisissa jäi kovissa peleissä kiikareille.

Ei sillä, jonkunhan ne häkit on tehtävä Tanskoja tai Latvioita vastaankin tai käy niin kuin viime kisoissa Tanskaa vastaan ja nyt Latviaa vastaan, mutta nämä pelit ovat tiukkanumeroisiksi jäädessäänki eri luonteisia ja heikkotempoisempia. Viime kädessä kisoissa menestyminen kuitenkin ratkaistaan isoissa otteluissa ja niissä pärjäämällä saa paljon anteeksi jos ei onnistunut alkusarjan kolmessa läpiajossa Ukrainaa vastaan, vaikka se Ukraina sitten olisikin onnistunut tämän johdosta kiusaamaan loppuun asti.

Odotetaan siis kuin ottelut kovenevat ennen kuin hänen kisojaan tuomitaan suuntaan tai toiseen. Pätee tietysti kaikkiin muihinkin. Ehkä avauspeleissä loistaneen nuoren Granlundin kisat voisi tuomita jo tähän mennessä nähdyn perusteella joten kuten onnistuneiksi, vaikka katoaisi täysin kuvasta kovissa peleissä, mutta muiden kohdalla ei kannata vielä mitään johtopäätöksiä vetää.
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Mä pitäisin ketjuja aika lailla samana kuin tähän mennessä. Ykköselle pelejä alle ja eilen ainoana miinuksena oli viimeistely. Luottavaisin mielin ollaan sen suhteen ja Kapasilla käytännössä sama homma. Laiturit teki siinä ketjussa todella hyvin hommia.

Ruutu-Koivu-Aaltonen
Pihlström-Kapanen-Lahti
Pesonen-Immonen-Granlund
Pyörälä-Nokelainen-Komarov

Pesonen ollut tähän mennessä pettymys, mutta antaisin vielä saumaa tuossa tulikuumassa ketjussa vielä, kun ei yksinkertaisesti ole parempia vaihtoehtoja tarjolla. Pitemmälle mentäessä voi tulla taas taalajäiden äijät kyseeseen, mutta sarjat on vielä sen verran pahasti kesken, että unohdetaan ne vielä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Tsekki-peliin mennään niillä mitä on, mutta sen jälkeen itse siirtäisin Lahden ja Pesosen popcorn-ketjuun.

Nyt kun yllätys yllätys juuri nämä kaksi miestä ovat olleet enemmän tai vähemmän turhia niin potentiaaliset tulosyksikön miehethän tässä loppuvat kesken.

No, Jalonen rakentaa tulevaa runkoa. Ensi kisoissa sitten Pesonen ykkösessä ja Pyörälä kakkosessa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tsekki-peliin mennään niillä mitä on, mutta sen jälkeen itse siirtäisin Lahden ja Pesosen popcorn-ketjuun.

Nyt kun yllätys yllätys juuri nämä kaksi miestä ovat olleet enemmän tai vähemmän turhia niin potentiaaliset tulosyksikön miehethän tässä loppuvat kesken.

Lahti ei ole päässyt pelaamaan "omaa peliään" oikein kunnolla, mutta hiukan paremmalla pompulla mies olisi tehnyt 1-2 byyriä Latvian verkkoon. Katsopa seuraavassa pelissä kun Janne saa kiekon hyökkäyspään kulmissa tai maalin takana. Jos vastustaja ei heitä kahta miestä Lahden kimppuun niin hyvin todennäköisesti mies punnertaa maalin eteen ja saa vielä laukauksenkin aikaiseksi. Latviaa vastaan laskin että Janne sai kiekon neljä kertaa kulmissa "haltuun", joista kolmesta hän väänsi yksin itsensä maalintekopaikkaan. Toki Tsekin pakisto on astetta kovempi, mutta seurailkaapa tuota ennenkuin arvostelette enempää. Kovissa matseissa räkämaalit usein ratkaisee.

Se millä Lahdesta saataisiin kaikki teho irti on että mies vaihdettaisiin Tsekkiä vastaan ykköseen Aaltosen tilalle. Koivu kykenisi ruokkimaan Jannea ja Ruutu olisi tekemässä tilaa ja ronkkimassa Lahden ripareita ineen. Aaltonen taas toimisi paremmin kentässä, jossa hän saisi rauhassa rakastella sen kiekon kanssa ja kieputtaa yksin peliä.

Toki voi olla että Lahden vauhti ja voima eivät riitä kovissa peleissä, mutta jos maalinteko on ongelma niin Janne on kaveri joka osaa kyllä laittaa kiekon byyriin.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Itse ihmettelen kovasti juuri tuota Lahden roolia joukkueessa. Eli siis SM-liigan maalikuningas otettiin kisoihin 3 kenttään vailla YV-aikaa ja tappamaan AV:ta.(jossa on kyllä suht hyvä)

Juuri tuossa Latvia pelissä alkoi Lahtikin päästä paremmin jyvälle niin olisi Jalonen voinut ruokkia tätä antamalla isompaa vastuuta. Juurikin Aaltosen tai Pesosen kanssa voisi hyvin vaihtaa paikkoja ja pistää Lahden myös pelaamaan ylivoimaa, voihan sitä perhana edes kokeilla. Mutta yksi mistä en Jalosessa pidä on tuo heikko reagointikyky. Yleensä vain seistään vaihtoaitiossa aivan kuin joku olisi tunkenut 50 senttisen rautatangon perseeseen ja kuiskutellaan muille valmentajille.

Noh tuo Tsekki peli kyllä antaa paljon viitteitä mihin Suomella todellisuudessa mahdollisuudet kisoissa on. Kuten nyt Kanadan ja muidenkin maiden otteista voi huomata niin alkusarjasta täysien pisteiden saaminen on nykyään hemmetin vaikea homma. Mikä alkaa poistaa höntsä nimeä kisojen perästä.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Tuomo Ruutu on kyllä ollut pettymys, vaikka toki oli tiedossa ettei hän ole kiekollisena ykkösketjun kamaa. Kyllähän esimerkiksi joku Ville Peltonen olisi tuossa Ruudun tilalla ollut juuri se oikea tyyppi luomaan peliä ja viimeistelemään hyökkäyksiä. Tuomo on hieno pelaaja, mutta parhaimmillaan kakkos- tai kolmosketjun laidassa. YV:llä hänen roolin tulisi olla ainoastaan maskimiehenä eikä kiinni kiekossa. Ihan liian monta pyöritystä yv:llä ja tasakentällisin on kuivunut Ruudun vuoksi kokoon.

Aaltonen on ollut mielestäni aika pirteä näissä kahdessa ottelussa ja on hienoa, että Suomella on tuon tyylinen pelaaja jengissä. Jollain tapaa hänen epäortodoksisesta pelityylistä tulee Ville Leino mieleen. Silti, ajoittain on huomannut kuinka Mikko Koivun pedaalit menee hieman sekaisin Aaltosen kiekon rakastamisesta.

Samaa mieltä. En osaa asiaa paremmin ilmaista, mikä taas sulta onnistui. Aaltonen edes pääsee paikoille ja on alati vaarallinen. Mutta häntä on vaikea istuttaa varsinkaan tuohon Koivu-Ruutu akselin viereen. Aaltonen parhaimmillaan on kiekkoa pitävänä pelaajana ja tuolloin Koivu ei taas löydä rooliaan ykkössenana. Kemiat ei vaan kohtaa tuolla ketjulla. Tästä vähän kirjoitin jo ennen kisoja. Aaltonen ja Koivu syövät liikaa toisiaan. Tietysti Koivu ja Ruutu vaikka hyviä pelaajia ovatkin niin eivät kumminkaan ole mitään "Toewseja"/Datsjukeja".Mutta kyllä he tulevat parantamaan vielä kovempia vastaan. Siitä tuleekin mieleen, miten hyvin MG pystyy jatkuvasti edistämään joka ratkaisullaan peliä. Uskomaton kyky ja kun vähän saa fysiikkaansa kuntoon niin pääsee urallaan pitkälle. Mutta ei MG tuota jengiä vielä voi kantaa, kyllä hänellä ei ole ainakaan vielä kykyä irrota pakeista. Mutta vaikka puutteita on, niin silti todellinen valopilkku Leijonissa ja onnistuja isolla O:lla. Sitten takaisin ykköseen. Eli voiko ykkösnyrkkiä hajotaakaan? Sitten menee muutkin koostumukset rikki? Itse antaisin ykköselle vielä vähän lisäaikaa, mutta laittaisin Lahden tuohon Pesosen tilalle ja toisinpäin. Parantaisi minusta molempia ketjuja. Mutta vaikea noita vähiä pelaajiamme on sijoitella, että kaikille löytyisi sopivin paikka. Ei ole Jalosella helppoa.

M10 kirjoitti:
Jarkko Immonen on ollut Suomen paras pelaaja näissä kisoissa - eikä ainoastaan tehojen vuoksi. Käsittämättömän hyvä all-round pelaaja. Jos liike olisi parempaa, pelaisi NHL:ssä.

Tästäkin täysin samaa mieltä. Jälleen yksi parhaita Leijonia, enkä käsitä miksi häntä niin usein kritisoidaan. Kaveri on todella monikäyttöinen ja nytkin osa parhaiten toimivia koostumuksia esim kakkos-yv:tä. Vancouverin kisoja jos muistellaan niin se oli Miettinen joka vei sen kuuluisan Jussi Jokisen paikan.

M10 kirjoitti:
Väitän, että jos Suomella olisi puolustuksessa näissä kisoissa edes yksi maailmanluokan kiekollinen puolustaja, olisi eilenkin voitettu jo varsinaisella peliajalla. On ankeaa katsoa tuon pakkikaluston suorittamista, joka on täynnä ennalta-arvattavia suoritteita eikä mitään selvästi peliä edistävää, oivaltavaa tekemistä. Janne Niskalan ja Anssi Salmelan (joita kai voidaan pitää parhaina kiekollisina pakkeina) kiekollinen taso ei häikäise. Kaverit on hyviä tekemään perus-juttuja, ja osaavat hyvin hakeutua vetopaikoille, mutta siihen se jääkin. Juuso Hietasen ja Mikko Mäenpään jättäminen rannalle oli silti ihan perusteltua, sillä heidän ajatuksen ja jalkojen nopeus ei ihan riitä näihin kinkereihin. Sami Vatasta on sen sijaan ikävä. Perkele veikö Masi Marjamäki Suomelta mitalin!

Juuri näin. Juuri tuo pakiston tietty tasapaksuus on se pääongelma. Joukkueessa ei ole ollenkaan sellaista kiekollista kärkipakkia tai edes hyvän tason rightin pakkia. Sikäli on vähän huvittava lukea miten koko pakiston kärkiosaaminen on se ongelma, mutta erästä vähän pelaavaa marginaalipakkia lyödään joka kädellä. Kukkonen on nelosparin jätkä, joten hän ei ole pääongelma. Vaikka hänestä taas jankataan sivutolkulla. On pakko ihmetellä, että esim Karalahti ei kelvannut Välivaaran sijaan. Kavereiden liikkeessä ei varmasti ole suurta eroa ja Jere on saanut levätä pari viikkoa kovaa rasitustaan pois. Ja hänen peliaikansa ei olisi samaa luokkaa, kuin Bluesissa. Olisi kumminkin rutiinissa aivan eri tasolla, kun tasapaksu Välivaara ja toisi joukkueeseen rightin puolen vakaan osaamisen.

M10 kirjoitti:
Oli miten oli, Suomen peli-ilme on ollut varsin hyvä näissä kahdessa ekassa matsissa. Tsekki onkin sitten astetta kovempi testi. Uskon, että hyvällä maalivahtipelillä ja oman pään puolustamisella puolustava mestari pidetään 1-2 maalissa. Mutta miten käy oman maalinteon, kun vastassa on tuon tason jengi?

Juuri näin. Ihan perus nyky-Suomea. Paikkoja luodaan, peli on energistä, mutta paikkoja hukataan ja maalinteko ja tietty terävyys ei ole kaksista. Mutta peli-ilme on hyvä ja kaikki pelaajat ovat sitoutuneita pelitapaan ja pelaamiseen Suomelle. Nyt ei ole alussa ollut sellaista epävarmuutta nähtävissä mitä oli esim Vancouverissa. Mutta todella hyvä kirjoitus M10 ja täysin samaa mieltä olen noista teeseistä.
 
Viimeksi muokattu:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koivu pelasi omaa paikkaansa, kuten hyökkääjän tuossa tilanteessa kuuluukin.

No heko heko! Eikös Jalosen ajatuksena ole juuri painotus puolustukseen siten, että MYÖS hyökkääjät siihen osallistuvat. Mitä tekee häikäisevä Minnesotatähti Änäristä? Ei niin mitään, ei niin yhtikäs mitään!Millä tavalla Koivu siis noudatti Jalosen pelistrategiaa, kysyn vaan?

Mitä tulee Kukkoseen, niin vaikka kuinka olen myös Kärppäkannattaja, niin kyllähän totuus on, että Kukkonen on mainettaan paljon parempi pakki. Ei tuo taatusti KHL:ssä olisi pelannut, eikä myöskään aiemmin NHL:ssä, jos se niin surkea olisi, kuin täällä dissaajat väittävät.Virheitä toki tulee kaikilla niin kauan kuin ihmisiä ollaan, mutta siltikin väitän ihan ilman minkään seurajoukkueen laseja, että Kukkonen on saanut syntipukin roolin. Noh, jos se osaa lätkän seuraajista helpottaa, niin sitten olkoon niin. Täytyyhän sen kiristävän vanteen saada jollain tavoin höllennettyä.

Samaten sanon Pyörälästä, että sellaisia pelaajia valmentajat haluavat, jotka eivät näy himoamalla parrasvaloja keinolla millä hyvänsä, vaan tekevät sen perustyön, joka on PERUSTA sille, että maalintekijät yleensä pääsevät tekemään hommaansa.Se, että eivät Leijonissa osaa tehdä maaleja ei sitten ole Pyörälän vika, vai onko=)

Se, että keskityn tässä nyt kahteen x-Kärppään johtuu siitä, että omansa sitä parhaiten tuntee.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
No heko heko! Eikös Jalosen ajatuksena ole juuri painotus puolustukseen siten, että MYÖS hyökkääjät siihen osallistuvat. Mitä tekee häikäisevä Minnesotatähti Änäristä? Ei niin mitään, ei niin yhtikäs mitään!Millä tavalla Koivu siis noudatti Jalosen pelistrategiaa, kysyn vaan?
Kannattanee yrittää tutustua hieman alivoimapelin hienouksiin, niin voi tuo tilanne aueta paremmin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Mielenkiintoiset kisat menossa ja Suomella on kasassa nyt kohtalaisen iskukykyinen joukkue. Täytyy muutama sana sanoa kustakin pelin osa-alueesta

Maalivahdit
  • Lassila jätti positiivisen kuvan, ottaen huomioon että kyseessä oli miehen ensimmäinen MM-esiintyminen. Toivottavasti saa näyttöpaikan jatkossakin.
  • Vehanen on vielä kysymysmerkki, mutta luotan häneen. Hauska nähdä miten onnistuu tänään.

Puolustus
  • Myysteeri, jota kukaan ei ymmärrä: pakkipari Kukkonen + Jaakola MM-tasolla. Aina ahdistaa kun nämä ovat kentällä. Eikä syyttä. Sylkyä.
  • NHL-pakit. Olikos niitä tuolla?
  • Välivaara. Nimensä mukainen, molempiin suuntiin. Kiekollinen pakki, joka osaa avata peliä ja tekee oikeita ratkaisuja YV:llä - ei siis aina ammu ensimmäistä miestä polkkareihin. Laittaisin kyllä jonkun puolustavan pakin siihen rinnalle.
  • Puistola + Väänänen. Nää on hyviä puolustajia.
  • Alivoima on järkyttävää katsoa. Ei mitään painetta kiekolliselle, aivan liikkumaton timanttikuvio ja maalin edustaa siivoamassa Kukkonen. Ja alivoimapelaajina mm. maalikuningas Lahti?

Hyökkäys: negatiivista
  • Tuomo "Turhake" Ruutu. MM2007 nevö foget. Pelais paremmin.
  • Mikko "leaderi" Koivu. Eipä näy miestä kisojen TOP 30 -aloittajissa. Tai pistepörssissä. Ykkössentteriltä voisi odottaa tehoja jo pikkumaita vastaan, mutta niin kai se on, kuten Ruudun kohdalla, että "syttyy vasta kovia maita vastaan". No tänään on aika.
  • Pesonen. Aivan tiellä ja riippakivenä Immosen ja MG:n rinnalla.
  • Nokelainen. Voittiko yhtään aloitusta Latviaa vastaan? Aivan sukka. Turha kai sanoa, että Hytönen olisi ollut paljon parempi :)

Hyökkäys: positiivista
  • Pyörälän Mika. Toisaalta huolestuttavaa, että vaikuttaa hyvältä pelaajalta Nokelaisten, Pesosten, Koivujen ja Ruutujen seurassa.
  • JMA. Onhan sitä hauska seurata, mutta voisi siirtää sellaiseen kenttään jossa "saa rakastella kiekon kanssa ihan rauhassa" (hyvin sanottu, kuka tuo keksikään :)
  • MG = OMG! Aivan huikea pelimies. Yksi syy seurata peliä Tanskaa vastaan. Tässä nähdään, että harppaus SM-liigan huipulta MM-tasolle ei ole niin suuri kuin luullaan. Toivottavasti avaa valmennuksen silmiä ensi kevättä varten. Olisi mahtavaa nähdä MG, Vatanen, Pulkkinen ja miksei joku Donskoikin kisoissa. T. nimim. Pilvi Pouta.
  • Immonen. Ei petä koskaan. Paras pistemies, paras aloittaja, paras. Jos MG on Poika, niin Immonen on Isä. Tarvittais vaan Pyhä Henki siihen kolminaisuuteen mikä nyt on "kakkos"kenttä.

Valmennus
  • 8 pakkia? Tai no, 6 pakkia ja Kukkonen + Jaakola. Outo veto.
  • Pisteet MG:n valinnasta.
  • Ketjuruletti käyntiin. Edes vähän.

Mutta tänään alkaa "todellinen testi". Sillä ei ole mitään merkitystä miten "huonoja" maita vastaan pelataan. Tai no se että ei tarvitse karsia. Oho.

No mutta tosi testi tänään. Silloin veri punnitaan. Nautitaan.
 
Viimeksi muokattu:

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Sitten mietin hieman uudenlaisia kentällisiä, sillä ne eivät aivan täydellisesti toimineet.

1. Ruutu-Koivu-Lahti
Salmela-Väänänen

Korvasin Aaltosen Lahdella, koska kun Koivu ja Aaltonen pelaavat samassa ketjussa, on kentällä samaan aikaan kaksi pelaajaa, jotka tykkäävät liikaa kiekon kuskaamisesta ja välillä peli oli sitä, että he kuskasivat vuoron perään kiekkoa.

Lahti ei ole vielä näissä kisoissa maaleja tehnyt, mutta silti ainakin punnertanut varsin hyvin ja uskon, että Koivun tarjoilussa maalejakin voisi syntyä. Näin ketjussa olisi kaksi suoraviivaista ns. maalintekijää ja näin näen, että tämä ketju olisi aika tasapainoinen.

Jos Salmela ja Väänänen pelaisi yhdessä siinä olisi yksi hyökkäävämpi ja yksi puolustavampi pakki, jotka täydentävät toisiaan. Ja mielestäni Väänänen ansaitsee ykkösen paikan, koska pelasi hyvin viime pelissä.

2. Pesonen-Kapanen-Aaltonen
Lepistö-Puistola

Nyt tässäkin ketjussa olisi yksi "kuskaaja" eli Aaltonen, joka pystyy pitämään hyvin kiekkoa itsellään ja rakentamaan vetopaikkoja itselleen. Sitten keskellä on tasapainottava Kapanen, joka osaa rytmittää syöttöjä laitoihin hyvin, joista saadaan hyviä maalintekopaikkoja hyökkäjien luisteluvoiman ansiosta. Ja onhan Kapasta aika armahtaa, sillä hän on jo kaksi peliä kestänyt kädettömiä rynnijöitä. Sitten Pesonen tähän ketjuun vain siksi, että onhan hänetkin johonkin laitettava ja on kuitenkin ihan hyvä luisteleen ja muodostaa hyvän luistelevan parin Aaltosen kanssa.

Tähän pakkipariin tulee kaksi hyvin kiekon kanssa pelaavaa pakkia, joista varsinkin Puistola on ollut hyvä. Mutta myös Lepistö on minusta avannut peliä ihan hyvin. Viivapeli olisi tosin voinut olla hieman parempaa.

3. Pyörälä-Immonen-Granlund
Niskala-Välivaara/Jaakola

Tähän ketjuun hyvin toiminut parivaljakko Immonen-Granlund ja täytteeksi ikävä kyllä Pyörälä, joka ei saa mistään sisään, vaikka muuten on ihan hyvin pelannutkin. Granlund on ketjun aivot ja yrittää tehdä paikkoja kahdelle muulle mahtavan pelikäsityksensä avulla. Myös Immonen on vahva suojaaja ja osaa pitää kiekkoa ja näin hyvä suojaaja.

Pakkiin Niskala, joka on ollut hyvä sekä jompi kumpí Välivaara tai Jaakola. Tällä valinnalla ei ole niin merkitystä, tosin Välivaara on ollut ihan hyvä YV:llä, joten hänet voisi valita.

4.Komarov-Nokelainen-Pihlström
Jaakola-(Kukkonen)

Kunnon jarruketju, joka pörrää ja tappaa vastustajan peliä ja ainakin itse näen, että Pihlstömin ominaisuudet pääsevät paremmin esille tässä ketjussa. Nokelainen ei pelannut viime pelissä niin hyvin kuin ensimmäisessä ja esim. hötkyi Latvian ensimmäisessä maalissa niin, ettei päässyt blokkaamaan vetoa, mutta silti luotan häneen. Ja case Komarov. Hänestä ei voi olla pitämättä ja hän on todella tärkä roolipelaaja Suomelle ja häntä voisi jopa kokeilla ylemmissä ketjuissa. Tosin se heikentäisi nelosta melkoisesti.

Jaakola seitsemänneksi puolustajaksi ja av:lle. Itse en näe Kukkoselle käyttöa, vaan laittaisin hänet kylmästi katsomon puolelle, vaikkka av:lla onkin ihan hyvä, mutta muuta annettavaa ei joukkueelle ole toisin kuin Jaakolalla.

YV:
1.Ruutu-Koivu-Kapanen
Niskala-Lepistö

2.Aaltonen-Immonen-Granlund
Salmela-Välivaara

Näin ketjuissa on yksi pelaaja, joka on ennenkaikkea maalineduspelaaja(Ruutu ja Immonen), yksi joka on YV:n aivot(Koivu ja Granlund) sekä kolmas hyökkääjä. Ykkösessä se on peliälyltään oivaltava Kapanen ja kakkosessa hyvän peliälyn ja potentiaalin hyvään maalintekoon omaava Aaltonen.

Pakit on jaettu niin, että molemmissa ketjuissa on yksi hanakasti vetopaikkaa hakeva pakki(Niskala ja Salmela), sekä toinen yksi hyvin syöttävä pakki, joka pystyy myös vetämään(Lepistö ja Välivaara).

Tässä nyt ollaan jostakin ihmeen syystä siirtämässä Aaltosta pois ykkösestä ihan sen perusteella, että ei ole pystynyt tuomaan tehoja kaksikolle Koivu-Ruutu. Annetaanhan kahden kuskaajan pelata yksi kovakin peli niin nähdään todellisuudessa, mitä he ovat miehiään. Ketjussa on kyllä potentiaalia, pelikään ei ole ollut huonoa, mutta T.Ruudulle ei ole vielä löytynyt oikein roolia näiden kahden kuskaajan ketjuun. Siinä voisi NHL-statuksesta huolimatta olla ketjun vaihdon paikka, jos tänään ei onnistu. Mutta katsellaanhan eka tosipeli, jospa se ruutukin tähän syttyy :)

Ja Kukkonen joutaa vilttiin, olen siitä samaa mieltä. Janne Lahtea voisi nähdäkseni kokeilla Granlundin ja Immosen vitjaan, siitä vois tulla tehoketju.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Lassila jätti positiivisen kuvan, ottaen huomioon että kyseessä oli miehen ensimmäinen MM-esiintyminen. Toivottavasti saa näyttöpaikan jatkossakin.

Minä kyllä menisin loppukisat Vehasella. Lassilan mailapeli sai Suomen muutamat puolustajat ihan sekaisin ja muutenkin rauhaton tyyli. Pakisto on niin hauras kokonaisuus omassa päässä, ettei sinne kaivata nyt lisää sekoilua. Tshekin tasoiset joukkueet tulevat rankaisemaan armotta noista oman pään kommunikaatiokatkoksista.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitä tulee Kukkoseen, niin vaikka kuinka olen myös Kärppäkannattaja, niin kyllähän totuus on, että Kukkonen on mainettaan paljon parempi pakki. Ei tuo taatusti KHL:ssä olisi pelannut, eikä myöskään aiemmin NHL:ssä, jos se niin surkea olisi, kuin täällä dissaajat väittävät.Virheitä toki tulee kaikilla niin kauan kuin ihmisiä ollaan, mutta siltikin väitän ihan ilman minkään seurajoukkueen laseja, että Kukkonen on saanut syntipukin roolin. Noh, jos se osaa lätkän seuraajista helpottaa, niin sitten olkoon niin. Täytyyhän sen kiristävän vanteen saada jollain tavoin höllennettyä.

Kukkosen Flyers-ajoilta jäi sellainen kuva, että Lasse oli ihan siedettävä NHL-puolustaja, kunhan vastuu ja peliaika pysyi pienenä. Eli Kukkonen menee hyvin puolustavana kolmannen parin puolustajana, jonka ei tarvitse ottaa kiekollista vastuuta. Mutta heti kun häneltä "odotetaan jotain", niin ei vaan osaaminen riitä ja alkaa tulla virheitä. Tuntuu, että nytkin maajoukkuessa on vähän samaa vaivaa kuin oli aikanaan Flyersissä eli 6. puolustajaa laitetaan liian suureen rooliin.

Ssamaa mieltä siis olen eli Kukkonen on mainettaan parempi. Suorastaan ihan hyvä puolustaja, oikein käytettynä.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
En kyllä ymmärrä tuota Lahden hehkutusta. Ihan hyvin esimerkiksi Pesonenkin olisi tehnyt "paremmilla pompuilla" parikin maalia. Lahden paikka on korkeintaan kolmos kentässä. Ei mies ole mitään ihmeitä näyttänyt. Hyvää työntekoa niin kuin kaikki muutkin ovat näyttäneet suomen joukkueessa.

Vaikka Lahti saisikin hanat auki on hänen paikkansa kolmoskentässä tuomassa laajuutta ykkös ja kakkoskentän tehoihin. Toivottavasti saa hanat auki.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
En kyllä ymmärrä tuota Lahden hehkutusta. Ihan hyvin esimerkiksi Pesonenkin olisi tehnyt "paremmilla pompuilla" parikin maalia. Lahden paikka on korkeintaan kolmos kentässä. Ei mies ole mitään ihmeitä näyttänyt. Hyvää työntekoa niin kuin kaikki muutkin ovat näyttäneet suomen joukkueessa.

Vaikka Lahti saisikin hanat auki on hänen paikkansa kolmoskentässä tuomassa laajuutta ykkös ja kakkoskentän tehoihin. Toivottavasti saa hanat auki.

Sama tuohon, että Lahti ei ole todellekaan ollut hyvä. Ei tosin ole esim. Pesonenkaan. Kiekon kanssa Lahti tuntuu yrittävän laukoa sen vain mahdollisimman nopeasti. Yleensä paikka on ollut huono, ja syöttö olisi ollut parempi ratkaisu, mutta en muista nähneeni yhtään kunnon syöttöä Lahdelta. Sitten hän saattaa kiepauttaa jonkun toivotaan-toivotaan vanhanaikaisen, vaikka toisella tolpalla olisi joku vapaana. Tai jos hän yrittää pyöriä kulmissa, niin hän menettää kiekon todella usein. Silmään on pistänyt myös hänen todella heikko sijoittumisensa kiekottomana. Luulin, että se olisi yksi hänen vahvuuksistaan, mutta hän on pelin ulkopuolella aivan liian suuren osan ajasta. Ihmetteln todella, että täällä ollaan sijoittamassa ykköseen, mielestäni hänen paikkansa olisi ennemmin nelosessa kuin ykkösessä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En kyllä ymmärrä tuota Lahden hehkutusta. Ihan hyvin esimerkiksi Pesonenkin olisi tehnyt "paremmilla pompuilla" parikin maalia. Lahden paikka on korkeintaan kolmos kentässä. Ei mies ole mitään ihmeitä näyttänyt. Hyvää työntekoa niin kuin kaikki muutkin ovat näyttäneet suomen joukkueessa.

Kuka täällä on Lahtea hehkuttanut? Minusta täällä on ihmetelty Lahden roolia joukkueessa ja koitettu tarjota jotain toista ketjua jossa voisi päästä pelaamaan vahvuuksillaan. Vai sekö tässä onkin ongelma että Janne Pesosta ollaan siirtämässä Lahden tieltä toiseen ketjuun? Minusta vain tuolla siirrolla ketjuista tulisi tasapainoisemmat ja monipuolisemmat kun Kapasen molemmat laiturit ei olisi suoraviivaisia ja nopeita ja Immosen laiturit taas kiekollisesti taitavia kikkailijoita.

Silmään on pistänyt myös hänen todella heikko sijoittumisensa kiekottomana. Luulin, että se olisi yksi hänen vahvuuksistaan, mutta hän on pelin ulkopuolella aivan liian suuren osan ajasta. Ihmetteln todella, että täällä ollaan sijoittamassa ykköseen, mielestäni hänen paikkansa olisi ennemmin nelosessa kuin ykkösessä.

Mihinköhän sen Lahden pitäisi sijoittua kun Pihlström ei koskaan syötä kiekkoa vaan ajaa vauhdilla joko maalille tai maalin taakse. Ja Kapanen tuntuu jakavan ne syöttönsä keskialueella pääsääntöisesti Pihlströmille. Lahti on saanut lähinnä punnertaa kiekkoja kulmista maalille jossa ei ikinä ole Pihlström tai Kapanen siltikään auttamassa lyömään niitä ripareita sisään. Tuon ketjun yhteispeli ei vaan toimi, kukaan ei oikeastaan tue toistaan vaan jokainen pelaa omaa peliään. Lahtikin sai heti kisojen parhaan paikkansa maalintekoon kun sattui olemaan kentällä Granlundin kanssa. Tällöin Granlund löysi Lahden maalinedustalta, jonne Lahti kyllä pyrkii kokoajan suoraviivaisesti ajamaan. Mutta jos se ketjun ongelma on olevinaan Janne Lahti niin siirretään Janne siitä pois, vaikka sinne neloseen kun Nokelainen ja Komarov ainakin osaa pelata kiekkoa maalinedustalle.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ihmetteln todella, että täällä ollaan sijoittamassa ykköseen, mielestäni hänen paikkansa olisi ennemmin nelosessa kuin ykkösessä.

Jos se minusta olisi kiinni, jatkolohkon pelien alkaessa Joensuu neloseen, Komarov vähän ylemmäs vaikka kolmoseen ja Lahti ylimääräiseksi hyökkääjäksi/piippuhyllylle. Ehkäpä saman tien Lajusenkin passi tiskiin ja mies vaikka Pesosen paikalle, Pesonen ei ole vakuuttanut mitenkään. Kaipa se Lajunenkin voisi ansaita näytön paikan ja vetää niillä kiikaritehoilla jonkun matsin, jos Pesonen ja Lahtikin saavat niin tehdä. Ei siinä mitään menetettäisikään. Mutta odotetaan nyt tämä Tshekki-peli, kenties sekä Lahti että Pesonen näyttävät siinä kyntensä. Jos eivät näytä, niin muutoksia on tehtävä kun siihen on passien leimaamisen myötä mahdollisuus.

Komarov onkin neloskentässä hyvä, mutta kuten KHL-kausikin osoitti, hänellä voisi olla käyttöä myös isommassa roolissa. Ei välttämättä olisi huono idea heittää Leksaa Immosen ja Granlundin ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kiekon kanssa Lahti tuntuu yrittävän laukoa sen vain mahdollisimman nopeasti. Yleensä paikka on ollut huono, ja syöttö olisi ollut parempi ratkaisu, mutta en muista nähneeni yhtään kunnon syöttöä Lahdelta. Sitten hän saattaa kiepauttaa jonkun toivotaan-toivotaan vanhanaikaisen, vaikka toisella tolpalla olisi joku vapaana. Tai jos hän yrittää pyöriä kulmissa, niin hän menettää kiekon todella usein. Silmään on pistänyt myös hänen todella heikko sijoittumisensa kiekottomana. Luulin, että se olisi yksi hänen vahvuuksistaan, mutta hän on pelin ulkopuolella aivan liian suuren osan ajasta. Ihmetteln todella, että täällä ollaan sijoittamassa ykköseen, mielestäni hänen paikkansa olisi ennemmin nelosessa kuin ykkösessä.
Ihmeellinen viesti. Alkuun ihan oikeaan osuva analyysi Lahdesta ja loppuun sitten sijoitus neloseen. Lahti on röyhkeä maalintekijä ja niitä tyyppejä ei ole Suomella (ikinä ollut) liikaa. Jostain Pulkkisesta jaksetaan kitistä, vaikka jannulla ei ole näyttöjä paskaakaan Jaskaan verrattuna, mutta sitten vastaavaa kaveria toivotaan johonkin "kävellen hallille pyörälä takaisin" -rooliin.

Eli Lahti joko hyökkäävään kenttään tai katsomoon. Ja uskon, että Jalonen juuri tätä kokeileekin, tänään on sitten se näytön paikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös