MM-kisat 2011: Mediaketju - YLE, selostajat ja muu media

  • 201 135
  • 572
Tila
Viestiketju on suljettu.

koohela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joensuun "läpimurtokausi" NHL:ssä saattaa jäädä hänen viimeisekseen.

Eikös sille viimeaikaisten siirtohuhujen mukaan kuitenki yhden suunnan lappua tarjoiltu?

Toi Mikko Koivun vierailu ja hänelle esitetyt Sakun mestaruusjuhlat olivat vähän hämmentäviä.
 
Suosikkijoukkue
Pelikaanit ja Nastolan Kiekko
Antakaa Veikolle vielä vähän aikaa.

Mies veivaa kuitenkin ensimmäisissä kisoissa ja suorissa lähetyksissä.

SM-Liigan pleijareitten perusteella kaveri hallitsee myös muut kuin nollapuheet kiekkopelin suhteen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eikös sille viimeaikaisten siirtohuhujen mukaan kuitenki yhden suunnan lappua tarjoiltu?

Toi Mikko Koivun vierailu ja hänelle esitetyt Sakun mestaruusjuhlat olivat vähän hämmentäviä.

Hyvin Mikko hallitsi hankalan tilanteen, joka oli lähinnä vaivaannuttava ja jopa vähän nöyryyttäväkin, vaikka se varmaan ns. kevennykseksi oli tarkoitettu. Olihan Mikko toki pikkupoikana tomera ja totinen, mutta jotenkin tuossa nyt liikaa korostettiin
a) Saku Koivua ja veljen varjossa kasvamista/kultajuhlissa pikkupoikana oloa
b) junnuvuosia

Tuo olisi jotenkin sopinut silloin kun Mikko Koivu oli ekoissa arvokisoissaan ja juuri noussut "veljensä varjosta" A-maajoukkuemieheksi itsekin, mutta nykyisin Mikko Koivu on paitsi Suomen kapteeni, myös ties kuinka monissa arvokisoissaan.

Tosin sikäli oli hyvä näyttää niitä kultajuhlia muistutukseksi siitä, että niistä on tosiaan jo 16 vuotta, ja nykyiset maajoukkueen tukipilarit olivat silloin pikkunaperoita. Ehkä olisi aika saada se toinen MM-kulta, jotta vanhat MM-sankarit voidaan päästää aikanaan eläkkeelle ja nykypäivän pikkulapset saisivat omat sankarikokemuksensa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Henelius vetää. Kysyy pikkupojalta oletko vetänyt nakkimakkaroita kun näkyy olevan ketsuppia paidassa.
 

JKyykka

Jäsen
Veikko paransi kyllä valtavasti ensimmäisestä päivästä. Nyt oli jo paljon rennomman oloinen ja ihan ok juttuakin tuli. Toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena jatkossakin!

Haastatteluja ei kyllä pysty kuuntelemaan, jos siellä mikin takana seisoo joku muu kuin Niki Juusela.
 

Ostrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Pakko sanoa, että Tapsaa parempaa studioisäntää ei ole koskaan ollut, eikä varmaan tule koskaan olemaankaan. Kyllä tulee näiden kisojen jälkeen YLEä ikävä ja saattaapi olla, että nämä ovat viimeiset kisat, joita aktiivisesti viitsin seurata. Sama koskee varmaan monia muita ihmisiä. Jääkiekon MM-kisat kokevat valtavat katsojamenetykset MTV3:lle siirtymisen myötä.
 
Pakko sanoa, että Tapsaa parempaa studioisäntää ei ole koskaan ollut, eikä varmaan tule koskaan olemaankaan. Kyllä tulee näiden kisojen jälkeen YLEä ikävä ja saattaapi olla, että nämä ovat viimeiset kisat, joita aktiivisesti viitsin seurata. Sama koskee varmaan monia muita ihmisiä. Jääkiekon MM-kisat kokevat valtavat katsojamenetykset MTV3:lle siirtymisen myötä.
Kyllähän Mertsillä ja Tapsalla on molemmilla se ominaisuus, että he pystyvät käytännössä yksin kantamaan sitä lähetystä. Mertsi ei ole ikinä tarvinnut kommentaattoria, ja Suomisenkin ammattitaito ja lajitietämys on jo sitä luokkaa, että pystyisi itse vastailemaan omiin kysymyksiinsä.

Voiko joku kuvitella, että kuuntelisi jotain JP Jalon selostusta yksikseen ilman kommentointia? Ehkä Virkkunen fudiksessa ja Ritari lätkässä ovat Mertsin ohella niitä ainoita, joita tulee mieleen tässä mielessä. Sama Tapsan kohdalla; verrataan vaikka johonkin Grönmanin Mikkoon tai Ville Klingaan. Nämä kaverit ovat koko ajan riippuvaisia siitä asiantuntijavieraasta, Tapsa ei.
 
Mertsi ei ole ikinä tarvinnut kommentaattoria...............

Voiko joku kuvitella, että kuuntelisi jotain JP Jalon selostusta yksikseen ilman kommentointia?

Oli kai tämä huumoria? Eiköhän Jalon ja Mertarannan ero tämän kommentaattorihomman suhteen tule lähinnä siitä, että Jalolla on sen verran enemmän lajinäkemystä, että hänen kanssaan kommentaattorin ei tarvitse keskittyä pelkästään selostajan asiavirheiden korjailuun, kuten Mertarannan kanssa kävisi. Jalolla myös ego antaa periksi virheiden sattuessa sen, että asiantuntija vieressä oikaisee.

Virkkuseen vertaaminen on jo sitten huonoa huumoria. Virkkusella on suomalaisista jalkapalloselostajista käsittääkseni paras lajitietämys, Mertaranta on lajitietämykseltään tuskin suomalaisten jääkiekkoselostajien top-10:ssä (hänhän on pesäpallo-, ei jääkiekkomiehiä). Eikä toki MM-kisaselostajan tarvitsekaan mikään jääkiekon tuntija olla, tärkeintä on, että osaa nostattaa kiimaa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Aina näitä YLEn studioita on tullut kritisoitua, mutta nyt on hyvä fiilis kokoonpanosta. Veikko oli alussa kohmeessa, mutta radion pleijarisuoritukset oli sen verran kovia, että parempaa on toivottavasti luvassa. Suikkanen on ollut toistaiseksi loistava. Hyvä ulosanti ja saa merkityksettömänkin asian kuulostamaan mielenkiintoiselta. Tapsa vetää tutun laadukkaasti ja Juusela on saanut väkinäiset vitsit pois ja on selvästi kasvamassa Suomisen perintöprinssiksi.

Toimittajat on sitten ihan eri luku. Puuma-Inka teki itsestään pellen nöyryyttämällä Koivua. En yhtään ihmettele, miksi Hagman aikoinaan näytti persettä tälle slutille. Jussi Saarisen ja Mikko Hannulan tullessa ääneen vaihdan heti kanavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joskus tulee mieleen, että YLE on joku suojatyöpaikkojen paratiisi. Eikö tosissaan ole kielitaitoisia toimittajia lähettää kisoihin? Inkan englanti on todella tönkköä. Mänitzeri-Saarinen sentään puhuu suht hyvää englantia, vaikka liiallinen tekotexas sieltä välillä paistaa läpi, mutta haastateltava sentään ymmärtää kysymyksen (myös Martin St. Louis pienellä viiveellä).

Tulee haikeasti mieleen jotkut 90-luvun yleisurheilukisat (tai oliko olympialaiset) kun Anna Sorainen haastatteli sujuvasti englanniksi ja ranskaksi.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Oli kai tämä huumoria?

Taisi tulla luettua yhtä hätäisesti kuin TamUn pomot sopimuspapereita.
Eihän siinä väitetty tai vihjailtu mitään Mertarannan lajitietämyksestä. Vaan sitä, että Mertaranta on sellainen selostaja, ettei siihen mikään kommentaattori sovi. Mertarantaa lainatakseni, Mertaranta huutaa, ulvoo, valittaa. Eli nostattaa sitä fiilistä.

(itsellä tosin alkaa olemaan jo mitta täynnä samoja fraaseja)
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jussi Saarisen ja Mikko Hannulan tullessa ääneen vaihdan heti kanavaa.

Minä heitin eilen vaistomaisesti telkkarin mute-nappulan pohjaan kun Jussi Saarinen heilahti ruutuun ja alkoi sönkkäämään jotain kysymystään. Saarisen puolustukseksi on sanottava, ettei sieltä enää tule mitään "breaking point"-juttuja, mutta jotenkaan en vain pysty noita Saarisen juttuja kuuntelemaan. Sinänsä monet pelaajahaastattelut ovat muutenkin suht turhia, samat korulauseet sieltä tulevat eri muodoissa.

Mutta muuten on YLEn toiminta ja lähetyksien taso ollut taas kovaa luokkaa, ja joka peliä olen katsonut. Toista se lienee ensi vuonna, kun pelejä ei edes televisiosta näe paitsi Suomen pelit, ja niissäkin lienee joku Saukkonen tai vastaava.

Mertaranta on ollut hyvässä vireessä myöskin. Täytyy myöntää, etten minä aina edes kuuntele mitä hän tarkkaan ottaen sanoo, kuuntelen monesti enemmän äänen rytmiä, sävyjä ja vaihtelua, jossa leppoisa välijutustelu muuttuu nopean hengästyneeksi ja innostuneeksi, ja luo peliin tunnelmaa - Tanska-pelihän ei hyvästä voitosta huolimatta ollut varsinkaan ekassa erässä niin kaksista jääkiekkoa, mutta Mertarannan selostus piti tempoa ja sykettä yllä.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toimittajat on sitten ihan eri luku. Puuma-Inka teki itsestään pellen nöyryyttämällä Koivua. En yhtään ihmettele, miksi Hagman aikoinaan näytti persettä tälle slutille.

Mikä juttu tää oli? Kaikkiaan kyllä noi haastattelut ovat olleet lähetysten huonointa antia.

Tämä Inkan haastattelu aiheutti kyllä aivan valtaisaa myötähäpeää ja harvinaisen voimakasta kiusallisuuden tunnetta. Siis Mikko Koivu, Suomen ylivoimainen ykköspelajaa nyt ja monen vuoden ajan eteenpäin, oli raahattu Inkan pakeille katselemaan pelkästään vanhoja kuvanauhoja, joissa juhlittiin ja onniteltiin Saku Koivua. Ja 12-vuotias Mikko mukana onnittelemassa tietenkin.

Kaveri, joka on ollut isoveljensä varjossa ja ainainen "se Saku Koivun pikkuveli" ihan helvetin varmasti haluaa tuollaisia juttuja katsella tultuaan NHL:stä Slovakiaan MM-kisoihin. Oikein huomasi Mikosta sen vitutuksen kasvoilta. Ja voin kertoa, että todella vaivautunut oli tunne myös kotisohvalla.

Harvinaisen epäonnistunut juttu kaiken kaikkiaan.

Muusta Ylen tiimistä Tapsa ja Juusela taattua laatua, Suikkanen juuri niin hyvä kuin osasi odottaa. Veikko Nieminen sen sijaan: ei mitään käyttöä tällä tasolla. Todella tönkköä "mukahauskaa" juttua ja nollapuhetta pelistä.
 
Mertaranta on ollut totutun hyvä, eikä minua ainakaan haittaa asiavirheet tai mukahassuttelut. Ikävä tulee kun jatkossa saadaan katsoa kisoja formulamaikkarilta.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heneliuksen rima on mennyt näissä kisoissa entistä alemmas. Ulkkarien haastattelut ovat olleet jotain epämääräistä mölinää. Kieltä en täysin ole tunnistanut. Kielikurssi lienee ollut sama kuin Jürgenssin Pepellä.

Myös tuo Mikko Koivun haastis oli hirveä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kielikurssi lienee ollut sama kuin Jürgenssin Pepellä.

Ai saakeli. Enää puuttuu se, kun kentälle on tulossa joku selostajalle tuntematon tummahipiäinen rastapää, jonka kyseinen selostaja ristii välittömästi räpmieheksi.

Minä vaadin Pepe Jürgensiä jääkiekon MM-kisoihin selostajaksi! Tahattoman komiikan osuus kasvaisi jopa niin suureksi, ettei edes suuri ja mahtava breaking point -Saarinen kykenisi siihen. Kimmo Porttila selostuksineen ja huutamisineen tosin alkaa viedä jenkkisiili-Saarisen asemaa YLE:n tiimin ykköshauskuuttajana.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Saarisen Michalek-haastattelu ei ollut itse asiassa ollenkaan huono. En muista kysymyksiä tarkasti, sellaisia peruspehmeitä kaiken kansan juttuja kuitenkin, mutta Jussi esitti ne sujuvasti, eikä mukaan tullut yhtään hassun hauskaa jargonia. Tuon tason Saarista jaksaa kuunnella paljon mieluummin kuin jotain Heneliusta itsestäänselvyyksineen. Menneisyyden paino on toki huomattava, mutta pakko nyt puolustaa Jussia hiukan.
 

riknor

Jäsen
Mikä juttu tää oli? Kaikkiaan kyllä noi haastattelut ovat olleet lähetysten huonointa antia.

Meni alunperin itseltäkin ohi tämä, joten oli pakko kaivaa areenasta esiin.

Leijonavieras - Mikko Koivu | Jkiekon MM 2011 | Toista | YLE Areena | yle.fi

Eipä tuo nyt omaan silmään ihan niin kiusalliselta näyttänyt mitä keskustelun perusteella odotin. Silti on pakko olla samaa mieltä siinä miten paskamaista on kun Mikkoa yhä leimataan näillä jutuilla Sakun pikkuveljeksi. Se on meidän maajoukkueen ja Minnesotan kapteeni, vähän muutakin kuin 16 vuotta sitten maailmanmestaruuden voittaneen pelaajan veli. Kai se on sitten se MM-kulta jonka jälkeen pelaajaa aletaan Suomenkin mediassa arvostamaan eikä mikään muu.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
En muista kysymyksiä tarkasti
En minäkään, mutta sen muistan, että ne olivat vastauksiin verrattuna turhan pitkiä. Myötähäpeämittari alkoi jo vähän oireilemaan. Ei kuitenkaan vielä ehtinyt hehkumaan punaisena ja piippaamaan kuolemaa, toisin kuin Heneliuksen haastatteluiden yhteydessä. Stadthallen haastatteluksi tuo oli kuitenkin jopa poikkeuksellisen hyvä. Korpisalo-hiusmuotista päätä ei toki tarvitsisi työntää ruutuun joka haastattelun yhteydessä.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Meni alunperin itseltäkin ohi tämä, joten oli pakko kaivaa areenasta esiin.

Sama homma kiitti linkistä. Kyllähän tuo pätkä kiteytti suomalaisen jääkiekko journalismin tasoa aika hyvin. "katsotaas taas videon pätkä...... mitä mieltä tuosta?" Ei tuosta haastiksesta paljon jäänyt käteen..
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Eipä tuo nyt omaan silmään ihan niin kiusalliselta näyttänyt mitä keskustelun perusteella odotin. Silti on pakko olla samaa mieltä siinä miten paskamaista on kun Mikkoa yhä leimataan näillä jutuilla Sakun pikkuveljeksi. Se on meidän maajoukkueen ja Minnesotan kapteeni, vähän muutakin kuin 16 vuotta sitten maailmanmestaruuden voittaneen pelaajan veli. Kai se on sitten se MM-kulta jonka jälkeen pelaajaa aletaan Suomenkin mediassa arvostamaan eikä mikään muu.

OT: Yhtään puolustelematta ko. haastattelua ja sen tekijää, tilanne on osin Koivun klaanin omaa syytä. Ei voi olettaa, että jauhetaan isäjapoikajapyhäkiekkoperhe-jargonia 20 vuotta - ja sitten halutaan, että se naps unohtuu, kun pikkuveli tahtoo (ihan ymmärrettävästi) olla oma aikuinen ja itsenäinen itsensä.
Tällaista asennetta on liikkeellä suomalaisissa (urheilu)perheympyröissä yleisemminkin ja sen vahingollisuutta ei yleensä käsitetä, ennen kuin osuu omalle kohdalle, tai on housuissa niin räikeästi kuin nyt M. Koivun tapauksessa. Vähemmän paatosta ja painostusta, enemmän tilaa miesten, naisten ja lasten omille taipumuksille, pyrkimyksille ja ajattelulle. Olivat nämä sitten huippu-urheilijoita tai eivät.
Jos tämä ei aukea, kannattaa miettiä, miksi esim. Tuomo Ruutu on ihan kivuttomasti Tuomo eikä "Jarkon pikkuveli" (vaikka toki sitäkin ja ilmeisen läheisen veljensä ja koko perheensä kanssa).
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsooko kukaan enää nykyään urheilijoiden/jääkiekkoilijoiden haastatteluja? Aika vähissä on sellaiset urheilutapahtumien yhteydessä tehdyt pelaajahaastattelut, joista jotain jää katsojalle käteen. Yleensä jokainen haastattelu on samanlainen; haastattelija kysyy johdattelevan ja "tyhjän" kysymyksen, johon voi vastata vain yhdellä tavalla ja urheilija vastaa ymäpäripyöreästi kliseillä ja lajijargonilla. Sitten on tietysti nämä jääkiekosta tutut erätaukohaastattelut, joissa saadaan kuunnella pääosin pelaajan puuskutusta, kun hänet on otettu haastatteluun suoraan kaukalosta.

Erityisen epäonnistuneen urheilijahaastattelun tunnistaa siitä, että se saa katsojankin tuntemaan olonsa vaivaantuneeksi ja epämukavaksi. YLEn kohdalla ja MM-kisojen kohdalla näin tuntuu todella usein käyvän - joko syynä on YLEn haastattelijan tönkköenglanti tai muuten vain idioottimaiset kysymykset. Surkeilla haastatteluilla ei ole mitään arvo millekään urheilulähetykselle, päinvastoin.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ai saakeli. Enää puuttuu se, kun kentälle on tulossa joku selostajalle tuntematon tummahipiäinen rastapää, jonka kyseinen selostaja ristii välittömästi räpmieheksi.

Minä vaadin Pepe Jürgensiä jääkiekon MM-kisoihin selostajaksi!

Pepen kohdalla ongelma on kuitenkin ehkä jo enemmän siinä, että tuo on paikoin niin kiusallista, ettei sitä voi huumoriksikaan enää kääntää. Toimii YouTuben muistoissa, mutta ei silloin kun yrittää nauttia liveurheilusta. Olen hämmästellyt sitä jo useaan otteeseen, että miten Nelonen voi roikottaa miestä vielä leirissään. Nelosen urheilut ovat kuitenkin maksukortin takana. Esimerkiksi Jürgensin tenniksen selostaminen on aivan karmeaa paskaa. Mitä jalkapalloon tulee, niin on se kuulemma olevinaan jotain futismiehiä, mutta se ei vain käy mistään ilmi.

Haastatteluista, niin niiden aika on suurimmaksi osaksi ohi. Ilmeiseti tuo vanha 70-lukulainen tunnelmien välittäminen kotikatsomoihin vielä on osayy.

Osataan sitä kuitenkin maailmallakin. Eilen kun Dortmund varmisti Bundesliigan mestaruuden ja pelaajat ja kannattajat ottivat riemusta kaiken irti, niin Eurosport pistää jonkun vastustajajoukkueen marginaalipelaajan pärstän kera ruutuun latomaan nollapuheita. Aivan uskomatonta. Tuo vielä toistui kolme kertaa.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Mutta missä helvetissä on Risto Dufva? Eikö hänenkin pitänyt olla tuolla kommentoimassa? Suikkanen vetää nyt kolmatta peliä kisoissa ja NiemisVeikko tainnut olla kahdessa matsissa. Jos ei ole illan matsissa studiossa niin lähtee välitön palaute YLE:lle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös