MM-kisat 2009: Saksa

  • 9 387
  • 37
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsoin ihan samaa noista kertoimista, ne ovat kyllä aika klassisia ylikertoimia. Sveitsi on kyllä ollut nyt viimeiset viisi vuotta helvetillinen vastustaja germaaneille. Huomenna on kyllä iso, iso peli. Tasurikin olisi erittäin jees. Mulla on hyvä kutina Saksan pelistä, jos niiden peruspaketti pysyy kasassa voivat henkimaailman jutut mennä Sveitsille vaikeaksi.

MACK
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Tänään olen paikan päällä seuraamassa tuota Saksa-Sveitsi-ottelua. Odotan mieletöntä tunnelmaa sillä ottelu on loppumyyty jo ajat sitten (n. 16,000 silmäparia). Luulisi, että Saksakin syttyy hyvin tuosta ottelusta, joten hyvä peli on odotettavissa.

Toivottovasti pelistä tulee runsasmaalinen ja tasainen! Tsemppiä Mack! ;)
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienosti tsempattu ja taistelupiste, mutta toki tappio aina hieman kirvelee. Sveitsi kuitenkin oli pelissä parempi ja aktiivisempi. Varsinkin kolmas erä oli vähän paniikinomaista saksalaisilta.

Plussat:
+Pätzold oli vakaa, joukkueen parhaita ehdottomasti.
+Nuoret kaverit hoitavat oman hommansa.
+Butenschön johtava pakki toistaiseksi.
+Joukkueen ilme on erittäin hyvä.
+Felski ja Kreutzer kyllä sykkivät.

Miinukset:
-Ykkösketju ei juuri näy, ainoastaan Gogulla erottuu. Ongelma Hackertissa? Pitäisikö tehdä muutoksia? Esim. Hecht keskelle.
-Schubert yliyrittää. Haluaa hirveästi ja se on hyvä juttu, mutta soheltaa silti liikaa.
-Pakit ovat vaikeuksissa kiekollisen pelin kanssa. Ehrhoff tänne ja heti!

Ranskaa vastaan tiistaina pakkovoitto. Itse olen radiohiljaisuudessa, en siis pelin äärellä, enkä edes tuloksen lähettyvillä tuntiin. Kiduttavaa.

Ozo, tunnelma oli varmasti aika kovaa luokkaa..?

MACK
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mitä helvettiä Saksa? Täysin luokaton esitys sen minkä sitä sivusilmällä seurasin. Kruppin suojatit lähtivät Ranskan kävelyyn mukaan ja tuloksena jopa oikeutetusti lähtö putoamissarjaan.

DSF:n selostajien mukaan Saksa ei voi pudota, vaan pelaa karsintasarjassa ainoastaan kunniasta, koska ensi vuoden kisat pelataan Saksassa. Toiselta taholta taas kuulin, että tuommoista sääntöä ei ole.

Olisi toisaalta huutava vääryys muita karsintasarjaan osallistuvia joukkueita kohtaan, jos yksi neljästä ei voisi totaalisella ryssimiselläkään pudota.

Entäs sitten ensi vuoden kisat, jos Saksa voi pudota ja putoaa? Varmasti ainakin tämä Stadion AufSchalkelle kaavailtu matsi peruuntuu ja luultavasti koko kisat, jos joku muu suostuu ne ottaa hoitaakseen. Siihen en kuitenkaan usko, sillä 2011 kisat on suunniteltu järjestettäväksi Slovakiassa ja Bratislavan uutta hallia tuskin mitenkään saadaan ensi vuoden kevääseen mennessä valmiiksi.

No, en usko, että Saksa siltikään putoaa - on joukkue kuitenkin sen verran hyvä, että karsinnan pitäisi hoitua helpohkosti. Toisaalta tuommoisilla esityksillä kaikki on mahdollista.

EDIT. Jahas, tuolla toisessa ketjussa onkin todistusaineistoa siitä, että Saksan sarjapaikka on turvattu. No, ei auta kuin toivoa, että Saksa muutenkin osoittaa olevansa sarjapaikkansa arvoinen, niin ei jää mitään jossiteltavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei näiltä kyllä paljoa saa. Oli varmaan jokin ylempi tarkoitus etten nähnyt tätä ottelua, no eipä väliä. Tolpat kuulemma kolisivat. Ah, aivan niinkuin Tanskaa vastaan keväällä 2005, kun B-sarja kutsui.

Suomen 2003 kisojen jälkeen tältä jengiltä on saanut kovin vähän ilonpilkahduksia.

Jochen Hecht messissä kun joukkue putosi A-sarjasta v.2005, nyt harkkapelien voittojen jälkeen Jochen taas tiimiin ja tappiot alkoivat. No, ei se tietenkään ole mikään syy mihinkään, hauska fakta tosin.

Christoph Schubert, onko tämä mies vahvistus? Toiset kisat putkeen päin helvettiä? Muutenkin, voisiko jostain taikoa jonkun pakin jolle yv:n pelaaminen ei olisi rakettitiedettä? Esim. pudotettu Martin Ancicka?

Tai voisiko Robert "70-90 pistettä kaudessa" Hockin jonain vuotena antaa kokeilla MM-kisoissa?

Älkää helvetissä odotelko mitään Ehrhoffia tai Gocia tuonne. Eivät ne tuollaiseen rupusakkiin kuulu.

Mutta hei, onneksi harkkamatseissa peli oli hyvää.

Vaikka miten olisi jotkut tulevien kisojen isännän säälipaikat valmiina, niin nämä skabat olivat massiivinen pannukakku ja surkea mahalasku. Taitaa Kruppinkin nauttima luottamus kokea kolhun. Nyt vielä kisat kunnolla pakettiin ja kompastumiset Unkarille, Tanskalle ja Itävallalle.

MACK
 

McCracken

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koiraporin Marsut
Kerrassaan luokaton peli Saksalta. Ranska veti sellaisen sumpun maalin edustalle, ettei tuollaisella ns. hyökkäyspelillä sitä murreta. Itse asiassa Saksalla ei näyttänyt olevan minkäänlaista hyökkäyspelisuunnitelmaa: päätykiekko Ranskan päätyyn, sen jälkeen kaksinkamppailun häviäminen ja Ranskan purku tai vastahyökkäys. Ei näin.

Ullmannilla pari kohtuullista paikkaa ja paikoitellen yritteliästä peliä, mutta siinä se. Eikä tämä ole edes varsinaisesti mikään ylistys.

Wolf pääsi melkein irti pariin otteeseen, mutta kiekko joko hukkui matkalla tai laukaus lähti todella pienestä kulmasta. Mikäli tämä maalitykki aikoo urallaan vielä pelata jossain muualla kuin DEL:ssä, niin tulokset MM-kisoista pitäisi olla ihan eri luokkaa. Ranskan puolustusta Wolfin pitäisi pyörittää ihan 6-0.

Gogulla todella lähellä tasoitusta päästessään ripariin pelin lopussa, mutta muuten mies oli yhtä näkymätön kuin koko muukin joukkue.

Pakkeja en lähde edes arvioimaan. Sanat eivät vain yksinkertaisesti riitä.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomen 2003 kisojen jälkeen tältä jengiltä on saanut kovin vähän ilonpilkahduksia.

Saksan pelien seuraaminen ei kyllä verenpainetta ainakaan ole viime aikoina laskenut. Tai no, eilisen pelin munaton surfailu oli ajoittain kyllä varsin unettavaakin.

Peräänkuulutan pelaajien ammattimaista asennetta ja toivon Saksan liiton tekevän asenneongelmista oikeat johtopäätökset ja laittavan valmennusjohdon vaihtoon. Milestäni ainoa ratkaisu, jos joukkuetta ei saada pelaamaan edes lähellä omaa tasoa.

Sveitsiä vastaan asiallinen peli, eilen kolme erää todella surkeaa ja munatonta pelaamista, jota ei muutamalla tolppakudilla jossittelu auta.

Allez les Bleus.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kerrotaan muodon vuoksi, etteivät M.Goc ja Ehrhoff tule kisoihin. Kiinnostus varmaan luokkaa nolla.

-Hyvä että Andre Rankelin passi leimattiin.
-Toivottavasti ketjut sekoitetaan oikein kunnolla. Ns.1-ketju on ollut täyttä sontaa, se on aika rikkoa.
-Maan viidestä parhaasta pakista neljän puuttuminen osoittaa kylmästi miten heikko muu pakisto on kun tarvitaan käsiä.

Fanit antoivat eilen kunnon feedbackia tappion jälkeen. Suurimpana ylilyöntinä jonkun heittämät kaljat Kruppin niskaan, kun poistui vaihtoaitiosta. Luokatonta sekin.

MACK
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saksa-Tanska 1-3.

Näistä asioista pitää pystyä löytämään myös hyviä puolia. Ehkä tämän seurauksena esim. Sven Felski ja Michael Bakos lopettavat maajoukkueuransa? Sascha Goc, pelaaja parhaimmillaan ei jaksa pelata maajoukkueessa, niin kai muutama pelaaja ei parhaimmillaan voisi noudattaa samaa. Jos itse saisin valita Michael Bakos ei olisi edes lähellä koko jengiä.

Felski oli viime kisat ihan yössä, eikä hänestä ja Kreutzerista ole näemmä apua näissäkään peleissä.

Aina kun vastustaja iskee on Christoph Schubert mukana jossain muodossa. Kun tämä tapahtuu toisissa kisoissa putkeen, voi siitä vetää myös johtopäätöksiä.

1-ketju on karmea. Hackert on täysin yössä, Wolf vajonnut siinä rinnalla ja jopa lahjakas ja oikeasti hyvä pelaaja Gogulla saadaan näyttämään ihan tusinapelurilta. Miksi ketjua ei hajoteta? Miksi Hecht pelaa Mulockin kanssa?

Seuraaviin kysymyksiin mielellään vastauksia palstan viisaammilta kirjoittajilta: Michael Bakos nyt ylipäätään on koko joukkueen suurin mysteeri. Miten voi kolmansissa kisoissa putkeen pelaaja, joka tekee noin 5-10 pistettä kaudessa, pelata jatkuvasti ylivoimaa? Miksi esimerkiksi yv-spesialisti Martin Ancicka pudotetaan joukkueesta?

Miksi kahtena vuotena putkeen DEL-liigan pistepörssin voittanut Robert Hock ei pääse maajoukkueeseen? Millä mittarilla, millä tahansa perustelulla voi kakkostasolla pelaava Tyson Mulock olla edellä valinnoissa?

Ensi vuodeksi näyttää jo nyt Greilingerin ja Aabin tilanne mahtua tähän porukkaan hyvältä.

Kun toisissa kisoissa putkeen ylivoima on täyttä paskaa ja edellämainitut asiat pysyvät samoina, niin täytyy alkaa vetämään johtopäätöksiä. Jos Krupp on tämän liiton miehiä saa kyllä Stanley Cup-mestari lähteä vetämään. Tilanne on hankala, Krupp on ehdottomasti liiton suosikki. Itse haluaisin kovalla rahalla jonkun kanukin penkin taakse.

edit. Saksan fanit ovat kyllä mahtavia. Viitaten tuohon viime matsin jälkeiseen "kaljat niskaan"-episodiin, niin fanit huutelivat Kruppille Tanskan avausmaalin jälkeen tyyliin "Uwe, meillä on oluet sinulle" ja katsomossa nähtiin myös viittauksia ensi kevään kisojen stadionavaukseen "B-kisat Schalken stadionilla". Hienoa huumoria roskan keskellä.

MACK
 
Viimeksi muokattu:

Tinke

Jäsen
Mites nyt homma etenee. Voiko Saksa tippua jos häviävät viellä Tanskalle? Meinaan kun Saksassa pidetään ensi vuoden mm-kilpailut, niin onko isännällä automaattinen paikka kisoissa?
 

Wod

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mites nyt homma etenee. Voiko Saksa tippua jos häviävät viellä Tanskalle? Meinaan kun Saksassa pidetään ensi vuoden mm-kilpailut, niin onko isännällä automaattinen paikka kisoissa?
Ei voi tippua eli Saksa on ensi vuoden kisoissa mukana oli sijoitus mikä hyvänsä karsintasarjassa.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse kisoja ei niin hirveästi kannata enää kommentoida.

Muutama fakta: Harkkapelejä ennen kisoja kuusi, niissä 21 maalia...nyt viisi peliä ja neljä maalia...jokainen voi laskea missä mättää.

Maalinteko(siis sen puute) on jo aiheuttanut aivan spontaania hymyilyä ja jopa pientä repeilyä. Eihän tässä muutakaan voi tehdä. Mielestäni kaikkein hauskinta on se, että kisojen paras saksalainen, molari Dimi Pätzold, joutuu toimimaan jopa pelintekijänä vapauttaessaan pari tuhlaajaa läpiajoon.

Unkaria vastaan ei minkään valtakunnan panosta, joten nopeat yhteenvedot voi vetää vaikka:

Megasuperflopit: Wolf ja Hackert.
Isot flopit: Oikeastaan loput paitsi Hördler, Butenschön, Hager, Hospelt, Barta ja molarit.

Lienee varsin selvää, ettei Krupp oikein voi jatkaa enää näiden kisojen jälkeen.

Vancouverin kisoihin joukkue karsi itsensä sisään ja siellä helmikuussa ollaan, tosin ei paljon tällä hetkellä kiinnosta. Myös ensi vuoden kotikisoihin maku on aika paskaa juuri nyt.

Pelaajavalintoja täytyy miettiä kunnolla. Kyllä myös hitaammat, mutta tehokkaammat kaverit pitää ottaa huomioon, sensijaan että ns. "nopeat" kouhottajat tulevat napsimaan 0+0 tehoja.

Urheilullisesti hienointa olisi pudottaa Saksa B-sarjaan ja tämän jälkeen etsiä ensi vuoden kisoille nopea varaisäntä. Joku tietenkin argumentoisi, ettei sellaista kesken kaiken voida keksiä, koska Saksa ei ehkä pelannut "täydellä sykkeellä" karsintasarjaa, kun ei ollut panosta. Mitään eroa sillä ei olisi ollut.

Vuoden 1998 Sveitsin kisoissa Saksa sijoittui sijalle 11 ja taakse jäivät esim. USA, Ranska ja Japani, jotka kuitenkin pelasivat v. 99 kisoissa. Mutta silloin pelattiin syksyllä oma karsintavaihe ja niissä Saksa sukelsi pahasti. Taisi muuten olla niin, että vuoden '98 kotikisoihin Sveitsi pääsi hieman jonon ohi B-sarjasta, eli ei tämä nyt niin uusi ilmiö ole.

MACK
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös