MM 2024: Saksa

  • 4 094
  • 9

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Viime vuoden hopeamitalisti Saksa näyttää saavan tuleviin kisoihin kovan joukkueen. Tällä viikolla ilmestyneessä artikkelissa Moritz Seider kertoi kiinnostuksestaan osallistua kisoihin, mikäli Detroit ei pääse pudotuspeleihin. Samasta jutusta selviää, että Philipp Grubauer, Tim Stützle, John-Jason Peterka, Nico Sturm ja Lukas Reichel ovat kaikki ilmaisseet halukkuutensa edustaa Saksaa kevään kisoissa. Heidän joukkueensa eivät ole menossa pudotuspeleihin, joskin Reichelin AHL-joukkue on varmistanut paikkansa pudotuspeleihin, joten oletettavasti Reichel pelaa AHL:ssä vielä jonkin aikaa. Kuitenkin, kasassa olisi ilman Reicheliakin todella kova ryhmä ja vakituisista NHL-pelaajista vain Draisaitl ei olisi mukana. Liitteestä löytyy ensimmäisen leiriryhmän kokoonpano. Dominik Kahun on ilmeisesti liittymässä joukkoon myöhemmin ja Leon Gawanke on kuulema kieltäytynyt tulemasta jo. Euroopassa pelaavista kasassa on jo kohtuu hyvä ryhmä.

Viimevuotinen hopea oli Saksalta huikea saavutus ja jos nuo NHL-vahvistukset toteutuvat, niin tämän vuotinen joukkue on vielä viime vuotista jengiä parempi. Saksalla olisi hyvä mahdollisuus ottaa toinen mitali putkeen jopa.
 

Liitteet

  • 20240405_114706.jpg
    20240405_114706.jpg
    357,3 KB · kertaa luettu: 196

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Katsoin myös että siellä on mahiksia kovaan joukkueeseen, mutta nyt jo ilmeni tummia pilviä. Stützle oli juuri viikonloppuna kaksi peliä sivussa ylävartalovamman vuoksi ja Reichelin suhteen komennus AHL-pleijareihin ei todellakaan olisi yllätys. Puolustuksessa varmaan suurimmat ongelmat olisivat. Gawanken puuttuminen on jo sitä, mutta näköjään DEL-semeissä Kai Wissmann ei pelannut viime pelissä, joka ei kuulosta järin hyvältä. Seider, Gawanke ja Wissmann ovat olleet kiekollisen pelin selvästi tärkeimmät palaset ja voi olla ettei kukaan olisikaan mukana. Tuohon sopisi se että Detroit menisi viimeisenä jatkoon.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Reichel menee pelaamaan AHL:n pudotuspelejä, joten ainakaan toistaiseksi häntä ei nähdä Saksan peliasussa.



Seiderkin keskittyy ensiksi jatkosopimuksen tekemiseen. En ollutkaan huomannut, että hänellä ei ole sopimusta ensi kaudeksi.



Stutzle jättää kisat välistä loukkaantumisen takia, niin kuin oli jo mainittu. Haaveilemani Saksan kokoonpano ei siis pitkälti ole toteutumassa. Olisi ollut hienoa nähdä Stutzle dominoimassa kisoja. Hän olisi tuonut Saksan hyökkäyspeliin aivan eri tason uhan kuin mitä viime vuonna nähtiin. No ehkä Edmonton tippuu aikaisin ja Draisaitl saapuu Saksan tueksi.

Sturmista ja Grubauerista ei ole vielä kuulunut mitään.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tekihän Saksa toisaalta viime vuoden kisoissa kolmanneksi eniten maaleja ja muutenkin hyökkäysosasto luisti hyvin. Eilen näköjään treenimatsi Slovakiaa vastaan päättyi 7-3 voittoon, joten hyökkäyksen suhteen näyttäisi ihan hyvältä. Totta kai Stutzle olisi tuonne ollut silti niin kova lisä. Tuo Reichelin AHL-komennus on kyllä väsynyt. Eikö kaveri ollut käytännössä koko kauden ylhäällä. Miten kauan sitä voi sinne farmiin vielä lähettää?

Viimeiset parit kisat loistavasti pelannut pakki Kai Wissmann palannut DEL-finaaleissa mukaan, joten ei tainnut olla sen pahempaa vammaa. Puolustajista muuten Max Szuber pelasi just viime viikolla ekan NHL-pelinsä Arizonassa ja ollut AHL:n puolella joukkueensa parhaita. Sielläkin alkavat pudotuspelit, mutta voisi olla vielä teoriassa vaihtoehto. Oli viime vuoden hopeajoukkueessa mukana,
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Saksan lopullinen joukkue:

MV
Tobias Ancicka, Kölner Haie
Mathias Niederberger, EHC München
Philipp Grubauer, Seattle Kraken

P
Tobias Forhler, Ambri-Piotta
Lukas Kälble, Fischtown Pinguins
Jonas Müller, Eisbären Berlin
Moritz Müller, Kölner Haie
Fabio Wagner, ERC Ingolstadt
Maksymilian Szuber, Tucson Roadrunners
Colin Ugbekile, Iserlohn Roosters
Kai Wissmann, Eisbären Berlin

H
Alexander Ehl, EG Düsseldorf
Yasin Ehliz, EHC München
Daniel Fishbuch, Adler Mannheim
Dominik Kahun, SC Bern
Marc Michaelis, EV Zug
Joshua Samanski, Straubing Tigers
Tobias Eder, Eisbären Berlin
Leo Pföderl, Eisbären Berlin
Fredrik Tiffels, Eisbären Berlin
JJ Peterka, Buffalo Sabres
Nico Sturm, San Jose Sharks
Maximilian Kastner, EHC München
Parker Tuomie, Straubing Tigers
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Saksasta ei taida oikein olla enää eksperttejä kirjoittamassa kuten joskus. Yritin huvikseni tsekkailla yhtä sun toista ja taas sama juttu kuin viime vuonna, eli Saksan liigan melkein kaikki parhaat saksalaiset maalintekijät jätettiin sivuun. Viimeisimpänä Justin Schütz joka oli koko DEL-sarjan paras maalintekijä. Kaveri oli kuitenkin viime vuonna ihan hyvä osa hopeajoukkuetta ja takana selvästi vaatimattomampi kausi. Joukkueesta pudotettiin myös Plachtan kaltainen pitkän linjan arvokisapelaaja, jolla myös melkein paras kautensa. Sellainen käsitys nyt on että Saksalla olisi tuonne hyökkäyspäähän tasavahvasti ehdokkaita varmaan ainakin kuuteen tai seitsemään ketjuun. Ei sellaista joku viisi vuotta sitten ollut.

Puuttuvia tai poisjätettyjä pelaajia hyökkäyksestä Rieder, Kühnhackl, Karachun, Kammerer, Schmölz, Bokk, Kammerer, Schütz, Plachta, Hager, Napravnik, Fleischer, Wiederer, Pfaffengut, Leonhardt, A.Eder. Ja arvokisojen vakkaritehomies Noebels loukkaantunut. Toki vielä Stützle ja Draisaitl mutta ei oikein voi laskea mukaan. Lutz myös Kanadan junioriliigoissa.

Lukas Reichel kai on vielä mahdollinen kun lensivät AHL:n puolella ulos. Selvinnee tiistaina.

Tämän kevään yllätykset varmaan romuttuvat siihen etteivät Gawanke ja Seider ole mukana. Ei heitä pysty mitenkään paikkaamaan, tuskin edes sinne päin. Varmaan joku kahdeksan joukkoon yltäminen se mikä realismia. Harjoituspelit eivät kummoisesti menneet, mutta eivät tainneet viime keväänäkään. Ja kuten viime vuonna Saksa aloittaa kohtaamalla heti suuret maat. Viime kisoissahan tuli kolme tiukkaa tappiota ja siitä sitten lähtivät silti lentoon.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Saksa voitti Slovakian kuten vuodesta toiseen tekee, mutta ottivat melkoset selkäsaunat lohkon isoja vastaan. Nuo pitäisi kohdata mieluummin iltapäivällä kun voivat olla ”unessa”, mutta illalla ei jakoa ainakaan ole. Mitä nyt noita matseja nähnyt, niin suht sekaisin on paletti. Ei verrattavissa viime vuoteen jolloin tappiot erittäin niukkoja. Nyt omissa soinut 16 kertaa ja vastustajat saavat aivan liikaa laukauksia.

Pelin avaaminen kärsii odotetusti siitä etteivät ihan ne parhaat kiekolliset pakit ole mukana. Vaikuttaa ehkä siltä että esim. kapteeni Moritz Müller ei enää pysy vauhdissa mukana. Myös Sturm ja Szuber olivat sivussa viimeiset kaksi peliä loukkien vuoksi. Lisäksi hyökkäyksessä esim. Kahun/Peterka/Tiffels puristavat mailaa.

Michaelisin ketju vastannut tehoista ja siellä on koko kenttä plussalla kun muissa ketjuissa koviakin miinuksia. Jää nähtäväksi olisiko muutamat DEL-liigan rannalle jätetyistä maalitykeistä pitänyt sittenkin ottaa mukaan. No pienestähän nuo ovatt kiinni ja seuraava matsi määrittää jatkon kannalta paljon. Joskin jatkopaikka on maksimi tämän vuoden kisoissa. Nämä kakkoskorin maat tarvitsevat aina menestyäkseen saumattoman yhteispelin ja hyvän rosterin ja sitten sen että huippumaat ovat kevyemmällä kalustolla kisoissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös