MM 2022: Suomi

  • 288 648
  • 1 937

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nashville tosiaan saattaa lentää jo tulevana yönä lauluun. Saros on rikki ja pelannut paljon niin eiköhän jää itseään parantelemaan.

MG jos intoa on niin pomminvarmasti jengissä.

Tolvanen. Ei ole nykyään enää "vain" maalintekijä. Oppinut NHLssä kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi, jolla on edelleen huikea laukaus. Ehdottomasti jengiin jos on kaiken maailman Armioitakin valittu. Tämä siis vain siksi, että Armialla heikko kausi alla.

Rangers ja Kakko. Loukkaantumisia useampi. Eiköhän jää haavoja parantelemaan.
Pingviinit ja Kapanen. Riittäkö paloa, onko tarve? Heikko kausi alla
Stars johtaa 2-1 siellä olisi toki useampi kova vahvistus mahdollinen
Panthers. Jokainen ukko olisi vahvistus nykyjoukkueeseen. Jos tulee 1-4 lähtö lauluun niin onko motivaatiota? Lundellilla pitkä tulokaskausi alla
Carolina Aho ja Teukka aina tervetulleita. Kotkaniemi? Onko tarve?
Boston ja Haula. Hyvä kausi alla. Vahvistus sentteristöön
Blues. Hussolle huilia. Mikkola olisi vahvistus pakistoon
Edmonton ja Pulju. Maalinteon tuskaa. Silti toisi vauhtia ja tilanteita. Ottaisin ennemmin kuin Nurmi, Palmu, Anttila näin alkuun.
Colorado ja Rantanen. Meneekö jopa päätyyn? Ei puhettakaan että tulisi siis kisoihin
Kings ja Määttä. Olisi vahvistus pakistoon.

Jo julkaistusta jengistä rannalle jäävät varmasti Nurmi, Palmu ja Mäenalanen jos loukkaantunut. Silti olisi vielä 12 hyökkääjää kasassa. Anttila on kiikun kaakun mutta eiköhän se Kukkosen tavoin maskottina mukana roikuteta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eikös se Jalonen jossain vaiheessa sanonut, että NHL:n pudotuspelien avauskierrokselta mahdollisesti odotetaan maailmanluokan pelaajia? Itse ainakin tulkitsen, että tuolla tarkoitetaan pelaajia tyyppiluokkaa Barkov, Aho, Rantanen, Granlund, Hintz ja Heiskanen eikä niinkään pelaajia tyyliin Tolvanen, Lindbohm, Luostarinen.

Lisäksi Lehtinen taisi puhua Discoveryllä siihen malliin, että jos sarja ratkeaa neljässä tai viidessä pelissä, niin voi ehtiä järkevästi kisoihin, mutta jos ratkaisu venyy kuudenteen tai seitsemänteen peliin, niin tilanne on jo kyseenalainen, kun MM-kisat jo käynnistyneet. Itse oletan, että perjantaina Norjaa vastaan mennään täydellä neljällä ketjulla eikä Tommi Niemelän höpinät 10 tai 11 hyökkääjällä pelaamisesta toteudu. Iso kysymys on sitten se, että halutaanko heti mennä neljällä puolustajaparilla vai jätetäänkö yksi tai kaksi pakin paikkaa auki.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Ihan hyvältähän tuo vaikuttaa. Jotain seuraavanlaista hyökkäyksen runko on varmasti. Granlundin lasken käytännössä varmana pelaajana mukaan:

Pesonen - Manninen - Hartikainen
(Granlund) - X - Y
Aaltonen - Filppula - Armia
Mäenalanen - Lammikko - Anttila
Innala, Björninen, Rajala

Sen verran suomalaisia on mukana NHL:n playoffien ykköskierroksella että varmasti sieltä tuo kolme hyökkääjää tulee, ja heistä olisi melkein järkevintä kasata yksi ketju. Jos tulee vielä neljäskin hyökkääjä niin laittaisin tuohon ykkösketjuun ja tiputtaisin Pesosen Mäenalasen paikalle.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Itse oletan, että perjantaina Norjaa vastaan mennään täydellä neljällä ketjulla eikä Tommi Niemelän höpinät 10 tai 11 hyökkääjällä pelaamisesta toteudu. Iso kysymys on sitten se, että halutaanko heti mennä neljällä puolustajaparilla vai jätetäänkö yksi tai kaksi pakin paikkaa auki.
Itse uskon että lähes varmasti torstaina leimataan 12+8+2, jolloin ilmeisesti 3 lippua olisi vielä jaossa (näistä yksi varmaankin on korvamerkittävä veskarille, vaikkei ketään taida olla enää sille osastolle tulossakaan). Ehkä Jalonen saattaisi yllättää ja jättää pakistosta yhden extra passin leimaamatta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos Florida nyt putoaisi, olisihan siellä maailmanmestari ja olympiavoittaja Lindbohm saatavilla. Eiköhän Jaloselle tuttu mies joukkueeseen mahtuisi.
Fyysisen pakin puute suurin tarve.

Linbohm/Mikkola,Lindell,Hakanpää. Tuota osastoa saisi tippua. Ollaan muuten lapasia maalin eessä.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vahva joukkuehan tuo on ja on osoittanut tasonsa, kun jokainen tietää roolinsa. Suomi on tällä joukkueella kisojen ykkössuosikki yhdessä Kanadan kanssa. Suomea tukee lisäksi helppo Helsingin lohko, josta saattaa selvitä vapaalipulla semeihin.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko, että Suomi voi jokaisisissa kisoissa heikommalla materiaalilla yltää maksimiin. Vastustajat osaavat scoutata Jalosen pelikirjan paremmin ja paremmin. Jo nyt noissa viimeisissä harkkapeleissä oli havaittavissa, ettei sama riitä enää.

Tullaan koko ajan lähemmäs sitä hetkeä, että kovemman materiaalin maat ohittavat Suomen. Esim. eilen Ruotsin yksilötaito oli silmiinpistävästi Suomea edellä. Tshekki puolestaan pyyhki Leijonia Kari Jalosen timanttisella Meidän pelillä, koska pelitapa oli kunnossa ja sitten yksilöt ovat Suomen ryhmää taitavampia.

Itse pidän tällä hetkellä eli siis nykyryhmillä Tshekkiä, Ruotsia ja oletettavasti Kanadaa edellä Leijonia. Tilanne muuttuu merkittävästi jos Suomi saa mukaan Barkovin, Granlundin ja Lundellin esimerkiksi. Mutta omasta mielestäni nyt ollaan tilanteessa, että myös Suomi tarvitsee maailmanluokan yksilöitä mukaan jos kotikisoissa halutaan menestyä kunnolla.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Pakko nyt vaan uskoa että tuo tappioputki oli pitkän leirityksen ja väsymyksen tulos. Kisoissa nähdään erilainen leijonat. NHL:stä uskon että mahdollisesti vain Petteri Lindbohm on liittymässä jos käy niin paska säkä että Florida lähtee jo nyt lauluun. Mikael Granlund ehkä myös mutta siihenpä tuo jäänee. Barkov olisi monena keväänä voinut tulla mutta ei tullut joten en luota erityisemmin siihen että tulisi nytkään vaikka sopimuksessa on vuosia ihan julmetusti vielä jäljellä.

Puolivälieriin Suomi pääsee satavarmasti ja siellä tulee todennäköisesti vittumainen Sveitsi tai Saksa vastaan. Tulee melkoinen nitropeli.... Toivotaan että tällä kertaa pää kestäisi kotikisojen paineet, kertaakaan aiemmin ei ole vielä kestänyt.
 

emz1

Jäsen
Barkov olisi monena keväänä voinut tulla mutta ei tullut joten en luota erityisemmin siihen että tulisi nytkään vaikka sopimuksessa on vuosia ihan julmetusti vielä jäljellä.
Mitkä ne monet kerrat ovat olleet kun Barkov ei ole ollut loukkaantuneena tai seura ei ole estänyt pääsyä kisoihin?
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Mitkä ne monet kerrat ovat olleet kun Barkov ei ole ollut loukkaantuneena tai seura ei ole estänyt pääsyä kisoihin?

En minä tiedä. Pointtini oli se ettei Barkovia ole nähty vuoden 2016 kisojen jälkeen leijonissa. En väitä etteikö siellä olisi ollut aina varmasti hyvä syy jättää tulematta. Mutta en myöskään epäile etteikö sellainen syy löytyisi tälläkin kertaa. Vaikkapa se ettei Florida päästä.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jalonen sanoi, että paikkoja pidetään auki Barkov -tason pelimiehille. Yksi tai kaksi. Ei ketjullista varmasti. Nämä lausunnot viikkoja sitten.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mjoo-o. En katsonut EHT-pelejä, joten en tiedä kovinkaan hyvin Leijonien pelillistä nykytilannetta. Minulla on kanssa ollut pieni pelko, että näistä tulee ohikisat, kun viime ajat on nautittu menestyksestä, joten varmasti muut maat ovat tutkineet Suomen pelitapaa eikä yllätysmomenttia ole. Kotikisojen paine on myös melkoinen. Joukkue kaipaisi vielä parannusta ja koviin NHL-apuihin en usko ennen kuin näen. Veikkaan, että puolivälierissä tulee noutaja.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Treenipelit ovat menneet sen verran persiilleen, että parempi unohtaa vanha taktiikka nopeasta joukkueen lukkoon laitosta. Jalonen katsoo, että näillä äijillä ei ole kultaa tulossa. Parempi pitää ovet auki. Ja kun ovea kerran pidetään auki niin taustalla lienee lupauksia tulla Tampereelle.
Olemme jännän äärellä. Kato vaan niin saadaan joku Tyrväinen Ruottista mukaan ja siinä se.
Mutta kuinka monta pelaajaa on 2019 ja 2021 MM-kisoista ja hetki sitten pelatusta olympiaturnauksesta? Aika monta, että onhan niillä ainakin ennen pärjätty. Eikä kisat nyt ainakaan ole mitenkään kovatasoisemmat kuin ennen, jopa päinvastoin, kun RUS esim puuttuu.

Toki uhkakuva, että syttyykö vanha remmi vielä kerran tähän kevätluokkajuhlaan.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Pakolliset pessimismit ja oikein_fanitettu -ulinat pois alta:

Suomi saa 1-2 kovan tason NHL-apua, mutta jos esimerkiksi ylläoleva @Oles ennuste toteutuu ja Leijonat jää mitalipelien ulkopuolelle, niin voi helvetti sitä itkua ja mielikuvan voimaa tästä asiasta.

Ei ollu NHL-tähdet sateentekijöitä!
Missäs nämä meidän NHL starat oli???
Ens kerralla ei yhtäkään "NHL apua"!!!
heti voitetaan kun ei ole NHL-pelaajia ja näiden "vahvistusten" kanssa hävitään.... valoja päälle nyt!
liigan paras pakki saarijärvi jätetään ulos jonkun jokiharjun tieltä! nhl status syrjintää


Pikkumaista, mutta kyllä ottaa aivoon, kun kaikenmaailman irmaliisat ja karjalapertit on pitkin sosiaalista mediaa ja kahvipöytiä huolissaan (olen jo tämän ehtinyt havaitsemaan), miten oletettuja NHL-pelaajia palvotaan tähtinä, tullessaan sotkevat joukkuekemian ja pelisysteemin ja ovat loppujen lopuksi kuitenkin ihan paskoja.

Kun ennenkin on pärjätty ilman!!!

Niin, se mielikuvan voima ja mututuntuma näissä asioissa on välillä uskomaton. Moni on mestaruuksien myötä sujuvasti unohtanut, miten nihkeää Jalosellakin taannoin oli. Ja sitten on tämä hauska mielikuva 2019 mestaruusjoukkueesta (temppuhan oli hurja, ei siinä mitään, ehkä korkeimmalle arvostamani MM-kulta!), joka oli vähän tietäjästä riippuen a) NUORI JOUKKUE (not) b) LIIGAJOUKKUE (joo, enemmän Liiga-pelaajia kuin monesti, mutta kyllä siellä Sveitsi & KHL oli ihan komeasti edustettuna) C) ILMAN NHL-PELAAJIA (no okei, aikalailla, mutta Pohjois-Amerikasta oli tärkeillä pelipaikoilla pelaajia kuitenkin - kuten vaikkapa Lankinen.

Kiitos ja anteeksi!

--

Granlundia tosiaan minäkin toivon mukaan. Ois kyllä vittumainen käänne, jos vaikka loukkaantuisi seuraavassa pelissä. Toivottavasti Colorado päästää Predatorit ehjänä lomille. Ilman perisuomalaista pessimismiäkin sanoisin, että suurin taktinen uhkakuva Leijonien kohdalla on ehkä juuri se, että hieman 2012 ja 2013 kisojen tapaan pelitapa ns. hirttää pikkuisen kiinni ja/tai pelitapaetu ei ole niin suuri, kun vastustajat osaavat jo olla pikkuisen hereillä ja kovat pelit, jotka usein on toki voitoksikin taisteltu, kääntyvätkin tällä kertaa toisinpäin, kun supertähtiä ei tällä kertaa onnistutakaan pimentämään.

Yhtä kaikki, hyvät mahdollisuudet Leijonilla on taas kerran kultaankin. Kisahuuma nousee. Tää on ollu ihan kamala alkuvuosi monellakin tapaa ja maailman tapahtumat vähän pilasi olympiakullan jälkimakua. Nyt kotikisoista kultaa kevään piristykseksi ja kohti parempaa kesää!

Hyvää kisa- ja joukkueenrakentumisseurantaa kaikille!

Ilon kautta.

Myö ollaan herkkusieniä, vai miten se herra Merkurius lauloikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta kuinka monta pelaajaa on 2019 ja 2021 MM-kisoista ja hetki sitten pelatusta olympiaturnauksesta? Aika monta, että onhan niillä ainakin ennen pärjätty. Eikä kisat nyt ainakaan ole mitenkään kovatasoisemmat kuin ennen, jopa päinvastoin, kun RUS esim puuttuu.

Toki uhkakuva, että syttyykö vanha remmi vielä kerran tähän kevätluokkajuhlaan.
Siinäpä se. Taitovajetta on paikattu asenteella ja mahtavalla yhteishengellä loistavasti edellisissä kisoissa. Voiko sama temppu toistua jälleen kerran samoilla aineksilla? Olympiaturnaus on vasta nautiskeltu ja pitkä leiritys painaa.
Itse uskon, että viimeisin EHT-taaperrus unohtuu ja Leijona ärjyy täpötäydessä areenassa, mutta apuja kaivataan. Jotain uutta tuo soppa kaipaa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
1-2 kärkihyökkääjää mukaan, sentteri mukaanlukien niin avot.

Tällä hetkellä tuloksenteko liikaa yhden tehoketjun varassa, mutta muutoin ei ole hädän päivää.

En ymmärrä tätä "kovemman materiaalin maat" -läppää. Ei ole kovempia maita. Suomi voitti juuri olympiakullan vastaansanomattomalla esityksellä ja änärissäkin kärkijengit vilisevät suomalaisia kärkirooleissa. Jalonen on faktisesti maailman paras kiekkovalmentaja.

Suomi häviää kisoissa yhden pelin, alkulohkon päätöspelin ja senkin vain taktisesti, jotta jaksetaan jotain alppimaata vastaan asennoitua oikealla tavalla puolivälieriin.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Puolivälieriin Suomi pääsee satavarmasti ja siellä tulee todennäköisesti vittumainen Sveitsi tai Saksa vastaan. Tulee melkoinen nitropeli.... Toivotaan että tällä kertaa pää kestäisi kotikisojen paineet, kertaakaan aiemmin ei ole vielä kestänyt.
Niin no, mitaleille ei ole vielä riittänyt, mutta vastaavasti kaksi peräkkäistä kotikisojen puolivälierää on jo kestetty kun 2012 kaatui USA melkoisen trillerin päätteeksi ja 2013 (puoli)kotikisoissa Slovakia voitettiin myös tiukan pelin jälkeen.

2012 välierässä tulikin sitten kuokkaan Venäjältä oikein huolella, mutta eipä niille mahtanut kyseisissä kisoissa kukaan muukaan mitään ja sitten Ruotsin puolella pelatessa vuonna 2013 isäntämaa ja tuleva maailmanmestari Ruotsi hoiteli Sedinien johdolla homman kotiin. En sanoisi että noissa on pahemmin kyse ollut pään kestävyydestä, vaan enemmän siitä että se pronssipeli oli ihan oikeutettu paikka niillä peliesityksillä.

Aiemmissa kotikisoissa onkin sitten ollut vähän haasteellisempaa, osaltaan varmaan pääkopasta kiinni ja toki myös aiempina vuosina siitä että taso ei silloinkaan riittänyt enempään.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Se mikä uupuu nyt, on nuori huippulupaus. Ilman sellaista ei ole koskaan voitettu maailmanmestaruutta.


95 Koivu
11 Granlund
19 Kakko
Tätäkin voidaan pyöritellä hamaan tappiin asti. 2016 oli nuoria huippulupauksia joukkue puolillaan Laineen, Rantasen ja Ahon muodossa ja viime keväänä oli Lundell.

Se mikä Suomen pelistä ehkä eniten pisti silmään oli tietynlainen varovaisuus. Ehkä siellä on alitajuisesti vedelty hieman käsijarru päällä ettei vahingossakaan vaan satu mitään ja haave kotikisoista kaadu loukkaantumiseen.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Muista sarjoista vielä sen verran, että tosi vaikea noin tasaisia sarjoja lähteä spekuloimaan, kun osa ennakkosuosikeista hakee formiaan.

Pidän kyllä megayllätyksenä, jos Tolvasen cv ei riitä kotikisoihin. Rajala, Palmu, Innala ja Nurmi on sellainen nelikko, jonka näkisin Jalosen helposti korvaavan kyseisellä kaverilla. Vaikka Nurmi olisi siisti nähdä tuollaisten playoffien jälkeen ja Innala oma suosikkikääpiö onkin. Kaveri on kumminkin viimeiseen kahteen kauteen pelannut ihan ok tason NHL-jengissä.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta kuinka monta pelaajaa on 2019 ja 2021 MM-kisoista ja hetki sitten pelatusta olympiaturnauksesta? Aika monta, että onhan niillä ainakin ennen pärjätty. Eikä kisat nyt ainakaan ole mitenkään kovatasoisemmat kuin ennen, jopa päinvastoin, kun RUS esim puuttuu.

Toki uhkakuva, että syttyykö vanha remmi vielä kerran tähän kevätluokkajuhlaan.
Vaikka 2019 tehtiin kenties kansainvälisen jääkiekkoilun historian suurin ihme, ei ole mitään järkeä odottaa että sellainen toistuisi jatkuvasti. 2021 kisojen taso oli luvallasanoen todella heikko, joukkueiden taso oli aika kevyttä. Korona vaikutti luonnollisesti ja Pohjois-Amerikasta tuli todella vähän pelaajia, etenkään kärkiketjuista. Edes Kanadan tai USAn joukkueisiin. Olympialaiset pelattiin ilman NHL-pelaajia. Kyllä tämä joukkue kykenee joukkuepeliin mutta se tapa pelata tunnetaan taas paremmin ja kun yksilötaidossa ollaan kärjessä jäljessä niin uhkakuva siitä syttyykö remmi on kyllä lähinnä todellisten heikkouksien peittelyä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä se yksi mahdollinen heikkous on. Iäkäs ja jo paljon menestynyt ryhmä. Jaksaako vielä joka vaiheessa sitoutua ja innostua? Lisäksi johto pitää NHL-korttia auki pidempään kuin mitä viime vuonna ja 2019. Tämä voi olla myös haittaava tekijä. Mutta katsellaan.
Kotikisojen vuoksi en itse ole lainkaan huolestunut pelaajiston sitoutumisen tai motivaation tasosta. Oikeastaan pidän kokenutta pelaajistoa isona etuna kotikisoissa, koska kokemusta tarvitaan, että fokus pysyy kasassa ja kaiken hälinän keskellä pystytään edelleen tekemään laadukasta duunia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mjoo-o. En katsonut EHT-pelejä, joten en tiedä kovinkaan hyvin Leijonien pelillistä nykytilannetta. Minulla on kanssa ollut pieni pelko, että näistä tulee ohikisat, kun viime ajat on nautittu menestyksestä, joten varmasti muut maat ovat tutkineet Suomen pelitapaa eikä yllätysmomenttia ole. Kotikisojen paine on myös melkoinen. Joukkue kaipaisi vielä parannusta ja koviin NHL-apuihin en usko ennen kuin näen. Veikkaan, että puolivälierissä tulee noutaja.

En haluaisi myöskään olla ilonpilaaja, mutta ihan kauttaaltaan kotikisat menee miltä maalta tahansa, paitsi Ruotsilta vihkoon.

Näistä saattaa tulla kisat, jossa moni Keski-Euroopan maa tekee pitkästä aikaa parhaan tuloksensa. Kyllä tuo Tsekki vaan Kojon lapasessa vakuuttaa. Kärkiosaaminen ja maalivahdit ovat erinomaisia. Venäjä ei ole edes kisoissa. Suomella kotipaineet, kotihäiriötekijät (mestaruudet tulee kun saadaan olla rauhassa Kiinassa, Ruotsissa tai Slovakiassa) ja kenties juuri tuo pelitapa-edun menettäminen.

Kanada on hyvin viihtynyt Suomen kisoissa, mutta nyt helppo lohko voi tehdä tepposet ja noutaja tulee puolivälierässä kovempiin matseihin tottuneiden nelikosta Tampereen lohkossa. USA ei vaan riitä. Ruotsi näyttää sekaiselta ja Garpenlöviä epäillään kotomaassaan kovasti, onko kaikkien aikojen huonoin Ruotsin majun päävalmentaja.

Jääkiekon Top5 maista minua ei vakuuta tällä hetkellä yksikään.

Eli tällä mutuilulla kisat alkaa putoamaan Tsekille ja esim. Sveitsille, joka saa Roman Josin kohta mukaan. Muutenkin sieltä on kärkiosaajat tulleet NHL:stä kisoihin ja joukkue pelasi hyvin Tampereen matsissa. Oli lähellä voittaa Ruotsinkin, mutta Tsekille ei mahtanut mitään. Saksa saa kanssa hyvät kärkiosaajat kisoihin ja olympialaiaissa vakuuttanut Slovakia voi olla ne muut yllättäjät.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös