MM 2018: Suomi

  • 788 254
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Jooh, menee vähän puluiksi ja shakkilaudoiksi tämä edustuskielto-keskustelu.

Maalivahtitilanteesta, meillähän on parhaimmillaan mahdollisuus valita kolme parasta joukkiosta Raanta, Lehtonen, Koskinen ja Niemi. Mikäli edes yksi tästä neliksota saataisiin kisoihin, niin olisin tyytyväinen maalivahtitilanteeseen. Niemestä saattaa moni puhua menneen talven lumina mutta tämä kevät vakuutti kyllä pelitaidoista ja maajoukkue-edustuksia ei ole koskaan liiaksi tullut.

Hyökkäyksessä Teräväinen ja Aho toivottavasti löytävät toisensa samasta ketjusta, toinen voi hyvin hääriä sentterinä. Saadaan siihen vielä joku NHL-laituri, tyyliin Puljujärvi tai Granlund mukaan, niin on jo hyvä offensiivinen ketju kasassa, erityisesti isossa kaukalossa riittää meininkiä.

Barkovin kohdalla elättelen vielä toiveita pudotuspeleistä, koska mies on niin valtavan työn tehnyt jotta Panthersilla olisi sinne edes mahdollisuudet tässä vaiheessa.

Wild-Jets parista vapautuisi pelaajistoa joko Granlund ja Koivu, tai sitten Laine, Armia ja Niku. Näistä Koivun en usko tulevan kisoihin, ja Laineestakin paha sanoa. Granlund on ollut tunnollinen edustaja ja Armialla ei ole vielä hirveästi kokemusta maajoukkueesta. Niku on sellainen kaveri, että voisi katsoa löytyykö paksitosta tilaa. Onko Hietasesta, Lepistöstä, ja muista kovista euroopan nimistä vielä tietoa?

Puolustukseen toivottavasti löytävät tiensä myös Vatanen, Lindell ja Honka, tai edes kaksi kolmesta. Näin saadaan jo kohtalainen puolustuskin kasaan. Ristolaisesta on tässä ketjussa jo paljon väännettykin. Mikäli Pittsburg lähtisi yllättäen jo ensimmäisellä kierroksella laulukuoroon, niin kiinnostaisi todella paljon Määtän suhtautuminen MM-kisoihin. Toistaiseksi mies on aina ollut joko pelaamassa pudotuspelejä tai loukkaantuneena.

Eli kuten huhtikuun alussa yleensäkin, mikään ei ole vielä varmaa, mutta toiveet ovat korkealla. Eiköhän käy niinkuin yleensä, että saadaan 1-2 hyökkäysketjua NHL:stä, pari puolustajaa ja hyvässä tapauksessa maalivahti.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Jos ja kun parina on Jets-Wild niin en usko Minnesotan siitä menevän jatkoon varsinkaan ilman Suteria. Näin ollen Kulta-Mikke ja kapteeni Koivu vapautuisivat ja he ovat tainneet kyllä melkeinpä aina olla käytettävissä?

Philly tippuu takuuvarmasti ekalla kierroksella, samoin New Jersey. Filppulasta ja Lehterästä on jäänyt sellainen mielikuva että aika hyvällä prosentilla ovat tulleet maajoukkueeseen? Miten sopimustilanne? Onko tietoa? Vatanen on kysymysmerkki mutta olisi huikea vahvistus. Coloradon uskon myös tippuvan (jos edes playoffeihin pääsevät) joten ehkä Rantanen nöyränä pelaajana voisi vastata kutsuun myöntävästi. Antti Raannan tuleminen riippuu siitä varmastikin että tekeekö sopimuksen huhtikuun aikana. Antti Niemestä ei mitään hajua. Mahtaako enää sopimusta NHL:ään saada? Onko mitään haluja tulla kisoihin?

AHL:n puolelta ottaisin mukaan ainakin Ville Pokan ja miksei voisi ajatella jopa Hussoa? Maalivahtitilannehan on erinomainen joka tapauksessa mikäli Mikko Koskinen tulee kisoihin, joten siinä mielessä NHL:stä ei tarvita apuja, mutta jos Koskinen ei tule niin sitten on pahimmillaan viime vuoden tyyppinen farssi taas luvassa.

Puolustuksen osalta tilanne lienee niinikään aavistuksen viime vuotta valoisampi, mikäli Lepistö ja Heiskanen tulevat kumpikin. Jää pahimmat toilailut väliin ainakin. Viime vuonna pakkikalusto oli aivan järkyttävän heikko.

Joukkueella olisi hyvät saumat menestyä, mikäli sieltä tulisi kuutisen kappaletta avainhyökkääjiä ja 2-3 pakkia plus Koskinen maalilla eikä Euroopasta tulisi kieltäytymisiä.
Ottaisin kyllä Montrealista Lehkosen kisoihin jos vaan on halukas, vaikka mikään paras kausi olekkaan alla. Niemen uskon saavan sopimuksen, sen verran hyvin on Montrealissa pelannut.

Sopimuksettomat pelaajat tässä, Tosin en mene takuuseen onko joku jatkosopimus jäänyt välistä:
Niemi
Raanta
Saros
Kaskisuo
Gibson
Säteri

Lintuniemi
Pokka
Lindbohm

Filppula
Koivu
Komarov
GranlundMa
Salomäki
Armia
Pakarinen (huhu tosin, että mahdollisesti olisi halukas kisoihin)
Jokinen
Kossila
Aaltonen
Pulkkinen

Voipi olla tosiaan, että vanhemmasta kaartista ei sentteriosastolle ole siis halukkaita tulemaan. Sentteritilanne kyllä, muutenkin aika paha Kontiolan jo kieltäydyttyä. Lehterä toki voisi tulla, mutta alla tosiaan suorastaan surkea kausi. Toki kakkossentteriksi on heittää noita laiturisenttereitä (Aho, Teräväinen, MiGranlund). Vaikka nyt aiemmin huomautinkin, että Teräväisellä on huomattavasti enemmän sentterikokemusta lähivuosilta kuin Aholta, niin ehkä se tässä tilanteessa olisi Aho jota olisin toiseksi kärkiketjujen sentteriksi tyrkyttämässä.


Muodostaisin kaksi kärkiketjua siis parien Barkov-GranlundMi ja Aho-Teräväinen varaan. Siis jos Minnesota tosiaan jatkosta tippuu ekalla kierroksella. Siihen sitten kylkeen Lehkosta ja Rantasta(Coloradon tippuessa).
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Barkovin kohdalla elättelen vielä toiveita pudotuspeleistä, koska mies on niin valtavan työn tehnyt jotta Panthersilla olisi sinne edes mahdollisuudet tässä vaiheessa.

Panthersin mahdollisuudet alkavat olla aika ohuet. Ovat neljä pistettä jäljessä Flyerssiä ja viisi pistettä Devilsin perässä. Flyerssillä on jäljellä peli Hurricanesia ja Rangersia vastaan. Devils kohtaa vielä Leafsit ja Capsit. Panthersilla puolestaan 2xBruins ja Sabres. Vaatii siis melkoista venymistä ja toisaalta kilpakumppaneiden pupeltamista.

Toivotaan Barkovin jaksavan matkustaa kisoihin, mikäli kiri ei riitä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Koivulla astuu uusi sopimus voimaan heti 1.7 eli sopimuksettomassa tilassa ei ole.
 
Jussi Jokinen kieltäytynyt MM-kisakutsusta. Pelihaluja olisi ollut ja terveenäkin myös mutta, haluaa viettää aikaansa perheen kanssa pitkän kauden jälkeen. Lähde: Kaleva
 

Moses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jussi Jokinen kieltäytynyt MM-kisakutsusta. Pelihaluja olisi ollut ja terveenäkin myös mutta, haluaa viettää aikaansa perheen kanssa pitkän kauden jälkeen. Lähde: Kaleva
Pitäisikö tässäkin harkita edustuskieltoa? Ei ole tarpeeksi hyvät syyt kieltäytymiselle.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Jussi Jokinen kieltäytynyt MM-kisakutsusta. Pelihaluja olisi ollut ja terveenäkin myös mutta, haluaa viettää aikaansa perheen kanssa pitkän kauden jälkeen. Lähde: Kaleva

Ei ihme, jos on joutunut joukkueen perässä muuttamaan ympäri Pohjois-Amerikkaa ja perhe ollut Floridassa. Jussille hyvää kesää vaan vaikean kauden jälkeen.
 
En jaksanut kirjoittaa sitä ihan niin miten tarkoitin. Eli pelaaminen siellä Buffalossa saattaa olla aika raskasta. Joka matsiin latautuminen on varmasti huomattavasti vaikeampaa kuin jossakin pleijaripaikasta taistelevassa joukkueessa. Siksi en yhtään ihmettelisi jos Ristolainen haluaa ottaa vähän happea jääkiekosta, ennen kuin lähtee Hanskin kanssa juoksemaan Kuuvuoren portaita. Varsinkin kun toinen vaihtoehto on lähteä Marjiksen mukaan pelaamaan unettavaa selviytymiskiekkoa.

Kuten sanoin, niin itse naiivisti ajattelisin maajoukkuepaidan kiinnostavan sen verran, että sen raskaan kauden jälkeenkin ollaan tarvittaessa valmiita edustamaan maajoukkuetta. Eihän se noin läheskään aina mene, mutta itse haluaisin ajatella maajoukkuepaidan yhä merkitsevän jotain. Jokainen toki tehkööt omat valintansa enkä minä ole niitä arvostelemaan.

Ja sen raskaan kaudenkin voi nähdä niin monelta kantilta. Kumpi sitten on raskaampaa, pelata viikosta toiseen häviävää jääkiekkoa ja tajuta jo tammikuussa kauden päättyvän runkosarjaan vai mennä pitkälle kevääseen ja murskata parin raskaan ottelusarjan jälkeen unelmansa Stanley Cupista hävimällä sen ratkaisevan seiskapelin.

Ja toisaalta, jos päälimmäinen kriteeri mukana ololle on itseä miellyttävä valmentaja tai varsinkin pelitapa, niin aika pieleen mennään. Mutta kuten sanoin, jokainen tekee itse omat valintansa.
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ja tässä olisi kiinnostavaa mikä? Varsinkin kun Kontiola (varmasti) ja Tolvanen (ilmeisesti) ovat poissa kaavailuista. Olisi kiva nähdä Suomen tippuvan puolivälieristä? Mikä tässä niin hauskaa olisi?

Siitä olen samaa mieltä, että Marjukan vetovoima tuskin on kovin häävi.

Vastasit itse kysymykseesi; nimenomaan olisi hauskaa nähdä Suomen ottavan turpaan puolivälierissä joltain Saksalta/Tanskalta.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Vastasit itse kysymykseesi; nimenomaan olisi hauskaa nähdä Suomen ottavan turpaan puolivälierissä joltain Saksalta/Tanskalta.

Kuitenkin kohtuu hyvin on mennyt alkuvaiheessa jos tuolla porukalla pääsee puolivälieriin ja alkulohko on mennyt niinkin hyvin että vastaan tulee joku Saksa tai Tanska, joiden nyt en odota olevan mitään ensisijaisia lohkovoittajia nykyisellä kisamallilla. Siinä vaiheessa puolivälierätappio noille olisi kyllä varmasti pettymys.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Rinnastat oikeasti esimerkiksi viime kevään Laineen ja Ristolaisen tilanteet? Nyt vittu niitä valoja päälle.
Täysin samaa mieltä, viime kevään Lainetta ja tämän kevään Ristolaista on ihan turha rinnastaa toisiinsa. Laine pelasi NHL:ssä suojattuja kakkosketjun minuutteja, Ristolainen on saanut tällä kaudella kaikista NHL:n kenttäpelaajista neljänneksi eniten jääaikaa (muutama sekunti per peli enemmän kuin viime kaudella, jolloin oli liigan viides). Tuolta pohjalta Rassen mahdollinen poisjäänti on paljon hyväksyttävämpää kuin Laineen vuosi sitten.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Täysin samaa mieltä, viime kevään Lainetta ja tämän kevään Ristolaista on ihan turha rinnastaa toisiinsa. Laine pelasi NHL:ssä suojattuja kakkosketjun minuutteja, Ristolainen on saanut tällä kaudella kaikista NHL:n kenttäpelaajista neljänneksi eniten jääaikaa (muutama sekunti per peli enemmän kuin viime kaudella, jolloin oli liigan viides). Tuolta pohjalta Rassen mahdollinen poisjäänti on paljon hyväksyttävämpää kuin Laineen vuosi sitten.

No ei mitenkään. Laine oli pelannut kahden viime kauden aikana kiekkoa yhteensä 167 ottelun edestä, eli käytännössä kaksi täyttä runkosarjaa. Lisäksi kesätreenit olivat jääneet vajaaksi ja tähän päälle vielä hirveä mediahässäkkä, niin Laineen ratkaisu oli varsin perusteltu ja hyvin vaikea tätä on mielestäni Rassen eduksi kääntää. Lisäksi Laine on Ristolaista melkein neljä vuotta nuorempi.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
No ei mitenkään. Laine oli pelannut kahden viime kauden aikana kiekkoa yhteensä 167 ottelun edestä, eli käytännössä kaksi täyttä runkosarjaa. Lisäksi kesätreenit olivat jääneet vajaaksi ja tähän päälle vielä hirveä mediahässäkkä, niin Laineen ratkaisu oli varsin perusteltu ja hyvin vaikea tätä on mielestäni Rassen eduksi kääntää. Lisäksi Laine on Ristolaista melkein neljä vuotta nuorempi.
Eli ehkä kymmenisen matsia enemmän kuin Rasse, mutta paljon pienemmällä jääajalla.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei mitenkään. Laine oli pelannut kahden viime kauden aikana kiekkoa yhteensä 167 ottelun edestä, eli käytännössä kaksi täyttä runkosarjaa. Lisäksi kesätreenit olivat jääneet vajaaksi ja tähän päälle vielä hirveä mediahässäkkä, niin Laineen ratkaisu oli varsin perusteltu ja hyvin vaikea tätä on mielestäni Rassen eduksi kääntää. Lisäksi Laine on Ristolaista melkein neljä vuotta nuorempi.
Pate teki niin pirusti enemmän maaleja kuin Rasse, niin on kyllä ihan päivän selvää kumpi pojista on enemmän reenin tarpeessa. P
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Täysin samaa mieltä, viime kevään Lainetta ja tämän kevään Ristolaista on ihan turha rinnastaa toisiinsa. Laine pelasi NHL:ssä suojattuja kakkosketjun minuutteja, Ristolainen on saanut tällä kaudella kaikista NHL:n kenttäpelaajista neljänneksi eniten jääaikaa (muutama sekunti per peli enemmän kuin viime kaudella, jolloin oli liigan viides). Tuolta pohjalta Rassen mahdollinen poisjäänti on paljon hyväksyttävämpää kuin Laineen vuosi sitten.

Luulisi, että kuukaudessa ehtii toipumaan urakasta. Maratoneiltakin toipuu nopeammin. Tai jos ei ehdi, niin on todellakin onni, että Ristolainen pelaa Buffalossa, koska muussa tapauksessa voisi palkanmaksaja vähän närkästyä, kun ei Rasse jaksa pelata toukokuussa jääkiekkoa, kesäkuusta puhumattakaan.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Jussi Jokinen jää pois MM-kisoista. Lähde: Yle. https://yle.fi/urheilu/3-10143812

Ja kun joku kuitenkin alkaa inttää, mitä mieltä olen tästä, niin hyväksyn täysin, koska:
a) Jussi Jokinen on jo veteraanipelaaja, joka kaiken lisäksi on ollut aina mukana, kun on ollut mahdollista.
b) Kausi on ollut erittäin rikkonainen jatkuvien muuttojen seurauksena ja on ollut todella paljon erossa perheestään.
c) MM-kisoihin "pakottaminen" tässä tilanteessa olisi syvästi epäinhimillistä.

Kokonaisarvio: Täysin hyväksyttävä poisjäänti. Ei merkintää mustaan listaan (hyymöriä, you know).

Yllä on tärkeä ja oikeutettu viittaus kyseisen pelaajan ikään. Jokinen on toden totta jo 35-vuotias, ja näin ollen hän voi, kuten säännöissä sanotaan, vanhuuteensa vedoten anoa vapautusta maajoukkuetehtävistä. Jussilla kävi kyllä tuuri. Miettikää nyt, jos hänen syntymäpäivänsä olisikin ollut vain kaksi kuukautta myöhemmin, hän olisi ollut 34-vuotias MM-kisojen aikaan. Liitto olisi silloin vääjäämättä joutunut lätkäisemään jonkinlaista edustuskieltoa pöytään, vaikka Jokinen olisikin varmaan selvinnyt yksillä MM-kisoilla; kyseessähän ei varsinaisesti ole mikään rikoksen uusija. Säännöt ovat kaikille samat, mutta onneksi nyt ei jouduttu näillä spekuloimaan tämän pidemmälle.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Pitäisikö tässäkin harkita edustuskieltoa? Ei ole tarpeeksi hyvät syyt kieltäytymiselle.

Jussi Jokinen jää pois MM-kisoista. Lähde: Yle. https://yle.fi/urheilu/3-10143812

Ja kun joku kuitenkin alkaa inttää, mitä mieltä olen tästä, niin hyväksyn täysin, koska:
a) Jussi Jokinen on jo veteraanipelaaja, joka kaiken lisäksi on ollut aina mukana, kun on ollut mahdollista.
b) Kausi on ollut erittäin rikkonainen jatkuvien muuttojen seurauksena ja on ollut todella paljon erossa perheestään.
c) MM-kisoihin "pakottaminen" tässä tilanteessa olisi syvästi epäinhimillistä.

Kokonaisarvio: Täysin hyväksyttävä poisjäänti. Ei merkintää mustaan listaan (hyymöriä, you know).

Löytyihän täältä taas uninen, joka ei lukenut keskustelua edes sivun verran. Silti on pakko päästä kommentoimaan.

Yllä on tärkeä ja oikeutettu viittaus kyseisen pelaajan ikään. Jokinen on toden totta jo 35-vuotias, ja näin ollen hän voi, kuten säännöissä sanotaan, vanhuuteensa vedoten anoa vapautusta maajoukkuetehtävistä. Jussilla kävi kyllä tuuri. Miettikää nyt, jos hänen syntymäpäivänsä olisikin ollut vain kaksi kuukautta myöhemmin, hän olisi ollut 34-vuotias MM-kisojen aikaan. Liitto olisi silloin vääjäämättä joutunut lätkäisemään jonkinlaista edustuskieltoa pöytään, vaikka Jokinen olisikin varmaan selvinnyt yksillä MM-kisoilla; kyseessähän ei varsinaisesti ole mikään rikoksen uusija. Säännöt ovat kaikille samat, mutta onneksi nyt ei jouduttu näillä spekuloimaan tämän pidemmälle.

Olen listannut yllä useamman hyväksyttävän syyn jäädä pois ja vaikka ei olisi sellaisia löytynytkään, olisi yksi perusteeton poisjäänti / olympiadi ok. Kuten olen aiemmin esittänyt. Eli edustuskielto ei Jokisen kohdalla ole lähelläkään. Tämänkin olisit tiennyt, jos olisit lukenut keskustelua edes sivun verran taaksepäin. Mutta ei. Kommentoimaan pitää silti päästä. Olen myös esittänyt, että tulkinnan pitää olla pelaajamyönteinen ja kokonaisarvio tilanteesta. Tiukkoja rajoja ei tule asettaa, vaan vain ohjeelliset. Asian pihvi on se, että tehdään edes symbolinen ele sen hyväksi, että luodaan yhteiset pelisäännöt arvokisaedustuksia kohtaan. Paras tilanne on, jos mitään edustuskieltoja ei koskaan tarvitse edes harkita, mutta minusta tuollainen "takaseinä" on syytä olla pienen hentoisen paineen merkeissä.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Täysin samaa mieltä, viime kevään Lainetta ja tämän kevään Ristolaista on ihan turha rinnastaa toisiinsa. Laine pelasi NHL:ssä suojattuja kakkosketjun minuutteja, Ristolainen on saanut tällä kaudella kaikista NHL:n kenttäpelaajista neljänneksi eniten jääaikaa (muutama sekunti per peli enemmän kuin viime kaudella, jolloin oli liigan viides). Tuolta pohjalta Rassen mahdollinen poisjäänti on paljon hyväksyttävämpää kuin Laineen vuosi sitten.

Asian pihvi on se, että toinen oli fyysisesti täysi rimppakinttu ja toinen jo hyvällä fysiikalla operoiva pelimies. Voit omassa rauhassasi pohtia, kykenetkö erottamaan, kumpi on kumpi.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Vastasit itse kysymykseesi; nimenomaan olisi hauskaa nähdä Suomen ottavan turpaan puolivälierissä joltain Saksalta/Tanskalta.

Hyvä esimerkki viestistä, joka on kirjoitettu lukematta ensin huolella toisen osapuolen viestiä. Kuten joku sinua ja kurmoottikin, aika hyvin olisi pelit tähän asti kuitenkin sujuneet.
 
Vastasit itse kysymykseesi; nimenomaan olisi hauskaa nähdä Suomen ottavan turpaan puolivälierissä joltain Saksalta/Tanskalta.

Kuitenkin kohtuu hyvin on mennyt alkuvaiheessa jos tuolla porukalla pääsee puolivälieriin ja alkulohko on mennyt niinkin hyvin että vastaan tulee joku Saksa tai Tanska, joiden nyt en odota olevan mitään ensisijaisia lohkovoittajia nykyisellä kisamallilla. Siinä vaiheessa puolivälierätappio noille olisi kyllä varmasti pettymys.

Voin kertoa teille molemmille jo tässä vaiheessa, että Suomi ei tule puolivälierissä Saksaa tai Tanskaa kohtaamaan. Välierissä toinen noista voi tulla vastaan.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Niin tai vaikka, että on sitä mieltä, että MM-kisat ovat enemmänkin näyttöpaikka isoissa valoissa pelaajille jotka sellaista haluavat. Maustettuna sitten tietenkin tähdillä jotka kisoihin haluavat osallistua. Tai haluavat osaltaan ottaa kantaa, että MM-kisat pitäisi järjestää esim. vain joka 4. vuosi. Tai pitävät MM-kisoja merkityksettöminä hömppäturnauksina. Nämäkin on syitä, jotka minä hyväksyn.

Nämä ovat syitä, joita minä en hyväksyisi hyväksyttäviksi syiksi. Silti olen valmis katsomaan tällaista läpi sormien kerran olympiadissa.

Jos esim. Patrik Laine antaisi nyt lausunnon; koen, että elämässä on muutakin tärkeää kuin jääkiekko. Haluan nauttia vappa-ajastani kesäisin, enkä tule enää tulevaisuudessa olemaan maajoukkueen käytettävissä. Poikkeuksena World Cup ja Olympialaiset. Sanoisitko oikeasti pojalle, että se on kuule kaikki tai ei mitään, eli jos et osallistu MM-kisoihin, et osallistu muihinkaan turnauksiin?

Tällaisia julistuksia tullaan todennäköisesti seuraavan kymmenen vuoden aikana näkemään yhä enemmän. Tämän tyyppistä olisin valmis kitkemään. Ja tällaiset todennäköisesti vältettäisiin yhdessä luodulla selkeällä säännöstöllä, jonka avulla on helppo perustella myös suurelle yleisölle poisjäännit. Olisihan tuo järjettömän kova kirpaisu, mutta ken leikkiin lähtee se leikin kestää. Todellisuudessa asiassa pitäisi käydä järkevää vuoropuhelua ja diplomatiaa ja pohtia molempia osapuolia tyydyttävä kompromissiratkaisu. Mutta ääritapauksessa joukkue ennen yksittäistä primadonnaa.

Niin, lähdepä sitä sitten selvittämään, kenen pikkuloukkaantuminen on riittävän iso "järkisyyksi".
Tässä käytettäisiin apuna sekä miehen NHL-joukkueen että maajoukkueen oman pätevän lääkärin näkemyksiä ja tulkinta tehdään pelaajaystävällisesti rajatapauksissa.

Vielä ihan mielenkiinnosta, miten suhtaudut henkisen puolen ongelmiin? Vai onko kropan ongelmat ainoita järkeviä syitä? Eikun taisitkin jossain kohtaa mainita, että esim. lapsen syntymä on hyväksyttävä syy. Mitä mieltä olet esim. alla olevista syistä?

- Henkinen väsymys? Tunnetaan jargonia kuvioissa termillä tyhjä olo...
- Masennus ja muut mielenterveysongelmat.
- Kiinnostuksen puute jääkiekkoa kohtaan. Täytyy etsiä motivaatiota taas kesällä.
- Parisuhdeongelmat? Muut ihmissuhdeongelmat?
- Jonkun läheisen ihmisen(huom. ei välttämättä verisukulainen) avun tarve. Esim. lapsi tai muu henkilö joka kärsii vaikka yllä olevista ongelmista.
- Kokee, että on tärkeää viettää aikaa jonkun läheisen kanssa. Esim. suvun vanhukset ja lapset.
- Muut henkilökohtaiset syyt

Kuka enää nyky tietoyhteiskunnassa oikeasti lähtee väittämään, että jonkun ihmisen henkinen väsymys pitkän NHL kauden jälkeen on pelkkä tekosyy ja lintsauspuhetta?

Käytin jo edellä sanaa sairaus, joka tietysti kattaa myös henkisen puolen. Mutta niissäkin on aika paljon eroja. Totta kai ihminen on henkisesti väsynyt tai olo on tyhjä pitkän kauden päättyessä. Mutta jos kisoihin on aikaa kuukausi, niin monissa tapauksissa tuo on enemmän tekosyy (siis kisoihin osallistumisen suhteen). Lääkärin arvioihin näissäkin on nojattava ja todennäköisesti pelaaja saa itselleen sieltä vapautuksen. Ihan kuin töistä tai armeijasta. Pakkohan se olisi hyväksyä. Diagnosoitu masennus ja muut mielenterveysongelmat ovat tietysti este osallistumiselle, jos pelaaja niin kokee parhaaksi. jne.

Pointtini ei ole kuitenkaan olla tuomari, vaan pyrkiä siihen, että Jääkiekkoliitto, pelaajat ja valmentajat yhdessä pohtisivat, että a) Miten MM-kisojen kiinnostavuutta voitaisiin lisätä pelaajien silmissä? ja b) Millaiset pelisäännöt luodaan osallistumisille ja kieltäytymisille? On epäreilua, että toiset velvollisuuden tunnossaan kantavat huomattavaa taakkaa Leijonien menestymisestä toisten viitatessa kintaalla koko touhulle.

Niin, mitä on tämä puhdas hyväntekeväisyys? Eikö esim. suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ponnistaneet bisnes miljonäärit pysty tekemään hyväntekeväisyyttä Suomelle ja suomalaisille? Onko kaikki vain velvollisuutta? Ja niiden jotka auttavat vain vähän apua ei tarvita? Esim. Rovion äijät haluaa lahjoittaa nuorille suomalaisille 100 000 000€, niin sitä ei oteta vastaan kun äijillä on helposti varaa enempäänkin?

Epäilemättä tieteilijät osaavat laskea karkean arvion sille, mitä kukin suomalainen on velkaa vaikkapa Suomen koulutusjärjestelmälle, maksetuille sosiaalietuuksille jne. Tai vaikkapa mitä suomalainen yritys on velkaa suomalaisen järjestelmän huolehtimalle ja kouluttamalle työvoimalle. Voidaan varmaan silloin sanoa, että on tietty summa, jolla yksityishenkilö/yritys maksaa velkaansa takaisin valtiolle ja loput sitten voidaan tulkita hyväntekeväisyydeksi. 100 miljoonaa kuulostaa äkkiseltään isolta summalta varsinkin kun otetaan huomioon yrityksen maksamat verot, työllistämät ihmiset (säästö sosiaalikuluissa yms.). Siitä voi joku siivu olla jo hyväntekeväisyyttäkin. Eli kyllä on mahdollista laskea aika tarkastikin velka ja että missä kohdin aletaan puhua hyväntekeväisyydestä. Jääkiekkoilijalle tarkan velan laskeminen lienee hankalampaa, eikä se ole tässä tarkoituskaan. Velkaa kuitenkin voidaan nähdä olevan (esim. valmiille resursseille (ammattikoutsit, jäähallit), kulttuurille, tienraivaajille, Leijonapolulle) , mitä valtaosa ilmeisesti ei allekirjoita.

Ei olisi tarvinnut olla hiljaa, mutta jos kaikki pitää omaa mielipidettä järjettömänä, niin ehkä kannattaisi ensimmäisenä pohtia oman mielipiteen järkevyyttä, eikä sokeasti puolustella sitä kirjan tai parin verran...
Olen erittäin kriittinen sekä itseäni, muita että koko yhteiskuntaa kohtaan. Veikkaisin harvan täällä olevan yhtä ankara itselleen. Mielestäni mielipiteeni ei ole järjetön, koska pääpointti koko asiassa on se, että pohditaan yhdessä joku ratkaisu olemassa olevalle ongelmalle. Sen ei tarvitse eikä pidä olla ankara, mutta pelisääntöjä kaivattaisiin.

Jos olisit edes hetken keskittynyt kuuntelemaan muiden perusteita, olisit jo ymmärtänyt, että todellisuudessa kieltäytymisten arvostelussa ei todellisuudessa ole mitään järkeä. Hyviä syitä kieltäytymisille on mainittu jo lukuisia. Ja kuinka yksityiskohtaisesti esim. tässä viestissä mainittuja syitä pitäisi Kalervo Kummolalle perustella? Olisi toki mielenkiintoista nähdä sessio, missä Mikko Koivu perustelee Kummolalle, että heidän parisuhde on nyt kriisissä kun vaimo kävi vieraissa. Ja esittelee sitten Kalelle tietenkin yksityisetsivän tuottamaa aineistoa vaimon ja vieraan miehen puuhista. Samalla tietenkin armoa anoen, että saisi osallistua myös kolmen vuoden päästä tuleviin olympialaisiin.

Eikä missään ole allekirjoitettu, että tuo kriisi ei olisi vielä seuraavana keväänä voimissaan. Siinä sitten Mikko yrittää Kalelle taas selitellä, että kuinka tilanne on vielä herkässä vaiheessa, eikä hän uskalla jättää vaimoa yksin.

Noh, sitten kun olisit itsellesi tunnustanut, että joo, eihän tuossa ole mitään järkeä ja eihän meillä tavan tallaajilla tai edes Kalella ole oikeasti tarvetta saati oikeutta tietää todellisia taustoja kieltäytymisten takana, olisit voinut kenties koittaa mukauttaa mielipidettäsi.

Kyllä kieltäytymisten arvostelussa on järkeä monissa tapauksissa. Toisissa taas ei. Itse olen aiempiin viesteihin jo kirjoittanut hyvin kattavan listan minusta ihan ok kieltäytymissyistä. Sitten on "syitä", jotka minusta eivät ole ok.

Kummolalle asia tuskin kuuluu, kun ei ole enää jefe.

Varmaan itsekin ymmärrät, että riittää puhua vakavasta parisuhdekriisistä, kun voidaan arviointi jo lopettaa ja hyväksyä. Ei tässä ole mitään väärää. Kaikki osapuolet päätyvät yhteisymmärrykseen. Jos se jatkuu vuodesta toiseen, voidaan varmaan ehdottaa parisuhdeneuvontaa tai luovuttamista asian suhteen.

Jos oikeasti haluaisi väkisin tuoda tähtiä MM-kisoihin, voisi vaatia, että edustuskelpoisuuden täyttyminen olympialaisiin vaatisi, että on edustanut maajoukkuetta X-päivää. Mutta tämäkin toisi niin paljon ongelmia, niin että en näe tässä järkeä.

No tämä nyt on ihan paska malli. Määräät, että pitää olla vaikka 8 peliä edustettuna olympiadin aikana. Kaveri tulee MM-kisoihin kaksi kertaa ja saa pelejä syystä tai toisesta vaikka 5. Mutta ei kelpaa. Oma mallini on paljon parempi, vähemmän mekaaninen, yhdessä luotu ja pelaajaystävällisempi. Malliini sisältyy myös porkkana parempien olosuhteiden muodossa.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Itse tuolla jossain sanoit, että lukekaa niitä viestejä. Suosittelen samaa. Se, että jotain on "käytännössä sanottu" ei tarkoita sitä, että se olisi oikeasti sanottu.Nopeasti täällä vilkaistuna argumentoinnillesi nauretaan sen vuoksi, että yksittäinen keskustelupalstalle kirjoittava fani kokee voivansa ylentää itsensä asemaan, jossa kykenee arvottamaan eri pelaajien perustelua harjoittelun tarpeesta. Noin oletusarvoisesti kukaan sitä pelaajan lähipiiriä lukuun ottamatta ei tunne pelaajan treenaamisen tarpeellisuutta. On naurettavaa yrittää ulkokehältä esittää, että asiat olisivat niin musta-valkoisia. Puljun treenaamisen tarve on selvä. Syyt ovat erilaiset kuin Ristolaisella. Tilanteiden erilaisuus ei muuta faktaa, että Ristolainenkin on pelaajana raakile. Ihan sama miten asioita yrität pyöräyttää sanallisesti.

Tuokin on hieman tasoa "vaihtoehtoinen fakta", jota yrität argumentaationa käyttää. Ei Ristolaisen poissaolo tämän keväänkään jälkeen ole 2/2. Siellä on se poissaolo, mikä rehellisyyden nimissä on pakko huomioida. 2015 NHL:stä otettiin "pikkupoika" mukaan joukkueeseen, toinen jätettiin valmentajan päätöksellä rannalle. "Edustuskiellon" väläyttely, kun mm-kisat kiinnostivat vain kerran kolmesta on todella radikaali ratkaisu. Näköjään valtaosalle palstakirjoittajista tuo näyttäytyy absurdina. Tässä on pakko alkaa pohtia, että mitä sinulla on Ristolaista vastaan?

Onko se nyt sitten jo pakko kaivaa todisteet tälle viestiketjusta. Kaipa se on.

Minä sanon viestissä nro 221: "Pitkä harjoittelukausi on minusta ihan toimiva perustelu raakilepelaajien osalta (vrt. Laine viime keväänä, Pulju nyt), mutta tuossa iässä fysiikkaa ehtii painaa mukavasti MM-kisojen jälkeenkin. Varsinkin, kun Rassella on jo useampi kesä takana samalla sapluunalla."

Sanoit viestissä nro 223, jossa viittasit ihan eksplisiittisesti mm. tuohon sanomaani: "Tuossa ei ole mitään järkeä, että 1 pelaaja voi kieltäytyä mm-kisoista harjoitteluun vedoten, mutta toinen ei. "

Eli olet aivan itse sanonut näin teoriassa, käytännössä tai ihan miten vain. Muutkin ovat harrastaneet samaa argumentointia, mutta ei "kirjoiteta kirjaa" tämän enempää. Minusta tuo sinun jäykkä lähestymistapasi, joka ei ota mitenkään huomioon pelaajan ikää tai tilannetta on surkea. Nyt sitä toki paikkailet, mutta sanomisiaan ei pääse pakoon.

En minä mitään "ylennä" itseäni, vaan esitän oman mielipiteeni, jonka uskon olevan oikea kaiken sen aktiivisen (ja viimeisen 10 vuoden ajalta erittäin analyyttisen) seuraamisen jälkeen. Mallissani en olisi itse määrittelemässä mitään (vaan haluan että asianomaiset tekevät sen yhdessä), mutta olen täällä hahmotellut alustavasti, millainen malli voisi olla, noin niinkuin esimerkiksi. Enkä pidä itseäni fanina, edes maajoukkueen osalta.

2015 vuotta on vaikea arvioida kaiken huhuilun perusteella. Mutta onhan se siellä olemassa.

Tai ehkä Suomessa on aika ottaa pää pois perseestä ja siirtyä eteenpäin. Kansainvälinen kiekkoilu on muuttunut. Suomella ei ole enää olemassa mitään pelitavallista etua. Pelikirja on aika rakentaa uudelleen. On aika mennä eteenpäin. Suomi alkaa olla tilanteessa, jossa joka turnaukseen saadaan maailman huippua edustavia nuoria yksilöitä. Näiden varaan voidaan rakentaa sitä "rohkeampaa" ja "nopeampaa" peliä, mihin suuntaan koko muu kiekkoileva maailma on mennyt. Barkovit, Rantaset, Laineet jne. ovat heittämällä parempia tuossa pelissä, kuin tässä marjamäkeläisessä pelissä, jossa ratkaisujen tekemistä suorastaan pelätään. Tuon pelikirjan päivittämisen myötä Ristolaisestakin saataisiin vahvuudet esiin. Nyt Suomi hirttäytyy vanhaan. Ei siinä, kyllä joku Barkov pelaa tuollakin tyylillä nurkumatta. Parasta Barkovista tuossa ei saada irti. Se on ongelma koko joukkueelle, koska parhaimmillaan Barkov tekee kaikista ympärilläänkin parempia. Pelitavan pitää palvella käytettävissä olevaa pelaajamateriaalia. Parhaista mahdollisista pelaajista kootusta joukkueesta pitää saada paras mahdollinen irti pelitavalla. Ei joukkueesta voida jättää paremman pään yksilöitä pois, koska nämä eivät sovi pelitapaan. Ei Suomen materiaali niin leveä ole.

Tämä menee pelitapakeskusteluksi, mutta. Minusta Suomi voisi pelata "rohkeaa" ja "nopeaa" peliä, mutta pystysuunnan kohkaaminen ei sellaista ole. Ei ole liioin Marjukankaan lätkä pääosin. Vaikka olihan Karjala-turnauksessa ja olympialaisten alkusarjassa paljon hyvää. Minusta ihannetilanne olisi se, että olisi Kanadan tapaan hirmu kasa kovia pelimiehiä. Silloin voisi joko valita pelitapaan sopivammat tai sitten pelata miten sattuu, ja pärjätä silti. Suomella ei ainakaan vielä tällaista luksusta ole. Tosin eipä Suomi ole pelitapaan sopimattomia änäripelimiehiä rannalle jättänytkään.

Minulle rohkea peli on ennen kaikkea pelirohkeutta, joka tarkoittaa uskaliasta kiekon pitämistä ja rohkeutta tehdä myös esimerkiksi aggressiivisia karvausvalintoja paikan tullen. Nopea peli ei synny vain luistelunopeudesta, vaan ennen kaikkea koko viisikon kollektiivisesta yhteispelistä.

Marjamäen pelkokiekkoa esim. Kanada-pelissä tai viime kevään MM-kisoissa en minäkään halua. Mutta yksinkertaisella pelitavalla tai jopa pelitavattomuudella Suomi jäisi entistä enemmän jalkoihin. Erityisesti Kanadan ja Venäjän tähtisikermiä vastaan.

Olisiko se huono asia? Tai sanotaan näinpäin, näivettäisikö se oikeasti lajia? MM-kisojen arvostus juuri nyt on kyseenalaistettavissa. Jos riittävän moni huippupelaaja alkaa jättää kisoja väliin, niin ehkä paine muuttaa järjestelmää lisääntyy riittävästi. Enkä oikeasti edes tiedä, mistä tämä huolesi pelaajien lisääntyvästä kieltäytymisten määrästä johtuu. Tässä ketjussa on jo aiemmin käyty läpi, että nuorten pelaajien kohdalla ei ole havaittavissa mitään aiemmista sukupolvista poikkeavaa kiinnostuksen puutetta. Hirttäydyt yksittäistapaukseen, tulkitset sitä haluamallasi tavalla ja sorrut vielä tekemään yleistyksiä siitä. Ei tuossa logiikka oikein toimi...

MM-kisat ovat niin tuottoisa bisnes, että niitä ei ole syytä järjestää harvemmin. Ei kisojen suosioon ole vaikuttanut mitään se, että Kanada ja varsinkin USA ovat lähteneet kisoihin usein heikoilla materiaaleilla. Ja nythän molemmat maat (varsinkin Kanada) ovat koonneet kisoihin kivikovia nippuja jo pidemmän aikaa. Ja vaikka Ruotsi, Suomi ja kumppanit osallistuvat kisoihin aika vaihtelevilla materiaaleilla, kisojen suosiolle ei näy mitään realistista loppua. Vaikka kaikki suomalaiset änäripelaajat tekisivät maajoukkuelakon, sillä tuskin olisi isoakaan vaikutusta kokonaisuuteen. Tällaisessa tilanteessahan voisi harkita, että sovitaan pelaajien ja liiton kesken, että suomalaiset änäripelaajat saavat joka toisen vuoden halutessaan vapaaksi. Eli että Suomi satsaa kisoihin vain joka toinen vuosi tosissaan. Sekin olisi parempi kuin nykymalli, jossa laatujoukkue saadaan kasaan hyvin harvoin, jos silloinkaan.

En ala käyttämään aikaani tilastojen pläräämiseen, mutta olen satavarma, että jos aletaan perkaamaan vaikka 70-luvulta nykypäivään, niin heppoisin perustein poisjäännit ovat lisääntyneet merkittävästi (sekä NHL:ssä että Euroopassa). Osin syyt ovat luonnollisia pelimäärien lisääntyessä jne, mutta kuitenkin. Itse en ole puhunut nuorista änäripelaajista mitään, niitä kun on ollut niin vaihtelevastikin eri aikoina. Ei ongelma minusta ainakaan pelkästään nuorissa sijaitse, katsoivathan kokeneet maajoukkueratsut jo pitkään MM-kisoja nenänvartta pitkin. Tätä myös entiset maajoukkuelegendat ovat kritisoineet.

Mikä perusteeton poisjäänti? Tuon määrittämiseen pitäisi käytännössä nimetä joku "diktaattori". Mielellään jollain 20v sopparilla, niin linja säilyy. Ei tarvitse katsoa tätä ketjua kauemmas, niin tajuaa, että eri ihmisten käsitys "perusteettomasta poisjäännistä" vaihtelee suurestikin. Eri pelaajien kohdalla vielä samakin syy voi olla hyvä tai huono (vrt. case Laine ja Pulju).
Taas olkiukkomalli. Katso aiemmat viestini, siellä olen hahmotellut asiaa tarkemmin, niin ei tarvitse arvailla. Ei diktaattoria, ei jäykkyyttä, vaan yhdessä ja pelaajaystävällisin tulkinnoin. Ja tietysti esim. lääkäreitä kuunnellen.

Tapetaan spontaanius. Tapetaan ilo. Luodaan komitea ja kunnon säännöstö. Hukataan liiton(?) rahoja, että saadaan MM-karnevaalista tehtyä kunnon suorittamista. Tai sitten vain ymmärretään, että vapaa maailma, vapaa tahto. Valmentaja valitsee haluamansa pelaajat niiden joukosta, jotka haluavat kisoihin tulla. Aina niitä riittävän hyviä pelaajia on joukkueellinen kasaan saatu. Turha lähteä korjaamaan jotain, mikä ei ole rikki. Varsinkin, kun riski pelaajien motivaation entistä suuremmasta laskusta on todellinen riski. Et halua puhua "pakosta", mutta viestiesi perusteella haluat pakottaa pelaajia kisoihin...

Tässä ei ole mitään pakkoa. Pelaaja on aina vapaa tekemään päätöksensä ilman mitään selittelyjä.

Ja jos rehellisiä ollaan, niin niitä keitä tämä malli olisi vaarassa kirpaista, niin heiltä spontaanius ja ilo MM-kisoja kohtaan ei ole todellisuutta nytkään. Liiton rahoja tähän ei juurikaan hukkuisi. Jääkiekkoliitolla on lääkäri omasta takaa muutenkin, pelaajat kokoontuvat nytkin kesäisin maajoukkuejohdon kanssa (sääntöjen luonti). Ainoa johon menisi rahaa olisi se, että pelaajien oloihin panostettaisiin lisää. Ja siitä tuskin sinäkään olet eri mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En usko, että edustuskielto on järjestelmä, joka lisäisi osallistumista MM-kisoihin. Pidän todennäköisempänä, että se poistaisi pelaajia best-on-best -turnauksista.

Minä uskon, että järjestelmän tultua käyttöön (yhdessä se luoden, porkkanoineen), saisimme aavistuksen enemmän MM-kisaosallistumisia per pelaaja koko uran ajalta. Enkä usko, että yksikään pelaaja joutuisi tuohon varsin löysään leikkuriin. Lakkoa ei tule, kun pelaajat ovat itse neuvottelemassa sopimusta. Tämä järjestelmä antaisi myös pelaajalle selkänojaa. Ei tarvitsisi selitellä ja vakuutella intoaan lehdistölle, vaan voisi vedota yhdessä luotuun säännöstöön. Halutessaan ei tarvitsisi avata päätöksiään medialle edes sitä vähää, mitä nyt tehdään.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mutta siis mikä ihmeen edustuskielto ja joitain kummallisia sääntöjä? Valmentaja valitsee ne ketkä haluaa ja jos jonkun motivaatio epäilyttää, niin jättää valitsematta. Miten siihen tarvitsee jotain ekseltaulukoita ja lääkärien lausuntoja.

Pitää lukea lisää niin avautuu. Eihän tässä ollut kyse mistään valmentajan valinnoista, vaan pelaajien heppoisista kieltäytymisistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös