Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkin FASlapsi turhat ja provosoivat viestit HIFK-osioissa toivat hänelle kahden kuukauden pelikiellon. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Guetsin yhden sanan viesti Juhani Tyrväisen ketjussa ei antanut mitään uutta keskustelulle, joten päädyimme antamaan hänelle viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki godspeedin "Olen sanaton"-viesti feminismi-ketjussa oli täysin turha, joten annoimme myös hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkin kausi kirjoitti täysin turhan "Hieno viesti!"-viestin TPS-osioon ja on sen vuoksi seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Esteri keskittyi otteluseurannassa lähinnä henkilökohtaisuuksiin, minkä vuoksi päädyimme antamaan hänelle kahden viikon pelikiellon.

Palkitsemme nimimerkit Crapbag ja Domi28 viikon pelikiellolla otteluseurannasta löytyvistä netiketin vastaisista viestistä.

Nimimerkki Miju kirjoitti Jukurit-osioon täysin turhan viestin. Lisäksi "linkki Youtubeen" ei kuvaa sitä, mitä linkki sisältää. Annamme tästä viikon pelikiellon.

Pelkät pisteet eivät tuo sisältöä keskustelulle. Tämän vuoksi annamme nimimerkki WigWamille viikon pelikiellon.

Annamme nimimerkki AaTeelle viikon pelikiellon SaiPa pudotuspeleissä -ketjun offtopicista.

Nimimerkin ja hänen oikean nimen yhdistäminen on kiellettyä, vaikka viestiä kirjoittaessa ei olisikaan täysin tosissaan. Tämän vuoksi nimimerkki mustaoranssi on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

MM 2018: Slovakia

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana vetoo, 05.03.2018.

 1. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Avataan taas perinteinen Slovakian MM-ketju. Mitenkään sen kummemmin lähtökohtiin menemättä, odotukset paremmin meneville MM-kisoille ovat nyt korkeammalla kuin kahtena edellisenä vuotena. Maajoukkueella on mitat täyttävä valmennus kokeneen pääluotsi Craig Ramsayn pyörittäessä ruoria ja taustaryhmää johtaa General Manager Miroslav Satan. Slovakian olympiaurakka päättyi odotetulla tavalla heti 1. pudotuspelikierroksella ja loppusijoitus jäi 11:nneksi.

  Ilmassa on kuitenkin pieniä positiivisia signaaleja. Niistä osoituksena 3-2-yllätysvoitto olympiavoittaja OAR:stä ja ajoittaiset pilkahdukset Sloveniaa ja USA:ta vastaan. Mukaan mahtui myös suurta vuoristorataa, kun otteluiden sisällä taso putosi ajoittain luokattoman heikoksi. Se, mikä Slovakian erotti mm. Sloveniasta, oli peli-ilmeen lopahtaminen. Välillä pelaajat uskoivat itseensä, mutta sitten tovia myöhemmin vaikutti siltä, että slovakit olivat menettäneet kaiken peli-ilon ja halusivat olla aivan jossain muualla kuin olympiakaukalossa.

  Olympiajoukkueen pelaajavalinnat puhuttivat ennen turnausta ja vielä sen jälkeenkin. Muutamat itsestään selvät kansainvälisen tason slovakit jätettiin tylysti rannalle ja tilalle valittiin mm. Slovakian Extraliigan höyhensarjalaisia. Saa nähdä, miten paljon miehistössä tapahtuu muutoksia MM-kisoihin. Loogisen ajattelutavan mukaan kokeneet veteraanit, kuten Ladislav Nagy ja Tomas Surovy, tekivät viimeisen palveluksensa maajoukkueelle Pyeongchangissa ja Tanskan MM-kisoihin valituiksi tulisi nuorempaan kaartiin kuuluvia nimiä. Ongelmana on vaan se, että Slovakian europelaajien taso on hyvin heiveröinen, eikä valinnanvaraa liiemmin ole,

  Toistaiseksi yksi pelaaja, hyökkääjä Marek Viedensky (Slovan Bratislava, KHL) on kertonut, etteivät MM-kisat kiinnosta. Hän haluaa aloittaa valmistautumisensa seuraavaan kauteen levon kautta. Viedenskyn päätöksen taustalla on varmasti myös pettymys, kun häntä ei valittu kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti olympiakisoihin.

  Slovakian mahdollinen oma mestaruus eli pudotuspeleihin selviytyminen on kiinni käytännössä puhtaasti Pohjois-Amerikan sarjoista saatavien vahvistusten määrästä. Tällä hetkellä NHL:ssä ja AHL:ssä kiekkoilevat seuraavat slovakit:

  Maalivahdit

  Peter Budaj, Tampa Bay
  Jaroslav Halak, NY Islanders

  Puolustajat

  Erik Cernak, Syracuse (AHL)
  Zdeno Chara, Boston
  Martin Marincin, Toronto (AHL)
  Christian Jaros, Belleville (AHL)
  Andrej Sekera, Edmonton

  Hyökkääjät

  Peter Cehlarik, Providence (AHL)
  Marko Dano, Winnipeg
  Marian Gaborik, Ottawa
  Marek Hrivik, Stockton (AHL)
  Tomas Jurco, Chicago
  Richard Panik, Phoenix
  Tomas Tatar, Vegas

  NHL- ja AHL-miesten tilannetta pitää katsastaa lähempänä runkosarjojen loppua, kun playoffseista putoavat joukkueet alkavat olla tiedossa ja sairastuvan asiakkaiden tarkkemmat statukset selvillä.

  Slovakia pelaa MM-kisoissa A-lohkossa, jossa muut joukkueet ovat Venäjä, Ruotsi, Tshekki, Sveitsi, Valko-Venäjä, Ranska ja Itävalta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2018
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arvokisoissa sulavat ja minun verorahat
  @vetoo

  Onkohan Marian Hossalla mitään mahdollisuuksia osallistua MM-kisoihin? Tiedän että on ollut koko kauden pois liittyen niihin ihosairauksiin, mutta olisiko olemassa mitään pientäkään mahdollisuutta että Hossa nähtäisiin MM-jäillä?
   
 3. KiekkoMes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Detroit Red Wings, IPK
  Onko Denis Godalla mahdolisuuksia MM-kisoihin jos NHL:stä ei veskareita tule?
   
 4. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Tätä pitäisi kysyä varmaan NHL-eksperteiltä. Eikös mies ole tällä hetkellä LTIR-listalla eli periaatteessa sopimus on edelleen voimassa Chicagon kanssa, mutta kun on LTIR:ssä, niin ei aja Blackhawsin lähemmäs palkkakattoa? En ole kuullut Hossasta mitään koko kauden aikana. Liekkö hän edes pitänyt fyysistä kuntoa yllä? Kyllähän Hossa olisi jo pelkillä pelillisillä taidoillaan huipputekijä tuonne hyökkäyskalustoon, vaikka ikää on 39 ja ollut koko kauden pelaamatta. Hossa kertoi viime keväänä maajoukkueuran olevan ohi. Tämä vähentää entiestään lähinnä teoreettisella tasolla olevaa mahdollisuutta MM-edustukseen.

  Lainaus:
  Slovakian maalivahdit tällä kaudella harjoitusotteluissa (ei sisällä olympiakisoja):

  2 pelattua ottelua: Konrad
  1 pelattu ottelu: Ciliak, Godla, J.Hudacek, Konrad, Laco, Rybar, Tomek

  Godla on siis jo saanut näyttöpaikan tämän kauden aikana maajoukkueessa. Se on hyvä merkki, että valmennusjohto on huomioinut Godlan valintoja tehdessään. Kun katsoo seurajoukkuetilastoja, niin käytännössä kaikilla vahdeilla on vähintään siedettävät statsit. J.Hudacek torjuu kiekkoja KHL:n Tsherepovetsissa, ja hänellä on vakuuttavat tilastot (48 GP, 2,24 GAA, 92,0 SVS%). Hudacekin ongelmana on vaan se, että hänen tasonsa on romahtanut aina maajoukkuepaidassa. Ciliak edustaa Tshekin Extraliigassa Kralovea. Tilastot osoittavat parhaita lukemia Slovakian eurovahdeista (36 GP, 1,73 GAA, 93,2 SVS%).

  Vaikea sanoa Slovakian MM-kisavahdeista. Konrad ja Laco kantoivat torjuntavastuun Pyeongchangissa. Nyt tilanne voisi olla sellainen, että Slovakia menee eri veräjänvartijakaksikolla (kolmosvahti yleensä pelkkä kisamaskotti). Godlan MM-kisamatkan kannalta saattaisi olla parasta seurajoukukekauden aikainen päättyminen ja sitä kautta näyttöpaikan saaminen varhain leirityksestä. Mies haluaa kuitenkin luonnollisesti jatkaa kauttaan mahdollisimman pitkään Suomessa. Siinä on kuitenkin "vaarana" se, että maalivahtikilvan ollessa erittäin tasainen arvokisapaikoista, tilaisuuksia vakuuttaa valmennusjohto MM-lipusta on erittäin rajallinen määrä.

  Ja aivan uuden tilanteen edessä ollaan siinä tapauksessa, mikäli Budaj tai Halak vapautuu NHL:stä Slovakian käyttöön. Budaj on tällä hetkellä loukkaantuneena, ja hänen edustamansa seura Tampa Bay yksi kuumimmista mestarisuosikeista taalaliigassa. Todennäköisempää olisi Halakin vapautuminen jo runkosarjan jälkeen, sillä playoffs-paikka on karkaamassa NY Islandersin ulottumattomiin. Halak on kuitenkin kieltäytynyt jo useana peräkkäisenä vuotena MM-kisoista.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
 5. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  - Slovakian ottelut Euro Hockey Challengessa:

  5.4. Ruotsi - Slovakia, klo 19.00
  6.4. Ruotsi - Slovakia, klo 19.00
  14.4. Saksa - Slovakia, klo 18.45
  15.4. Saksa - Slovakia, klo 18.00
  20.4. Slovakia - Latvia, klo 18.00
  21.4. Slovakia - Latvia, klo 18.00
  27.4. Slovakia - Ranska, klo 18.00
  28.4. Slovakia - Ranska, klo 18.00

  - Puolustaja Andrej Meszaros (Slovan Bratislava, KHL) kertoi, että hänen maajoukkue-uransa on ohi. Meszaros jäi rannalle Pyeongchangin olympialaisista, joissa mies olisi halunnut viimeistä kertaa pujottaa ylleen Slovakian mj-paidan.

  Itselleni on jäänyt hyvin mieleen vuoden 2004 MM-kisat, joissa 18-vuotias Meszaros pelasi kuin ikämies Zdeno Charan puolustajaparina. Meszarosin ura show'n puolella oli sangen erikoinen. Se lähti kovaan nousukiitoon Ottawassa ja näytti siltä, että mies murtautuu aivan NHL:n terävimpään kärkeen. Voidaan sanoa, että alamäki alkoi Tampa Bayssa kaudella 2008-2009 vain 22-23-vuotiaana. Meszaros hankittiin Lightningiin ykköspakiksi isolla sopimuksella. Philadelphian paidassa (2010-2014) hiipuminen pysähtyi aluksi, mutta jatkui kontrahdin loppua kohden. Buffalo-visiitillä 2014-2015 NHL-junan voidaan sanoa jo menneen ohi. Jos joku Meszarosin NHL-uraa tarkemmin seurannut pystyisi tiivistämään muutamaan lauseeseen alamäen syyt. Niitä olisi mielenkiintoista lukea. Ainakin miehen liike hidastui järisyttävällä tavalla jo reilusti alle kolmikymppisenä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018 klo 01.03