MM 2016: Suomi

  • 925 442
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liityn siihen samaan joukkoon, joka ihmettelee Koskisen valintaa maalille. Vaikka onkin jokaisen ottelun voittanut, on Koskisen yleisilme maalilla ollut mielestäni todella kujalla oleva. Hävittää kiekkoja todella paljon ja välillä vilkuilee taaksensa, josko kiekko olisi maalissa.

En myöskään ymmärrä miksi 13. hyökkääjä on neloskentän sentteri eikä esimerkiksi Pulkkinen. Voisi vetää hajavaihtoja sekä ylivoimaa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kolmenmetrin Koskinen vai Sadanprosentin Saros? Saros, sanon minäkin. Onneksi ei ole kuolemanottelu, mutta olisi ollut hyvä saada yksi kova matsi alle Sarokselle, jos/kun pääsee kehiin jatkossa.
En usko, että tänään tehdään paljon maaleja. Molemmat jengit ovat tukkineet maalinsuunsa viime peleissä, vaikka toki vastassa onkin ollut heittopusseja.
 

räiski

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taktikointi (tahallaan häviäminen) on tällä kertaa lähes mahdotonta, sillä samaan aikaan pelataan Ruotsin ja Venäjän välinen ottelu, joka ratkaisee toisen lohkon kakkossijan (Itse asiassa molemmilla on myös mahdollisuus lohkovoittoon mikäli Sveitsi voittaa Tshekin). Siitä lähdetään että voittamalla lohko saadaan ensimmäiseksi puolivälierävastukseksi Tanska tai Sveitsi.
Vaikka oletettaisiinkin, että Venäjä voittaa Ruotsin ja lohkon A järjestys olisi 1. Tsekki 2. Venäjä 3. Ruotsi 4. Tanska/Sveitsi, niin tahallaan häviämällä Suomen mestaruuden todennäköisyys olisi kaikki skenaariot jatkossa huomioonottaen antamillani todennäköisyyksillä 0,1908 kun taas tänään voittamalla 0,1662. Tämäkään ero ei ole mielestäni merkittävä ja riippuu pitkälti kerrointen arvioinnista. Tänään kannattaa siis täysillä pelata jo varman helpomman puolivälierän takia kun tuo taktikointi on vaikeaa samanaikaisen pelin takia ja ei toisi onnistuessaan merkittävää hyötyä.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Muutenkin jännäkakka housuissa illan pelin takia ja ikävä kyllä koskinen maalissa. Tulee extralusikallinen housuun tämän takia. Jotenkin on paljon levollisempi mieli kun Saros on tolppien välissä. No toivotaan että Koskinen ei koomaile.

Veikkaan että suomi tekkeepi max 3 maalia ja kanukit ehkä enemmän. Saa nähdä.
 

Nynoamous

Jäsen
No ei Koskisen valinta voisi olla ihan puhtaasti sen takia, että Saros pomppas nyt Slovakia-pelin tiimoilta ravintoketjussa ylimmäksi ja Koskinen saa viimeisen mahdollisuuden näyttää, että ansaitsee ykkösmoken paikan, jota hänelle ennen kisoja niin soviteltiin? Jos ei pelaa maagisesti, niin Saros hoitaa sitten Jellonat kultaan asti ja kaikki nollapeleillä tietenkin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Varmasti ollut molemmille maalivahdeille jo hyvissä ajoin tiedossa, että Saros pelaa Slovakiaa ja Koskinen Kanadaa vastaan. Tänään ratkeaa sitten pitkälti loppukisojen pelaava vahti. Mikäli Koskiselle ei mene helppoja, hän jatkaa ja epäonnistumisella Saros pääsee tolppien väliin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kojo teki mielestäni oikean valinnan peluuttamalla Koskista. Etenkin HPK:n fanit voisivat laittaa hieman jäitä hattuun. Minua pidetään totaalisesti Kärppien puolesta vouhottavana, mutta enhän mie ole mitään näitten rinnalla! Saros on ollut vakuuttava, mutta Koskinen pitää testata NYT todella kovassa pelissä. Jos hän tämän ns. ryssii, niin sitten Sarosta kehiin. Aivan sama onko kovia peliä alla vai ei, hermon on kummallakin pidettävä ja kyettävä kovaan näyttöön. Se on Koskisella nyt.

Pulkkisen puolesta olen pahoillani. Jotenkin hän ei saanut kunnolla tilaisuutta. Toisaalta paikka on vaan käytettävä, kun sen saa, olipa ketju mikä hyvänsä. Raakaa peliä, mut noin se menee, kun peliaikaa kuitenkin on saanut. Hyvänä esimekkinä Rantanen, joka oli hyvä siirto ja tulee vain vahvistumaan, myös nelosessa.

En tykännyt Ahosta Wildin miesten kanssa, ei vaan ollut hyvä kombinaatio ja lätäkön takaiset lähinnä pelasivat toisilleen. Koivusta olin huolissani, koska oli alkuun todella huono, surkea suorastaan statukseensa nähden, onneksi on mennyt eteenpäin paljon.

Ehkä nyt änäripelaajat tulevat joukolla esiin myönteisesti. He ovat tottuneet sen sortin kiekkoon ja heidän pitäisi olla kuin "kotonaan." Ei mitään taktikointeja vastustajan suhteen, vaan keskittyminen oleellisempaan, eli voittamiseen. Muulla ei ole väliä. On siellä vaatimattomat kiekkomaatkin järjestäneet isoille yllätyksiä, joten ei kiitos, ei lähdetä tälle tielle.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka oletettaisiinkin, että Venäjä voittaa Ruotsin ja lohkon A järjestys olisi 1. Tsekki 2. Venäjä 3. Ruotsi 4. Tanska/Sveitsi, niin tahallaan häviämällä Suomen mestaruuden todennäköisyys olisi kaikki skenaariot jatkossa huomioonottaen antamillani todennäköisyyksillä 0,1908 kun taas tänään voittamalla 0,1662.
Ymmärsinkö nyt oikein? Millä laskuopilla tässä vaiheessa Suomen mestaruss T% on alle 1?
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Saroksen olisin ehdottomasti laittanut maaliin. Koskinen on saanut jo kovan pelin alle ja Saros ei yhtään. Nyt olisi ollut saumaa kokeilla. Tuskin Jalonen lähtee Koskista enää pois ottamaan maalilta jatkopeleistä, ellei totaalinen floppi käy.

Jokatapauksessa toivon ehdottomasti, että Koskinen onnistuu tänään.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Varmasti ollut molemmille maalivahdeille jo hyvissä ajoin tiedossa, että Saros pelaa Slovakiaa ja Koskinen Kanadaa vastaan. Tänään ratkeaa sitten pitkälti loppukisojen pelaava vahti. Mikäli Koskiselle ei mene helppoja, hän jatkaa ja epäonnistumisella Saros pääsee tolppien väliin.
Mielestäni Saros ei suoraan ansaitse esityksillään ykkösmolarin paikkaa, mutta ottaen huomioon Koskisen pelaamat ottelut (harkkapelit mukaan lukien), niin kyllä nämä pelit olisi pitänyt mennä toisinpäin. Koskinen on jo torjunut ns. pahoja maita vastaan monia pelejä ja tiedetään mitä häneltä saadaan, mutta Saros on vielä aika arvoitus, vaikka paremmin ei olisi voinut tähän asti vetää. Jos Koskinen vetää tänään vituiksi, niin Saros saattaa joutua heti kuolemanotteluihin ns. kylmiltään, kun taas jos Saros vetäisi vihkoon niin Koskinen varmaankin torjuisi loput matsit. Kumpi tahansa vetäisi taas tämän matsin loistavasti, niin saisi varmaan jatkaa maalilla ansaitusti.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
On suoranaista tyhmyyttä, ettei Pulkkinen ole kokoonpanossa 13. hyökkääjänä. Jos (kun) jäädään pahalle takamatkalle, Pulkkisen voisi heittää ylempiin ketjuihin ässäkorttina. Ylimääräiselle sentterille ei ole mitään tarvetta. Loukkaantumistapauksissakin tuolla on ainakin neljä laitahyökkääjää, jotka pystyvät tarvittaessa myös hyvään sentteripeliin.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En oikein ymmärrä Koskisen haukkumista ja Saroksen nostamista. Koskinen on pelannut hyvin, Saros on taas saanut nollapelinsä ilmaiseksi. Unkari pelissä minäkin olisin pitänyt nollan, vanhaliiton pystytyylillä.

Ikuinen klisee on kuitenkin se, että nämä "ilmaiset" pelit on niitä vaikeimpia veskarin kannalta. Samanlainen se kiekko on siinä pelissä, missä lauotaan 14 kertaa kuin missä vetoja ropisee 30+. Aika usein se epävarma veskari imaisee juuri näissä helpon vastustajan peleissä sen 1-2 maalia. Kovempia vastaan sitten muutama ottamaton ja muutama helpohko.. Yksikään nollapeli ei ole ilmainen.
 

Rankkari

Jäsen
Mielenkiintoinen Canada peli. Voitolla Suomi saisi eka playoffilla vastaan ns. helpomman maan, mutta toka kierroksella tulisi todennäköisesti vastaa Venäjä. Canada tappiolla, eka kierroksen vastustaja todennäköisesti Ruotsi, ja toka kierroksella Tsekki.
Kumpi olisikaan lopulta, helpompi tie kohti finaalia??

Maalivahdeista Koskisen tänään epäonnistuttua, olisi vaikea paikka tehdä päätös, kumpi pelaa eka pudotuspelin. Sarosta ei ole vielä kunnolla testattu näissä kisoissa.
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
No ei kun juuri se on tässä ideana että sitten on helppo laittaa Saros häkkiin. Jos nyt laitetaan Saros maaliin niin se on selkeä signaali että Koskiseen ei luoteta ja pahimassa tapauksessa Saros ammutaan seulaksi niin sittenhän tässä vasta pississä oltaisiin.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Maalivahdeista Koskisen tänään epäonnistuttua, olisi vaikea paikka tehdä päätös, kumpi pelaa eka pudotuspelin. Sarosta ei ole vielä kunnolla testattu näissä kisoissa.

Jalonen on alusta lähtien julistanut, että Koskinen edellä mennään. Saros on saanut sen ne pari peliä, jotta pysyy skarppina, mutta ykköstorjujan paikka on ja pysyy Kossulla, ellei hän töpeksy pahemman kerran. Jos näin käy, mennään Saroksella päätyyn, syteen tai saveen. Mun mielestä erittäin johdonmukaista ja järkevää peluutusta, toisin kuin eräiden hyökkääjien kohdalla.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Suunnitelma on seuraava:

Tänään kanukeilta kuokkaan -> 3mK penkille, Juuse uuniin ja ensin Ruotsia, sitten Tsekkiä ja finaalissa Venäjää tauluun.

Näin se on nähtävä.

Tää on suoraan, kuin meikäläisen kynästä. Jopa ennen kisoja pistin yhteen kisaveikkaukseen kolmen kärjeksi Suomi-Venäjä-Kanada ja tällähän se helposti toteutuu.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Olen yrittänyt välttää näitä MM-ketjuja. Siitä ihan yksinkertaisesta syystä, että turhaa lukea sylttyä kun parhaillaan on menossa Suomen osalta todella loistavasti edennyt turnaus. Otteluseurantoja kun lukee niin meillä on useita sysipaskoja pelaajia joukkueessa. Ihanko totta? :D

Maalivahtikysymykseen on sen sijaan pakko ottaa kantaa. Peliäkään ei olla hävitty. Onko siis olemassa joitain syitä, miksi ennalta sovittua maalivahtitilannetta pitäisi lähteä ehdoin tahdon sotkemaan? Tämän päivän pelin jälkeen tilanne voi olla ihan miten vaan, mutta ainakin vielä on kaikki perustelut päteviä Koskisen peluuttamiseksi. Se, olisiko Koskista pitänyt valita ykkösveskariksi ennen kisoja, on sitten kokonaan eri juttu. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että edetään juuri näin.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Kojo teki mielestäni oikean valinnan peluuttamalla Koskista. Etenkin HPK:n fanit voisivat laittaa hieman jäitä hattuun. Minua pidetään totaalisesti Kärppien puolesta vouhottavana, mutta enhän mie ole mitään näitten rinnalla...

Ei sentään ole avattu tämän farssin ansiosta omaa ketjua aiheelle. Vai pitäisikö? Tässä sentään on jotakin perusteita, parempi maalivahti paikallaolevista ei pelaa kovinta alkusarjan peliä vaan tilalla on järisyttävän epävarma kakkoskassari. Puljujärvi sentään jätettiin pois kun taso ei riittänyt ollenkaan kisakoneeseen ja oli vielä loukkaantunutkin.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kyllähän se on tiedossa, kirjoittaja vaan laittoi viestiin että todennäköisyys on 0,19... ja todennäköisyyksiä en ole ikinä nähnyt kokonaisluvuilla laitettavan.

Ainakin matematiikan todennäköisyyskurssilla todennäköisyydet ilmoitettiin tuossa muodossa. Eli esim. todennäköisyys kruunalle/klaavalle kolikonheitossa on 0,5. Mutta tuohan tarkoittaa täsmälleen samaa asiaa kuin 50%, sillä prosentti on määritelmällisesti sama kuin yksi sadasosa. Jos siis sanoo että todennäköisyys on 0,19, on se sama asia kuin 19%. Eri asia tietenkin on jos sanoisi todennäköisyyden olevan 0,19%.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainakin matematiikan todennäköisyyskurssilla todennäköisyydet ilmoitettiin tuossa muodossa. Eli esim. todennäköisyys kruunalle/klaavalle kolikonheitossa on 0,5. Mutta tuohan tarkoittaa täsmälleen samaa asiaa kuin 50%, sillä prosentti on määritelmällisesti sama kuin yksi sadasosa. Jos siis sanoo että todennäköisyys on 0,19, on se sama asia kuin 19%. Eri asia tietenkin on jos sanoisi todennäköisyyden olevan 0,19%.

Aa, pahoittelut tästä. Itse olen törmännyt todennäköisyyksiin aina % muodossa. Ja tiedän varsin hyvin että tarkoittavat samaa asiaa, pelaan vedonlyöntiä puoliammatiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös