MM 2016: Suomi

  • 925 583
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Se tässä hyökkäysarsenaalissa on kyllä kaikkein parasta että se sietää kerrankin loukkaantumisia. Jos käy niin paskasti että joku menee klesaksi niin löytyy varmuudella korvaaja, ja laadukas sellainen.
Monelta ne Leijonien jäät on tänään ?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuo egarin hahmotelma on varmaan paras mitä tässä ketjussa on toistaiseksi ollut.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Iltsanomilla hyvät kentät: Tuleeko näillä ketjuilla MM-kultaa? – Patrik Laineelle tarjolla suuri rooli Leijonissa - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Laine-Barkov-Jokinen
MiGranlund-Koivu-Pulkkinen
Aho-Koskiranta-Pyörälä
Komarov-Sallinen-Rantanen
Pihlström,Lajunen

Lindell-Pokka
Jaakola-Hietanen
Kukkonen-Ohtamaa
Salmela,Kivistö

Olisi kyllä perusteltua peluuttaa noita leirityksen pakkipareja yhdessä ja Lindell ja Pokka pistää omaksi pariksi. En vain usko ennenkun näen, että Jalonen uskaltaa näin tehdä. Epäilen että parit on Lindell-Salmela ja Kukkonen/Ohtamaa-Pokka. Ihan hyvät kentät ja mielestäni myös kolmos ja neloskentiltä voi odottaa tulosvastuuta.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo egarin hahmotelma on varmaan paras mitä tässä ketjussa on toistaiseksi ollut.

No enpä kyllä itse usko lainkaan, että Ahoa näissä kekkereissä heitettäisiin itselleen vieraammalle sentterin tontille. Ei sinne muuten olisi viittä luontaista sentteriä valittu, jos ei olisi tarkoitus, että kolmikosta Koskiranta-Sallinen-Lajunen kaksi myös pelaa. Samoin egarin ketjuissa Sallinen laidassa, ja eipä taida sekään toteutua.
 

JKyykka

Jäsen
Hyviä historiamuisteloita täällä, kiitos siitä. Kun tosiaan rupesin itsekin asiaa enemmän pähkäilemään, niin kyllähän Niklas Bäckström jää tosiaan hyvin suurella todennäköisyydellä Suomen viimeiseksi 70-luvulla syntyneeksi maajoukkuepelaajaksi. NHL:ssä ei enää muita 70-lukulaisia ole, ja vaikea uskoa, että jotain Pirnestä tai Kapasta yhä Leijoniin hälytettäisiin.
Vähän menee nyt ohi aiheen, mutta pakko kuitenkin kommentoida. Jotenkin hämmentävästi tosiaan ne 70-luvulla syntyneet pelaajat ovat kuvioista poistuneet. Kyllähän sitä nyt periaatteessa voisi ja melkeinpä pitäisikin löytyä sellaisia 37-vuotiaita pelaajia, jotka pelaisivat vielä riittävän hyvällä tasolla, mutta eipä niitä vaan tällä hetkellä ole. Paras vaihtoehto on tosiaan varmaankin Kapasen Niko, jonka taso mielestäni riittäisi maajoukkueeseen edelleen, mutta tuskinpa häntäkään enää näisssä kuvioissa nähdään. Eipä Hagmankaan varmaan jalkoihin jäisi, mutta saman tason pelaajia löytyy suuri määrä. Maalivahtejakin on niin paljon, että eipä Vehastakaan enää tarvita. Olli Jokinen voi tietysti vielä tehdä comebackin. Näiden jälkeen mennäänkin sitten tasolle Pirnes, Vahalahti tai Saravon Pekka.

EDIT: Tomi Kallion paluu maajoukkueeseen vuosikymmenen jälkeen? :)
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Itse lähtisin näin:
Laine - Barkov - Aho
Pulkkinen - Granlund - Jokinen
Komarov - Koivu - Rantanen
Pyörälä - Koskiranta - Pihlström
Lajunen, Sallinen

Lindell - Pokka
Jaakola - Hietanen
Kukkonen - Salmela
Ohtamaa, Kivistö
 
Viimeksi muokattu:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muuten ihan totuudenmukaisia asioita ja näin, mutta varmasti Koivun myös Mikko tai Jokisen Jussi osaa koota porukan yhteen ja vakuuttaa ettei ole mitään hätää. Että eivät nuo sinänsä elintärkeitä juttuja ole tälle jengille joka koossa jo on.
Kyllähän kapteeniksi valittavan täytyy osata koota joukkonsa ja jos ei osaa, niin joku sen tekee. En epäile myöskään Mikko Koivun johtajanominaisuuksia. Sen sijaan jostain syystä Jussi Jokiselle ei sovi kapteenius, hän suorittaa paremmin, kun saa olla rauhassa mokomilta titteleiltä:) Näin ainakin muistelen, voin muistaa väärinkin...
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Itselläni on jäänyt mieleen kummittelemaan kun Jalonen sanoi kuuntelevansa kärkipelaajia ja heidän toiveitaan, kun ketjun kolmansia pelaajia valitaan. Haluaisiko Koivu ja Granlund sittenkin Komarovin rinnalleen Pulkkisen sijaan?
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Haluaisiko Koivu ja Granlund sittenkin Komarovin rinnalleen Pulkkisen sijaan?

Saati sitten Jokinen ja Barkov? Tässähän voi tulla suorastaan kilpajuoksu Komarovista. Tulee jo ala-asteen huutojaot mieleen. En tosiaankaan itse ylläty, jos Laine aloittaa turnauksen katsomossa, vaikka puoli kansaa huutaa Patea ykkösketjuun.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyllähän kapteeniksi valittavan täytyy osata koota joukkonsa ja jos ei osaa, niin joku sen tekee. En epäile myöskään Mikko Koivun johtajanominaisuuksia. Sen sijaan jostain syystä Jussi Jokiselle ei sovi kapteenius, hän suorittaa paremmin, kun saa olla rauhassa mokomilta titteleiltä:) Näin ainakin muistelen, voin muistaa väärinkin...
Siitä en tiedä onko siitä Jokiselle haittaa vai ei, että kuuluuko kapteeniryhmään vai ei. Mutta sen verran sitäkin voi pohtia, että Jokinen ei paljon muutenkaan otsikoissa paistattele. Hänellä ei ole sille tarvetta eikä ilmeisemmin haluakaan niin miksipä moisella miestä kiusata. Viime kaptenius on varamasti tullut ns pakon edestä, että kokemus sun muu näkyy muulle joukkueelle. Tällä kertaa jengissä on kuitenkin ehkäpä veljensä jälkeen yksi Suomen suurimmista kapteeneista Mikko Koivu.

Johdatti jellonat 2011 MM kultaan, on seurajoukkueensa kapteeni ja fiksu ja asiansaosaava kapteeni/henkilö. Osaa olla vaativa, muttei kusipää ja varmasti jokainen vastapelaajakin omista puhumattakaan miestä kunnioittavat. Varakapteeneiksikin näen melko selkeät miehet: Komarov ja Kukkonen.

Kukkos Lasse - Lasse Kukkonen. Monet kisat kokenut konkari ja (luotto)ratsu. Syö kiekot, vastustajan pelihanskat ja tarvittaessa oman mailansa tupen jos tilanne sen vaatii. Mukisematta.

Sitten taas Leo Komarov. Tykätty pelaaja, hasuttelija,humoristikin ja tuo taas hieman erilaista mentaliteettia kahteen aikaisempaan verrattuna. Pystyy omalla käyttäytymisellään sytyttämään joukkueen kuin joukkueen ja olemaan vastustajille sitten taas se kusipää. Tuo kaikkeen puristamiseen rentouden tunteen ja on myös näiden kahden ohella mies joka tekee joukkueensa eteen kaiken mahdollisen ja mahdottoman.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Pistetääs vielä semmonen hyökkäysketjuen hahmotelma, millä ite lähtisin jos saisin vapaasti valita, tuolla ylempänä onkin IS:n toimesta ne todennäköisemmät ketjut ja aika moni muukin taitaa olla vastaavat jo maininneet.

Granlund-Barkov-Pulkkinen
Aho-Koivu-Laine
Jokinen-Koskiranta-Komarov
Rantanen-Sallinen-Pyörälä
Lajunen,Pihlström.

Ja mitä tulee tohon keskusteluun Kukkosesta, niin mielestäni on ollut aika selvä että kuuluu kisoihin. Oisin jättänyt hänet ulkopuolelle ehkä jos tarpeeksi moni seitsikösta Määttä, Vatanen, Ristolainen, Jokipakka, Lepistö, Lindbohm ja Nutivaara olisi ollut käytettävissä. Nykyisistä nimistä pudottaisin ennen Kukkosta Ohtamaan ja Kivistön, mutta sit saattaisi olla jo Kukkonen liipasimella vähän tietysti riippuen pelaajaprofiileistakin.

Edit: Lepistö unohtui
 
Viimeksi muokattu:
Hyökkääjistö on yllättävän helppo rakentaa, toivottavasti Jalonenkin sen tajuaa:

Jokinen - Barkov - Laine
Granlund - Koivu - Pulkkinen
Aho - Koskiranta - Komarov
Rantanen - Lajunen - Pihlström
Pyörälä, Sallinen

Tarvittaessa vaihtaa Granlundin ja Jokisen paikkoja.

Edit: Ja käsittämätöntä, ettei Kuusela mahtunut mukaan. Parempi nelosessa tai missä hyvänsä kuin Pyörälä tai Rantanen. Pihlströmiä parempi kaikessa muussa kuin luistelunopeudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Nukkumattix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Detroit Lions, Chelsea
Hyökkäysketjut on jo melko pitkälti kiveen hakatut ja ne koostuvat nhl joukkueiden tutkapareista (koivu granlund sekä barkov jokinen). Kolmosessa sitten toi millä on pyöritty viimisimmät "harkkapelit" ja nelosessa repijät ja raastajat.

Pakkiparit onki sitten se huolenaihe... lindell pokka voisi iha hyvin toimia kuten se aikasemmin onkin toiminut, mutta onko järkeä laittaa kahta offensiivistä pakkia samaan pariin? Kaverit on kuitenki ainoat nhl-tason puolustajat joukkueessa (pokka kiisteltävissä).

Toinen pari olisi sitten se kirkossa kuulutettu hietanen-jaakola. Tämän parin kanssa ei ole mitään ongelmia. Varmasti äijät pärjää hyvin slovakiaa vastaan.

Top6 pakiston täydentää oman näkemyksen mukaan kukkonen-salmela. Tämä pari vähän pelottaakin. Unkaria vastaan tuskin tulee hirveetä hätää omissa vaan sieltä voi jopa kukkonenkin onnistua syöttämään hyökkääjän vauhtii. Iso kiire tulee sitten p-amerikan ihmeitä vastaan. Larkin, mcjesus, hall, duchene ym. aiheuttaa meidän lasselle sellasen kiireen että ei oo ennen nähty. Siinä vaiheessa ei paljoa tupin syömiset auta.

Jos kisoissa halutaan pärjätä niin leijonien täytyy latoa vähintään 4 maalia per peli. En jaksa uskoa että tällä puolustusmateriaalilla mitään 2-1 tai 3-2 voittoja haetaan. Toisaalta noi meidän hyökkääjät on aika hyviä omaan päähän. Ehkä sieltä saadaan lasselle ja muille apuja...
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Spekulaatiota:

Laine - Barkov - Jokinen
Roolit kohdillaan, sillä Laine pääsee laukomaan hyvästä tarjoilusta paljon ja Floridan kaksikko hoitaa hienosta myös alaspäin pelaamisen.

Granlund - Koivu - Pulkkinen
Myöskin loistavasti roolitettu ketju, jossa Koivu pelaa kahteen suuntaan ja Granlund jakaa kiekkoa ja Pulu pommittaa. Granlund ja Pulkkinen on tuttuja jo juniorimaajoukkueesta.

Komarov - Aho - Rantanen
Ketju jossa on voimaa, taitoa ja tahtoa. Komarov ja Aho voi myös vaihtaa paikkoja. Komarov - Rantanen taklaa ja vääntää, Aho jakaa. Kaikki osaa myös viimeistellä. Vaihtoehtoisesti Rantanen voi mennä kakkosketjuun, sillä Pulkkinen - Aho voisi myös olla mielenkiintoinen kaksikko.

Pyörälä - Lajunen - Pihlström / Sallinen
Selkeä puolustava ketju, jolla on vauhtia, varmuutta ja kykyä pitää kiekkoa kulmissa ja väsyttää vastustajaa.

Eipä tätä paremmin voisi tehdä. Pillu kun on tuosta ylimääräinen hyökkääjä niin hienolta näyttää.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Minäkään en kyllä millään usko, että Aho pelaisi sentterinä näissä kisoissa. Laita on vielä hänelle luontaisempi pelipaikka ja tukee paremmin hänen ominaisuuksiaan, koska hän ei mielestäni vielä ole valmis fyysisesti pelaamaan keskellä kovimpia mahdollisia vastustajia vastaan. Tulevaisuudessa ehkä sitten sentteriksi jos se vakiintuu hänen pelipaikakseen NHL:sä.

Itse kokoaisin hyökkäyksen tähän tapaan:
Granlund-Barkov-Pulkkinen
Laine-Koivu-Jokinen
Aho-Koskiranta-Komarov
Pyörälä-Sallinen-Rantanen
Pihlström, Lajunen
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Harjoitusten perusteella ketjut:

Granlund - Koivu - Pulkkinen
Laine - Barkov - Jokinen
Komarov - Lajunen - Rantanen
Pyörälä - Koskiranta - Aho

Koivu, Barkov ja Jokinen vielä pois treeneistä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Harjoitusten perusteella ketjut:

Granlund - Koivu - Pulkkinen
Laine - Barkov - Jokinen
Komarov - Lajunen - Rantanen
Pyörälä - Koskiranta - Aho

Koivu, Barkov ja Jokinen vielä pois treeneistä.

Miten tähän päätelmään tulit? Treenasiko Laine Sallisen ja Pihlströmin kanssa, vai oliko Sallinen Koivun paikalla?

Koivun ja Koskirannan ketjut olisivat toki siinä muodossa kuin suuri enemmistö on ounastellutkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös