MM 2009 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 476 334
  • 1 829
Tila
Viestiketju on suljettu.

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Ja eikös Pihlströmillä ollut vielä se, että Nashvillen farmi Milwaukee pelaa vielä AHL:n pleijareita ja seura ei päästä MM-kisoihin vaikka toipuisikin vammastaan.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tosin täytyy myöntää, että Leksan tippuminen olisi sittenkin ollut virhe.

Ei vaan se olisi korjannut sen virheen että tuo rääpäle ylipäätään raahattiin tuonne kisoihin. No toivotaan että se ottaa huomenna riittävän määrän itselleen tyypillisiä jäähyjä, jotta saadaan se pois kokoonpanosta ja neukkupoikaa parempi Vahalahti tilalle.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse pidän hyvänä asiana, että joukkue on nyt sitten valmis. Voivat kaverit nyt keskittyä kaikessa rauhassa vain pelaamiseen. Kaksi heikompaa vastusta aikaa pistää homma toimimaan sitten Kanadaa vastaan.

Tsekkipeli osoitti, että tällekin joukkueelle mitali on täyttä realismia. Parantamisen varaa toki on, mutta yleisesti homma on hyvällä tolalla. Kakkosketjun pitää alkaa tukea Kapasia, virheitä täytyy saada karsittua. Muuten hyvä.

Ennen kaikkea lämmittää leijonien peli-ilme. Jalonen on tuonut raikkaan tuulahduksen leijonien peliin. Peli on muuttunut Westerlundin/Summasen ajoista iloisemmaksi ja rohkeammaksi. Tällä en vähättele ko. herrojen saavutuksia, jotka olivat loistavat. Haluan vain sanoa, että pieni muutos Suomi-lätkässä pelikirjaa suosivasta yksilöitä suosivampaan olisi nyt paikallaan.

Toki niitä ylilyöntejä tällä saralla on tullut, (tyyliin Salmela) mutta pitkällä tähtäimellä tällainen rohkean pelitavan suosiminen vie Suomen lätkää varmasti eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Jos nyt katsotaan miehiä jotka tulivat kisoihin niin aika hyvin noita nhl-apuja on suomi saanut kisoihin. Salmela ja Koistinen esimerkiksi molemmat atm ilman sopimusta, ei ennenvanhaan olisi taatusti nähty kumpaakaan vaarantamassa tulevaisuuttaan ja palkkapussiaan mm-kisoissa. Tällä kaudella suomalaisilla on ollut erittäin surkea tuuri loukkaantumisten osalta ja nytkin kisoissa olevista pelaajista esim. Hagman oli pitkään poissa aivotärähdyksen takia ja silti osoitti maajoukkuehenkeä tulemalla kisoihin. Todellisia kieltäytyjiä lienee vain ja ainoastaan Jokinen ja Kiprusoff, joilla suurimpana syynä tähän lienee joukkueen politiikka koskien kisoja. Kuten edellä mainittiin ei Kanadallekkaan juuri apuja Flamesista herunut. Sikäli sanoisin että Kurrin tulo maajoukkueen hommiin on päinvastoin auttanut paljon NHL-"tähtien" saamista kisoihin.

Kolikon toinen puoli on se, että tässä turnauksessa on monella euroopassa pelaavalla suomalaisella todellinen näytön paikka uran tulevaisuuden kannalta. Sikäli pidän jopa hyvänä seikkana tätä näennäistä nhl-pelaajien vähyyttä. Nyt ainakin jalkeilla on motivoitunut joukkue jonka runko on saanut harjoitella pitkin kautta paljon yhdessä ja pelata useita eht-turnauksia. Sitä en kiistä etteikö paperilla Suomen joukkue näyttäisi heikommalta kuin oikeastaan kaikki muut huippumaat, mutta ei näitä (eikä Olympialaisia, World Cupia) ole paperilla ratkaistu ennenkään tai muuten Suomi ei olisi voittanut vuosiin edes jalattomien pussijuoksun piirimestaruutta. En hetkeäkään epäile etteikö tämän hetkinen joukkue pystyisi haastamaan kaikkia muita osallistujia (Kanadaa lukuunottamatta...)
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Onhan seura- ja maajoukkueiden välillä tiettyjä eroja. Korpikosken kohdalla avoin tiedotuspolitiikka on perusteltua, kun kaveri ei saavu koko turnaukseen. Seurajoukkueen kohdalla ei aina kerrota ketkä pelaavat, mutta pelaajarosteri on sinällään tiedossa= sopimuksen alaiset pelaajat.
Viittasin tällä lähinnä Petteri Nummelinista tiedottamiseen jo peliä edeltävänä päivänä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Salmela ja Koistinen esimerkiksi molemmat atm ilman sopimusta, ei ennenvanhaan olisi taatusti nähty kumpaakaan vaarantamassa tulevaisuuttaan ja palkkapussiaan mm-kisoissa.
Mielestäni Salmela ja Koistinen ovat molemmat näitä tapauksia, joilla NHL-uran jatko on vähän fifty-sixty. Tarvitsevat siis lisänäyttöjä saadakseen yksisuuntaisen jatkosopimuksen NHL:ään.

Koistinen taisi yksisuuntaisella pelata viime kauden mutta istui puolet kaudesta healthy scratchina, Salmela sen sijaan taisi olla kaksisuuntaisella mutta pelaili ylhäällä jonkin verran. Jannut ovat kuitenkin jo n. 25 vuotiaita, eli tuskin heitä enää farmissa huvittaa pelata. Eli lisänäyttöjä ovat varmaankin antamassa.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Jos nyt katsotaan miehiä jotka tulivat kisoihin niin aika hyvin noita nhl-apuja on suomi saanut kisoihin. Salmela ja Koistinen esimerkiksi molemmat atm ilman sopimusta, ei ennenvanhaan olisi taatusti nähty kumpaakaan vaarantamassa tulevaisuuttaan ja palkkapussiaan mm-kisoissa.

En tiedä, että missä vaiheessa Koistisen ja Salmelan urat ovat olleet niin spektaakkelimaisia Pohjois-Amerikassa, että heidän on tarvinnut vaarantaa tulevaisuuttaan osallistumalla mm-kisoihin. Toisaalta heidän pelinsä näyttää kyllä siltä että riittävät näytöt koko loppu-uralle on annettu jo Tampereella
 

HockeyBabe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Thunder Bay Bombers, Radek Bonk
Hienoa että Vahan passi myös leimataan ja Leijonien joukkue on valmis.

Lonkka, olisit voinut boldata myös tuon Kipperin tuossa eilisessä viestissäsi ihan rohkeasti, vaikkakin ihmetyttää kyllä miksi Calgaryn miehet loistaa poissaoloillaan. Mutta kun leijonilla luutii alakerrassa herrat Niinimaa, Koistinen ja Salmela niin mitalista on turha puhua.
 

Fingerpori

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Mikä siinä Salmelassa niin kovasti ärsyttää? Tsekkiä vastaan käydyssä ottelussa otteet olivat varsin mukiinmeneviä.Peli oli huomattavasti parempaa kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Puolustusvelvoitteensa hoiti moitteetta ilman sen suurempia hasardeja.

Vahalahden kohdalla pahoin pelkään että käy samoin kuin Kermanin kanssa, taitaa olla vastustajat liian isoja,nopeita ja voimakkaita. Toki saa yllättää positiivisesti jos ja kun näyttöpaikan saa.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Mikä siinä Salmelassa niin kovasti ärsyttää?
Luulen, että siinä ärsytyksessä on jotain suomalaiskansallista. Salmelahan yrittää pelata koko ajan parempaa peliä kuin mihin taidot riittävät: vaarallinen kikka silloin tällöin, toisinaan riskialtis poikkikentän syöttö. Sekös suomalaista vituttaa, kun joku on olevinaan parempi kuin mitä oikeasti on.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Mikä siinä Salmelassa niin kovasti ärsyttää?

Hyvä kysymys. Samainen Salmela voitti kuitenkin viime mm-kisoissa suomalaisten tehopörssin ja pelasi ihan samalla tyylillä silloinkin. Täällä on ollut hirmuinen itku etukäteen siitä miten omissa soi Salmelan aikana, kun kovia kiekkomaita tulee vastaan. No eipä ole soinut tähän asti eikä soinut viime kisoissakaan. Salmela osaa kyllä pelata vastustajan mukaan kuten Tshekkiä vastaan nähtiin.

Tällä hetkellä pakkien tehopörssissä Salmelalla, Lehtosella ja Nummelinilla on +2, kun muut pakit on parhaimmillaan nollassa. Eipä ole omissa näissäkään kisoissa kolissut Salmelan aikana.
 
Viimeksi muokattu:

krobbe

Jäsen
Hyvä kysymys. Samainen Salmela voitti kuitenkin viime mm-kisoissa suomalaisten tehopörssin ja pelasi ihan samalla tyylillä silloinkin. Täällä on ollut hirmuinen itku etukäteen siitä miten omissa soi Salmelan aikana, kun kovia kiekkomaita tulee vastaan. No eipä ole soinut tähän asti eikä soinut viime kisoissakaan. Salmela osaa kyllä pelata vastustajan mukaan kuten Tshekkiä vastaan nähtiin.

Media sen tekee ainakin osittain. SS-mies tuntee jostain syystä angstia Salmelaa kohtaan ja jaksaa jakaa Salmelasta pelkkää negatiivista tajunnanvirtaa (tajutonta mielestäni), ryssä-Tamminen muistaa myös tuoda julki oman rajoittuneen mielipidekiisselinsä Anssin täysin väärään suuntaan orientoituneesta kuvasta puolustajan rooliin. Mertarantakin, niin viihdyttävä selostaja kuin onkin, mainitsee Salmelan nimeltä yleensä vain silloin kun pojalle sattuu epäonnistunut suoritus. Salmelan hyvät avaukset, katkot ja kiekonriistot realisoituvat Anteron okulaareihin puolustuksen suorittamina, kun taas Salmela antaa harhasyötön ja saattaapa jopa menettää kiekonkin.

Vailla omaa objektiivista kykyä havainnoida kaukalon tapahtumia, otteluita seuraavat perässähiihtelijät tietenkin menevät siitä mistä aita on matalin huutaen kilvan mediasta sisäistämäänsä mantraa omana korkeimpana totuutenaan.
 
Viimeksi muokattu:

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Olisiko mitään ideaa vaihtaa keskushyökkääjiä niin, että ketjut olisivat tällaiset?

S.Kapanen - Santala - Hyvönen

Pihlman - Immonen - Kerman/Vahalanti

J.Ruutu - Hytönen - Pyörälä

Nelonen on kyllä toiminut hyvin Santalan ympärillä, mutta tällä vaihdolla saataisiin vähän kakkoseen ja kolmoseen vauhtia.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varsinainen pointtini kuitenkin oli, että Nummelin, Koistinen ja Salmela ovat samanlaisia pelaajia ominaisuuksiltaan ja heitä ei ole järkevää laittaa tasakentällisiin samoihin pakkipareihin. Nyt, kun olosuhteiden pakosta jouduttiin näin tekemään kovaa maata vastaan, niin veikkaan, että Salmela oli ohjeistettu pelaamaan korostetun puolustusvoittoisesti.
Samaa Salmelan roolista Tsekki-kamppailussa veikkaan minäkin. Muutenkin olen akselista Nummelin-Koistinen-Salmela ihan samaa mieltä. Ei missään nimessä samaan pariin. En kyllä usko, että näin tehdäänkään, jos se joukkueen terveystilanteen puolesta on mahdollista.

Ihan hyvä näin. Kävi kuten toivoinkin. Sen parempi, mitä aikaisemmin joukkue on hitsattu kasaan, eikä näitä myöhämiehiä tule hämmentämään ketjuja.
No toisaalta ainakin kakkosketju on ollut pettymys eikä ole saanut peliään kulkemaan. Puusilminkin on pystynyt tämän kotisohvalle huomaamaan ja sama viesti on ilmennyt valmennuksen kommenteista. Eikö tälläistä ketjua olisi ihan paikallaan vähän hämmentääkin?

Ei vaan se olisi korjannut sen virheen että tuo rääpäle ylipäätään raahattiin tuonne kisoihin. No toivotaan että se ottaa huomenna riittävän määrän itselleen tyypillisiä jäähyjä, jotta saadaan se pois kokoonpanosta ja neukkupoikaa parempi Vahalahti tilalle.
Mitä sinulla on Komarovia vastaan? Vaikka omaisi henkilökohtaisia antipatioita tiettyä pelaajaa kohtaan, olisi kuitenkin suotavaa yrittää nähdä edes hieman tosiasioita ja myöntää ne. Komarov pääsi Tsekkiä vastaan kehiin ja oli heti parempi kuin Kerman omalla tavallaan. Kaikki ei ole Ville Peltosia ja hyvä niin. Kiekossa tarvitaan ruutuja ja komaroveja.
 

30/30150

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Jos mietitään näitä 7 pakkia, niin puolustussuunnassa taitaa olla Koistinen ensimmäisenä tulilinjalla tippumaan. Nyt kun ei näe koko puolustusta TV-kuvasta ja MJ-pelejä katsoo aikalailla kiihkoissaan tuijottaen kiekkoa koko ajan, niin veikkaan, että Niinimaa menee Jalosen kirjoissa ohi Koistisen sen takia, ett' pysty pelaamaan mies-miestä vastaan paremmin kuin nuori Koistinen.

Tämä on kyllä aikalailla oletusta, kuten edellä mainittua ja perustuu nyt siihen Tshekin 1-2 maalin puimiseen, joka nyt on jäänyt ainoana kertana mieleen esimerkkinä siitä, kuinka hukattiin se oma mies maalin arvoisesti. Niin ja tässä oli se Kukkosen mailan katkeaminen, joka käynnisti ongelmat. Miesvartiointi on vähän kyseenalaista ainakin näitä huipputaitavia maita vastaan, ensimmäisenä tulee mieleen Venäjän yksilöt.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko mitään ideaa vaihtaa keskushyökkääjiä niin, että ketjut olisivat tällaiset?

S.Kapanen - Santala - Hyvönen

Pihlman - Immonen - Kerman/Vahalanti

J.Ruutu - Hytönen - Pyörälä

Nelonen on kyllä toiminut hyvin Santalan ympärillä, mutta tällä vaihdolla saataisiin vähän kakkoseen ja kolmoseen vauhtia.

Jos valmennusjohto päättää rikkoa tuon hyvin toimivan nelosketjun, niin silloin mielestäni Pyörälä kannattaisi sijoittaa Immosen laidalle ja Komaroff nelosketjuun Ruudun sekä Hytösen rinnalle. Kermanilla ja Vahalahdella ei ole tällä tasolla mitään annettavaa, vaikkakin jälkimmäiselle voisi antaa mahdollisuuden V-Venäjää tai Slovakiaa vastaan. Se on aika selvää, että maanantain Kanada-ottelussa ei pitkälle pötkitä ainoastaan toimivilla ykkös- ja nelosketjulla.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Ei vaan se olisi korjannut sen virheen että tuo rääpäle ylipäätään raahattiin tuonne kisoihin. No toivotaan että se ottaa huomenna riittävän määrän itselleen tyypillisiä jäähyjä, jotta saadaan se pois kokoonpanosta ja neukkupoikaa parempi Vahalahti tilalle.

Väsynyt, väsyneempi, Dieppe.

Komarovilla on oma tärkeä roolinsa. Sitä paitsi historia on näyttänyt, että tuon roolin ohessa tulee aina silloin tällöin tärkeitä onnistumisia myös maalien muodossa. Toivotaan niitä jo tälle illalle. Neukkupoika... Heh... Look who's talking?

Ike
 

Weissflog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Islanders, Earl the Pearl, avoin liiga
Tuoltahan kyseisen tiedon saa lukea...kumma juttu, kyllä sieltä mielestäni aika monta kaveria saisi Anssia ennen seitsemänneksi pudottaa.
 

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Tuossa tuli mieleen, että kannattaisiko Pyörälää nostaa enempi hyökkäävään ketjuun ja rikkoa tuo hyvin toiminut nelonen ja laittaa siihen joku muu. Lähinnä ajattelin Hyvösen tilalle. Pyörälällä kuitenkin ok saldot elitserienistä ja uskoisin, että toimisi hyvin tuossa Hyvösen paikalla Immosen ja Kapasen kanssa.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuossa tuli mieleen, että kannattaisiko Pyörälää nostaa enempi hyökkäävään ketjuun ja rikkoa tuo hyvin toiminut nelonen ja laittaa siihen joku muu. Lähinnä ajattelin Hyvösen tilalle. Pyörälällä kuitenkin ok saldot elitserienistä ja uskoisin, että toimisi hyvin tuossa Hyvösen paikalla Immosen ja Kapasen kanssa.

Kyllä tuolle kakkoselle jotain täytyy tehdä, sillä tasakentällisin se ei toimi, ja ainakin itse näen suurimpana syynä siihen juuri Hyvösen ja sen kuinka hän tuntuu rakastavan kiekkoa yli kaiken. Antaisi vain Immosen ja Kapasen pitää kiekkoa ja keskittyisi pistämään sitä syötöistä maaliin. Jos Hyvösen peli ei tuosta muutu, nii siihen voisi kokeilla juuri Pyörälää tai Pihlmania.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös