MM 2008 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 701 114
  • 3 046
Tila
Viestiketju on suljettu.

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
On kyllä kummallista että Suomi vetää peliä tuollaisella systeemillä jossa pakit ovat ensinnäkin ihmeissään mihin pistää kiekkoa ja hyökkääjät siinä että mistä kiekko tulee.

Siinä kerrottiin perusongelma. Valitettavasti en tässä kirjoittaessani voi sanoa sitä jengille.

Eihän siinä ketjuilla ole väliä siihen asti kun joku saa jotain rotia touhuun. Kyllä nuo kaverit yhden maalin slovakiaa vastaan enemmän iskevät vielä tässä vaiheessa. Mutta surkeaa lähteä tuolla pelillä esim. Kanadaa ja USA:ta vastaan. Tulee pataan. Mr. Shedden: olet heikoilla jäillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oletteko seuranneet muiden maiden MM-otteluita? Minua pistää silmään Suomen joukkueessa eräs asia, jossa olemme valovuoden jäljessä esimerkiksi Tsekkiä, USA:aa ja Kanadaa. Se on syöttöpeli! Voi hyvänen aika minkälaisia syöttöjä meidän kädetön puolustus antaa. Ne ovat enimmäkseen niitä toivotaan toivotaan syöttöjä.

Järkyttävää kuraahan se on, etenkin kun kauden aikana on tullut seurattua maailman tasokkainta syöttöpeliä (etenkin pakiston osalta) pelaavaa NHL-joukkuetta.

Loistava kiekollinen puolustus tekee keskikertaisestakin hyökkäyskalustosta erinomaisen, mutta surkea kiekollinen puolustus tekee erinomaisestakin hyökkäyskalustosta surkean. Suomi kuuluu tällä hetkellä tasan tarkkaan jälkimmäiseen kategoriaan.

Tappara oli SM-liigassa toinen hyvä esimerkki. Hyökkäyskalusto ei ollut ihmeellinen, mutta loistavan kiekollinen pakiston ansiosta joukkue menestyi hyökkäysmateriaalin odotettua tasoa huikeasti paremmin.
 

Brad

Jäsen
Voi hyvänen aika minkälaisia syöttöjä meidän kädetön puolustus antaa.

Suomen pakisto ei ole kädetön. Koistinen, Niskala, Lepistö, Salmela ja Elitserienin tehokkain pakki Luoma joka kylläkin pelaa maajoukkueessa kuin Helenius. Jokainen noista viidestä pakista on seurajoukkueessaan kiekollinen pakki. Suomen pakistossa ei pitäisi olla näissä MM-kisoissa kuin muutama kädetön pakki eli Niemi ja Väänänen. Suomen pakiston suurin vahvuus pitäisi olla kiekollisuus, koska siellä on viisi selkeästi kiekollista pakkia. Joten turha sitä on sanoa pakistoa kädettömäksi, eiköhän se ole pelitapa mikä mättää ja pelitavasta vastaa Jukka Jalonen. On muuten pakin aika vaikea antaa syöttöä kun hyökkääjät ei tee itseään pelattaviksi, aika monta sellaista tilannetta tänään nähtiin. Vai pitäisikö pakin antaa syöttö vastustajan läpi, koska oma hyökkääjä on vastustajan takana?

Koistinen on muuten parempi puolustaja kuin Nummelin ja parempi kiekollisena kuin Nummelin, todellinen kiekollinen liideri ja laittaa kroppaa likoon. Lapanen-Nummelinia ei ole ikävä, onneksi ei tullut.
 

Noma

Jäsen
Shedden tuli lopultakin järkiinsä, ja päätti laittaa Sakun keskelle ja Teemun pariksi. OJ siirtyy näillä näkymin Mikon kenttään. Eli jotain tällaista odotettavissa?:

Selänne - S.Koivu - Peltonen
O.Jokinen - M.Koivu - Ruutu
J.Jokinen - Kapanen - Pihlström
Bergenheim - Hahl - Pyörälä
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Shedden on sitten vihdoinkin tullut järkiinsä ja Saku&Teme nähdään samassa ketjussa. Kolmanneksi lenkiksi on Hesarin mukaan vahvimmin ehdolla Mikko tai OJ. Jatkoajan jutun mukaan Saku pelaa sentterinä ja Mikko tuskin laidassa pelaa (yritti siihen maalliin myydä Sakua laitaan, heh), joten eiköhän OJ ota paikkansa ykkösen laiturina.

Jatkolohkoon Suomi lähtee siis 5 pisteestä, kun Norjalle mentiin hukkamaan yksi piste. Käytännössä tuolla pisteen menetyksellä ei kuitenkaan ole jatkolohkon sijoituksien kannalta merkitystä, sillä kun tasapelejä ei kisoissa tunneta tulevat keskinäisten ottelut Kanadaa ja USA:ta vastaan ratkaisemaan Suomen sijoituksen. Jatkolohkon voitolla on nyt suuri merkitys, kun Slovakian tippumisen myötä puolivälierissä vastaan asettuu selkeästi heikompi vastustaja.

EDIT: Shedden puhuu kyllä pahasti ristiin, nimittäin Iltalehdelle mies on todennut, että OJ ja Mikko muodostaisivatkin mahdollisesti 2.ketjun. Kumpi onkaan siis oikeassa Iltalehti vai Hesari? Eiköhän huomiset harjoitukset kerro lopullisen totuuden asiasta.
 
Viimeksi muokattu:

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Saku eilen Ylen kisastudiossa kertoi, että hän olisi valmis kokeilemaan myös laitahyökkääjän paikkaa. Sitä voisi koittaa vaikkapa J.Jokisen paikalla Mikon ja Ruudun kanssa samassa ketjussa, mutta itse haluisin nähdä hänet ykkösketjussa O.Jokisen tilalla. Ykkösketju ei saa juurikaan paikkoja, koska omasta mielestä ainakin Slovakia -pelissä Olli yritti laukoa lähes jokaisesta paikasta.. Sakulta näin hätäisiä ratkaisuja ei varmaan nähtäisi ja ketjukavereille tulisi enemmän paikkoja.

Nomadic kirjoitti:
Shedden tuli lopultakin järkiinsä, ja päätti laittaa Sakun keskelle ja Teemun pariksi. OJ siirtyy näillä näkymin Mikon kenttään. Eli jotain tällaista odotettavissa?:

Selänne - S.Koivu - Peltonen
O.Jokinen - M.Koivu - Ruutu
J.Jokinen - Kapanen - Pihlström
Bergenheim - Hahl - Pyörälä

Vähän kun selailin ketjua ylöspäin, niin huomasin tässä juuri samanlaiset ketjut, mitä olin itsekin ajatellut. Nämä näyttää ihan hyvältä. Tosin Hyvönen tiputettu pois.. Itse ehkä heittäisin Pyörälän pois. Hyvönen kuitenkin olisi ihan hyvä apu siinä viiden hyökkääjän 5 vs. 3 ylivoimassa.
 

*Sniper*

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suomen pakisto ei ole kädetön. Koistinen, Niskala, Lepistö, Salmela ja Elitserienin tehokkain pakki Luoma joka kylläkin pelaa maajoukkueessa kuin Helenius. Jokainen noista viidestä pakista on seurajoukkueessaan kiekollinen pakki. Suomen pakistossa ei pitäisi olla näissä MM-kisoissa kuin muutama kädetön pakki eli Niemi ja Väänänen. Suomen pakiston suurin vahvuus pitäisi olla kiekollisuus, koska siellä on viisi selkeästi kiekollista pakkia. Joten turha sitä on sanoa pakistoa kädettömäksi, eiköhän se ole pelitapa mikä mättää ja pelitavasta vastaa Jukka Jalonen. On muuten pakin aika vaikea antaa syöttöä kun hyökkääjät ei tee itseään pelattaviksi, aika monta sellaista tilannetta tänään nähtiin. Vai pitäisikö pakin antaa syöttö vastustajan läpi, koska oma hyökkääjä on vastustajan takana?...

Olet oikeassa meillä on joukkueessa hyviä käsiä omaavia puolustajia, mutta kärjistin asiaa ihan tarkoituksella. Vaikka omaa hyvät kädet, niin olisihan niitä kyllä käytettävä, jos haluaa menestyä. Koistinen toi eilen itseään esiin, mutta Jokela ja Lepistö olivat hieman pimennossa. Luoma pelasi taas juuri niin kuin olen hänen tottunut näkemään (eli pelotti kun hänellä oli kiekko ollessaan alimpana miehenä). Mutta voiko syy olla vain ja ainoastaan Jukka Jalosen pelitavassa? Hän on tämän hetken yksi parhaista suomalaisista valmentajista niin luulisi hänen ymmärtävän avaus syöttöjen tärkeyden. Sitäpaitsi Kulta Kerhossa Jalosen taktiikassa ei ainakaan ollut mitään vikaa. Hyökkäykseen lähdöt olivat nopeita ja syötöt lyhyitä. Voinko siis lukea, etteivät Jalonen ja Shedden ole löytäneet yhdentyvää käsitystä kuinka pelata kiekkoa?

Valmentajien tulisi ottaa läppärinsä ja klikkailla www.jatkoaika.com/keskustelu ja lukea Suomen kansan mietteitä. Täältähän se Shedden kai luki kritiikkiä S.Koivun pelipaikasta ja tajusi ettei häntä kannata laittaa laituriksi pikkuveljensä rinnalle, vaan maaleja tekemään yhdessä Selänteen kanssa.
 

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Vähän kun selailin ketjua ylöspäin, niin huomasin tässä juuri samanlaiset ketjut, mitä olin itsekin ajatellut. Nämä näyttää ihan hyvältä. Tosin Hyvönen tiputettu pois.. Itse ehkä heittäisin Pyörälän pois. Hyvönen kuitenkin olisi ihan hyvä apu siinä viiden hyökkääjän 5 vs. 3 ylivoimassa.

Kuinkas pahasti se slovakian kaveri loukkaantu ettei vaan tuo pelikieltoo tai mitään Hannekselle.

Ja mitenkähän Hyvönen tohon nelosen rooliin oikein sopis?
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
Pillu...

En tiedä onko kukaan kanssani samoilla linjoilla mutta , Philström on ollut meikäläiselle ainakin positiivisimpia yllättäjiä. Ilmeisesti mies oli mukana viime vuonnakin MM-koneessa. Mutta eipä vain mitään muistikuvaa miehestä ollut. Pillu ainakin ollut mies paikallaan. Tai mies jokapaikassa. Ukko taklaa ja liikkuu hyvin. Taistelee loppuun asti. Tulee mieleen sanonta ``Liitelee kuin perhonen, mutta iskee kuin herhiläinen´´ vai miten se menikään. Ei miestä nyt kyllä ihan perhoseeen vertais mutta kuitenkin. OJ taas kerran alisuorittaa MM jäillä. Jos on 90 pisteen mies änärissä niin odottaisi kyllä enemmän. Mutta kyllä uskon OJ:n nousevan kun pelit vielä kovenee. Mikko on ollut tähän asti juuri niin hyvä kun veikkasin. Mutta eikun töihin.....
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
Mun mielesä OJ:lle ois ittelleenkin parempi päästä jonnekkin laitaan, kun suomella ei ikinä tunnu olevan sopivia laitureita hänelle. Pelitaidostahan se ei voi olla kiinni kun tosiaan NHL:ssä on kohtuu selkeä suomen ykkös sentteri mutta maajoukkueessa sitten vaipuu horrokseen ja nyt menee jo nuorempi koivukin ohi.
En eilen ihan koko peliä kattonut mutta melko monta maalipaikkaa järkkäili mikko koivu, mutta niistä sitten ei tullut maaleja vaan jäi jostain pienestä kiinni.

Selänteelle on mun mielestä melko tyypillistä se että mies ei näy ennen kuin nimi näkyy screenillä.

Pakisto on kyllä aivan liian heikko tai väärin rakennettu ihan jo senkin vuoksi kun Bäckströmin tyyli on kiekkoja ulos antava niin pakisto on yhtä/muutamaa pakkia lukuunottamatta ihan mikkihiiriä ehkä kädellisiä sellasia mutta mikkihiiriä. Tuohon kun alkaa Niklaksen eteen parkkeeraamaan isoa hyökkääjää niin siinähän ovat.

Onko kellään muulla tullu mieleen että Niko Kapanen on sopimuksettomassa tilassa niin ehkä on vähän näyttöhalujakin enemmän kuin monella muulla. Kun oikeen painaa niin muutama euro voi enemmän taas tilille napsahtaa tulevilla kausilla. ...tuli vaan mieleen

Edit1.

Niin ja Philström on ollut loistava piti tulla vielä lisäämäni.
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
En ole mikään himo shedden-fani mutta pari asiaa on hyvä mainita. Se mistä mä Dougissa pidän, kaikest todistetusta huonoudesta rippumatta, on äijän verbaaliset taidot joten kelasin puolustaa häntä hieman

Sitäpaitsi Kulta Kerhossa Jalosen taktiikassa ei ainakaan ollut mitään vikaa. Hyökkäykseen lähdöt olivat nopeita ja syötöt lyhyitä.

Shedden on saanut paljon paskaa joten mikäli kisat ei mene niin miten me toivomme, niin muistetaan se kuka on taktiikan takana. Joten kun tulee aika pestä jälkipyykkiä pitää sitten muista minne kritiikki kuuluu.

Valmentajien tulisi ottaa läppärinsä ja klikkailla www.jatkoaika.com/keskustelu ja lukea Suomen kansan mietteitä. Täältähän se Shedden kai luki kritiikkiä S.Koivun pelipaikasta ja tajusi ettei häntä kannata laittaa laituriksi pikkuveljensä rinnalle, vaan maaleja tekemään yhdessä Selänteen kanssa.

Olen aivan satavarma siitä , että koivua ja koivua ei missään vaiheessa ollut tarkoitus laittaa samaan ketjuun. Shedden heitti läpän ja meidän rakkaat urheilu"journalistit" pisti sen eri medioihin suurena scuuppina.

Mikäli hän on jatkista jostain syystä lukenut, niin idea on ollut ihmetellä porukan reaktioita. Jalonen on toiminut tulkkina ja mollemmat on hihitellyyt itsensä uneen... ;)
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Aika paljon auttaa, jos saadaan se Luomi pois sieltä puolustuksesta. Kaveri on Elitserienin paras pakki, mutta kertkooko se sitten sen sarjan tasosta vai mistä. Avaukset ei mene perille ja vastustajat pääsee irtokiekkoihin lähes joka kerta.

Lepistöltä hyvä esitys ensimmäiseen otteluun.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eipä täällä(kin) monen lähes jonkinlaisena pelastajana esiinnostama Sami Lepistö ainakaan eilisessä pelissä vielä ollut tavallista kuolevaista kummallisempi. Tietysti kyseessä oli turnauksen ensimmäinen peli hänelle, mutta samanlainen tossukka Sami useimmissa tilanteissa oli kuin moni paljon parjattu kollegansa eli voimataso ei tahtonut laitojen lähellä riittää ja purut olivat usein hätäisiä vaikka aikaa oli. Otteisiin nähden Shedden arpoi Lepistölle yllättävänkin paljon peliaikaa ottelun ratkaisuhetkillä. Ehtiihän Lepistö vielä nousta vaikka all-stars-pakiksi kisojen aikana, mutta aloitus ei ainakaan ollut mitenkään mullistava.

Koodi:
[B]Peliaika: 3. erä[/B]

SALMELA Anssi      7:23
JOKELA Mikko       6:34
LEPISTÖ Sami       6:10
VÄÄNÄNEN Ossi      5:20
NIEMI Antti-Jussi  5:01
KOISTINEN Ville    2:56
NISKALA Janne      2:48
LUOMA Mikko        2:26
 

Al Lafrate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal Canadiens
Slovakipeli aiheutti lisää harmaita hiuksia. Suomen viisikoiden kokoaminen jatkopeleihin on nyt sellaista lottoa, että ei kyllä käy valmennusjohtoa kateeksi.

Mitä OJ:lle oikein pitäisi tehdä? Tai paremminkin voisi kysyä, mitä Olli voisi jäällä tehdä, jotta hänestä olisi joukkueelle oikeasti hyötyä? Jotenkin tuntuu siltä, että O. Jokinen on pelitavaltaan sellainen kaveri, joka ei sovi luontevasti oikein mihinkään ketjuun Suomen maajoukkueessa. Niin ihmeellistä kuin se onkin, niin joukkueen kasaaminen tuntuisi helpommalta ILMAN Ollia, joka kuitenkin on maailmanluokan maalintekijä!

Onko Ollista tilaa tekeväksi laituriksi Sakun ja Teemun vitjaan? Tai löytyykö Ollille sellaisia laitureita, jotka antavat OJ:lle eväät pelata omilla vahvuuksillaan?
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Shedden on saanut paljon paskaa joten mikäli kisat ei mene niin miten me toivomme, niin muistetaan se kuka on taktiikan takana. Joten kun tulee aika pestä jälkipyykkiä pitää sitten muista minne kritiikki kuuluu.

No ei sitä nyt näinkään voi sanoa:) Mikä rooli Sheddenillä sitten joukkueessa on, jos menestymättömyydestä syytetään vain Jalosta?

edit: toki, mikäli joukkue epäonnistuu, kantaa koko valmennustiimi vastuuta tapahtuneesta, mutta suurin vastuu on aina päävalmentajalla, joka on myös vastuussa pelitaktiikan toimivuudesta, oli sen luonut kuka tahansa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllähän Sheddenillä viiraa latvasta, ellei ykkönen tule olemaan Ville-Saku-Teemu. OJ siirtyy kakkosen laidalle ja JJ kolmoseen surffailemaan. Toisaalta Kapasen ja Ruudun yhteistyö näytti ainakin yhden ohikiitavän hetken eilen hyvältä. Pyörälän (EDIT: eikun Hanneksen) voi siirtää Sinkun kaveriksi studioon. Ja Jokelan saa lähettää toiselle mantereelle. Mieluiten Afrikkaan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakisto on kyllä aivan liian heikko tai väärin rakennettu ihan jo senkin vuoksi kun Bäckströmin tyyli on kiekkoja ulos antava niin pakisto on yhtä/muutamaa pakkia lukuunottamatta ihan mikkihiiriä ehkä kädellisiä sellasia mutta mikkihiiriä. Tuohon kun alkaa Niklaksen eteen parkkeeraamaan isoa hyökkääjää niin siinähän ovat.

Pakisto on pienikokoinen ja melko "vääntövoimaton", mutta nähdäkseni paras mahdollinen, mitä jalkeille saadaan saatavilla olleista pelaajista. Laamaset & co olisivat olleet tilan pienennyttyä vielä pahemmissa ongelmissa kuin yksikään nykyistä pakeista. Lydmanin ja terveen Nummisen panosta kaivattaisiin, mutta turha itkeä sellaisten nimien perään, joita ei ole saatavilla.

Sen sijaan pelitavan toimivuus pienessä kaukalossa voidaan kyseenalaistaa. Valmennusjohdon pitäisikin pystyä reagoimaan tilanteeseen niin, että tarvittaessa siirrytään pikkunätistä lyhytsyöttöpelistä Summasen aikojen ajokoirakiekkoon ja nopeampaan vastaiskupeliin.

Joukkuepuolustus on lisäksi ollut yllättävänkin heikkoa, kun huomioi hyökkääjien oletetun monipuolisuuden ja puolustuspään erikoismiesten määrän.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Täällä on puheltu noista tutkapareista ja itse olisin niiden kannalla kolmeen ekaan ketjuun. Siis Teemu & Saku, Mikko & Tuomo ja Olli & Ville => noiden rinnalle vaan kaksikon ominaisuuksia parhaiten täydentävät pelaajat ja homma paketissa! M.Koivun johtama kenttä pystyisi pelaamaan vastustajan ykkösen pimeäksi sekä tekemään jokusia pisteitä siinä sivussa ja OJ & Saku voisivat vetää noita hyökkäävämpiä kenttiä? YV:lle sitten vaan rohkeasti jätkiä eri kentistä...

Pakeista... no eipä mitään, näillä mennään;-)
 

MacInnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Kärpät, Shefki Kuqi
Ja Jokelan saa lähettää toiselle mantereelle. Mieluiten Afrikkaan.

Jep ja pistetään tutkapari Luoma-Niemi samalla oven avauksella takaisin Suomeen. Harmittava juttu että Suomen peli tulee kosahtamaan puolustukseen, nyt kun Saku ja Teemu on saatu kisoihin.
 

scholl

Jäsen
Shedden arpoi Lepistölle yllättävänkin paljon peliaikaa ottelun ratkaisuhetkillä.

Jalonen peluuttaa pakit. Sen huomaa varsinkin siitä, että Yle sanoi eilen 2 pelin jälkeen eniten pelanneen pakin pelanneen 17min per peli kun taas Ville Peltonen oli pelannut 24min per peli. Yleensähän pakit pelaavat suurempia minuutteja kuin hyökkääjät.

Kolmas peli ja eilen näin ekaa kertaa Anssi Salmelan joukkueessa. Ollut siis se kuuluisa todella näkymätön pelaaja. Ehkä se on hyväkin, koska ei sitten ole ollut ehkä niin kassalla kuin Luoma ja Niemi kavennusmaalissa. IS videotuomarit varmaan aika oikeassa siitä, että Luoma ei ole kyllä kansainvälisen tason pelaaja.

Hyökkäyksestä sen verran, etten ymmärrä yhtään, miksi Niko Kapasta hehkutetaan. Tuntuu olevan jotenkin koko ajan vaikeuksissa. Ehkä se on sellaista näennäistä energisyyttä, mistä saa tyylipisteitä. Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu ovat kuitenkin ne pelaajat, jotka ovat liekeissä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Aikamoista kuraa ovat olleet Suomen matsit tähän mennessä. Ensimmäinen oli suht hyvä Saksaa vastaan, mutta Norjaa vastaan esitys oli huono ja eilen korkeintaan tyydyttävä. Suomea on viety fyysisellä puolella ja jopa Norja onnistui ajoittain horjuttamaan Suomea kovilla taklauksilla. Eilen Slovakia teki samoin ja Suomen vastaukset ovat olleet aivan liian usein jäähyn arvoisia ryntäyksiä. Pillu ja Tuomo edes yrittävät pelata vähän kovempaa, mutta muuten vaikuttaa todella köykäiseltä menolta, joka lupaa tuskaista taivalta jenkkejä ja kanukkeja vastaan.

Pakisto tiedettiin jo aiemmin Suomen heikoksi kohdaksi, mutta kyllä nyt edes osa Bäckströmin eteen torjumista kiekoista pitäisi saada hoidettua väljemmille vesille. Lisäksi varsinkaan eilen eivät pakit meinanneet saada alivoimalla purkukiekkoja helpoistakaan paikoista aikaiseksi.

Hyökkäys on ollut myös sekavassa tilassa selvän ykkösnyrkin puuttuessa. Jatkossa Ville-Saku-Teemu tulee tuomaan parannusta tähän tilanteeseen ja Villen pitää ehdottomasti olla se kolmas lenkki. Tätä ovat toivoneet sekä Teemu että Saku haastatteluissa.

Aivan helvetisti saa jengi parantaa, että edes mitaleista taistellaan tänä vuonna. Ykkösnyrkin ja Bäcktsrömin varassa lepää paljon, ehkä liian paljon.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Mitä OJ:lle oikein pitäisi tehdä? Tai paremminkin voisi kysyä, mitä Olli voisi jäällä tehdä, jotta hänestä olisi joukkueelle oikeasti hyötyä? Jotenkin tuntuu siltä, että O. Jokinen on pelitavaltaan sellainen kaveri, joka ei sovi luontevasti oikein mihinkään ketjuun Suomen maajoukkueessa. Niin ihmeellistä kuin se onkin, niin joukkueen kasaaminen tuntuisi helpommalta ILMAN Ollia, joka kuitenkin on maailmanluokan maalintekijä!

Luulisin, että OJ:n suurin ongelma on se, että hän on tottunut pelaamaan "yksin" saaden oikeastaan tehdä mitä lystää, kun laidoilla viilettää NHL:ssä milloin mitäkin kolmosketjun kaveria.
Voi olla vaikea sopeutua tilanteeseen, jossa ei voi jatkuvasti ottaa kaikkia laukauksia (OJ:n laukausmääräthän taisivat olla NHL:n kärkeä AO:n jälkeen) jne.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Luulisin, että OJ:n suurin ongelma on se, että hän on tottunut pelaamaan "yksin" saaden oikeastaan tehdä mitä lystää, kun laidoilla viilettää NHL:ssä milloin mitäkin kolmosketjun kaveria.
Voi olla vaikea sopeutua tilanteeseen, jossa ei voi jatkuvasti ottaa kaikkia laukauksia (OJ:n laukausmääräthän taisivat olla NHL:n kärkeä AO:n jälkeen) jne.

Kyllähän se näissä kisoissakin taas on jellonista kaiketi eniten laukonut. Ei vaan mene sisään kuti. Onkohan sillä omia lapsia?
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Juuri kun olin alkanut pitää ajatuksesta Koivuista ja Selänteestä samassa ketjussa DS peruuttaakin lausuntojaan.

Saku ja Teemu kuuluvat samaan ketjuun. Kolmas lenkki on kysymysmerkki. Peltoselta he eivät saa tarpeeksi apuja, Ville on vain niin paljon rauhallisempi tyyliltään. OJ ei vain istu mihinkään ketjuun, ainakaan hyökkäävään.

Pile tai Ruutu voisi sopia kolmanneksi. Jos MKoivu - Ruutu -akseli, joka toimii, halutaan säilyttää olisi Pihlström kokeilemisen arvoinen SKoivun ja Selänteen ketjuun.
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
No ei sitä nyt näinkään voi sanoa:) Mikä rooli Sheddenillä sitten joukkueessa on, jos menestymättömyydestä syytetään vain Jalosta?

edit: toki, mikäli joukkue epäonnistuu, kantaa koko valmennustiimi vastuuta tapahtuneesta, mutta suurin vastuu on aina päävalmentajalla, joka on myös vastuussa pelitaktiikan toimivuudesta, oli sen luonut kuka tahansa.

Sun editkohtasi on myös mun pointtini.

Pahoin vain pelkään, että tapahtui mitä tahans niin Shedden tulee saamaan sheissea niskaan.
Vaikka valmentajien (jalonen - pelikirja, shedden - henkinen puoli) roolit on monasti käyty medioissa läpi niin se ei tule peilaantumaan kisojen jälkeiseen keskusteluun. Shedden saa paskaa mikäli hävitään mutta jos tulee kultaa puhutaan Jalosen pelikirja koska mehän kaikki tiedetään, että dougi ei tiedä jääkiekosta hevonhelvettiä. Tästä oli merkkejä jo nihkeän eht:en aikaan.

Nyt kun peli on edelleen hieman tervanjuontia ja koska osa-syy (muita on myös, esim teemu-olli akselin toimimattomuus) on ollut se, että pakit eivät jostain syystä saa sitä ykkös-syöttöä sentterin lapaan, niin minun täytyy kysyä missä mättää. Istuin kateudesta vihreänä kun seurasin jalos-kerhon pelejä. Yksinkertais ja kaunista. Mutta jossain vaihessa tämä systeemi nousi lähes uskonnon tasolle, ja tämän minä kyseenalaistan. Mikäli se ei esimerkisi toimi yhtä hyvin pienessä kaukalossa tai vastustajat on scoutannut suomen hyvin tai se ei tällä tasolla vain yksikertaisesti toimi, se ei ole sheddenin vika. Sen osan vastuusta kantaa jalonen.

Toivon että me fanit, media ja ennekaikkea jalonen itse ymmärtää tämän, koska heppu on head-coutsi seuraavat oliko kaksi vai kome vuotta. Mikäli kisat menee viduiksi, niin asiat eivät korjaannu vain sillä että Sheddenin soppari menee umpeen vaan kaikki joutuu ihmettelemään mikä meni vikaan.

Ok, on todella ennenaikaista näistä asioista keskustella. Kisat eivät edes ole puoliväissä ja en halua maalata piruja seinille. Zori. Dogin dissaus on vain hävinnyt lähes kokonaan ja meikäläisellä on semmonen hiljaista - ennen - myrskyä - fiilis.

PS: Mikäli kultaa tulee niin ehkä pitäisi hankkia seuraaviin kisoihin joku tekemään sheddenin hengenkohotus hommaa. Om ehdotukseni olis duetto Andre Wikström ja Einö Grön. Andre nostamaan sellasta sopivaa hurri-vihaa ja eino vois lauleskella Suomalaisia ikivihreitä. Olis semmone hyvä balanssi et jannut ei olis liian löysiä tai ottais liikaa turhia jäähyjä. ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös