MM 2008 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 700 735
  • 3 046
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Väsyneeltä Selänteeltä mielenkiintoista ja hienoa pohdintaa, nostan hattuani.

Kuten varmaan tiedätte, Ville Peltonen loukkaantui viime yön ottelussa, kuulemma jalkavamma. Kuinkahan paha loukkaantuminen on kyseessä? Jos Peltosen MM-kisat ovat vaarassa tuon tapauksen takia niin voi vittu minä sanon.

Tomi Kallio muuten aikoo kieltäytyä MM-kisakutsusta, jos sellainen hänelle laitettaisiin.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Ihan hyvää ajatusten vaihtoa, tuota todennäköinen playoff-pari on Dallas-Anaheim, josta uskoisin Dallasin ottavan voiton... Tietenki tää on täyttä spekulaatiota, mutten jaksa uskoa, että Ducks olisi samanlainen sensaatio kuin viime keväällä.

No en nyt kuitenkaan puhuisi Duckseista minään sensaationa viime keväänä. Joukkue oli kuitenkin yksi suurimmista suosikeista voittamaan cuppia ja lopulta sen veikin. Enkä näe, että tänä keväänä loppujen lopuksi aika tasapaksu Dallas kykenisi Duckseja pudottamaan.

No olen aiemmin ollut laittamatta minkään sortin jarruketjua mukaan, sillä mielestäni 4 hyökkäävää ketjua on nykysäännöillä käytännöllisempi kuin yksi täysin rikkova ketju. Nuo ketjut joita esittelin niin niistä löytyy niin käsiä kuin myös kroppaa jota laittaa likoon.

Mielenkiintoinen näkökulma. Itse edustan tätä vanhempaa koulukuntaa joka haluaa, että kisoissa on aina mukana yksi ns. jarrukenttä, jonka ainoa tehtävä on pimentää vastustajan nimellinen ykköskenttä. Hyvöset ja Pesoset ovat kuitenkin koko kauden pelanneet hyökkäävässä roolissa ja eivätkä kykenisi pelaamaan omaan päähän samalla tavalla kuin Laaksoset, Hahlit ja kumppanit.
 

scud9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AFC Wimbledon
Euroopasta mahdollisia ovat

Puolustajat: Väänänen, Lehtonen, Niinimaa ( muita ei tarvitse edes harkita)

Keskushyökkäjät: Pirnes, Hahl

Laitahyökkäjät: Pesonen, Leino, Pyörälä, Laaksonen, Hentunen

Maalivahdit tulevat Ameriikoista. Eli näin aloitetaan...

Toskala, Lehtonen, Rämö

Pitkänen-Lydman
Lehtonen-Koistinen
Väänänen-

J.Jokinen-O.Jokinen-Leino
Bergenheim-Pirnes/Kapanen-Pesonen
Laaksonen-Hahl-Hentunen/Pyörälä

Joukkuetta täydennetään eka kierroksella putoavista joukkueista. Ainoastaan maalivahdit valitsisin kaikki kerralla, mielestäni sen tilanteen vois rauhoittaa. Rämö mukana kolmosmolarina, Toskala 1a ja Lehtonen 1b. Jos Pitkänen ei pääse mukaan on Niinimaa otettava mukaan heti alusta. Peltosen laskin menetetyksi. Hyökkäykseen jätän "kakkoskentän" tyhjäksi, siihen kaverit tyyliin T.Ruutu/M.Koivu/S.Koivu/etc..... Jarkolle on aina tilaa nelosessa. (Hyökkäyksen vaihtoehdoista siis toisen kisapassi leimaittais vaan)
 
Itse edustan tätä vanhempaa koulukuntaa joka haluaa, että kisoissa on aina mukana yksi ns. jarrukenttä, jonka ainoa tehtävä on pimentää vastustajan nimellinen ykköskenttä. Hyvöset ja Pesoset ovat kuitenkin koko kauden pelanneet hyökkäävässä roolissa ja eivätkä kykenisi pelaamaan omaan päähän samalla tavalla kuin Laaksoset, Hahlit ja kumppanit.

Tästä on oltava täysin samaa mieltä.

En edes pysty ajattelemaan mitä siitä seuraisi, että Suomi lähtisi kisoihin sellaisella joukkueella, jossa olisi vielä nelosessakin Hyvösen ja Pesosen kaltaisia maalinsylkijöitä. Uskoisin, että kaikki muutkin joukkueet ottaa kisoihin yhden puolustavan kentällisen. Ei millään voisi uskoa, että esim. Kanada lähtisi kotikisoihin neljällä täysin hyökkäävällä kentällä. Nimittäin se puolustava kentällinen on todella tärkeässä tai jopa ratkaisevassa roolissa varsinkin pudotuspeleissä, jossa se voi pimentää vastustajan tehonyrkit. Voihan se myös joskus tehdä pari räkämaaliakin, että ei mitään turhia äijiä. En siis usko, että nämä Hyvöset ja Pesoset ovat niin täydellisiä tähän tärkeään rooliin. Maalinteko on sitten ykkös- ja kakkosketjun vastuulla enemmän. Kolmonen ja nelonen voi keskittyä enemmän puolustamiseen.

EDIT: Kallion Tomppaa ei siis MM-jäillä nähdä. Ehkä hyvä niin välillä. Jos ei motivaatio ole vaadittavalla tasolla, niin ei sinne kannata väkisin lähteä raatamaan hampaat irvessä. Yhdeksät kisat peräkkäin ovat aikamoinen saavutus jo yhdelle miehelle.
 
Viimeksi muokattu:

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Onko kellään tietoa milloin eka leiriryhmä julkistetaan? Muistelen, että viime vuonna leiritys alkoi joskus huhtikuun ekoina päivinä.
 

emz1

Jäsen
Onko kellään tietoa milloin eka leiriryhmä julkistetaan? Muistelen, että viime vuonna leiritys alkoi joskus huhtikuun ekoina päivinä.
Faktaa ei ole, mutta eikös perinteisesti ole julkaistu seuraavalla viikolla suunnilleen kun SM-liigan ensimmäinen pudotuspelikierros on pelattu. Pariltakin kaverilta olen kuullut, että Jari Sailio on mukana ensimmäisessä leiriryhmässä. Go Silli!

Ja asiasta toiseen. Milwaukee Admirals on taas AHL:n puolella pyörähtänyt viivan alle, siellä on todella tiukka tilanne. Antti Pihlströmistä on paljon puhuttu, mutta omasta mielestäni myös Janne Niskala olisi kokeilemisen arvoinen tapaus edes varapelaajaksi MM-kisoihin. Tällä kaudella on paukkunut 69:ssa ottelussa tehot 18+23 = 41, jotka on ensimmäistä kautta Pohjois-Amerikassa pelaavalle pakille jo aika kovat lukemat. Näillä lukemilla mies on Milwaukeen pakkitilaston kärjessä yli kymmenellä pisteellä.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielenkiintoinen näkökulma. Itse edustan tätä vanhempaa koulukuntaa joka haluaa, että kisoissa on aina mukana yksi ns. jarrukenttä, jonka ainoa tehtävä on pimentää vastustajan nimellinen ykköskenttä. Hyvöset ja Pesoset ovat kuitenkin koko kauden pelanneet hyökkäävässä roolissa ja eivätkä kykenisi pelaamaan omaan päähän samalla tavalla kuin Laaksoset, Hahlit ja kumppanit.

Minäkin olen kyllä täysin sitä mieltä, että yksi puolustava ketju tarvitaan. Sinne pelaajia tyyliin Laaksonen, Hahl, J.Ruutu etc. Tarvitaan rikkomaan peliä, jos vastustajalla on joku huippuketju mikä pitäisi pimentää. Myös monet näistä jarrukentän miehistä on hyviä alivoimalla ja näitäkin tarvitaan, ettei esim. O.Jokinen joudu käyttämään liikaa energiaa av:n pelaamiseen. Ehdottomasti tarpeellinen mielestäni.

Sen sijaan voisi kokeilla kolmea hyökkäävää ketjua tänä ja tulevina vuosina. Eli kolmosketjussa olisi myös hyvin hyökkäysvoimaa. Olisi mielenkiintoista nähdä miten se toimisi. Tänä vuonna ehkä kuitenkin väärä paikka kokeilla, kun on tilaa vähemmän ja siihen kolmoseen olisi tarjolla Leinoa ja Pesosta, joille se ylimääräinen tila olisi tärkeää. Mutta ensi vuonna olisi hienoa nähdä tällainen kokeilu.

Riippuu tietysti myös vastustajasta millaisia ketjuja tarvitaan. Esim. Tshekkejä vastaan kaksikin jarruketjua olisi hyvä olla, kun taas jotain maata tyyliin Japani ,vastaan kaikki ketjut saisivat olla hyökkääviä. Itse kannatan kuitenkin tällä hetkellä vielä joko kolmea hyökkäävää ja yhtä puolustavaa tai kahta hyökkäävää, yhtä ''neutraalia'' ja yhtä puolustavaa.

Ilouutinen itselleni oli se, että Kallio jäi oma-aloitteisesti pois niin ei tarvinnut taas pelätä, josko se kisoihin pääsisi mukaan. Miehellä ei vaan taidot riitä kansainvälisellä tasolla mihinkään rooliin kunnolla. Euroopan sarjoissa on kyllä kova luu aina ollut ja on edelleen.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Voi kyllä sanoa, että ainakin omalla kohdalla Tomi "Venezuelan ja Burundin kaataja" Kallion poisjäänti tulee helpotuksena ja tekee joukkueesta ainakin siltä osin mielenkiintoisemman, kun pitää ottaa joku toinen hänen tilalleen. Jos Ville Peltonen puolestaan jää pois loukkaantumisen vuoksi, niin se on tietysti sääli, mutta toisaalta ehkä johtaa joukkueen ihan terveeseen uudistumiseenkin, koska eihän näillä ikileijonia since ´90s konkareilla enää kuuhun asti mennä. Eli rohkeasti vaan uusia kasvoja mukaan..

Ja tässä omaa hahmotelmaa joukkueesta, sekaisin luultavasti faktaa mutta vielä enemmän myös fiktiota:


Kari Lehtonen
Vesa Toskala
Niklas Bäckström


Timonen - Pitkänen
Salo - Koistinen
Lydman - Niskala
Lehtonen

T. Ruutu - O. Jokinen - Selänne(???)
J. Jokinen - M. Koivu - Hyvönen
Pesonen - N. Kapanen - Leino
Nieminen - Hahl - Nokelainen
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Tosta Valtteri Filppulan tilanteesta sen verran että äijä kuulemma on kunnossa ainaki sen verran, että pian osallistuu mukaan Detroitin pelihin, joten jos Detroit putoaa PO:ssa niin hän saattaa olla mukana peleissä sitten.
 

Fordél

Jäsen
Kallion poisjäänti on kyllä todella helpottava uutinen. Ainahan tuo muutaman kassin per turnaus heittää, mutta mikään ratkaisupelaaja turnauksesta toiseen hän ei ole. Näin ollen Kallion paikkakin kanattaa käyttää jonkin uudemman kasvon sisäänajamiseen.

Ja samoilla linjoilla ollaan eli yksi puolustavampi kenttä on ehdottomasti saatava kasaan. Jos siitä saadaan tarpeeksi tasokas ja toimiva, voi sitä peluuttaa vastustajan ykkösnyrkkiä vastaan. Muuten roolina lienee lähinnä jäähyjen tappaminen ja Suomen maalin jälkeisten vaihtojen hoitaminen. Omissa hahmotelmissa tällainen kenttä olisi muotoa Hentunen - Pirnes - Laaksonen. En sitten tiedä riittäisikö tuon kentän potentiaali nollaamaan vastustajan ykköstä. Kuitenkin kun tuohon lisää vielä kolmosen sentterin N. Kapasen niin siinähän sitä on jo kaksi laadukasta alivoiman tappajakaksikkoa hyökkääjien osalta valmiina.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Ensimmäinen leiriryhmä valittu:

Suomen jääkiekkomaajoukkueen ensimmäinen MM-kisoihin valmistava leiriryhmä on valittu. Leiri alkaa Vierumäellä maanantaina 31. maaliskuuta ja huipentuu perjantaina 4. huhtikuuta Riiassa pelattavaan harjoitusmaaotteluun Latviaa vastaan.

Leirille ja Latvia-maaotteluun on valittu seuraavat pelaajat:

Maalivahdit:
Niemi Antti, Pelicans
Vehanen Petri, Lukko

Puolustajat:
Berg Aki, TPS
Heikkinen Ilkka, HIFK
Laakso Teemu, HIFK
Mäenpää Mikko, Skellefteå
Mäntymaa Ville, JYP
Niemi Antti-Jussi, Frölunda
Saravo Pekka, Luulaja
Väänänen Ossi, Djurgården

Keskushyökkääjät:
Hytönen Juha-Pekka, JYP
Immonen Jarkko, JYP
Immonen Jarkko A., Saipa
Loppi Matias, Pelicans

Hyökkääjät:
Anttila Marko, Ilves
Kiiskinen Tuomas, Kalpa
Koivisto Toni, Ilves
Petrell Lennart, HIFK
Pihlman Tuomas, JYP
Sailio Jari, HPK
Santavuori Tuomas, Pelicans
Sopanen Vili, Pelicans

(MTV3)

Tuossa linkki uutiseen:
http://www.mtv3.fi/urheilu/hockeynight/uutiset.shtml/arkistot/hockeynight/2008/03/627694
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Vähintäinkin ansaittu on Marko Anttilan paikka tässä joukkueessa. Jokerikortti, joka ei mahdu vielä kisakoneeseen mutta pelattuaan vuoden AHL/NHL joukkueessa on totta kai vahvoilla kisoihin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Ihan kivasti ajetaan nuoria jätkiä mukaan maajoukkuekuvioihin. Jesse Joensuun kyllä odotin näkeväni tässä eka ryhmässä mukana. Hirveästi tuossa ei ole potentiaalisia kisapelaajia vielä mukana. Muutama pakki, etunenässä kokeneet arvokisakävijät Väänänen, Niemi, Saravo ja Berg pääsevät varmaan kisoihin asti. Tuskin kaikki, mutta jotkut noista varmaan on mukana. Hyökkääjistä taitaa Jypin J.Immonen olla ainoa, jolla on mahdollisuuksia. Jompi kumpi maalivahti saattaa sinnitellä pitkälle. Ties vaikka kolmosveskaksi asti.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Jesse Joensuun kyllä odotin näkeväni tässä eka ryhmässä mukana.
Eihän näille leireille ole ollut tapana ottaa pelaajia, joilla on vielä kausi kesken seurajoukkueen kanssa. Muutenkin AHL-pelaajien maajoukkue-edustukset ovat olleet melko vähissä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Eihän näille leireille ole ollut tapana ottaa pelaajia, joilla on vielä kausi kesken seurajoukkueen kanssa. Muutenkin AHL-pelaajien maajoukkue-edustukset ovat olleet melko vähissä.

No oho. Onpa mennyt multa täysin ohi, että Joensuu pelaa tällä kaudella vielä AHL:ssa. Erittäin järkevä ratkaisu tietenkin.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Jahas että jopa kaksi Kerho pelaajaa...

Mäenpää Mikko, Skellefteå
Mäenpää pystyi Kerhossa tällä kaudella kannattelemaan joukkuetta yksin vähän kunnes loukkaantui. Hyvä avaamaan peliä.
En usko kisapaikkaan vielä ehkä parin vuoden päästä.

Sailio Jari HPK
Nuori taisteleva hyvä pelaaja. Voisi olla neloskentässä rikkovassa roolissa.
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Loistavaa, Anttila sai ansaitun kutsun!!

Eipähän tuosta joukkueesta liiemmin taida pelaajia kisoihin löytyä. Molareista ei kumpikaan, puolustuksesta Väänänen saattaa mahtua. Saravo toivottavasti ei ainakaan. Hyökkääjistä ei taida kukaan läpäistä seulaa.
 
Suosikkijoukkue
Pepe Roller
Pelataanko Sveisissä pronssipeli, kun ei kumpaakaan suomalaista Fribourgista löydy listalta?

Laaksonen mielestäni varma valinta mm- kisa joukkueeseen kolmos-nelos kenttään. Ja onhan hän vielä "perusjenkkinä" Sheddenin suosikki listalla.
 

Glove

Jäsen
Onko maajoukkueessa koskaan aikaisemmin esiintynyt kahta samannimistä pelaajaa yhtä aikaa? Vai tekevätkö Jarkko Immonen ja Jarkko A. Immonen historiaa?
 

emz1

Jäsen
HUHHUH!!!!!!!!!!!!!! Muuta en voi sanoa.
Kas kun ei kutsu kolahtanut Jari Korpisalon postilaatikkoon.
Käsittämätöntä.

Keneltä se on pois, jos -85 syntynyt pelaaja, joka kohensi piste-ennätyksensä 4p -> 23p, on isokokoinen ja fyysinen ja pääsee kokeilemaan MM-leirille ja saa lisää intoa ensi kesän reeneihin?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Keneltä se on pois, jos -85 syntynyt pelaaja, joka kohensi piste-ennätyksensä 4p -> 23p, on isokokoinen ja fyysinen ja pääsee kokeilemaan MM-leirille ja saa lisää intoa ensi kesän reeneihin?
Tomi Kallio =)

Mut ehkä kun Tomppa ei tullu ni anttila oli puhelinluettelossa ekana
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös