Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 732 785
  • 3 722

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmittavainen juttu tosiaan nämä yleisömäärät... Omalta kohdaltakin harmittaa/hävettää ettei asiaan tule itse oikein nykyisin vaikutettua. Valitettavasti perheelliselle ihmiselle aika on niin kortilla, että pääsee liian harvoin paikan päälle. Uskoisin samoin asian olevan samassa elämäntilanteessa oleville. Oma kiinnostus tepsiä kohtaan on ollut aina kova ja pelit on kelvannut livenä huonompinakin vuosina. Nykyisin käyn jopa Turussa töissä ja peleihin meno onnistuisi siitä helposti. On kuitenkin omaa jalkapalloharrastusta, lasten jalkapallovalmennusta, lasten muita harrastuksia eli harvassa on vapaa-illat kotona. Helposti sitä ei paremmalle puoliskolle tule ehdottaa, että menen peliin niinä ainoina vapaina iltoina. Ja täytyy sanoa itsekin, että itsekin ne ottaa levon kannalta. Peliin lähtiessä siinä oikeastaan menee koko ilta. Sanotaanko näin, että sinkkuna tai ilman lapsia eläessä omistaisin 100% varmuudella nykyisin kausarin. Sen verran edullisiakin ovat ja tässä hinta ei olisi kynnyskysymys.

Tämän hetkinen joukkue ansaitsisi ehdottomasti enemmän katsojia. Kyllä ihmisiä varmaan kiinnostaakin, mutta perheellisille yllä olevat syyt vähentävät aika paljon peleissä käyntiä ja aika paljon potentiaalisia kaltaisiani vakiokatsojia menetetään. Väitän myös, että hallin sijainti ei myös ole paras mahdollinen. Sijainti lähempänä houkuttelisi aivan varmasti nuorta väkeä enemmän paikalle. Tähän ei tietenkään voi vaikuttaa.

Tämä katsojamäärä asia on haastava juttu ja sitä ei edes suurilla markkinointipanoksilla ole helppo kasvattaa. Ihmisten vapaa-ajalla on niin paljon kilpailua. Kaiken lisäksi 30 kotipeliä runkosarjassa CHL-pelit päälle on aika paljon. TV/Verkkolähetysten vaikutuksen katsojamääriin en usko olevan loppujen lopuksi suurta. Itselle ainakin livekiekko on livekiekkoa. Seurojen kannalta myös väitän, että saatu korvaus kattaa kyllä mainiosti menetetyt katsojat. Tämä oli hieman mutuilua ja korjatkaa heti, jos olen väärässä.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Boldaukset minun tekosiani.

Jos kerran jengi ei enää lue muuta kuin iltalehtiä (ja niitäkin netistä) niin mihin perustat väitteesi että mainos Vakka-suomen tai Uudenkaupungin sanomissa olisi hyvä sijoitus Tepsille?

Tähän muuten sellainen huomio, että aika paljon vuosien varrella Salon Seudun Sanomienkin urheilu-uutisointi on muuttunut. Kultaisella 90-luvulla TPS näkyi ja tuntui olevan ns. seura, jonka puolella oltiin ja kenen peleistä oli juttua. Tietenkin kiekon suosio on laskenut niistä vuosista, mutta nykyään liigasta ei juurikaan kirjoiteta. Tämä kylläkin taitaa liittyä Salkkarin linjanvetoon olla enemmän paikallinen paikallisuutisiin keskittynyt lehti. Urheilussa ei pahemmin kirjoiteta edes valtakunnallisesta urheilusta, vaan keskitytään paikallisiin joukkueisiin ja urheilijoihin. Lehden keskittyminen paikallisuuteen on varmasti ollut täysin oikea valinta ja omasta mielestä oikea sellainen. Suuren maailman uutiset saa muualta niin turha kilpailla suurempien medioiden kanssa.

Samalla tavalla on maailma myös muuttunut niin ettei TPS ole selvä markkinajohtaja alueella. Varsinkin tuntuu ettei nuorisolle (jos sitä kiekko 90-luvun tavoin kiinnostaakaan) TPS taida olla edes suosittu joukkue johtuen varmaankin menestyksestä. Vanhemmassa polvessa yhä on monen valinta. Valitettavasti TPS kuitenkaan ole samalla lailla iso juttu enää Salossa asti.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En usko, että yhdellä yksittäisellä syyllä on suurta vaikutusta, mutta tässäkin on heitetty jo useita syita joista varmasti jokaisella on ollut vaikutusta realiteettiin, jossa TPS:n arkipeleissä käy max 4000 katsojaa. TPS on kaiken lisäksi taistelemassa parhaasta runkosarjasijoituksesta 13 kauteen.

Minäkin (ja avovaimoni) olen päässyt kyllä yli tuosta päätöksestä pitää yläkatsomo kiinni. Ruutu sopii em. asioista meille paremmin arkipeleihin ja käydään mahdollisimman usein sitten viikonloppuna. Kaveriporukassani TPS kiinnostaa enemmän kuin aiemmin ja moni jopa katsoo pelejä milloin mistäkin, mutta hallille ei juurikaan löydetä. Epäilen, ettei minun lisäkseni kukaan ole käynyt arkipeleissä tästä noin 10 hengen tuttavapiiristä, jotka pelejä vakituisesti seuraavat. Osalla ollut muutama kausi sitten jopa kausikortti ja isäni kanssa tuli väh.5-10 arkipeliäkin katsomassa vielä pari kautta sitten ja aina hänen mielipaikaltaan F-katsomossa. Ihmisiä ja syitä on erilaisia ja mitään ei saisi sulkea pois.
 
Viimeksi muokattu:

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kuten monet aivan aiheellisesti jo ovatkin todenneet, yleisön kiinnostus lähteä katsomaan paikan päälle TPS:n pelejä ei syty uudelleen "yhdessä yössä". Ei varsinkaan sen jälkeen, kun on ensin vedetty toistakymmentä vuotta päin seiniä ja tehokkaasti lähes tapettu TPS-merkkinen brädi.

Organisaatio tarvitsisi ehdottomasti ammattitaitoisen ja aikaansaavan markkinointipäällikön tekemään hommia "hiki hatussa" muutaman vuoden. Samaan aikaan joukkueen pitäisi ehdottomasti menestyä, jottei yleisön kiinnostus lopahtaisi. Menestyvän ja yleisöä kiinnostavan brändin rakentaminen on todella haasteellinen juttu varsinkin TPS:n kohdalla, koska organisaatiolla on pahana tapana ottaa yksi askel eteen ja heti sen jälkeen kaksi askelta taakse. Tälläkin hetkellä, kun hivenen tuntuu paremmalta ja menestystä ehkäpä on tulossa, niin katsojille viestitetään, että valmennusta ja joukkuetta halpuutetaan ensi kaudeksi. Rakenna siinä sitten kestävää ja menestyvää brändiä! Ei ihme, etteivät ammattilaiset viihdy talossa kuin kuukauden päivät, kun jo huomaavat, ettei tässä toimintaympäristössä ole mahdollista saada tuloksia aikaan.
 

motamoro

Jäsen
Minua taas hämmästyttää, kuinka monta vuotta ihmisillä kestää hyväksyä se tosiasia, ettei TPS tule luultavasti koskaan saamaan mitään 8000 katsojakeskiarvoa. Koko Liigan yleisökeskiarvo on 4246 katsojaa ja TPS:lla on 5388. Liigan TOP-3. EIkö se ole ihan hyvä lukema? Sadat kerrat todettu, että pelejä on paljon, kilpailevia tapahtumia on paljon ja televisiokin on asia. Ihmiset siis valitsee rusinoita pullista ja tavanomaisiin arkimatseihin jää hc-fanit ja kumppanit.

Lippujen hintoja on kyllä kohtuullistettu ja ottelutapahtuma on varsin toimiva, mutta on muitakin vaikuttavia tekijöitä kuin TPS itse. Jos jotain pitäisi lähteä nykyresursseilla haalimaan lisää, niin yrittäisin nostaa näitä ns. isoja pelejä vielä isommalle tasolle. Se perus 6500 -> 7500 esimerkiksi.

Toisaalta eikös helpommin olisi nostettavissa nimenomaan arkipelien katsojamääriä kuin viikonlopun kun niitä kilpailevia tapahtumia on vähemmän tarjolla suhteessa viikonloppuun? TPS:n su-to pelien yleisökeskiarvo on 4246 (heh. sama kuin eilen kirjoittamasi koko liigan). Vastaavasti esim. Ässillä tuo lukema on 4032. Luulisi, että TPS:n markkina-alueelta peleihin löytäisi enemmän kuin 214 /ott. mitä Ässien vastaavalta arkena, samat päivittäiset rutiinit molemmissa kaupungeissa on, eikä Turussa käsittääkseni ole niin hirveästi muita "viihdetapahtumia" arkisin jotka veisivät katsojia muihin aktiviteetteihin. Tai ei ainakaan silloin ollut kun Turussa asustelin vajaa 10 vuotta sitten.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta eikös helpommin olisi nostettavissa nimenomaan arkipelien katsojamääriä kuin viikonlopun kun niitä kilpailevia tapahtumia on vähemmän tarjolla suhteessa viikonloppuun? TPS:n su-to pelien yleisökeskiarvo on 4246 (heh. sama kuin eilen kirjoittamasi koko liigan). Vastaavasti esim. Ässillä tuo lukema on 4032. Luulisi, että TPS:n markkina-alueelta peleihin löytäisi enemmän kuin 214 /ott. mitä Ässien vastaavalta arkena, samat päivittäiset rutiinit molemmissa kaupungeissa on, eikä Turussa käsittääkseni ole niin hirveästi muita "viihdetapahtumia" arkisin jotka veisivät katsojia muihin aktiviteetteihin. Tai ei ainakaan silloin ollut kun Turussa asustelin vajaa 10 vuotta sitten.
Mainittava tekijä Ässien korkeassa keskiarvossa myös arkipeleissä on katsojan sitouttaminen halvalla kausikortilla. Viime kaudella Ässät myi seisomakatsomoonsa (johon mahtuu muutama katsoja) 99€ hintaisia kausikortteja. Niitä ostettiin yli tuhat kappaletta. Kumpi on helpompi myydä kuluttajalle: 1) Uusi vanha kausikorttisi hintaan X, tässä lasku kotiisi. Vai 2) osta uusi kausikortti hintaan Y?

Tällä kaudella Ässät on myynyt pelkkään seisomakatsomoon yli 1350 kausikorttia, siihen päälle vielä istumakausaripaikat. TPS:n tulisi panostaa kausikorttimyyntiin paljon enemmän kuin ollaan toistaiseksi tehty. Nuorikausari lanseerattiin, ei mitään tietoa ostettiinko sitä edes suurissa määrin.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Toisaalta eikös helpommin olisi nostettavissa nimenomaan arkipelien katsojamääriä kuin viikonlopun kun niitä kilpailevia tapahtumia on vähemmän tarjolla suhteessa viikonloppuun? TPS:n su-to pelien yleisökeskiarvo on 4246 (heh. sama kuin eilen kirjoittamasi koko liigan). Vastaavasti esim. Ässillä tuo lukema on 4032. Luulisi, että TPS:n markkina-alueelta peleihin löytäisi enemmän kuin 214 /ott. mitä Ässien vastaavalta arkena

Tätä myös itsekin ihmettelen, enkä todellakaan mistään 8000 katsojan keskiarvoista haaveile vaan jossain 5000 hujakoilla(alakerta täynnä) Palloseuran arkipeleissä on ihan realistinen tavoite tämän kokoisella talousalueella.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Kannattaa muistaa että Palloseuraa vihataan lähes yhtä paljon Turussa mitä siitä pidetään. Omassa kaveripiirissäkin moni on sellainen joka ei missään nimessä kanna euroakaan Tepsin laariin(TuTo ja Inter fanit). Osa tästä sakista kuitenkin aina heltyy kun Tepsi jotenkin pärjää (pleijareissa), jolloin voidaan saapua Artukaisiin kanattamaan Turkua.
 
Viimeksi muokattu:
Turku nyt vain on kunnon gloryhunt kaupunki, vähän kun pärjätään ja ollaan pleijareissa/finaalissa ihmiset löytää hallille, muttei runkosarja läpsyttelyihin. Tästähän on hyvä esimerkki muutaman vuoden takainen A:n mestaruus, finaalissa +10 000 katsojaa, kun taas runkosarjassa 20/ottelu...
Ratkasua en tiedä miten näihin runkosarja peleihin sais porukkaa hallille.
 

Booyah

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Viime pelin jälkeen poikkesin lähikaupassa pelipaita päällä ja _kolme_ tuntematonta alkoi jutella Tepsistä mun kanssa. Ihan täällä Suomen Turussa.

Ehkä joku joskus eksyy hallillekin, kunhan saa rohkeutta kerättyä.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Miksi katsojista, jotka eivät käy peleissä, puhutaan ikään kuin jonain tuntemattomana "ne" -joukkona? Siinä joukossa on sinua, minua, sinun kavereita ja minun kavereita. Lähtisinkin käsittelemään aihetta käytännönläheisemmin, enkä niinkään teoreettisesti. Miksi sinä et käy peleissä? Miksi kaverisi eivät käy peleissä?

Kävin lapsena peleissä silloin tällöin, jouluna ja juhlapelinä. Teininä pelasin kauden TPS Salibandyn jonkinsortin höntsäjengissä ja kävin kiekkopeleissä ilmaiseksi lisenssikortilla. 16-vuotiaana ostin kesätyörahoillani itse kausikortin. Se oli iso investointi. Opiskelijan kausikortti E-katsomoon maksoi 200 €. Kaupan päälle taisi saada Fiskarsin paistinpannun. Se oli pian muuttavalle nuorelle kiva bonari.

Siitä eteenpäin olen ostanut aina tähän kauteen saakka kannattajakausikortin. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että minut kannattajakatsomoon houkutellut kaveriporukka ei enää käy peleissä - ainakaan kannattajakatsomossa. Lähdin kaudella 2012-2013 nimimerkki Jaakon kanssa laittamaan Mutkan toiminnan käyntiin. Sain uuden sysäyksen hommaan. Tapahtui Tepsin monivuotinen pupellus ja sähellys, ilmapiiri oli tasoa "paska" ja porukka katosi katsomosta. Motivaationi mureni kuin hiekkakakku Saharassa parin kauden jälkeen. Moni ihminen on vaihtunut Seuran puolella ja katsomossa. En enää oikein tunne perhettäni. Se on suurin syy, miksi en jaksa marssia läpi mustan marraskuun arkipeleihin.

Samaan aikaan TPS jalkapallon puolella käy edelleen aktiivisesti ne samat tutut naamat, jotka tunnistin jo 10 vuotta sitten katsomossa. Pelaajat ovat henkisesti lähellä katsojia ja yhteisö on läheinen. Se ei ole missään nimessä jääkiekosta pois, mutta vie paljon energiaa kokonaiskuvassa. Opiskelijaelämä on taakse jäännyttä ja työelämä kutsuu joka aamu. Kun ennen jaksoi painaa kesät talvet Palloseuran parissa, niin nyt alkaa väkisinkin joku jäämään kelkasta. Se kortti osui jääkiekon lähes merkityksettömiin runkosarjaotteluihin.

Olen kotona klo 17. Hallille pitäisi mennä bussilla tai lähteä ajamaan kaupungin eri puolelta. Hyvä, että kotona ehtisi ruokaa syömään. Vapaa-aikaa on nukkumaanmenon ja työstätulon välissä vain kuutisen tuntia. Haluanko uhrata siitä kokonaisuudessaan lähes neljä tuntia Tepsille? Mulla on kausikortti, mutta entä ne, joiden pitäisi vielä maksaa lipusta ja parkista? Kynnys on yhä korkeampi.

Iso asia on myös se, ettei jääkiekko-ottelu tai TPS ei ole tällä hetkellä mikään "juttu". Ei kukaan kysy "olitko hallilla?". Parhaat palat ja koosteet näkee netissä, media ja some on joka nurkassa. Tiedän, mitä hassua neloskentän niilo teki pelissä, vaikka en ollut paikan päällä.

Väitän, että moniin poisjääneisiin kavereihini pätee sama asia: Matseissa ei enää käy tuttuja -> kausikortti jää pois -> kynnys tulla itse matsiin on taas korkeampi. Miten nämä tutut saisi takaisin? Erittäin hyvä ja vaikea kysymys. Ei kyse ole hinnasta. SItä on vain helppo syyttää. Nämä kommentit herätti minussa ajatuksia:


Sateinen tiistai marraskuussa ja Pelicans ei herätä arkipäivänä peruskatsojasss intohimoja, mutta nyt pitäisi takoa, kun rauta on vielä kuumaa. Ei voida vain olettaa nykyään, että kun joukkue voittaa koko ajan, niin ihmiset saapuvat halliin. Ei vain enää toimi.

Ainakin minä kaipaan yllyttämistä ja yhteisön rakentamista. Innostuin hetkeksi piipahtaneen markkinointijohtajan aikaansaannoksista ja raikkaasta otteesta. Markkinoinnin on oltava osuvampaa ja vetoavaa. "Jore kutsuu sut huomenna huippukivaan perhematsiin!" ei sytytä.

Jotenkin itselläkin on tullut sellainen olo, ettei arkimatseihin ole mitään asiaa. Tietää, että hallilla on tyhjää ja telkkarista näkee pelit itselle mieluisammasta kuvakulmasta. Harmihan se on, sillä mielummin peliä hallilta katsoisi. Uskon monen muunkin ajattelevan samoin ja näin negatiivinen kierre on valmis.

Hyvin kiteytetty. Varmasti lähes kaikki aktiiviset Tepsin seuraajat tietää tämän. Kyllä se vain vaikuttaa, halusi tai ei.

Porukalla tuntuu myös unohtuvan se, että tätä laivaa ei todellakaan hetkessä käännetä. Suunta on varmasti oikea, mutta kaikilla on liian hyvin muistissa vuosikausien taaperrus ja taistelu Liiga-paikan pitämisestä, että jollain muutaman ottelun voittoputkilla ei käytännössä ole juuri mitään vaikutusta.

Pitää nähdä ehdottomasti iso kuva. Jos 2010-luvulla vielä höpistiin 90-luvun kultavuosista, niin korpivaelluskin on ihmisten mielessä aika monta vuotta. Osa satunnaiskatsojista elää ihan torikaffehuhujen perusteella ja niissä TPS on yhä alisuorittaja - vaikkakin valoa näkyy tunnelin päässä. TPS:n markkinointi pitää olla hereillä tässä. Ymmärrän, että muutoksia tehdään, mutta jossain vaiheessa pitää osata arvostaa itseään. Kuinka kauan pelaajat puhuu telkkarissa, että "suunta on oikea" ja "opetellaan taas voittamaan". Milloin se kääntyy siihen, että muutos on jo tehty? Tilanne ns. normalisoituu?

Varsinkin tuntuu ettei nuorisolle (jos sitä kiekko 90-luvun tavoin kiinnostaakaan) TPS taida olla edes suosittu joukkue johtuen varmaankin menestyksestä. Vanhemmassa polvessa yhä on monen valinta. Valitettavasti TPS kuitenkaan ole samalla lailla iso juttu enää Salossa asti.

Tarjontaa on paljon. Salosta pääsee nykyään parilla eurolla helposti vaikka Helsinkiin KHL-matsiin. Salossa arvostetaan yhä enemmissä määrin oman kylän urheilua. Vilpas on iso juttu. Ei ole tarvetta lähteä hakemaan urheiluelämyksiä Turusta.

Kannattaa muistaa että Palloseuraa vihataan lähes yhtä paljon Turussa mitä siitä pidetään. Omassa kaveripiirissäkin moni on sellainen joka ei missään nimessä kanna euroakaan Tepsin laariin(TuTo ja Inter fanit). Osa tästä sakista kuitenkin aina heltyy kun Tepsi jotenkin pärjää (pleijareissa), jolloin voidaan saapua Artukaisiin kanattamaan Turkua.

Hyvä pointti. Opiskelukaveritkin puhuvat vähättelevästi Tepsukasta. Silloin tällöin kiva käydä kupilla kiekon yhteydessä, mutta ei seura muuten kiinnosta. Esimerkiksi TuTossa divarikoripalloa pelaavat symppaavat myös kiekko-TuToa. Eivät ehkä käy aktiivisesti peleissä, mutta symppaavat kuitenkin.

Turku nyt vain on kunnon gloryhunt kaupunki, vähän kun pärjätään ja ollaan pleijareissa/finaalissa ihmiset löytää hallille, muttei runkosarja läpsyttelyihin.

*Koko Suomi. Mutta Turussa toki ilmiö on voimakkaampi. Tai sitten se johtuu suuresta kapasiteetista. Jossain Pertunmaan liepeillä on yleensä 3000 katsojaa ja gloryhuntkiimassa 4500. Ei kukaan huomaa eroa. Turussa on 4500 ihmistä ja kun huntataan, Artukaisin paukahtaa 10 000. Siinä on vissi ero.

Lopuksi pieni ajatusleikki. En tiedä ontuuko idea, mutta yritetään.

Nokia oli suurin ja kaunein. Maailmanvaltias. Nokia romahti ja siitä tuli huono vitsi. Vaikka Nokia tekisi uuden tulemisen ja olisi esimerkiksi älypuhelimissa kuudenneksi suurin valmistaja koko maailmassa, osaisiko kukaan enää arvostaa Nokiaa Suomessa? Olisiko Nokia enää mikään "juttu", jonka kaikkien olisi saatava?
 
Viimeksi muokattu:

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Olin menossa Ticketmasterin sivuilta katselemaan lippuja lauantain Tappara-matsiin, kun tuollainen ponnahti ruudulle. Loppuvuoden matseihin sais liput 80€:lla tai loppukaudeksi 200€:lla. Ei tietysti joka katsomoon, mutta kuitenkin. Katso kuvasta tarkemmat tiedot katsomoista.

Voimassa vain 24h nyt tämän viikon perjantaina Black Fridayn vuoksi. Pitää kyllä katsella vähän kalenteria, josko vaikka ostelis ainakin tuon loppukauden osalta...
 

Liitteet

  • TPS_BF.jpg
    TPS_BF.jpg
    973,2 KB · kertaa luettu: 381

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Olin menossa Ticketmasterin sivuilta katselemaan lippuja lauantain Tappara-matsiin, kun tuollainen ponnahti ruudulle. Loppuvuoden matseihin sais liput 80€:lla tai loppukaudeksi 200€:lla. Ei tietysti joka katsomoon, mutta kuitenkin. Katso kuvasta tarkemmat tiedot katsomoista.

Voimassa vain 24h nyt tämän viikon perjantaina Black Fridayn vuoksi. Pitää kyllä katsella vähän kalenteria, josko vaikka ostelis ainakin tuon loppukauden osalta...

Todella hyvännäköinen kampanja. Vielä olisi voinut mainita "säästät XX summan rahaa ostaessasi liput nyt!!" koska se suomalaisia aina tarjouksissa kiinnostaa.

Hienoa, että uusia lippukampanjoita syötetään jatkuvasti ulos, kun edellinen päättyy.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Säikähdin aluksi, että mitäs ihmeellistä tuossa nyt on. No, katsomovaihtoehdot onneksi poikkesi.

Muutama vuosi sitten harkitsin loppukauden kausaria näillä main vuotta. Katselin D-päätyä tuolloin, johon oli tuon 200e.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Olisipa kiva julkisuus boosti taas, jos saisi yleisöennätyksen aikaiseksi. Uskon, että tällaiset yksittäiset meriitit (sarjataulukon kärjessä oleminen vaikka vaan hetkellisesti, 1000. voitto jne) sekä posiitivset uutisoinnit ruokkivat pikkuhiljaa sitä myönteistä fiilistä ja julkisuuskuvaa, jolla saadaan (edes) pikkuhiljaa lisää yleisöä.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joukkue ansaitsee tuen. Huomenna toivottavasti nähdään halli pullollaan. Kaikki alle 8,5 kilon on pettymys jota tä meidän jengi ei ole ansainnu
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Yleisömääriä ei ainakaan saa nousuun sillä että hävitään joka kerta kun on enemmän porukkaa hallilla.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Tämä ketju on näköjään avattu 31.1. 2007 ja katsojakeskiarvo tuolloin 6174. Ja taivastellaan vähiä lukuja. Ikuisuuskysymys..
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Kävin eilen etäkannattajana ensimmäisen kerran tällä kaudella paikan päällä TPS:n kotiottelussa. Varmaan oli ihan otollinen pelikin (kärkikamppailu lauantai-iltana), mutta minusta Eskolan porukka on tehnyt varsin kiitettävää työtä. Siis huomioiden ottelutapahtuma sekä joukkueen urheilullinen anti. Molempien osalta tuote on aivan liigan kärkipäätä (tai kaikki lajit huomioiden maan kärkipäätä).

Ja turpiin tuli eilen joo, mutta melko hyvällä pelillä ja jopa ottelua halliten sarjakärkeä vastaan. Loppuun asti taisteltiin ja saappaat jalassa kaaduttiin. Noilla otteilla kotiottelut päättyvät jatkossakin useimmiten kotijoukkueen voittoon.

Turkulainen yleisö on totta tosiaan melkoisen kriittistä, jos ei tuo tuote kelpaa.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ottelutapahtuma oli tosiaan hyvä ja sain viedä 2vuotiaan esikoispoika ensimmäistä kertaa hallille. Hän oli häkeltynyt ja lastenmaailmasta isot plussat. tunnelmasta myös plussat ja itse pelistä. Olen kuitenkin niin kriittinen, että vaikka hyvällä pelillä hävitään ykköselle, niin silti otan itsekkin osumaa tappiosta. Enkä taas hetkeen hallille aijo. Tilanne olisi eri, jos noita pelejä ei näkisi niin helposti kotisohvalta. Tuote on mielestäni todellakin kunnossa, mutta itse koen tappiot raskauttavina, enkä täten palaa hallille aivan heti. Eri asia, jos esim ryyppääminen kavereiden kanssa kiinnostais, niin siihen nuo vkl kotipelit on loistava paikka. sitä lienee vaan vaikeaa mainostaa, että täällä on hyvä ottaa soppaa, jotta yleisömäärät nousisi.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista, eipä ole koskaan tullut kovin syvällisesti ajateltua, miten eri ihmisillä peli tulos vaikuttaa niin eri tavoin. Poislukien nyt tietty se, että ihan ala-arvoinen pelisuoritus tuskin sykähdyttää ketään. Jos unohdetaan ihan rökäletappiot ja puhutaan kohtuu tasoisista peleistä, niin itsekin otan kyllä tappiot aika raskaasti, mutta mikäli pelissä on ollut sykettä, se päinvastoin lisää voiton odotusta ja tavallaan inspiroi menemään seuraavaan peliin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään tiistaina ässiä vastaan oli ilmoitettu popula 4897. Osaako joku tilastoneuvos arvioida miten tämä suhteutuu viikonpäivä ja vastustaja huomioiden lähihistoriaan?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tänään tiistaina ässiä vastaan oli ilmoitettu popula 4897. Osaako joku tilastoneuvos arvioida miten tämä suhteutuu viikonpäivä ja vastustaja huomioiden lähihistoriaan?
Pers'karvatuntumani on sellainen, että Ässiä vastaan mikä tahansa alle 6.000 lukema on huono.

EDIT:

La 31.10.2009 TPS - ÄSS 1- 4 7114
Ti 12.01.2010 TPS - ÄSS 4- 5 4461
La 30.10.2010 TPS - ÄSS 2- 4 6471
Pe 10.12.2010 TPS - ÄSS 1- 4 5419
Ti 01.03.2011 TPS - ÄSS 4- 8 5632
La 17.09.2011 TPS - ÄSS 1- 4 6121
Ti 21.02.2012 TPS - ÄSS 2- 4 6026
La 06.10.2012 TPS - ÄSS 2- 2 6411
Pe 28.12.2012 TPS - ÄSS 0- 2 6505
Ti 12.03.2013 TPS - ÄSS 1- 1 6013
La 14.09.2013 TPS - ÄSS 6- 3 7263
Pe 17.01.2014 TPS - ÄSS 2- 1 4020
Pe 07.02.2014 TPS - ÄSS 2- 3 4720
La 18.10.2014 TPS - ÄSS 5- 4 6502
To 04.12.2014 TPS - ÄSS 1- 2 5878
La 14.02.2015 TPS - ÄSS 3- 0 5602
- - - 07.09.2015=> YLÄKATSOMOT PIDETÄÄN ARKIOTTELUISSA SULJETTUINA - - -
Ke 18.11.2015 TPS - ÄSS 1- 3 4705
Ti 26.01.2016 TPS - ÄSS 4- 3 4675
To 04.02.2016 TPS - ÄSS 4- 2 3845
Ti 29.11.2016 TPS - ÄSS 3- 1 4897


Noh... tämän illan yleisömäärä peilaa oikein hyvin parin viime kauden lukemia. Vähänkään pidemmällä tarkastelujaksolla lukema on jopa tiistaipeliksi huono.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös