Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 731 989
  • 3 722

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
CHL:ää voisi hehkuttaa nyt kyllä Turussa voimakkaammin, kun taas päästiin pykälää pidemmälle tuossa.

Tällä hetkellä toki on se ikävä homma, että TPS:n taso heittelee vielä jonkin verran ja seuraavasta matsista voi taas tulla 0-5 turpaan jolloin ei hyvinkään markkinoitu peli tuo ihan tavallisia tuulareita seuraavaan peliin, koska viimekaudellakin ja sitä edeltävänä jne.

Toivottavasti seuraavalla kierroksella yleisömäärä oltaisiin saatua vähintään tuplattua, ainakin mua nappasi eilinen matsi suuresti ja odotan innolla jatkopelejä, toki mä nyt oon hiukan poikkeustapaus muutenkin, kun tällä kaudella semifiiliksissä lähes kaikesta, mut silti.

Pudotuspelejä ei HK-areenalla ole liigaa viimevuosina pelattu, CHL:ää isommin ja rohkeammin esille vaan Turus nyt.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Aikamoinen pettymys oli eilinen yleisömäärä, olisi odottanut että kun vihdoin on mahdollisuus päästä playoffeista jatkoon niin väkeä olisi tullut edes lähelle Liigan keskiarvoa. Ilmoitetussa luvussakin (3392) tuntuu olevan aika paljon ilmaa.

Oliko sitten liian tuttu ja tylsä vastustaja CHLään, eikö CHL yleisesti kiinnosta, vai kummitteliko vielä viimeisimmän SaiPaa vastaan pelatun kotiottelun tulos?

Toivottavasti väki alkaa löytää tämän tapahtuman kun joukkueet vähenevät.

Tässä on nyt muutaman viikon setti päällä, jossa on kaksi peliä kotona per viikko. Joten varmaan osa poimii ne, mihin on varaa. Ja toisaalta tiedän, että televisiointi söi ainakin muutaman potentiaalisen asiakkaan juuri priorisoinnin vuoksi, kun arkena piisaa muitakin kiireitä. Peliä katsottiin kyllä, mutta toisalla, viittaan tällä aikasempaan viestiini.

Sinänsä tämä on kyllä jännä juttu, koska koko ajan on jauhettu, että "kunhan peli kulkee, yleisö tulee halliin". Onko toimintaympäristö sittenkin muuttunut niin paljon (siis se maailma ympärillä), että näin ei enää ole, kuin vasta keväällä tai mahdollisessa lauantaisessa HIFK -matsissa? Mikä on se seuraava lääke? Siksi toistan edelleen sen kysymykseni, joka kertoisi paljon: moniko katsoi pelin eilen, siis hallilla + television ääressä Turun seudulla? Edes arvio jälkimmäisestä?

Noin muutenhan CHL on tuotteena lanseerattu aivan reisille. Harjoituspelikauden höntsät Mestarien liigana, johon tosin ei mestaruuksia tarvita. Prestiisi ja tuotevaikutelma heti kärkeen nollatasoa.

Jokseenkin samaa mieltä. EHL, jossa E = European tai jotain olisi ollut nimenä jo paljon kuvaavampi ja osuvampi.

Ja kyllähän tässä on koko ajan ollut sellainen ääni kellossa, että tämä on tehty pelaajia ja seuroja varten. "Kiva päästä reissuun", "En voi ymmärtää miksi ei yleisöä kiinnosta" -kommentteineen päivineen. Mahdettiinkohan tehdä minkäänlaista kyselyä maksavilta asiakkailta, onko tällaiselle tilausta ja millaisella konseptilla? Nyt runtataan jokunen vuosi ilmeisesti ja toivotaan, että tästä tulisi pysyvämpää. Aika näyttäköön.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Oliko sitten liian tuttu ja tylsä vastustaja CHLään, eikö CHL yleisesti kiinnosta, vai kummitteliko vielä viimeisimmän SaiPaa vastaan pelatun kotiottelun tulos?

Omasta vinkkelistäni: eilinen peli kiinnosti hyvin vähän juurikin siksi, että vastus oli liian tuttu ja tylsä. Yleisesti ja ajatuksena CHL sinänsä kiinnostaa enemmän kuin liigarunkosarjavääntö - vaikka valuvikansa siinä onkin, kuten Lehtiloota yllä kirjoittaa - mutta eilinen kiinnosti lähinnä lopputuloksen, ei pelin itsensä näkökulmasta.

Onneksi jatkoon päästiin, ja norjalainen joukkue kiinnostaa jo lähtökohtaisesti paljon enemmän kuin jyväskyläläinen. Toivoa sopii, että siitä edetään jatkoon - ja vastaan tulisi ruotsalainen, ei raumalainen joukkue.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Champions Hockey League voisi minun puolestani vastaa alkaa tästä kohtaa. Vaikka kaikki aiemmin tapahtunut otettaisiin nyt pois, ei TPS, kannattajat tai katsojat olisi menettänyt yhtään mitään. Nimenkin voisi laittaa kuntoon. Mistään mestareistahan tässä ei ole kyse.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Onhan nuo lähtökohdat yleisön houkuttelemiseksi paikalle vähän vaikeita, kun ei CHL vaikuta olevan seuroille tai pelaajillekaan kovin iso juttu haastatteluissa heitetystä hokijargonista huolimatta. Tämä on vastavuoroinen prosessi, seurojen ja pelaajien suhtautuminen liigaan vaikuttaa katsojien mielenkiintoon ja päinvastoin.

Futiksesta vaan mallia ja CHL:ään kunnon rahapalkinnot sekä karsinta- ja loppukilpailupaikkojen jakaminen urheilullisin perustein yms. Arvostus nousee näillä keinoin seurojen ja yleisön silmissä varmasti ihan toiselle tasolle. Harmi, että tämä ei ole jääkiekossa realismia, koska raha ja urheilullisen tason laajuus.

En oikein osaa sanoa, mitä tälle liigalle pitäisi tehdä. Periaatteessa kehityspotentiaalia on, mutta niin on myös isoja haasteita. Eikä tilannetta helpota sekään, että kiekkoviihdettä tarjotaan sekä kansallisella että kv. tasolla aivan liikaa (esim. arvoturnauksia liian tiheään ja koko ajan laajenevan kotimaisen liigan myötä myös runkosarjapelejä liikaa).
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä toi CHL näyttää ainakin yleisöä kuultaessa Keski-Euroopassa kiinnostavan. Se helvetti, missä Tepsikin kävi vierailemassa ja tuomarit paskoivat housuun, muistatteko? Ehkei ihan samanlaista, mutta ainakin CHL voisi olla pari-kolme vuotta ilmaiskanavilla, jotta suomalainen kiekkoyleisö saisi paremman kosketuksen siihen. Nyt se on vain joku kaukainen harjoitteluturnaus.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
SM-Liigaan vain 12 joukkuetta, 8 poffeihin ja viiminen karsii mestiksen mestarin kanssa. Mestiksen voittaja on selvillä samaan aikaan kun sm-liigan runkosarja on ohi. CHL:ään osallistujamaiden finalistit ei muita, vaikka kuin oltaisiin perustajia. Lippujen hinnat alas, koska nykyään kilpaillaan television ja internetin kanssa niin ei vain voi pyytää lipuista niin paljoa rahaa. SM-Liigan ottelumääräksi 48 niin on aikaa fyysisesti ja henkisesti pelata seehooällät ja maajoukkuepaskat. CHL:n kotipeleihin osallistuvat katsojat osallistuvat automaattisesti chl vieraskiertuepaketin arvontaan. Joku pitkä viikonloppu x-määrää ihmisille sisältäen muutaman pelin + yöpymiset ja safkat. Ei tä ole niin saatana vaikeeta. Sieltä korkeimmalta pallilta se ahnein läskipaska ulos ja toimeksi. Ei tästä tuu yhtään mitää jos kaikki helvetin aatuhämäläiset pelaa liigakiekkoa.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
16.10. TPS-HIFK -matsi on Student Game, eli korkeakouluopiskelijoille tarjotaan lippua 11e hintaan. Nopeimmat pääsevät vielä bussillakin hallille ja takaisin. Lipunmyynti aukesi tänään ja jo 300 lippua on myyty. Ihan hyvin siis. Toivottavasti löytäis kansa hyvin hallille tuolloin. Perjantaikin vielä, niin eiköhän tuonne ihan hyvä tunnelma saada. :)
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän tuossa lippujen hinnoittelussa voisi kieltämättä olla pientä miettimistä jos tuo on joku erikoistarjous olevinaan, että opiskelijalippu maksaa 11 euroa? Viisi vuotta sitten se oli vielä normihinta opiskelijalipulle sen jälkeen, kun hintoja korotettiin ihan merkittävästä v. 2010 mestaruuden innoittamana. Inflaatio on kuitenkin ollut tuon jälkeen koko ajan käytännössä 0 % ja pelien televisiointi edistynyt huomattavasti, vaikka taisi tuolloinkin jo Urho olla. Nykyisin kun seuroille napsahtaa tv-sopimuksesta kausittain kai se 900 000 euroa kuin Manulle illallinen, niin luulisi seurojenkin ymmärtävän, että ei tämä ole mikään puhdas lisätulo vaan se on ainakin osittain pois pääsylipputuloista. Siinä voivat sitten seurat käyttää harkintaa myydänkö sama määrä lippuja vähän halvemmalla, pienempi määrä samaan hintaan vai huomattavasti pienempi määrä kalliimmalla.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
No sitä en tiedä, mitä TPS tuosta lipusta pyytää. Tuolla hinnalla pääsee kuitenkin matsiin, ja jos on nopea niin ilmaisella bussikyydillä ja vielä takaisinkin + jatkobileisiin. Normaaliin peliin opiskelijalippu maksaa 11,5€.

On tuossa varmasti jonkinlainen diili Tepsin kanssa sovittu.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Kannattaa ottaa huomioon, että kyseessä on vielä HIFK-ottelu eli tuossa olisi normaalisti sen 3(?)€ kalliimmat liput kuin tavallisiin peleihin, eikös näin?
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti mahdollisimman moni opiskelija eksyisi Mutkaan, katsomo on kuin luotu heille. Siellä saa örveltää ja mekkaloida pienessä hiprakassa niin paljon kuin itse jaksaa. Katsomoonhan pääsee vaikka paikkalippu/kausikortti olisi jonnekin muualle hallille, moniko oli tästä tietoinen ennen kuin HC siitä eilen "tiedotti"?
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti mahdollisimman moni opiskelija eksyisi Mutkaan, katsomo on kuin luotu heille. Siellä saa örveltää ja mekkaloida pienessä hiprakassa niin paljon kuin itse jaksaa. Katsomoonhan pääsee vaikka paikkalippu/kausikortti olisi jonnekin muualle hallille, moniko oli tästä tietoinen ennen kuin HC siitä eilen "tiedotti"?
Ite en ainakaan ollut asiasta tietoinen. Täytyy kattoo, jos tänään sinne eksyis.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kohta 8 erää kotona liigaa ilman että ovat saaneet maalin maalia aikaiseksi. Tänään myös niin tylsä peli että yleisö taitaa nukkua katsomossa. Itse olin aikeissa mennä seuraavaksi katsomaan TPS-Tappara peliä parin viikon päästä, mutta pitää harkita vakavissaan - on meinaan vähän helvetin tylsää katsottavaa olleet viimeiset kolme kotipeliä.

*edit* Taidan olla kännissä vaikka en ole juonut mitään. Eihän tässä vielä ole kahdeksaa erää lähelläkään, viisi erää vasta mennyt. Tämän päivän osalta kyllä on ihan toisinto Kookoo -pelistä, ei vaan kulje niin ei kulje. Yleisöllä varmasti mukavaa, pe-ilta, viikonloppu alkamassa ja huippumatsi kaukalossa.
 
Viimeksi muokattu:

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
On kyllä ihan hirveää kuraa tämä kotipelaaminen. Maalinteko näyttää mahdottomalta ja Tepsi pyörii kulmissa. Kyllä tuohon tarvittaisiin joku edes suurinpiirtein säädylliseen avaussyöttöön kykenevä pakk nyt kun Nummelin on taas sairastuvalla.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kun TPS esittää kotijäällään jatkuvasti tallaista scheissea, ei ole mikään ihme, ettei katsojia suuremmalti kiinnosta vaivautua halliin nykyisenllaisia kärsimysnäytelmiä katsomaan.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Siis jumalauta halvin lippu 20,50e yks kerta ja takkiin tulee! On se nyt helvetti, että pitää hävitä kotona koko ajan aivan munattomilla esityksillä. TPS-KooKoo 0-1, TPS-SaiPa 0-5 ja TPS-JYP 1-4. Täyttä kuraa. Ei kannata tulla. Ja ei, ei lämmitä CHL-voitto tai jonkun Sportin voitto vieraissa, jos kotona paskotaan housuun suurin osa matseista. 5000 katsojaa perjantaina on ihan hyvin tässä lamassa, mutta ensi kerralla saattaa olla taas vähemmän.

En kuullut tänään hallilla mitään positiivista koko ottelutapahtumasta. Omaan mieleen on ollut tähän asti vain kahvi ja lihapiirakka, sekä tietenkin tanssitytöt..
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Rote Saun teksti ilmaisee myös omatkin tuntemukset, iso lampaanperse koko joukkueelle.
Kyllä vitutti taas hallilla sen verran ettei meikäläistä seuraavassa kotimatsissa todellakaan tule näkymään.
Kotiyleisön edessä ei pidä perseillä liiaksi.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
HC TPS
7 t ·
Tasan viikon kuluttua maanantaina TPS lanseeraa dynaamisen lipunhinnoittelunsa!
Sen kunniaksi myymme käteiskaupalla maanantaina 19.10. aamulla klo 8-9 HK Areenalla 200 kappaletta lippuja 20.10. pelattavaan TPS–Ilves-otteluun hintaan 5 euroa kipale! Tarjoamme aamukaffen samalla!


Kyseessä siis Tepsin FB-päivitys. Peukkua tälle.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
HC TPS
7 t ·
Tasan viikon kuluttua maanantaina TPS lanseeraa dynaamisen lipunhinnoittelunsa!
Sen kunniaksi myymme käteiskaupalla maanantaina 19.10. aamulla klo 8-9 HK Areenalla 200 kappaletta lippuja 20.10. pelattavaan TPS–Ilves-otteluun hintaan 5 euroa kipale! Tarjoamme aamukaffen samalla!


Kyseessä siis Tepsin FB-päivitys. Peukkua tälle.

Yritystä on, hienoa!

Varmaan kannattaa vielä varmistaa viestin läpi meno niille, joilla ei ole Facebook -tunnuksia (näitäkin on), sekä mahdollisuus olla maanantaina tuohon aikaan jossain muualla kuin töissä. (Vaikkapa 40 vuotta seuraa seuranneet herrasmiehet, jotka nauttivat ansaittua eläkettään, saattaisi joku tulkita...)

Ja seuraavan kerran voisi kokeilla vaikka hieman ripotella pisin kaupunkia noita myyntipaikkoja (Prismat ja Citymarketit = helppoa pysäköintiä?), aikamoinen matka hakea lippua vaikkapa Kaarinasta ja sitten kiiruhtaa työpaikalle.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itsekin tykkään tästä. Miten paljon sitten lopulta auttaa yleisömäärien nousuun on toinen asia.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä juttu. Kymppi on minun mielestäni ihan ok summa päätykatsomon istuma/seisomapaikasta Liiga-otteluun. Kenenkään talous ei pitäisi tuollaisesta kaatua, vaikka kävisi useamminkin peleissä. Nyt täytyy vain saada mainostettua tätä mahdollisuutta mahdollisimman hyvin. Liian usein on käynyt niin, että erilaisia halvennettuja lippupaketteja on myynnissä, mutta niistä ei kantaudu tietoa tavalliselle tallaajalle. Ainakin Turun Sanomiin olisi hyvä saada tästä joku isompi juttu ja muutenkin pitää esillä esim. somessa ja Tepsin sivuilla.

Etuna tässä on TPS:n kannalta se, että saadaan paremmin ennakoitua lippujen menekkiä. Itse olen usein ihmetellyt, miksi lippuja ei myydä esim. ennakkoon juuri muutamaa euroa halvemmalla kuin sitten paikan päällä. On jotenkin käsittämätöntä, että ihmiset viitsivät jonottaa johonkin perus arkipeliin siellä hallin edessä ulkona, kun lipun saa kätevästi ostettua Lippupalvelusta etukäteen. Sitten valitetaan kun ensimmäisestä erästä jää puolet näkemättä ja kaikilla on vitutus päällä.

edit: Hyvää on myös se, että tämä koskee myös B-katsomoa. Tunnelman kannalta on edullista, että B-päädyssä on mahdollisimman tiivistä ja paljon porukkaa, koska kannattajakatsomon äänenpito leviää parhaiten juuri noiden katsomoiden kautta.
 

-TMA-

Jäsen
Etuna tässä on TPS:n kannalta se, että saadaan paremmin ennakoitua lippujen menekkiä. Itse olen usein ihmetellyt, miksi lippuja ei myydä esim. ennakkoon juuri muutamaa euroa halvemmalla kuin sitten paikan päällä. On jotenkin käsittämätöntä, että ihmiset viitsivät jonottaa johonkin perus arkipeliin siellä hallin edessä ulkona, kun lipun saa kätevästi ostettua Lippupalvelusta etukäteen. Sitten valitetaan kun ensimmäisestä erästä jää puolet näkemättä ja kaikilla on vitutus päällä
Tällä kaudellahan Tepsin peleissä on ollut juuri tuo käytäntö, että ovelta liput maksavat pari euroa enemmän kuin ennakkoon. Onkohan tuo vielä ns. peruskatsojan tiedossa, niin sitä en osaa sanoa.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Itsekin tykkään tästä. Miten paljon sitten lopulta auttaa yleisömäärien nousuun on toinen asia.

Voi jumalauta, ihan oikeasti. Dynaaminen hinnoittelu, mennään kaikki hallille. Misä mun ajohanskat on? Voitollista peliä, maaleja, taklauksia, turkulaisia tulevia tähtiä, toimivaa palvelua hallilla, saatana pieni toivo menestyksestä&mestaruudesta, joku ilmiö, vaikka valo-, aarnekärpänen tjsp. Mutta dynaaminen hinnoittelu, ei vitulla päähän, en jaksa sen takia lähteä pk-seudulta lähteä, sorry asianomaisille. Ei pysty, etenkin kun häviämme joka toisen pelin 0 - jotain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös