Mitä on tehtävä?

  • 210 467
  • 1 297
Tila
Viestiketju on suljettu.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Filosofem kirjoitti:
En silti kaataisi tätä soppaa maalivahdin harteille.

Kuten kirjoitin, en minäkään. Mutta jotain on tehtävä. Usko pois, joukkue ei kestä tällä hetkellä sitä, että Jokereissa ei ole voittavaa maalivahtia eikä voittavaa valmentajaa. Koko joukkueen peli on sekaisin.

Jostain on aloitettava. Minä äänestin jo, että aloitetaan maalivahdin vaihtamisesta.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
cobol kirjoitti:
Jostain on aloitettava. Minä äänestin jo, että aloitetaan maalivahdin vaihtamisesta.

Mutta riittääkö se? Riski on myös olemassa toiseen suuntaan, eli: hankitaan uusi ja "hyvä" maalivahti, joka saapuu epävarmaan ja sekaiseen joukkueeseemme. Puolustajat käpeltävät edelleen ja uudenkin veskarin urakka alkaa mollivoittoisesti. Itseluottamus menee ja hyväkään maalivahti ei kykene joukkuetta yksin nostamaan tasolleen. Eli = pilataan (uudenkin) hyvän maalivahdin peli ja itseluottamus huonosti toimivalla joukkuepelillä. Eiköhän Kööringillekin about näin ole käynyt?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
demitra kirjoitti:
Miksi esim. Uronen ei päässyt tähän pelin mukaan, vaan otteluun lähdettiin vajaalla hyökkäyskokoonpanolla.
Tämän ketjun otsikon kysymys on niin helvetin vaikea, että vastaan vain tähän helppoon kysymykseen. Omista A-junioreista ei Jokereille apua ole eikä tule. Tähän on mielestäni kaksi selkeää syytä;

- A-junioreilla on vähintäänkin riittävästi tekemistä siinä, että klaaraavat itsensä kuiville. Pahin skenaario eli putoaminen alemmalle tasolle ei ole mahdoton ja jos näin kävisi, se olisi täystuho. Rauha siis a-junioreille.

- Toinen syy on sitten se, että A-junioreissa ei yksinkertaisesti ole sellaisia yksilöitä, jotka millään tavoin voisivat tässä vaiheessa liigajoukkuetta auttaa. Kyse on nuoresta joukkueesta, jonka taitavimmat pelaajat ovat liian heiveröisiä liigaan ja toisaalta esim. lupaava maalivahti Hovinen ei ole vielä valmis liigaan.

Eli ei apua omista junnuista. Ei edes tilapäisesti paikkaamaan pelaajavajetta.

Jotakin on silti tehtävä, mutta mitä ? Minulla ei ole hajuakaan. Vaikka tätä tilannetta ja näitä ongelmia miten on koettanut pohdiskella niin millään ei tahdo löytyä oikeaa lääkettä. Oikeastaan ainoa taho, jolle voi antaa puhtaat paperit on seuran johto !! Onko näin ollut koskaan ennen, johto on toiminut hyvin, mutta silti kaikki menee päin persettä ? En minä ainakaan muista ja melkeipä vaadin Masalta mokia, että voisi kaataa nämä ongelmat hänen niskoilleen. Tämä on liian vaikeaa näin.

Ostetaan veskari, vaihdetaan valmentaja, ulkoistetaan pelaajia ja hankitaan uusia, mennään näillä, uskotaan homman vielä kääntyvän itsekseen, huudetaan Aravirta apuun tai jotain.

Edit. Vittu mä keksin. Mä katson töllöstä illan länkkärin.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Filosofem kirjoitti:
Ongelma on selvästi korvien välissä ja/tai huonossa valmennuksessa. Enemmistön tapaan minäkin olen Waden suhteen joustava ja annan edelleen lisäaikaa. Tosiasia kuitenkin on, että pelin on parannuttava. Voittoja on tultava. Kaikki tarvittavat palikat tähän yhtälöön on Waden käsissä. Uskon ja luotan, että peli on ratkaisevasti paranemaan päin ja Jokerit kääntää kurssinsa voittoisaksi seuraavissa otteluissa. Ennen maaottelutaukoa Jokereilla on kahdeksan peliä, joista peräti kuusi on himassa. Nyt tai ei koskaan.
Ongelma on huonossa valmennuksessa ja perustelut sille Wadelta puuttuu auktoriteetti tähän hommaan ja kokemus.Lukkarisesta taas puhuttiin ,että mies on laitettu katsomo valmentajan rooliin Vepun tulon myötä.Itse tiistain pelin Canalilta seuranneena huomasin että Lukkarila edelleen oli Jokereiden vaihtoaitiossa joten mikä on tässä se totuus? Kuinka moni muuteen muistaa sen tosiasian kun Lukkarila oli naisten maajoukkueen peräsimessä muistaakseni viime olympialaisissa.Seurauksena oli se että naisten maajoukkue oli neljäs ja tyytymätön Lukkarilan tapaan valmentaa. Joten hedelmät eivät ole kovin hyvät.

Mitä nyt täytyisi tehdä? Tässä muutamia vaihtoehtoja:
a) mennään näin ja otetaan voitto silloin tällöin ja odotetaan koko kauden , että peli joskus aukeaa.Tämän vaihtoehdon plussat ovat siinä , että Wade saa jatkaa ja saa aikaa ja osa kannattajista on tyytyväisiä.Miinukset taas siinä ,että ei taideta päästä edes säälipleijareihin jos pisteitä kartuu tätä vauhtia kun nyt on tullut.

b) uusitaan valmennusjohto.Otetaan kokenut valmentaja jolla on auktoriteettia Waden kaveriksi.Plussat ovat siinä , että peli saattaa aueta ja Jokerit pelaa mestaruudesta. Miinukset taas siinä että homma ei jostain syystä onnistukkaan.

c) Valmentajan ( myös Lukkarila) lisäksi vaihdetaan muutama pelaaja lähinnä liipasimella ovat Mapletoft ,Beaudoin ja Goering .Lisäksi hankitaan vielä yksi uusi pakki!
 

Filosofem

Jäsen
cobol kirjoitti:
Jostain on aloitettava. Minä äänestin jo, että aloitetaan maalivahdin vaihtamisesta.

Vaikka normaalisti äänestäisinkin samaa kuin sinä, nyt en ole aivan samoilla linjoilla kanssasi. Väitän edelleen, että tällä hetkellä on "epäolennaista" kuka siellä maalilla seisoo, jos peli on täysin päätöntä haahuilua. Ei siinä maalivahdin vaihtamiset auta. Muutoksen on ensin tapahduttava pelaajien otteissa ja pelikuvioissa.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
bozik kirjoitti:
Edit. Vittu mä keksin. Mä katson töllöstä illan länkkärin.

Myös täällä päätettiin ratkaista Jokerien ongelmat Burt Lancasterin ja Kirk Douglasin avulla.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Masa, eikö sieltä Tsekinmaalta ole löydettävissä pelimiehiä? Mikä pakko on roudata tänne näitä tusina ahl-miehiä surffailemaan.
Paha on pelejä voittaa jos pygmi päästä pari helppoa lähes joka pelissä. Uskomaton määrä suoria vetoja uppoaa ylänurkkiin. Ymmärtäisin jos torjuu edes ensimmäisen vedon ja riparista tehdään maali, mutta nyt menee liian paljon helppoja.
 

Chuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei näin voida jatkaa. Erot sarjassa alkavat jo venymään tuskallisiksi. Homma ei vaan näytä toimivan. Rosteria on paikkailtu se mikä on voitu. Kyllä noilla äijillä pitäisi toimia.

Ei kovin montaa kierrosta tällasta waterloota enää kestä. Nyt jos ei 3 pisteen voittoja ala tippumaan, Wade menköön (Lukkarilaa ei tarvitse edes erikseen mainita). Valmentajaa vaihtamalla ei ainakaan huonompaa tulosta tulisi.

Tai sitten tyydytään viettämään ihan rennosti vaan totaalinen välivuosi ja nautitaan tuskasta.
 
K

kiwipilot

Ei jumalauta, joku vois soittaa vaikka Turgguseen ja kysäistä josko Jortikka haluais tulla takaisin. Ei tunnu olevan kovin tyytyväinen Tepsin meininkiin; ei ole kuulemma tarpeeksi hyviä pelaajia. No, meillähän niitä löytyy: kyllä se on tosi asia että tuolla materiaalilla kuuluisi olla jossain muualla kuin toiseksi viimeisenä. Wade on varmasti huippujätkä, mutta kun ei toimi niin ei toimi. Älkääkä hyvät ihmiset syyttäkö maalivahtia; tuon joukkueen pitäisi kyllä puolustaa ja tehdä tarvittavat maalit, oli maalissa sitten Parris Duffus tai kuka tahansa.

Joku kokenut koutsi ykköseksi ja Immonen kakkoseksi. Taitaa Waltteri itsekin ymmärtää että nyt vain ei rahkeet riitä. Muistan kun syystalvella 1993 Suhonen sai kenkää ja Aravirta astui ruoriin: peli alkoi luistamaan välittömästi. Aravirta rauhotti systeemiit ja peli lokasahti välittömästi uomiinsa; taisi tulla viisi voittoa putkeen ja keväällä mestaruus. Mutta ei homma näin voi jatkua, ei todellakaan.
En epäile hetkeäkään etteikö Jokerit olisi keväällä pleijareissa mutta kai sinne lähdetään mieluummin neljän sakista kuin kahdeksannelta sijalta.
 

Juuso74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Eiköhän tätä touhua ole jo katseltu riittämiin. Valmennukselle on annettu enemmän pelinappuloita ja tukea kuin koskaan aiemmin ja tulosta ei vaan näemmä synny.

Maksimissaan kaksi seuraavaa peliä voidaan vielä odotella ihmettä ja kelkan kääntymistä, mutta sekin tuntuu tällä hetkellä turhalta vastuunpakoilulta. Ikoni tai ei, mutta Wade (ja Goon-Surenkin) on pakko laittaa telakalle ja etsiä tilalle joku kokenut sotaratsu maksoi mitä maksoi, näin ei vaan voi enää jatkua. Niin Lukkarila, en viitsi edes sanoa mitä tälle läppärimiehelle voisi tehdä (liittyy saunaan, muttei saunomiseen...)

Jos ei tällä rosterilla pärjää tämän vuoden liigassa, niin vikaa on kyllä jossain ja pahasti. Maalivahtiosasto kaipaisi vielä vahvistusta (Pikku-Kallesta ei ole iloa kuin satunnaisten väläytysten muodossa), mutta muuten pitäisi pelimerkkien riittää taistelemaan runkosarjan sijoista 1-4.

Uuden valmentajan löytyminen voi sitten olla ihan oma lukunsa. Moni on huudellut Aran perään mikä ei varmasti olisi ollenkaan huono vaihtoehto. Oma märkä uneni on Jortsun comeback. Äijä on haistatellut Turun suunnalla siihen malliin seurajohdolle, että voi hyvinkin vapautua tehtävistään yllättävän nopeasti...
 

Morgoth

Jäsen
Juuso74 kirjoitti:
Oma märkä uneni on Jortsun comeback. Äijä on haistatellut Turun suunnalla siihen malliin seurajohdolle, että voi hyvinkin vapautua tehtävistään yllättävän nopeasti...

TPSssä on menossa valtataistelu. Ensi perjantaina valitaan uusi TPSn hallituksen pj Ansakseen sijaan ja siihen tämä kaikki taitaa liittyä. Ansaksen ja toivottavasti Narvanmaa aika TPSssä on ohi.

Ainakin Apu-lehden jutussa Jortsu tuntuu varsin sitoutuneelta ja tietää, että tämä on useamman vuoden projekti nostaa TPS tästä suosta.

Teillä on ihan erilaiset ongelmat kuin meillä. Teillä pidetään yhtä ikonia väen väkisin valmentajana, vaikka taidot eivät siihen hommaa selvästikään riitää ja pelaajia mies saa käyttöönsä enemmän kuin voisi toivoa, mutta silti mitään tulosta ei synny. Jokerit ilmeisesti yrittää nyt vaihtaa koko joukkueen ja jatkaa samalla valmentajalla. "Waden nimeen..." taitaa lukae Masan&Hjalliksen pyödällä.... Jokainen tyylillään, mutta nyt kerrankin kun se valmentaja pitäisi vaihtaa niin Hjallis sitä ei tietysti tee.

Meillä taas palkattiin valmentaja, mutta pelaajat unohdettiin ostaa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Morgoth kirjoitti:
Teillä on ihan erilaiset ongelmat kuin meillä. Teillä pidetään yhtä ikonia väen väkisin valmentajana, vaikka taidot eivät siihen hommaa selvästikään riitä. Meillä taas palkattiin valmentaja, mutta pelaajat unohdettiin ostaa.
Otetaan 90-luvun tiukat keskinäiset väännöt takaisin kalenteriin. Teillä ok valmennus, heikko materiaali ja meillä toisinpäin. Tämähän tietää tasaisia vääntöjä, nyt vaan väännetään säälipleijaripaikasta finaalin sijaan. Vaan väliäkö tuolla, jokohan fanijuna Turkuun on varattu.

Ei Wade tai kukaan muukaan koskematon ole. Kuten tässä ketjussa on jo todettukin, isoin asia on Jokerit ja sen jälkeen sitten tulevat Wadet ym. Jos Jokerien menestyminen edellyttää Waden väistymistä se takuulla tapahtuu ja todennäköisesti jollakin muulla tavalla kuin potkuilla.
 

arimäkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juuso74 kirjoitti:
Oma märkä uneni on Jortsun comeback. Äijä on haistatellut Turun suunnalla siihen malliin seurajohdolle, että voi hyvinkin vapautua tehtävistään yllättävän nopeasti...

No huh-huh...märkä uni, jossa esiintyy suomen suurin jorma...mä elän vielä ilmeisesti väärässä ajassa mutta Melan ja Ariman siirto ifk:n riveihin kirpaisee edelleen ihan riittävästi...
jortikan valmentaminen stadissa oli ihan tarpeeksi paha homma ilman, että joku ukkoa vielä takaisinkin kaipaa! Kyllä se nyt on siellä mihin kuuluukin...ei enää Alienin jatko-osia!

Aran olisin hyväksynyt mutta ottaa päähän, että hyvä ukko kävi saastuttamassa itsensä "tosi kovien äijien" koffiparatiisissa...

Wade hoitaa meidät tänä vuonna vielä kepeästi pleijareihin ja sitä enempää en kuluvalta vuodelta toivokaan...
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
"Vastustaja oli vaan parempi..."

Nyt rupeaa kyllä olemaan mitta täys. Saipalle hävitään viimeinen erä 4-0 totaalisen täydellisen fyysisen ja psyykkisen romahduksen jälkeen ja joukkueen valmentaja toteaa että vastustaja vaan oli parempi ja että ei sille mitään voi. Sori vaan, mutta näin ei voi enää jatkua.

Ensinnäkin jokin on todella pahasti vialla jos Saipan tasoinen joukkue (ei millään pahalla, Saipa on hyvä liigajoukkue, mutta ei tässä sentään puhuta mistään NHL-joukkueesta) jyrää Jokerit täysin maanrakoon yhdessä erässä. Ei tuollaisella määrällä taitoa ja kokemusta voi hävitä kolmatta erää 0-4 "koska niin vaan kävi". Jossain mättää nyt todella pahasti, eikä tätä hommaa voi enää olankohautuksella ohittaa.
Toisekseen, vaikka yksittäisessä ottelussa toki voi hävitä, niin Jokereiden tasoisella joukkueella eivät voi tavoitteet olla sellaisella tasolla että tällaisia fiaskoja hyväksytään kerta toisensa jälkeen ilman että kukaan edes pahoittelee asiaa. Jos nyt todellakin aiotaan olla sillä tasolla että Saipalle, Pelicansille, Jypille jne "vain hävitään koska ne on parempia", niin sitten ei nykyinen johto voi jatkaa tehtävissään. Tämä on kylmä tosiasia.

Huomenna (tai oikeastaan jo tänään) pelataan Lukkoa vastaan kotona. Nyt ei enää ole sitten edes sitä yhtä viikkoa aikaa näyttää mitään, vaan muutoksen täytyy tulla seuraavaan vuorokauden aikana, muuten ei ole mitään järkeä jatkaa nykyisellä linjalla. Lukko-pelin verran jaksan vielä uskoa ja tukea nykyistä linjaa (kannustamista en lopeta milloinkaan), mutta jos ei siinä pelissä ole kentällä taisteleva ja voittava Jokerit niin on mielestäni muutosten aika.
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
rasmus kirjoitti:
Paha on pelejä voittaa jos pygmi päästä pari helppoa lähes joka pelissä. Uskomaton määrä suoria vetoja uppoaa ylänurkkiin. Ymmärtäisin jos torjuu edes ensimmäisen vedon ja riparista tehdään maali, mutta nyt menee liian paljon helppoja.

Itsekin olin vähän tyly Pikku-Kallelle tuossa männäviestissä, mutta pakko se on sanoa ettei Göringinkään todellista tasoa ole vielä nähty. Mies kuitenkin pelaa näin helvetin lukossa olevan joukkueen takana.

Minä "äänestän" että ensimmäinen asia mitä pitää tehdä on korjata ongelmat penkin takana. Hankittava uusi/uudet koutsit korvaamaan Wade, mielellään kaikessa hiljaisuudessa eikä siten että Wade saa kylmästi fudut. Sen jälkeen voidaan katsoa miten peli lähtee liikenteeseen, ja sitten päätellä Göringin, Beaudoinin ja muiden jatkosta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Elrith kirjoitti:
Minä "äänestän" että ensimmäinen asia mitä pitää tehdä on korjata ongelmat penkin takana. Hankittava uusi/uudet koutsit korvaamaan Wade, mielellään kaikessa hiljaisuudessa eikä siten että Wade saa kylmästi fudut.

Miten voi hankkia uuden koutsin kaikessa hiljaisuudessa ilman että Wade saa potkut?
 

tilkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Capitals, Bruins, #19
cobol kirjoitti:
- vaikka tästä tulee johtajilta aivan varmasti mulle satikutia - että Lukkarilan persoona hiertää joukkueen sisällä. Wade on ehkä liian kokematon valmentaja osatakseen suodattaa Lukkarilan taholta tulevan linjanvedon sekä kestämään joukkueen huonon menestyksen ja lievän sisäisen kriisin että vielä median luoman hirvittävän kovan paineen.

Jos näin on, niin mitä helvettiä? Ensimmäinen operaatio on Lukkarilan ulkoistaminen koko jokeriorganisaatiosta ja sitten vasta tämä uusi maalivahti. Mutta minä en usko, että Wade saisi kelkan kääntymään, joten lienee, että Wade siirtyy/siirretään alemmas jokerihierarkiassa.
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ongelmia on tasaisesti koko joukkueen pelissä, hyvä muistaa että kolmessa matsissa saadut pisteet ovat lähes kokonaan Goeringin ansaitsemia (Kalpa, HPK ja Hifk). Mielestäni hänet voidaan panna pihalle vasta kun joukkueen muu peli on kunnossa. Voi väittää että Jokereiden kenttäpuoliskolle päästään tällä kaudella hetkittäin niin helposti että en muista moista.

Beaudoinille antaisin aikaa try outin loppuun asti. Hänen tyyppisensä pelaaja voi olla arvokas kunhan tulee kuntoon. On muistettava että AHL-pelaajat ovat lähes poikkeuksetta huonoja syyskaudella tänne tullessaan.

Wade sitä vastoin on nähty. Jos hänelle joukkueen menestys on tärkeää, toivoisin että hän tekisi nopeasti päätöksen jolla hän itse lähtisi tehtävästä pois! Hänellä ei ole kykyjä toimia valmentajana! Olen niin helvetin kyllästynyt katsomaan häntä TV-ruudussa latelemassa latteita kommentteja naama totisena!

Kaksi hyvää ehdokasta: Ara takaisin, tai Jortsu takaisin. Tps:ssä on kuullemma huono henki ja sisäistä taistelua johon Jortikka ei ole tyytyväien. Hommataan kaveri takaisin! Näin umpisurkeaa peli ei ollut koskaan hänen kausillaan (vaikkakin yksi notkahdus oli 03-04).

Pelkään että hieman tuurilla (ja Goeringin huippuillalla) saatu Hifk voitto voi meille olla tuhoksi. Nyt Wade sai 10 matsia lisää aikaa näyttää ettei pystyy olemaan valmentajana menestyvälle joukkueelle!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aravirta

Illan länkkäristä ei apua Jokerien ongelmiin löytynyt. Irtosi siitäkin tosin jotakin, veljeä/jengikaveria ei jätetä ja omaan asiaan/peliin on uskottava. Mutta se siitä, ehkä niitä Jokerien ongelmia on sittenkin haettava pelaajista, valmentajista ja siitä paljon puhutusta pelityylistä. Koetin hahmotella Jokerien pelaajat tämän kauden esitysten perusteella ilman spekulaatioita siitä, millainen jonkun ”pitäisi” nimen tai aikaisempien esitysten perusteella olla.

Puolustuksen osalta voisi sanoa vain Kankaanperän olleen sekä hyvä että varma. Marakin olisi tätä varmasti ollut, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet hänen peliään. Seuraavassa tasossa on ehkä Lepistö, joka ei tällä kaudella todellakaan ole ollut mitenkään erityisen hyvä puolustaja. Helvetin pahoja mokia, tyhmänrohkeaa pelaamista ja ylimielinen ”mä ratkaisen kaikki” asenne. Silti liigan keskitasoa.

Seuraavaan kategoriaan menee sitten hieman keskitasoa huonommat liigapakit. Martikainen ja Latvala kuuluvat tähän sarjaan. Tällaisilla jätkillä tapellaan sijoista 8-10. Ehkä ikä alkaa painaa tai sitten pohjalla on jotakin vammoja. Tiedä häntä.

Jalkanen ja Kalteva ovat alkukauden perusteella ihan ok peruspakkeja, Mestiksessä. Tällaisilla jätkillä ei liigassa menestytä. Piste. Viimeinen kategoria on uudet ja loukkaantuneet eli Norton ja Kantee, heitä ei vielä voi arvostella.

Tällaisen yhteenvedon perusteella puolustus on toiminut juuri sillä tasolla, jota joukkueen sijoitus tällä hetkellä näyttää. Missään nimessä yhtään parempaa ei tämän osa-alueen perusteella olisi edes ansaittu.

Aika samanlainen on tilanne hyökkäyksen suhteen. Hyviin ja varmoihin suorittajiin voidaan laskea Filppula ja Valtonen, siinäpä ne. Keskitason liigapelaajia ovat olleet – niin ketkä ? Mun mielestä vain Pakaslahti, vaikka siis nimiä on paljon, ei tätä kovin laajaksi materiaaliksi voi sanoa.

Hieman liigan keskitasoa huonompia hyökkääjiä ovat olleet Virta, Dahlman, Varis, Kuusisto, Kuki ja Mapletoft. Niinimäki voidaan laittaa tähän samaan kategoriaan ja loput ovat sitten joko uusia tai sairiksella.

Tällaisen yhteenvedon perusteella Jokerit on mielestäni juuri sillä sijalla, jota jätkien peliesitykset edellyttävät. Periaatteessa on ihan turha puhua kovasta materiaalista ja potentiaalista, jos sitä ei saada esille. Pelkästään valmentajien niskaan ei näin monen pelaajan alisuorittamista voi missään nimessä laittaa. Yksittäiset pelaajat saattavat kärsiä vaihtuneesta valmentajasta, mutta kukaan valmentaja ei edes yrittäessään pysty tuhoamaan näin monen jätkän peliä. JOS ei ole harjoiteltu täysin väärin, suurin syyllinen löytyy siis jostakin muualta kuin valmennuksesta.

Helvetin hyvä alustus sille, että nyt alan kallistua siihen suuntaan, että valmentajan vaihto on paras ratkaisu. Ehkä se perkele on sitten edelleen niin, että Suomessa tarvitaan penkin taakse joku räyhääjä tai muulla tavoin suuri auktoriteetti. Tässä tilanteessa me tarvitaan mun mielestä Aravirta. Eihän Aravirta mikään räyhääjä ole, mutta omalla auktoriteetillaan ja samalla rauhallisuudellaan hän voisi saada joukkueen ikään kuin aloittamaan alusta.

Veskarit jätin analysoimatta, vedotaan vaikka siihen, että tämän kauden Jokerien maalivahteja kuuluisi lähinnä sääliä eikä arvostella. Sellaisen joukkueen takana ovat joutuneet pelaamaan.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
cobol kirjoitti:
Miten voi hankkia uuden koutsin kaikessa hiljaisuudessa ilman että Wade saa potkut?
Ainahan on mahdollista tehdä Wadesta jokin kolmosvalmentaja tms. kahvinkeittäjä ;) tai joku valmennuskoordinaattori yms. Kimurantti tilanne Hjalliksella on käsissään Wadessa. Saas nähdä, miten kaikkien kasvot pystytään säilyttämään.
 

Juuso74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
"Tällaisen yhteenvedon perusteella Jokerit on mielestäni juuri sillä sijalla, jota jätkien peliesitykset edellyttävät. Periaatteessa on ihan turha puhua kovasta materiaalista ja potentiaalista, jos sitä ei saada esille. Pelkästään valmentajien niskaan ei näin monen pelaajan alisuorittamista voi missään nimessä laittaa"

Täysin samaa mieltä. Jos ajattelen omia havaintojani joukkueesta, niin ainoa joka on pelannut paremmin kuin mitä ennakkoon ajattelin on Filppula, kaikki muut ovat pettäneet enemmän tai vähemmän, useimmat tosin enemmän...
Mutta, mutta... en jaksa vaan enää uskoa, että Wade on se kuka tämän veneen kääntää oikeaan suuntaan.

Mistä tämä takalukko sitten johtuu? Tavalla tai toisella jäljet johtaa mielestäni vaihtoaitioon ja Tim Thomasin lähtöön liigan aattona (Ärrä-Cupissa touhu näytti vielä olevan edes jollain tavalla kuosissa), valmennus panikoi ja se tarttui pelaajiin tunnetuin seurauksin... Toisaalta onkohan yksikään jengi ikinä mennyt näin pahasti sekaisin yhden pelaajan lähdettyä? Voittihan Edmontonkin Stanley Cupin sekä Gretzkyllä että ilman.

Fakta kuitenkin on, että vaikka maalissa olisi ollut Tretjak parhaiden päiviensä vireessä, niin tuskin se sijoitus kovin paljon kummoisempi olisi, niin perseestä ovat esitykset olleet. Waden sanoin maalivahtien päälle on ulostettu eli Pikku-Kallen syyllistäminen on tavallaan turhaa vaikkei näyttöjen perusteella kummoinen ameriikan apu olekaan.

Vanha fraasi "vaihdettiin valmentaja, kun koko joukkuetta ei voi vaihtaa" saattaa vielä tällä kaudella osoittautua ensimmäistä kertaa urheiluhistoriassa vääräksi, sen verran luottoa Wade tuntuu saavan tutkapari Virmanen-Harkimolta. Henk.koht olen kyllä sitä mieltä, että tällä hetkellä jokainen lisähankinta sotkee tilannetta entisestään huonompaan suuntaan. Uusi mies aitioon ja perusasiat kuntoon, sen jälkeen voi taas ajatella lisähankintoja.

Ja tänään pelonsekaisin tuntein Ilmalaan...Ykköstoiveena, että se Lukkarila tosiaan on siellä katsomossa eikä vaihtoaitiossa.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Ainoa järkevä ratkaisu on heittää Wade helvettiin. Onhan se suuri imagotappio Jokereille kun Wadea on valmennettu pitkään juuri tähän tehtävään. Pelaajissa tämä vika ei ole, niin laadukas miehistö on juuri nyt liikkeellä ja sairastuvalta on tulossa apuja vielä jossain vaiheessa. Ehkäpä Wadelle löytyisi joku suojatyöpaikka vaikka huoltajana?
 

Kims85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hiljaiseloa eläneenä ja palstaa seuranneena on nyt itsekkin avauduttava ja pohdittava missä mättää. Aloitetaan Wadesta. Verrattuna Jortikkaan Wadelta ei löydy sitä ns kuria mitä joukkue tarvitsisi nyt, että lepsuilu kentällä loppuisi.
Siinä missä Wade sanoo, että jotain on tehtävä, big J karjuisi pelaajista ulos viimeisetkin mikki hiiret. Johtamistyylissä on eroja, ja mun mielestäni tän hetken jokerit kaipais penkille toisen Surenkin, toki paremmalla tietotaidolla.

Goehringiä seuranneena on pakko sanoa, että ailahtelee aivan liikaa. Tosin mitä voi odottaa, kun omat pakit seilaavat milloin missäkin? Toki tulee esiin tuo koko-ongelma. Yläkulmat on harmittavan usein auki, ja lähes mikä tahansa joukkue käyttää annetut siimat tämän kauden liigassa. Tarvitaan siis myöskin peittävä maalivahti. Vähän ristiriitaiset fiilikset tästä asiasta tosin, annetaan Kööringin näyttää vielä muutama matsi ja scoutataan valmiiksi tekijämies, jos ei homma tuosta muutu niinkuin epäilen.

Hyökkääjäosastosta paistaa silmään nää uudet ulkomaalaiset Mapletoft ja Beaudoin. Maple todettiin hyvin pian kädettömäksi, joskin omaa melko hyvän vedon. Vaan siitä ei ole hyötyä jos et pääse paikkoihin. Rooli puolustavana hyökkääjänä on sopiva, ja en heittäisi miestä ulos kun on tähän rooliin kuitenkin hyvää tasoa. Tosin ulkomaalaispaikkaan siinä vapautuisi kädelliselle maalintekijälle? Beaudoinin tullessa luin, että on vahva vääntäjä ja omaa maalintekitaidonkin. Maaleja en ole nähnyt, maskimieheksi tosin on huippumies.
Kauden paras pelaajamme on ollut siis I.Filppula, jolla on munaa haastaa vastustajia (toisinkuin Niinimäki, Ilarilla kikat jopa toimivat) ja pelata illasta toiseen omalla tasollaan. Tän hetken joukkue näyttää yksinkertasesti siltä, että kentällä ei saada mitään aikaan, kuin hetkittäin ja se ei valitettavasti riitä. Elihkä keinot mitä tässä voi enää keksiä ovat:

- Wadelle muutama peli aikaa, tosin valmennustyyli ei tuosta muutu mihinkään, ja vaikka on oma poika, niin se on vissi fakta, että pelityyli kusee ja Wade sitä ei pysty kääntämään.
-Goehring ne samat pari peliä, joskin en usko Karlin kasvavan pituutta noiden pelien aikana kovin kummoisesti..
-Yksi maalintekijä. Puhdas sellainen. Ei mahdollisesti kädet omaavaa, perusjanaria, jotka on jo nähty. Miksei Steve Kariya kelvannut, sitä en tajua vieläkään.. no se on jo vanha juttu anyway
-Pakistoon kenties yksi mies, jottei Kaltevan ja latvalan tarvitse kädettää niin paljon.

ugh, vielä on aikaa. Ei heitetä itkuvirsillä sitä kuulisaa kirvestä sinne vielä kuuluisampaan kaivoon.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
97-99 reunion?

Hitailla piuhoilla varustettuna hiffasin eilen kaksi asiaa: 1) Näin Aravirran a-junnujen hif-jok -matsissa ja kyllä jotenkin oli aistittavissa, että keskusteluja käydään Jokereihin päin. 2) Jokerit nyt muistuttaa aika paljon sitä aikaa, kun teillä oli Racinet, Veikot, Kaitsut jne eli allstars ilman konseptia / ideaa. Tietenkään nykyliigan tähtiloiste ei ole samaa ja olihan teillä tähtiä viime kaudellakin. Joista vain 2 on menetetty. Tietääkseni Gohring, Mapletoft, Norton, Virta on vähintään yhtä kallis paketti kuin Thomas & Metropolit.

Miettikääs hetki sitä, millä eväillä Jokerit nousi tuosta suosta silloin? Eväät ovat samat kuin HIFKillä nyt. Eivätkä edes mitkään salaiset, vaikka niiden löytäminen onkin aina huikean vaikeaa varsinkin stadilaisessa kiekkoscenessä. Huoh. Jokerien resepti tuolloin (alkaen 99/00) ja HIFKin nyt : 1) Valmentaminen ei ole harrastustoimintaa. Ei edes ansioituneelle golfeläkeläiselle. Jokerit tai HIFK ei ole päävalmentajan harjoittelupaikka. Niinpä Jokerien tulee viipymättä tehdä sama kuin v.99 ja sama minkä Pentti huomasi välittömästi (3v...) tj:ksi tulonsa jälkeen: joukkueen valmennukseen ja yleiseen pelisysteemiin / konseptiin on panostettava, vaikka kuinka kipeää tekisi. Tästä seuraa suoraan kohta 2) Valmennuksen osuus on niin tärkeä, että pelaajabudjetista on tarvittaessa tingittävä. On lähdettävä liikkeelle vaikka taidoltaan vajaalla kokoonpanolla, jos uuden systeemin sisäänajo vaatii taloudellisista tai muista syistä sitä. Sheddenin pinnarohmuaminen meidän tasoisella nipulla on huikea suoritus ja kaukana tsägästä, vaikka kuinka analysoitaisiin ja piirreltäisiin. Otteluita ei ratkota fläppitauluilla ja tusseilla, vaan jäällä. Kunpa Pena vain tajuaisi, että Shedden on ansainnut myös 2-4 vahvistusta, eikä yrittäisi sluibailla tästä sillä, että "menestytään me näinkin". Noh, sivupoluille hieman, mutta HIFK / Jok -sektori on jääkiekon SM-liigan suola ja kantava voima sanotaan Pekkaris-Suomessa mitä tahansa. Vetäköön itseään siltarummulla päähän mun puolestani koko sakki.

Wade ja Vepu ovat hyviä jätkiä. Itse olen koko ajan ollut pahoillani jokeri-ikoni Waden kohtalosta. Periaatteessahan Hjalmari ajoi hänet suoraan areenalle leijonien syötäväksi. Ja Wadehan on suhteellisen hintelä gladiaattoriksi. Joo, tuurilla olisi voinut tulla tulostakin, mutta pitkäaikaiset tilastot ja muut faktat kertovat, että noilla taustanäytöillä ei voida siirtyä liigan erään huippujoukkueen vastuuvalmentajaksi. Jokerien on löydettävä Wadelle kunniallinen perääntymistie loukusta, jota hän ei ole itse rakentanut. Hyväksynyt tosin. Ihailen Waden viileyttä, ei sanankaan ininää muun joukkueen osuudesta. Toisin kuin vaikkapa ikimarisijat Suhonen & Jortikka, joilla on suuria vaikeuksia löytää peiliä. Samoin kenkiä. Veikkaan, likimain ihan puhdas veikkaus, että Wadelle rakennetaan joukkueenjohtoon /utj-työhön liittyvää pakettia. Hyvä niin. Vepun suhteen sanoin jo kk sitten, että ulkopuolisena hänkin on tilanteessa,missä hän ei voi ottaa ykkösen roolia. Se merkitsisi sitä, että Wade korvattaisiin toisella rookiella. Joka tosin on ollut vastuuvalmentaja aiemminkin. Mutta ei SM-liigassa. Lisäksi hän ei ole jokerien omaa kalustoa siinä mielessä kuin Wade. Vepun Norton-toiminta on aivan loistavaa hämmentämistä, ah niin tyypillistä ja kannatettavaa! Nortonhan tekee kuin Vopat aikoinaan; vain on olemassa ja vittuilee vastustajan vaihtopenkille & fanikatsomolle. Turakaiset kirjoittivat tuolloin Vopatista samaa kuin Nortonista nyt: "toihan vaan huutaa fuck you, ei se oo oikeesti kova. Meidän teuvokin kerran niinku haastoi sen ja se ei uskaltanut" ynnä muuta. Järkyttävää paskaa. Kysykää pelaajilta. Vopatia pelättiin, Nortonia pelätään. Fakta. Mitä tulee siihen, että tällaiset äijät eivät lähde kaiken maailman oskujen kanssa tanssimaan, on pelkästään hyvä asia oskuille, teuvoille etc. Ei näiden tarvitse, tasoero on niin suuri. Kuten cobol totesi Vopat/Kankaanperän jälkeenkin. Jokainen pelaaja tietää sen. Jos Norton hakee tappelukaveria paikallisessa, kohde ei ole Lostedt. Tai sitten joku on pielessä. Kohde on satavarmasti Schnabel/vastaava uutuutemme. Näin uskon. Mutta kaikkiaan siis Vepun häärääminen jokerien aitiossa on peruskulttuuriltaan jokerien establishmentille kuitenkin niin vierasta, että en usko sen jatkuvan pitkään. Siis Vepun ja Jokerien yhteistyön tässä muodossa. Jo se, että esimerkiksi Aravirta tulee jokeriaitioon, lyönee Vepun ulos.

Kaikkiaan siis ennustan/uskon, että Aravirta tai muu kyntensä näyttänyt kaveri ottaa vastuun suhteellisen nopeasti. Veikkaan marraskuun sarjataukoa sopivaksi vaihtoajaksi, ellei jopa aikaisemmin. Ara on käsittääkseni kiinni tammikuuhun asti virallisesti. Jokerifanitkaan eivät rakasta Araa ja jos hän tulee, odotan monia rotsien kääntöjä täälläkin niiltä, jota mollasivat äijää hänen HIFK-pestinsä aikana. Goes with the package, mitäpä tuosta. Ara on Suomen parhaita , ehkä jopa paras Jortikan 2 edellistä ja nykyinen kausi mukaan laskettaessa, tulosta tekevä kiekkovalmentaja. Piste. Sinänsä järjetöntä, että hän ei valmenna jotain liigan "suurista" joukkueista. Tyypillistä suomalaista kollektiivista dissaamista. Miksi? Koska hän hävisi MM-kisoissa yhden Ruotsi-matsin nolosti. Voi voi. Kukaan muu valmentaja missään päin maailmaa ei ole koskaan kokenut vastaavaa. Aivan varmasti esimerkiksi Hannu Jortikka olisi tuossa tunnekylläisessä pelissä johtanut Suomen voittoon, vai olisiko? Jopa Summanen oli totaalikusessa siinä kuuluisassa Ruotsi-ottelussa joka johti hänen erottamiseensa loppujen lopuksi. Mielestäni kello ja tuuri pelastivat siinä matsissa Suomelle tasurin. Joten tiedoksi sohvakoutseille; Ruotsia vastaan pelaaminen/valmentaminen ei ole piece of cake. Kannattaako sen takia pitää yhtä vankkaa tuloksentekijää hyllyllä? Tämän kokoisessa maassa.

En tiedä onko Jokerien ratkaisu Aravirta, mutta järkisyyt puhuvat sen puolesta. Tietenkin Ara voi olla palokuntamieskin = hoitaa kauden loppuun ja ensi kaudesta laitetaan optio. Juhani Tamminen? Jonkun mielestä loistava koutsi. Itse en ottaisi kuin yhteen duuniin eli palokuntahommiin. Esimerkiksi vaikkapa tämän kauden loppuun. Mene tiedä, mutta tämä on tie, joka Jokerien on kuljettava ja pelaajien osuus on siinä toisarvoista. Ensiapuna tietenkin veskarin vaihtaminen ja jokohan Masa nyt kokeilee Stathosia ? :)
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
JHag kirjoitti:
Jokerifanitkaan eivät rakasta Araa ja jos hän tulee, odotan monia rotsien kääntöjä täälläkin niiltä, jota mollasivat äijää hänen HIFK-pestinsä aikana.
///
Ensiapuna tietenkin veskarin vaihtaminen ja jokohan Masa nyt kokeilee Stathosia ? :)

Olen JHagin kanssa samaa mieltä lähes kaikesta. Arasta kuitenkin sen verran, että itse arvostan kyllä edelleen miestä suuresti. Ok, IFK:ssa oli välillä ihmeellistä marinaa joka ei miehen perusjuttuun kuulu, mutta muuten hän on tyylikäs, asiallinen ja varmaotteinen valmentaja. IFK:ssakin peli oli selkeätä ja hyvää aina siihen asti kunnes NHL-"vahvistukset" lappasivat sisään ja sekoittivat pakan täysin. Eli mitä nyt pienistä mokista jossain yksittäisissä otteluissa, Ara on edelleen äijä, ja hyvä sellainen.

Onko hän sitten koskaan enää Jokereiden valmentaja, se on toinen asia. Toivon että ei ole, koska toivon että Waltteri Immonen on tänä ja ensi vuonna meidän ykkönen, mutta jos nyt vaihdetaan niin tervetuloa vaan takaisin minun puolestani.

Tuosta Stathosista sen verran, että nyt suu suppuun! Tässä ollaan jo muutenkin ihan viittä vaille itku kurkussa, joten ei enää yhtään hyvää ideaa Masalle, ok? ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös