Mainos

Mitä kirja-aarteita hyllyjenne kätköistä löytyy?

  • 18 811
  • 89

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Nousee samaan arvoon kuin Saparmurat Nijazov-vainaan Ruhnama.

Milloinhan joku suomalainen yritys käännättäisi Ruhnaman suomeksi. Luulen, että teoksella olisi ainakin tietokirjojen lukijoille paljon annettavaa. Vähän niin kuin kemiläinen "sanomalehti", joka käsittelee Pietaria edelleen Leningradina ja väittää, että länsi miehitti DDR:n vuonna 1989.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jääkiekkokirjat

Vihdoinkin sarja täynnä!
Numerot 1-44 löytyy hyllystä!!!
Vihdoinkin sarja täynnä!
Numerot 1-50 löytyy hyllystä!!!

Reilut seitsemän vuotta siihen taisi mennä. Muistaakseni syksyllä 2003 ostin ensimmäiset Jääkiekkokirjani jostain porilaisesta antikvariaatista. Vielä olisi viisi kirjaston poistokappaletta, jotka pitäisi vaihtaa parempikuntoisiin.
 

TKH

Jäsen
Vihdoinkin sarja täynnä!
Numerot 1-50 löytyy hyllystä!!!

Oma jääkiekkokirjojen sarjani ei ole täynnä, enkä ole sarjaa varsinaisesti täyteen keräämässäkään, mutta joku aika sitten sattui numero 3 eli kauden 1963-64 kirja silmiin ja se luonnollisesti lähti mukaan. Oli vieläpä erittäin hyvä kuntoinen kappale. Tämän opuksen myötä oma sarjani kattaa kaikki numerot jonnekin 70-luvun puoleenväliin asti. 90-luvun puolenvälin jälkeisistä kirjoista en ole hankkinut yhtään numeroa, mutta siihen astisista numeroista ei taida puuttua kuin kaksi kirjaa.
 

Winspector

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jääkiekkokirjat tiedonjanoisille

Perinteinen kirja on tietysti se ainoa oikea, mutta jos pelkkää infoa etsii, niin kannattaa tutustua Urheilukirjaston digitoituun aineistoon, missä on mm. 16 ensimmäistä Jääkiekkokirjaa luettavana.

Urheilukirjaston digitoidut aineistot:
http://www.urheilumuseo.fi/kirjastodigitoidut.aspx
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kirjahyllyni helmi on Hitlerin Mein Kampf 40-luvulta. Kirjassa on Heidrich Himmlerin omistuskirjoitus: "kiitokseksi uskolliselle aseveljeydelle Euroopan uudelleenjärjestelyssä ja yhteisessä bolshevismin vastaisessa sodassa".

Vanhaa viestiä lainaan, mutta kaverin vaarilla on vastaava aarre omilta sota-ajoiltaan. Taisi tuo kaverin vaari palvella aikanaan Immolassa ja tarinan mukaan oli jopa saanut kunnian kätellä tuota epäonnistunutta taidemaalaria.

Omassa hyllyssäni vanhin opus taitaa olla vuonna 1958 painettu Vladimir Dudintsevin Ei vain leivästä. Vierestä sitten löytyy vuoden 1962 Kalevala, mummovainaalta perintönä tullut. Kunto noilla ei ole mikään paras ja muutenkaan eivät taida olla mitään "arvokirjoja", mutta varsinkin Kalevalaan liittyy paljon tunnearvoa.

Suurin yksittäiseen kategoriaan menevä ryhmä käsittelee sitten toista maailmansotaa, sen tapahtumia ja henkilöitä. Tällä hetkellä luvun alla on esimerkiksi Eichmannia käsittelevä tekele, vaikkakin erinäisistä syistä tuon lukeminen on ollut tuskastuttavan hidasta. Sivussa on mennyt aikamoinen kasa muita kirjoja, mutta tuosta on vielä puolet jäljellä.

Toki myös Mein Kampf löytyy, tosin omistuskirjoitus tuosta 2000-luvulla englanniksi painetusta teoksesta puuttuu. Muutenkin diktaattoreista kertovia kirjoja on tullut napsittua mukaan ihan mukavasti. Hyllystä löytyy parikin henkilökuvausta Stalinista, Mao löytyy, Pol Potia on, Castro, Hrutshev, jne. Päälle sitten pakolliset alaan viittavat teokset kuten Kommunistinen Manifesti ja Pääoma.

Kirjailijoista eniten hyllytilaa vievät Ilkka Remes ja Noam Chomsky. Käytännössä kaikki Remekset on tullut saatua lahjoina, osa jopa tuplana. Chomsky puolestaan on itselleni jollakin tavalla merkittävä kirjailija; kirja maailmanvalta vai maailmanloppu" sai minut puolivuosikymmentä takaperin taas innostumaan lukemisesta. Sen jälkeen noita Chomskyn kirjoja on tullut tasaisen tappavaan tahtiin hommattua, aina kun silmiin on osunut.

Viimeisen viiden vuoden aikana on tullut ahmittua ~30 kirjaa vuodessa, tosin huippuvuotena 2008 meni lähes 50 opusta. Hyvin pitkälti vaikuttaa muut asiat: vuonna 2008 pitkien koulu- ja työmatkojen takia julkisissa tuli vietettyä sen verran aikaa, että lukemista oli pakko olla. Kaukana vielä ollaan Suhosen määrästä (100/v), mutta eihän meidän sukupolven edes pitäisi lukea...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taisi tuo kaverin vaari palvella aikanaan Immolassa ja tarinan mukaan oli jopa saanut kunnian kätellä tuota epäonnistunutta taidemaalaria.
Menee ehkä vähän asiasta sivuun, mutta en ymmärrä millä tavalla Hitler olisi ollut epäonnistunut taidemaalari? No ok, ei tainnut päässä sinne jonnekin taideakatemiaan ja mitään merkittävää taideuraa ei koskaan syntynyt, kun politiikka vei miehen ja tiedämme kaikki mihin asti. Omasta mielestäni Hitlerin maalaukset on kuitenkin ihan taidokkaita tyylissään ja käsittääkseni miehellä oli todella hyvä hahmottamiskyky varsinkin perspektiivien suhteen. Ilmeisesti ihmisiä hän ei ollut niin hyvä kuvaamaan, mutta esim. rakennuksia osasi maalata taidokkaasti. Kenties arkkitehdin lahjojakin olisi ollut.

Taiteellinen voi olla, vaikka ei olisikaan varsinaisesti menestynyt tai hienoja kouluja käynyt. En itse epäile yhtään, etteikö Hitler olisi ollut taiteellisesti lahjakas. Harmi sinänsä, ettei suunnannut juuri sille alalle... Kenties tänä päivänä yleisesti ihailtaisiin kuuluisan taidemaalari Adolf Hitlerin komeita arkkitehtuurisia taidemaalauksia.
 

Rocco

Jäsen
Kulttikirja "Sami Helenius - Seitsemäs puolustaja" tottakai. Se kuuluu urheilukirjallisuuden helmiin. Samoin "Vain muutaman dollarin tähden" on oman alansa merkkiteos.

Sitten löytyy Eduard Uspenskin kirjat "Fedja-setä, kissa ja koira" sekä "Takuumiehet." Helmiä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Menee ehkä vähän asiasta sivuun, mutta en ymmärrä millä tavalla Hitler olisi ollut epäonnistunut taidemaalari?

Ainakin omassa kaveripiirissäni mieheen viitataan useub epäonnistuneena itävaltalaisena taiteilija/maalarina/taidemaalarina. En miehen töihin ole sen kummemmin perehtynyt, kunhan nyt käytin tuota muualta tuttua ilmaisua.
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Mielenkiinnolla odotan muutamien kirjaviisaiden jatkoaikalaisten ilmaantumista ketjuun, nimittäin kirjahyllyjenne sisällöstä voisi saada mielenkiintoisia vinkkejä moni eri kirjallisuuden alalajeista kiinnostunut jatkoaikalainen.

vlad.

Pakolliset dekkarit/kauhut löytyvät myös, mutta mainitsemisen arvoista

John Irving: Ystäväni Owen Meany, Välisarjan avioliitto, Oman elämänsä sankari, Kaikki isäni hotellit, Neljäs käsi

Kurt Vonnegut: Siniparta, Hokkus Pokkus, Sähköpiano

Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen, Mikael Karvajalka, Mikael Hakim, Johannes Angelos, Nuori Johannes, Turms, kuolematon

Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla

Fjodor Dostojevski: Rikos ja rangaistus

William Golding: Kärpästen Herra


Päälle vielä James Clawellit ja Frank McCourt. On niitä kai muitakin, mutta noi nyt tuli "fiksuimpina" mieleen.

E: Niin joo, pari Kjell Westön kirjaa ja Jari Tervoa. Hyvää kamaa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Pitipä kaivaa oikein wanha ketju esille, kun tänään tuli löydettyä todellinen helmi.

TPS:n 50-vuotishistoriikki "Raitapaidat tulevat - Turun Palloseura 1922-1972" - kirjahan ei sinänsä ole mikään harvinaisuus. Huuto.netissä ja antikvariaateissa näitä näyttää aina silloin tällöin olevan myynnissä - minullakin tuo on ollut jo useampia vuosia hyllyssä (toisinaan ahkerassa käytössäkin).

Tänään kuitenkin sain kyseisen kirjan melkein varastokappaleena lähes virheettömin kansipaperein. Vaikka itse kirja ei mikään harvinaisuus olekaan, niin en ainakaan muista koskaan nähneeni tuota myynnissä kansipapereineen. Kirjan "virallinen" nimihän on tuo "Raitapaidat tulevat", mutta nimi löytyy ainoastaan kansipaperista - ei itse kannesta - joten useimmiten tuota kirjaa kutsutaan vain nimellä "Turun Palloseura 1922-72" tai TPS:n 50-vuotishistoriikki.

Tuntuu edelleenkin jotenkin uskomattomalta hypistellä tuota yli 40 vuotta wanhaa teosta, joka on käytännöllisesti katsoen virheettömässä kunnossa. Sellaisena se saa pysyä jatkossakin kirjahyllyni kunniapaikalla. Tuosta jo aiemmin omistamastani kappaleesta en tule kuitenkaan luopumaan, vaan tulen käyttämään sitä jatkossakin lähdemateriaalinani. Nyt on keräilykappale erikseen!
Vihdoinkin sarja täynnä!
Numerot 1-50 löytyy hyllystä!!!

Reilut seitsemän vuotta siihen taisi mennä. Muistaakseni syksyllä 2003 ostin ensimmäiset Jääkiekkokirjani jostain porilaisesta antikvariaatista. Vielä olisi viisi kirjaston poistokappaletta, jotka pitäisi vaihtaa parempikuntoisiin.
Sain tästä sarjasta vaihdettua nuo kirjaston poistokappaleet parempikuntoisiin yllättävän nopeastikin - olisiko ollut jopa seuraavan kesän aikana.

Tällaisena perus-hamsterina kuitenkin koko ajan rinnalla on kulkenut toinenkin projekti. Ehkä tuon sarjan täydennyttyä on kuitenkin tullut vähän enemmän panostettua näihin TPS:n kausikirjoihin/-julkaisuihin. Tänään sitten tuon historiikin ohella löysin TPS:n kausijulkaisun SM-sarjakaudelta 1966-67 sekä kausilehdykän TPS:n viimeisimmältä Suomensarja (I divisioona/Mestis) -kaudelta 1968-69. Mukavasti tuokin sarja on täydentynyt tässä vuosien varrella...

1962-63 TPS kausikirja - Suomensarja
1963-64 TPS kausikirja - Mestaruussarja
1964-65 TPS kausikirja - Mestaruussarja
1965-66 TPS kausikirja - Mestaruussarja
1966-67 TPS kausikirja - Mestaruussarja
1967-68 TPS kausikirja - Mestaruussarja
1968-69 TPS kausikirja - Suomensarja
...
...
...
...
1973-74 TPS kausikirja - Mestaruussarja
1974-75 TPS kausikirja - Mestaruussarja
1975-76 TPS kausikirja - SM-liiga
1976-77 TPS kausikirja - SM-liiga
1977-78 TPS kausikirja - SM-liiga
...
...
...
1981-82 TPS kausikirja - SM-liiga
1982-83 TPS kausikirja - SM-liiga
1983-84 TPS kausikirja - SM-liiga
1984-85 TPS kausikirja - SM-liiga
1985-86 TPS kausikirja - SM-liiga
1986-87 TPS kausikirja - SM-liiga
1987-88 TPS kausikirja - SM-liiga
1988-89 TPS kausikirja - SM-liiga
1989-90 TPS kausikirja - SM-liiga
1990-91 TPS kausikirja - SM-liiga
1991-92 TPS kausikirja - SM-liiga
1992-93 TPS kausikirja - SM-liiga
1993-94 TPS kausikirja - SM-liiga
1994-95 TPS kausikirja - SM-liiga
1995-96 TPS kausikirja - SM-liiga
1996-97 TPS kausikirja - SM-liiga
1997-98 TPS kausikirja - SM-liiga
1998-99 TPS kausikirja - SM-liiga
1999-00 TPS kausikirja - SM-liiga
2000-01 TPS kausikirja - SM-liiga
2001-02 TPS kausikirja - SM-liiga
2002-03 TPS kausikirja - SM-liiga
2003-04 TPS kausikirja - SM-liiga
2004-05 TPS kausikirja - SM-liiga
2005-06 TPS kausikirja - SM-liiga
2006-07 TPS kausikirja - SM-liiga
2007-08 TPS kausikirja - SM-liiga
2008-09 TPS kausikirja - SM-liiga
2009-10 TPS kausikirja - SM-liiga
2010-11 TPS kausikirja - SM-liiga
2011-12 TPS kausikirja - SM-liiga
2012-13 TPS kausikirja - SM-liiga
2013-14 TPS kausikirja - SM-liiga


Eli viimeksi kuluneiden 51 kauden ajalta multa puuttuu enää yhdeksän TPS:n kausikirjaa/-julkaisua. Niistäkin mulla on jo hallussa nuo kaikkein pahimmiksi epäilemäni kaudet eli juuri nuo kaudet 1962-63 sekä 1968-69, jolloin TPS pelasi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Suomensarja).

Enpä olisi ikinä osannut aavistaakaan mihin sekin johti, kun reilut 20 vuotta sitten 16-kesäisenä kollina sain kaveriltani elämäni ensimmäisen TPS:n kausikirjan 1992-93 varustettuna Raimo Summasen nimmarilla. Rami kun TPS-vuosinaan asui Hirvensalossa samassa rivitalossa kaverini kanssa.

EDIT: lisäys lähinnä itselleni - 10.07.2013 löytyi TPS kausikirja 1981-82
EDIT2: 03.01.2014 löytyi TPS kausikirja 2004-05
 
Viimeksi muokattu:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kirjahyllyni koostuu lähinnä filosofian klassikoista, suomennetuista sellaisista, koska koin muinaiskreikan haasteelliseksi. Toisaalta Kantin tai Hegelinkään tuotanto alkuperäiskielellä ei ole varsinaisesti junalukemista. Mutta muutamasta antikvariaatista nappaamastani klassikosta olen tyytyväinen.

Kant: Tapojen metafysiikan perustus, kovakantinen ensimmäinen painos vuodelta 1933, priimakunnossa

Hegel: Oikeusfilosofia, loppuunmyyty kauan aikaa sitten

Adam Smith: Kansojen varallisuus, kovakantinen ainoa painos (myös 1930-luvulta)
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suurin ja kaunein aina ja ehdottomasti on Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla-trilogia. Sitten Dickensiä, Steinbeckiä, Hemingwayta. Kyllä sieltä löytyy dekkareitakin, lähinnä joululahjana saatuja, sekä aforismeja ja runoja. Kaikki tärkeitä.

Voisiko "aarteena" pitää vanhaa Leninin elämäkerta-sarjaa? Poimin sen erään kirjaston ullakolta pölyttymästä, kun sitä ei oltu viitsitty lainattavaksi siirtää ja oli menossa roskiin. Tosin tämä sarja on kyllä ullakolla, eikä näkösällä, veisi sen verran tilaa. Sieltä löytyy muutenkin pikkasen N-liitto-ajan kirjallisuutta. Älkää vaan kysykö olenko lukenut ja jos, niin moneenko kertaan!
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään kuitenkin sain kyseisen kirjan melkein varastokappaleena lähes virheettömin kansipaperein. Vaikka itse kirja ei mikään harvinaisuus olekaan, niin en ainakaan muista koskaan nähneeni tuota myynnissä kansipapereineen.
Jaa, no tämäpä yllättävää. Juuri katselin kirjahyllyäni, niin siellähän tuo kyseinen teos on, kansipapereineen nimenomaan. Kunto tosin ei missään nimessä ole virheetön. Kirjan sisällä otsikkosivulla lukee seuraavaa: "Tätä kirjaa on painettu 200 numeroitua kappaletta, joista tämä kappale on 27." En muuten ollut aikaisemmin huomannutkaan tuota numerointia.

EDIT: Tuli vain mieleeni, että jos kyseessä ei ole mikään harvinaisuus, niin mikähän tämä numerointijuttu oikein on? Jokin numeroitu erikoispainos?
 
Viimeksi muokattu:

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Signeerattuina kappaleina mulla on Väinö Linnan Tuntematon Sotilas ja Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu.

Mein Kampf vuodelta 1942 lienee myös mainitsemisen arvoinen. Ensimmäisellä sivulla on hieman suttuiseksi mennyt omistuskirjoitus, jossa kirja lahjoitetaan palkinnoksi jostain Hitler Jugendiin liittyvästä asiasta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tänään (09.06.2014) päättyi eräs metsästys!

Pitkä laukaus - porilaisen jääkiekon historia (Matti Majasaari, 1994) löytyy vihdoin hyllystäni.

Ei kai ~20 vuotta wanhaa kirjaa voida minään varsinaisena "aarteena" pitää, mutta eräänlainen täyttymys tämä kuitenkin oli. Mä olen nimittäin metsästänyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti tuota kirjaa keväästä 2004 lähtien eli yli kymmenen vuoden ajan. Ensimmäisen kerran olen täällä Jatkoajan keskustelupalstalla ilmaissut halukkuuteni ostaa kyseinen teos kuutisen vuotta sitten.
Ostetaan:
- Pitkä laukaus - porilaisen jääkiekkoilun historia -kirja
Tämä teos oli yksi lähdemateriaaleistani tehdessäni opinnäytetyötäni. Silloin se oli mulla lainassa Porin Kaupunginkirjastosta. Mulla on sellainen tunne, että mulla taitaa jokunen euro olla vieläkin velkaa kyseiseen laitokseen. Eihän tuota kirjaa olisi halunnut millään päästää pois käsistään. Nyt reilun kymmenen vuoden päästä mä sain tuon teoksen jälleen käsiini - tällä kertaa mä en siitä tule luopumaankaan. Kai tuo siis jonkinlaista "aarretta" mulle merkitsee?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös