Missä vika?

  • 11 000
  • 86

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä mahtaa olla Jokereiden pelissä vikana kun peli ei kulje eikä maalejakaan tule, kuin muutama per peli.

Mielestäni joukkueen rakentamisessa on tehty virheitä. Hyviä hankintoja on oikeastaan kaksi Metropolit ja Jantunen. Heidän varassaan on jokereiden maalit tällä hetkellä.
Bergenheim, Pesonen, Turunen ja Drouin on ollut heikkoja varsinkin pisteiden valossa. Yhteensä pisteitä näillä miehillä on tällä hetkellä 53, joista suurin osa on Drouinin Jypissä hankkimia. Kyllä näillä miehillä pitäisi olla selvästi enemmän tehoja. Varsinkin Pesosen ja Bergenheimin pistesaalis pitäisi olla paljon korkeampi.

Sentteri osasto on mielestäni kunnossa. Metropolit, Pakaslahti, Filppula ja Bjuström. Uskallan väittää että Jokereilla on tämän hetken paras sentteri osasto.

Onko Jokereilla sittenkin maalivahti ongelma? Kauden alussa tätä kyseltiin, ja jossain vaiheessa se loppui kokonaan, mutta on taas palannut. Kummallekkin veskarille on mennyt viime peleissä liikaa helppoja. Ei Jokerit maalivahteihin ole kaatunnut, mutta play-offeissa tarvitaan voittava maalivahti, löytyykö semmonen?

Pulustuksesta puuttuu kiekollinen liideri. Liideri joka pystyisy päättämään hyökkäyksiä ja jonka laukaus olisi todellinen pelote ylivoimassa. Tämmöinen pitää hankki ensi kaudeksi ehdottomasti.
Vaikka Lepistö kehittyykin silmissä, niin en usko että hänestä on viellä ens kaudella puolustuksen johtajaksi.

Kommenteja, mikä tässä mättää?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti werty
Kommenteja, mikä tässä mättää?

Aika paljon samoin ajattelen itsekin kuin mitä kirjoitit. Jos tiivistäisi, niin Jokereiden se toinen ketju on liian kädetön vastustajan maalilla. Lähinnä vika on laitureissa, vaikka Pakaslahtikaan ei niitä hyökkäävimpiä ole. Toiseksi kun tuo kiekollinen liideripakki puuttuu, niin yv-kuviot ovat sitten kehnoja ja helppoja ennustaa. Juuri vaihtoehtojen puute on vienyt Jokereiden yv:stä terän. Kolmanneksi Jokereiden pakit eivät pysty tukemaan hyökkäyksiä riittävästi (vaikka maaleja ovat toki tehneetkin). Vain Sami Lepistö pystyy nousemaan kiekon kanssa ja viemään vastustajan kahville. Jostain syystä Järventie ei siihen enää pysty. Latvala ja Tukio hukkaavat valtavasti kiekkoja esim. yv:llä viivalla eivätkä pysty jostain syystä laukomaan tai pelaamaankaan kiekko riittävästi.

Ehkä myös kohu Jokereiden ympärillä FC:n tilanteesta vaikuttaa jonkin verran. Samoin Metron sopimuksen spekulointi - ainakin siltä osin, että Metro ei valitettavasti anna tällä hetkellä 100 prosenttia itsestään jokaiseen vaihtoon ja otteluun.

Kannattaa kuitenkin huomata, että ei tästä kauan ole kun homma kulki. Jouluna Jokerit johti sarjaa. Kaikki mahdollisuudet ovat edelleen täysin omissa käsissä.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Eikö Bergenheim pelannu Jokereissa vähän aikaa harjoitus kaudella? Miten sillä silloin meni ja kenen kanssa pelasi?

Jos Bergenheimistä oltais saatu todella hyvä viimeistelijä meillä ois hyvin asiat, sillä lähes joka pelissä miehellä on paikkoja todella paljon ja hyviä sellaisia, jäätyykö kädet...?

Joukkueeseen hankittiin pelaajia kuten Burström ja Drouin vaikka kaikki pelaajat ei halunnu edes lisää vahvistuksia, voisko tuolla olla jotain vaikutusta?
Tuo FC Jokerit juttukin voi vaikuttaa + Urheilulehti kirjoitteli, että Sanoma Wsoy (?) haluais eroon Jokereista ja Hjallista ei oikein Jokerit enään kiinnosta...

Mutta suurin tekijä on varmasti nuo kädet, jotka ratkaisee loppujen lopuksi pelit. Joukkue on rakennettu väärin, ainakin vääristä pelaajista ja johto henkilöistä...

Muuten, eikö suurin osa Jokerifaneista halunnu juuri tätä tai ainakin suunnillee. Piti olla valmiita jopa koviinkin tappioputkiin...nuorella joukkueella...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Aika selkeä vastaushan tähän löytyy: Meillä ei ole tällä hetkellä kuin yksi ketju joka pystyy ratkaisemaan pelejä. Jokerit on liikaa kaksikon Metropolit-Jantunen varassa. Toiseksi, se taisteluhenki mikä suorastaan huokui joukkueesta ennen joulua on kadonnut johonkin. Onko joukkue liian puhki? Tuskin sillä silloinkin ennen joulutaukoa pelattiin tiuhaan tahtiin ja kaiken huipuksi Jokerit pelasi useimmat pelit kolmella kentällisellä ja voittoja tuli silti! Joukkue on pelannut keväällä monia otteluita puolivaloilla, eikä tuolla materiaalilla heru pinnoja jos ei laita peliin 100 %.
Kolmas homma on se, ettei kokeneista pelaajista, kuten Turunen, Pesonen ja Latvala ole ollut mihinkään koko kevätkauden aikana. Vertalaa ei nyt voi syyttää, sillä hän oli pitkään loukkaantuneena ja teki ennen Joulutaukoa mukavasti maaleja. Mutta on silti Vertalallakin parantamisen varaa jatkossa. Näillä kaikilla on kykyjä paljon parempaan suoritukseen ja siihen olisi jatkossa pystyttävä, muuten pleijareista tulevat lyhyet Jokereille.
Neljäs asia on epäonnistunut hankintapolitiikka jälleen kerran. PC:stä en vielä puhu mitään, JYP-pelissä hän osoitti että kykyjä on. Sen sijaan Warrinerin hankinnassa onnistuttiin saamaan erittäin loukkaantumisherkkä pelaaja joka ei pysy montaa ottelua peräkkäin ehjänä. Burström ei myöskään ole vahvistus siihen kohtaan minne me nimenomaan oltaisiin vahvistusta tarvittu eli maalintekopuoleen.
Lyhyesti: Ongelmamme on tällä hetkellä liian kapea ratkaisijoiden rintama. Meillä ei ole kylmänviileitä maalintekijöitä tarpeeksi. Haikein mielin voin vain muistella kautta 2001-02 jolloin meillä pelasi Machulda, Rosa, Banham, Aalto... Siinä oli nimenomaan sellaisia pelaajia jotka pystyivät ratkaisemaan tiukat pelit voitoksi.
Pahoin pelkään että kesäloma kutsuu tällä kaudella liian pian, toivottavasti olen väärässä.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Tomek #11
Muuten, eikö suurin osa Jokerifaneista halunnu juuri tätä tai ainakin suunnillee. Piti olla valmiita jopa koviinkin tappioputkiin...nuorella joukkueella...

Vastaus on kyllä ja ei.

Uskon että suuri osa Jokereiden faniosastosta on/olisi ollut valmis tappioputkiin. Vika on vain nyt siinä miten tappiot tulevat. Peli on sekaisin, yritystä ei tahdo löytyä, hyökkäykset lähtevät hitaasti ja mitäänsanomattomasti jne. Nuoren joukkueen tappiot tulevat yleensä kovan (usein päättömänkin) yrittämisen seurauksena sattuvista virheistä.

Jokeripakalta puuttuu nyt sitä kuuluisaa motivaatiota melkoinen määrä, joukkuehenki ei ole kunnossa ja sitä kautta pelaaminen taitaa olla hieman puuta tällä hetkellä. Jortikalla on edessään melkoinen savotta mikäli aikoo tästä sillisalaatista taikoa iskukykyisen PlayOff-joukkueen motivaatiolla varustettuna.

Toinen perusasia mikä varmasti monia raastaa on maalien vähyys. Tietysti siksi, että ilman niitä ei voi voittaa - mutta myös siksi, että maalien vähyys vaikuttaa suoraan otteluiden mielenkiintoon eli viihdearvoon. Yksi-kaksi osumaa per peli on melkoisen vähän. Edes todella heikkoja joukkueita vastaan Jokerit ei saa suurempia maalimääriä aikaiseksi. Samaan aikaan tänäänkin sekä HPK että Lukko latoivat 6 maalia per joukkue vastustajan verkkoon. Tähän kauden korkeimpaan yhden ottelun maalimäärään Jokerit on pystynyt tällä kaudella tasan kerran, sekin Pelicansia vastaan.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti werty
Sentteri osasto on mielestäni kunnossa. Metropolit, Pakaslahti, Filppula ja Bjuström. Uskallan väittää että Jokereilla on tämän hetken paras sentteri osasto.
Eipä tässä taida nyt sinun uskosi auttaa werty. Missä tulokset?

Jokerieiden peli on vuodenvaihteen jälkeen ollut hetkellisiä välähdyksiä lukuun ottamatta täysin sekaisin. Syytä en tidä, mutta voin arvata ja arvaukseni on älytön Sengler-Cup jonne mentiin hakemaan jotain... ilmeisesti rahaa. Tietenkään ei ole olemassa vain yhtä syytä, mutta minusta tuntuu, että meillä on tässä yksi iso syyllinen. Miksi muuten peli olisi lähtenyt takkuamaan juuri vuoden vaihteen jälkeen?
Tiedossa on ollut varmaan kaikilla se, että tälläisen nuoren joukkueen kriittiset kohdat ovat tammikuun aika, josta tehtiin nyt siis vieläkin vaikeampi tällä Sveitsin reissulla.

Hyvää yötä, tavataan ensi kaudella ja pleijarikorttia en hanki, koska niistä rahoista menee kuitenkin Jokereille vain häviävän pieni osa joten turha lihottaa muitten kukkaroa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eikös Jortikan pitänyt olla juuri sellainen valmentaja joka laittaa Turusen,Pesosen,Vertalan yms pelaamaan?
Kyllä narrien materiaalilla pitäisi kevyesti mennä kuuden joukkoon ja varmasti näin käykin.
Jos ei niin niin silloin voi laittaa myös Jortikan roolin kyseenalaistaa eli jos hän kerran on niin hyvä kuten lähes kaikki sanoo ja käyttäytyy numeron unon tavalla niin silloin on lupa odottaa näyttöjä myös narreissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Re: Missä vika?

Viestin lähetti hull16
Jokerieiden peli on vuodenvaihteen jälkeen ollut hetkellisiä välähdyksiä lukuun ottamatta täysin sekaisin. Syytä en tidä, mutta voin arvata ja arvaukseni on älytön Sengler-Cup jonne mentiin hakemaan jotain... ilmeisesti rahaa. Tietenkään ei ole olemassa vain yhtä syytä, mutta minusta tuntuu, että meillä on tässä yksi iso syyllinen. Miksi muuten peli olisi lähtenyt takkuamaan juuri vuoden vaihteen jälkeen?

Varmasti tässä on osasyy. Samoin siinä on osasyy, että pelaajat olivat hajallaan vuoden vaihteessa kun kuusi jokeria pelasi nuorten MM-kisoja, osa tärkeistä pelaajista oli loukkaantuneena ja loput tahkosivat mm. Spengleriä. Mutta nämä ovat vain osasyitä.

Kyllä joukkueen viime aikojen esitykset kertovat karua kieltään siitä, että kaikki asiat eivät ole joukkueen sisälläkään kohdallaan. En voi käsittää esimerkiksi sitä, miksi maaleja ei tule Jantusen, Metron ja varauksin Valtosen lisäksi muiden toimesta.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Vika on näissä

1. Joukkueen kokoaminen
Kuten on monesti nähty, esimerkiksi HIFKn nuorten projektien osalta, niin nuorten lisäksi pitää joukkueella olla todellisia vahvistuksia. Jokereilla todellisia vahvistuksia ovat Metropolit ja Jantunen. Joukkueessa on hirvittävä määrä täytemiehiä, jotka eivät kanna joukkuetta. Kun näin paljon nuoria yritetään peluuttaa, hyökkäyksessä pitää olla riittävästi takuuvarmoja tähtiä, puolustus kunnossa ja raudanluja maalivahtipeli. Nyt kauteen lähdettiin yhdellä hyökkäyskentällä, huonolla pygmipuolustuksella ja riskialttiilla maalivahtikaksikolla.

2. Puheiden ja tekojen vastaavuus
Puhetta Jokerijoukkueessa riittää, mutta teot loistavat poissaoloaan. Vakuutetaan, että viime kaudella flopanneille pelaajille annetaan ensimmäinen neljännes aikaa näyttää, haluavatko he pelata joukkueessa. Turunen pelaa kuvottavinta peliään ikinä syyskaudella ja on vieläkin joukkueessa 22.2. Tämä kertoo joukkueelle, ettei tarvitse yrittää, kun ei surffailulla ole mitään vaikutusta sopimustilanteeseen.

Jortikka on täsmälleen samanlainen. Jokaisen hävityn pelin jälkeen ukko kertoilee miten joukkueeseen tulee muutoksia ja täsmälleen YHDEN KERRAN on laittanut dogin katsomoon. Ja välittömästi seuraavassa pelissä Turunen pelaa ykköskentässä. Eivät pelaajat ole niin tyhmiä, etteivät puolessa vuodessa oppisi, että Jortikan puheet ovat kuin "huutaisi sutta" joka kerta. Ei niitä tarvitse uskoa. Senkun surffaa ja antaa Jortsun huudon mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Tähän Jorsun puheiden ja tekojen ristiriitaan kuuluu taas nämä puheet joukkueen hajoamisesta. Jos ukko ei pysty pitämään joukkueen peliä kasassa, kun ukot ovat maajoukkueessa niin sitten pelaajien meno maajoukkueeseen pitää estää tai sitten hankkia valmentaja, joka kykenee toimimaan näissä olosuhteissa. Minä kun aina kuvittelin, että myös muiden joukkueiden pitää sopeutua tähän tilanteeseen. Taas niin Jortsumaista selittelyä.

3. Pelaajapolitiikka kauden aikana ja joukkuehenki
Surffaajat saavat jäädä joukkueeseen ja heidän ei tarvitse pelätä peliaikansa puolesta. Ne pelaajat, jotka henkeen ja vereen pelaavat joukkueen puolesta ovat suurimmassa uhassa. Joukkue selvisi syksyn lopulla jokerijunnujen taistelulla loukkaantumissumasta.

Kiitoksena tästä heidät korvattiin surffaajilla. Eniten taklaava Jokerijunnu Oksa lähetettiin A-junnuihin. Ei ihme jos joukkuehenki huononee. Lisäksi joukkueeseen hankitaan lisää ulkomaalaistäydennyksiä Druäänin ja Bjyyströmin muodossa. Oikein naurattaa tiettyjen tahojen ylistys svedutäydennyksestä, nyt "Laine pääsee pelaamaan laitaan, jossa hän on parhainmillaan". Niin pääsi siis ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Jokereilla oli jo entuudestaan todella pienikokoinen puolustus ja kuitenkin peliään selvästi parantanut Malmivaara lähetettiin Saipaan. Aivan käsittämätöntä. Nyt sitten peluutellaan Jalkanen - Tukio pakkiparia ylivoimalla. Tuntuu kuin jotkut tahot tietoisesti yrittävät tuhotan jengin menestysmahdollisuudet.

4. Junnuprojektin tuhoaminen
Jotkut kannattajat piiloutuvat junnuprojektin taakse ja sanovat eihän jengi voi odottaakkaan parempaa sijoitusta.

Herätys! Ei Jokereilla enää ole mitään junnuprojektia. Kahdessa ensimmäisessä kentässä ei pelaa yksikään junnu. Kolmannessa Filppula ja nelossessa kaksi junnua. Eihän tämä ole yhtään sen enemäpää kuin missään muussakaan jengissä! Virmanen selvästi haluaa menestystä loppukaudella junnuprojektin kustannuksella. Ei se mitään, mutta silloin tulee myös menestystä katsella siten kuin ei junnuprojektia ole olemassakaan. Ja tällöin menestys on katastrofaalinen.

No mitä pitäisi tehdä:

I.
Surffaajat ulos välittömästi, ennen playoffeja. Turunen, Tukio, Latvala, Bjyyströmit katsomoon. Jo syksyllä hyvin pelanneet junnut tilalle. Tekojen ja seurausten palauttaminen joukkueeseen.

II.
Jortsun tarkistettava pelityyliään. Alkukaudella voittoja tuoneiden karvaavan ja ennenkaikkea taklaavan pelityylin palauttaminen. Jos Jortsusta ei ole pelityylin muuttamiseen ja surffaajien joukkueesta poistamiseen niin Jortsu saa itse lähteä takaisin turkuun.

III.
Joku muu kuin Virmanen vastaamaan jokkueen kokoamisesta. Virmasen track record on niin karmea ettei tähän enää ole varaa.

---

No tosiassa kausi on jo paketissa. Jortsun janaripygmit tippuvat kyllä ekalla kierrokselle. Ja se on hyvä se. Jospa tulisi jotain muutoksia tuohon toimintaan. Ehkäpä hollantilaiset haluaisivat ostaa jääkiekkojoukkueenkin.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Ikijokeri
Haikein mielin voin vain muistella kautta 2001-02 jolloin meillä pelasi Machulda, Rosa, Banham, Aalto... Siinä oli nimenomaan sellaisia pelaajia jotka pystyivät ratkaisemaan tiukat pelit voitoksi.

Nämä tiukkojen pelien ratkaisijat hävisivät silloin mestaruuskaudella runkosarjan 6 viimeista peliä, joista 3 viimeistä hävittiin vielä tekemättä maaliakaan. Eli kyllähän tältä pohjalta voisi olettaa että meillä ei sekavasta pelistä ja tappioista huolimatta ole hätää mutta toisaalta ei ole mitenkään varmaa että se meidän peli yhtäkkiä pleijareiden alkaessa paranisi.

Mä näkisin että meidän suurin ongelma on surkeasti hyökkäyksiä tukemaan pystyvä puolustus. Vain Lepistö pystyy toistuvasti pelaamaan omalla huipputasollaan, Järventie väläyttelee välillä (aivan liian harvoin) ja Kankaanperä hoitaa roolinsa kunnialla. Muut sen sijaan on on enemmän ja vähemmän harmaata massaa.

Toinen ongelma on että meillä on aivan liian kädetön hyökkäys ja luontaisia maalintekijöitä meillä ei ole kuin Marko Jantunen. Filppula, Metropolit ja varauksin Pakaslahtikin pystyy ihan tarpeeksi hyvin luomaan paikkoja ja johtamaan ketjuaan hyökkäyksiin mutta vain Metrolla on laiturit jotka osaavat toistuvasti pistää maalipaikoista kiekot sisään. Duunariosastoa meillä sen sijaan on kiitettävästi, jopa liiankin paljon. Warriner olisi ollut ehjänä pysyessään selkeä apu meidän maalinteko-ongelmiin mutta kun ei niin ei ja jouduttiin hankkimaan PC, joka ei valitettavasti tunnu olevan mikään erityisen hyvä viimeistelijä ja pelaajanakin taitaa olla kyse sellaisesta on/off tyypistä. Keskushyökkääjistö on hyvä, yksi parhaista mitä meillä on vähään aikaan ollut mutta laitureiden osalta homma ei toimi toivotulla tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Viestin lähetti flintstone

Mä näkisin että meidän suurin ongelma on surkeasti hyökkäyksiä tukemaan pystyvä puolustus. Vain Lepistö pystyy toistuvasti pelaamaan omalla huipputasollaan, Järventie väläyttelee välillä (aivan liian harvoin) ja Kankaanperä hoitaa roolinsa kunnialla. Muut sen sijaan on on enemmän ja vähemmän harmaata massaa.
...
Duunariosastoa meillä sen sijaan on kiitettävästi, jopa liiankin paljon. Warriner olisi ollut ehjänä pysyessään selkeä apu meidän maalinteko-ongelmiin mutta kun ei niin ei ja jouduttiin hankkimaan PC, joka ei valitettavasti tunnu olevan mikään erityisen hyvä viimeistelijä ja pelaajanakin taitaa olla kyse sellaisesta on/off tyypistä.
Koomisinta tässä hyökkäyspeliin kykenemättömässä puolustuksessa on se ettei kyseessä ole kädettömät, mutta isokokoiset korstot vaan pienet fyysiseen peliin kykenemättömät junantuomat "vahvistukset". Ei sellaisella puolustuksella, jossa pelaavat Tukio, Latvala ja Jalkanen (vaikkakin oma ukko) voi menestyä.

Warrinerin hankinnasta en Virmasta syytä. Miestä parempia vahvistuksia on todella vaikeaa saada SadoMaso liigaan kesken kauden. Ei noin huonoa tuuria vammojen kanssa voi etukäteen arvata.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Flu
Koomisinta tässä hyökkäyspeliin kykenemättömässä puolustuksessa on se ettei kyseessä ole kädettömät, mutta isokokoiset korstot vaan pienet fyysiseen peliin kykenemättömät junantuomat "vahvistukset". Ei sellaisella puolustuksella, jossa pelaavat Tukio, Latvala ja Jalkanen (vaikkakin oma ukko) voi menestyä.

Jokereista lähti viime kauden päätyttyä muistaakseni lähes 15 pelaajaa pois. Manitsemillasi pelaajilla oli sopparit kuluvalle kaudelle, joten vaihtuvuutta haluttiin varmasti edes hieman hillitä.

Sen sijaan tämän kauden jälkeen on aiheellista vetää johtopäätökset tällä ja viime kaudella alisuorittaneiden pelaajien kyvyistä ja pelihaluista. Ja toimia johtopäätösten mukaan myös käytännössä. Vaikka se tulee maksamaankin, niin se ainoa mahdollisuus.

Seuraavaksi tullaankin suureen ongelmaan: mistä sellaiset pelaajat tilalle, jotka ovat todellisia vahvistuksia? Pelkään sitä, että SM-liigan 50 parhaan pelaajan joukosta taas 30 pelaa muissa sarjoissa ensi kaudella.

Ehkäpä ainoaksi vaihtoehdoksi jää se, että Hjallis panostaa todella joukkueeseen mallia 2004-2005. Hankitaan muutama todella hyvä - mutta samalla valitettavan kallis - vahvistus. Muu osa joukkueesta rakennetaan omien nuorten ympärille. Tehdään siis se, mitä ainakin mm. Vakio ja minä esitettiin noin vuosi sitten vaihtoehdoksi tälle kaudelle.

Areenalle ei saa väkeä, jos Jokerit on pelkkä junnujoukkue, joka ei pärjää SM-liigassa. Mutta ei sinne saa niinkään katsojia, että joukkueessa pelaa täytemiehiä täyte-esityksin huippupalkoilla. Ei sellainen kiinnosta ketään.

Tämä nyt tosin kuuluu jo tulevan kauden pohdintaan, mutta nykyiset ongelmat liittyvät saman asiaan.

Edit: muisti pettää - ihmekös tuo tällä iällä. Latvalahan tuli joukkueeseen vasta tälle kaudelle.
 
Viimeksi muokattu:

Filosofem

Jäsen
Viestin lähetti werty
Missä vika?

Viinan puutteessa, kuten aina.

Ne tärkeimmät syyt tähän tilanteeseen näyttävät tosiaan olevan pelaajamateriaalissa, mutta tämän ei pitäisi olla yllätys kenellekään. Kun meillä jo toista kautta häärii nimiä tyyliin Turunen, Pesonen ja Tukio vastuunkantajina, ja uudet vahvistukset ovat tyyliin Latvala & Burström, niin mitä tässä voisi odottaa? Että ne nuoret breikkaavat tällaisten ukkojen vierellä? Katsotaanpa Valtosta. Tomekilla on vierellään Metro ja Jarna. Kaksi huippuvahvistusta. Tämä on tehnyt Tomelle ihmeitä ja nyt miestä voidaan jo vastustajankin silmissä pitää vaarallisena ratkaisijana. Hyvä näin, onnistunut veto Virmaselta hankinnoissaan ja Jortikalta peluutuksessaan.

Mutta jos tulevat supertähdet, mutta vielä raakileet Bergenheim, Filppula etc. yrittävät tuoda esiin luovuuttaan Dogin veroisen koneen vierellä, niin tulos on tämä. Nythän Jokereiden runkona on juuri kaikenmaailman juntit ja jemmarit. Mikäli rungoksi oltaisiin otettu nämä meidän nuoret, ja muu joukkue rakennettu tukemaan runkoa oikeilla vahvistuksilla, niin johan olisi toinen ääni siellä kuuluisassa kellossa. Esimerkkitapauksena juuri yllämainittu Valtonen tai vaikkapa Heleniuksen tuki ja turva Sami Lepistölle. Tämän kauden alussa tilanne oli se, että nuoret ripoteltiin "runkopelaajien" (siis Dogi & muu torvisoittokunto) vierelle. Väärin meni, mutta ei voi mitään.

Tapaus Warrinerista sen verran, että minä diggaan. Suoraviivainen maalintekijä. Loukkaantumisherkkyys suurena miinuksena, vai onko meillä vain ollut huonoa tuuria? Todella harmi tämä nykytilanne, sillä Todd on juuri se pelaaja, joka veisi kiekon väkisin sinne maaliin. Tuolla 'Roster Watch 2004-2005' -ketjussa porukka on jo hyvin miettinyt miten ensi kaudella saataisiin paras mahdollinen kokoonpano jalkeille eli toisin sanoen miten nämä tämän kauden ongelmat korjattaisiin.

En kuitenkaan sano, että asiat olisivat nyt totaalisen huonosti. Ei todellakaan. Pudotuspeleissä meillä on mahdollisuudet vaikka mihin. Kuten joku tässä muistuttikin, vielä joulutauolle mentäessä johdimme sarjaa, joten kyllä tämä joukkue pystyy halutessaan pelaamaan ja ennen kaikkea voittamaan. Nyt vain pitäisi herätä ja onnistua.
 

Filosofem

Jäsen
Viestin lähetti cobol
Ehkäpä ainoaksi vaihtoehdoksi jää se, että Hjallis panostaa todella joukkueeseen mallia 2004-2005. Hankitaan muutama todella hyvä - mutta samalla valitettavan kallis - vahvistus. Muu osa joukkueesta rakennetaan omien nuorten ympärille.

Cobolin kanssa 1:1 -linjalla. Juuri näin, tässä edellisen viestini sanoma tiivistettynä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Täytyy muistaa että herrat Turunen,Pesonen,Tukio,Latvala yms olivat joukkueidensa runkopelaajia ennen siirtymistään narreihin,jopa pieniä tähtiä näin sm-liigatasolla.

Vois kysyä että missä vika kun pelit ei luonna narreissa?
 

Filosofem

Jäsen
Viestin lähetti mixu
Täytyy muistaa että herrat Turunen,Pesonen,Tukio,Latvala yms olivat joukkueidensa runkopelaajia ennen siirtymistään narreihin,jopa pieniä tähtiä näin sm-liigatasolla.

Pesonen ja Tukio ovat nähdäkseni vielä suht' samalla tasolla kuin ennen siirtymistään Jokereihin, eli odotettua kehitystä ei ole tapahtunut. Toki sitä voitaisiin vielä odotella, mutta tällä hetkellä meidän omat kaverit ovat osoittaneet omaavansa potentiaalia näitä jätkiä enemmän. Siitä olen kuitenkin kohtalaisen varma, että jokunen vuosi vielä näille, niin ovat SM-tasolla keskivertoa huomattavasti parempaa kamaa. Onko Jokerit sitten oikea paikka tähän kasvatukseen - tällä hetkellä siltä ei näytä.

Turusen ja Latvalan kohdalla todella voidaan puhua vähintään pienestä tähtistatuksesta ennen siirtymistä meille. Silloin kun Peltola (on muuten nykyään Elitserienin paras suomalainen) vielä pelasi Pelicansissa Turusen rinnalla, niin taisi tuo Dogi tehdä aika hulppeat pisteet, olisiko ollut peräti yli piste per peli (eli jotain yli 50 pistettä kuitenkin)? Eikä Latvalakaan mitään pieniä määriä pisteitä kerännyt. Jotenkin silti jo tuolloin tuli ajateltua, että molemmat (kuten koko silloinen Pelicans) pelaavat aivan taitojensa ylärajoilla. Kuten Lasse Jämsen tai Pasi Kuivalainen. Enkä olisi muuten ketään siitä joukkueesta Jokereihin halunnut, jotenkin oli nähtävissä, ettei tahti tule pysymään samana. Noh, ehkä muuan Roman Vopat olisi ollut mielenkiintoinen hankinta, aye Mixu? Mielestäni Turunen ja Latvala ovat olleet alusti asti täysin vääriä hankintoja, ja pelit Jokereissa ovat tämän luulon jo oikeaksi todistaneet. Enhän minä tietenkään lopullista syytä voi tälle tason laskemiselle tietää, ehkä kyseessä onkin ikä, paineet tai virtsaamisvaikeudet? Peluutuksesta homman en kuitenkaan usko olevan kiinni, mahdollisuuksia veijareille on nimittäin annettu.
 

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä joukkueessa pitäisi olla pelaajia jotka jaksavat taistella koko pelin, eikä vain kaartelisi keskialueella, niinkuin esim Turunen.
Laitureissa pitäisi olla Valtosen lisäksi pari, muutakin ryminä laituria jotka karvaa, taklaa ja ampuu, eli sytyttää muunkin joukkueen taistelemaan.
Mielestäni osa pelaajista ei uskalla edes laukoa, eikä uskalleta ottaa vastuuta. Johtuuko tämä sitten siitä että Jortikka ei hyvällä kato, jos kiekko tuleekin laukauksen jälkeen vastustajalle? Vai
eikö pelaajat vain osaa laukoa? Epäilen. Ei niitä maaleja tule, kuin laukomalla.

Tällä kaudella Jokeri joukkuuen piti taistella ja taklata. Enpä ole paljoa tälläistä peliä nähnyt.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vika on Virmasessa. Virmaselle kenkää?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti flintstone
Mä näkisin että meidän suurin ongelma on surkeasti hyökkäyksiä tukemaan pystyvä puolustus. Vain Lepistö pystyy toistuvasti pelaamaan omalla huipputasollaan, Järventie väläyttelee välillä (aivan liian harvoin) ja Kankaanperä hoitaa roolinsa kunnialla. Muut sen sijaan on on enemmän ja vähemmän harmaata massaa.
Jaan tämän lainaamani flintin ajatuksen täysin. Suurin ongelma koko kauden on ollut puolustajien kykenemättömyys tukea hyökkäyksiä.

Noin yleisesti arvioituna eihän se Jokerien tilanne nyt kuitenkaan niin synkkä ole, kuin tätä ketjua lukiessa voisi päätellä. Emme vieläkään ole hävinneet yhtään play off -ottelua tällä kaudella. Mun mielestä tässä vaiheessa kautta ei vielä ole mitään syytä ripotella tuhkaa päällensä. Luotan edelleen täysin sekä Jokereihin että Jortikkaan. Katsellaan sitten lomien alkaessa mihin tämän vuotinen Jokeri-joukkue ylsi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti bozik
Mun mielestä tässä vaiheessa kautta ei vielä ole mitään syytä ripotella tuhkaa päällensä. Luotan edelleen täysin sekä Jokereihin että Jortikkaan. Katsellaan sitten lomien alkaessa mihin tämän vuotinen Jokeri-joukkue ylsi.

EI välttämättä juu mutta ei nuo häntäpään joukkueille koetut tappiot kauheasti omaa uskoa joukkueeseen vahvista.

Mä en luota koko Jokeri-joukkueen kykyyn nostaa tasoaan ja taistella loppun asti mutta Jortsuun, Tomekiin, Jarnaan, Kankeen, junnuihin, Häkään, Vertsiin ja Pakaan mä luotan ja nämä kaverit tulevat varmasti jättämään kaikkensa kevään kunnian kentille.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Viestin lähetti flintstone
EI välttämättä juu mutta ei nuo häntäpään joukkueille koetut tappiot kauheasti omaa uskoa joukkueeseen vahvista.

Mä en luota koko Jokeri-joukkueen kykyyn nostaa tasoaan ja taistella loppun asti mutta Jortsuun, Tomekiin, Jarnaan, Kankeen, junnuihin, Häkään, Vertsiin ja Pakaan mä luotan ja nämä kaverit tulevat varmasti jättämään kaikkensa kevään kunnian kentille.

Jep, yksi suurimmista asioista joka allekirjoittanutta ottaa pattiin on juuri Ässille, Pelicansille jne. kärsityt tappiot. Kaverit mättää näiden verkkoon 6-8 reppua, me töhritään tavalla tai toisella pari omiin (jopa kuusi Pelicanseja vastaan) eikä saada kentällä mitään aikaiseksi paria jannua lukuunottamatta. Ärsyttävää.

Jo huomenna on tason noston ja tsemppaamisen paikka. Meillä hankala IFK-ottelu ja pahoilla haastajilla HPK:lla ja Ilveksellä samaan aikaan oma pelinsä (HPK:lla Pelicans-automaatilla käynti).

Missä tahansa vika loppujen lopuksi on, olisi huomiseksi löydyttävä ainakin jotain asian korjaamiseksi. Varaa tappioon ei huomenna ole.

edit: typo
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni suurin syy heikosti sujuneisiin viimepeleihin on ainakin osittain se, että 1. Kenttä ei ole pystynyt pelaamaan samalla tasolla kuin joulun alla. Toki VMJ -ketju pelaa nytkin ajoittain loistavasti. Metropolitin mahdollista sopimusta on mielestäni turha spekuloida nyt...tehdään se kauden jälkeen. Uskon että Glen hoitaa homman ammattimaisesti loppuun joka tapauksessa.

Katselin tilastoja, ja huomasin, että Tommi Turunen on tehnyt kolmasosan maaleistaan HIFK:iä vastaan! Huomenna Tommi taas rankaisee! Ja paljon parjattu Jan Latvala: +/- tilasto osoittaa +17!! Vaikka Jan "Hirmulaukaus" Latvala, ei kauheasti pisteillä mässäile, niin oma pää pysyy puhtaana. Saman tyylin peruspakki kuin A-J Niemi.

Jokereilla on paperilla ihan kohtalainen joukkue (ei tosin mitään verrattuna esim. mestaruusjoukkueeseen muutama vuosi sitten), mutta ryhmässä on liikaa alisuorittajia.

Yksi suurimmista pettymyksistä on ollut suosikkini Sean Bergenheim(harmillista kyllä) . Ei ole saanut juuri mitään aikaan, hyvien maalipaikkojen tuhlailua...(samaa nähtiin nuorten kisoissa kunnes Ukrainan molari imaisi)...mutta eihän playoffit ole vielä alkaneetkaan...eli ei vielä mitään hätää. Jos vielä dogi saisi jostain Pelicans vuosiensa draivin päälle, niin jälki alkaisi olla hirmuista.

Nyt pitää vain saada joukkueen itseluottamus taas kuntoon, ja sitten noustaan rytinällä kolmanneksi...ja vältetään kärpät/TPS ekalla kierroksella..tärkeintä tällähetkellä on että päästään sinne kuuden parhaan joukkoon. Peli kerrallaan parannetaan, olkoon peli sitten 1-0 tai 11-10, tärkeintä ovat sarjapisteet...ja lopulta poika palaa tampereen reissun jälkeen taas kotiin!!!
 

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ifk pelasi eilen hockey night ottelussa mielestäni juuri sellaista kiekkoa mitä toivoisin Jokereidenkin pelaavan. Ifk:ssa ei ollut oikeestaan yhtään turhan päivästä keskialueen surffailiaa, vaan kaikki miehet teki töitä laajalla säteellä. Ifk:lla oli myös puolustajien päättämiä hyökkäyksiä, jotka ovat jokereilta puuttunnut lähes koko kauden. Sitä peliä oli ilo katsoa, kun maalejakin tuli enemmän kuin 2.
 

DefJam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hata hata HIFK!
Joo, HIFK kyllä antoi itsestään eilen pelottavan vahvan kuvan. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin pleijareissa tulee loppu aika äkkiä eteen, jos tosta ei pelin tasoa nosteta. Kuitenkin jotenkin jaksan luottaa Jortikkaan, että homma jotenkin muuttuu ratkaisevissa peleissä.

Suoraan sanottuna parhaat mahdollisuudet Jokereilla on mennä jatkoon seuraavalle kierrokselle, jos vastaan tulisi juuri HIFK. Ei toi mikään viime keväinen 4-0 läpihuutojuttu olisi, mutta 4-2 meille!
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti DefJam
Joo, HIFK kyllä antoi itsestään eilen pelottavan vahvan kuvan. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin pleijareissa tulee loppu aika äkkiä eteen, jos tosta ei pelin tasoa nosteta. Kuitenkin jotenkin jaksan luottaa Jortikkaan, että homma jotenkin muuttuu ratkaisevissa peleissä.

Suoraan sanottuna parhaat mahdollisuudet Jokereilla on mennä jatkoon seuraavalle kierrokselle, jos vastaan tulisi juuri HIFK. Ei toi mikään viime keväinen 4-0 läpihuutojuttu olisi, mutta 4-2 meille!

Kyllä!

Kun katsoo Jokerien potentiaalisimpia vastustajia puolivälierissä, HPK, Lukko, Ilves, IFK, niin kyllä paikallisvastustaja olisi Narreille sopivin.

Lukkoa ja Ilvestä vastaan Jokereilla ei ole mitään saumaa. Fyysisesti täysin alakynnessä oleva narripakka ei heitä vastaan ehdi kaukalossa kuin hieman pyöriä kulmissa kun taas viedään. Kerhosta voitto tulisi toki kotiedulla, mutta...

Eli Jokereiden suurin piirtein ainoa toivo päästä alkukierrokselta jatkoon olisivat välierät IFK:ta tai Kerhoa vastaan.

Kellään tuskin olisi noita vastaan mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös