Minnesota Wild 2015–2016

  • 183 131
  • 471

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Kertokaa joku viisaampi, että miksi Dubnyk pelaa koko ajan vaikka ei hänen otteensa kovin vakuuttavia ole edes olleet? Mielestäni Kuemperille pitäisi antaa huomattavasti enemmän pelejä, että saataisiin Duby tuoreempana peleihin. Jotenkin hirveän epävarmaa pelaamista häneltä ja näyttää todella hitaalta maalinsa suulla.
Hyökkäyksessä puolestaan voisi koittaa Vanekia MG-Parise -kaksikon kanssa.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Kertokaa joku viisaampi, että miksi Dubnyk pelaa koko ajan vaikka ei hänen otteensa kovin vakuuttavia ole edes olleet? Mielestäni Kuemperille pitäisi antaa huomattavasti enemmän pelejä, että saataisiin Duby tuoreempana peleihin. Jotenkin hirveän epävarmaa pelaamista häneltä ja näyttää todella hitaalta maalinsa suulla.
Hyökkäyksessä puolestaan voisi koittaa Vanekia MG-Parise -kaksikon kanssa.

Ihan vain sen takia, että Kuemper ollut huomattavasti huonompi. Eikä se Dubnyk nyt niin huono ja epävarma ole ollut. Kuemperilta ei ole tällä kaudella yhtään hyvää peliä nähnyt. Suhteellisen tuoreessa muistissa peli Winnipegiä vastaan, jossa Kuemper aloitti ja voin suoraan sanoa, että ikinä ei ole pelottanut laukaukset maalipäin yhtä paljon. Jokainen maalille asti tuleva kiekko pomppi milloin missäkin suojissa ja Kuemper oli aivan hukassa. Suoraan sanottuna mielummin kokeiltaisiin vaikka Bäckströmiä maalissa.

Toinen asia taas, niin Vanekin voisi palauttaa Granlundin rinnalle. Ja toiseen laitaan sitte vaikka Coyle. Vanek selvästi hyötyi Granlundista ja jouduttuaan taas eroon, niin ei saanut mitää aikaan ja oli aivan hukassa. Toiseen laitaan sitte Coyle tuomaan sitä kamppailuvoimaa laitoihin. Eli voitaisi vaikka kokeilla jotain vastaavaa ensimmäisen kolmen kentän kohdalla:

Vanek - Granlund -Coyle
Zucker - Koivu - Niederreiter
Parise - Haula - Pominville
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Ihan vain sen takia, että Kuemper ollut huomattavasti huonompi. Eikä se Dubnyk nyt niin huono ja epävarma ole ollut. Kuemperilta ei ole tällä kaudella yhtään hyvää peliä nähnyt. Suhteellisen tuoreessa muistissa peli Winnipegiä vastaan, jossa Kuemper aloitti ja voin suoraan sanoa, että ikinä ei ole pelottanut laukaukset maalipäin yhtä paljon. Jokainen maalille asti tuleva kiekko pomppi milloin missäkin suojissa ja Kuemper oli aivan hukassa.
Kirjoittaessasi tuon Kuemper oli pelannut jonkun reilun ottelun verran. Ei noin pienestä pelimäärästä voi vetää vielä johtopäätöksiä. Toki niissä peleissä saattoi pelata huonosti, mutta eiköhän tuolla ottelumäärällä ole vähän turha sanoa, että on ollut huomattavasti huonompi. Ehkä sitten jos pelejä olisi takana edes yli 5 kappaletta.

Törmäsin tuossa mielenkiintoiseen uutiseen, että Wild olisi Johansenin perässä. Tämä olisi erittäin mielenkiintoinen liike Wildilta ja sillä saataisiin parannusta sentteriosastolle. Uutiseen mukaan Wildin pitäisi olla valmis luopumaan joko Dumbasta, Brodinista tai Olofssonista. Näistä tietenkin mieluisin vaihtoehto olisi Olofsson. Jostain muustakin Wildin kuitenkin pitää luopua ja paras skenaario omasta mielestä olisi se, että Pominville saataisiin mukaan kauppaan. Toisaalta taas voi olla, että myös jompi kumpi kaksikosta Granlund-Coyle lähtee. Mitäs mieltä palstaveljet olisivat tästä hankinnasta, jos se oikeasti toteutuu? Tästä vielä linkki uutiseen: http://www.suomikiekko.com/2015/11/lahde-jarmo-kekalainen-kauppaamassa-ykkostykkinsa-minnesotaan/
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Ylläolevaan huhuun en lähtisi tarttumaan kovin vahvasti.. Viikonlopun aikana josta luin, että Wild olisi myös Eric Staalin perässä..

Tottahan se toki on, että jengi kaipaisi kärkisentteriä.. Koivu on pelannut hyvin, ei kuitenkaan saisi olla ykkössentteri ja Granlund ei ole sitä paikkaa pystynyt ottamaan.

Muuten lyhyesti jengin otteista. Kumpikin viikonlopun peli tuli katsottua ja ei tuo peli nyt kovin vahvalta vaikuta. Jets-peli oli kaiken kaikkiaam surkea ja jopa munaton peli.
Starsia vastaan ensimmäinen erä oli hyvännäköistä peliä ja tunnetta ja yritystä löytyi mutta toisesta erästä eteenpäin oltiin pahasti myllyssä.. Kolmannen erän puolivälistä jäi mieleen selostajan kommentti että viimeisen 30 minuutin laukaukset olivat Starsille 23-3.. Siinä vaiheessa muutenkin oli selvää, että hyvä jos yksi piste pelistä saadaan vaikka johtoasemassa vielä oltiin.

Fontainen peli lämmitti. Uusitun kolmosketjun Vanek - Coyle - Fontaine peli näytti hyvältä varsinkin ottelun alussa. Toivottavasti tuo ketju pystyy jatkossa yhtä hyviin suorituksiin.

Parisen paluun merkityksestä ei tarvitse edes puhua vaikkei nyt mitään ihmeitä esittänytkään viikonlopun aikana.

Plussaa vielä Pominvillen kauden avausmaalista sekä Kuemperin loistopelistä Starsia vastaan!

Nyt vaan pitäisi alkaa pisteitä keräämään. Vasta oltiin taistelemassa lännen kärkisijoista, nyt pudotuspeliviiva pelottelee jo..
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Ylläolevaan huhuun en lähtisi tarttumaan kovin vahvasti.. Viikonlopun aikana josta luin, että Wild olisi myös Eric Staalin perässä...
Tarkoitatko tätä juttua? Tämähän juttu on siis jonkun kommentti eli vaan jonkun jääkiekkoexpertti.com:in kirjoittajan oma mielipide. Ei siis mitään lähteitä tai mitään. Siinä myös puhutaan, että jos Staal tulisi olisi hän enemmänkin rental-hankinta kuin pitkän tähtäimen ratkaisu ykkössentteriksi. Tuo Johansen huhu puolestaan peräisin Wildin hovikirjoittaja Russolta, joka ehkä hieman enemmän on perillä näistä asioista. Siinäkin tosin vain kerrottu GM Fletcherin tiedustelleen Johansenin saatavuutta.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kirjoittaessasi tuon Kuemper oli pelannut jonkun reilun ottelun verran. Ei noin pienestä pelimäärästä voi vetää vielä johtopäätöksiä. Toki niissä peleissä saattoi pelata huonosti, mutta eiköhän tuolla ottelumäärällä ole vähän turha sanoa, että on ollut huomattavasti huonompi. Ehkä sitten jos pelejä olisi takana edes yli 5 kappaletta.

Otanpa kiinni nyt tähän. Kuemper oli pelannut kaksi peliä ennen viikonloppua, toisessa pelasi hyvin, toisessa umpisurkeasti. Ongelma Kuemperissä onkin juuri siinä, että mies ei ole kahdella aiemmallakaan kaudella pystynyt esittämään tasaisen vahvaa tekemistä. Taso heittelee todella paljon ja kuten Wilderness totesi, matsissaan Jetsiä vastaan jo jokin aika sitten itsekin pelkäsin joka ainoata laukausta, joka Kuemperia kohti ammuttiin. Sen verran oli epävarmaa peliä mieheltä. Eikä muuten ollut ensimmäinen samanlainen fiilis miehen kohdalla viimeisen parin kauden aikana.

Dubnyk on puolestaan pelannut mielestäni hyvin. Jokunen helppo on päässyt selän taakse, mutta ne eivät juurikaan ole olleet otteluita ratkaisevia maaleja. Päin vastoin mies on venynyt jopa 'game savereihin' osassa otteluista, joista ollaan sitten tuotu pisteitä kotiin. Tällä hetkellä tuntuu ainakin itsestä, että ongelmana maalivahtiosastolla on perusvarman kakkosmiehen puute. Melkeinpä lähtisin antamaan Bäckströmille starttia ennen Kuemperiä, kun miehen kerrottiin saaneen hyvän ja ehjän kesän alle. Pelasihan mies harjoituskaudella yhden ottelun ja otti siitä nollapelin. Saisipa samalla vähän miehen palkasta vastinetta. Ensi kautta ajatellen pitäisi sitten jostain edullisesti löytää hyvä kakkosmies kun Bäckströmin soppari loppuu ja laittaa Kuemperia lihoiksi. (Paljoa hänestä ei tule irtoamaan...)

Mitä tuohon Johanssen huhuun tulee niin ihan mutu-tuntumalta sanon, että en oikeasti usko, että Blue Jacketsille jopa franchise-pelaajaksi suunniteltu Johanssen kaupattaisiin pois. Vaikka joukkue on täysin tuuliajolla, on Johanssen sellainen helmi, että hinta tulisi olemaan äärimmäisen kova. Kärkisenttereitä ei ole paljoa vaihdeltu viime vuosina ilman todella kovia korvauksia. Siinä ei kyllä Dumba, Brodin tai Olofsson tulisi riittämään vaan sitten pitäisi laittaa myös jotain muuta arvokasta pelaajaa liikkeelle. Pominville tuskin nykypelillään kävisi kaupaksi millään, MG tuskin hänkään vaikka kauniisti paketoisi jonkun Wildin nuoren pakin kanssa. Sitten tullaan myös tiukkaan tilanteeseen capin suhteen. Columbuksella ei muistaakseni ole hirveästi varaa ottaa isoja soppareita vastaan, sillä aika tapissa taitaa cappi olla. Siellä on isoja papereita mm. Saad, Duby, Foligno, Hartnell, Clarkson + Bobrovskyn yli 7 miljoonaa, kaikki Saadia lukuunottamatta alisuoriutumassa tällä hetkellä. Tuskinpa sinne kaivattaisiin Pommerin yli 5 miljoonan sopparia ja satunnaisia syöttöpisteitä. Brodinkin kustantaa sen reilut 4 miljoonaa/kausi. Dumba ei puolestaan toisi minun näkökulmastani BJ:n vaatimaa varmuutta takalinjoille, vaikka taitava hyökkäävä puolustaja onkin. Olofssonin näytöt vähäsiä, tyhjää arpaa BJ ei etsi. Johanssenin 4 miljoonaa/kausi ja RFA vielä sopparin lopussa on niin arvokas pakkaus, että siinä saisi kyllä laittaa Wild jo todella tärkeitä paloja lihoiksi. Tietenkin voihan sitä lähteä oikein sotkemaan pakkaa ja ottamaan vastaan Clarksonin sopparin kylkiäisenä, mutta sitten allekirjoittanut luovuttaa toivon menestyksestä tulevina vuosina.

Toisaalta, enhän minä näistä mitään tiedä, mutta epäilen.
 
Minustakin olisi hyvä kauppa tuo, että vaihdetaan Olofsson vai mikä se oli Johanseniin. Kannatetaan.
Granlund ei ole onnistunut täyttämään ykkössentterin saappaita, ja Johansenin myötä Wild nousisi todelliseksi contenderiksi seuraavien 2-4 kauden aikana.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
No more excuses: Wild healthy, looking to rebound after tense practice - StarTribune.com

Suter ei ihan kauheasti tykkää Yeon ajatuksista ja siitä, että pakkipari vaihtuu.

Suter wasn't thrilled by being detached from Spurgeon. This is no swipe at Brodin because Suter respects him as a player, but Suter's had a solid start to this season, especially offensively, and he thinks playing with a right-shot like Spurgeon gives him more options in all three zones.

On skating with Brodin, Suter said, "Yeah, I don’t know what’s going on there. He decided to change things up. I don’t know what they’re thinking."

On how it changes things, "It’s different. Like I've said, I need to play with a right-handed defenseman to give me more options, neutral zone, offensively and even coming out of D zone. It’s not fair to put a guy on his off side.

Asked if he's OK with the move, Suter said, "No. We’ll talk about it. We’ll figure it out. Maybe for certain points you have to do this to play against certain guys and situations. I know Scandy’s coming back, so I don’t think it’s going to be an end a result. He’s the coach."
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Tarkoitatko tätä juttua? Tämähän juttu on siis jonkun kommentti eli vaan jonkun jääkiekkoexpertti.com:in kirjoittajan oma mielipide. Ei siis mitään lähteitä tai mitään. Siinä myös puhutaan, että jos Staal tulisi olisi hän enemmänkin rental-hankinta kuin pitkän tähtäimen ratkaisu ykkössentteriksi. Tuo Johansen huhu puolestaan peräisin Wildin hovikirjoittaja Russolta, joka ehkä hieman enemmän on perillä näistä asioista. Siinäkin tosin vain kerrottu GM Fletcherin tiedustelleen Johansenin saatavuutta.

Joo taisi olla tuo kommentti minkä luin eli ei todellakaan ollut muuta kuin yksittäinen heitto yksittäiseltä henkilöltä... Vähän tarkempaa lähdekritiikkiä siis itselleni.

Siitä olen kyllä samaa mieltä @Wunder-Pena n kanssa, että kovasti ihmettelen, jos Kekäläinen Johansenin treidaisi, mies on kuitenkin ymmärtääkseni sinitakkien ykköspyssy. Toki selvästi jotai skismaa seuran ja Johansenin välillä on mutta vastine Johansenista on kyllä valtava, jos hänen perässään olla. Miehellä kuitenkin halpa siltasopimus meneillään vielä pari kautta tämänkin jälkeen..

EDIT.
Lisätään toki sen verran vielä, että itse mielelläni ottaisin Johansenin Wildiin kovasta hinnasta huolimatta! Vaihdossa toki lähtisi varmaankin Brodin/Dumba + 1st + toivottavasti Pominville
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Avsia vastaan Centralin kamppailu ja 2 pistettähän sieltä tuli ja kaiken lisäksi vielä hyvällä pelillä. Oli ilo katsella eheä 60 minuuttinen, jossa jokainen ketju ja voisi sanoa, että jokainen pelaaja esiintyi edukseen. Vain Varlamov piti lukemat noinkin siisteinä. (3-0) Dubnykin loukkaantuminen oli ikävä takaisku, mutta jos NHL.comiin on luottaminen on kyseessä vain lievä venähdys (?) ja mies olisi todennäköisesti pelikuntoinen ensi viikonlopun tienoilla. Ehkäpä tässä on hyvä kohta huilauttaa Dubya ja antaa pari peliä Kuemperille ja katsoa nähdäänkö jopa Bäckströmiä jäällä jos Kuemper jäätyy.

Maanantaina uusinta Coloradoa vastaan. En halua olla ylimielinen, mutta uskoisin, että voitto tuolta tulee, sillä Colorado oli aivan vastaantulija lauantaina. Ilman Avsin todellista muodon- ja asenteen muutosta Wild hakee pisteet Pepsi-centeristä. Rohkenen myös veikata, että maanantaina joko Landeskog polttaa päreensä ja rupeaa sikailemaan/urpoilemaan tai Roy puhuu jonkun muun luupään telomaan Wildin ukkoja. Toivotaan, että tuossa viimeisessä veikkauksessa olen väärässä tai ainakin, että loukkaantumisilta vältytään.
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Parin jatkoajalla kärsityn tappion jälkeen jälleen voittokantaan. Kuemperille nollapeli ja Pariselle tehot 1+1. Tällä hetkellä vaikuttaa maalinteko erittäin vaikealta, sillä viimeiseen kuuteen otteluun saatu aikaiseksi vain 10 maalia. Toki pisteitä näistä joulukuun kuudesta ottelusta on hyvin kertynyt. Kuemper on ollut vahva ja ansainnut itselleen varmasti enemmän peliaikaa, mikä on hyvä asia sillä mielestäni Duby on pelannut liikaa alkukaudesta. Joukkueellekin varmasti erittäin tärkeää, että on kaksi hyvää maalivahtia.
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Wild poimi Jarret Stollin waivereilta. Sinänsä mielenkiintoinen lisä sentteriosastolle. Toivottavasti saisi pelinsä taas uomiin, sillä pelannut kuitenkin tehokkaitakin kausia aikaisemmin.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Wild poimi Jarret Stollin waivereilta. Sinänsä mielenkiintoinen lisä sentteriosastolle. Toivottavasti saisi pelinsä taas uomiin, sillä pelannut kuitenkin tehokkaitakin kausia aikaisemmin.

Hyvin tuo leveyttä lisää sentteriosastolle. Tehokkuutta ei varmaan Stollilla haluta muuta kuin oman pään pelaamiseen; aloituksiin ja alivoimalle erityisesti.
Wild keskustellut kuulemma jo kesällä Stollin kanssa, joten ilmeisen tyytyväisiä johto on, että mies saatiin nyt hankittua. Ja onhan tuo kokemus ja SC-sormuksen omistaminen asia, josta Wildille on hyötyä myös keväällä!
Mahdollistaahaan tämä hankinta lisäksi mahdollisesti Coylen siirtämisen takaisin laitaan..

Tervetuloa!
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Helvetin hyvä kutina tästä hankinnasta ja sopii Wildiin loistavasti.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Ensi yönä sitten kotipeli ja vastaan hieman viime aikoina hiipunut NY Rangers. Kokoonpanoon pienet muutokset Canucks-murskajaisten jälkeen: Dubnyk palaa odotetusti tolppien väliin loukkaantumisen jälkeen, vaikka Kuemper loistavasti pelasikin. Toivottavasto jatkossa peluutus on hieman tasaisempaa. Lisäksi Stoll esiintyy ensi kertaa Wild-nutussa ja sopivasti juuri edellistä työnantajaa vastaan. Stoll korvaa Haulan nelosen keskellä ja Haula siis poppareilla ensi yönä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Koivu on kyllä uskomattomassa vireessä. Toivotaan, että pysyy terveenä koko kauden tällä kertaa. Voipi hätyytellä omaa piste-ennätystään jo sitten!

Itse elän NHL-elämää lähinnä ottelun HL katsoen sekä tätä palstaa lukien. Minnesodan pelit kun katsoo niin kyllä on pakko kyllä kehua selostajaa :D Uskomattomalla tunteella tulee HIS SCOOOOORES! Nautittavan kuuloista eläytymistä :)
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Wild tosiaan yhdeksän pelin pisteputkessa nyt ja jo toinen peräkkäinen peli, jossa melkeinpä dominoitiin alusta loppuun asti peliä. Maalipaikkoja oli siihen tahtiin, että olisi kai tuosta voinut taululle laittaa vähän rumemmatkin lukemat. Koivulla varsinkin oli hyvä mahdollisuus jatkaa tätä turkulaisten kypärätemppuputkea NHL:n puolella mutta tänään "vain" kaksi maalia. Koivun ja Vanekin yhteys kentällä on kyllä aika kaunista katseltavaa: jatkuvaa tarjontaa tulee Vanekilta ja Koivulle tarjotaan nyt maalintekijän viittaa pelistä toiseen. Kaksi peliä ovat miehet nyt pelanneet samassa ketjussa ja Koivulla kasassa näissä peleissä 3+4 !

Ylivoiman ja alivoiman parantuminen on myös iso juttu. Kumpikaan ei ole alkukaudesta kulkenut mutta tällä hetkellä ollaan menossa hyvää vauhtia oikeaan suuntaan.

Stollin avauspeli oli juuri sitä kaivattua perusvarmaa pelaamista, mitä häneltä odotetaankin. Toki yhden kakkosen otti mutta muuten hyvää peliä omassa päässä ja aloitukset nappasi aika huimalla 73% tehokkuudella!

Parise on iskussa, Koivu on löytänyt taas vireen, Vanek on huikea, Pominville ruvennut latomaan kiekkoa maaliin.. Hyvä tästä on jatkaa!

Lauantaina vieraissa Nashville ja ensi viikolla b2b-pelit kotona Montrealia ja Dallasia vastaan. Toivottavasti lähdetään 12 pelin pisteputkessa kohti joulubreikkiä :)
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Tervehdys vaan kaikille palstaveljille pitkästä aikaa. Syksy on mennyt vähän muissa hommissa, vaikka ei ole tullut kirjoiteltuakaan, mutta koko ajan kartalla ollaan oltu.

Kuten tuossa @HockeyForLife sanoikin, niin kapteeni Koivu on nyt siinä lyönnissä, ja koko joukkue on siinä lyönnissä, että kevättä kohden ei tarvitse ylisuorittaa, vaan normaali peli riittää poffeihin, ja sitä kautta riittää virtaa sinnekin. Olisiko tämä se kevät? Ei viitsi ääneen sanoa. :)

Jarret Stollin tulo joukkueeseen oli iloinen uutinen. Kaverilla oli kesällä hiukan menovaihe päällä, mutta aika monella muullakin NHL:ssä näin on käynyt, mutta Wild sai SC sormuksen omaavan kaverin sentterikseen, ja tämä kaveri osaa aloittaa. Lisäksi kun tosipelit alkavat Stoll on varmasti mies paikallaan. Hyvä hankinta Fletcheriltä. Toimisto on hereillä.

Tuosta viimeisestä kommentista puheenollen, RyJo on Kekäläisen mukaan kaupan, ja vain siksi, että hän saisi huippu puolustajan takalinjoille. Mitäs tästä mieltä muut? Tuossa aiemmin oli asiaa jo hiukan spekuloitu, ja luin Sinitakkien ketjusta, että Johansen on täysin sitoutunut Blue Jacketsin organisaatioon, mutta niin sanoo kaikki ammattilaispelaajat. Jos jotain kauppoja tulee, niin uskon RyJon menevän Nashvilleen. Wildilla asiat on hyvin, enkä toivoisi mitään suuria liikkeitä toimiston suunnalta tähän vaiheeseen. Johansen on kieltämättä tulevaisuuden TOP-5 senttereitä, mutta silti pysyisin näissä.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Kuten tuossa @HockeyForLife sanoikin, niin kapteeni Koivu on nyt siinä lyönnissä, ja koko joukkue on siinä lyönnissä, että kevättä kohden ei tarvitse ylisuorittaa, vaan normaali peli riittää poffeihin, ja sitä kautta riittää virtaa sinnekin. Olisiko tämä se kevät? Ei viitsi ääneen sanoa. :)

Tuosta viimeisestä kommentista puheenollen, RyJo on Kekäläisen mukaan kaupan, ja vain siksi, että hän saisi huippu puolustajan takalinjoille. Mitäs tästä mieltä muut? Tuossa aiemmin oli asiaa jo hiukan spekuloitu, ja luin Sinitakkien ketjusta, että Johansen on täysin sitoutunut Blue Jacketsin organisaatioon, mutta niin sanoo kaikki ammattilaispelaajat. Jos jotain kauppoja tulee, niin uskon RyJon menevän Nashvilleen. Wildilla asiat on hyvin, enkä toivoisi mitään suuria liikkeitä toimiston suunnalta tähän vaiheeseen. Johansen on kieltämättä tulevaisuuden TOP-5 senttereitä, mutta silti pysyisin näissä.

Ensimmäiseen kappaleeseen en sano muuta kuin, että älä edes puhu siitä asiasta vielä ;) Nyt peli näyttää hyvältä, mutta varmasti tulee vielä pari tappioputkeakin pitkälle kaudelle. Pleijareihin toki nyt mennään ja siellähän kaikki on mahdollista, ainakin tällä jengillä!

Tottakai tässä on henkilökohtaisestikin nostanut tavoitteita kauden edetessä ja kyllähän tuo olisi upea lähteä Centralin ja samalla lännen mestarina kevään peleihin. Dallas tuntui jo olevan hieman karussa mutta ei tässä ole piste-eroa kuin vain 8 pistettä ja Wildillä pari peliä rästissä jopa. Lisäksi ensi viikon alussa kohdataan kotona Dallas, joten parhaimmillaan tässä voidaan pikkuhiljaa vuoden vaihteessa jo hengitellä niskaan. Toki Blackhawks ja varmasti Bluesikin miettivät ihan samoja asioita!

Nyt kun kevättä alkoi pohtimaan niin jollain sairaalla tavalla sitä odottaa innolla, että kohdattaisiin Chicago ja päästäisin vihdon ja viimein kostamaan kolmen viime kevään suuret pettymykset. Ja toivottavasti kotiedun turvin tällä kertaa!

Johanseniin vielä sen verran, että kun asiaa pohtii niin onhan siinä pelimies mutta en itsekään lämpene ajatukselle nähdä miestä Wild-nutussa. Vaihdossa jouduttaisiin kuitenkin antamaan puolustuspään osaamista ja omasta mielestä tällä vaihdolla ei päästäisi joukkueena yhtään eteenpäin. Varsinkin nyt kun erityisesti Koivu, Vanek & Pominville ovat nostaneet tasoaan niin hyökkäys näyttää jo hyvältä. Stollin hankinta oli kyllä loistava vahvistus bottom6:iin ja lisää kilpailua ja variaatioita sillä osastolla.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ylipäänsä Koivu on ollut koko kuluneen syksyn hyvässä vireessä. Mies on ollut aivan eri maailmasta kuin viime kaudella. Jos tahti jatkuu niin se NHL:n ensimmäisen neljänneksen kohdalla povattu selke-trophy voisi olla realismia, ainakin ehdokkuus. Tuohan olisi huikea saavutus, sillä pysti on todella arvostettu ja sen on pokannut viime vuosina todelliset huippupelaajat.

Joukkue tekee paljon oikeita asioita tällä hetkellä. Tuntuu, että pelaajat käyttävät loistavasti omia vahvuuksiaan hyödyksi. (Toki myös tuossa oli jokunen jatkoaikamatsi, jonka olisi voinut kääntää voitoksi (Arizona ainakin!), mutta ihan hyvää tulosta on tullut viime aikoina.)
Omia näkemyksiä ketju ketjulta:

Parise-MG-Pommer, Mikke ja Pommer ovat nostaneet tasoaan kuten heiltä on kuulunut odottaa. MG tuo hyvin kiekkoa hyökkäysalueelle ja on jopa alkanut laukomaan! Itsevarmuus myös nousussa, vaikka kakkosylivoimaan siirrettiinkin. Pominville puolestaan näyttäisi saaneen osan itseluottamustaan takaisin kun maalihanat aukesivat. Parise nyt vaan on oma itsensä, eli todella varma suorittaja ja taistelija.

Vanek-Koivu-Zucker, Vanek on löytänyt jostain huiman annoksen taistelutahtoa, fyysisyyttä ja asennetta. Mies jopa takakarvaa, kamppailee jo jonkin verran laidoissa ja laittaa kroppaakin likoon (toisinaan). Tämä on aika iso askel mieheltä, joka ajoittain viime kaudella näytti välttelevän kaikkea muuta paitsi taiteilua. Edelleen tulee hasseja omassa päädyssä, mutta niin kauan kuin Koivu ja Zucker pitävät tiukalla prässillä paineen vastustajan päädyssä Vanek on todella kova. Hyökkäyskolmannes on Vanekin ylivoimaisesti suurin vahvuus ja nyt sitä on onnistuttu hyödyntämään. Koivu luistelee ja karvaa vimmatusti katkoen syöttöjä, riistäen kiekkoa kaverilta ja pelaten molempiin suuntiin erinomaisesti. Nyt mies kyllä osoittaa sitä miksi rinnassa komeilee C-kirjain. Zucker ei ole ollut yhtä iskussa kuin kauden alussa ja luulenpa, että tälli joka tuli tuolla 15-20 matsin paikkeilla (en muista nyt tarkkaan ottelua, pahoittelut) on tainnut heijastua joitain otteluita sen jälkeen miehen otteisiin, vaikka virallisesti ei ollutkaan loukkaantumisen takia sivussa. Yksi mutu-heitto - uskon, että aiempina vuosina kertynyt alivoimavastuu näkyy kyllä Zuckerin otteissa. Mies on todella loistava riistämään kiekkoa ja lähettämään omaa joukkuetta vastahyökkäyksiin. Jotenkin tällainen fiilis tulee välillä kun kaverin puolustuspelaamista seuraa. Kaveri on kyllä treenannut myös fysiikan tikkiin kesällä, niin kovaa mies luistelee ja taklaa. Edelleen allekirjoittaneen suosikkipelaaja.

Nino-Coyle-Fontaine, kolmonen on ollut hieman vähemmän näkyvissä viime aikoina. Nino paahtaa kovasti duunia, raataa ja voittaa kiekkoja kulmissa, pääsee hyville maalipaikoille, mutta ei vain ole miehellä uponnut maaliin pitkään aikaan vaikka aivan huikeita paikkoja onkin siunaantunut. Ninolle toivoisin onnistumisia, sillä mies tekee niin hyvin töitä. Coyle on viime otteluissa hankkinut vastustajille kiitettävästi laatuaikaa jäähyaitiossa. Mies on kyllä niin monikäyttöinen ja pelaa perusvarmasti tilanteessa kuin tilanteessa. Myös Fontaine on pelannut omalla vahvuudellaan eli vauhdilla ja ajoittain vilauttanut pehmeitä käsiä. Tätä ketjua vaivaa tällä hetkellä lähinnä tulos. Peli kulkee ihan mukavasti kolmoskentälle, mutta tehoja saisi syntyä. Nyt kun näilläkin miehillä lähtisi aukeamaan tuo maalinteko.

Porter-Haula/Stoll-Carter, kauden aluksi ensimmäiset 5-10 peliä näytti aivan turhalta ketjulta tämä, mutta nyt on ruvennut kulkemaan. Vimmatusti töitä, vauhtia ja laiturit tarjoavat taklauksia ja kovaa karvausta vastustajalle. Viime yönä Porter sai jopa palkinnon tästä maalin muodossa. Eipä ole paljoa muuta sanottavaa kuin, että hyvin menee neloskentäksi ja toivotaan, että noita neljää miestä kierrätetään tuolla pelipaikoilla, jotta kaikki ovat tikissä jos/kun loukkaantumisia tulee ja/tai poffeihin ylletään.

Sitten olisi vielä pakitkin...huh! Lyhyesti täytyy sanoa, että puolustus mahdollistaa tällä hetkellä tuon hyvän kiekkokontrollipelin liikuttelemalla kiekkoa hyvin kaikilla kentän alueilla. Ehkä niistä sitten joku toinen kerta enemmän. Eipä tuossa yllä varmaan mitään uutta niille, jotka ovat pelejä seuranneet. Heittäkää toki kuitenkin kommentteja ollaanko täällä samoilla linjoilla hyökkäyskoostumusten otteista.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Koko teksti

Hyvää analysointia @Wunder-Pena ja kiva, että joku jaksaa tännekin kirjoitella syvällisemmin joukkueen otteista. Itsekin olen koittanut lisätä kirjoittelua mutta kiireen vuoksi ei tuossa ehdi kummemmin sepustaa, kuten ei nytkään.. :D

Samaa mieltä kuitenkin kanssasi ketjujen otteista. Ykkönen on jatkuvasti vaarallinen myös sen takia, että jätkät jaksavat kiekottomanakin karvata kauhealla intensiteetillä, jonka takia kiekko lähes tulkoon on koko ajan Wildin hallussa heidän ollessa kentällä. Kakkosen meno näytti jo alkukaudesta hyvältä ja nyt Ninon vaihtuminen Vanekiin on tuntunut vain parantavan ketjun otteita. Kolmonen ja nelonen hoitavat omaa rooliaan moitteettomasti, joten mitäpä suotta ketään koko jengistä haukkumaan, kun ei aihetta ole..

Puolustuksesta pakko nostaa Dumba vielä esille. Parantanut alkukauden jälkeen otteitaan jatkuvalla syötöllä ja mies alkaa nousemaan sille tasolle, mitä häneltä odotetaan!
 

keijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, C.Coyle
Hyviä kertomuksia edellä. En niihin sen kummemmin halua tarttua.

Coylesta olen kyllä itse odottonut joka syksy paljon enemmän. Välillä väläyttelee mitä olisi tarjolla, mutta harvoin. Kokoa ja taitoa löytyy joskin homaa ei vaan satu kohdilleen. Tunutuu että tyytyy kaveri liian vähään ja ei semmosta kunnianhimoa löydy millään. Toki hiukan pientä roolia joutunut pelaamaan, kun sattuu edestä löytymään parempia. Silti haluaisin Coylen näyttävän Koivulle ja Mikelle mikä on pelimiehiään.

Pisteitten suhteenhan kausi mennyt ihan hyvästi. Välillä oli niin haluttoman näköstä touhua, että ei jaksanut enää yöllä nousta katsomaan otteluita. Semmosesta pakollista suorittamista. Pikkuhiljaa alkanmut taas näyttämään syksyn ekojen otteuiden iloiselta tekemiseltä. Playoffeihin mennään ehdottomasti ja jännitettävää jää vaan kuka sieltä vastaan asettuu. Toivotaan ekalle kiekalle Inkkareita.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Noniin paluu maan pinnalle sitten. Lukemien perusteella tiukka taistelu käytiin Nashvillessa mutta totuushan on, että kyllähän tuossa oltiin melkoisessa purjeessa.. varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa totta kai takaa-ajovaihde päällä saatiin jopa hieman luotua painetta mutta ansaitusti hävittiin tämä taisto ja katkaistiin pisteputki.

En tiedä mikä oli pelaajilla mielessä kun peli alkoi mutta heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien Nashville fyysisyydellään sai Wild-pakan aivan sekaisin ja omissahan kolahti heti ensimmäisessä vaihdossa, kun vähän tuurillakin Forsberg ohjasi kiekon maaliin. Heti perään Wild sai mahdollisuuden käynnistää ottelu alusta, kun Zucker pääsi laukomaan Wildin kauden ensimmäisen rankkarin mutta aika ponnettomaksi jäi yritys tällä kertaa. Tuosta maali ja peli olisi varmasti saanut aivan eri ilmeen. Erän puolivälin jälkeen nähtiin sitten melkoista hölmöilyä Wildiltä. Jo pitkään todella kurinalaisesti pelannut ryhmä otti kahden minuutin sisään kolme kakkosta aivan tyhmistä syistä (kiekon huitominen ilmasta katsomoon + liikaa pelaajia kentällä alivoimalla) ja Nashville pääsi kahteen otteeseen pelaamaan vajaan minuutin kahden miehen ylivoimaa. Toisella yrityksellä Weberin pommi sujahti Ribeiron kautta sisään ja peli 2-0.

Nashville antoi johtoasemassa jatkuvaa painetta ja Wild sortui jatkuviin pikkuvirheisiin, mikä avasi Nashvillelle paikkoja lisäosumiinkin. Peli pyöri koko toisenkin erän jatkuvasti Wildin puolustusalueella, kun Nashville pystyi peluutuksella pimentämään Wildin kärkikentät täydellisesti. Nashvillen 3-0 johtomaali syntyi Wildin hölmöilystä omalla alueella, kun Brodin yritti puskea väkisin kahden miehen välistä ja kiekonmenetyksen jälkeen Neal yllätti Dubnykin, jonka olisi pitänyt laukaus pystyä ottamaan. Dubnyk pelasi kuitenkin muuten hyvän pelin, joten lähes puhtaat paperit hänelle. Wild pääsi hieman tuurilla peliin mukaan, kun heti seuraavassa vaihdossa Scandellan laukaus kimposi Parisen kautta sisään ja Wild oli jälleen kahden maalin päässä. Maalin jälkeen Nashville sai lähes heti pelin takaisin Wildin päätyyn, joten takaa-ajoa saatiin odotella kolmanteen erään asti. Toisessa erässä Wildille jälleen pari tyhmää jäähyä (toinen kiekko katsomoon -jäähy + Stollin sukeltaminen..) mutta onneksi alivoima toimi suhteellisen hyvin ja lisätakaiskuilta vältyttiin.

Kolmannessa erässä Nashville pelasi fiksusti eikä takaa-ajosta näyttänyt oikein mitään tulevan. Ennen erän puoliväliä kuitenkin Koivun aloituksen jälkeen kiekko pomppi keskelle Zuckerille, joka pääsi huipputontilta yllättämään loistavasti pelanneen Rinteen. Näin Wild oli päässyt kuin varkain maalin päähän, vaikka alakynnessä oltiin oltu koko peli. Lopun takaa-ajossa ei saatu luotua kovinkaan kummoisia maalipaikkoja lukuun ottamatta illan ainoaa ylivoimaa, jossa Vanek pelasi Pariselle tyhjää maalia mutta kiekko pomppi lavan yli viime hetkillä.

Nashvillelle siis ansaittu voitto ja todella hyvin joukkue pelasi läpi ottelun. Wildiltä puolestaan vähän huonompi peli ja paljon pikkuvirheitä nähtiin koko pelin ajan. Parise oli mielestäni Wildin paras ja pystyi luomaan paikkoja, vaikka Weber oli lähes joka vaihdossa miehen kimpussa. Stollille puolestaan antaisin risuja, tuntui olevan vähän hukassa jatkuvasti eikä aloitusympyrässäkään saanut mitään aikaan ja lopulta Carter otti neloskentän aloitukset.

Central tiivistyy entisestään ja melkoinen taistelu saadaan kevään aikaan pleijaripaikoista ja huhhuh minkälaisia vääntöjä joutuu pleijareissa käymään mikäli haluaa vielä kesäkuussa pelata..

Ennen joulua vielä b2b -kotipelit Montrealia ja Dallasia vastaan. Toivottavasti takaisin voittojen tielle palataan jo heti ma-ti välisenä yönä!
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
HockeyForLifelta hyvä analyysi lauantai-yöltä. Tässä tuli nyt sitten se surkea peli. (Lukemat hämäävät.) Nashvillen loistava aloitus peliin laittoi Wildin pakeille löysää housuun ja sehän näkyi sitten kiekonmenetyksinä ja tosiaan älyttömiä jäähyjä tuli otettua. Kaksi kertaa jos tarjoaa vastustajalle viidellä kolmea vastaan peräkkäin ja vielä päästää Weberin laukomaan miehen suosikkipaikalta niin kyllähän siinä tarjotaan ennenaikaisia joululahjoja vastustajalle. Kapteenistosta Parise ja Koivu vetivät hyvän matsin, Duby myös maalissa pelasi hyvin, mutta sanoisin, että kautta linjan pakit olivat helisemässä.

Sitten avautuminen. Kyllä ajoittain oikein hävettää Prosserin peli. Miehellä tuskin tulee olemaan pitkää tulevaisuutta Wildissa niin melkeinpä nostaisin jotain nuorempaa, parempikätistä ja -jalkaista pakkia tilalle. Miehen ainoa vahvuus on paperilla kovuus ja rooli peruspakki, mutta pelkkä valmius pudottaa hanskat ei tarkoita kovuutta, eikä kiekonmenetykset vaikka aikaa ja tilaa olisi peruspuolustamista. Tätä on nähty jo jonkin aikaa. Miehen peliaikakin on periaatteessa joka matsissa reilusti alle 10 minuuttia, mikä tarkoittaa kovaa kuormitusta kärkipakeille, niin ainakin omasta mielestä tämä mies on kyllä riippakivi puolustuksessa. Alkaa Prosserin käsien lisäksi omatkin kädet täristä kun miehellä on kiekko lavassa.

Lauantaiyön lampaita myös Stoll (ei toiminut av-/aloitusspesialistin roolissa + turhaa jäähyä) ja Pominville, joka oli täysi lapanen kaikissa kaksinkamppailuissa. Ehdottomasti allekirjoittaneen mielestä Haula takaisin jäälle ja Stoll tai joku muu nelosen ukko poppareille. Nelonen ei onnistunut omassa roolissaan mielestäni niin olisihan se ihan asiallista herätellä ja kierrättää miehiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös