Minnesota Wild 2013–2014

  • 482 113
  • 875

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Russon viimeisintä kirjoitusta lueskellessa hämmästyin eräästä faktasta. Zach Parise palaa tänään ensimmäistä kertaa New Jerseyyn lähdettyään vapaana agenttina tuona hienona heinäkuisena päivänä 2012. Buuausta siis tiedossa melko varmasti.

Ketjumuutoksia yön peliin ei Yeo ole tekemässä ja maalilla jatkaa Ilya Bryzgalov, joka Yeon mukaan "looked (humongous?) big" Islesia vastaan. Erik Haula istuu siis toisen pelin putkeen poppareita popsimassa. Edelleen jatkan suurennuslasin kanssa Moulson-Koivu-Fontaine -ketjun tarkastelua. Viime pelissä näytti hyvältä. Vastapuolelta kiinnostaa Ruudun otteet uudessa seurassa, mutta myös ikinuorten Jagrin ja Brodeurin meno. Siinä on Spurgeonilla ja kumppaneilla tekemistä, kun Jagr iskee ahterinsa Wildin maalin kulmalle.

EDIT: Taitaa sittenkin Schneider pelata paholaisten maalilla. Hmh...
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Onko Yeolla kaloja paassa, vai miksi Granlund saa vasta 5. eniten peliaikaa hyokkaajista ylivoimalla? Miksi PPG ketju rikotaan kun tulee ylivoima, vaan sinne on pakko pistaa Koivu? Mikko on helvetin hyva pelaaja, mutta kylla ma nakisin etta Granlund on parempi yv pelaaja kuin herra Kapteeni. Lisaksi jakaantuisi peliajatkin paremmin jos Granlund saisi enemman vastuuta ylivoimalla kun Koivulla on kuitenkin iso vastuu alivoimalla. Granlund on saanut muutenkin ihmeen vahan ylivoimalla koko kauden ajan. Keskiarvon mukaan MG on pelannut ylivoimalla yhta paljon per peli kuin Dany Heatley. MG:n ominaisuudet sopii juuri taydellisesti ylivoimalle, kun on enemman tilaa ja aikaa. MG on ylivoima aikaan suhteutettuna joukkueen toisiksi paras yv pistemies Parisen jalkeen. Lisaksi MG:lla on tosiaan usein niita Heatleyta sun muita siella laidalla ollut.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jotenkin puhditon esitys Wildilta. Kiekot pomppi, syötöt ei jäänyt lapaan eikä vetopaikkoja oikein tahtonut löytyä. Devils piti hyvin neutraalin ja oman alueen lukossa, eikä päästänyt Wildia koko pelissä kunnon maalintekopaikoille. Siitä kertoo myös se, että kaksi Wildin maalia tuli viivavedon ohjauksena ja Granlundin maali lähes nollakulmasta vippinä maalille, jonka Schneider kiltisti imaisi sisään. Parisella oli pelin alkupuolella alivoimalla aivan mahtava paikka pistää läpiajosta kiekko reppuun, mutta ei maistunut tällä kertaa. En tiedä miten buuaamiset ja muutenkin outo fiilis vaikutti Parisen peliin ja miten se sitten vaikutti kanssapelaajiin. Jotenkin stressaantuneen näköistä pelaamista!

Yhtä asiaa en jumalauta ymmärrä!
Kuusi ylivoimaa, yksi yv-osuma. Wildilla oli paikka ryöstää peli muutamaan otteeseen vielä 3. erän lopulla, mutta EI. Ylivoimilla ei saatu juuri yhtäkään kunnollista maalipaikkaa rakennettua. Ja kukapa muu ykkösyv:ssä sentterinä kuin KOIVU. Koivun yv-kentän peli ei nyt vain ole pyörinyt kovin toivottavalla tavalla. Mielestäni Granlund on huomattavasti vaarallisempi yv-pyörittäjä, jolta voi odottaa lähes mitä tahansa. Koivun oma pelinrakentaminen on suorastaan näpertelyä verrattuna mitä MG on touhunnut Parisen ja Pominvillen kanssa. 1 yv ei saa edes kunnon tilanteita aikaan ja silti idioottimaisen jääräpäinen Yeo heittää kerta toisensa jälkeen Koivun jäälle ja hassaa kavereiksi vielä kaikki ykkösnyrkit: Parise, Pominville, Moulson!

MG:lle jää sitten se 40 sekuntia aikaa puuhastella Heatleyn, Ninon/Coylen kanssa, joiden kanssa ei edes huomattavaa kemiaa ole syntynyt tällä kaudella.

Noh. Parempi olla tyytyväinen sentään pisteeseen tästä ottelusta, mikä näytti alusta asti pomminvarmalta turparallilta. Devilsin peli oli todella fyysistä, eikä oikein kukaan vastannut huutoon. Mccormick on yllättävän harmaa tyyppi, olisin toivonut häneltä vähän kovempaa grindaamista, *ittumaisuutta ja haastamisia. Ei mitään. Jätkällä ei riitä jalat, ei kädet eikä pää, mutta siellä se surffailee. Mikä rooli tällä miehellä on? Mitä McCormick tuo tällaisella pelillä jengiin, mitä Haula ei voisi tuoda? Haula haastaa tappeluita ihan yhtä paljon, vetää pommitaklauksia itseasiassa enemmän (tirsk), on 100x nopeampi ja osaa tarvittaessa syöttää ja tehdä maalinkin. Nyt MIKE! Homma näppeihin.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
MG:lle jää sitten se 40 sekuntia aikaa puuhastella Heatleyn, Ninon/Coylen kanssa, joiden kanssa ei edes huomattavaa kemiaa ole syntynyt tällä kaudella.
.

Samaa miettinyt itse koko kauden. Miten on mahdollista, että joukkueen paras PELINTEKIJÄ ei pelaa yv;tä eniten? Pommer- Parise - MG- Muolson - Suter, alkais tapahtumaan. Koivu taas on NHL:n paras 2.ketjun sentteri, mutta ykkösen vaadittavaa pelinrakennusta ja taitoa hänellä ei ihan ole. LOISTAVA pelaaja, mutta vahvuudet enemmän siinä 2.sentterin roolissa. MG sementoida ykkösen keskelle yv:lläkin.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Nyt kun ylivoimasta on alettu keskustella, niin kyseenalaistaisin myös Pominvillen "sementoidun" paikan viivalla. Toki joukkueen paras maalintekijä kuuluu ylivoimaan, mutta nuo kiekonmenetykset viivalla on välillä melko käsittämättömiä. Tällä kaudella melko useasti ylivoimapyöritys on tyrehtynyt juurikin Pominvillen hassauksista, monesti vielä ilman sen suurempaa vastustajan painetta. Toki Wildin pakistossa ei kauhean paljon mahdollisuuksia ole, mutta esim. Suter-Scandella ja Spurgeon-Brodin voisi toimia. Lisäksi peluutuksen tasaamiseksi/helpottamiseksi sekä kemioiden osalta kaikista paras vaihtoehto olisi mielestäni pelata samoilla hyökkäyskentillä, mitä 5v5 -pelissäkin. Usein mitä yksinkertaisempi, sen parempi.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Nyt kun ylivoimasta on alettu keskustella, niin kyseenalaistaisin myös Pominvillen "sementoidun" paikan viivalla. Toki joukkueen paras maalintekijä kuuluu ylivoimaan, mutta nuo kiekonmenetykset viivalla on välillä melko käsittämättömiä. Tällä kaudella melko useasti ylivoimapyöritys on tyrehtynyt juurikin Pominvillen hassauksista, monesti vielä ilman sen suurempaa vastustajan painetta.

Olen kiinnittänyt ihan samaan huomiota. Viime yön pelissä Pominville hassaili samaan tyyliin kyllä kiekkoja tasakentällisilläkin. En tiedä mistä tuo mahtaa johtua, mutta välillä niin timanttisia otteita esittävä ukko vaikuttaa joskus aivan amatööriltä, jos on vähänkin tilannetta päällä ja tulee kovempaa syöttöä lapaan. Olen itse myös samaa mieltä, että Pominvillen paikka voisi aivan hyvin olla kätisyydenkin puolesta vasemmalla p-pisteellä ja viivalle laitetaan sellaiset kaverit, jotka ovat tottuneet tuota viivaa pitämään. Parise maalin oikealla kulmalla/edustalla, MG pyörittämässä tahtipuikkoa oikean p-pisteen kohdilla, josta jakaa lättyä joko viivaan, maalin kulmalle Pariselle tai hakee poikittaissyöttönä one-timeria Pommerille. Spurgeon ja Scandella/Suter ykkösylivoiman viivaan, niin johan alkaa tapahtua.

Koivu saisi sitten puuhailla Heaterin ja Moulsonin kanssa mitä lystää.
 

Steus

Jäsen
Wildin YV ei tosiaan toimi ihan sillä toivotulla tasolla. Tilastollisesti pyöritään siellä keskitasolla, mutta tuolla materiaalilla pitäisi pystyä parempaankin. Parise, MG, Pommer, Moulson, Suter, Koivu... Kaikki noista ovat tuloksen tekoon pystyviä ukkoja. Siihen päälle hyvällä laukauksella varustetut Scandella, Spurgeon ja Heatley. Niederreitter ja Coyle kilpailevat viimeisestä paikasta.

Olisiko tuolla materiaalilla jopa järkevää jakaa YV-aika ja -materiaali kahtia?

MG-Parise-Heatley
Scandella/Spurgeon-Suter

Koivu-Moulson-Coyle/Niederreitter
Pominville-Scandella/Spurgeon

Näyttääkö nuo miltään, vai olenko idiootti?
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Yhtä asiaa en jumalauta ymmärrä!
Kuusi ylivoimaa, yksi yv-osuma.

Muuten en ota ylivoimaan kantaan näin yhden pelin otannalla, mutta sen sanon, että yksi yv-osuma kuudella ylivoimalla tekee Devilsin av-prosentiksi 83,3%, mikä on huonompi kuin mitä se on keskimäärin ollut. Pitää muistaa, että vastassa oli liigan paras alivoima, jonka alivoimaprosentti kotona on huimat 89,6%. Lisäksi teitte käytännössä kaksi ylivoimamaalia, kun Cooken tasoitusmaali tuli 2 sekuntia Zajacin jäähyn päättymisen jälkeen.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Olen kiinnittänyt ihan samaan huomiota. Viime yön pelissä Pominville hassaili samaan tyyliin kyllä kiekkoja tasakentällisilläkin. Olen itse myös samaa mieltä, että Pominvillen paikka voisi aivan hyvin olla kätisyydenkin puolesta vasemmalla p-pisteellä ja viivalle laitetaan sellaiset kaverit, jotka ovat tottuneet tuota viivaa pitämään. Parise maalin oikealla kulmalla/edustalla, MG pyörittämässä tahtipuikkoa oikean p-pisteen kohdilla, josta jakaa lättyä joko viivaan, maalin kulmalle Pariselle tai hakee poikittaissyöttönä one-timeria Pommerille. Spurgeon ja Scandella/Suter ykkösylivoiman viivaan, niin johan alkaa tapahtua.

Hyvä huomata, että muutkin ovat noteeranneet Pominvillen epävarmuuden tuossa yv:n viivapelaajana. Eilenkin tosiaan muutamia kummallisia menetyksiä vain pienen paineen alla. Pominville on hyvä laittamaan kiekkoa reppuun, mutta kaksinkamppailuvoima ja pelin rakentaminen on viime aikoina ollut ykkösketjun kolmikosta heikointa. Itsekin tuossa jokunen viikko sitten huhuilin viivalle puolustajia, kun joukkueesta löytynee kuitenkin neljä (Suter, Brodin, Spurgeon, Scandella), jotka viivalla osaavat varmaotteisesti operoida. Tähän malliin:

1. YV
Pominville-Granlund-Parise
Spurgeon-Scandella

Eli Pominville vasemmalle b-pisteelle laukojaksi, Parise maalin kulmalle ja eteen iskemään sisään reboundeja ja Mikke oikeaan laitaan antamaan lentäviä lättyjä. Spurgeonilla ehkä puolustusosaston pelottavin veto eikä Scandellallakaan huono ole. Viivalla kätisyydetkin sopivat.

2. YV
Heatley-Koivu-Moulson
Suter-Brodin

Samankaltaiseen hahmotelmaan siis päädyin, kuin Jahtivouti edellä, enkä näe miksi tuo ei voisi toimia / olla kokeilemisen arvoinen. Pominvillen, Spurgeonin ja Scandellankin laukaukset levittävät uhkaa pitkin hyökkäysaluetta.

MG-Parise-Heatley
Scandella/Spurgeon-Suter

Koivu-Moulson-Coyle/Niederreitter
Pominville-Scandella/Spurgeon

Näyttääkö nuo miltään, vai olenko idiootti?

Ihan hyvältä näyttää muuten, mutta näkisin kuitenkin Pominvillesta saatavan suuremman hyödyn syvemmällä hyökkäysalueella ns. Ovechkinin paikalla.

Itse ottelusta jaksoin katsoa vain kaksi ensimmäistä erää, joiden jälkeen päättelin että ei tule helvettiäkään ja painuin pehkuihin. Noh, sieltä se Wild oli Schneiderin avustuksella noussut kiinni pisteeseen ja hyvä niin. Pelissä oltiin kuitenkin huonolla jalalla liikenteessä ja kaksinkamppailut hävittiin jatkuvasti. Itse asiassa melkeinpä huonointa Wild-kiekkoa tällä kaudella nuo kaksi ensimmäistä erää.

Moulsonin tavasta pelata teki Fox Sports Northin väki ihan hyviä huomioita. Kaveri lipuu hyökkäyksen mukana ja sattuu aina olemaan parin metrin säteellä maalista, kun kiekko sinne päin toimitetaan. Edelleen vahvistaa kyllä saamaani mielikuvaa miehestä. Mielenkiintoista nähdä, mitä saa aikaan loppukaudesta. Pitäisin tuon kakkoskentän nyt yhdessä ainakin kolme seuraavaa ottelua.
 

Notorious

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Wild, Kerho, Finns
Koivu taas on NHL:n paras 2.ketjun sentteri, mutta ykkösen vaadittavaa pelinrakennusta ja taitoa hänellä ei ihan ole.

Hyvä että löytyy optimismia. Toivoisin kyllä että ensi kesänä Penguins "kusettaisi" Wildia vaihtamalla huonomman kakkossentterin eli Malkinin meille. Tai vaihtoehtoisesti Canucks Keslerin, Sharks Couturen, Bruins Bergeronin etc..

Vitsivitsi.. ;)
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Wildin korealainen päävalmentaja Dum-Fuk-Yeo antoi Mikelle eilen yhden minuutin ylivoima-aikaa. Ylivoima oli täysin mielikuvituksetonta ja nyt kun Mikko sen yhden onnenkantamoisen teki niin loppukausi mennään näillä. Eiköhän se parin pelin päästä ole Mikko taas ykköskentässä hidastamassa sen kentän vauhtia.

Itse pelistä ei kyllä sanottavaa. Ei mikään maailman vauhdikkain eikä jännittävin ottelu. AHL-jengille häviämisessä on aina oma mausteensa ja toivottavasti kundit muistelevat näitä lämmöllä.
 

Pewros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Olen ihmetellyt Yeon touhuja jo pitkään. Minusta on tuntunut jo pitkään, että Yeolta ei riitä uskoa siihen, että nuoretkin pelaajat voivat ratkaista pelejä. Granlundin ylivoima-aika on aivan liian lyhyt siihen verrattuna, mihin Granlund kykenee. Eikö Yeo uskalla tehdä muutoksia?

Niin kauan kuin Koivu kumppaneineen ylivoimalla tekee maalin tai tekee muutamia hyviä maalipaikkoja, Granlundia tuskiin nähdään ylivoimalla enemmän..
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Olen ihmetellyt Yeon touhuja jo pitkään. Minusta on tuntunut jo pitkään, että Yeolta ei riitä uskoa siihen, että nuoretkin pelaajat voivat ratkaista pelejä. Granlundin ylivoima-aika on aivan liian lyhyt siihen verrattuna, mihin Granlund kykenee. Eikö Yeo uskalla tehdä muutoksia?

Niin kauan kuin Koivu kumppaneineen ylivoimalla tekee maalin tai tekee muutamia hyviä maalipaikkoja, Granlundia tuskiin nähdään ylivoimalla enemmän..

Jos Koivu ja kumppanit tekee maalin niin miksi vaihtaa? Viimeyönä ylivoimaprosentti 33,3. Pitäisikö olla 100 että Koivu ansaitsisi paikkansa?
 

Järvenpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
Jos Koivu ja kumppanit tekee maalin niin miksi vaihtaa? Viimeyönä ylivoimaprosentti 33,3. Pitäisikö olla 100 että Koivu ansaitsisi paikkansa?

Skoger tuohon jo vasta-argumentin runttasikin. Lisäksi tuo 33% on väärin. Turhaa inttämistä, ja selkeää tietämättömyyttä.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Skoger tuohon jo vasta-argumentin runttasikin. Lisäksi tuo 33% on väärin. Turhaa inttämistä, ja selkeää tietämättömyyttä.

Viime yönä Detroit otti 4 jäähyä, joista yksi tuli samaan aikaan Minnesotan jäähyn kanssa. Kolme ylivoimaa, yksi maali. Missä on virhe?

Joo, en ole muistaakseni katsonut Minnesotan pelejä muita kuin tuon viimeiltaisen. Siinä Koivu oli selvästi näkyvämpi ja parempi kuin Granlund. Tosin VLC:n kusemisen takia menetin monia hetkiä pelistä, esim. rankkarimaalin, joten voi olla että missasin jotain Granlundilta.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime yönä Detroit otti 4 jäähyä, joista yksi tuli samaan aikaan Minnesotan jäähyn kanssa. Kolme ylivoimaa, yksi maali. Missä on virhe?

Joo, en ole muistaakseni katsonut Minnesotan pelejä muita kuin tuon viimeiltaisen. Siinä Koivu oli selvästi näkyvämpi ja parempi kuin Granlund. Tosin VLC:n kusemisen takia menetin monia hetkiä pelistä, esim. rankkarimaalin, joten voi olla että missasin jotain Granlundilta.

Koivu on huomattavasti kulmikkaampi pelaaja YV:llä kuin Granlund, joka on sarjassa dynaaminen. Peli pyörii hitaasti ja koko ajan viivan kautta, eli luovuus uupuu. Granlund pystyy juonimaan nelikkoa auki aivan eri tavalla kuin Mikko. Mitä viisikko peliin tulee, niin ei miesten eilisessä pelissä mielestäni ollut valtavaa eroa. Koivu toki hoitaa oman pään velvoitteita kokemuksen tuomalla varmuudella, mutta eihän sillä ole mitään tekemistä tuon YV-ajan kanssa. Granlund kykenee tuomaan YV:lle jotain mitä Koivu ei, eli juonikkuutta.
 
Ilahduin kun huomasin, että kun pudotuspelit alkaa 16.4. niin ensimmäisen kierroksen jälkeen Minnesotan miehet kerkiää helposti MM-kisoihin jotka alkaa vasta 9.5.
Että ei tuo olympiatauko siihen vaikutakaan. Ja siis sekään että Wild nyt pääsee pudotuspeleihin. Ei pääse vain jompaan kumpaan, vaan molempiin.
 

Järvenpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
Viime yönä Detroit otti 4 jäähyä, joista yksi tuli samaan aikaan Minnesotan jäähyn kanssa. Kolme ylivoimaa, yksi maali. Missä on virhe?

Joo, niin olikin. Mun virhe. Muistin kolmannen erän alkuun vihellyksen, mutta rankkari siitä coylelle tulikin...
 

Notorious

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Wild, Kerho, Finns
Ylivoimassa Granlundin kuuluisi saada Koivua enemmän peliaikaa tai ainakin saman verran.

Itselläni Koivun dissaaminen on välillä mennyt vähän ylikin, mutta pakko kyllä todeta että ei se Koivun syytä oo kun laitetaan pyörittämään ykkös-yv:tä, vaan Yeon.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seuraisit niitä pelejä. MG on luovempi pelaaja kuin Koivu.

Kauneus on katsojan silmässä.

NHL:n senttereistä Granny on pistepörssissä sijalla 57, plusmiinuksissa sijalla 83, aloituksissa sijalla 62.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, tai sitten voi olla molempia? Kantsii kokeilla, se on kehittävää.

Miksi sitten perustat väitteesi ainoastaan tilastoihin?

Kaikki pelejä seuranneet ymmärtävät MG:n arvon ylivoimalla. Vastaavasti Koivun räpellykset ovat olleet mielikuvituksettomia. Noilla tilastoillasi ei ole mitään painoarvoa ylivoimaspekulaatioissa ja jos katsoisit pelejä, niin tietäisit että Granlund on mennyt aloituksissa valtavasti eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös