Minnesota Wild 2013–2014

  • 481 749
  • 875

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Kylläpä tämäkin ketju on hiljentynyt sen jälkeen, kun Mikke jäi saikulle.

Laitetaan nyt jotain näistä parista viime pelistä, vaikka ei niistä paljon ole kerrottavaa. Ducksia vastaan Harding antoi vielä mahdollisuuden voittaa, mutta Sharks-pelissä ei ollut kyllä mitään jakoa lukuun ottamatta tuota viime hetken Sharksin työtapaturman aiheuttamaa pientä painostusjaksoa. Konopkan saama 2+2 viimeistään tappoi yrityksen. Tuollaista tuomarivirhettä tämä joukkue ei kyllä ainakaan kestä.

Vieraspelit tuntuvat olevan tällä hetkellä todella värittömiä ja ainakin minun mielestäni ongelmaan on vain yksi ratkaisu. Ainoa keino kurssin kääntämiseksi näyttäisi olevan, että saadaan toimiva 2-kenttä hinnalla millä hyvänsä. Kaikki munat on taas samassa korissa 1-kentässä, ja jokainen NHL-joukkue osaa peluuttamalla pimentää yhden noin selvästi joukkueen ainoan vaarallisen kentän. Näen ainoana vaihtoehtona, että Pominville siirrettäisiin takaisin 2-kenttään ja keskelle löydettäisiin pienellä tuurillakin joku, joka löytäisi edes jonkinlaisen yhteyden Ninon ja Pominvillen kanssa. Haulaa siihen olisi voinut ainakin yrittää istuttaa.

Ihan kuten viimeisissä viesteissä on jo todettukin, ei olisi vielä alkukaudesta uskonut, miten paljon Granlundia tarvitaan. Ja varsinkin nyt, kun 1-kenttäkään ei taas pariin peliin ole saanut edes niistä harvoista paikoistaan sisään. Ei voi 1-kentän peliäkään kehua, mutta secondary scoringia ei ole Granlundin jälkeen löytynyt, eikä 1-kenttäkään jaksanut kantaa joukkuetta kuin muutaman pelin. Pelkän ylivoiman varassa siellä ollaan ja niitäkin tulee niukasti, jos ei kiekkoa saada edes vastustajan päähän.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Haula nostettu takaisin ylös, Zucker lähetetty farmiin. Toivottavasti Yeo nyt kokeilisi kaveria tulosyksikössä, niin kuin täällä jo monet ovat toivoneet. Älyttömältä tuntuisi että nostettaisiin joku ylös pelaamaan 5 minuuttia Konopkan ja kumppaneiden kanssa, vaan nyt rohkeasti Haula kakkosen keskelle ja Coyle ykköseen Avsia vastaan.
 

Tontsasd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Haula vaan kakkosen keskelle, että saadaan edes jotain järkeä tähän toimintaan. Ja itseänikin alkoi oikein naurattaa kun tulin ajatelleeksi, kuinka paljon harmia Granlundin puuttuminen kakkosen keskeltä on aiheuttanut. Ei olisi viimekauden perusteella ihan tällaista uskonut tapahtuvan. Toivottavasti saadaan poika mahdollisimman pian takaisin kokoonpanoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kylläpä tämäkin ketju on hiljentynyt sen jälkeen, kun Mikke jäi saikulle.

Onko muuten vieläkään selvillä että miksi MG on poissa? Onko mies käynyt jo jäällä, vetänyt puntteja vai totaalitreenikiellossa? Eli onko kyseessä siis aivotärähdyksen oireet vai joku whiplash-oire tms?

Kyllähän pistää vituttamaan kun otteet alkoi näyttämään siltä että mies on menossa pari porrasta eteenpäin ja nyt sitten ollaan telakalla aavistuksien mukaan samoista syistä mitä aikaisemmin. Tai no voihan se olla joku olkapäävammakin...
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Onko muuten vieläkään selvillä että miksi MG on poissa? Onko mies käynyt jo jäällä, vetänyt puntteja vai totaalitreenikiellossa? Eli onko kyseessä siis aivotärähdyksen oireet vai joku whiplash-oire tms?

Kyllähän pistää vituttamaan kun otteet alkoi näyttämään siltä että mies on menossa pari porrasta eteenpäin ja nyt sitten ollaan telakalla aavistuksien mukaan samoista syistä mitä aikaisemmin. Tai no voihan se olla joku olkapäävammakin...

Mikke on aloittanut treenaamisen jo jonkin aikaa sitten ja käy omatoimisesti myös tekemässä jääharjoitteita. Ei vielä treenaa jäällä muun joukkueen mukana ja sekä Yeo että Fletcher molemmat ovat todenneet, että ei kiirehditä asian suhteen.

Oma veikkaus on, että joulukuun ainakin huilaa ja ehkä vuodenvaihteen jälkeen alkaa olemaan ajankohtaista tuo itse pelaaminenkin. Mitään tarkempaa tietoa vamman laadusta ei ole oikeastaan missään mediassa kerrottu joten kaikki tämä perustuu arvailuun.

Ja hienoa, että Haula on taas otettu mukaan kuvioihin ja toivonmukaan saisi sen kakkoskentän sentterin roolin. Yeo itsekin otti kantaa siihen, että Coyle on parhaat pelinsä pelannut ykkösen laidassa ja toi kaivattuja elementtejä koko ykköskentän pelaamiseen joten näillä puheilla näkisin, että Coyle siirtynee takaisin omalle paikalleen ja joku (toivottavasti Haula eikä esim. Brodziak) ottaa sen kakkoskentän sentterin tontin haltuun siihen asti kunnes Granlund tervehtyy.

E: Russon mukaan Coylen siirtyminen takaisin ykköskenttään jo Coloradoa vastaan on varmaa ja että Haula ottaa paikan kakkosen keskeltä laidoillaan Niederreiter ja Pominville. Mielenkiintoista. Haulalla mahdollisuus antaa nyt hyvät näytöt tulevaisuutta ajatellen.

E vol. 2: Henkilökohtaisesti odotin, että Yeo vihdoinkin hiffaa scratchata Heatleyn mutta paskanvitut, Heatley tänään jälleen neloskentässä ja Fontaine poppariosastolle.
 
Viimeksi muokattu:

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Erikoisia ovat nämä pelit Avalanchea vastaan. Pitkiä pätkiä ilman pelikatkoja ja tuomarit eivät meinaa viheltää jäähyjä sitten mistään. Tosin eipä näissä muutamissa otteluissa mitä olen nähnyt edes ole hirveästi ollut siihen tarvetta. Kohtalaisen vauhdikas ja viihdyttävä peli oli kyseessä ja ketjumuutoksia oli tosiaankin tullut. Ketjut olivat kutakuinkin seuraavanlaiset:

Parise - Koivu - Coyle
Niederreiter - Haula - Pominville
Cooke - Brodziak - Bulmer
Heatley - Konopka - Mitchell

Suter - Brodin
Scandella - Spurgeon
Ballard - Stoner

Hivenen jossain vaiheessa ketjutkin repeilivät ja välillä Pominville viiletti ykkösen laidassa ja Coyle jossain hevonvitussa ja samoin Haulaa riepoteltiin mutta palasi kuitenkin aina kakkosen keskelle. Heatleykin näkyi painelevan ylemmissä kentissä aina välillä ja tämä on sellainen asia mitä en kerta kaikkiaan käsitä. Mies on TÄYSIN hyödytön, ei mitään käyttöä tällä tasolla. Kaveri ei luistele, lentelee ihmeellisesti perseelleen ja jakelee kiekkoa vastustajille melkeinpä enemmän kuin omille. Ymmärrän, että mies on kallispalkkainen mutta jokin roti pitäisi olla peluutuksessa. Onko miehellä NTC:n lisäksi No scratch clause kun ei kaveri putoa kokoonpanon ulkopuolelle sitten millään?

Itse peli oli, niin kuin mainitsin, vauhdikas ja molemmilta joukkueilta työteliäs. Mitään hienouksia tai rosoisuuksia ei oikeastaan nähty. Kovat pommit, hienot yksilösuoritukset ja koiruudet loistivat poissaoloillaan. Ainoastaan mieleen jäi Ballardin todella nätti hip-check Talbottiin. Wildilta hivenen taas mielestäni peli meni enemmän kiekkokontrollin suuntaan kuin siihen ainaiseen koohottamiseen ja dumppaamiseen. Tosin edelleenkin näen suuria puutteita joko pelikirjassa tai pelaajien tavassa toteuttaa sitä koska keskialueen ylittäminen kontrolloidusti tuntuu aina vain vaikeammalta. Etenkin Ballardin ratkaisut pakin paikalta ovat vähintäänkin outoja kun kaveri aina pakki-pakki-syötön jälkeen hakee oman sinisen takaa sellaista läpikentän syöttöä omalle pelaajalle joka seisoa nököttää vastustajan sinisen tuntumassa. Miksi rauhoittaa peli ja sitten avata hätäisesti? Jos noita pakki-pakkeja viljellään ja peliä rauhoitetaan ja koitetaan saada kontrolliin niin minkä takia hyökkääjät eivät osallistu talkoisiin? Sen sijaan, että hyökkääjät olisivat liikkeessä ja aktiivisesti hakisivat keskialueelta syöttöpaikkaa tai tulisivat alemmas auttamaan niin he odottelevat vastustajan sinisellä suorilla jaloilla pakilta jotain ihmeratkaisua. Ehkä mä en vaan ymmärrä tätä Yeon korkeampaa matematiikkaa ja kiekkokontrollin kaikkia nyansseja mutta mielestäni tuo ei vaan toimi. Silloin kun peliä taas rauhoitetaan niin, että hyökkääjät käyvät omalta p-pisteeltä hakemassa vauhtia niin keskialueenkin ylitys näyttää huomattavasti paremmalta, vaikka se kiekko sinne ränniin dumpattaisiinkin niin kaikki kolme hyökkääjää ovat vauhdissa ja kiekon takaisinsaanti huomattavasti helpompaa. Wildin keskialueen sumputuksesta taas annan peukun, puolustaminen muutenkin näyttää olevan hyvällä tolalla ja Harding omalla maalilla kuin muuri.

Mielestäni edge ei tässä matsissa ollut kummallakaan joukkueella vaikka Avs toisen erän puolivälissä johtoon menikin. Wild ei missään vaiheessa lähtenyt kuitenkaan hätäilemään vaan kärsivällisesti pelasivat sitä omaa, jopa ajoittain monotonista ja tunteetonta peliään. Konflikteja vältettiin ja nenänniistoista pysyttiin erossa. Poikkeuksen tähän tekee kolmoskenttä jossa etenkin Bulmer välillä kunnostautui tönimään koko Avalanche viisikkoa. Vaikka laukauksia molemmille joukkueille kertyi mukavasti (27 - 27) niin se ei kerro totuutta maalipaikkojen määrästä. Suurinosa vedoista oli sellaisia low-percentage roiskaisuja nollakulmista tai maskittomia sutaisuja viivasta joita tämän tason veskarit eivät päästä sisään. Todellisia game-savereitakin oli joukossa ja sanoisin tämänkin menevän tasan Hardingin ja Varlamovin välillä. Wild pääsi kuin pääsikin tulemaan rinnalle kolmannen erän loppuvaiheilla ja vielä aika harmittomasta tilanteesta, mielestäni ihan ansaitusti. Kun enempää tilanteita ei syntynyt niin tämä luonnollisesti tiesi jatkoaikaa. Jatkoajalla ei vedoilla mässäilty (Min 1 - Col 2) joten pilkuilta jouduttiin tämän otteluparin voittaja arpomaan. Ensimmäisenä vetovuorossa ollut Duchene vei tyylikkäästi Avsit johtoon mutta heti perään Parise nollasi tilanteen. Parenteulle ei maistunut omalla vetovuorollaan vaan Harding hienosti pysyi miehen mukana, haistoi harhautuksen ja otti kylmästi kiekon hanskaansa. Koivulta nähtiin pitkästä aikaa tämä harvinainen vasemmalta sisään, p-pisteen jälkeen leikkaus oikealle, kiekko kämmeneltä rystylle ja ylähyllylle lepäämään. En todellakaan osannut etukäteen ennustaa Koivulta tuollaista ratkaisua. Kun O'Reilly kävi vielä epäonnistumassa omassa vedossaan niin pisteet lähti Wildin mukaan.

Onneksi häviöputki saatiin nyt toistaseksi katkeamaan koska polku ei nyt tästä varsinaisesti helpommaksi muutu. Tiistaina pelaillaan kotona iki-ihanaa Canucksia vastaan ja sen jälkeen seuraavat neljä peliä vieraissa kun vastaan asettuvat tässä järjestyksessä seuraavat jengit: Pingviinit, Rangers, Flyers ja Jets jonka jälkeen juhlitaan kotiinpaluuta antamalla Islandersille isänkädestä. Vuoden viimeinen matsi on Bluesia vastaan kotona.
 

mr.Zou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota, Florida
Granny on reenaillu eilen ja olisi halukas pelaamaan jo ensi yönä. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan kiirehditä paluun kanssa.
Miehelle olisi kyllä tarvetta, koska Pominvillekin on ollut paljon heikompi ilman Mikkeä. Eikä Haulasta ole paikkaajaksi.
Haula on vähän pimennossa koko ajan. Oman pään pelin hoita kyllä hyvin ja nopeutta riittää. Varsinkin Zuckeriin on se että Haula on peöistä kartalla koko ajan, kun taas Zuckerin peli on vähän semmosta koohottamista.

Alkaiskohan Mikke vihdoin käyttää niitä hammassuojia, kun noita päävammoja alkaa oleen jo reilusti tohon ikään.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Toivotaan, että Mikke vielä pari peliä huilaisi ja palaisi vasta Rangersia vastaan kehiin. Toivottavasti siellä on toipuessa katseltu vähän Patrick Kanen ja Martin St. Lousin pelejä videolta. Olisi erittäin tärkeää, että Miken loppukausi kuluisi ilman loukkaantumisia, mutta samalla omia parhaita avujaan käyttäen kakkosen moottorina. Arkailemaan tuonne ei kuitenkaan kannata lähteä.

Ensi yönä vastassa vakuuttava Vancouver Canucks. Ballardilla varmasti näytönhaluja, vaikka Vigneault ei enää penkin takana seisokaan. Canucksilla myös liigan paras AV, joten ensi yönä ei ehkä haittaa yhtä paljon Wildin kyvyttömyys aiheuttaa jäähyjä.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Harding laitettu IR -listalle ja palaa 27. joulukuuta joukkueen matkaan. Tilalle nostettu Gustafsson. Syynä ilmeisesti normaalikäytäntö liittyen tautiinsa.

Tässä juttu liittyen asiaan. (Linkki vie Facebookkiin Minnesota Wildin kuvaan.)

Edit. Ja Granlundia odotetaan jo takaisin tuomaan hyökkäsvoimaan 1. kentän taakse. Onneksi 1. kenttä Koivun johdolla on ottanut joukkueen selkäänsä ja kantanut joukkuetta voittoihin, sillä se ei juurikaan ole tukea saanut alemmilta kentiltä. Koivun peli on muutenkin parantunut huomattavasti heikkoman alun jälkeen. Olisikohan syntyneellä lapsella ollut vaikutusta Koivun peliin.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloinkohan mahtaa Mike Yeolle riittää. Philly tappion jälkeen Michael Russo kysyi suoraan, onko Yeo huolissaan asemastaan. Hyvin konservatiivisesti siinä Mike totesi, ettei välitä eikä kerkeä ajattelemaan sellaisia asioita. Oli miten oli, Minnesota on viime aikoina esiintynyt surkeasti. Esim. tuo phillypeli. Ei oikeastaan jäänyt mitään sanottavaa, todella munattoman näköistä pelaamista. Alku kaudesta sentään yrittivät pitää kiekkoa, se oli muutos viime kauteen. Nyt ollaan mielestäni tekemässä paluuta tuohon Yeon rakastamaan"ajokoirakiekkoon". Koivu ja Parise ovat pelaajia, jotka omaksuvat kaikki pelitavat, myös tämän. Grannylle tämä ei sovi, mutta kovan työmoraalin kautta on hänkin sen oppinut. Itse Pidän Yeon pelitapaa vanhanaikaisena.

En usko, että Fletcher jaksaa tuota kovin pitkään katsella. Luottolausuntoja on sadellut tässä matkan varrella vaikeista tilanteista ja huonoista esityksistä huolimatta. Nyt on kuitenkin ollut hiljaista.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Milloinkohan mahtaa Mike Yeolle riittää. Philly tappion jälkeen Michael Russo kysyi suoraan, onko Yeo huolissaan asemastaan. Hyvin konservatiivisesti siinä Mike totesi, ettei välitä eikä kerkeä ajattelemaan sellaisia asioita. Oli miten oli, Minnesota on viime aikoina esiintynyt surkeasti. Esim. tuo phillypeli. Ei oikeastaan jäänyt mitään sanottavaa, todella munattoman näköistä pelaamista. Alku kaudesta sentään yrittivät pitää kiekkoa, se oli muutos viime kauteen. Nyt ollaan mielestäni tekemässä paluuta tuohon Yeon rakastamaan"ajokoirakiekkoon". Koivu ja Parise ovat pelaajia, jotka omaksuvat kaikki pelitavat, myös tämän. Grannylle tämä ei sovi, mutta kovan työmoraalin kautta on hänkin sen oppinut. Itse Pidän Yeon pelitapaa vanhanaikaisena.

En usko, että Fletcher jaksaa tuota kovin pitkään katsella. Luottolausuntoja on sadellut tässä matkan varrella vaikeista tilanteista ja huonoista esityksistä huolimatta. Nyt on kuitenkin ollut hiljaista.

Uskon, että Yeo koutsaa tämän sesongin loppuun ja sitten katsotaan uudestaan mitkä miehen näytöt ovat. Tällä hetkellä ei hyvältä näytä ottaen huomioon mikä määrä talenttia Wildissa on. Pelikirja on ilmeisesti heitetty roskikseen ja paniikkinappulaa painettu. Harmi koska niin kuin sanoit niin alkukaudesta yrittivät pitää kiekkoa ja se näytti toimivan.

Itse olen jo pidempään ollut sitä mieltä, että Yeo olisi oiva apuvalmentaja - mies pelikirjan takana. Tunnepuolelle Yeo ei tuo mitään, varmaan johtuu osittain keltanokkaisuudesta mutta itse luulen, että kaverilta vaan yksinkertaisesti puuttuu luontainen auktoriteetti ja näköjään kiveksetkin. Niin munatonta ja tunteetonta tuo Wildin pelaaminen on ollut. Tuntuu kuin pelaajilta olisi kielletty kaikenlainen fyysisyys, taklaaminen, nenänniistot sekä kuittaukset koska Yeon aikakaudella Wildin pelaajia ja etenkin maalivahtia saa teloa mielin määrin ilman, että tarvitsee olla huolissaan minkäänlaisesta kuittauksesta.

Jengi alisuorittaa mielestäni ja rankasti. Ei tämä jengi nyt välttämättä vielä edes maailman parhaalla valmennuksella olisi suuri suosikki mestariksi mutta parempaan on pakko pystyä. Vaikka tästä voittojen tielle vielä palataankin niin jos tuo jengin tunnepuoli on noin nollassa kuin mitä se on Yeon aikana ollut niin pudotuspeleissä (jos sinne asti päästään) tulee 100% varmasti noutaja taas ekalla kierroksella. Niin paljoa taitoa tällä joukkueella ei ole, että sillä puhtaasti dominoitaisiin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Minnesotan yksi suurimmista ongelmista on se, että heillä on yksi lännen ja koko liigan huonoimmista ykkössenttereistä. Kaikki kunnia Mikko Koivulle, mutta hän ei ole riittävän hyvä ykkösentteriksi. Yeo vaihtoon ja omistajien rahat kiinni siihen ykkösentteriin eikä niihin ylihintaisiin UFA-laitureihin. Ykkösenttereitä ei toki ole kovin helposti saatavilla, mutta Minnesota ei tule menestymään niin kauan kuin Mikko Koivu joutuu olemaan roolissa mikä on hänelle liian vaativa.
 
Viimeksi muokattu:

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Minnesotan yksi suurimmista ongelmista on se, että heillä on yksi lännen ja koko liigan huonoimmista ykkössenttereistä. Kaikki kunnia Mikko Koivulle, mutta hän ei ole riittävän hyvä ykkösentteriksi. Yeo vaihtoon ja omistajien rahat kiinni siihen ykkösentteriin eikä niihin ylikalliiisiin UFA-laitureihin. Ykkösenttereitä ei toki ole kovin helposti saatavilla, mutta Minnesota ei tule menestymään niin kauan kuin Mikko Koivu joutuu olemaan roolissa mikä on hänelle liian vaativa.

Allekirjoitan tämän 100%. Ongelma vaan tuossa uuden ykkössentterin hommaamisessa on se, että Mikko kuitenkin nauttii ykkössentterin palkkaa ja joukkueessa alkaa noita isojen caphittien miehiä olemaan jokunen joten sellaisen mahduttaminen palkkakattoon sekä puolustuksen ja maalivahtiosaston parantaminen syövät rahaa. Muutama junnukin pitäisi uudelleen signata nyt kun EL-sopparit alkavat olemaan ehtoopuolella.

Todella radikaalina vaihtoehtona olenkin ehdottanut taannoin, että Koivun soppari ostettaisiin ulos. Mutta sitten hypättäisiinkin seuraavaan ongelmaan, eli: mistä tämä uusi ykkössentteri sitten kaivettaisiin? UFA on seuraavana kesänä aika tyhjä ja ykköskorin treidejä ei hirveästi enää nähdä eikä prospect poolissakaan taida potentiaalisia junnuja olla. Ja tällä hetkellähän trendi on myös se, että sopimukset ykköskorin jamppojen kanssa uusitaan hyvissä ajoin ja harva tähtisentteri käy tänä päivänä testauttamassa markkina-arvoaan UFA-markkinoilla.
 

Sambody

Jäsen
Yritetäänköhän taas monitahoiselle ongelmalle antaa turhan yksinkertainen ratkaisu/selitys. Vai että Mikko Koivu ykkössentterinä estää Minnesotan menestymisen.. Ei hyvää päivää. Eiköhän ne suurimmat puutteet Minnesotalla ole jossain toisaalla vaikkei Mikko Koivu olekkaan sentterinä mikään Malkin, Crosby, Toews tasoinen supertähti. Viime vuosina on kuitenkin pärjätty keväälläkin aika kivasta, kun ykkössentteri on ollut kalipeeria Bergeron/Krejci, Travis Zajac tai Anze Kopitar. Näistä kukaan ei ole kovin merkittävällä tavalla Mikko Koivua parempia pelaajia. Eiköhän ne suurimmat ongelmat Minnesotalta löydy keskikastalta Koivun takaa, ehkä valmennuksesta ja varsinkin pakistosta, joka ei nyt millään kestä vertailua oikeiden contenderien vastaaviin.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Yritetäänköhän taas monitahoiselle ongelmalle antaa turhan yksinkertainen ratkaisu/selitys. Vai että Mikko Koivu ykkössentterinä estää Minnesotan menestymisen.. Ei hyvää päivää. Eiköhän ne suurimmat puutteet Minnesotalla ole jossain toisaalla vaikkei Mikko Koivu olekkaan sentterinä mikään Malkin, Crosby, Toews tasoinen supertähti. Viime vuosina on kuitenkin pärjätty keväälläkin aika kivasta, kun ykkössentteri on ollut kalipeeria Bergeron/Krejci, Travis Zajac tai Anze Kopitar. Näistä kukaan ei ole kovin merkittävällä tavalla Mikko Koivua parempia pelaajia. Eiköhän ne suurimmat ongelmat Minnesotalta löydy keskikastalta Koivun takaa, ehkä valmennuksesta ja varsinkin pakistosta, joka ei nyt millään kestä vertailua oikeiden contenderien vastaaviin.

No ei millään selitä yksittäin. Haluan silti tarttua sinun ontuviin vertauksiisi. Bergeron/Krejici ovat kummatkin paljon parempia pelaajia kuin Mikko Koivu. Bergeron samantyylisenä pelaajana parempi, Krejici erityylillä parempi. Lisäksi tulee ottaa huomioon että he pelasivat samassa joukkueessa. Zajac ei ole yhtä hyvä kuin Koivu, mutta joukkueensa pelasi finaalivuotena jäätävän hyvää viisikkopeliä ja Kovalchuk oli aivan liekeissä. Kopitar nyt toivottavasti on vitsillä heitetty. Kiekollisena dominoiva pelaava, tekee ketjukavereistaan parempia kuin he ovat, iso ja ratkaisijaluonteinen pelaaja. Lisäksi hänen mestaruusjoukkueessaan muut sentterit olivat mm. Jeff Carter ja Mike Richards.
 

Baldrick

Jäsen
Tämä teksti on siis kirjoitettu puhtaasti spekulatiivisena Minnesotan kolmen vuoden sisäistä menestystä ajatellen, seuran oikeista intresseistä tietämättä.

Mielenkiintoista nähdä Minnesotan tulevista kuvioista ykkössentterin suhteen. Selvää taitaa pikkuhiljaa olla se, että he eivät tule koskaan keväällä finaaleihin pääsemään ilman yhtä loistavaa hyökkäysorientoitunutta sentteriä, ellei sitten heillä ole 70 pts kakkosentteriä ja Koivukin pelaa huippukauden. Heatleystä vapautuu kattoon tilaa ja cap nousee jo itsessäänkin.

Luotetaanko organisaatiossa siihen, että MG:stä kuoriutuu ykkössentteri ja millä aikataululla?

Jatketaanko Mikolla ja odotetaan MG:n kypsyvän hyökkääväksi kakkossentteriksi?

Hankitaanko vapailta markkinoilta uusi sentteri? Ykkösen viittaa ainut kantamaan kykenevä taitaa olla Thornton, mutta hän tuskin on lähdössä San Josesta mihinkään, mikäli seuralla on samantapaiset intressit ja miksi ei olisi. Ehkä-osastolla on Derek Roy, joka voisi sopia pistetehtailusta vastamaan keskiosastolle, mutta mielestäni hän ei ole tarpeeksi valovoimainen vastuunkantaja. Grabovskista tuskin on iloa. Mikäli siis sentteriosastoa olisi aikomus vahvistaa, treidi olisi oikeastaan ainut mahdollisuus. Se vain ikävästi tarkoittaa sitä, että jostakusta on luovuttava. Todennäköisesti vaihtoon olisi tuolloin laitettava hyviä prospekteja ja korkeita varauksia. Tähän tuskin Minnesota on kuitenkaan valmis, sillä riski on liian suuri ja tehty työ saattaa valua kaivoon, eikä huominen enää näytäkään lupaavalta.

Kokeilemisen arvoista kuitenkin on koittaa Thorntonin hankkimista UFA:na, sillä siinä ei oikeastaan menetä mitään. Silloin vain pitää työntää Mikke laitaan, mutta eiköhän MG:kin pääse sentterinä pelaamaan jos ja kun Thornton tai Mikko on sivussa. Alempiin kenttiin sentterit jo löytyvät ja niihin Mikkeä on turha istuttaa. En tiedä tarkemmin, miten Konopka ja Rupp ovat pelanneet, mutta kaippa heille jatkot voi myös tehdä? Rupperille ehkä 200-300 tuhatta pienemmällä pahvilla? Niederreiter ainakin on jatkopahvin ilmeisesti ansaitsemassa tätä vauhtia. Silloin tilanne näyttäisi esimerkiksi tältä:

Parise (7,538m$) - Thornton (7,500m$) - Coyle (975 000$)
MG (2,100m$) - Koivu (6,75m$) - Pominville (4,505m$)
Niederreiter (2,795m$) - Brodziak (2,833m$) - Cooke (2,500m$)
Mitchell (1,900m$) - Konopka (925 000$) - Rupp (1,250m$)

Yläkerta yhteensä 41 571 000$

Paikkaajina löytyisivät ainakin Zucker ja Haula, joten loukkaantumisen sattuessa mm. Niederreiter voi pelata ylempänä, MG sentterinä kärkiketjuissa jne. Mikäli Thornton tulisi esimerkiksi tuolla Heatleyn jättämällä 7,5 miljoonalla, jäisi cappiin tilaa vielä hankkia mahdollisesti joku 3 ketjun laituri, joka kykenee pelaamaan kakkosessakin. Toinen vaihtoehto on vielä hankkia joku 2. parin pakki, jotta puolustus olisi hieman vankempi. Silloin pakisto voisi näyttää tältä:

Suter (7,538m$) - Brodin (1,444m$)
Spurgeon (2,666m$) - "Orpik" (4,000m$)
Ballard (1,500m$) - Scandella (1,025m$)

Bäckstrom (3,416m$)
Harding (1,9m$)

Alakerta yhteensä 23 489 000$

Dumba taistelee mahdollisesti ensi kaudella Scandellan paikasta ja heidän kesken tulee rotaatiota. Loukkeja paikkamaan muutamiin peleihin pystyy varmasti heittämään Blumin, Cuman tai Kampferin. Itse saattaisin jättää Prosserille ja Stonerille täten jatkosopparit kirjoittamatta, koska he eivät tule käsittääkseni olemaan tulevaisuuden Wildin kulmapaloja. Penguins-osion järkeilyn perusteella on mahdollista, että Orpikista ollaan luopumassa. Hän voisi olla oiva lisä Wild-pakistoon.

Kokonaisuutena cap tällä hahmotelmalla olisi 65 050 000$, mikä jää vielä miljoonan tai kaksi odotetun palkkakaton nousun alle. Lisää tilaa saa myös sillä, että jättää Ruppin rannalle ja hankkii halvemman jampan paremmilla jaloilla neloseen möyrimään.

Hieman ajatuksenjuoksulla heitetty rosteri, joka voi kaatua jo siihen, että Thornton jatkaa San Josessa. Pari peliä olen Wildilta katsonut tällä kaudella, joten voi olla aika pahastikin joistain kohden viturallaan, mutta mitä mieltä?

Hieman NHL-fantasiarosterointiahan tämä on, mutta mukavaa spekulointia silti näin loma-ajalle ja toivon, että kantaa otetaan. Selväähän se, että näillä pelinappuloilla ei Wildilla ole asiaa isoille vesille, joten spekulointi menestysreseptillä on kutkuttavaa...
 
Viimeksi muokattu:

Sambody

Jäsen
No ei millään selitä yksittäin. Haluan silti tarttua sinun ontuviin vertauksiisi. Bergeron/Krejici ovat kummatkin paljon parempia pelaajia kuin Mikko Koivu. Bergeron samantyylisenä pelaajana parempi, Krejici erityylillä parempi. Lisäksi tulee ottaa huomioon että he pelasivat samassa joukkueessa. Zajac ei ole yhtä hyvä kuin Koivu, mutta joukkueensa pelasi finaalivuotena jäätävän hyvää viisikkopeliä ja Kovalchuk oli aivan liekeissä. Kopitar nyt toivottavasti on vitsillä heitetty. Kiekollisena dominoiva pelaava, tekee ketjukavereistaan parempia kuin he ovat, iso ja ratkaisijaluonteinen pelaaja. Lisäksi hänen mestaruusjoukkueessaan muut sentterit olivat mm. Jeff Carter ja Mike Richards.

Makuasioita sanoi Musti, kun munat nuoli.

Ensinnäkin puhuin Mikko Koivusta ykkössentterinä ja samassa viestissä vielä taisin mainita, että yksi Wildin ongelmista on se mitä Koivun takaa löytyy keskeltä. Eli käytännössä sama asia mistä puhut mainitessasi, että Bruinsilta löytyy Bergeron, Krejci ja Kelly ja Losilta Kopitar, Richards ja Stoll(en muista pelaako Carter senana Losissa). Wildilta löytyy Koivun lisäksi mitä? Granlund ja Brodziak? Näkisin siis helvetisti suuremman tasoeron verratessa senttereitä ykkösketjun jälkeen kuin itse ykkössenttereiden vertailussa.

Ja kyllä olen myös sitä mieltä, että Bergeron on parempi sentteri kuin Koivu, mutta mielestäni ero ei ole niin merkittävä kuin annat ymmärtää. Myöskään tasoerot puoleen tai toiseen ei ole mitään älyttömiä verrattuna Kopitariin tai Krejciin. Kaikki kolme (Bergeron, Kopitar ja Koivu) ovat profiililtaan hyvin samanlaisia eli isokokoisia tunnollisia kahdensuunnan senttereitä. Krejci myös hoitaa leiviskänsä moitteetta puolustussuuntaan, mutta ei häntä toki isokokoiseksi voi sanoa. Kopitar hyökkäyspäässä erottuu hieman muista, mutta silti kukaan näistä ei ole hyökkäyspäässä liigan top-10 sentteri, mutta kokonaisuutena silti mielestäni aivan riittävän hyviä voittamaan Cupin ykkössentterinä. Aina vain tarvitaan sitä syvyyttä ja tasoa, mitä Losilla ja Bruinsilla muun muassa on Kopitarin ja Krejcin takana niin keskikaistalla kuin myös muualla joukkueessa.

Tässä vielä neljän viime kauden + tämän kauden alun pistekeskiarvot Koivulta, Krejcilta, Kopitarilta ja Bergeronilta:

0,94
0,82
0,76
0,72

Siitä vain arvuuttelemaan mikä luku kuuluu kenellekkin.
 

Chipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura ja New York Rangers
Huoh tämä keskustelu jälleen.. Noh, listataan tähän joukkueet joiden ykkössentterit ovat tällä hetkellä huonompia kuin Mikko Koivu. Buffalo, Calgary, Columbus, Edmonton, Florida, Montreal, Nashville, New Jersey, Phoenix, Toronto ja Winnipeg. Eli sijalla 19 Wild omasta mielestä. Ja huomioon otin vain ykkössentterit. Ei Koivu välttämättä parhaita ole mutta en sanoisi sen olevan Wildin pahin ongelma (lue: Yeon ketjuruletti ja pelikirja, puolustus seitinohut).
Voi olla että Mikko Koivu ei riitä kun pelataan Stanley Cupista mutta mistä korvaaja? Joe Thorntonin saapumista en usko millään, eikä muitakaan eliittiluokan ykkössenttereitä ole vapailla markkinoilla, puhumattakaan että vaihtokaupoilla saisi, tarjoamatta hurjaa ylihintaa. Sellaisia top-15 senttereitä ei saa kuin draftaamalla. Eikä Joekaan ole saanut kaappiinsa Cuppia huolimatta yhteen aikaan liigan tasokkaimmista pelitovereista.
Jos tosissaan halutaan Cupista taistella on vahvistettava puolustusta. Jos Wildin kolme kärkisentteriä, M. Koivu, M. Granlund ja K. Brodziak saisivat lisättyä pari vaihdetta lisää, Wildiata tulisi contender. Mikko Koivun on noustava samalle tasolle David Backesin, Patrice Bergeronin ja Anze Kopitarin kanssa. MG:n ja Brodziakin pelattava kakkossentterin lailla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Backesilla on tällä kaudella parempi pistekeskiarvo, muutoin huonompi. Pelaajina aika samantyylisiä Koivun kanssa. Silti toinen jengi on contender, toinen ei, ja se johtuu vain ykkössentteristä? Haloo.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
En ota kantaa siihen riittääkö Mikko Koivu Wildin ykkössentterinä Stanley Cupin voittamiseen, vaan ensi kesän vapaisiin ykkössentteri-statuksella oleviin pelaajiin.

Jumbo ei lähde Sharkseista, tai no mistäpä näitä koskaan tietää, vaikea kuitenkin kuvitella. Ulososto-ketjussa spekuloitiin ainakin joskus Rangersin Brad Richardsin ulosostamisesta, voisiko hänestä olla Minnesotan uudeksi ykkössentteriksi?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ulososto-ketjussa spekuloitiin ainakin joskus Rangersin Brad Richardsin ulosostamisesta, voisiko hänestä olla Minnesotan uudeksi ykkössentteriksi?

No en sitten tiedä, että olisiko Richardskaan yhtään enempää ykkössentteri kuin Koivu viime vuosien näytöillä. Aika samanlaista settiä molemmat heittäneet pistesarakkeeseen viime vuosina.
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Pidän kyllä melko karkeana yksinkertaistuksena sitä, että Wildin suurin heikkous olisi ykössentteri. Ongelmia on toki useita, mutta on ihan hyvä pitää mielessä se, että ei Wild lähtenyt tähän kauteen Contenderin -statuksella. Se on varmaankin tässä projektissa 2-3 vuoden päässä. Tällä hetkellä tavoite lienee playoff-kokemuksen kartoitaminen ja siitä jengi on jäljessä (muutaman pisteen verran). Näistä spekulaatioista ja pohdinnosta tulee heti pari pykälää jännempiä kun katsoo tapahtumia muutaman vuoden aikajänteellä.

Pari kommenttia:

- Tällä hetkellä Wildin isoin heikkous lienee syvyys ja kokemuksen puute. Granlund, Coyle, Niederreiter ja Brodin tulevat olemaan joukkueen kulmakiviä, mutta ovat iältään 20-21v. Parin vuoden sisällä joukkue tulee saamaan syvyyttä jo pelkästään näiden pelaajien kehityksestä, jos he kulkevat odotettua kehitystahtia. Syvyys-ongelmaa lisää myös se, että Brodziak on sukeltanut aika rajusti viime vuoden tasostaan. Kaiken lisäksi Heatley on (ainakin tällä pelityylillä) hemmetin kallis palkkapussi vailla vastinetta. Puolustus on taas tasoltaan yksinkertaisesti riittämätön ja tulee varmasti muuttumaan tulevan kesän aikana.

- Riittääkö Yeon taso? Ei taida olla ensimmäinen kerta kuin vähän huonomman jakson seurauksena Yeo palauttaa pelitavan yksinkertaiseen dump & chase grindaukseen. Silläkin on tullut tulosta, mutta ei siten kyllä tuosta rosterista saa paljoa irti. Pykälän siirto hyökkäävämpään kiekkoon saattaisi saada reilusti enemmän irti tuosta porukasta.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Se, että onko Koivu hyvä pelaaja vai ei on toissijaista koska hän ei kuitenkaan ole palkkansa arvoinen supertähti. Kopitar on edellämainituista ainoa joka nauttii isompaa palkkaa kuin Mikko Koivu. Itseasiassa monissa joukkueissa joissa nämä heitetyt nimet pelaavat Koivu olisi palkkakuningas ja tämä on mielestäni se suurin epäkohta joka tuottaa ongelmia Wildille pidemmällä tähtäimellä kun sinne ykköskentän taakse pitäisi juuri saada tulivoimaa ja heikkoa puolustusta paremmaksi. Wildilla on muutenkin muodostumassa ongelmaksi piakkoin nämä suuret sopimukset varsinkin jos Vanek-huhuissa on mitään perää. Toki Heatleyn soppari umpeutuu mutta siellä on silti kolme isoa sopimusta jotka syövät leijonanosan palkkakatosta. Kukaan tuskin voi sanoa, etteikö Ryan Suter ole jokaisen sentin arvoinen tai Zach Parise todella lähellä mutta se, että onko Mikko Koivu niin hyvä ykkössentteri, että sen kustannuksella syvyys kärsii?

Wildin pelejä paljon kattelleet varmaan näkevät saman kuin minä: Parisella ja Koivulla on hyvin vähän jos ollenkaan keskinäistä kemiaa. Parise duracel pupuna koohottaa kentän päästä päätyyn ja sotahevonen Koivu yrittää pysyä perässä minkä pystyy. Molemmat ovat erinomaisia omassa päässä ja pystyvät nollaamaan melkeinpä kenet tahansa mutta hyökkäyspäässä tuntuu, että miehet eivät kuollakseenkaan löydä toisiaan. Toki suonenvetoja osuu kohdalle aika ajoin ja Coylen nosto taas ykköseen hivenen toi balanssia sinne mutta mistään tutkaparista ei voitane puhua. Oman osansa tästä voidaan ymmärrettävästi laittaa myös Yeon piikkiin joka ei nyt millään osaa päättää pelataanko petterisihvosenmeidänpeliä vai ruotsalaista-ajokoiraepäkiekkoa.

Minulla ei ole mitään henkilökohtaista Mikko Koivua vastaan. Ainoastaan tällä palkkakaton julmalla aikakaudella Wildin tyyppisellä, identiteettiään etsivällä organisaatiolla ei olisi varaa tehdä tuollaisia albatrossi kontrahteja vaikka aikanaan Gaborikin farssin myötä olivatkin kädet sidottuja Koivun jatkopahvin suhteen.
 

Vatso

Jäsen
Ei se ihan noinkaan yksinkertaista ole, sillä mm. LA:lla on toinenkin sentteri, joka tienaa enemmän kuin tämä ylipalkattu Mikko Koivu, eli Mike Richards. Kingseillä on siis kaksi Koivun kanssa tilastoissa suht tasaväkistä sentteriä, jotka tienaavat enemmän kuin Koivu ja Minnesotan ongelma on Koivun liian kova sopimus?

Eikä tuo Koivunkaan sopimus muutenkaan kenenkään mielestä voi ihan hirveästi liian kova olla, kun 5,5 miljoonaa siellä tienaa jo oikeastaan lähes kuka vain edes hieman tehoja osoittaneet sentterit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös