Minnesota Wild 2012-2013 - Parempi huominen?

  • 656 520
  • 1 301

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ja uskomattomat Mikke-lasit saa olla, jos meinaa että hän pelasi edellisessä paremmin kuin Seto. Muutoin kyllä antaisin ennemmin Grannylle ennemmin peliaikaa kun hänelle. Mutta hankala se on pornookaan myydä, jos filmit on tiskin alla piilossa...

Mutta miten Granlundia tässä nyt jotenkin sorretaan? Laidassa riittäisi taso, mutta muut suorittavat omissa rooleissaan paremmin pl. Setoguchi. Setoguchin paikka yrittää ensin. Jos ei toimi, Granlund ehkä tilalle.

Oman kantani perustelu: Ensinnäkin, kai minulla sitten on "uskomattomat Mikke-lasit" kun väitän Setoguchin olleen kenties turhin Wild-hyökkääjä koko kaudella. Suunnilleen laukaus/ottelu ja peli on näyttänyt sellaiselta nelosketjun laiturin pörräämiseltä.

Toiseksi, Wildin suurimpia ongelmia on tehottomuus ykköskentän takana. Granlund on Bouchardin ohella potentiaalisimpia pelaajia tekemään jostain muustakin ketjusta vastustajalle varteenotettavan uhan. Siirryttyään Konopkan laitaan Granlund tuntui vihdoin saavan hieman otetta siitä omasta pelityylistään ja ilman muuta ajattelin, että tässä oli lähes paras mahdollinen vastaus Yeon lähettämään "viestiin".

Kuten sanottua, Yeon peluutuspolitiikka ei ainakaan toistaiseksi ole minulle avautunut. Sekavaa Wildin meno on ollut kaikin puolin näin ulkopuolisen silmin koko alkukauden ajan. 4-4-1 rekordi tuntuu jopa mairittelevan Minnesotaa.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
En itse muista (kaikki pelit katsoneena), kuin yhden tai kaksi tuollaista tilannetta, mutta toisaalta eihän se Mikke ihan liikaa ole kiekossa viihtynytkään.

Tarkoitin niitä vippauksia joita Mikke viljelee sinisen ylitettyään. Hänellä on vastustaja iholla ja miettii mitä tekee. Näkee että viivan on yrittänyt oma laituri jota on pakki pitämässä ja kun ei itse pysty/voi tehdä mitään niin sitten hän heittää kiekon pari metriä laiturin eteen ja toivoo että se siihen kerkiää. Itsekin luonnollisesti kaikki pelit katsonut ja kyllähän noita on nähty.

Granlund istuu kauden parhaan pelinsä jälkeen, jossa teki nelosketjusta jatkuvan hyökkäyspään uhan. Hyvin palkittu. Samaan aikaan täysin päättömästi pelaava Seto...

Tuossa puhut edellisestä ottelusta ja niin tein minäkin.

Ensinnäkin, kai minulla sitten on "uskomattomat Mikke-lasit" kun väitän Setoguchin olleen kenties turhin Wild-hyökkääjä koko kaudella.

Tässä "vastauksessasi" puhut taasen koko kaudesta. Ja tuosta tekstistä olenkin täysin samaa mieltä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tuossa puhut edellisestä ottelusta ja niin tein minäkin.

Tässä "vastauksessasi" puhut taasen koko kaudesta. Ja tuosta tekstistä olenkin täysin samaa mieltä.

No ne ikään kuin linkittyvät toisiinsa juurikin noilla sanomillani perusteluilla. Wildillä on kokoonpanossaan nopeutta ja pörräämistä yllin kyllin (Mitchell, Seto, Clutterbuck), mutta pelillistä luovuutta ei niinkään. Tämä puute korostuu entisestään kunnon playmaker-pakkien loistaessa poissaolollaan. Kun Miken peli lähti kaiken lisäksi rullaamaan edellisessä pelissä, tulee hyllytys minusta outoon paikkaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mikke huilaa tämänpäiväisen matsin.

Tämän huilin jälkeen hän saa varmaan vielä pari tilaisuutta, mutta jos silloin homma ei ala toimimaan niin suuntana on farmi. En jaksa uskoa millään, että Granlund yli kahta ottelua istuisi katsomossa.
 

ajmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Uskon kans, että Mikke saa vielä pari näytönpaikkaa ainakin. Kyllähän Wildin hyökkäys kokonaisuudessaan hakee vielä koistumuksia ja muotoaan. Mielenkiintoista olisi nähdä Granlund ykkösen laidalla Coylen / Heatleyn paikalla.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
En jaksa uskoa millään, että Granlund yli kahta ottelua istuisi katsomossa.

Eikä istukaan. Katsoo pari matsia peliä ylhäältä ja ottaa siitä oppia. Saa hyvin haltuun tuon systeemin kokonaisuutena ja oman osansa siinä. Olen nyt jauhanut sataan kertaan tämän saman, mutta monella pelaajalla tuo auttaa pääsemään sisään pelitapaan. Jos Martin Skoula on tuolla tavalla saanut pelinsä kulkemaan, uskon että myös MG siihen pystyy.

Yksi lisäsyy Setoguchin peluutukselle on tuleva kauppa. Pakko peluuttaa ja toivoa paria onnistumista, että saa jotain takaisin edes.

Toiseksi, Wildin suurimpia ongelmia on tehottomuus ykköskentän takana. Granlund on Bouchardin ohella potentiaalisimpia pelaajia tekemään jostain muustakin ketjusta vastustajalle varteenotettavan uhan.

Mutta näillä otteilla mitä tällä kaudella ollaan nähty, ei voida olettaa näin. Potentiaali on vain potentiaalia niin kauan, kunnes siitä saadaan jotain irti. Vielä ei olla saatu, eikä yksi matsi helpoilla minuuteilla tee Granlundista varteenotettavaa uhkaa vastustajalle.

Pari matsia katsomossa tarkastelemassa peliä, laitaan takaisin vetämään 5-7 onnistunutta peliä ja takaisin sentterin tontille koittamaan uudestaan jos tarve on.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Koska olen hävytön spämmäri ja haluan mainostaa asioita, käykää klikkaamassa seuraavaa linkkiä; Ennakko: Vancouver Canucks @ Minnesota Wild, Ottelu 10 - Hockey Wilderness

Ei mikään erikoinen naputtelu, mutta tuollainen peruskatsojalle nopeasti väsätty ennakon poikanen. Jatkossa taso paranee jahka allekirjoittanut pystyy kotonaan kirjoittamaan rauhaksiin näitä. Keittiöremppa for the win.

Hockey Wildernessiä kannattaa muutenkin käydä kaikkien Wild -seuraajien lukemassa. Tarinaa laidasta laitaan, asiantuntevalla tatsilla kirjoitettuna.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Positiiviset:

- Mikko Koivu ja Zach Parise, jumalauta mikä kemia jätkillä. Tämän jälkeen (vaikka maalia ei tullutkaan) on entistä vaikeampi erottaa miehiä. Vaikka silti on ehkä pakko. Törkeän hienoa yhteispeliä.

- Konopka on mielettömän hieno mies. Sama asenne kaikille niin tuo homma näyttäisi vähän erilaiselta.

- Jonas Brodin fucking owns.

Negatiiviset:

- Ei mistään sisään, ei kukaan, ei milloinkaan. Toinen erä pelkkää Wildin hallintaa ensimmäiset 15 minuuttia, puolen tusinaa tonttia mistä olisi kaikista pitänyt laittaa kiekko reppuun mutta vittu ei. Sitten Canucks YV ja Stonerin kolmas perseily saman sekunnin sisällä maksoi maalin. Hansenin läpiajomaali siihen perään oli täyttä komiikkaa.

- Suter oli kiekollisena täysin turha jätkä tuolla jäällä, taas. Ja niin, kukaan ei tosiaan osaa tehdä maaleja. Vähän hankaloittaa silloin, kun Parise ei ole Koivun kanssa pelastamassa jokaisessa ottelussa.

- Kaikille kenkää, saatana.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Negatiiviset:

- Kaikille kenkää, saatana.

Alkaa näyttää siltä, ettei tuossa kenkimisessä olisi mitään negatiivista..
Hmm. Brodin, Koivu, Parise ja Coyle pääsevät mielestäni suht puhtailla papereilla tästä pelistä. Gilbert oli helvetin hitaan näköinen noin niinkuin muuten. Gilbertin maali oli kuin pieni maissinpalanen isossa paskaläjässä. Myös Nelonen eli Rupp, Konopka, Seto ansaitsee pienen plussapisteen, yksi hyvä pyöritys herätti jengiä juuri oikealla tavalla. Tosin tuo "herääminen" ei tuottanut tulosta saati kestänyt montaa vaihtoa.

Pakka tuntuu levinneen aivan totaalisesti. Yeon paniikin voi haistaa ihan netin yli. Saatiin jo perinteeksi muodostunut "liianmontapelaajaajäällä"-jäähy, kun Yeo ei varmaan enää itsekään tiedä kenen pitäisi mennä kentälle. Tällä erää saatiin sentään kiekkoa punaviivan yli, mutta hyökkäykset päätetään nykyään siniviivalle. En ihan oikeasti tajua tota pysähtelyä ja pelaamista siniviivalla poikittain tai sitten jotain rystyvippiä taaksepäin. **ttu vetoa maalille/sinnepäin ja perään!!! Ylivoima ei toimi, kun samaa neppailua harrastetaan siniviivassa, ihan uskomattomia menetyksiä. Kunnon laukauksia saatiin todella vähän. Schneider peitti maalinsa todella hienosti. Kun kiekko saatiin maalin edustalle, ei hyökkääjälle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin laukoa patjaan ja lähteä vaihtoon.

Stoner on erotettu. Surkeinta peliä häneltä tällä kaudella ja se vaatii kyllä hiukan yritystä. Stoner olisi ansainnut 2 syöttöpistettä tuosta Masonin 3-0 maalista. En tajua miksi Yeo laittaa Stonerin tollaseen tilanteeseen, kun on tehnyt koko sen astisen pelin ajan pelkästään vääriä asioita. Myös Falkilla on ollut vaikeaa pari viime peliä. Mun mielestä tuo Yeon tyyli heittää huonossa vireessä olevia jätkiä koviin paikkoihin (jotta voisi jakaa tsempparipalkinnon pukukopissa), ei vaan toimi. Kuumimmat pelaajat pelaa, piste.

Setoguchilla oli 3 namupaikkaa, eikä vaan mene sisään... Puolustuksessa on Jannik Hansenin mentävä aukko, tarvittais edes yksi NHL-tason puolustaja lisää. Suter alkaa huolestuttamaan mua. Reipas 7 miljoonaa kaudessa ei vain näy miehen otteissa positiivisella tavalla. Joo, luistelu on ihan OK, mutta siihen se sitten jää. Pehmeä omassa päässä, avausten kanssa on ollut todella hankalaa eikä oikein hyökkäyspäässäkään näy mitään positiivista.

Brodinille C-rintaan, koko valmennusjohto ulos, täysi rebuildi päälle, nähdään 10 vuoden päästä!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Melkoiseen "sontaläjään" näyttää Mikke tosiaan joutuneen. En nyt väitä etteikö Mikke itsekkin olisi tällähetkellä huono, mutta ei tämä nyt kyllä ainakaan helpota tuota tuloksen tekemistä, kun pakka näyttää olevan melko sekaisin. Kyllä tässä tulee nyt väkiselläkin näitä Minnesotan pelejä vahdattua, joten jotain olisi hyvä alkaa pikkuhiljaa tapahtua.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tilastoja tuijottamalla voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että Minnesotan ykkösketju on suuri ongelma. Joukkue, joka laittaa kaikki munat yhteen koriin, ei voi kestää sitä, että ykkösketju pelaa tasakentällisin keskimäärin ennemmin häviävää kuin voittavaa jääkiekkoa. Paperilla Parise-Koivu-Heatley pitäisi olla liigan paras tai ainakin yksi parhaimmista ketjuista, mutta tällä hetkellä tilanne on se, että heidän kentällä ollessaan verkko heiluu useammin omassa päässä kuin vastustajan päädyssä. Ja se on kertakaikkiaan kestämätön tilanne Minnesotan kannalta.

Granlund taas on omasta mielestäni selviytynyt ihan kohtuullisesti tehotilaston valossa. Nolla +/- saldona on ihan ok tulokassentterin kohdalla, joten häneen kohdistunut krittiikki on mielestäni mennyt yli äyräiden. Toki yv-pelin suhteen kakkonen on varmastikin flopannut selkeästi, sitä ei voi kiistää.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Paniikki leviää Wildin ympärillä ja ihmiset kirjoittaa joukkueesta paniikin omaista tekstiä...

Olen katsonut kaikki Wildin pelit tältä kaudelta. Pitkään on tullut mietittyä, mikä tuossa mättää? Miksi Granlundin pelaaminen näyttää ihan vitun oudolta? Vieraspelaaminen on ollut sellaista, mitä en ole nähnyt kyllä ihan hetkeen. Ei noin tylsää lätkää pelata edes Mestiksessä. Kotipeliksi Canucks matsi oli myös todella varovaista. Ensimmäiseen erään Wild sai 3 laukausta kohti vastustajan molaria. Kotiyleisö ilmeisesti nukkuu erät, niin hiljaista hallissa on. Erien päätyttyä heräsivät summerin soidessa buuaamaan. Tämä passiivinen pelitapa korostuu hienosti kun surffaa Tv:ssä kahden pelin välillä...

Väitän. Ei ole nyt touhu pelaajista kiinni vaan pelitavasta. Alisuorittajia on joukkue täynnä. Olen tästä satavarma. Pelaajien roolitukset ja pelitapa kuntoon, niin tästä slumpista selvittyään Wild menee pitkälle. Ongelmat nyt korostuu kun paska uhkaa levitä hienosti aloittaneen ykköskentänkin ylle joka kannatteli joukkuetta ensimmäiset pelit. Ryan Suter ei ole huono puolustaja, ei todellakaan. Minun silmään kentällä näkyy loistavasti liikkuva puolustaja joka etsii rooliaan. Onko hyökkäävä puolustaja vai mikä? Tarvitseeko rinnalleen varmistavan pakin vai hyökkäävän?

Mike Yeo´lla ei ole paljoa aikaa. Ei voi olla. Canucks peli oli uusi askel taaksepäin kun puolustuspelaaminen hajosi käsiin. Tuleeko treidi vai lähteekö valmentaja? Vai tuleeko treidi ja valmentaja korjaa pelitapaa?
 
Kyllä on vaikeaa Minnesotassa tällä hetkellä. En tiedä tuosta Yeon pelikirjasta mutta ei ainakaan tolla mitä on esitetty voi vain pärjätä. Esim. viime pelissä AV käänsi peliä saatanasti paremmin omista pois mitä viidellä pelatessa.(Vai oliko sittenkin tasavajaa)

Eihän tuolla vittu ole mitään suunnitelmaa miten pelata kiekolla hallitusti ylöspäin. Ajatukset loppuvat oman sinisen jälkeen kun laiturin ovat karussa, sentteri joko tukkii kaistoja tai pelaa aivan liian alhaalla. Tästä seuraa että heitetään päätyyn mihin ei edes ehditä karvaamaan koska kiekon ja karvaajien välimatka kasvaa liian isoksi hitaan pelitemmon takia. Tämä päätyyn heittäminen on kaiketi ainut mahdollisuus pakeille koska eivät oikein jalallakaan nosta, ja syöttö paikkoja ei löydy kun hyökkääjät koomailevat liian kaukana.
Yhtään rintama hyökkäystä tai keskialueella pelattua 2-1 tilannetta ei pelistä löydy.
Tuohon on Yeon löydettävä lääke tai loppuu ura lyhyeen Minnesotassa. Vähän jopa pelaajistosta aistii tuota pelitavallista tuskaa jo. Ei oikein löydy sitä viimeistä vaihdetta kun kaikki tietää että kiekkoon ei kuitenkaan ehditä ja sitä ei lapaan saada.

Pelaajista sen verran että nämä Granlund kiihkoilijat voisivat nyt ottaa sen silmän taas käteen. Verratkaa vaikka Coyleen tai Brodiniin. Saman ikästä jannua ja ekaa kautta ylhäällä. Eihän Granlundista voi edes puhua samassa lauseessa näiden kahden kanssa. Jos nyt pitäisi sanoa alkukauden perusteella ja pitäisi veikata ketä näistä on varattu ensimmäisella kierroksella niin eikö se nyt ole aivan selvää ketä tuosta valittaisiin.
Tiesin jo kauden alla että kausi tulee olemaan Granlundille jopa näin vaikea. Hänen puutteet oikeastaan vain korostuvat NHL tasolla. Mutta kaikkein eniten olen huolissani pelirohkeuden puuttumisesta oikeastaan aivan kokonaan. Mitä ihmetta Suomen kiekollinen ykköslupaus heittelee kiekkoa päätyyn ja toivotaantoivotaan passeja hyökkääjille 3 metriä eteen? Missä rauhallisuus ja kiekon käsittely ja pelinäkemys? Miksi mies ei käytä niitä ? Ymmärtäisin paljon paremmin miehen peliä jos tulisi kiekonmenetyksiä kun yrittää pelata sitä, tai yrittää vaikeampia syöttöjä. Ymmärtäisin jos olisi vaikka puoli kautta saikulla kun on vedellyt pää alhaalla hakien nolook-syöttöä kaverille vetopaikkaan tai koittanut kikkailla siniviivalla, näistä kaikista oppii seuraavaan kertaan että vittu miten kävikään viimeksi että nyt koitan tuota toista kikkaa tai pidän pään ylhäällä tai huomioin takakarvauksen tehdessäni syöttöä. Joka ikinen kerta dumppaamalla kiekkoa tai luovuttamalla sen pois välittömästi ei vittu opita yhtään mitään.
Jos tuo tekeminen vaikka tällä kaudella ei muutu rohkeampaan , pelkään että kyseessä Suomi kiekon yksi suurimmista flopeista ennakko hypetykseen nähden. Ja ei en todellakaan sitä toivo.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Paniikki leviää Wildin ympärillä ja ihmiset kirjoittaa joukkueesta paniikin omaista tekstiä...

Tietysti kaikki pelit katsoneena on nyt todettava.. Kaikki pelit nähneenä on kerrottava... Olen nyt katsonut jokaikisen pelin ja voin todeta... Ei kai täällä tarvitse näitä joka puheenavauksessa listata?

Asiaan. Jonne tiivisti hyvin tämän itsestäänselvyyden, mitä moni muu viime yön pelin vitutuksen kourissa ei jaksanut puida. Selvähän se on, että roolit on monelta täysin hukassa. Pelitapaahan Yeo on saanut jo ajaa sisään yhden täyden kauden, en usko että siinä monelle uutta. Näkisin, että ainoa asia mikä on olennaisesti muuttunut, on laukausten määrä ja laukaisupaikoille pääseminen. Jos Yeo sanoo haastatteluissa, että paikoille pitää päästä ja pitää laukoa, miksei näin tehdä kentällä?

Pelitavan asettamista ongelmista osaa Saikka & Co. kertoa enemmän. Itse maallikkona näen, että suurin yksittäinen tekijä on pelinavaamisen vaikeudet. Hyökkäyksiinlähdöt on järjestäen helvetin hitaita, kun kiekkoa ei saada syötettyä omille punaviivan toiselle puolen, ensimmäinen syöttö kestää tai on läpimätä.. Hyökkäyksen terävin kärki pystyy ehkä luomaan ne muutamat paikat pelissä vastustajan puolustusrintamaakin vastaan, mutta kakkosella on jo haasteita, kolmonen on siihen kykenemätön jne. Sitten päästään pelaajamateriaalin kapeuteen.

Entiset hyödylliset runkopelaajat eivät ole entisellään. Clutterbuck on lähes varjo kentällä. Brodziak ollut pari viime kautta aivan huikea, nyt ei näytä saaneen juonesta kiinni lainkaan. Viimeisen kahden kauden tehojen mukaan Brodziakilla pitäisi olla suunnilleen 2+3=5 pointsit plakkarissa, jotta voisi sanoa olevan edellisten kausien kuosissa. Nyt siis 0+1 kymmenessä pelissä ja tehotilastossa karmea -7! On otettava huomioon, että työsulku ei ole voinut olla vaikuttamatta joidenkin pelaajien kuntoon ja laji-/pelikestävyyteen. Pelejä on pelattu jo kymmenen, mutta tärkeämpää on muistaa, kuinka pienessä ajassa tämä on tapahtunut. Brodziak näyttää huonokuntoiselta, ehkä alisuoritus on osittain laitettavissa tämän piikkiin? Kuinka pitkään sitten kova yhtäkkinen pelitahti hapottaa, palautuuko kauden aikana jne. siihen en osaa ottaa kantaa..

Tässä on käsillä selvä käännekohta, Yeon ja jengin Do or Die-hetki. Tämä tarkoittanee seuraavia kuutta päivää, minkä sisällä pelataan 4 ottelua. Mikäli näissä ei ala voittoja napsumaan ja peliote parane, on vaihtolistalla muitakin kuin Setoguchi. Tarkoittaen Yeo, Brodziak, Clutterbuck, Stoner, Kassian, jopa Bouchard. Heateria tuskin kukaan huolisi vaikka annettaisiin, nyt kun Isleskin täydensi cap-tilannettaan Thomasilla ;).

Tuohon Lord Nikonin vaahtoamiseen todettava, että ei MG:n peli näyttänyt yhtään hullummalta kuin Coylen, hänen pelatessa laidassa Phoenixia vastaan. Huomioithan keiden seurassa Coyle pelaa ykkösessä, verrattuna Granlundin Konopkaan&Setoon nelosessa. Jos vielä verrataan miesten tilastoja näistä parista pelistä, niin näiden nuorten herrojen edesottamukset ovat varsin samalla viivalla.. Tottakai Coyle fyysisyydellään erottuu edukseen, mutta ei ne ratkaisut saati tulokset sen kummempia ole olleet.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tietysti kaikki pelit katsoneena on nyt todettava.. Kaikki pelit nähneenä on kerrottava... Olen nyt katsonut jokaikisen pelin ja voin todeta... Ei kai täällä tarvitse näitä joka puheenavauksessa listata?

Melkeinpä pitää, varsinkin nyt täällä Minnesotan ja tuossa MG:n ketjussa. Hyvin usealle negatiivista tai erilaista kommenttia antavalle nimimerkille huudellaan, että kannattaisi katsoa niitä pelejä ensin. En toki itsekään ole tuon mainitsemasi toistelun kannalla, mutta vähän myös feedbackiä niille, joiden mukaan ei voi kommentoida, kun kaikki pelejä ei ole nähnyt. Sori OT.

Treidatkaa Seto takaisin Sharksiin, vaihdossa todennäköisesti Wild saisi jälleen Sharksin lupaukset ja varausvuorot. Ikävä nähdä, ettei Setolla kulje. Mies oli aikanaan lähes suosikkipelaajiani.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Melkeinpä pitää, varsinkin nyt täällä Minnesotan ja tuossa MG:n ketjussa. Hyvin usealle negatiivista tai erilaista kommenttia antavalle nimimerkille huudellaan, että kannattaisi katsoa niitä pelejä ensin.

Tämä oli taustalla omassa aloituksessa. Tuleepahan vältettyä ensimmäinen kommentti viestiin, oletko katsonut peliä? Varsinkin Granlund on herkkä aihe, mutta itse en ainakaan vielä ole poikaa dissaamassa. Kaikkihan sen nyt näkee että ei homma ole pelkästä Granlundista kiinni, vaan myös peluutuksesta ja pelitavasta. Mikke ei uskalla/pysty olla oma itsensä syystä tai toisesta. Laitaan vaan kahteen kärkikenttään ja vapauksia pelaamiseen. Jos ei tuolloinkaan natsaa niin uutta vauhtia alhaalta. Eikä tuokaan mikään katastrofi olisi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pelaajista sen verran että nämä Granlund kiihkoilijat voisivat nyt ottaa sen silmän taas käteen. Verratkaa vaikka Coyleen tai Brodiniin. Saman ikästä jannua ja ekaa kautta ylhäällä. Eihän Granlundista voi edes puhua samassa lauseessa näiden kahden kanssa. Jos nyt pitäisi sanoa alkukauden perusteella ja pitäisi veikata ketä näistä on varattu ensimmäisella kierroksella niin eikö se nyt ole aivan selvää ketä tuosta valittaisiin.

Nyt ei kyllä avaudu tämä viesti ja varsinkaan tuo viimeinen lause. Varmaan joku miina piilotettu, mutta eikös nuo kaikki ole ekan kierroksen varauksia. Ja jos draftit pidettäis uudestaan niin varmaan olisivat sitä edelleen. Ei muutama peli mitään muuta, kun mietitään vähän pisemmällä tähtäimellä. Brodin toki on aloittanut vahvasti, mutta omasta mielestä Granlund ja Coyle ovat varsin samalla viivalla vaikka pelipaikat ovat olleet hyvinkin erilaiset.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
mutta omasta mielestä Granlund ja Coyle ovat varsin samalla viivalla vaikka pelipaikat ovat olleet hyvinkin erilaiset.

Tästä meinasin itsekin kirjoittaa äskeiseen viestiin mutta loppu mielenkiinto kesken...Coyle on toki fyysisesti kypsempi ja pysyy Granlundia paremmin pystyssä. Mutta ei noissa esityksissä muuten mitään merkittävää eroa ole. Molemmat on lisäksi aika hitaita. Coyle saa pelata ilman Granlundin harteille ladattavaa puolustusvelvoitetta ja ovat muutenkin ihan erityylisiä pelaajia. Coylehan on ollut sentterikin? Isompana ja vahvempana voisi pärjätä väännöissä myös puolustuspelissä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Eihän tuolla vittu ole mitään suunnitelmaa miten pelata kiekolla hallitusti ylöspäin.

On. Ei ole systeemistä kiinni, vaan sen toteuttamisesta. Ensisijaisesti pelaajista kiinni näin lyhyellä kaudella, valmennusjohdon auttaessa. Systeemi ei ole vaikea oppia, sen raamien sisällä suorittaminen ja "kemioiden" kehittämiseen menee valitettavasti joskus enemmän aikaa kuin toivoisi.

Yhtään rintama hyökkäystä tai keskialueella pelattua 2-1 tilannetta ei pelistä löydy.

Kuinka monta niitä oli Vancouverilla ensimmäisen erän jälkeen, jossa Wild ei huonojen ajoitusten ja päätykiekkojen jälkeen saanut kunnon karvausta aikaiseksi? Onnistuneita rintamahyökkäyksiä ei nähdä hyvin keskialuetta puolustavaa joukkuetta vastaan kuin muutamia, oli kyseessä sitten vaikka eilinen Vancouver tai Wild.


Tiesin jo kauden alla että kausi tulee olemaan Granlundille jopa näin vaikea. Hänen puutteet oikeastaan vain korostuvat NHL tasolla. Mutta kaikkein eniten olen huolissani pelirohkeuden puuttumisesta oikeastaan aivan kokonaan. Mitä ihmetta Suomen kiekollinen ykköslupaus heittelee kiekkoa päätyyn...

Voi vittu mikä meedio. Ei noita vaikeuksia nyt odottanutkaan kuin about jokainen tähän ketjuun pitkään kirjoittanut hahmo. Nashvillea vastaan Granlund tulee muuten olemaan parempi taas. Fiksu jätkä, oppii koko ajan. Katsomokeikka auttoi tässä, näki pelin paremmin.

Ja boldattuun kohtaan; Kuka Wildin hyökkääjistä heittää kiekkoa kenties eniten päätyyn? Vinkkinä sen verran, että sai vähän saatanan ison sopimuksen kesällä. Toisena perässä taitaa tulla kapteeni.

Jos ei ole tilaa, niin ei ole mitään järkeä hautoa kiekkoa vaan heittää se kulmaan. Oikein ajoitettuna ja laitureiden ollessa hyvässä vauhdissa, tuo on se tapa millä tämän päivän NHL:ssä saadaan a) hyvä, syvä karvaus aikaiseksi ja b) kiekonhallinta hyökkäysalueelle ja vastustaja (Varsinkin puolustajat) väsyneeksi.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Onhan tästä ketjusta tullut ihan mieletön. Enemmän päivittelen tätä mielessäni kun omaa seksielämääni... Pelitapa on kaikille Mikke-faneille täysin uutta ja sitten huudetaan sen perään. Kyllä, (mitenkään kehuskelematta, mutta) me Wildin-fanit ollaan jo ennen MG-eraa nähty sitä. Ei hommat siihen kaadu, siis siten että yhtäkkiä pelitavan takia kaikki kusee. Vaihtakaa levyä.

Voi vittu mikä meedio. Ei noita vaikeuksia nyt odottanutkaan kuin about jokainen tähän ketjuun pitkään kirjoittanut hahmo. Nashvillea vastaan Granlund tulee muuten olemaan parempi taas. Fiksu jätkä, oppii koko ajan. Katsomokeikka auttoi tässä, näki pelin paremmin.

Jos ei ole tilaa, niin ei ole mitään järkeä hautoa kiekkoa vaan heittää se kulmaan. Oikein ajoitettuna ja laitureiden ollessa hyvässä vauhdissa, tuo on se tapa millä tämän päivän NHL:ssä saadaan a) hyvä, syvä karvaus aikaiseksi ja b) kiekonhallinta hyökkäysalueelle ja vastustaja (Varsinkin puolustajat) väsyneeksi.

Itse en odottanut, mutta kyllähän niitä on ollut ja aika vitusti onkin. Ja täytyy kyllä nostaa hattua, jos Mikke pistää pelinsä kuntoon tuon edellisen kuran ansiosta. Luulisi kuitenkin kun edellisiä pelejä katsotaan videolta niin niistäkin voisi jotain oppia.

Toivotaan siis että Mikke saa hyvät laiturit ja koko ketju samalla ajoitukset kuntoon... Meidän "once-in-a-lifetime" varaus heittelee kiekkoa päätyyn, mahtavaa. Harmi että siltä ei löydy itseluottamusta edes haastaa. Mutta toivottavasti sitten joskus.


Ja koska alkoholi on se totuusseerumeista parhain niin pakko sanoa että onhan Granny ollut aivan paska. Kiviä taskuun ja uskallusta peliin. Luokatonta pelaamista. Toivon silti aivan mielettömän paljon hänelle onnistumisia. Eikä tartte kenenkään vastata tähän, tää on vain minun mielipide.
 
On. Ei ole systeemistä kiinni, vaan sen toteuttamisesta. Ensisijaisesti pelaajista kiinni näin lyhyellä kaudella, valmennusjohdon auttaessa. Systeemi ei ole vaikea oppia, sen raamien sisällä suorittaminen ja "kemioiden" kehittämiseen menee valitettavasti joskus enemmän aikaa kuin toivoisi.

Nähtävästi kuitenkin liian vaikea että sitä ei olla saatu iskoistettua näiden meidän pelaajien päähän niin että homma toimisi edes jollain osa-alueella kentällä, omissa, keskellä tai hyökkäyspäädyssä. Luulisin että edes jotain valmennus olisi saanut muutettua tuohon. Varmasti pienin nyyanssein mennään eteenpäin mutta tämä on aika raakaa bisnestä jos ei tulosta tule mieluiten heti. Systeemihän ei ole vaikea mutta silti sitä ei toteuteta, mistä veikkaat sen johtuvan? Väärät pelaajat? Väärä pelikirja/valmennus? Mitä tarkoitat näillä raameilla esimerkiksi ?

Voi vittu mikä meedio. Ei noita vaikeuksia nyt odottanutkaan kuin about jokainen tähän ketjuun pitkään kirjoittanut hahmo. Nashvillea vastaan Granlund tulee muuten olemaan parempi taas. Fiksu jätkä, oppii koko ajan. Katsomokeikka auttoi tässä, näki pelin paremmin.

Puhuin näistä vaiksista ihan yleisesti että varmasti jokainen niitä on osannut odottaa, ennemminkin tarkoitin näitä ongelmia mitä listasin joita en ehkä niinkään osannut odottaa Granlundilta. Itse en herraa tunne mutta varmasti ihan normaali oppivainen ihminen, jonka toivon jälleen oppivan pelaamisen uudella tasolla. Mielenkiinnolla odotan kyllä yön peliä jotta näen tämän sinun mainitsemasi kehityksen ja oppimisen.

Ja boldattuun kohtaan; Kuka Wildin hyökkääjistä heittää kiekkoa kenties eniten päätyyn? Vinkkinä sen verran, että sai vähän saatanan ison sopimuksen kesällä. Toisena perässä taitaa tulla kapteeni.

Jotenkin hienoa että vertaan parikymmpistä ekaa kautta NHL pelaavaa lupausta jo monta vuotta liigaa tahkoneeseen pariin. Et taida huomata mutta tällä kaksikolla on myös mahdollisuus voittaa näitä kiekkoa, tai heidän ketjukavereillaan on, myöskin uskallan väittää että heidän heittonsa ovat vaikeammin luettavissa koska taitoa ja vauhtia löytyy myös tehdä muuta kiekolla, esimerkiksi haastaa jalalla tai syöttää omille.
Itselläni ei ole mitään kiekon päätyyn heittämistä vastaan, ja sitä voi Granlund tehdä niin paljon kuin haluaa kuhan heitot olisivat peliä hyödyttäviä eikä sellaisia joissa vain kiekko luovutetaan vastustajille.

Jos ei ole tilaa, niin ei ole mitään järkeä hautoa kiekkoa vaan heittää se kulmaan. Oikein ajoitettuna ja laitureiden ollessa hyvässä vauhdissa, tuo on se tapa millä tämän päivän NHL:ssä saadaan a) hyvä, syvä karvaus aikaiseksi ja b) kiekonhallinta hyökkäysalueelle ja vastustaja (Varsinkin puolustajat) väsyneeksi.

Tässä osuit asian ytimeen. Mielestäni Granlundin heitot eivät ole olleet ainakaan vielä (ehkä ensi pelissä) hyvin ajoitettuja. Myöskään laiturit näihin eivät ole ehtineet niin montaa kertaa että näkisin sen Granlundin heittojen eduksi. Tämä johtuu minu kirjoissani ehkä myös siitä että Granlundilla on niin heikko tempo keskikentällä ja hyökkäyspäähän ajettaessa että laiturit joutuvat hölläilemään tai pelaamaan kauempana joilloin välimatkat kasvavat liian suuriksi dumppauskiekkoon nähden.

Tuohon Lord Nikonin vaahtoamiseen todettava, että ei MG:n peli näyttänyt yhtään hullummalta kuin Coylen, hänen pelatessa laidassa Phoenixia vastaan. Huomioithan keiden seurassa Coyle pelaa ykkösessä, verrattuna Granlundin Konopkaan&Setoon nelosessa. Jos vielä verrataan miesten tilastoja näistä parista pelistä, niin näiden nuorten herrojen edesottamukset ovat varsin samalla viivalla.. Tottakai Coyle fyysisyydellään erottuu edukseen, mutta ei ne ratkaisut saati tulokset sen kummempia ole olleet.

Ollaan sitten varmasti katsottu aivan eripeliä. Toinen voittaa kaksinkamppailuita , uskaltaa haastaa vastustajia, pelaa kiekkoa omille sekä saa maalipaikkoja hyökkäyspäässä. Totta myös että ketjukaverit ovat olleet eri tasoa kummallakin. Mutta tässä ehkä tullaan siihen juuri mistä täällä ollaan puhuttu eli pelityyleihin. Koivu&Parise tarvitsivat enemmän tuollaista tilantekijää ja kulmavääntäjää, kun taas toinen kenttä tarvitsi pelintekijää. Roolien vaikeuksiin ottamatta kantaa niin mielestäni Coyle onnistui huomattavasti paremmin omassa näytönpaikassaan kuin Granlund.

Nyt ei kyllä avaudu tämä viesti ja varsinkaan tuo viimeinen lause. Varmaan joku miina piilotettu, mutta eikös nuo kaikki ole ekan kierroksen varauksia. Ja jos draftit pidettäis uudestaan niin varmaan olisivat sitä edelleen. Ei muutama peli mitään muuta, kun mietitään vähän pisemmällä tähtäimellä. Brodin toki on aloittanut vahvasti, mutta omasta mielestä Granlund ja Coyle ovat varsin samalla viivalla vaikka pelipaikat ovat olleet hyvinkin erilaiset.

Niin että jos arvioidaan näitä nähtyjä pelejä ja pitäisi antaa arvio "tulevasta" varausvuorosta ensi kesälle, Brodin ja Coyle olisivat ykköskierroksella takuu varmasti, itse en menisi Granlundista takuuseen.

Täällä ainakin odotetaan ensi yötä malttamattomana. Haluaisin nyt nähdä sen kiiman ja tunteen pelissä. Sellainen oikein kunnon taistelu ja vauhdikas peli. Lisäksi haluaisin nähdä jonkin näkyvän parannuksen peliin, vaikka sitten omista lähdön tai hyökkäysalueelle tulon tai ihan mitä vain kuhan oltaisiin menty eteenpäin jossain. Hyvää peli iltaa kaikille !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös