Minnesota Wild 2012-2013 - Parempi huominen?

  • 656 433
  • 1 301

Plair

Jäsen
Seurasiko kukaan tarkemmin Erik Haulan otteita? Harmittavasti en kiireiden takia ehtinyt peliä nähdä. Tosiaan nuo parit tännekin linkitetyt highlightit ehdin katsoa - komea taklaus Dumbalta ja hieno rankkariujutus Mikeltä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ne ketkä kritisoivat minun kirjoituksia fantasia drafteiksi ym, eikö täällä sitä varten olla että spekuloidaan asioilla? Jokainen varmasti omassa pienessä mielessään miettii jengiä aina oman mieltymyksensä mukaan paremmaksi ja paremmaksi.

Tuskin kukaan on fantasiadrafteiksi kritisoinut kirjoituksiasi. Itse tartuin aiemmin spekuloimaasi kakkossentteripyörittelyyn, koska olin asiasta yksinkertaisesti eri mieltä. Spekulointilinjalle lähdettäessä toivoisi ihan yleisestikin otettavan esille mahdollisimman monta näkökulmaa, jotta keskustelun laatu säilyy eikä palsta mene pelkäksi fantasiakokoonpanojen lätkimiseksi tyyliin vuotuiset Suomen MM-kisajoukkueen "spekulaatiot". Mutta no hard feelings about that, oli aiemmassa viestissäsi hyviäkin pointteja.

Jos pelaaja on tarpeeksi hyvä pelaamaan top6 kentissä niin hän varmasti pelaa, jos taas ei ole tarpeeksi tasokas niin siellä ei pitäisi kenenkään pelata. Sitä ei voida käyttää tekosyynä että tämä ja tämä pitää päästä nyt top6 pelamaan ilman mitään näyttöjä vaan sen takia että on nuori. Kyllä minusta jokaista roolia varten ylhäällä vaaditaan näyttöjä että pelurista on pelaamaan siinä. Ja nämä näytöt annetaan sitten training campilla , harjoituspeleissä, AHLssä.

Sen verran vielä tästä aiheesta, että itse en kannata tällaista "Detroitin tapaista" mahdollisimman hidasta nuorten sisäänajoa. Etenkin sen jälkeen kun joku todella lahjakas pelaaja on organisaatioon varattu, häntä seurataan scouttien toimesta todella aktiivisesti. Esimerkiksi Granlundin ja Larssonin tapauksissa pojat ovat siis antaneet jo hyvän aikaa näyttöjä organisaatiolle kun ovat olleet todella aktiivisesti scouttien silmien alla. Kun pelaaja sitten menee tarpeeksi paljon kehityksessään eteenpäin, aletaan organisaation puolella pohtimaan hänen kykyjensä riittämistä NHL:ään. Joskus voi olla viisaampaa odottaa useampikin vuosi pelaajan kypsymistä, joskus taas voi olla viisaampaa päästä pelaaja irti jopa alle 20-vuotiaana. Riippuu täysin siitä miten kyseisen kaverin kehitys etenee. Noh, nyt ollaan ymmärtääkseni ainakin Granlundin kanssa jo tilanteessa, jossa hän on antanut riittävät näytöt ansaitakseen mahdollisuuden pelipaikkaan NHL:n puolella. Tottakai ne viimeisimmät näytöt paikan puolesta täytyy vielä tulla itsessään The Show:n puolella, mutta Granlund on tähän nyt valmis. Hänen odotetaan yleisesti kykenevän pelaamaan ~30-60 pinnan tulokaskauden ja kantamaan vastuuta niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin. Eli hänen voi odottaa olevan oikeasti hyödyksi joukkueelle tuossa roolissa. Vuoden kuluttua viimeistään ollaan todennäköisesti vastaavassa tilanteessa Larssonin kanssa, joskin hän pystynee pelaamaan myös vahvempaa kahdensuunnan peliä verrattuna Granlundiin ja vaihtoehtona Larssonin kohdalla voi näin ollen olla myös rooli kolmos, -tai jopa nelosvitjassa.

Oma pointtini on siis se, että miksi lähteä tekemään hankintoja kun meillä on omastakin takaa juuri NHL:n kynnyksessä olevia pelaajia, joista satavarmasti jokunen pystyy myös tarjolla olevan roolin lunastamaan. Tässä tilanteessa pelaajahankinta sille paikalle, joka nuorelle on tarjolla, on mielestäni tientukkimista nuorelta pelaajalta ja siten omille nilkoille kusemista organisaation toimesta.

Ja juuri päättyneen scrimmagen tiimoilta (toisen puoliskon nähneenä) pari huomiota:

-Kustaan poika ruotsinmaalta vartioi vihreiden maalinsuuta varsin varmaotteisesti niin pelitapahtumassa kuin rl-kisassakin. Vakuutti mielestäni tässä yksittäisessä kissanristiäisessä virkaveli Hackettia enemmän. Tiedä sitten miten ensimmäinen perioodi oli pojilta sujunut.

-Larsson oli jotenkin vaisu. Ei juuri erottunut jäältä missään kohtaa, paitsi aiheuttamalla yhden rl-vedon, josta Gunnarson täräytti häkin.

-Haula oli odotuksiin nähden varsin näkyvä ja pirteä, huomattavasti parempaa pelaamista verrattuna ensimmäiseen matsiin jonka näin melkein kokonaan.

-Granlund ei kyennyt dominoimaan, mutta pelasi melko simppeliä peruspeliä eikä kyllä tainnut juuri menettäkään kiekkoa. Rl-kisassa kusi molemmat yritykset. Ensimmäisellään yritti vastaavaa temppua kuin surullisenkuuluisassa U20 -ruotsivälierässä ja taisi osua Hacketin patjoihin tällä kertaa. Toinen yritys oli kyllä surkein rankku ikinä Mikeltä. Todellinen "olehyvä" -rääpäisy suoraan Hacketin syliin. Oli pojalla vissiin kiire suihkuun tai jtn...

-Bulmer oli jatkuvasti aktiivinen päästessään irti. Meni hanakasi tilanteisiin ja yritti jopa jatkuvasti taklata toisin kuin suurin osa muista. Jotenkin tykkään tämän pojan pelaamisesta ja olisi mukava nähdä hänet NHL:ssä heti kauden startissa. Uskoisin Bretillä olevan annettavaa esimerkiksi kolmos -tai nelosvitjan laidalla.
 
Saikka,

Jos käy vaan niin heitä ihan joku sinun arvioimasi pelimäärä Mikkelle ja pisteet siihen kylkeen. Itse veikkaan että mies ei pelaa koko kautta ylhäällä, sekä pienten alku kankeuksien jälkeen alkaa AHL alkaa sujumaan. Loppukaudesta pääsee tekemään mahdollisesti stuntteja ylhäällä. Tietenkin toivon että mies onnistuisi heti alussa ja lunastaisi sen paikan kakkosen keskeltä ja tekisi "realistiset" 60 pistettä. Oma veikkaukseni kuitenkin on että 25-40 peliä joissa 10-15 peliä.
Miehen meno viimeiseen vuoteen ei vain millään anna fiboja luottamaan että onnistumisia tulisi ja homma muuttuisi meneväksi jollain vippaskonstilla muutamaa astetta kovemmassa sarjassa ja kovempia kavereita vastaan.

Backesin treidaamista ehdoitin siksi että mies sopisi mielestäni pelityyliltään loistavasti Wildiin ja olisi myös oman kylän poikia. Cullenia ja Bouchardia tarjosin vaihtoon sen takia että nämä mielestäni olisivat meiltä omissa papereissani ensimmäisenä liipaisimella. Tiedän myös että varmasti pakettiin tarvitsisi jotain lisätä sitä en kiellä.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Ne ketkä kritisoivat minun kirjoituksia fantasia drafteiksi ym, eikö täällä sitä varten olla että spekuloidaan asioilla?

Kyllä. Mutta ketä kiinnostaa lukea Hackett -> Quick-tyylisiä ehdotuksia? Lisäksi olet mm. luopumassa NTC Cullenista (ja juu on limited, mutta kun katsoo rosteria niin hän ei varmasti lähde omasta halustaan nyt yhtään mihinkään ja tuskin johto edes kehtaisi häntä nyt heivata pois kun mm. just keräsi miljoonan lastensairaalalle, yms), juuri nyt PMB:stä jonka vaihtoarvo on sama kun nastattomilla talvirenkailla sekä prospekteista joista ollaan haaveiltu jo monia vuosia. Hiuksista vittuun talentti ja syvyys, me tarvitaan kakkosen keskelle voimahyökkääjä! Eli eipä mulla kyllä taida olla kattavaa vastausta mihinkään juttuusi/ehdottamaasi, olemme niin eri planeetalla.


Höntsyt oli tänään paremmat kun torstaina, kait. Sinällään ei mieleen jäänyt kuin Dumban pommit, mutta muuten pelailu miellytti enemmän ainakin omaan silmään. Bulmer on kyllä huikea äijä. Mikke veteli jälleen tutusti puolivaloilla eikä ainakaan halunnut viedä valokeilaa ketjukavereiltaan. Komea rankkari.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
En nyt tarkoita pahalla mutta mielestäni niiden kiihkoilijoiden joiden mielestä meillä on aivan ylivertainen prospect pool josta kasvaa järjestäen tulevaisuuden 80-90 pisteen tekijöitä niin ottakaa happea välillä.

Tuo on kotoisin hfboardsilta. Siellä jokainen varaus on tuleva hall of famer. Vaikkapa nyt sitten joku Zack Phillips. Täällä joku jo ehti mainitsemaan tulevana 80-90 pisteen sentterinä. Realistisempi arvio kuitenkin on, että Phillips kerää tuon määrän pisteitä urallaan kuin kaudessa.

Suomessa näyttää olevan kovin vaikea ymmärtää, että Granlundin tyylisen pelaajan on äärimmäisen vaikea murtautua NHL:ään saati luoda siellä ura. Mitään fyysisiä avuja ei ole, kaikki munat on taitokorissa. Se tarkoittaa käytännössä, että Granlundin on paikkansa lunastaakseen oltava riittävän hyvä pelaamaan kahdessa ylimmässä ketjussa ja jommassa kummassa ylivoimassa. Paikkoja on (noin) kuusi. Käytännössä onnistuminen edellyttää kuitenkin, että pääsee pelaamaan omassa roolissaan, Granlundin tapauksessa pelintekijänä. Paikkoja on (noin) kaksi. Ei muuta kuin onnea matkaan!
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Backesin treidaamista ehdoitin siksi että mies sopisi mielestäni pelityyliltään loistavasti Wildiin ja olisi myös oman kylän poikia. Cullenia ja Bouchardia tarjosin vaihtoon sen takia että nämä mielestäni olisivat meiltä omissa papereissani ensimmäisenä liipaisimella. Tiedän myös että varmasti pakettiin tarvitsisi jotain lisätä sitä en kiellä.

Lyhyesti ja ytimekkäästi, Backes ei ole kaupan, sillä hän on tällä hetkellä Bluesin face of the franchise, kapteeni sekä kaupan päälle vielä tuore Selke-finalisti. Asema on hyvin samanlainen kuin Koivulla Wildissä. Bouchard+Cullen+jotain -paketti olisi ihan naurettava korvaus Backesin tasoisesta pelaajasta.

Vaikka minäkin tykkään mielettömästi siitä että joukkueista löytyy näitä hometown heroja niin kannattaa muistaa että kaikki pelaajat eivät välttämättä halua pelata kotiosavaltiossaan tai -provinssissaan, ihan samalla tavalla kuin kaikki ihmiset eivät halua asua synnyinkaupungeissaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Granlund oli pimennossa koko erän, poislukien maalit. No hyvä että tulee onnistumisia heti. Kahden maalin erän jälkeen on totta kai hankala negailla, mutta kyllä itse odotan, että Granlund noita prospect-pelejä dominoisi ja kunnolla. No aikaahan tässä on parantaa.

No ainakin omaan silmääni paistoi Miken turhautuneisuus pelin järjettömään sekavuuteen, omassa kentässäänkään ei hilrveästi mitään kemioita näkynyt. Ihan perus kesäpeli, karvauksen sentään hoiti sopivan aggressiivisesti, varmaankin valmentajalle näyttöjä antaen...

Pari 2x30 minuuttista kesken treenikauden ei kyllä kerro oikeastaan mistään mitään. Sen sijaan varsinaista training campia odotan kyllä innolla, ilmeisesti Carolinan lisäksi pitää Wildin pelejä katsella vähän tarkempaan.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Dalilta hyvä kirjoitus koskien Parisea! Playoffeja seuratessa tuli mietittyä useampaan kertaan, että onko Parise niin tasokas pelaaja, että miehestä kannattaisi maksaa niinkin kovaa palkkaa kun huhuissa liikkui. En ihmettelisi, vaikka uran piste-ennätys olisi jo tehtynä ja jatkossa Parise kolkuttelisi 30 maalin rajaa. Ja kuten totesitkin, Parisen taso pelaajana riippuu todella paljolti miehen liikkeestä ja kun se ajan myötä väkisinkin heikkenee niin mitäs sitten tapahtuu olla? Saattaa olla, että Zach lopettaa uransa ku suurimmat hynät on kerätty kauden 21-22 jälkeen, mutta sitä ennen mies on ehtinyt jo luultavasti olemaan useamman kauden rasite palkkakaton näkökulmasta. Olettaen tietenkin että tilanne on jokseenkin sama kuin nyt, mikä on toisaalta hakuammuntaa niin pitkän ajan päähän. Joka tapauksessa Fletcher maksoi, mitä täytyikin ja hommasi Parisessa kovan luokan tekijän. Devils-faneilta voisi vielä kysyä, että oliko Parisen liikkeessä havaittavissa heikkenemistä tuon polvileikkauksen jäljiltä?

Pakko sanoa, etten pidä näistä järkyttävän pitkistä sopimuksista ja cap-kikkailuista, mutta se on nykyään pelin henki. Jos et ole valmis antamaan tällaista sopimusta niin olet auttamatta ulkona tarjouskilvasta. Olin kuitenkin todella tyytyväinen miesten hankintaan 4. päivä ja olen sitä edelleen. Parise tulee olemaan todella suuri osa Wildia sekä jäällä ja sen ulkopuolella. Markkinointia tullaan viemään eteenpäin Parisen kautta ja Zach saa luultavasti osakseen aimo annoksen pelien jälkeisiä haastatteluja (Asia, johon Koivu lienee tyytyväinen. Mikko kun ei hävittyjen pelien jälkeen ole aivan se sama unelmavävy mihin maajoukkueessa ollaan ehkä totuttu).
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli ihan tyylikäs pommi Pumbalta. Miten Dumban puolustuspelaaminen sujui yleisesti ottaen? Kaverihan tykkää nousta hanakasti jne. Olisi kiva saada siis pientä raporttia Dumba-Pumban otteista yleisesti, jos joku vain viitsii. Ja Haulasta kanssa.

Pakko huvikseen heittää tähän väliin Lordi Nikonin fantasiointiin liittyen, että itselle kelpaisi T.J. Oshie ihan mikä päivä vaan. Siihen en sitten ota kantaan miten onnistuisi vai onnistuisiko ollenkaan.
 
Yleinen mielipide on ollut leiriltä, että Granlund on ollut ihan omassa luokassaan, eikä edes ole selvästi yrittänyt täysillä. Hänellä on keskittyminen jo training campista ja tämähän on lähinnä Mikelle höntsää. Samalla hän on kuitenkin selvästi nostanut Zuckerin tasoa, jonka jalat "tykkäävät" Miken tarjoilusta.

Haters gonna hate, mutta Mikke porskuttaa taas.
 
Haters gonna hate, mutta Mikke porskuttaa taas.

Tässä tapauksessa kuitenkin hehkuttajat jatkaa hehkutustaan ja realistit omalla polullaan on oikeampi kuvaus.

Vaikka en nyt suoranaisesti viittaa mihinkään training camppiin kun ole vilaustakaan nähnyt, isommassa kuvassa lähinnä.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Mulla kans mennyt ohi, kun täällä haukutaan Mikkeä jne. Taino ei välttämättä haukuta, mutta sanotaan että on vaisu eikä luistin kulje. Mistä johtuu, että Ämerikassa Mikkeä kuitenkin ylistetään kokoajan, puhutaan että kaveri on ihan omassa kastissaan?
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Vaikka kuinka höntsää tuo on, en oikeasti usko että Mikke ajattelisi ettei tarvitse enää yrittää kun on näytöt jo antanut. Pienessä askissa hän ei ole juuri mitään näyttöjä antanut ja kyllä hän eilen näytti pistävän parastaan ja näytti jopa hieman jännittävän viimeisissä rankkareissa (mitä harvoin näkee).

Pelin tempo nyt ei vaan ollut sitä NHL-playoff-tasoa, mitä on viimeksi tullut katsottua. Joka kerta kun MG oli jäällä, tapahtui hyökkäyspäässä jotakin jännää. Kentällä ei ollut kovin montaa kaveria, jotka erottuisivat positiivisesti lähes joka vaihdossa. Tuntuu vaan ettei nuo kanssapelaajat oikein olleet mukana Miken passeissa eivätkä osanneet löytää itselleen tilaa. Ajoittain näytti että Mikkeä selvästi turhautti kavereiden saamattomuus ja mielikuvituksen puute. Zuckerin kanssa peli näytti ihan OK.lta ajoittain, kaveri ei kuitenkaan ole itse mikään syöttökone, joten usein MG antoi hyvän passin ja Z joko tusautti pölyt kiekon päältä tai yritti paskaa syöttöä takaisin. Ketjun kolmas lenkki Justin Fontaine oli kyllä täydellinen tumppu. Melkein meni läppäri halki pariin kertaan kun katselin miehen hassailevan peräjälkeen hyviä rakenteluja. Ei jatkoon.

Positiivisesti yllätti Broda, iskemällä pari maalia melko tyylikkäästi (varsinkin toinen, pelitilanteen maalilleajo). Gunnarsson pisti myös viileästi rankkarin sisään eikä ilmekään värähtänyt. Aivan jättiläisen kokoinen jantteri mutta näyttäisi tarvitsevan vielä n.50 kiloa lisää massaa :). En sitten tarkemmin seuraillut miten vauhti ja taidot pelitilanteissa riittää. Kumma kyllä en erottanut miestä kentältä vaikka vartta on n. 195 senttiä.

Dumba veti pari todella kovaa niittiä ja muutaman todella hyvän kiekonriiston omassa päässä. Nousujakin tuli muutama, ehkä vähän turhan rohkeaan AHL-tyyliin. Varsinkin kun aika harvoin kukaan tajusi paikata Dumban nousuja. -> ylivoimahyökkäyksiä valkoiselle tiimille...

Loppujen lopuksi tuo on vain sirkushuveja kansalle. Useimmat koittaa korostaa itseään ja pelaavat omilla vahvuuksillaan täysin tuntemattomien tiimikaverien kanssa. Todella monen junnun pelistä näki, ettei tässä nyt pelata joukkueelle vaan lähes joka 2vs1:ssä lähdetään itse ennemmin kynäilemään ja mokailemaan tyylikkäästi, kuin että olisi syötetty kaverille ja saatu aikaan esim. Maali.

Tärkeintä tässä oli nähdä että poolista on tosiaan kartoitettu kaikki tähtiainesta olevat kaverit ja saadaan löyhä katselmus nykytilasta. Tähtiaineksen lisäksi on nähty pelaajat, joilla on vielä paljon matkaa taitettavana, jos NHL:ssä vielä unelmoivat pelaavansa. Minusta tällaisesta höntsäpelistä, missä hädintuskin mennään jääkiekon sääntöjen mukaan, on turha vetää johtopäätöksiä pelihaluista, motivaatiosta tai tehdyistä pisteistä. MG:n pelistä vielä voisi sanoa, että kaveri näkee kentän ja ymmärtää pelin sen verran hyvin, ettei sen tarvitse touhottaa sinnetänne kiekon kanssa. Jotkut ehkä liikaa kuvittelee pelihalun ja yrityksen näkyvän katsojan silmiin "Pillumaisena" kouhottamisena ja ryntäilynä. Kyseessä on ihan erilainen pelaajatyyppi. Tollasia mahtipasseja ei voi antaa, jos viilettää tukkaputkella, törmäillen laitoihin ja kanssapelaajiin. Miken pelistä huokuu rauhallisuus ja keskittyneisyys, mikä on aika jäätävää noin nuorelta pelinrakentajalta.

Jyvät on eroteltu akanoista ja odotellaan sitten syyskuun training camppeja. Siellä hahmottuu sitten ihan aidosti junnujen kyvykkyys.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Mulla kans mennyt ohi, kun täällä haukutaan Mikkeä jne. Taino ei välttämättä haukuta, mutta sanotaan että on vaisu eikä luistin kulje. Mistä johtuu, että Ämerikassa Mikkeä kuitenkin ylistetään kokoajan, puhutaan että kaveri on ihan omassa kastissaan?

Lueskelin tuossa Wildin keskustelupalstaa ja siellä ainakaan ei ylistetty Granlundia. Suora lainaus yhdestä postauksesta ja näitä vastaavia oli enemmänkin:

"Both Granlund and Zucker were quite invisible apart from those few moments"

Lisäksi monien mielestä Granlund ei lähtökohtaisesti ole avauskokoonpanon miehiä vaan AHL kutsuisi miestä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Lueskelin tuossa Wildin keskustelupalstaa ja siellä ainakaan ei ylistetty Granlundia. Suora lainaus yhdestä postauksesta ja näitä vastaavia oli enemmänkin:

"Both Granlund and Zucker were quite invisible apart from those few moments"

Lisäksi monien mielestä Granlund ei lähtökohtaisesti ole avauskokoonpanon miehiä vaan AHL kutsuisi miestä.

Älkää koskaan hakeko tuolta mitään "virallista" mielipidettä asioista. Maailman yltiönegatiivisimpia persereikiä 90% palstalle kirjoittelijoista, jotka ovat esim. Brodinin ja Granlundin varaukset haukkuneet läpipaskoiksi alusta asti. Coylekin on sata kertaa NHL-valmiimpi pelaaja, vaikka ei ole pelannut aikuisia miehiä ja ammattilaisia vastaan oikeasti otteluakaan. Granlundilla ja Brodinilla on pari alla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli eilen peli katsottua ja omiin silmiin Granlund tuntui taas hakevan liian hienoja. Se viimeinen rankkarikin oli sellainen ovelan ujutuksen yritys, joka onnistuessaan on suurta taidetta, mutta kun epäonnistuu ja maalivahti tajuaa mitä on tulossa, niin tuossa oli tulos. Säälittävältä supaisulta näyttänyt ripulirysty.

Mikellä oli pari kertaa paikka mennä itse suoraan maalille kiekon kanssa, mutta jäi aina odottamaan ketjukaveria jolle voisi antaa syötön. Pari kertaa haki ihan hienosti yhden kosketuksen syötön maalin eteen. Kyllä Granlundista näkee sen, että pelisilmä on todella kova. Näkee jo ennakkoon minne porukkaa on menossa ja minne kannattaa syöttää. Kuten Zuckerkin sanoi tyyliin, ettei Granlund ole isoin eikä nopein, mutta kun sitä peliälyä löytyy.

Edelleen puuttuu se pieni röyhkeys ja tuntuu että on pakko miellyttää kaikkia ja olla se pelinrakentaja vaikka väkisin. Tuleva Adam Oates!
 
Tässä vähän kommenteja Miken pelistä:

--This is not exactly news, but Granlund is really impressive. Every time he was on the ice you noticed him. He and Jason Zucker – who assisted on one of Granlund’s goals – seemed to be developing a chemistry after just a week together, and the other winger, Justin Fontaine, was able to keep up on the line.

Granlund is so smooth it almost looks like he’s not trying. “He’s just so good,” Zucker said afterward. “It’s not so much dominance, it’s just that he sees the ice. It’s just he knows where everybody is. That’s what it comes down to. It’s not that he’s bigger, faster, stronger than every guy in the world. He can just see the ice. That’s what you notice when you play with him.”


Wildin ykkösblogistin Micheal Russon käsialaa, sekä pelaajien kommentteja.
Wild development camp ends | StarTribune.com


3rd Star ~ #64 Mikael Granlund (Team Green) - The premier player at prospect camp didn't disappoint by burying two goals for Team Green. While I thought his presence with the puck was a bit more muted in this game than he was on Thursday he still goes to show you he doesn't have to have the puck a lot in order to make a significant impact.


Wild Development Camp scrimmage #2: Team White prevails again as they earn 6-5 victory over Team Green | July

"Whenever you have guys like Granlund and Zucker on one team and the other team beats us two nights, it just speaks to how much talent there is in this organization," said Team Green's Zack Phillips.


http://wild.nhl.com/club/news.htm?id=637975&navid=DL|MIN|home

Mikael Granlund - Besides the penalty shot, Granlund scored on a pass by Jason Zucker after a second and third effort. Not bad for a player who once again looked to be the best on the ice despite taking it "easy." There's not much to be said about Granlund which hasn't been said but one of his best attributes is the ability to bring the best out of his linemates. Going back to last year where Zack Phillips and Johan Larsson played well with him to this year with Jason Zucker to even Mikko Koivu with Team Finland, Mikael is always on the line to watch. Figuring out which linemates Granlund should play with this year should be fun.

First Round Bust: Minnesota Wild Development Camp 2012: Nate's Thoughts From Sunday's Scrimmage


#64 C Mikael Granlund

As always, amazing. He appeared to have eyes on the back of his head, always knowing where to pass to, when to pass to, and never having to need to stop and look for the play. He makes the play, that is our Finnish Baby Jesus for yah! Obviously, he still has alot to prove, that he can take the NHL physical rigors, but he's most definitely at the best position any young forward can possibly be in.


2012 Developmental Camp Scrimmage #1 - Game Recap & Thoughts - Hockey Wilderness

Faninäkemyksiä:

Aside from getting knocked off the puck a couple times, Granlund looked great. That ridiculous behind the legs pass? Tape to tape all night? Yeah I'm not going to knock him for trying to give some fans a show in a meaningless prospect scrimmage (when he tried to deke around Medvec for instance).

Granlund was fantastic as expected.

Special hands and head for the game. Solid game, will be better with higher level players and game.

Zucker and Granlund were fantastic and showed some good chemsitry tonight, and could very well wind up on a line with the Wild next year so great to see

granlund is the real deal, but we already knew that

Ja loppuun vielä Minnesota Wildin valmentajan Mike Yeon ajatukset:

Coach Mike Yeo's initial plan is to give Granlund, 20, a look at second-line center when training camp begins in September.

Granlund has played wing, but he is a natural center. He plays center for Finland in international competitions and has played center for IFK-Helsinki. So Yeo wants Granlund to feel as comfortable as possible and to be in a position to succeed in the fall.

Granlund likes to play with the puck, and at center he will get to feel it often with the possible options of Devin Setoguchi, Pierre-Marc Bouchard and Matt Cullen being on his wings.

"It's an easy adjustment to move him back to wing if it doesn't work out," Yeo said. "But you put him at center on this team now, he should be well surrounded with speed and skill beside him. That's enticing when you have a guy like that coming through the middle of the ice with his ability to distribute the puck to either side. I think it could be a fit."


Sports

--

Eli yleisnäkökulma oli se, että kaveri höntsäili ja silti oli ylitse muiden. Training campilla lähtee kakkossentterin roolissa etenemään. Haters gonna hate!
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Wildin ykkösblogistin Micheal Russon käsialaa, sekä pelaajien kommentteja.
Wild development camp ends | StarTribune.com

Pakko lipaista pilkkua sen verran ja korjata että kyseessä on Russon blogi, mutta kirjoittaja Kent Youngblood, joka toimii Russon loma-ajan sijaisena.

Käytännössä tästä ihan tuonne syyskuun leirien alkuun on aika hiljaiseloa. Ehkä se on aika ottaa lomaa lätkästä, sillä mitä vähemmän tuota ajattelee, sitä nopeammin aika kuluu. Kärsimättömyys näyttää aiheuttavan faneissa kovan halun tuomita tai ylistää mm. MG:n suoritteita NHL-kaukaloissa, vaikkei yhtään varsinaista peliä ole vielä pelannut.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tuntuu, että jos täällä ei varauksetta hehkuta Granlundia taivaisiin. Nyt nähtyjen esitysten perusteella mielestäni se olisi aika karkeaa henkilöpalvomiseen menemistä, koska Granlund ei ole tällä leirillä esittänyt mitään ihmeellistä noissa peleissä. Tosin ei hän missään nimessä ole ollut huonokaan, mutta odotettua dominointia ei olla nähty. Niin tuntuu siltä, että sinut leimataan heti Granlundin vihaajaksi ja dissaajaksi, jos et liity ylistyskerhoon. Lisäksi yleinen "mielipide" nyt tuntuu vaihdella ihan sieltä mistä ilmansuunnasta kyselee.
 
Pakko kysästä että montako kertaa organisaation puolesta tai hovikirjoittajan kynästä on kritisoitu seuran ykkösvarausta missään päin maailmaa?

Onko muuten kaikilla muilla Prospect campeillä tämä höntsä vaihde vai mennäänkö muualla täysillä? Ainakin jostain luin että Phillyllä oltaisiin oikein tapeltu ym ?
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Pakko kysästä että montako kertaa organisaation puolesta tai hovikirjoittajan kynästä on kritisoitu seuran ykkösvarausta missään päin maailmaa?

Onko muuten kaikilla muilla Prospect campeillä tämä höntsä vaihde vai mennäänkö muualla täysillä? Ainakin jostain luin että Phillyllä oltaisiin oikein tapeltu ym ?
Ja ihan hyviä tappeluita on ollutkin! Phillyssä, ei niinkään yllättäen, tosiaan tapeltiin muutamaan otteeseen ja scrimmagen taso ollut pykälän tasokkaampaa, mitä nyt Wildin ensimmäisen scrimmagen katsoin läpi. Meininki siis Phillyssä ainakin pykälää kovempi. Mutta ei tuo Wildin tilanne nyt niin huono ole, mitä jotkut/Lord Nikon huutelee.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Pakko kysästä että montako kertaa organisaation puolesta tai hovikirjoittajan kynästä on kritisoitu seuran ykkösvarausta missään päin maailmaa?

Onko muuten kaikilla muilla Prospect campeillä tämä höntsä vaihde vai mennäänkö muualla täysillä? Ainakin jostain luin että Phillyllä oltaisiin oikein tapeltu ym ?

A.J. Thelen, Colton Gillies, James Sheppard, Benoit Pouliot ja Tyler Cuma nyt ainakin ovat saaneet Wildin varauksista ruoskaa ihan aiheesta. Eivät Russo ja Youngblood (aikaisemmin "Stensation" Stensaas) tuolla ole kenenkään päitä silittelemässä. Russo varsinkaan.

On Wildin leirilläkin aikaisempina vuosina tapeltu. Nyt ei vain ollut oikein sen profiilin jätkiä mukana. Training campilla tapellaan varmasti. Höntsäähän tuo on kaikkialla muuallakin ollut. Oli myllyjä tai ei.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Pakko nyt ulkopuolisena hieman kommentoida, että ihmettelen tätä Granlundin hehkuttamista/dissaamista treenipelien perusteella. Toki enemmän naurattaa tai pikemminkin itkettää keltaisen lehdistön MG-hehkutus, jolla ei tunnu olevan minkäänlaisia rajoja. Sama kai se nyt on, miten noissa harjoituksissa pelailee. Eiköhän Minnesotan johtoporukka ja valmennus tiedä, että mihin Granlund pystyy ja katsellaan sitten tosipeleissä, että onko Granlundista NHL-pelaajaksi vai ei.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Onkos tuosta Wildin treenipelistä olemassa minkäänlaista koostetta internetin ihmeellisessä maailmassa? Youtubesta en ainakaan pikavilauksella löytänyt.

EDIT: No seuran sivuiltahan se löytyi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös