Minnesota Wild 2012-2013 - Parempi huominen?

  • 656 520
  • 1 301

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ilmeisesti IS NHL 11-12 lehden tekijät ovat sitten idiootteja. "Ilman Krejciä Boston olisi ollut kaavamainen kuin Marimekon Jokapoika-paita. Krejci on joukkueensa ehdoton ykkössentteri ja parhaimmillaan maaginen, mutta aina hän ei ole syttynyt runkosarjassa samalla tavoin kuin viime keväänä".

Kun on nähnyt Krejciltä hänen kaikki reilut neljäsataa otteluaan Bruins-paidassa ja joitain Providencessa, niin voi kyllä sanoa, että David Krejci ei ole maaginen. Hänellä on tiettyä erityisosaamista: kelvolliset kädet, kärsivällisyyttä ja muutama vakiotemppu, jotka hän osaa hyvin ja jotka toimivat silloin tällöin vastustajan puolustukseen - lähinnä pelin hidastaminen sekä toisen ja kolmannen aallon odotus. Kuitenkin Krejcistä pääsee varsin hyvin kärryille kun näkee kymmenen peliä. Siinä on nähnyt kaiken minkä kaveri osaa ja mitä hän tekee. Ei mitään maagista. Kun on nähnyt neljäsataa ottelua, niin kaverin kyvyttömyys keksiä uutta alkaa jo turhauttamaan.

Voi kyllä perustellusti sanoa, että Bergeron on Bruinsin kärkisentterikaksikosta värittömämpi. Hänellä ei ole mitään temppuja, osaamista ja taitoa, joilla saisi vastustajan puolustuksen rikki edes satunnaisen varmasti. Pisteet kertyvät enemmän siitä, että Bergeron tekee kaiken hyvin ja oikein. Voittaa aloitukset, voittaa ja riistää kiekkoja, pitää kiekon omilla helpoilla syötöillä. Heittää maalivahdille kiekkoja, jotka tuottavat reboundeja, on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Koska jääkiekossa ei kuitenkaan ole väliä, voittaako vastustajansa jakamalla rystylättyä takatolpalle vai painimalla kiekkoa maaliin, niin Bergeron on noista kahdesta parempi pelaaja. Näin ajattelee myös valmennus, ainakin, jos peluutuksesta voi mitään päätellä. Bergeron on aina jäällä kun ratkaistaan, kun ylivoima tai alivoima alkaa, kun vastustajan parhaat ovat jäällä. Krejci pelailee sitten ne minuutit, mitkä Bergeronilta jää, paitsi että alivoimaa ei pelaa, eikä ole koskaan jäällä johtoasemassa vastustajan parhaita vastaan.

Viime kaudella Bergeron teki enemmän pisteitä vastustajan ykkösnyrkkejä vastaan kuin Krejci teki kolmos- ja nelosketjuja vastaan. Cup-kevään pleijareissa Krejcin onnistui tehdä parempien laiturien ja edullisten peluutusten avulla muutama piste enemmän kuin Bergeron teki Marchandin ja Recchin kanssa vastustajan ykkösiä vastaan. Kukaan nuo pelit nähnyt ei pidä Krejcin roolia Bruinsin menestykselle tärkeämpänä kuin Bergeronin. Siksi, että Bergeronin rooli on suurempi.

IS:n tusinatoimittajien täytyy kausiennakoissaan luonnollisesti kirjoittaa jokaisesta joukkueesta, vaikkei heillä ole mitään käryä joukkueen edesottamuksista.

Toki minusta Bergeron on joukkueelleen arvokkaampi pelaaja kuin Krejci. Krejci sitten parempi kuin Bergeron. Käsitän nimittäin arvokkuuden ja paremmuuden eri asioiksi. Arvokkuudeltaan Koivu olisi noin sijoilla 8-12, mutta paremmuudeltaan ei ja sama juttu Bergeronin kanssa.

Kiekossa on kyse voittamisesta ja voittamisella ratkotaan paremmuutta, ei arvokkuutta. Sillä ei ole vitunkaan väliä, oletko parempi jakamaan niitä rystylättyjä kuin joku toinen, jos homma ei näy tulostaululla. Paremmuus on yksittäisten pelaajien kohdalla sitä, että pystyy edesauttamaan oman joukkueensa menestystä enemmän kuin toinen pelaaja. Patrice Bergeron on parempi pelaaja kuin David Krejci, arvokkuuteen en ota kantaa, sitä mitataan ilmeisesti treideissä.
 

Big Duncan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Houston Aeros
StarTribunen toimittaja Russo spekuloi seuraavaa:

The one thing I do know is Yeo would like to start Mikael Granlund off in training camp as the No. 2 center.

Hyökkääjät:

1.kenttä: Zach Parise-Mikko Koivu-Dany Heatley
2.kenttä: Devin Setoguchi -Mikael Granlund-Pierre-Marc Bouchard
3.kenttä: Matt Cullen-Kyle Brodziak-Cal Clutterbuck
4.kenttä: Darroll Powe-Zenon Konopka-Torrey Mitchell
Extra: Matt Kassian

Loput:

Stephane Veilleux, Jake Dowell, Charlie Coyle, Johan Larsson, Brett Bulmer, Jason Zucker, Zack Phillips, Nick Palmieri, Chad Rau, Jarod Palmer, David McIntyre, Carson McMillan, Kris Foucault, Justin Fontaine, Joel Broda

Puolustus:

1.pari: Ryan Suter-Tom Gilbert
2.pari: Marco Scandella-Jared Spurgeon
3.pari: Clayton Stoner-Nate Prosser
Extra: Justin Falk

Loput:

Jonas Brodin, Matt Dumba, Steven Kampfer, Tyler Cuma, Chay Genoway, Drew Bagnall, Kyle Medvec, Josh Caron, Colton Jobke
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Zach Parise tulee pelaamaan numerolla 11. Tuttu numero mm. juniorimaajoukkueista, minkä lisäksi isä käytti numeroa pelatessaan Minnesota North Starsissa.

Suterille tuttu 20.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakko itsekin kommentoida tätä vallan hupaisaa sentteri-keskustelua. Omasta mielestäni ykkössentterin tulee olla kaveri, jonka voi laittaa kaukaloon tilanteessa kuin tilanteessa (yv & av), osaa tehdä pisteitä, sekä johtaa yksinkertaisesti esimerkillään (pelaa tilanteet loppuun jne).

Ja nyt vitsi: ottaisitko sinä Dallasin ykkössentterin oman joukkeesi ykkössentteriksi. Heh heh.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja nyt vitsi: ottaisitko sinä Dallasin ykkössentterin oman joukkeesi ykkössentteriksi. Heh heh.

Mitäs hauskaa tuossa on olevinaan? Jamie Benn on yksi koko NHL:n parhaista nuorista pelaajista, ja jokainen NHL-joukkue ottaisi avosylin hänet vastaan. Ei mene pitkä aika ennenkuin hän on jo Mikko Koivua parempi pelaaja - joidenkin mielestä on varmasti jo nyt sitä.

Benn muuten täyttää mainitsemasi ykkössentteriltä vaadittavat kriteerit täydellisesti.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ja nyt vitsi: ottaisitko sinä Dallasin ykkössentterin oman joukkeesi ykkössentteriksi. Heh heh.

Jamie Benn? Any. Fucking. Day.

Tämän sentterikeskustelun keskellä pitää muistaa, että Wildin rosterissa on yksi liigan kovimmista kolmossenttereistä, Kyle Brodziak. Stunttaa kakkosen keskellä ~5 matsia kerrallaan ihan mallikkaasti, mutta ei hoida sitä roolia riittävällä tasolla koko kautta. Cullen tai Granlund saa kakkosketjun hoitaakseen. Onnistumisia pitää tulla, mutta ihan helvetillistä hätää ei ole, koska Brodziakin voi pistää siihen keskelle herättelemään ketjua jos homma ei heti/jossain vaiheessa toimi.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Hyökkääjät:

1.kenttä: Zach Parise-Mikko Koivu-Dany Heatley
2.kenttä: Devin Setoguchi -Mikael Granlund-Pierre-Marc Bouchard
3.kenttä: Matt Cullen-Kyle Brodziak-Cal Clutterbuck
4.kenttä: Darroll Powe-Zenon Konopka-Torrey Mitchell

Puolustus:

1.pari: Ryan Suter-Tom Gilbert
2.pari: Marco Scandella-Jared Spurgeon
3.pari: Clayton Stoner-Nate Prosser

Erittäin mahdollista että noilla mennään. CF sanoi haastattelussa että kolmonen on tulevaisuudessa paljon entistä vaarallisempi nyt kun siellä on Brodziak, eli tämä nyt sitten "varmistui", jos ei ihmeitä satu.


Itse lähtisin veikkaamaan seuraavanlaisia ketjuja:

Hyökkääjät:

1.kenttä: Zach Parise-Mikko Koivu-Dany Heatley
2.kenttä: Devin Setoguchi -Mikael Granlund-Pierre-Marc Bouchard
3.kenttä: Torrey Mitchell-Kyle Brodziak-Matt Cullen
4.kenttä: Darroll Powe-Zenon Konopka-Matt Kassian/Jake Dowell

Puolustus:

1.pari: Ryan Suter-Jared Spurgeon
2.pari: Marco Scandella-Tom Gilbert
3.pari: Clayton Stoner-Nate Prosser/Hankinta

Samaisessa haastattelussa CF mainitsi Suterin mahdollisuudesta olla Spurgin "opettaja". Ei suoraan sanonut että ovat pari, tms, mutta niin sen sieltä väleistä luin. Uskon edelleen että Clutterista luovutaan ja tilalle hankitaan puolustaja. Aiemmin Torrey ja CF molemmat mainitsivat haastatteluidensa lomassa että kolmosessa on hänen paikkansa. Leippi totesi että Backs ei todellakaan ole mihinkään siirtymässä, eikä ollut edes kuullut huhuja moisen toteutumisesta. Ja kyllä, tietysti se on Jou joka lopullisesti päättää jutut liittyen kentällisiin.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Puhumattakaan nelosen sentteristä, Zenon Konopkasta ja hänen kovuudestaan. Tiesin kyllä hyväksi aloittajaksi, mutta muistaakseni oli menneellä kaudella "aktiivisesti" aloittajan paikalla pelaavista pelaajista Top5:ssä. Yllätyin. Myönnettäköön että tottakai toistoja 3-4kertaa vähemmän kuin kärkialoittajilla, mutta on lähes 59% todella kova saldo kenelle tahansa yli joitain satoja kerroja aloittavalle.

Tämä Mikko Koivun nykytila-keskustelu käydään näköjään pari kertaa vuodessa. Jatkossa voisi melkein copypeistata edellisen väittelyn kommentit ja vain päivittää tilastot. Ihan järjetöntä ajan ja palstan haaskausta. Jokaisen kirjoittajan henkilökohtaisen arvostelukyvyn toivon viimeistään astuvan peliin siinä vaiheessa kun väännetään Wildin palstalle yrjöä Bostonin 1. & 2. Senttereiden keskinäisestä paremmuudesta. Voisikohan sitä koittaa hilata keskustelun tasoa hieman suoli24:sta korkeammalle jättämällä turha trollaus ja lapsellinen kinastelu toisaalle.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Isoja saappaita ollaan siis Mikelle sovittamassa. Hieman hirvittää miten poika vastaa huutoon jos tosiaan kauden alkaessa iskee ensimmäiset piirtonsa jäähän kakkossentterin tontilla. Eväitä on, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta niin on myös riskitekijöitä. Jotenkin "turvallisemmalta" tuntuisi lähteä kauteen sentterinelikon ollessa muotoa Koivu-Brodziak-Cullen-Konopka. Koska niinkuin kaikki tietää, niin ei tuo laiturinakaan pelaaminen mitenkään vierasta puuhaa ole #64:lle.

Edit. Niin ja Jahtivoudin edellisen viestin alemmalle pätkälle (miksei ylemmällekin) täysi aamen. Taitaa tosin olla turha toivo niin kauan kuin eräs ruikuliGM horisee täällä joutavia ja niihin löpinöihin lähdetään mukaan.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
MG:lle vaan rohkeasti alkukaudesta vastuuta ja jos homma ei kakkossentterinä tuota tulosta, niin siirto saman ketjun laitaan. Jos ei sekään natsaa niin sitten kolmosen keskelle/laitaan. Granlund on kuitenkin poikkeuksellinen lahjakkuus ja osoittanut jo, että on varsin kova pelimies. Uskon kaikesta yyberhypetyksestä huolimatta Micken lyövän läpi jo tulevana kautena.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät

Hieno homma! Falkin pelaaminen meni viime kaudella mukavasti parempaan suuntaan, joten jos sama laulu jatkuu niin eiköhän mies lunasta paikkansa pelaavasta kuusikosta. Aineksia hänellä siihen on.

Puolustus alkaa nyt näyttää jo melko valmiilta, vaikkei toki yhtään haittaisi jos yksi kaveri passelin treidin kautta siihen vielä hankittaisiinkin. Nuoria kavereita riittää ja Suterin & Gilbertin tulee kunnolla kilpailua peliajasta. Spurgeon ja Scandella lienevät lähtökohtaisesti melko varmoja nimiä tuohon runkoon ja haastajina tulevat Prosser, Falk, Stoner ja Kampfer. Mielenkiintoista myös nähdä, riittävätkö Brodinin ja Dumban eväät jo ensi kaudella yrittämään ylhäällä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhden vuoden yksisuuntainen jatko Falkille: Wild Agrees To Terms With Falk - Minnesota Wild - News

Edit: Hinta 825k.
Hieno homma tuo Falkin jatkosopimus. Puolustus alkaa olla kasassa, kun Suterkin tuli on tuo puolustuksen johtohahmokin jo saatu. :) Fletchee, kuten jo yllä olevat sanoivat, luultavasti hakee vielä treidillä pakkia. Olisikohan Clutter se joka joutuisi lähtemään. Ketään muutakaan en oikein keksi, jolla olisi markkina-arvoa ja josta Wild voisi luopua. Toisaalta Cullenista voisi luopua, jos olisi varmuus siitä että PMB on täysin terve. Ja voihan Mikkekin kakkosen keskellä pärjätä.

Hyvältä näyttää ens kauden osalta, varsinkin jos Mikke lyö itsensä läpi. Toivottavasti ei tule työsulkukautta. :e
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Anteeksi jo etukäteen, mutta minäkin haluan sanoa sanottavani Mikko Koivusta.

Aina on saanut lukea kommentteja, että Mikolla on ollut huonot ketjukaverit, että nyt on paremmat äijät vierellä ja pisteitä tulee lisää jne jne. Mutta omasta mielestäni (siis vain minun mielipiteeni), en usko silti Mikon pistemäärän hirveästi nousevan, itse asiassa uskon että Mikko tekee sen n. 70 pistettä jos pysyy terveenä. Ehkä 80 pistettäkin jos oikein natsaa. Jos nyt lähdetään vertaamaan näitä senttereitä, niin Mikko ei ole lähes 7 miljoonan pelinrakentaja lähellekään, ei tosiaan. Ja ei kyllä ole tosiaan tuon palkkapussin väärti maalintekijänäkään, sillä laukaushan on oikeasti aika paska. Mutta se mikä Mikko Koivu on mielestäni, niin hän voittaa pieniä asioita. Hän voittaa aloituksia, kaksinkampailuja, kulmavääntöjä, karvauksia. Liimaa pari-kolme vastustajaa itseensä ja syöttää kaverille jne. Näitä eri osa-alueita voittamalla useammin kuin vastustaja, niin toki se pelinsuunta muuttuu Minnesotan kannalta edullisemmaksi. Mikko luo mahdollisuuksia ja tilaa.

Heatley on ehkä hivenen väärä ketjukaveri Mikolle, sillä silloin kun Dany on ollut tehokkaimmillaan, niin hänen on vain hakeutunut oikeisiin paikkoihin ja kiekko on toimitettu hänelle, missä on tilaa. Mikko ei välttämättä osaa kiekkoa niille Danylle hyviin paikkoihin toimittaa. Mikko petaa hyvät hyökkäyksiinlähdöt, mutta silloin jonkun on ne ratkaisut ja paikat itse luotava. Parise on mielestäni erittäin hyvä lisäys tähän. Mies on erittäin hyvä ja monipuolinen hyökkäyspäähän ja lisäksi hyvä myös puolustuspäähän.

En vain näe Koivussa mitään pistehirmua, mutta kyllä Mikko on ominaisuuksiltaa niin arvokas mies, että top-15 senttereihin menee myös omalla listallaan. Suurin asia, että Mikolla nousisi kohisten nuo pistemäärät olisi laukauksen parantaminen. Mikko nousee aika kovalla prosentilla maalintakaa hyviin paikkoihin, mutta laukaus on kyllä tuhnu. Ihan keskinkertaisellakin laukauksella Mikosta tulisi 30-35 maalin mies noilla paikoilla ja se nostaisi Mikon sellaiseksi 85-90 pisteen mieheksi parhaimmillaan.

En tiedä ymmärsikö kukaan. On vain niin vaikea selittää Mikon peliä sanoin. Ja tämä on vain minun mielipiteeni Mikosta.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Anteeksi jo etukäteen, mutta minäkin haluan sanoa sanottavani Mikko Koivusta.

Aina on saanut lukea kommentteja, että Mikolla on ollut huonot ketjukaverit, että nyt on paremmat äijät vierellä ja pisteitä tulee lisää jne jne.

...itse asiassa uskon että Mikko tekee sen n. 70 pistettä jos pysyy terveenä. Ehkä 80 pistettäkin jos oikein natsaa.

Mikko ei välttämättä osaa kiekkoa niille Danylle hyviin paikkoihin toimittaa. Mikko petaa hyvät hyökkäyksiinlähdöt, mutta silloin jonkun on ne ratkaisut ja paikat itse luotava.

Suurin asia, että Mikolla nousisi kohisten nuo pistemäärät olisi laukauksen parantaminen.

Ei tarvitse anteeksi mielipiteitään pyydellä, mutta olisi ollut hyvä lisäys ilmoittaa että et paljon Wildin pelejä ole katsellut.

No sillä on ollut huonoja kavereita ykkösessä. Terveiset Lapasille. Kuitenkin tehnyt ihan mukavasti pisteitä kun miettii että on ollut loukkaantumisia, pelaa kaikki erikoistilanteet ja kannattelee enemmän tai vähemmän koko joukkuetta harteillaan useana iltana.

80 pistettä ei siis olisi kovin erityisen hyvin? Moinen PPG toisi ainakin itselleni kiitettävän määrän tyytyväisyyttä. Eli pitäisi siis pelailla kaikki YV:t, AV:v, raataa koko kentän alueella jokaisessa vaihdossa ja samalla paukuttaa pisteitä joku 120?

Mikko ei osaa luoda paikkoja tai tehdä ratkaisuja? Ei jumalauta. Tähän en edes vastaa, veti niin hiljaseksi.

Eihän se laukaus juu ole mikään mallia "Sakic", mutta kyllä tuolla nykyiselläkin pärjännee. Koivu kun on ollut oikeastaan aina se joka ykkösessä rakentaa ja tekee muille niitä paikkoja niin siksi hänen laukauksiaankin nähdään harvemmin. Minusta saisi ehdottomasti laukoa enemmän. Toivottavasti Parisen ilmaantuminen auttaa tähänkin asiaan.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Don't get me wrong, Mikko Koivu on yksi suosikkipelaajistani koko maailmassa, mutta silti ei han kuitenkaan mikaan maailman top-15 sentteri ole. Lahella sita kylla, mutta esim. apulais-GM:n viestissa mainitut ensimmaiset 15 sentteria ovat mielestani kaikki Mikko Koivua parempia. Ja asiat ovat kuulkaas niin yksinkertaisia, etta jos NHL:ssa pelaa 15 parempaa sentteria, et ole 15 parhaan sentterin joukossa. Top-20:een Koivu mahtuu toki kepeasti. Patrik Elias on toki myos Koivua parempi (koh, koh), mutta jatan hanet ulkopuolelle, koska pelaa sen verran paljon laidassa, kuten myos taalla mainittu Jeff Carter, vaikka han ei Koivua parempi olekaan. Offtopicina mainittakoon Getzlafista (vaikka koskee tama toki muitakin) sen verran, etta yhden huonosti pelatun kauden perusteella ei hanta voi laittaa huonommaksi kuin Koivu. Getzlaf kuitenkin vasta 26 tai jotain sinne pain, joten tuskin hanen kykynsa minnekaan ovat kadonneet.

Rupesi muuten ihmetyttamaan se, etta heti Parisen ja Suterin signattua Wildiin tahan ketjuun alkoi tulla roppakaupalla viesteja, joissa kertoiltiin milloin on ruvettu Wildia seuraamaan/kannattamaan/yms. Ihan kuin kaikki yrittaisivat todistaa etteivat ole gloryhuntereita tai jotain vastaavaa (Wildhan siis sai nyt kasaan todella kilpailukykyisen joukkueen, jolta on lupa odottaa menestysta lahiaikoina). Itsellani kiinnostus Wildia kohtaan on ollut jo parisen vuotta laskussa, vaikka 2000-luvun puolivalissa taisi olla kakkossuosikkini NHL:ssa.

Onnittelut Wildille taaltakin kovista kaappauksista. Kylla tuolla jengilla pitaisi pleijareihin paasta. Cup-contenderista sen sijaan on turha viela puhua. Ensin pitaa nahda mita uudistunut joukkue todella saa siella kentalla aikaan.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On kyllä todella mielenkiintoista nähdä kuinka Granlundilla lähtee peli kulkemaan heti alusta pitäen. Alempiin ketjuihin miestä on turha laittaa ja kakkosen keskellä pitää tulosta syntyä. Onpahan ainakin Koivu mentorina tsemppaamassa Mikkeä. Viime kaudella en muista katsoneeni yhtään Wildin peliä mutta ensi kaudella täytynee niitäkin vilkuilla.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mikko sitä, Mikko tätä...

Rupesi muuten ihmetyttamaan se, etta heti Parisen ja Suterin signattua Wildiin tahan ketjuun alkoi tulla roppakaupalla viesteja, joissa kertoiltiin milloin on ruvettu Wildia seuraamaan/kannattamaan/yms. Ihan kuin kaikki yrittaisivat todistaa etteivat ole gloryhuntereita tai jotain vastaavaa (Wildhan siis sai nyt kasaan todella kilpailukykyisen joukkueen, jolta on lupa odottaa menestysta lahiaikoina). Itsellani kiinnostus Wildia kohtaan on ollut jo parisen vuotta laskussa, vaikka 2000-luvun puolivalissa taisi olla kakkossuosikkini NHL:ssa.

Onnittelut Wildille taaltakin kovista kaappauksista. Kylla tuolla jengilla pitaisi pleijareihin paasta. Cup-contenderista sen sijaan on turha viela puhua. Ensin pitaa nahda mita uudistunut joukkue todella saa siella kentalla aikaan.

Haha. Wildin palstalle kirjoitellut vuosien verran aktiivisesti ehkä kourallinen tyyppejä. En laske itseäni mukaan, kun seurailin pari vuotta ja ujosti kirjoitellut muutaman kauden. Ja että glory huntereita. On tää Wildin fanitus aika masokistin hommaa :). Tervetuloa vaan hunttaamaan glooriaa! Uskoisin että monelle nuo hankinnat olivat niin suuri helpotus ja valo tunnelin päässä. Omaa fiilistä kohentaa, kun kerrataan yhdessä kuinka monta vuotta sitä keskinkertaisuutta oikein kesti ja nyt se voisi olla ohi.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Rupesi muuten ihmetyttamaan se, etta heti Parisen ja Suterin signattua Wildiin tahan ketjuun alkoi tulla roppakaupalla viesteja, joissa kertoiltiin milloin on ruvettu Wildia seuraamaan/kannattamaan/yms. Ihan kuin kaikki yrittaisivat todistaa etteivat ole gloryhuntereita tai jotain vastaavaa (Wildhan siis sai nyt kasaan todella kilpailukykyisen joukkueen, jolta on lupa odottaa menestysta lahiaikoina). Itsellani kiinnostus Wildia kohtaan on ollut jo parisen vuotta laskussa, vaikka 2000-luvun puolivalissa taisi olla kakkossuosikkini NHL:ssa.

Helppo yhtälö oikeastaan. Kaikki MG:stä pitävät, joilla ei ole vielä ollut suosikkijoukkuetta NHL:ssä ovat nyt sirtyneet/siirtymässä Wildin kannattajiksi. Lisäksi se asia, että Wild hankki pari muuta huippukaveria varmaan vauhdittaa tätä prosessia.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nimenomaan, suosikkijoukkueet muodostuvat yllättäen usein yhden pelaajan (hyvistä) edesottamuksista, esim. Lemieux & Pens. Tottakai kotimaiset pelaajat vielä lisäävät kiinnostusta, ja itse odotan innolla mm. Määtän mahdollisia ensiesiintymisiä pingviineissä.

Ettei mene ihan OT:ksi on puututtava vielä tähän Mikko Koivuun, senttereiden listaaminen on erittäin vaikeaa suoranaisesti paremmuusjärjestykseen, mutta kertoohan sekin jotain että Minnesotaan juuri saapuva entinen kapteeni Parisekin sanoo pitävänsä Mikkoa hyvänä kapteenina. Kyllä Mikkoa arvostetaan ihan yleisesti NHL:ssä kovan luokan työntekijänä ja vähintään TOP20-aineksena. Vähintään. Nyt on tavallaan todistamisen paikka epäilijöille jos maali- ja/tai pistehanat aukeavat oikein kunnolla. Mikon arvoa ykkössentterin roolissa nostaa sekin, ettei kukaan pysty pelaamaan siinä paikalla lepsusti. Esimerkiksi Semin olisi voinut tulla hyvin siihen viereen oppimaan uusia asioita, mutta parempi näin - Minnesotan kannalta.

Oma mielipiteeni on kuitenkin, ettei Mikolla ole mitään hävettävää tähänastisissaan näytöissään.

Ja loppuun, odotan innolla Pensin ja Minnesotan vääntöä mikäli Suomen kansikuvapoika MG on kokoonpanossa. Varmasti jännittävää katsoa parit ekat pelit mies NHL-kaukalossa. Toivottavasti onnistuu. Wildin miehiä kyllä tarvittaisiin myös tulevissa mömmöm-kisoissa taas ;)
 

mr.Zou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota, Florida
Aikoinaan kun ite aloin Wildia kannatta, niin sekin alkoi yhestä pelaajasta MG = Marian Gaborik.. Nyt sinne on sit tuloillaan MG vol.2.. Vuosien saatossa on oikeestaan melkein joka kaudelle tullu myös joku kakkosjoukkue aina oikeestaan sen johdosta kenen pelejä on kattellu, ja kelle toivonu menestystä.. Ollu ducksia, phillyä ja predsiä, mutta Minnesota on ollu aina no.1.. On itelläkin tainnu olla tunnukset tänne jo6(?)vuotta, mut on tää ulosanti vaan niin paskaa luokkaa ettei oo tullu, ku lähinnä lueskeltua..
 
Aika harva täällä pitää huomionarvoisena seikkana "mutku iltapaskassa sanottiin..." Ja is:n sm-liigatoimittajat eivät todennäköisesti ole juuri Bruinsin (tai NHL ylipäänsä) pelejä katsoneet.

Se luetun ymmärtäminen...

Jamppahan tarkoitti nimenomaan Ilta-Sanomien ennen kauden alkua ilmestyvää IS NHL-liitettä (mikä siis on kokonainen tabloid-kokoinen lehti).
Ja jos et tiennyt, niin se on loistava tietopaketti, paljon mielenkiintoista materiaalia. Ei voi kiistää tekijöiden tietotaitoa, niillähän on ainakin NHL-kirjeenvaihtaja Pohjois-Amerikassa, eikä se varmaan oo ainoa todellinen asiantuntija.
Se on vähän eri asia verrattuna siihen kahden virkkeen uutis-sköndään mitä iltapäivälehtien nettisivut tuottaa. Siis tyyliin "näin tämä kohupelaaja sanoi suomalaistähdestä, katso video!"
Nettisukupolven edustajana Shard varmaan unohti, että on olemassa vielä myös painettua tekstiä ja asiallista uutisointia. Kaikki tieto ei löydy vaan netistä.

Jotenkin se on melkein naurettavaa, kun Wild-ketjussa viime vuonna joku kovis lyttäsi myös ProHockey-lehden, että se on pelkkää paskaa. No onhan se lehti ehkä tehty 10-15 vuotialle pojille ja tytöille eurooppalaisella painotuksella, mutta hyvänen aika... eiköhän nekin toimittajat tiedä JOTAKIN NHL-kiekosta, jos sitä työkseen seuraavat ja siitä kirjoittavat. Ja lehden toimitus on New Yorkissa varmaan.
Kyllähän noiden lehtien pitää olla vähän viihteellisiä tai näin, mutta jääkiekon tuntemusta ja näkemystä ei voi kyseenalaistaa. Tyhmää lytätä kaikki muut uskoen että Jatkoajan keskustelupalstalla ja muualla netissä on se ainoa puhdas NHL-tietämys.
-Ei ehkä liity Minnesota Wildiin, mutta ärsyttää kun kapinalliset ja itsetietoiset nuoret vihaiset miehet meuhkaa että iltapaska, twitter, mikko top15 sentteri.
Selevä homma.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Rupesi muuten ihmetyttamaan se, etta heti Parisen ja Suterin signattua Wildiin tahan ketjuun alkoi tulla roppakaupalla viesteja, joissa kertoiltiin milloin on ruvettu Wildia seuraamaan/kannattamaan/yms. Ihan kuin kaikki yrittaisivat todistaa etteivat ole gloryhuntereita tai jotain vastaavaa (Wildhan siis sai nyt kasaan todella kilpailukykyisen joukkueen, jolta on lupa odottaa menestysta lahiaikoina). Itsellani kiinnostus Wildia kohtaan on ollut jo parisen vuotta laskussa, vaikka 2000-luvun puolivalissa taisi olla kakkossuosikkini NHL:ssa.
Heh, näinpä. Äkkiä pitää todistaa että on ollut Wildin kelkassa jo alkuajoista asti. Sitten kun Cup voitto tulee, niin periaatteessa nimen pitäisi komeilla Stanleyn Kannun kyljessä ihan vain kaikesta siitä kärsimyksestä jota on joutunut kokemaan kaikki laihat vuodet.

Oma kiinnostukseni Wildia kohtaan on vuosia pysynyt tasaisella liekillä. Juuret juontavat käyntiini Minneapoliksessa (olevinaan jonkinlainen side kaupunkiin). Kyllähän nämä tuoreet hankinnat antavat mukavaa puhtia seurata pre-seasonia hitusen tiiviimmin. Ja ainakin itseä kiinnostaa nähdä, miten MG pärjää pienessä askissa, varsinkin puolustussuuntaan mikäli Fletcher tosiaan meinaa keskelle Miken istuttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös