Minnesota Wild 2011-2012

  • 374 001
  • 967

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Mikähän on Minnesotan rekordi ilman Koivua pelatuissa peleissä tällä kaudella?

Chicago-ottelun voittolaukauskisan tuloksesta ei voida tietää varmaa totuutta, mutta ainakin nuo mahdollisuudet voittoon olisivat parantuneet Koivun kanssa. Tuossa ottelussa Koivu loukkaantui jatkoajalla. Sen jälkeen tuli vielä piste Islandersilta, mutta tästä eteenpäin tuli tukkaan kahdessa ottelussa putkeen, ja näissä otteluissa tehtyjen maalien kokonaissaldo on _yksi_.
 
Viimeksi muokattu:
Pro Hockey-lehti kommentoi aika osuvasti, että "liigan nimettömin joukkue ponkaisi yhtäkkiä huipulle".
Vähän vaisua viime aikoina, kuuden pelin tappioputki. Maalit 1,3,1,0,1,1. Vaikka onhan siihen tavallaan syynsä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Pro Hockey-lehti kommentoi aika osuvasti, että "liigan nimettömin joukkue ponkaisi yhtäkkiä huipulle".
Vähän vaisua viime aikoina, kuuden pelin tappioputki. Maalit 1,3,1,0,1,1. Vaikka onhan siihen tavallaan syynsä.

Pro-Hockey on siitä ongelmallinen, että sisältö on niin kamalaa paskaa jotta siihen ei oikein voi nojata. Ruotsalaisten perseennuolentaa ja ihan päättömiä valintoja esim. viime top-30 valmentajat listalla. Oikeassahan tuo otsikko oli, mutta muuten lehti onkin sitten samaa tasoa kuin iltapulut.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
A.J Thelen: miksi varattiin korkealla numerolla? Miksi ei päässyt koskaan kokeilemaan NHl:ssä? Miksi lopetti? Oliko loukkaantumisia? Pientä infoa tarvitsen, jos joku osaa kertoa.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
A.J. Thelen

Draft ja yliopisto
Vuoden 2004 Ovechkin-Malkin varaustilaisuuden ensimmäiselle kierrokselle mahtui joitakin huteja, Lauri Tukosen jälkeen numerolla 12 Minnesotaan varattu A.J. Thelen oli yksi heistä. Thelenin varausnumero ei ollut mitenkään yllättävä, vaan oli suurin piirtein linjassa erinäisten ranking-listojen kanssa. Thelen oli mukana USA:n U18 nuorten kehitysringissä ja hänen kurssinsa oli ennen draftia noussut poikkeuksellisen hyvän CCHA yliopistosarjassa pelatun tulokaskauden jälkeen. Thelen oli valittu liigan parhaaksi hyökkääväksi puolustajaksi.

Isokokoisella Thelenillä oli pelottavan kova laukaus ja hän oli myös hyvä luistelija. Thelenin vahvuudet olivat hyökkäyspäässä, jossa hän pystyi näyttäviin ratkaisuihin. Hänestä odotettiin vähintään toisen parin puolustajaa NHL-tasolle, mutta rajalliset pelinlukutaidot ja puolustuspäänpelaamisen ongelmat olivat vielä esteinä ammattilaisuraa ajatellen.

Rivien välistä voisi myös halutessaan lukea jonkinlaista suhteellisuudentajun pimentymistä korkean NHL-varauksen jälkeen. Draftissa Thelen puhui olevansa välittömästi valmis NHL:ään, varaajajoukkue Minnesota oli hänen kotikaupunkinsa ja mieliala korkealla. Wild palautti Thelenin kuitenkin yliopistoon. Edelliskauden All-Stars puolustajan pelit eivät toisella kaudella lähteneet yhtä ruusuisesti liikkeelle kuin tulokaskaudella. Kesken kauden sattui myös erikoinen tapaus, kun tähtipelaaja Thelen sai potkut yliopistojoukkueestaan alkoholinkäytön ja missattujen harjoitusten vuoksi. Thelen päätti jättää tämän jälkeen opiskelut kokonaan kesken ja suuntasi Michiganista Kanadaan, WHL-juniorisarjaan. Muistan Thelenin kommentoineen tapausta jossakin sanomalla, että WHL:stä pääsee yliopistosarjoja nopeammin NHL:ään…

WHL
WHL-ura lähti Theleniltä ihan kohtuullisesti käyntiin, toisella kaudellaan 2006-2007 hänet treidattiin Prince Albertista Vancouver Giantsiin, puolustavaan WHL-mestariin, joka haki vahvistuksia loppukautta varten. Muistan, että Theleniä pidettiin tuolloin Giantseissa nimenomaan vahvistuksena, hänestä puhuttiin vielä mahdollisena NHL-pelaajana, eikä ns. bustina. Giants hävisi tuolla kaudella WHL-finaalit seitsemässä ottelussa Medicine Hatille, mutta pääsi isäntäjoukkueena Memorial Cupiin, jonka finaalissa Giants otti revanssivoiton Medicine Hatista, Memorial Cup voitto lienee Thelenin uran kohokohta. Thelen itse ei varsinaisessa ratkaisijan roolissa ollut (ei tehnyt lopputurnauksessa maaliakaan), mutta täytti paikkansa nimekkäässä joukkueessa, jonka kärkipakkeja olivat Cody Franson ja Brendan Mikkelson. Hyökkäyksessä hääräsivät mm. Milan Lucic, Evander Kane ja Michal Repik.

ECHL
Memorial Cup voiton jälkeen Thelen oli vielä syksyllä 2007 Minnesota Wildin training campillä, muttei saanut sopimusta. Mikään muukaan joukkue ei tarjonnut Thelenille sopimusta, vaikka joillakin Vancouver foorumeilla, Giants-huumassa ehdoteltiin, että Canucks voisi tarjota Thelenille mahdollisuutta. Thelenin ammattilaisura alkoi kuitenkin ECHL sarjasta. Ensimmäisen ECHL-kauden jälkeen Thelen lähti hakemaan sopimusta Euroopasta, muttei mieleistään sellaista saanut ja palasi ECHL:ään. Kolmannella ECHL-kaudellaan 2009-2010 Thelen näytti ottavan askeleita eteenpäin. Hänet valittiin All-Stars peliin, jossa hän voitti ”kovin lämäri”-kilpailun. Tuolle kaudelle mahtui myös 9 pelin stintti AHL:n Rochesterissa, jossa oli vapautunut hyökkäävän puolustajan paikka Ville Koistisen loukkaannuttua. Hyvin kulkenut kausi jäi Theliniltä kuitenkin ikävästi kesken, hän kärsi uransa kolmannen aivotärähdyksen helmikuussa 2010 ja pystyi palaamaan vasta kauden 2010-2011 alkuun.

That’s it?
Viime kausi Kalamazoossa ei ainakaan pisteiden valossa mennyt toissakauden tapaan. Neljä vuotta ja kolme aivotärähdystä ECHL:ssä, ei merkittäviä mahdollisuuksia ylemmäs, noista lähtökohdista, ei välttämättä ihme, jos Thelen määritteli uravalintansa tuossa vaiheessa uusiksi. En kyllä tiedä mitä mies nykyään tekee.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Jahas, viime yönä seitsemäs perättäinen tappio. Muutama peli on nyt jäänyt näkemättä joten olisi mukava saada hieman raporttia miten joukkue on viime peleissä esiintynyt. Koivu ainakin teki comepäkin viime yönä ja muutenkin tuo sairasosasto alkaa pikkuhiljaa tervehtymään. Wellman, Seto ja Late ovat edelleen sivussa. Tiedä sitten mikä on ollut esim. Cullenin, Koivun ja Zidin kunto nyt viime peleissä, ettei vain olisi liian aikaisin otettu takaisin rosteriin?

Torstain vastaisena yönä vieraissa sitten Nashvillen kaatoon. Tappioputki mielellän poikki kiitos, jottei ero konferenssikärkeen kasva liian suureksi.
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Jahas, viime yönä seitsemäs perättäinen tappio. Muutama peli on nyt jäänyt näkemättä joten olisi mukava saada hieman raporttia miten joukkue on viime peleissä esiintynyt.

Ite olen kaikki pelit kattonut ja viime peleistä en ole jaksanut kirjoittaa mitään. Peli oli erittäin vaikeata kun Koivu oli loukkaantuneena. Minnesota laittoikin ykköskenttään parhaat terveenä olleet miehet (heater,cullen, PMB) mikä ei oikein natsannut. Kakkosessa pelasi Brodziakin kenttä ja kaksi vikaaa kenttää olikin käytännössä ahl kavereita, joilta on turha odottaa mitään erikoista.

Tappio putkessa ollaan, mutta pelit ovat olleet tiukkoja vain paria lukuunottamatta. Koivu tosiaan tuli takaisin Colorado peliin ja touhu olikin jo sen näköistä mitä sen olla pitääkin, vaikka palkinto jäikin saamatta. Spurgeon muuten lähti siinä pelissä jo viiden minuutin jälkeen telakalle.

Suurimmat ongelmat ovat viime pelissä olleet maalinteko. Se ei nyt yllätyksenä tule, mutta en olisi uskonut näin paljoa loukkaantumisia tulevan jo tässä vaiheessa kautta. Kyseessä ei ole kuitenkaan mitään kolmoskentän jyriä vaan ihan top6 hyökkääjiä. Perkele kun Wellmankin on lasaretissa kun juuri tämä olisi ollut mahtava ajankohta tulla ja näyttämään skillsinsä. Palmer on ollut viime pelit kakkoskentässä ja omissa papereissa onnistunut hyvin. Puolustuksessa rupee pikku hiljaa ärsyttämään Mike Lundin. Ekoissa peleissä oli hyvä, mutta kyllä on käyrä ruvennut menemään alaspäin. Haluaisin nähdä paljon mielummin Zanonin siellä blokkailemassa vetoja. Zanon tosiaan ollut viimeisestä 6 pelistä 4 kertaa healthy scratched.

Alkukaudesta puolustus saikutteli, mutta siitä selvittiin helvetin hienosti. Sen jälkeen oli veskojen vuoro, siitäkin mentiin kunnialla eteenpäin. Hyökkääjien poissaolon huomaa ja nyt olisikin jo aika nousta takaisin voittojen tielle. Mielellään jo tänä yönä Nääsvilleä vastaan. Tänään maalilla on todennäköisti Harding, koska Nikkehän kaataa huomenna Edmontonin.
 
Tappio putkessa ollaan, mutta pelit ovat olleet tiukkoja vain paria lukuunottamatta.
...

Suurimmat ongelmat ovat viime pelissä olleet maalinteko. Se ei nyt yllätyksenä tule, mutta en olisi uskonut näin paljoa loukkaantumisia tulevan jo tässä vaiheessa kautta.

Joskushan mie sitä provoilin että vähämaalisen Minnesotan menestys ei välttämättä jatku loputtomiin, että ne tiukat 1-3 maalin pelit alkaa kääntyä tappioiksi. Ennustin että tulee romahdus, ja nyt voidaan jo puhua kunnon tappioputkesta. Nyt ollaan kyllä ihan pohjalukemissa, kuudessa pelissä kuusi maalia, eli 1 maali per peli.
Ja sekin on aika loogista, että jos ohuesta mutta taistelevasta pelaajamateriaalista karsiutuu loukkaantumisten takia pelureita, niin se ei tiedä hyvää.
Jossakin vaiheessa tosiaan näytti siltä, että Wildin peli on sen verran vakuuttavassa formussa ettei pudotuspelipaikka varmaan lipeä käsistä. Joukkue oli lännen kärjessä. Eikä mitää ole menetetty vielä. Wild on tuonut jännitystä tähän kauteen, ja mielenkiinnolla seuraan kauden jälkimmäistäkin puoliskoa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika lailla menee Minnesotan otteet "loukkaantumissumakaavan" mukaisesti. 5-6 peliä korvaajat ylisuorittaa saadessaan elämänsä näyttöpaikan ja se ei näy vielä otteissa. Otteluita saatetaan voittaa ehkä epäansaitustikin. Mutta sitten koittaa todellisuus ja alkaa häviäminen, koska materiaali ei vaan riitä. Kun sairastupa tyhjenee, menee vielä se toiset 5-6 peliä, kunnes saikkupotilaat pääsevät takaisin pelirytmiin kiinni ja joukkue palaa oikealle tasolleen. Tässä jaksossa saatetaan hävitä vaikka oltaisiin vastustajia parempiakin.

Mikä se oikea taso sitten on? Jos joukkue palaa myöhemmin voittojen tielle, voidaan todeta että oikea taso on olla pudotuspelijoukkue, mutta jos heikohko pisteiden keruu jatkuu kauden loppuun asti, niin sitten koko alkukausi oli vain kupla ja hetken huuma.

Buffalo on toinen suht samassa tilanteessa oleva joukkue tällä hetkellä.
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Joskushan mie sitä provoilin että vähämaalisen Minnesotan menestys ei välttämättä jatku loputtomiin, että ne tiukat 1-3 maalin pelit alkaa kääntyä tappioiksi. Ennustin että tulee romahdus, ja nyt voidaan jo puhua kunnon tappioputkesta. Nyt ollaan kyllä ihan pohjalukemissa, kuudessa pelissä kuusi maalia, eli 1 maali per peli.
Ja sekin on aika loogista, että jos ohuesta mutta taistelevasta pelaajamateriaalista karsiutuu loukkaantumisten takia pelureita, niin se ei tiedä hyvää.

Ei tarvitse olla mikään profeetta sanoakseen, että jollekkin jengille tulee romahdus. Etenkin kun kausi oli vielä niinkin alussa. Itse voisin sanoa tähän, että Rangersille tulee vielä umpisurkea jakso ennenkuin runkkari on pelattu loppuun.

Minnesotahan pelaa alakanttiin, mutta kyllä se on paha kun puuttuu tärkeitä äijiä niin paljon jo valmiiksi suht kapeasta materiaalista. Voin melkein vannoa, että kun saikkula olisi tyhjä, ei joukkueen viimeiset kymmenen ottelun recordit olisi näin huonot. Täytyy muistaa, että kyllä ne loukkaantumiset vaivaavat myös muita jengejä. Juuri näissä tilanteissa materiaalin laajuus olisi tärkeä.

Ei auta kun jatkaa eteenpäin ja toivoa voittoa ensi yönä Edmontonista. Peli oli kuitenkin jo nashvilleä vastaan hyvännäköistä ja ei olisi ollut täysi vääryys, että kaksi pistettä olisi matkannut Minnesotaan. Pilkut on kuitenkin aina arpapeliä. Olihan se saatana hauskaa kun meidän paras rankkareitten ampuja (cullen) hukkaa kiekon jo heti sinisen jälkeen, tosin Bouchardin spin-o-rama oli jo hyvinkin lähellä onnistua. Noh saa kokeilla Khabibulinia vastaan sitten uudestaan ensi yönä..
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Kaunis voitto ja oli kyllä tämän kauden viihdyttävin ottelu minkä olen nähnyt. Ei edes Pittsburgin ja Flyersin pelissä ollut sähköä näin paljoa. Kovia taklauksia, pari tappeluu, yleisö hulluna mukana ja maaleja. Hordichuk veti kyllä taas hienosti, ekassa vaihdossa Kassian käy haastamassa nii jätkä sukeltaa jalkoihin. Erän verran meni sitten aikaa kun ne hanskat tippu ja niin tippui hordikin ja toisen kerran vielä heti kolmannen erän alussa. Oli kaiken lisäksi "unohtanut" laittaa kyynärpää syndit ja nosti vielä hihansa kun mikäkin heinämies. Wildit ei ylivoimaa päässyt pelaamaan kuin minuutin, koska joka kerta kun edmonton otti jäähyn niin tuomarit oli sitä mieltä, että pakko viheltää myös Minnesotalle.

Palmer teki uransa ensimmäisen änäri osuman ja pelasi muutenkin tosi hyvin. Joukkueessa ei ollut heikkoa lenkkiä ja tästä on hyvä jatkaa.
 

Big Duncan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Houston Aeros
Alkukauden Wildin riveissä pelannut Brett Bulmer on tehnyt kovaa jälkeä WHL:ssä.

22GP 17+14 = 31 PTS, 52 PIM

Ilahdittavasti on maalijyvä löytynyt.
 
Onko tietoa Wildin liikkeistä siirtorajalla? Pitäisikö pakisto tai laituri osastoa vahvistaa? Carolinasta olisi NHL väliaika shown mukaan Ruutu ja Gleason myynnissä... Sopisivat minusta molemmat Wildiin. Ehkä kuitenkin olisin itse halukas näkemään kiekollista osaamista enemmän omaavan pakin.
 
Voi video kun muistelee sitä miten raivoissaan ihmiset oli kun ennustin että Wild tulee romahtamaan... voi video.
No, nyt se romahdus on vahvasti menossa, 12 viime pelistä 1 voitto, pudotuspeliviiva lähestyy alhaalta päin, maaleja tehtynä 26. eniten liigassa, näihin viimeiseen 12 peliin 17 maalia.
Seuraavissakin peleissä on aika haastavat vastustajat: San Jose, Chicago, St. Louis, Philadelphia, Toronto.
Olis mielenkiintoista kuulla vaikkapa Jackie Moonin, Jabbben tai Saikan analyysi tilanteesta.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Voi video kun muistelee sitä miten raivoissaan ihmiset oli kun ennustin että Wild tulee romahtamaan... voi video.
No, nyt se romahdus on vahvasti menossa, 12 viime pelistä 1 voitto, pudotuspeliviiva lähestyy alhaalta päin, maaleja tehtynä 26. eniten liigassa, näihin viimeiseen 12 peliin 17 maalia.
Seuraavissakin peleissä on aika haastavat vastustajat: San Jose, Chicago, St. Louis, Philadelphia, Toronto.
Olis mielenkiintoista kuulla vaikkapa Jackie Moonin, Jabbben tai Saikan analyysi tilanteesta.

On niin helvetin tylsä ampumahiihto menossa että päätin puntaroida itsarin ja apulais-GM:lle vastaamisen kanssa. Päädyin sitten tähän kun en jaksa nousta ylös ja lähteä makkarista asetta hakemaan.

Kuten noista edellisistä skippaamistasi kirjoituksista huomaisit niin et sä ole ennustanut yhtään mitään. Tai no oot joo toisaalta, mutta aika varmalla aloitit. Voisin vastata samanmoisella, eli lupaan että lumet on sulaneet Tampereelta elokuun alkuun mennessä. Sen verta annoin kuitenkin siimaa että en veikannut ks. kuun loppua.

Maalinteossa on ollut ongelmia jo vuosia, kuten myös silloin kun Wild oli koko liigan kärjessä. Hienosti siis "ennustit" senkin, "jälleen".

Ollaan Westissä seitsemäntenä, NW:ssä toiseja, kaudesta reilut puolet pelattu ja edelleen telakalla tärkeitä pelaajia. (Heistä on sinulle turha puhua sen enempää, kuten tässä ketjussa on huomattu.) 3 edellistä vuotta ulkona pleijareista. Olihan se kiva johtaa koko liigaa, mutta kyllä tämänhetkiseen tilanteeseen on pakko olla tyytyväinen. Jos joku odotti että kärjessä ollaan koko kausi ja nyt sitten itkee itsensä uneen niin se on hänen ongelmansa. Se että Wild on tehnyt 26. eniten maaleja, on uskomaton tilasto vain sen takia että miten voi muutama joukkue olla meitäkin huonompia siinä. Niin vaikeata se on taas ollut koko kauden. Toki meille on tehty 7. vähiten maaleja liigassa, mutta hiuksista vittuun se tilasto, negatiivisuuttahan sä vaan etsit. Ei sillä että se yllättävää olisi, onhan meillä liigan kovin pakisto ja varmin/tasaisin selkeä ykkösmolari... Täh? Niin ja minulle kyllä kelpaa täydellisen mainiosti se että po-viiva lähestyy alhaalta päin. Toivottavasti tilanne on se koko kauden ajan, eli runkosarjan loppuessa kelpaa mikä tahansa sija joka on sen viivan yläpuolella.

Eli, kauteen lähtenyt onneton rosteri joka materiaaliinsa (eli sen huonouteen) verrattuna on kärsinyt todella pahoista loukkaantumisista pitkin kautta ja tehnyt liigassa 26. eniten maaleja on sijalla SEITSEMÄN Westissä. Mistä tässä siis voisi kukaan realistisesti ajatteleva henkilö valittaa?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Voi video kun muistelee sitä miten raivoissaan ihmiset oli kun ennustin että Wild tulee romahtamaan... voi video.
No, nyt se romahdus on vahvasti menossa, 12 viime pelistä 1 voitto, pudotuspeliviiva lähestyy alhaalta päin, maaleja tehtynä 26. eniten liigassa, näihin viimeiseen 12 peliin 17 maalia.
Seuraavissakin peleissä on aika haastavat vastustajat: San Jose, Chicago, St. Louis, Philadelphia, Toronto.
Olis mielenkiintoista kuulla vaikkapa Jackie Moonin, Jabbben tai Saikan analyysi tilanteesta.

Hetken tässä on jo odottanutkin, että millon se huutelijan näppis alkaa taas sauhuamaan.

Jackie Moon jo oikeastaan kuittasi siten, mitenkä itsekin aioin. Onhan se selvä homma, että lähes jokaiselle joukkueelle niitä synkkiä vaiheita tulee kauden kuluessa, mutta siinä se porukka vasta punnitaankin. Jos sä nyt tämän ns. ennustuksesi takia nostat kädet pystyyn ja tuuletat niin onneksi olkoon vaan helvetisti. Ainoa mikä merkitsee on seuraava peli ja ihan satavarmasti siellä pelaajat tekevät kaikkensa, jotta saavat homman taas oikeille urilleen. Tuskin tässä kukaan on mitään konferenssivoittoa toivonutkaan (noh, ehkä niissä märimmissä unissa), mutta jos ja jaksan uskoa siihen, että kun sinne pleijareihin päästään niin siinä vaiheessa voidaan olla jo hemmetin tyytyväisiä. Ja kaikki siitä eteenpäin mahdollisesti tuleva on pelkkää plussaa.

Niin, ja kun tällaiselle ennustuslinjalle lähdettiin niin heitetäänpä omakin veikkaus... eli nimimerkki apulais-GM jatkaa huuteluaan ja provoiluaan läpi kauden (jos ei saa kakkua). Katsotaan keväällä miten osui ja jos tuo käy toteen niin saako siinä vaiheessa huutaa halleluujaa? No totta helvetissä saa, mutta eihän se kovin järkevää ole.
 

Gretzky99

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL:n suomalaiset
Ei kyllä yhtään helpota uutinen, että Bouchard laitettiin IR listalle tänään. Näin tiedotti GM Fletcher. McIntyre ollaan nostettu tuuraajaksi. McIntyre-Cullen-Wellman ei kovin kauhua herättävältä kentältä kuullosta. Ykköskentän harteille on viime peleissä jäänyt tuo maalinteko.

Onko kukaan muuten kuullut Latendressen tilanteesta mitään tässä lähi viikkoina? Joskus joulukuun alussa olin lukevinani, että mies on kaukana paluusta. Ilmeisesti oireta esiintyy edelleen. Ei tekisi kyllä yhtään huonoa hankkia top-6 hyökkääjää. Varsinkin jos PMB:kin joutuu pitempään poissa olemaan.

Toivottavasti Cullenin juhlaottelusta ei tule pahaa jälkeä :/
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Espoo Blues
PMB:lläkin aivotärähdyksen kaltaisia oireita, voihan itku.

Käsittääkseni nämä ovat uusimmat uutiset Latendressesta.

Scandella taas laskettiin farmiin hakemaan itseluottamusta takaisin. Peli ollutkin vähän väkinäistä viimeaikoina.

Ketjuiksi wild.com sanoo:

Setoguchi-Koivu-Heatley


Wellman-Cullen-McIntyre

Johnson-Brodziak-Clutterbuck
Powe-Peters-Staubitz-Gillies


Veikkaanpa siis:

Heatley-Koivu-Clutterbuck
Wellman-Cullen-Setoguchi
Johnson-Brodziak-Powe
Peters/Staubitz/Gillies/McIntyre
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Voi video kun muistelee sitä miten raivoissaan ihmiset oli kun ennustin että Wild tulee romahtamaan... voi video.
No, nyt se romahdus on vahvasti menossa, 12 viime pelistä 1 voitto, pudotuspeliviiva lähestyy alhaalta päin, maaleja tehtynä 26. eniten liigassa, näihin viimeiseen 12 peliin 17 maalia.
Seuraavissakin peleissä on aika haastavat vastustajat: San Jose, Chicago, St. Louis, Philadelphia, Toronto.
Olis mielenkiintoista kuulla vaikkapa Jackie Moonin, Jabbben tai Saikan analyysi tilanteesta.

Eikö joku voisi niitata tämän trollin banaanisaarille? Turhaa provoilua ja suunsoittamista joka käänteessä kun vauhtiin pääsee. Lastentarhalaisiltakin kuulee fiksumpia juttuja.

Takaisin aiheeseen. Wildillä kovat maalinteko-ongelmat kyllä, eikä siihen auta yhtään se, että myös ykköskenttä on pahasti alisuorittanut viime peleissä. Koivu on viime otteluissa ollut aika kaukana siitä, mitä oli esimerkiksi heti paluunsa jälkeen.

Tämän yön Sharks-peli on paha, en usko millään että tällä kertaa käännetään ottelu voitoksi niin kuin viime kerralla Sharksin vieraana. Nyt tarvitaan sitä joukkuepelaamista, liikettä ja uhrautumista, mitä ei viime peleissä ole näkynyt.

Ylivoima pitää saada kuntoon - oliko se viime ottelussa 1 maali viimeisessä 27-28 yv:ssä tehtynä. Ei noin surkealla yv:llä otteluita voita, kun avauspelikin on lähinnä sitä, että pakit avaavat puolittaisella lämärillä ylös ja hyökkääjät ohjaavat sen päätyyn. Sitten luistellaan ja taistellaan. Koivu on lähinnä se Wildin pelaajista, joka pystyy kiekon kuljettamaan alueelle.

Heatley - herätys. 7,5M kaudessa ja tuollaisia esityksiä kentällä? Olin kauden alussa innoissani tästä hankinnasta, mutta nyt on kovin ristiriitaiset tunteet. Kaveri kun saa kiekon, menee 5 sekuntia ja menettää kiekon, ellei ole ehtinyt laukaisemaan. Peliä tämä kaveri ei osaa luoda sitten yhtään.

GM Fletcher - nyt olisi aika tehdä niitä vahvistavia hankintoja. Puolustukseen vähintään yksi kiekollinen pakki, joka osaa 1. syötön ja pystyy olemaan pelotteena viivalla. Kauppatavaraksi vaikkapa seuraavat: Bäckström ja Zidlicky. Täältä löytyy luottoa Hardingiin ja Hackettiin. Zidlicky taas on ollut yhtä tyhjän kanssa omassa päässä ja hyökkäyspäässä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
GM Fletcher - nyt olisi aika tehdä niitä vahvistavia hankintoja. Puolustukseen vähintään yksi kiekollinen pakki, joka osaa 1. syötön ja pystyy olemaan pelotteena viivalla.

Juuri tuota Wildin peli eniten huutaa. En tiedä kääntääkö se kurssia välittömästi, mutta helpottaisi huomattavasti hyökkäyksiin lähtemistä kun olisi joku pakki joka osaa tuoda kiekon alueelle ja kykenisi myös yvllä pyörittämään hommaa. Ensi kaudeksihan sieltä on mahdollisesti nousemassa Brodin taalajäille, jonka uskon tuollaiseen hommaan kykenevän, joten jos nyt hankittaisiin ns. ykköspyssy puolustukseen niin olisi myös ensi kautta ajatellen kohtuuhyvin jo pullat uunissa tältä osin.

Mutta kuka kauppatavaraksi? Bäcksiä en haluaisi treidattavan muualle. Hän on kuitenkin edelleen se meidän ns. ykkönen ja pelaa aivan loistavaa kautta jälleen kerran. Harding ennemmin liikenteeseen. Loistava veskari hänessäkin menetettäisiin, mutta pidemmällä tähtäimellä jos ajatellaan niin ei hirvittävän suuri kirpaisu ole kun sieltä kuitenkin on nousemassa Hackettia, Kuemperia ja Gustafssonia. Vaikea päätöshän tuo toki olisi, mutta onneksi se on helppo huudella näin kotisohvalta =) Ja veskariosastolta sitä kauppatavaraa tottakai helpoiten on irrotettavissa.

Ja Danista puheenollen... pitkään tuota kaveria on koitettu Koivun viereen istuttaa, mutta kun ei sovi niin ei sovi. Seto kuuluu ehdottomasti tuohon ykköseen ja toiseen laitaan näin loukkaantumisten riivatessa kelpaa mainiosti Clutterbuck. Muutenhan tässä ei auta kuin toivoa Laten ja PMB:n kuntoutuvan mahdollisimman pian. Noiden herrojen poissaolo tuntuu syövän niin pirusti hyökkäysvoimaa terävimmästä kärjestä, että ei auta kuin koittaa jotenkin pyristellä eteenpäin. Seuraava peli on enivei ihan täysin voitettavissa, vaikkei vastustaja ihan heikoimmasta päästä olekaan. Mutta aivan hirvittävää vastuunkantamista se vaatii kahdelta pelaajalta, Kapteenilta ja siltä mieheltä, kuka ikinä tolppien välissä seisookaan (Bäcks?).
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mutta kuka kauppatavaraksi? Bäcksiä en haluaisi treidattavan muualle. Hän on kuitenkin edelleen se meidän ns. ykkönen ja pelaa aivan loistavaa kautta jälleen kerran. Harding ennemmin liikenteeseen. Loistava veskari hänessäkin menetettäisiin, mutta pidemmällä tähtäimellä jos ajatellaan niin ei hirvittävän suuri kirpaisu ole kun sieltä kuitenkin on nousemassa Hackettia, Kuemperia ja Gustafssonia. Vaikea päätöshän tuo toki olisi, mutta onneksi se on helppo huudella näin kotisohvalta =) Ja veskariosastolta sitä kauppatavaraa tottakai helpoiten on irrotettavissa.
Itse olen niin vähän tällä kaudella matseja katsonut, että en varmasti ole paras tähän kommentoimaan, mutta sanonpa silti. Katsoin viime yön matsin koosteen juuri nhl.comista ja mielestäni Hardingilta loistopelastuksia useampikin kappale. Hardingilla aika hyvä kausi menossa kaikkien loukkaantumisten jälkeen ja tällekin kaudelle jo yksi tapahtunut, mutta silti pelaa loistavasti. Ikää vasta 27v ja mielestäni ura vasta alkamassa, kun saa vain enemmän peliaikaa. Rankkareissakin tarttuu huomattavasti paremmin kiekko kiinni kuin Bäckströmillä, joka on varmasti NHL:n huonoimpia rankkareissa.

Ikinä en mikään Bäckström-fani ole ollutkaan, mutta hyvä maalivahti ja varmasti hoitaa hommansa etenkin ilman rankkareita. Täyttää pian 34v ja ens kausi vielä 6 miljoonan palkalla. Kun nyt mietitään, että Minnesotalla on useampikin nuori mokke tulossa ylöspäin vauhdilla (Hackett, Kuemper, Gustafsson), niin ennemmin treidaisin Bäckströmin kuin Hardingin. Harding ei ole päässyt vielä näyttämään ihan kaikkea ja enemmän pelatessaan pystyy vielä kehittymään. Ennen kuin joku noista nuorista on valmis ottamaan kunnon vastuuta, niin Harding kerkeää kaiken onnistuessa kasvattamaan mainetta ja on varmasti haluttu kaveri muissa joukkueissa. Nyt menisi liian halvalla näyttöjen ollessa vielä suht vähäiset.
Bäckström pelaa edelleen todella hyvin, mutta epäilyttää kuinka paljon pyytää seuraavassa sopimuksessa palkkaa ja tuon sopimuksen jälkeen hänen treidiarvo on varmasti alempi kuin nyt. Ikääkin on jo 35v tuon seuraavan sopimuksen alkaessa. On tietenkin mahdollista, että Bäckström torjuu tällä tasolla lähes 40v ikään asti, mutta epätodennäköistä. Bäckströmin treidaamista nyt vaikeuttaa huomattavasti nykyinen palkka, mutta järkevämpää olisi tuota kuitenkin harkita.

Jos Harding treidattaisiin nyt ja Bäckström tekisi vielä jatkon ensi kauden jälkeen, niin sen sopimuksen loputtua todennäköisemmin miettisi jo lopettamista eikä Minnesota tuosta hyötyisi mitään.
Treidaamalla Bäckströmin vaikka deadlinella, voisi takaisinkin tulla jotain kelvollista. Playoffeihin meno Hardingilla ja Hackettilla olisi tietenkin hieman riskipeliä, mutta hyökkäys ja puolustus tarvitsee mielestäni tällä hetkellä enemmän apuja.

Todella harmittavaa, että PMB:llä on jälleen aivotärähdysoireita ja että Latendresse kärsii samoista oireista edelleen. Näitä kahta tarvittaisiin kipeästi kentälle.
Heatleystä oli itselläkin suht kovat odotukset etenkin kun Koivun vierelle saatiin kovemman luokan kaveri kuin surullisen kuuluisa Miettinen. No Dany ei ole edes 30 maalin vauhdissa ja taitaa juuri saada sen 60p kasaan kauden loppuun mennessä. 7,5M caphitillä ei paljo naurata. En osaa tarkemmin sanoa mikä mättää kun en ole otteluja katsonut. Mutta sopimuksen jatkuessa vielä 2 kautta, on lievää vitutusta ilmassa.

Iloinen täytyy silti olla nuorten kisojen tuloksiin. Ruotsin joukkueessa kaikki varaukset pelas kuulemma erittäin hyvin ja Granlundilta myös kelpo kisat. Ihan hyvältä Wildin tulevaisuus näyttää.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ihan hyvältä Wildin tulevaisuus näyttää.

Mitäs tapahtuu ensi kaudella? Granlund varmasti lunastaa paikan joko kakkosen/kolmosen keskeltä tai sitten kakkosen laidasta. Luultavasti ajetaan laidan kautta sisään. Mutta entä nämä muut kaverit?

Kovia nimiä nimittäin olisi puskemassa kokoonpanoon/farmiin näistä viime vuoden varauksista. Varmasti ainakin Zucker, Coyle, Larsson ja Bulmer ovat tyrkyllä joukkueeseen. Coyle ainakin osittain taistelisi samasta paikasta Granlundin kanssa. Zucker aloittanee ensikauden farmin puolella, josta saanee pari näytönpaikkaa. Jatkaako Larsson vielä Ruotsissa? U20 maailmanmestaruus kapteenina(?) on semikova näyttö. Sitten vielä Bulmer joka saikin jo sen yhdeksän peliä kauden alussa ja on varmasti ensi kaudella taistelemassa vakipaikasta, varsinkin kun kausi WHL:ssä näyttää sujuvan mainiosti.

Sitten on vielä mm. Brodin, mutta hän pelannee myös ensi kauden Ruotsissa? Myös tämän kesän ykkösvaraus Phillips dominoinee ensi kauden junnusarjoissa ja käy näyttämässä U20 skaboissa taitojaan.

Kyllä sieltä kovia kavereita puskee ensi vuonna. Mitkähän ovat nyt Wildin suunnitelmat, hyvällä organisoinnilla tulevaisuus näyttää kyllä ruusuiselta.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Espoo Blues
Granlund saattaa pelata ykkösen tai kakkosen laidalla, tai sitten kakkosen keskellä. Vähän luulen että Granlund ajetaan sisään laidassa, ja Cullen pelaa vielä seuraavan kauden kakkossentterinä.

Larsson on kertonut, että ensi kaudella lähtee hakemaan paikkaa NHL:stä, ja jos ei pääse ylös, pelaa AHL:ää.

Fletcherin mukaan Brodin saa 'pitkän näyttöpaikan' tai jotain vastaavaa, luulen että tarkoittaa pre-seasonia + ekoja 9 peliä, ja jos ei vielä kykene NHL:ää pelaamaan/katsotaan kehitykselle haitalliseksi, pelaa vielä kauden Ruotsissa.

Zucker pelannee ensi kauden vielä yliopistontonsa riveissä.

Coyle pelannee ensi kauden farmissa, kuten myös Phillips(syntynyt loppuvuodesta 1992).

Bulmerin uskon lyövän itsensä läpi NHL:ään jo ensi kaudella, mutta voi myös olla että pelaa AHL:ää isoilla minuuteilla hyökkäävässä roolissa. Paras olisi kai ollut, että olisi saanut pelata Houstonissa jo tämän kauden, mutta nuo CHL-säädökset on mitä on.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös