Minnesota Wild 2011-2012

  • 374 013
  • 967

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Hah, melkeen tekis mieli sanoo että in you face, arvostelijat!

Olipahan peli. Ottelun ykköstähdestä nyt ei ollut mitään epäselvyyttä, mutta erityisen paljon lämmittää mieltä joukkueen mentaalinen voimavara, joka tämänkin pelin lopulta käänsi. Itseluottamus on nyt huipussaan, joten antaa rullata vain kun kerraan kulkee. Viimeisestä 10 pelistä on tarttunut 8 voittoa ja viime öinen kaato oli jo neljäs perättäinen. We want more!

Seuraava peli sitten ensi keskiviikkona Nashvillea vastaan. Oman lisämausteensa hommaan tuo kenties tämän hetken kuumpimpien suomalasiveskareiden mahdollinen yhteenotto. Kaikkea muuta kuin helppo peli siis tiedossa.
 
Onhan se hyvä että Koivu sai tämä surkean ja karmean korpivaelluksensa päätökseen. Olihan se vakuuttava esitys Koivulta.
NIIN tyypillistä Minnesotaa: 2 tai 3 maalia (tällä kertaa 2), tasapeli ja sitten rankkareilla voitto. Se on se tavallinen. Tämä on just ärsyttävää kun nykyään tasapelistäkin voi saada kaks pistettä. En varmaan oo ainoo jonka mielestä rl-kisat on huono juttu. Viime MM-kisoissakin Suomi pärjäs sillä että napsi tärkeet pisteet rankkareilla.

Pelin jälkeen coach Yeo kommentoi Koivun tehottomuudesta noussutta kohua silleen että hän ei ymmärrä sitä. Ja että olisi epäreilua odottaa Koivulta paljon pisteitä ja tällaisia asioita joka pelissä.
Vähän hassua, että valmentaja ei ymmärrä, miksi kalliilta ykkössentteriltä pitäisi odottaa paljon tehoja. Toisaalta sen ymmärtää kun kyseessä on Mikko Koivu.
No, ehkä joskus myöhemmin Minnesota hankkii todellisen ykkössentterin, tai sitten Granlundista tulee ykköstähti. Sitten onkin hassua, kun Granlund tulokassopimuksellaan nousee Koivun ohi. Vähän sama kun nyt on Edmontonissa, että juniorit nousee ohi ylipalkatusta 40-50 pisteen kakkossentteri Horcoffista. Horcoffin iso sopimus voi olla ongelma sitten kun junioreille pitäisi alkaa tehdä jatkosopimuksia.

Hyvin kyllä lähtenyt käyntiin Yeon NHL-ura.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Onhan se hyvä että Koivu sai tämä surkean ja karmean korpivaelluksensa päätökseen. Olihan se vakuuttava esitys Koivulta.
NIIN tyypillistä Minnesotaa: 2 tai 3 maalia (tällä kertaa 2), tasapeli ja sitten rankkareilla voitto. Se on se tavallinen.

Yritähän nyt edes.

Minnesota Wild on pelannut tällä kaudella 20 ottelua, ja tilastoissa on kolme rankkarivoittoa. On se toki paljon, toiseksi eniten koko liigassa yhdessä Penguinsin, Avalanchen ja Ottawan kanssa.

Fakta on kuitenkin se, että Wild on tällä hetkellä liigan kärjessä. Koko vitun liigan. Kapteeninsa Mikko Koivu pelaa hieman vajaat 21 minuuttia per peli, paljon alivoimaa ja ylivoimaa. Vaikka kuinka haluaisit vähätellä tai haukkua joukkuetta tai sen kapteenia, niin kuulostaa se valitettavasti todella naurettavalta kun tilannetta katsoo juuri nyt.

13 pistettä 20 ottelussa on ihan kelpo tahti täysin uusitun ykkösketjun kanssa näin alkuun, ja tuo tahti tulee todennäköisesti vielä tuosta nousemaan. Ja vaikkei nousisikaan niin jos joukkue pelaa näin tehokasta jääkiekkoa, ei sillä ole mitään väliä. Toki se liigan kärkipaikka on ilmeisesti tullut vain ja ainoastaan rangaistuslaukausten sekä tuurin avulla, mutta mikäpä tässä. Liigan kärkipaikka on kuitenkin ihan hieno mesta majailla.

Pelin jälkeen coach Yeo kommentoi Koivun tehottomuudesta noussutta kohua silleen että hän ei ymmärrä sitä. Ja että olisi epäreilua odottaa Koivulta paljon pisteitä ja tällaisia asioita joka pelissä.
Vähän hassua, että valmentaja ei ymmärrä, miksi kalliilta ykkössentteriltä pitäisi odottaa paljon tehoja. Toisaalta sen ymmärtää kun kyseessä on Mikko Koivu.

Niin, jos nyt tulkkaan tuon vielä teikäläiselle kun et näyttänyt Yeon kommentteja ymmärtävän edes vähää alusta.

Yeo ei ymmärtänyt kohua Koivun kohdalla, koska hänen mielestään Koivu on pelannut jatkuvasti hyvällä tasolla ja on johtanut joukkuettaan esimerkillisesti. Varsinkin viimeiset kaksi peliä (Colorado, St.Louis) Koivu on valmentajan mielestä ollut todella hyvä, ja tänään se näkyi myös tulostaululla kahtena maalina.

Tehojen puutteestahan Yeo totesi, ettei ole realistista odottaa maaleja ja syöttöjä joka ikinen ilta. Joukkueen eteen omistautumista ja taistelua voi, ja tätä on Koivulta saatu. Ja jos nyt mietitään tuota ykkösketjun parantunutta pelaamista, tai sitä alkukauden tahmeampaa yhteen pelaamista, niin syytä voidaan etsiä jostain ihan muualta kuin Koivusta, jos ja kun Yeon sanaan on uskominen.

Kuten Yeo sanoi ottelun jälkeen, niin Koivu on pelaaja joka on ensimmäisestä päivästä asti ymmärtänyt Yeon valmentaman pelityylin täysin, ja on toteuttanut sitä myös käytännössä virheettömästi. Ja kun tämä on tilanne, niin siitä voidaan laskea 1+1 ja todeta, että puusilmäisten fanienkin toteama Heatleyn vaisu pelaaminen voisi ehkä olla se isompi syy tähän alkukauden tahmeampaan pistepörssisuorittamiseen.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Mikko Koivu, Koivun Mikko.

Kauniit AV haistelut maalin takana, kiekko mukaan ja sitten helppo nosto eteen ylös ja peli tasoihin. Välillä muutamia kovia taklauksia jotka vain osoittivat siitä että nyt kulkee ja nyt näytetään epäilijöille, yms AV heittäytymisiä millä kiekko saatiin pois alueelta. Perusjuttuja. 3min peliä jäljellä ja ei käynyt mielessäkään etteikö tultaisi vielä tasoihin. Senkin sitten hoitaa Mikko, vaikka Spurg koitti pistää haasteetta laittamalla helpon syötön niin päin persettä melkein kun oikeastaan vaan voi. Bambi on ice-asennosta kiekko läheltä ylös ja sitä kautta pisteet jälleen kotiin. Rankkareissa oma tuttu veto sisään ja siten Cullenille avaimet käteen.

Gillies ansaitsee myös erikoismaininnan. Uskomaton määrä töitä ja eritoten niitä taklauksia. Tuntuu joskus että Cal ajelee niittinsä oikeasti kunnolla/täysiä vain kun on ärsyyntynyt tai muuten vaan tavallista innostuneempi. Colton taas näyttää vetävän jokaisen niitin se kuuluisa satanen lasissa ja taklausten määrässä lähenee Calia, vaikka pelaa paljon pienemmän määrän minuutteja per peli.

NIIN tyypillistä Minnesotaa: 2 tai 3 maalia (tällä kertaa 2), tasapeli ja sitten rankkareilla voitto. Se on se tavallinen. Tämä on just ärsyttävää kun nykyään tasapelistäkin voi saada kaks pistettä. En varmaan oo ainoo jonka mielestä rl-kisat on huono juttu.

Vähän hassua, että valmentaja ei ymmärrä, miksi kalliilta ykkössentteriltä
pitäisi odottaa paljon tehoja. Toisaalta sen ymmärtää kun kyseessä on Mikko Koivu.

No, ehkä joskus myöhemmin Minnesota hankkii todellisen ykkössentterin...

Sitten onkin hassua, kun Granlund tulokassopimuksellaan nousee Koivun ohi.

Keep em coming baby. Gotta love that fresh smell of jealous!


E:
...puusilmäisten fanienkin toteama Heatleyn vaisu pelaaminen voisi ehkä olla se isompi syy tähän alkukauden tahmeampaan pistepörssisuorittamiseen.

Nyt kun Mikko hiljensi provoilijat niin voidaan keskittyä näihin oikeisiin juttuihin. Jos ei Danyn maaleja lasketa, varsinkin sen yhden viime sekuntien kaltaisia ratkaisuja, niin hänen toistaiseksi lyhyt ura Wildissa ei kyllä ole herättänyt mitään kummempia hurraa huutoja. Eilenkin hän oli useasti se joka antoi sen huonon syötön, jonka takia sitten painostus vastustajan alueella purkaantui. Eikä tule kyllä muutenkaan ihmeitä odotettua kun hänellä se kiekko on. Eilen vapautti hienosti Seton läpiajoon, mutta se onkin ollut hänen paras syöttönsä tähän asti. Ja kun ei herralla sitä nopeuttakaan ole edes nimeksi niin kyllä pistää välillä turhauttaan. Mitä siis herralta odottaa jos/kun peli alkaa toimimaan kunnolla katjukavereiden kanssa? Ei kait hän nykyistä statustaan ole voinut saavuttaa tämmöisellä pelillä, eihän?
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sitten onkin hassua, kun Granlund tulokassopimuksellaan nousee Koivun ohi. Vähän sama kun nyt on Edmontonissa, että juniorit nousee ohi ylipalkatusta 40-50 pisteen kakkossentteri Horcoffista. Horcoffin iso sopimus voi olla ongelma sitten kun junioreille pitäisi alkaa tehdä jatkosopimuksia.
Ymmärrän nyt täysin, miksi olet vain apulais-GM.

Ei Edmontonille tule Horcoffin sopimuksesta mitään ongelmaa.
 
Vähän kyllä hupsua että Minnesota on liigan kärjessä, mutta tehdyissä maaleissa sijalla 25.
Täysin kummallista. No niin niin, ei sillä oo väliä voittaako rankkareilla vai 10-0, mutta kuitenkin. Ei kovin kestävällä pohjalla taida olla tämä menestystarina, vaan merkit viittaa todellakin siihen että loppukaudella tulee romahdus, jos tätä menoa jaktuu.
Toisaalta päästetyissä maaleissa Wild on sijalla 27.
Tämä vahvasti tosiaan indikoi sitä, että jos vahvasta puolustus- ja maalivahtipelistä livetään vähänkin, niin suunta on alaspäin, koska tehoja ei yksinkertaisesti löydy hyökkäyspäästä. Ei tällä tavalla yksinkertaisesti voida rakentaa menestystä pitemmän päälle. Hetken se voi onnistua, mutta varsinkin pudotuspeleissä jatkuva tehottomuus koituu vääjäämättä kohtaloksi, se on nähty niin monesti, kun tarvitaan neljä voittoa.
Ja ensin pitäis päästä sinne pudotuspeleihin tällä 0-0 taktiikalla.

Ja kun vielä muistetaan, että Wildin puolustus on tunnetusti ehkäpä NHL:n heikoin lähtökohtaisesti, niin sekin ennustaa romahdusta jossakin vaiheessa. Nyt ovat vetäneet ihan unelmaa, hokitermillä ilmaistuna.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ja kun vielä muistetaan, että Wildin puolustus on tunnetusti ehkäpä NHL:n heikoin lähtökohtaisesti, niin sekin ennustaa romahdusta jossakin vaiheessa.

Ja kun ottaa huomioon että Zidlickyt ja muut korkeamman profiilin pakit ovat sairastuvalla, niin näkisin että tuo hyvin pelaava superhuono puolustus ei tule romahtamaan.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ei kovin kestävällä pohjalla taida olla tämä menestystarina, vaan merkit viittaa todellakin siihen että loppukaudella tulee romahdus, jos tätä menoa jaktuu.

Oman päättelyni mukaan Minnesota pysyy kärjessä, jos tätä menoa jatkuu. Näköjään Minnesotan ja Koivun menestys kiinnostaa kaikkia, faneja ja vastustajia. Hyvä niin ja toivottavasti Minnesota menee pitkälle keväällä, kesään asti.
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Koivulta ja koko jengiltä taas huikea peli! Kolme tärkeätä häkkii ja PANG.. 2 pongoo! Mikko ei kaksinkamppailuja häviä ja kaveri onkin "mr. take away". Kiekko kun menee kulmaan, se on aivan sama kerkeekö vastustajan pakki ekaks, kuitenkin kiekko päätyy useimmiten Koivulle. Näyttää yksinkertaisesti niin helpolta, pieni kroppa kroppa ja mailannosto ja kiekko omille. Koivu pelaa yksinkertaisesti illasta toiseen kovalla tasolla ja itse ainakin olen erittäin tyytyväinen.

apulaisGM: Aluksi keskustelu alkoi kun kritisoit Koivua. Nyt oot vihdoin snaijannu et perseelleenhän se meni niin nyt alkaa sitten Minnesotan dissaaminen. Jotenkin tuntuu, että et näe metsää puilta ja jaksat jankata mutta, kun, mitä jos jne. Kuullaan sinusta varmaan koko kausi ja auta armias kun se notkahdus tulee, mutta tällä hetkellä menee hyvin. Olisiko nyt kuitenkin aika poistua vähäksi aikaa takavasemmalle ennnekuin nolaat itseäsi tämän enempää?
 

kuuskytä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uskomattomalta on tuntunut seurata sivusta tämän kauden Minnesotaa. Harmikseni en ole pystynyt katsomaan otteluakaan, ainakaan vielä, mutta kaikesta päätellen kausi on alkanut hyvin! En olisi mitenkään voinut uskoa että Wild on vielä tällä kaudella NHL:n kärkikahinoissa. Olkoonkin että kausi on vasta alussa. Itseäni on lämmittänyt Niken hyvän pelin lisäksi myös "ikuisen kakkosen" Josh Hardingin pelaaminen. Ainakin tilastojen valossa nyt näyttäisi siltä, että tällä kaudella ei maalivahtipeliin kaaduta. Lisää tehoja tietysti aina odottaisi näiltä kesän huippuhankinnoilta, Heatleyltä ja Setocughilta. Mutta eiköhän maalihanat aukea viimeistään keväällä.

Musta tuntuu että tällä kaudella mennään vielä pitkälle!
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät

Paska analyysi vailla mitään logiikkaa. Hyvähän se on että yrittää mutta alkaa jo vituttaa lukea tätä huuhaata joka helvetin viestissä. Jos ei oikeasti ole mitään todellista annettavaa palstalle niin suosittelen lämpimästi palaamaan sinne Iltapulun huuhaaosastolle. Ei mulla muuta.
 

Mr.FunnyMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Minnesota Wild
Pakko kyllä nostaa hattua Mike Yeolle, siinä on äijä saanu joukkueen pelaamaan nimenomaan JOUKKUEENA. Uskoisin myös, että tässä on takana vähän samantyylisiä viitteitä ku Suomen maajoukkueessaki, eli kyllä se Mikko Koivunkin rooli on erittäin suuri ja tärkeä apu "nuorelle" valmentajalle.

Vaikka Captain Koivu ei joka ilta teekkään sitä 3-4 pistettä per peli, kuten täällä jotku odottaa, niin kyllä Mikko siitäkin huolimatta johtaa joukkojaan nimenomaan eturivistä, voittaa kaksinkamppailut, pelaa yyveet/aaveet, klaaraa aloitukset ja siinä ohessa vielä järjestelee ketjukavereilleen maalipaikkoja. nyt on 20 peliä takana, 3 tehtyä maalia ja täällä valitetaan. tohon 2-3 maalia enemmän ja kaikki olis tyytyväisiä ja Mikko olis palkkansa arvoinen, koska nyt hän ei sitä ole?

Mielestäni Heatley on ollut vaisu ja häneltä voisi enemmänkin odottaa, kun taas Setoguchi on sitten vastapainoisesti ollut jopa parempi mitä osasi odottaa. Puolustajat ovat myös yllättäneet, sillä eipä toi meidän pakisto nimillä koreile, mutta niin vaan Yeo on saanu pojat pelaamaan yksinkertaisesti ja ennen kaikkea fiksusti. Kuka olis kauden alla uskonut, että jossain vaiheessa edessä on tilanne, että siellä Spurgeon, Stoner, Prosser, Falk, Fredheim, Schultz kuusikolla paineltaisiin Läntisen kärjessä?
Pakko todeta, että hyvä veto ollut Fletcheriltä tuo Yeon palkkaus, sillä nyt on farmista pystytty nostamaan ukkoja loukkaantumisia paikkailemaan ja valmennus tietää tasan tarkkaan mitä näiltä kavereilta voidaan odottaa ja mihin he ovat kykeneväisiä. Kuka vielä ikävöi Burnsia? :)

Sen verran voisi Yeon suuntaan heittää, että ei tuota Koivu-Heatley akselia kannata välttämättä väkisin loputtomiin pitää jos ei se lähde natsaamaan odotetusti, vaan jotain pientä kokeilua voisi silläkin saralla suorittaa, kunhan loukkaantumistilanne hellittää...

Latendresse - Koivu - Setoguchi
Bouchard - Cullen - Heatley

anyone???
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Sen verran voisi Yeon suuntaan heittää, että ei tuota Koivu-Heatley akselia kannata välttämättä väkisin loputtomiin pitää jos ei se lähde natsaamaan odotetusti, vaan jotain pientä kokeilua voisi silläkin saralla suorittaa, kunhan loukkaantumistilanne hellittää...

Latendresse - Koivu - Setoguchi
Bouchard - Cullen - Heatley

anyone???

Kokeilemisen arvoinen homma kunhan saadaan Late takaisin elävien kirjoihin. Samaa mieltä olen ehdottomasti siitä, että Heatleyn voisi siirtää kakkoseen ja katsoa lähtisikö homma Cullenin rinnalla toimimaan paremmin. Itseasiassa tuon muutoksen voisi tehdä vaikka heti. Se toimisi Heatleylle myös herätyksenä ja mikseipä häntä voisi sitten myöhemmin siirtää takaisn ykköseen kunhan mies alkaa ensin saamaan enemmän irti itsestään.

Toinen kokeilu minkä haluaisin myös nähdä olisi Koivun ja PMB:n peluuttaminen yhdessä. Viime kaudellahan homma toimi loistavasti, kun nämä herrat pelasivat muutaman pelin samassa ketjussa. Tiedä sitten söisikö tuollainen muutos liikaa taitoa kakkosesta. Fiksusti jo mietitään tilannetta, niin voittavan joukkueen kemioitahan ei pitäisi koskaan suuremmin sekoittaa. Mutta tässä tilanteessa on lupa odottaa vielä parempaa tulosta etenkin ykkösketjulta, ja nyt kun Late ei ole pelikuntoinen niin on mielestäni hyvä aika tehdä hieman kokeiluja. En usko sen juuri negatiivisessa mielessä joukkueen tulokeen vaikuttavan, koska tämän hetken menestys perustuu hyvin pitkälti loistavaan koko joukkueen puolustuspelaamiseen.

Siispa kaksi ensimmäistä ketjua muotoon:

Bouchard - Koivu - Setoguchi
Heatley - Cullen - Clutterbuck
 

Mr.FunnyMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Minnesota Wild
Siispa kaksi ensimmäistä ketjua muotoon:

Bouchard - Koivu - Setoguchi
Heatley - Cullen - Clutterbuck

Ideaa olisi tuossakin ja kuten Jabbbe totesi, niin tällaiset pienet muutokset voisivat toimia hyvänä herätyksenä, mm. Danylle, ettei se pelipaikka ykkösessä mikään itsestään selvyys ole. Ja nyt kun on nähty, että homma toimii näillä metodeilla, niin mikäli kokeilut osoittautuisivat torsoiksi, voisi sitten palata vanhaan ja hyväksi todettuun.

Bouchardin nostaminen Koivun rinnalle saattaisi hyvinkin syödä liikaa tuosta Cullenin kentästä, mutta toisaalta, Danyn tulo siihen voisi avata erilaisia ulottuvuuksia. Mistäs näistä tietää.

Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan tuo peli tuosta vielä kehittyy, kun alkaa noita pakkejakin tuolta lasaretista tippumaan takas kokoonpanoon ja kuka tulee kenenkin tilalle? Lundinin edesottamuksia odotan myös innolla, toivotaan että osoittautuu hyväksi hankinnaksi!
 
Mutta mutta ollaan koko NHL:n ykkösenä ja meillä on tällä hetkelle kaks top 5 molaria, paska puolustus on helvetin hyvä ja Yeo on se valmentaja mitä olemme odottaneet kauan. Jatkuskoha pelit kui pitkälle kevääseen...

Ja lisäksi se superketju, joka pystyttiin rakentamaan ensimmäistä kertaa vuosikausiin, ei ole toiminut kunnolla kuin vain harvakseltaan. Siis rookie-valmentaja, nimetön puolustus, tehoton hyökkäys ja etenkin tehoton ykkösketju. Silti koko liigan kärjessä. Eipä sovi Wild-fanina valittaa. Tai siis en valittaisi jos olisin Wild-fani. Itselleni suurin yllätys on kuitenkin ollut Hardingin hieno pelaaminen ottelusta toiseen. En välttämättä olisi uskonut, että Minnesotan paidassa Hardingia enää nähdään, mutta toisin on käynyt. No sopimuskausi ja otteet sen mukaisia.
 
Helsingin Sanomatkin otsikoi että "Sarjakärki Minnesota ei maaleilla juhli".
Ingressissä toimittaja tylytti että joukkueen paras pistemies Mikko Koivu mahtuu hädin tuskin sadan parhaan joukkoon pistepörssissä. Maan ykkössanomalehdeltä tätä voidaan pitää melkoisena tölväisynä viime kevään MM-kultaleijonakapteenia kohtaan.
Jutussa kerrottiin, että kolmena viime kautena pudotuspelien ulkopuolelle jäänyttä Minnesotaa vaivaa sama pulma kuin ennenkin: tehottomuus. Tähän mennessä joukkue oli viimeistellyt vaivaiset 47 osumaa. Vain New York Islanders, Anaheim ja Columbus ovat olleet tehottomampia.
3-2 rankkarivoittoa HS kuvaili tyypilliseksi. En siis ole ollut ainoa joka on huomannut tämän paradoksin Minnesotan voitokkuuden ja tehokkuuden suhteessa.

Näyttääkin siltä, että tsaarin poika Fletcher, kenraali Yeo ja kapteeni Koivu ovat luomassa eräänlaista sosialistista illuusiota, mallijoukkuetta, vähän Neuvostoliiton tapaan. Silleen että kunhan me kaikki yhdessä teemme kovin töitä samanarvoisesti, taistelemme ja uskomme asiaamme, voimme olla maailman mahtavin joukkue. Osoitamme maailmalle, että meidän systeemimme on ylivertainen.
Toverit, vaikka teknologiamme ja tulivoimamme ei ole maailman edistyksellisintä, kovan työnteon, kurin ja taistelun kautta voimme luoda sosialistisen paratiisin, jossa kaikilla on hyvä olla, jossa yhteiset ponnistuksemme tuottavat satoa, ja lyömme kalliit ja nimekkäät kapitalistijoukkueet!

Nyt näyttääkin siltä että tämä voittokulku ja maailman herruus voi jatkua loputtomiin, mutta tulevaisuudessa materialistiset, kovemmat ja tuhlailevat joukkueet upottavat maaliköyhän, sosialistisen Minnesotan.

Neuvostoliittokin napsi helppoja pisteitä valtaamalla Viroa, Latviaa, Turkmenistania ja muita heikkoja valtioita vaivatta. Samoin Minnesota poimii tasureista pisteitä ja rl-kisoista vielä vähän lisää pisteitä.
Luultavasti Minnesotalle käy tällä kaudella kuten Neuvostoliitolle, että alussa meni tosi hyvin ja oltiin voitokkaita, mutta ajan mittaan tehottomuus ja heikkous verrattuna lännen systeemiin johti siihen, että kaikki romahti hiljalleen.
Veikkaan, että Wild jää lopulta ulos pudotuspeleistä neljännen kerran peräkkäin, ja kapteeni Koivu joutuu karkotetuksi jonnekin toiseen seuraan pelattuaan 58 pisteen kauden.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Nyt näyttääkin siltä että tämä voittokulku ja maailman herruus voi jatkua loputtomiin, mutta tulevaisuudessa materialistiset, kovemmat ja tuhlailevat joukkueet upottavat maaliköyhän, sosialistisen Minnesotan.

Minnesota Wildin vertaaminen Neuvostoliittoon on itsessään jo aika uskomaton saavutus, mutta annetaan nyt olla tuon idiotismin sen suurempi tarkkailu.

Nyt mennään taas niihin asioihin mitkä näkyy vain pelejä katsomalla, mutta kyllähän tuolla on esimerkiksi Heatleylla ja Setoguchilla paikkoja ollut ihan riittämiin, jotta molemmilla olisi se 10 kaappia kasassa tältä kaudelta jo. Tehtyjen maalien keskiarvo tulee tuosta jonkun verran nousemaan, mutta jonnekin 20. sijan paikkeille se tullee jäämään joka tapauksessa. Mitä väliä tuolla kuitenkaan on, jos päästää vähiten?

5vs5 -pelissä Wild on kuitenkin liigan kärkipäätä. Tuosta kun ylivoima alkaa toimimaan vielä vaikka samalla teholla kuin Aerosin YV viime kaudella (~20%), niin mitä luulet, tulevatko maalimäärät nousemaan vai laskemaan?

Veikkaan, että Wild jää lopulta ulos pudotuspeleistä neljännen kerran peräkkäin, ja kapteeni Koivu joutuu karkotetuksi jonnekin toiseen seuraan pelattuaan 58 pisteen kauden.

Pudotuspeleistä ei osaa kukaan sanoa mitään vielä varmaksi, mutta Koivua ei tulla ikinä kauppaamaan joukkueesta pois tämän kauden jälkeen. Sopimuksessa on myös NMC (en muista missä kohtaa lähtee käyntiin, saattaa olla koko sopimuksen mittainen), joten ei tuota kauppaamista ilman Koivun lupaa edes voida tehdä.

Kaikenkaikkiaan ihan oikeasti uskomattoman paska provo. Jos toki olit tosissasi niin et vain ole ihan se penaalin terävin kynä. Tai edes penaalissa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Luultavasti Minnesotalle käy tällä kaudella kuten Neuvostoliitolle, että alussa meni tosi hyvin ja oltiin voitokkaita, mutta ajan mittaan tehottomuus ja heikkous verrattuna lännen systeemiin johti siihen, että kaikki romahti hiljalleen.

Boldaus oma.

Kysytään nyt tästä vielä. Voisitko kertoa Wildin systeemistä jotain selkeitä heikkouksia, verrattuna vaikka muihin Läntisen Konferenssin kärkijoukkueisiin? Tehottomuus ei käy vastaukseksi, koska maalipaikkoja Wild luo ihan riittävästi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei ole helppoa teillä Wild-faneilla, saatte todennäköisesti kuulla Koivusta ja sopimuksesta sen loppuun asti. Luulisi että sarjan kärkipaikka meinaisi jotain mutta melkosen vilkasta on ollut keskustelu menestyksestä huolimatta. Tuppaa sen väärän puolen seuraaminen unohtua välillä mutta lupaan tarkistaa lännenkarhujen (ja kapteenin) kunnon viikonloppuna.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Pitää sananen sanoa tästä Minnesotan Koivu- ja maalinteko-casesta. On se vaan aika outoa, että juuri nyt löydetään jotain isompaa negatiivista asiaa, kun joukkueella kulkee parhaiten moneen vuoteen. Ei mielestäni paljoa haittaa jos voittaa pienillä maalimäärillä, kun kuitenkin tulos on tärkeintä. Eihän Nashville Predatorsilla ole mitään isoja tykkejä hyökkäyksessä ollut moneen vuoteen ja silti ovat joka kausi mukana playoff-taistelussa. Kyllähän tuossa parilla viime kaudella Minnesotassa yritettiin istuttaa Lemairen ajan jälkeen hyökkäävämpää pelityyliä, mutta tulokset eivät vain puhuneet puolestaan. Wildin kuuluu vain puolustaa hyvin ja se on heidän ns. pelillinen identiteetti. Kun puolustus on kunnossa, niin on sitten parempi rakentaa hyökkäystä. Ovat myös suoriutuneet erittäin hyvin puolustushommissa vaikkei pelaajamateriaali ole liigan parhaimmistoa.

Mikko Koivu. Voisi hän tietysti olla tehokkaampi, mutta en näe Minnesotan kauppaavan Koivua minnekään, koska hän on kapteeni ja ykkössentteri. Iso on sopimus ja odotukset myös kovat, mutta Mikosta olen aina saanut sellaisen kuvan, että hän pelaa joukkueelleen eikä itselleen. Uhraa tehojaan joukkueen puolesta. Joukkueen menestys on Mikolle tärkeämpää kuin omat pisteet.

Anteeksi Wild-fanit, kun tulin sotkemaan. En kirjoita missään provoilumielessä vaan täällä on käyty mielenkiintoista keskustelua pari päivää ja piti hieman kirjoitella. Toivottavasti Minnesotassa pelataan pudotuspelejä keväällä :).
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Jos jätetään rankkarikisamaalit pois laskuista, niin Wild on tehnyt tällä kaudella 2,2 maalia per peli. Tuollaisella tehtyjen maalien keskiarvolla ei ole edetty kertaakaan pudotuspeleihin tällä vuosituhannella. Miettikääpä sitä.

Minnesotan seinään törmääminen on vain ajan kysymys. Ottakaa talteen, sillä tämä on tieto.
 

polle

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jos jätetään rankkarikisamaalit pois laskuista, niin Wild on tehnyt tällä kaudella 2,2 maalia per peli. Tuollaisella tehtyjen maalien keskiarvolla ei ole edetty kertaakaan pudotuspeleihin tällä vuosituhannella. Miettikääpä sitä.

Minnesotan seinään törmääminen on vain ajan kysymys. Ottakaa talteen, sillä tämä on tieto.

Erittäin ontuva logiikka sillä, alle kahden päästetyn maalin keskiarvolla ei myöskään ole koskaan jääty ulos pudotuspeleistä. Kautta on pelattu kuitenkin vasta neljäsosa, joten tilastoja on aika turha tuijotella.

Toki tehottomuudesta ja voittojen niukkuudesta voi tulla kauden mittaan ongelma, mutta joka tapauksessa Minnesotan aloitus on ollut vakuuttava.

E: typo
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Tuo Apulais-GM:n viimeisin viesti oli jo sellainen että en vain voi pysyä sivussa vaikka aluksi niin päätinkin. Ensinnäkin, luetko edes viestejä? Kuten Saikka kirjoitti niin 3 rankkarivoittoa on jaetulla toisella sijalla Penguinsin, Avalanchen ja Ottawan kanssa. Ei siis mitenkään poikkeuksellisen paljon? Ei Minnesotan pistepotti perustu säkävoittoihin rankkareista.

Lisäksi voitko väittää, ettei puolustavalla pelityylillä voi voittaa Stanley Cupia? Itseasiassa useimmat Stanley Cup-voitot perustuvat lujaan puolustukseen ja hyvään maalivahtipeliin, ei iloiseen hyökkäyspeliin (kuten Capitals vielä ennen viime kautta, tuliko pudotuspelimenestystä?) ja 8-5- voittoihin. On totta että Minnesota on tehnyt vähän maaleja mutta kunhan Setoguchi ja Heatley saavat vireen päälle niin uskon että maalitahti voi nousta yli 2,5/ottelu. Ja ei, en usko Minnyn voittavan Cupia mutta kaikki on mahdollista paitsi Columbuksen mestaruus...

Ja kiinnittäisin Koivun pistepörssisijoitusta ennemmin huomioni hänen sijoitukseensa joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Siellä Koivulla menee melko mukavasti, eikö? Sanoisin että maalit joihin ei merkitä syöttäjiä ovat harvinaisia suhteessa maaleihin joissa useampi pelaaja saa tehopisteen. Siten kaikkien pelaajien pisteet ovat paljolti kiinni siitä kuinka hyvin joukkuekaverit ovat saaneet aikaan. Koivu on siis pelannut loistavasti kun hän johtaa Minnesota sisäistä pörssiä. Jos ketjukaverit eivät pistä sisään Koivun passeista niin tehoja ei tule Koivullekaan. Mikään maalitykki hän ei ole koskaan ollutkaan, eikä luultavasti ole tarkoituskaan että Koivu olisi Minnesotan ykköstykki mitä tulee maalintekoon. Hän on luontainen kahden suunnan pelinrakentaja.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
...joukkueen paras pistemies Mikko Koivu mahtuu hädin tuskin sadan parhaan joukkoon pistepörssissä.
...kapteeni Koivu joutuu karkotetuksi jonnekin toiseen seuraan pelattuaan 58 pisteen kauden.

Siinä pari pointtia mitkä loistivat läpi apulais-GM:n loistavasta kirjoituksesta. Katsotaanpa ketkä tähtipelaajan statuksella hiihtelevät pelaajat näillä näkymin tekevät VÄHEMMÄN pisteitä kuin Mikko Koivu, jos keskiarvot pysyvät samoina.

Mikko Koivu: 53 pistettä

Bobby Ryan: 36 pistettä
Ryan Getzlaf: 48 pistettä
Jarome Iginla: 38 pistettä
Paul Stastny: 50 pistettä
Jeff Carter: 42 pistettä
Henrik Zetterberg: 38 pistettä
Ales Hemsky: 38 pistettä
Shane Doan: 50 pistettä
Martin Havlat: 49 pistettä
Ryan Kesler: 40 pistettä
Alexander Semin: 40 pistettä
Zach Parise: 46 pistettä
Michael Cammalleri: 47 pistettä
Eric Staal: 36 pistettä

Eli tosissasi myös väität että esim kapteenit Getzlaf, Iginla ja Staal eivät tule parantamaan ollenkaan pistekeskiarvojaan ja tulevat kaupatuiksi, koska sillä ei ole väliä vaikka olisit joukkueen kasvot kunhan olet tehnyt vähän pisteitä. Näillä näkymin Koivu tulee pyyhkimään kaikilla noista pelaajista lattiaa, olkoonkin joillakin pari matsia vähemmän pelattuna kun kausi on loppunut. Kesler on yksi maailman parhaista kahdensuunnan senttereistä, hän nauttii suurta arvostusta. Mikko Koivu on yksi maailman parhaista kahdensunnan senttereistä, hän ei nauti suurta arvostusta koska hän tekee liian vähän pisteitä rooliinsa nähden vaikka hänen joukkueensa on voittava ja hän on tehnyt enemmän pisteitä kun muuan Kesler.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Minnesotan seinään törmääminen on vain ajan kysymys. Ottakaa talteen, sillä tämä on tieto.

Viisaita sanoja... Talteen otan kyllä ja yv:llä tärähtää bumerangikuitti jos ja kun tämä provo osoittautuu paskapuheeksi. Kyllä kai se on vain myönnettävä että suomalaiset ovat helvetin kateellista kansaa kun katsoo mitä tännekin kirjoitellaan. Mutta enpä jaksa enempää noita haihattelijoita murehtia, tärkeintä on että homma toimii juuri nyt ja taso säilyy illasta toiseen.

Sairasosastolta kuuluu muuten vaihteeksi positiivisa uutisia. Scandella kävi maanantaina jäällä ja pelaaminen jo Nashvillea vastaan voi olla mahdollista. Lundin taasen harjoittelee joukkueen kanssa ilmeisesti täysipainoisesti ja lienee vain ajankysymys milloin mies nousee kokoonpanoon. Mutta entäs nyt kun pakka toimii niin kannattaako häntä nostaa ja jos niin kenen tilalle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös