Minnesota Wild, 2010-2011

  • 195 782
  • 523

Stürmer

Jäsen
Voisi toimia. Minnesotalla kun ei juurikaan ole ylitarjontaa maalintekoon pystyvistä kavereista niin OJ olisi hyvä kiinnitys. Onhan siellä toki Antti Miettinen.. heh
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Oisko OJ:lle Wildissa mitenkään paikkaa ykkös-yv:hen missä Floridan vuosinaan paukutteli maaleja?

Varmasti tekisi parempaa jälkeä siinä kuin Ana, eli kyllä paikka löytyisi YV:stä. Muuten ei kyllä innosta OJ:n tulo tippaakaan.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Voisi toimia. Minnesotalla kun ei juurikaan ole ylitarjontaa maalintekoon pystyvistä kavereista niin OJ olisi hyvä kiinnitys. Onhan siellä toki Antti Miettinen.. heh

No en tiedä onko se OJ:kaan enää niin kova maalitykki. Siitä voi varmaan kertoa paremmin Calgary- ja Rangersfanit, niin ja tietenkin ilomielin Philly-kannattajat. Ennemmin sanoisin "kiinnitä katseesi"-pelaajiksi UFA-markkinoilta Wildin kohdalla Alexander Frolovin ja Alex Tanguayn kaltaiset pelaajat ja niin, miksei myös Saku Koivun. Frolov olisi todellinen top-6 laituri Wildille. Sellainen pelaaja, mitä he hakevat.
 

Kissa Jansson

Jäsen
Suosikkijoukkue
We never give in
Tässä hieman ekan kierroksen Draft-tunnelmia Minnesotan osalta.

Hieman tuossa linkittämässäsi artikkelissa pomppasi silmille kohta, jossa sanotaan "The Finnish League is the best league outside of North America..." Tuosta tietysti voidaan olla monta mieltä (mutta se ei kuulu tämän ketjun alle).

Minun mielestäni Miken kannalta on puntit melkolailla tasoissa sen suhteen, jäädäkö Suomeen vielä yhdeksi kaudeksi vai lähteäkö heti yrittämään paikkaa NHL:stä ja jos paikkaa ei aukene, niin sitten AHL:n opettelemaan. Teki niin tai näin, on mielenkiintoista seurata tämän huippulupauksen kehitystä ja uraa.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
OJ pelasi Flamesissa ihan kohtalaisesti ottaen huomioon miten surkea joukkueen hyökkäys oli viime kaudella. Jokinen on edelleenkin yllättävän nopea kokoisekseen ja hakee läpiajoja ahneesti pakkien väliin. Viimeistelyssä on edelleen sama 30 maalin potentiaali, mutta viime kaudella tolpat olivat turhan usein esteenä. Paremmalla onnella OJ:llä olisi ollut kauden lopussa 10 maalia enemmän. Oppi myös yllättäen Sutterin systeemissä puolustamaan kohtalaisesti vaikka vieläkin sattuu toisinaan oman pelaajan hukkumisia puolustuspäässä.

Varmasti menisi Minnyssä Brunon ja Miettinen/Kobasew/Bouchard välissä, mutta Havlatin ja Latendressen ketjuun en lähtisi missään nimessä kokeilemaan. Jokisen pitää olla se ketjun moottori, joka pitää kiekkoa, kuskaa sen keskialueella ja viimeistelee. Laiturit sitten kaivavat kulmissa ja syöttävät kiekkoa Jokiselle.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Hieman tuossa linkittämässäsi artikkelissa pomppasi silmille kohta, jossa sanotaan "The Finnish League is the best league outside of North America..." Tuosta tietysti voidaan olla monta mieltä (mutta se ei kuulu tämän ketjun alle).

Pelillisesti ei varmasti ole paras, mutta NHL:ään siirtymisen kannalta saattaa olla parempi vaihtoehto kuin Elitserien tai KHL. Mutta mielipiteitä on monia.

OJ:lle ei kiitos.
 

Notorious

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Wild, Kerho, Finns
Ois kyllä loistava hankinta. OJ meinaan.. Samantien vois lyödä 2v sopparin. Toimittas MG:n kanssa samanlailla kun sm-liigassa, eli vuosi laiturina ennen kun pistetään sentteriks. Vaikka itellä kyl jotenki semmonen kutina että Granlund tulee luomaan uransa änärissä laiturina. Mutta samapa tuo.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos Miettinen saataisiin pois, niin samalla palkalla voisi OJ tulla ykköseen, muuten iso ei. Toki jos Fletcher ja kumppanit haluaa kunnolla tankata niin OJ vaan tiimiin. Tuntuu joukkue jos toinenkin tippuvan kyydistä, kun OJ joukkueessa pelaa.

HfBoardsilla luki että Phoenix olis menettämäs Lombardin ufaksi ja tuosta saisi Minnesota 2.sentterin. Sitten vielä treidillä tai ufa-pelaajalla ykköseen laituri.

Listataan vielä nuo varatut pelaajat.

#9 Mikael Granlund (LW/C) 5' 10" - 180 lbs
#39 Brett Bulmer (RW) 6' 3" - 185 lbs
#56 Johan Larsson (LW) 5' 10" - 200 lbs
#59 Jason Zucker (LW) 5' 11" - 174 lbs
#159 Johan Gustafsson (G) 6' 2" - 202 lbs
#189 Dylan McKinlay (RW) 5' 11" - 162 lbs

Pieniä hyökkääjiä suurinosa ja yks mokkeprospecti. Larsson oli 2010 u18-kisoissa pistepörssin toinen. Granlundista olikin jo puhetta. Muut aika tuntemattomia ainakin itselle.

Kyllä Granlundin kannattaa Suomessa pelata ensi kausi ja sitten AHL:ssä 1-2 kautta opetellessa P-A:n pelityyliä ja sitten Wildiin. Mikkokin pelasi Wildissa vasta 4 vuotta varauksesta.

Mielenkiintoinen tuo Ottawa Sunin juttu, jossa kerrotaan Minnesotan yrittäneen Bergeronia ja Krecjiä Bostonista sekä Weissiä Floridasta, mutta kehnoin tuloksin. Olisikohan vaihdossa mennyt Burns+9th?
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Pikkuhiljaa alkaa toipumaan juhannuksesta, siispä on aika aloittaa taas Wildin seuraaminen! Wellman jo listasi draftatut, mutta otin heistä vielä enemmän taustatietoa selville eri lähteistä (mm. Hockey's Futuresta). Mitat on otettu nhl.comista.

1. kierros, 9. - Mikael Granlund, C (HIFK Helsinki) - 5'10"/180 lbs
Ei kaipaa esittelyjä.

2. kierros, 39. - Brett Bulmer, RW (Kelowna Rockets) - 6'2"/175 lbs
Late bloomeri, joka nosti osakkeitaan tällä kaudella valtavasti. Oli vielä v. 2007 5'7" pitkä. Viime kaudella teki 13+27 65 ottelussa WHL:ssä ollen joukkueensa toiseksi paras pistemies. Luistelee kokoisekseen hyvin, kelvollinen laukaus ja erinomainen kulmapelaaja. Energinen up-tempo laituri, mutta pelikäsityksessä ja puolustamisessa kehitettävää. Saa tehdä pitkän päivätyön punttisalilla ja mailankäsittelyssä ripeän pituuskasvun vuoksi. Potentiaalinen top6-powerforward, mutta sen saavuttaminen vie aikaa.

2. kierros, 56. - Johan Larsson, LW (Brynäs Jr.) - 5'10"/200 lbs
Minskin U18-turnauksen toiseksi paras pistemies. Two-way laituri varustettuna hyvällä pelinäkemyksellä, joka aloitti varsinaisen pistetehtailun urallaan vasta juuri päättyneellä kaudella (15+19 40 ottelussa). Potentiaalinen top6-laituri.

2. kierros, 59. - Jason Zucker, LW (US NTDP) - 5'11"/174 lbs
Voitti viime kalenterivuonna 3 kultaa USA:n ikämaajoukkueiden kanssa. Tyypillinen nykyajan jenkkihyökkääjä. Monipuolinen ja nopea. Ampuu paremmin kuin kuljettaa kiekkoa. Suurempi potentiaali kuin Clutterbuckilla, mutta kuulostaa samanlaiselta pelaajalta.

6. kierros, 159. - Johan Gustafsson, G (Farjestad Jr.) - 6'2"/194 lbs
Melkein monsteri, iso ja atleettinen maalivahti. Kuului Ruotsin U18-maajoukkueeseen. Vieraillut Minnesotassa Robb Stauberin mv-koulussa jo aiemmin. Mahdollinen ryöstö?

7. kierros, 189. - Dylen McKinlay, RW (Chilliwack) - 5'11"/162 lbs
Tuo syvyyttä oikealle laidalle. Ilmeisesti nosti tasoaan kauden loppua kohden. Teki 20+22 72 ottelussa.

--

OJ:lle sopii Richardsin Wildin pelityyli paremmin kuin esim. Sutterin Calgaryn. Wildissa keskushyökkääjä saa pelata aggressiivisemmin. Lombardi olisi loistava hankinta! Lombardin hinta vaan nousee korkealle, koska monella joukkueella on sentteripula. Lombardi luultavasti menee mieluummin joukkueeseen, jossa saa pelata ykkösketjussa (Nashville?). OJ:n voisin ottaa yhden kauden sopimuksella Wildiin. Silloin Brunette ja Miettinen siirtyisivät kakkoseen OJ:n laidoille, juuri kuten Puukallo kirjoitti.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Varatut pelaajat Granlund poislukien miellyttivät itseäni. Zucker varsinkin vaikuttaa äijältä josta tulen diggaamaan suuresti, potentiaalia uudeksi Danny Irmeniksi on olemassa. Vegasin kasvatteja, toivottavasti tulee NHL-urallaan pitämään vanhan liiton Elvis-pularit ainakin jos ei muuta. Uskon vakaasti että onnistuneiden seuraavan parin kauden, hyvän treenaamisen, hyvän tuurin ja oikeiden ketjukavereiden kanssa tuosta jätkästä voisi tulla sellainen perus 20 häkin laituri. Siis sellainen jätkä joka on periaatteessa aika näkymätön mutta on maalin ympärillä tosi terävä ja nopea.

Myös Gustafssonin varaus lämmitti, vaikuttaa ihan potentiaaliselta jätkältä ja Stauberin koutsattavana on käynyt, tuosta miehestä olen ihan hyviä asioita lukenut. Vuosi euroopassa ja sitten mielellään opettelemaan AHL-ECHL -akselille pienen kaukalon pelaamista. Mielellään toki AHL:n suoraan mutta Wildilla on nyt kohtalaisen hyvin pullat uunissa noiden lupaavien maalivahtien kanssa, joten jos ei AHL:ssä ole luvassa peliaikaa riittävästi niin Khudobinin tapaan vaan ensin ECHL:n kautta rakentamaan uraa P-Amerikassa.

Bulmer haisee Colton Gilliesille päästä varpaisiin, ei muuta sanottavaa. Toivottavasti tämän jannun kanssa jaksetaan odottaa reilusti, eikä tuoda väkisin isojen poikien kanssa pelaamaan liian aikaisin. Vaatii kuitenkin reilusti aikaa jo pelkästään siihen että kasvaa tuohon kroppaansa sisään.

McKinlay vaikuttaa hakuna ihan hyvältä, kohtalaiset tehot kuitenkin tältä kaudelta. Ja muutenkin ihan hyvä että hyökkäyspäähän haettiin vähän syvyyttä nyt draftissa, sieltä puolelta kun mitään oikeasti mainitsemisen arvoista ei ole viime vuosina tullut. Pakkipuolella nyt on sentään Cuma, Scandella ja Falk, joista viimeksimainittu on ottanut raporttien mukaan jopa huimia harppauksia kehityksessä viimeisen puolentoista kauden aikana.


**************

Sitten Granlund. En vain pidä tästä varauksesta jostain syystä ollenkaan. Joo, on se taitava ja pelikäsitykseltään varmasti yksi tämän draftiluokan parhaista. Mutta jotenkin en vain näe äijässä mitään muuta kuin potentiaalisen kakkosketjun pelaajan, enkä tiedä edes että laidassa vai keskellä. Sentterinä kun pitäisi kuitenkin pystyä painimaan välillä vähän helkkarin isoja jätkiä vastaan puolustusalueella, ja saa kyllä poika kasvaa ja käydä puntilla aika pirusti ennenkuin pärjää tuolla osa-alueella edes välttävästi. Laitaan taas ei välttämättä nopeus tule riittämään NHL-tasolla ikinä niin hyvin että olisi ykkösketjun matskua. Ylivoimalla varmaan tulee olemaan ihan käyttökelpoinen pelaaja, mutta jos/kun Bouchard tuosta nyt kuntoutuu vielä huippukuntoonsa niin siinä sitten on kaksi alimittaista ja about joka ikisen fyysisen väännön häviävää jätkää rosterissa joilla ei oikeasti kovin paljon tee muualla kuin ylivoimalla.

No, todennäköisesti olen väärässä ja ihan helvetisti liian negatiivisella asenteella liikkeellä, mutta jollain tapaa Granlundin varaaminen yhdeksännellä vuorolla oli vähän laiska, eikä ollenkaan vakuuttava liike. Varsinkin kun Fletcher itse kertoi että heidän vuorollaan oli viisi joukkuetta tarjoamassa diiliä tuosta yhdeksännestä pickistä, mutta pienen miettimisen jälkeen hän "ei voinut kuitenkaan jättää noin hyvää pelaajaa varaamatta". Itse olisin hyvillä mielin treidannut pari pykälää alaspäin ja ottanut Tarasenkon.

Niin joo, OJ:ta en halua nähdä ikinä Wildin paidassa, en pidä jätkästä pelaajana edes sitä kuuluisaa vähää alusta. Paljon mielummin jo aiemmin huutelemani ja anatsunkin mainitsema Frolov. Istuisi just nyt tohon jengiin kuin nyrkki perseeseen.
 

PJx

Jäsen
Sitten Granlund. En vain pidä tästä varauksesta jostain syystä ollenkaan. Joo, on se taitava ja pelikäsitykseltään varmasti yksi tämän draftiluokan parhaista. Mutta jotenkin en vain näe äijässä mitään muuta kuin potentiaalisen kakkosketjun pelaajan, enkä tiedä edes että laidassa vai keskellä.
Tuskinpa tuolla varasnumerolla on jäljellä enää taattua ykköskentän kamaa. Toisaalta olisi suotavaa osua sen verran kohdalleen, että kaveri mahtuisi jossain määrin pelaavaan kokoonpanoon jossain vaiheessa jälkipuheiden välttämiseksi.

Tilastollisesti top3 pelaajilla on todella hyvä ennuste. Sen jälkeen ennuste huononee oleellisesti. Täydellinen huti 1.kierroksen varauksessa tuskin näyttää hyvältä CV:ssä. Eiköhän MG ollut aika varma valinta tästä näkökulmasta. Tuolla ennakkostatuksella kaverin kehityksen on varaa mennä myös alakanttiin vähillä jälkipuheilla. Tällainen arpa on ihan kelvollinen, vaikka ei osuisi kohdalle.

Veikkaisin, että varausvuoron osuminen 1. kierroksen toiseen neljännekseen on sikäli huono rako, että odotukset ovat edelleen suht korkealla, mutta osumatodennäköisyys vahvassa laskussa. Tiedossa on, että tässä vaiheessa varaamatta on tulevaisuuden menestyjiä.

Alempien kierrosten (ei edes ensimmäisen kierroksen lopun) varausten varaan ei tarvitse rakentaa mitään. Näillä kierroksilla on pelkkää voitettavaa. Jokunen osuma (= hyvä haku) sieltä löytyy aina.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Tilastollisesti top3 pelaajilla on todella hyvä ennuste. Sen jälkeen ennuste huononee oleellisesti.

No älä saatana.

En nyt suoranaisesti tarkoittanut sanoa että Granlund olisi selvästi huonompi kuin muut pelaajat jotka olisin mielelläni nähnyt Wildin varaavan, mutta tuo pelaajatyyppi on sellainen mistä en ole ollenkaan innoissani. Viime vuosina mm. Jordan Schroeder on ollut hyvin pitkälti samanlainen pelaaja, enkä hänestäkään ollut missään vaiheessa innostunut vaikka monissa eri paikoissa häntä oltiin Wildiin viemässä. Nyt oltaisiin tarvittu isompaa pelaajaa hyökkäykseen, tai edes selkeää maalintekijää, siis minun mielestäni. Ja tuollaista kun ei ollut heti tarjolla niin olisi Fletcher voinut joko treidata pari vuoroa alaspäin ja saada lisää pickejä tai mahdollisesti prospectin, tai sitten olisi draftannut suoraan vaikka Fowlerin tai draftin parhaan maalivahdin, Campbellin. Tätä varattua pelaajaa olisi sitten voinut käyttää treidissä palasena ja parantaa nykyrosteria.

Nyt puhutaan kuitenkin yhdestä parhaista draftiluokista muutamaan vuoteen ja jos tuo Granlund ei tule jossain vaiheessa olemaan vähintään kakkosketjun jätkä Wildissa niin ei tätä voi millään sanoa onnistuneeksi draftiksi. Paitsi jos Zucker tulee nakuttamaan 30+ maalia jokaisella NHL-kaudellaan. Shaatana.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Nyt puhutaan kuitenkin yhdestä parhaista draftiluokista muutamaan vuoteen ja jos tuo Granlund ei tule jossain vaiheessa olemaan vähintään kakkosketjun jätkä Wildissa niin ei tätä voi millään sanoa onnistuneeksi draftiksi. Paitsi jos Zucker tulee nakuttamaan 30+ maalia jokaisella NHL-kaudellaan. Shaatana.

Juurikin näin. Ensi vuonna on sanottu olevan täysin sukka drafti. Ainoastaan Adam Larsson on kuulemma sellainen helmi, joka olisi tänäkin vuonna mennyt top-3:ssa. Itse en jostain syystä myöskään syty tuohon Granlundiin. Jotenkin pelottaa se, kuten Jarmo Kekäläinenkin jossain haastattelussa sanoi, että mies hyytyy kovissa peleissä. U-20 kisoissa esimerkiksi. Lisäksi liikkeseen pitää tulla huima parannus mikäli meinaa pärjätä NHL:ssä. Siinä voi Granlundin pojalla olla tiukkaa kiertää vaikkapa joku Pronger tai edes Minnesotan Burns. Voi olla Fletcherillä luu kurkussa, jos muutaman vuoden päästä Fowler tai Tarasenko nostelee Calder-pokaalia ilmaan ja nyt en tarkoita sitä AHL-mestareille jaettavaa pyttyä.

Zuckerin saatana ja Larsson ovat ne varaukset mitkä herättävät mielenkiintoa enemmän

Ps. Aloin jo miettimään, että mikä tuo AMCPC on, mutta sitten tajusin, että sehän on Anal Meets Carraghers P(e)nis Club. Kyllä, kyllä. Pool fanit ne aina toivovat pelaajioidensa parasta.

Pps. En tiedä miksi helvetissä laitoin tuon e:n sulkuihin. Tuntu vain hyvältä.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos olisi vähitellen siinä kunnossa, että pystyisi jotain mietteitä draftista kirjoittelemaan. Eli joo, kaiken kaikkiaan jäi ihan hyvä fiilis Wildin varauksista. Itsekin aiemmin epäröin Granlundin ottamista, en tosin pitänyt sitä edes todennäköisenä, joten jäi mies hieman pois mun spekulaatioista. Pelikäsitykseltään yksi draftin ehdottomia helmiä, mutta kuinka pitkälle tuolla sitten päästään. Wildin ykköskentästäkin löytyy kohtuu hidas luistelija, joka on kuitenkin tehnyt varsin kunnioitettavan uran. Yksittäisinä tekijöinä Miken koko ja nopeus eivät ehkä häiritse, mutta yhdessä ne voivat jo olla rajoitteena NHL:ssä pärjäämiselle. Muistelisin lukeneeni joltain enemmän Granlundia nähneeltä, että miehen luistelu kuitenkin parantui viime kauden mittaan ja draftin jälkeisessä haastattelussa Granlund painotti että luistelun ja lihasmassan kanssa tehdään jatkossa kovasti töitä. Joten vaikka ei tämä nyt aivan omien toivomusten mukaan mennyt niin enpä mitenkään pettynytkään ole. Ennakkoon kovimmat hyökkääjät menivät ikävästi juuri edeltä poislukien Tarasenko, joka olisi varmasti ollut myös hyvä valinta.

Johan Larsson vaikuttaa myös mielenkiintoiselta lupaukselta. Toivottavasti junnukisojen huippupisteet eivät olleet pelkkä suonenveto, vaan kaveri jatkaa ensi kaudella siitä mihin jäi. Kohtalaisia pisteitä tuli toki myös jo junnusarjassa menneellä kaudella. Itse arvostan todella paljon hyviä kahden suunnan pelaajia (nojoo kuka ei?) ja vaikka pituutta ei hirveästi ole niin massaa näyttäisi olevan varsin reilusti, joten tuskin kukaan puhaltaa miestä irti kiekosta. Granlundin kanssa mielenkiintoisin Wild-varaus tältä vuodelta. Bulmerilla plussaa koko ja ilmeisesti mukavan häjy pelityyli. Jokusen kerran hanskatkin tippuneet, oikein tiedä mitä tästä muuten ajatella. Jerkkua kroppaan ja pitkällä tähtäimellä isoon liigaan. Zucker tuo taas kaivattua nopeutta ehkä sitten joskus. Nopeat jalat ja hyvä laukaus ei ole kovin huono yhdistelmä, mutta eipä ole kaveria turhalla koolla pilattu. Toinen monipuolinen pelaaja, joten vaikka ei kärkiketjuista itseään koskaan löytäiskikään niin voi olla silti hyödyllinen kaveri alemmissa kentissä
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kommentoin vähän tuohon Mikkeen liittyviä juttuja, vaikken Wild-fani olekaan. MG oululaisena vain kiinnostaa pelaajana erityisen paljon ja poikaa on tullut seurattua silmä tarkkana aina kun on ollut mahdollista peliesityksiä nähdä.

Fyysisyys (=koko) ja luistelu. Siinähän ne pahimmat heikkoudet ovat varmasti kaikkien mielestä, mikäli näitä heikkouksia ei olisi, puhuttaisiin takuuvarmasta top 3-pickistä melkein minkä tahansa vuoden draftissa. Luistelu ei kuitenkaan ole niin huonoa kuin mitä luullaan. Mikke ei ole erityisen nopea (ei tosin hidaskaan!), mutta tässä täytyy ottaa huomioon myös vertailukohdat: ukkojen SM-liigaa pelatessaan nopeus tai sen puute iskee silmään, mutta ikäisiään vastaan pelatessaan luistelu ei varmasti herättäisi samanlaisia puheita kuin nyt. Uskon vakaasti, että luistelu paranee ja kun tasapaino on kunnossa, ei luistelu tule missään vaiheessa esteeksi uralle NHL:n kärkiketjuissa.

Kokoa tuskin tulee paljoa lisää, mutta mielestäni Granlund on mainettaan fyysisempi pelaaja. Edelleen tulee tappioita kaksinkamppailuissa, mutta poika taklaa itseään isompia jätkiä katolleen "harva se päivä", eikä ainakaan pelkää kaksinkamppailuja. Ei SM-liigassakaan nakuteta piste per peli-tahdilla mikäli fyysisesti on ihan heittopussi, niin muodikasta kun liigan nykytason haukkuminen onkin. 10 kg massaa lisää (ei ole missään nimessä mahdotonta, Granlund on ihan rotevarunkoinen jo nykyisellään) ja isojen hyökkääjien kanssa painiminen ei näytä enää niin ongelmalliselta lainkaan.

Vahvuudet ovat sitä luokkaa, että ihan oikeasti ensimmäistä kertaa sen -83-ikäluokan jälkeen näen suomalaisen juniorin, jossa on rutosti tähtipotentiaalia. Mikään ei ole varmaa tämän ikäisten pelaajien kanssa, mutta mikäli Granlundin kehitys jatkuu nykyistä tahtia, eikä loukkaantumisia tule, puhutaan jopa melko turvallisesta pickistä tulevaisuutta ajatellen. No, tulevaisuus näyttää mihin poika pystyy.
 

Ralph

Jäsen
Granlund taitaapi olla vielä liian hepponen pelaaja NHL:ään. Näkyi jo SM-Liigassa kuinka jotkut pelurit jyräsivät yli helposti ja kun NHL:ssä taklaukset on rajumpia.. Nykyisillä rahkeilla Granlund olisi telakalla hätäseen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Granlund taitaapi olla vielä liian hepponen pelaaja NHL:ään. Näkyi jo SM-Liigassa kuinka jotkut pelurit jyräsivät yli helposti ja kun NHL:ssä taklaukset on rajumpia.. Nykyisillä rahkeilla Granlund olisi telakalla hätäseen.

Itse näen Granlundissa Jiri Hudlerin potentiaalin. Samanlaiset pienikokoiset taitoniekat, eikä mitään raketteja luistimilla. 9. vuoro tuollaisesta paketista on kyllä ihan turhaa hätäilyä.
 
Granlund taitaapi olla vielä liian hepponen pelaaja NHL:ään.

Aivan. Sitten aikanaan kun Amerikkaan lähtee, niin on varmaan viisasta antaa aikaa totutella amerikkalaiseen lätkään ja mainitsemiisi koviin taklauksiin AHL:ssä. Vai uskotko todella, että Granlund saa heti mahdollisuuden ylhäällä?
 
Itse näen Granlundissa Jiri Hudlerin potentiaalin. Samanlaiset pienikokoiset taitoniekat, eikä mitään raketteja luistimilla. 9. vuoro tuollaisesta paketista on kyllä ihan turhaa hätäilyä.
Kuinka niin? Ei tämä vuosi ollut mikään kovin erikoinen drafti. Yhdeksännellä vuorolla jos saa ppg pelaajan änäriin, niin se on ihan hyvä varaus. Hudlerin potentiaali on nimittäin juuri sitä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Zuckerin saatana ja Larsson ovat ne varaukset mitkä herättävät mielenkiintoa enemmän

Samoilla linjoilla tuon kirjoituksesi kanssa aika pitkälti kokonaan, tosiaan tuo kovia pakkeja vastaan 1vs1-tilanteissa pelaaminen tulee olemaan varmasti helvetin hankalaa NHL-tasolla jos ei jalkoihin löydy paljon nopeutta lisää vielä. Ja siis todella paljon, koska juuri joku Burns joka on iso ja nopea, pistää Granlundin katolleen kymmenen kertaa yhdeksästä jos näin ei tapahdu.

Kiinnostavien pelaajien listaan lisäisin vielä tuon ruotsalaiskassarin, kiva paketti kasassa, hyvän kokoinen ja talenttia ilmeisen rutkasti. Bulmer herättää mielenkiintoa yhtä paljon kuin paska pöntössä, pakko nähdä äijän pelaavan ennenkuin pystyn arvioimaan kunnolla. Vaikuttaa päästä varpaisiin Colton Gilliesilta, vaikka kuinka raportit kertoisivat reilu-Coltonia ilkeämmästä luonteesta. Gilliesiäkin kuvailtiin draftin aikana powerforwardiksi mutta jos on kentällä jatkuvasti niin kiva jätkä kuin Gillies on niin ei se mikään vitun powerforward ole. Se on iso nallekarhu se.

Ps. Andy Mittens Christ-mas partee crew. Toki nykyotteilla Carragherin penis voisi tavata vaikka sirkkelin, yhtä hyödyllinen se valas silloinkin olisi.
 

scholl

Jäsen
Vai uskotko todella, että Granlund saa heti mahdollisuuden ylhäällä?

Saa, jos lähtee siinä vaiheessa, kun pärjää kv. peleissä kuten Saku Koivukin lähti. AHL on mielestäni suurempi riski kuin NHL. Siellä farmissa pelaa sekopäistä porukkaa, jotka tekevät mitä tahansa näyttöpaikan eteen. Siinä taitopelaajan telominen on agendassa varmasti paljon enemmän esillä kuin ylhäällä.
 

PJx

Jäsen
Mikke ei ole erityisen nopea (ei tosin hidaskaan!), mutta tässä täytyy ottaa huomioon myös vertailukohdat: ukkojen SM-liigaa pelatessaan nopeus tai sen puute iskee silmään, mutta ikäisiään vastaan pelatessaan luistelu ei varmasti herättäisi samanlaisia puheita kuin nyt. Uskon vakaasti, että luistelu paranee ja kun tasapaino on kunnossa, ei luistelu tule missään vaiheessa esteeksi uralle NHL:n kärkiketjuissa.
Enemmän kuin hitaus ainakin minua häiritsee kaverin luistelutekniikka. Jos se ei parane, niin kaveri tulee antamaan liikaa tasoitusta.

En millään jaksa uskoa, ettei tämä olisi ollut tiedossa varausta tehtäessä. Lisäksi uskon, että Minnesotassa eletään uskossa, että ongelmat ovat korjattavissa. Siitä syystä minulla on lapsenomainen usko, että asiaan ollaan puuttumassa määrätietoisesti nopealla aikataululla. Miksi muuten ottaa näin epävarmalta vaikuttava arpa?

Missä ja miten kaverin puutteisiin tartutaan, jää nähtäväksi. Jos näin ei tapahdu, niin silloin Saikkan skeptinen näkemys osoittautunee oikeaksi. Se olisi suomalaisittain ikävä juttu jo pelkästään ajatellen luottoa suomaiseen junnu-systeemiin.

Edit: Piirsin kiusallani sivun kokonaisdatasta käyrän, joka kuvaa tavallaan sitä, kuinka draftissa on onnistuttu todennäköisyyksiä vastaan. Vaaka-akseli on varausnumero ja pystyakselilla siihen mennessä kertyneet huippupelaajat.

Näyttäisi siltä, että noin top10 (tai ainakin 1 kierrokselle) kertyy oletettua enemmän huteja ( 2-25 liian alhaalla). Sen jälkeen pelaaja-arvoit osuvat aika hyvin todennäköisyyksien mukaan (=suora viiva). Tätä taustaa vasten voisi kuvitella, että alkupään varaukset menevät liikaa fiilis-pohjalta, mikä heikentää minun aiempaa argumentointia...
 

Liitteet

  • jakauma.png
    jakauma.png
    16,2 KB · kertaa luettu: 506
Viimeksi muokattu:

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Onkohan nyky-Wild kiinnostunut entisestä Wildin "pojasta" Paddy O'Sullivanista tämän ollessa waiversissa? ~3M näyttäisi olevan caphit. Miltä kuulostaisi?
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Onkohan nyky-Wild kiinnostunut entisestä Wildin "pojasta" Paddy O'Sullivanista tämän ollessa waiversissa? ~3M näyttäisi olevan caphit. Miltä kuulostaisi?

Kun Wildin captilannetta katsoo niin ei yhtään pahalta. Itseasiassa tykkään O'Sullivanista pelaajana aika paljon, selvästi enemmän kuin vaikka OJ:sta. Puolustaahan Paddy ei osaa edes vähää alusta, mutta Koivun ja vaikka sitten Brunon kanssa samaan ketjuun niin en usko että tuosta tulisi ongelmaa. Toki tämä nyt on kaikki vain haaveilua, mutta en laittaisi vastaan yhtään jos O'Sullivan nyt napattaisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös