Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 789
  • 3 169

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Minulle sopii mainiosti että politiikasta ei täällä puhuta, mutta sen pitää sitten koskea jokaista kirjoittajaa.

Sinuun kalikka yleensä kalahtaa.. Reagoit. Näetkös kun muut eivät heitä volttia heti jos joku mainitsee että Putin on hullu? Ihan sama vaikka Bushkin oli hullu, ei se tarkoita etteikö Putin ole. Ja nyt tämä on tässä lopetan tämän tähän ja jatkossa yksityisviestejä jos tarve vaatii.

CHL:n pitäisi kehittyäkseen ottaa sarjojen oikeasti parhaat joukkueet mukaan eikä vain kaikki halukkaat. Lisäksi pelejä ei saisi pelata keskellä kesää vaan kansallisten sarjojen tauoilla. Kauden eka pelit menevät harjoittelumielessä eikä kaikilla ole edes joukkueet valmiita siihen mennessä kun pelit alkavat. Mutta sitten kun päästään npudotuspeleihin niin kuten raksilassakin nähtiin voi meininki olla euforista. Toivottavasti tämä kehittyisi oikeaan suuntaan.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Siis kyllä minäkin nautin siitä, että Kärpät hyödyntää optimaalisesti kaikki resurssina ja tuloksena on makeaa mahan täydeltä, mutta olisihan se hienompaa jos sarja olisi tasaisempi. Muillakin seuroilla olisi resursseja varmasti mutta miten ne on hyödynnetty viimeiset 10 vuotta? ei kovin hyvin pois lukien HIFKin yksi hieno kausi.
Vaikea tässä on enää tasaisempia sarjoja vaatia, mitä nyt on Liigassa tällä ja viime kaudella nähty. Runkosarjoja pidettiin yleisesti ennätystasaisina. Finaalit ovat ratkenneet kahdesti perättäin seiskapelin jatkoajalla äärimmäisin pienin marginaalein. Onneakin on tarvittu, että Kärpät on nyt taas ollut mestari kahdesti peräkkäin, mitenkään ennalta selvää se ei todellakaan ole ollut. Tällä kaudella sitten vieläpä kumpikin välieräsarja meni seitsemänteen peliin. Ei kai liene mahdotonta sekään, että näin tasaista Liigaa ei tulla enää koskaan toiste näkemään? JYP, Tappara ja miksei Lukkokin ovat hyödyntäneen oikein mainiosti resurssejaan jo hyvän aikaa, JYP varmaan jopa yläkanttiin. HIFK ja TPS eivät ole onnistuneet siinä. Sillähän tässä kilpaillaan, seurojen suoritustasolla. Kovan työn se Kärpiltäkin vaatii koko ajan olla edes siellä kärkijoukossa, puhummattakaan siitä että olla kaikista paras.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Vaikea tässä on enää tasaisempia sarjoja vaatia, mitä nyt on Liigassa tällä ja viime kaudella nähty. Runkosarjoja pidettiin yleisesti ennätystasaisina. Finaalit ovat ratkenneet kahdesti perättäin seiskapelin jatkoajalla äärimmäisin pienin marginaalein. Onneakin on tarvittu, että Kärpät on nyt taas ollut mestari kahdesti peräkkäin, mitenkään ennalta selvää se ei todellakaan ole ollut.

No ei se selvää ollut missään vaiheessa ja ensimmäisen finaalipelin jälkeen itse uskoin että Tappara vie koko homman, mutta kuinkas kävikään Kärpät pelasi vielä JYP sarjan höyryillä ensimmäisessä pelissä, jonka jälkeen tiivisti pelaamistaan selvästi. Eka peli oli aivan eri peliä kuin kaikki muut sarjan pelit. Mutta tuo nyt on vain minun näkemys asiasta. Joka päivä saa olla ylpeä Kärppien tominnasta ja esimerkistä mitä näyttää koko kiekkoilevalle euroopalle, mutta jotenkin kaipaan sitä tasaisempaa isoa sarjaa, missä entistä pienemmillä asioilla on merkitystä. Jopa ehkä altavastaajan asemaa ja isommille kapuloita rattaisiin lyömisestä ja lopulta vaikeuksien kautta voittoon -tyylistä fiilistä.
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
En viitsi tuonne maajoukkue ketjuun laittaa tätä, mutta aika jäätävää tämä Kärppäpelureiden peli on MM-kisoissa ollut. äkkiseltään ajateltuna meijän pojat ovat tehneet pisteitä jopa enemmän kun koko muu Suomi yhteensä. (Pelkkää mutua). Vielä kun ottaa Peksin siihen mukaan niin kyllähän meidän pitää olla todella ylpeä omistamme jo nyt. On hienoa katsoa kisoja ja kannustaa samalla pohjoisen poikia!

Ja kun katsoo tätä nykyistä tilannetta niin mielestäni pullat on hyvin (jos ei paremminkin) uunissa kuin ennen. Sieltä on tulossa toinen toistaan kovempia junnuja jatkossakin, ja tausta organisaatio on kunnossa. Tästä on hyvä jatkaa!!
 
Viimeksi muokattu:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En viitsi tuonne maajoukkue ketjuun laittaa tätä, mutta aika jäätävää tämä Kärppäpelureiden peli on MM-kisoissa ollut.

Sama fiilis täälläkin! Tänne parempi kirjoittaa, ettei haukuta leuhkaksi yms., vaikka oikeassahan olet ja Kärppien nyky- ja x-pelaajat ovat olleet selkäranka suorastaan. Ei siinä tarvi kusta päässä olla. Vaikuttaa siltä, että etenkin Tapparan kannattajia, osaa heistä siis, pännii Kärppäpelaajat ja haukutaan koko ajan jostain. Ei välty ajatukselta, että kevään finaalit vieläkin vaikuttavat, vaikka toista väitettäisiin. Katsotaan ny jatkossa kuinka sujuu, mut hyvältä vaikuttaa.

Juhin kannalta olen erityisesti iloinen, siellä on sellainen ohjus, että ratkaisee vielä pelejäkin.Fakta on, että Juhin peluu muuttui täysin, kun pääsi ketjuun, jonka sentteri toimii hyvin.

Kirurgi jää usein mainisematta monilta, mutta onhan hän käsittämättömän huikea ja suoritusvarma takuutuote! Donkkari parantaa koko ajan, mihin vielä nouseekaan. Toivottavasti jokainen leijona nousisi tasolleen, niin mahikset mestaruuteen ovat täysin olemassa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oulun Kärpät ovat talven aikana tiedottaneet, että päävalmentaja Kai Suikkasen tukena jatkaa Kärpissä vanha Marjamäen valmennustiimi, eli Manner, Sihvonen, Hilli ja Jaakola ensi kauden mittaisella sopimuksella. Samoin Kaleva on parisen viikkoa sitten uutisoinut, että Ari Hilli on ensi kaudella oto. Marjamäen Leijona-maajoukkueen maalivahtivalmentaja. Organisaatio menee eteenpäin siis mahdollisimman pienillä muutoksilla.
 
Viimeksi muokattu:

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Mielenkiintoiset ajat edessä. Valmennus vaihtuu päävalmentajan osalta Suikkaseen, muutoin ilmeisesti ei mitään henkilömuutoksia organisaatioon ole tulossa.

Yksi merkittävä asia, mikä tökkii tällä hetkellä aivan liikaa, on kärkipelaajian hankkiminen Kärppiin. Oliko niitä skoutteja? Jos on, niin saadaanko tuloksia vielä ensi kaudellekaan?

Muusta en ole huolissani.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jatkoajan juttu päättyy onneksi Laten toteamukseen takaisin tulon mahdollisuudesta eli sitä odotellessa..Ensin toki pitää löytää ns. väliajan valkku mikäli Suikkanen ulkoistetaan.Mutta eipä mennä aikaa edelle...
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Kahvin lomassa herkistelin tuon jatkoajan jutun läpi. Marjamäestä kuohuu kiitollisuus, mutta fiilikset on kyllä molemminpuoliset. On ollut hienoa seurata Marjamäen nousua kohti kansainvälistä koutsikärkeä, eikä voida kiistää, etteikö suurin kunnia Kärppien nostamisesta ligaeliittiin olisi juuri Laten. Kiitos ja tule toki Ouluun myöhemminkin.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Jatkoaika-toimittaja Janne Onnelalta taas erinomainen juttu. Taas tämän jälkeen voidaan kysyä "minne menet, Oulun Kärpät?"

Marjamäen kaltaisia osaajia tuskin tullaan näkemään vähään aikaan Kärpissä, eikä muissakaan seuroissa. Menestykseen löytyy silti monia keinoja, eikä vain yhtä oikeaa tyyliä. Toki Marjamäen kaltainen omistautuminen hommaan tulee olla jokaisella Kärppiä valmentavalla henkilöllä. Kannattaa kyllä Junnonkin tarkkaan miettiä, mitä Latella on jatkossa Kärpille tarjota, sillä hän on osaajien eliitissä nähden maailman parhaat pelaajat pelityylit ja toimintatavat. Sieltä voi tulla vielä äärettömän tärkeää tietoa ja osaamista jatkossakin, joka ei ole pelkästään "ostettuja palveluita" vaan taustalla on ilmeinen halu kehittää juuri Oulun Kärppiä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi merkittävä asia, mikä tökkii tällä hetkellä aivan liikaa, on kärkipelaajian hankkiminen Kärppiin. Oliko niitä skoutteja? Jos on, niin saadaanko tuloksia vielä ensi kaudellekaan?
Kyllähän nuo kärkikaliiberin miehet katsovat NHL- ja KHL-kortin ensin, ennenkuin alkavat sopimuksia Liigaan edes miettimään. Eipä tuolla muissakaan seuroissa ole mitään Crosbyja näkynyt, vaan isoimmat hankinnat ovat pääsääntöisesti samaa tasoa kuin Kärpilläkin (Ruohomaa, Rynnäs, Heshka). Pari arpaakin on jo hankittu (Lehtonen, Leskinen), joista molemmilta kyllä periaatteessa potentiaalia löytyy.

Maalivahtiosasto --> check, puolustajat --> check (ehkä yksi keskitasoa parempi hankittava? Ehtii tammikuussakin.), hyökkääjät --> yksi keskushyökkääjä, 1-2 kärkilaituria (senu nyt, toinen laituri nyt - tammikuussa tarvittaessa kaupoille). Ei tämä oikeasti näytä aivan katastrofilta.

Muutenkin olen ihan tyytyväinen tähän Kärppien valitsemaan linjaan. Ei hankita pelaajia vain hankkimisen ilosta ja toivota, että joku arpa voittaa, vaan käytetään vähän enemmän aikaa etsintään ja saadaan mahdollisesti sellaisia pelaajia, jotka haluavat Kärppälogolle pelatakin? Toivottavasti ei nähdä kaukalossa yhtään sellaista kesken kauden muualle sopimuksen tehnyttä muniinpuhaltelijaa, niinkuin viime kaudella nähtiin. Lisäksi tuon nuorisojengin taso kannattaa katsoa kauden alussa. Sielläkin voi tapahtua kehitystä suuntaan jos toiseenkin. Esimerkkinä vaikka Taneli Ronkainen. Kyllähän mies oli tosi hyvä, kun vastuuta annettiin (vaikkakin vasta äärimmäisen pakon edessä). Jos tälle kaudelle annettaisiin vaikka paikka aloittavasta kuusikosta, niin mene ja tiedä vaikka sieltä uusi "Markus Nutivaara" tekisikin läpimurron? Sama homma esim. Saku Mäenalasen kohdalla. Tai Aku Kestilän?

Pyörälä - ???? - ????
Mäenalanen - Ruohomaa - Lehtonen
Kestilä - Kalapudas - Leskinen
Kähkönen - Humaloja - junnut

Kukkonen - Heshka
Hakanpää - Ronkainen
Niemelä - Mikkola
Mäkelä - Siikaluoma

Rynnäs - Aittokallio

Ei tuo minun silmääni nyt ihan katastrofijoukkueelta näytä? Eikä mua haittais, vaikka ykkössentteriksi nostettaisiin juurikin Mikael Ruohomaa. Loistava pelaaja, vaikka aloituksissa onkin keskitasoa. Toinen sentteri samaa tasoa, niin alkaa olla jo melko kilpailukykyinen joukkue käsissä.
 

Elmox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä viestiketju on todellakin mielenkiintoinen.Minne menet, Oulun Kärpät ?
Valmentaja vaihtuu, iso määrä pelaajia vaihtuu, uusista hankinnoista ei voi tietää miten onnistuvat ja sulautuvat jengiin.
Heistä osa ei todellakaan ole olleet erikoisen tehokkaita viime kauden seurassaan.
On suuria kysymysmerkkejä kun pelisysteemikin uuden valmentajan myötä muuttuu,
miten siihen jo monta vuotta seurassa pelanneet sulautuvat ?
Miten moni nuorempi pelaaja osaa ottaa uuden stepin, vastuunalaisemman roolin joukkueessa,
osoittaa varttunutta kehitystä ? Kas siinäpä kysymyksiä.
On niin mielenkiintoista että siksipä itse varasin kausikortin - ainakin syyskaudeksi.
Tämä on nähtävä.
 

JPL

Jäsen
Ei tuo minun silmääni nyt ihan katastrofijoukkueelta näytä? Eikä mua haittais, vaikka ykkössentteriksi nostettaisiin juurikin Mikael Ruohomaa. Loistava pelaaja, vaikka aloituksissa onkin keskitasoa. Toinen sentteri samaa tasoa, niin alkaa olla jo melko kilpailukykyinen joukkue käsissä.

En halua vähätellä mielipidettäsi, mutta Kärpät on liigan toiseksi suurin joukkue HIFK:n jälkeen suunnilleen kaikilla mittareilla. Täällä tavoitteena (ja realistisena sellaisena) on aina mestaruus. Aina se ei onnistu, mutta siihen tähdätään. Kyseinen joukkue ei oikeilla palasilla olisi välttämättä "katastrofijoukkue", mutta parhaimmillaankin vain keskitason ryhmä. Hyökkäyksen osalta hyvin lähellä Bottom-4 porukkaa ja vaihtaisin tuon hyökkäyksen enempiä miettimättä esimerkiksi KooKoon, Sportin, SaiPan tai Ässien hyökkäyskalustoon (puhumattakaan isoista seuroista), vaikka Kärpissä budjetti on 3x heidän vastaava. Oikeastaan ainoat, jotka pystyn suoralta kädeltä sanomaan yhtä heikoiksi hyökkäyksiksi on Jukureiden, KalPan sekä varauksella HPK:n hyökkäykset. Kaikilla muilla joukkueilla on tällä hetkellä parempi kalusto kuin Kärpillä.

Kun tässä aikaa on, niin arvostelen omien skeptislasien läpi tämän ryhmän:

Sentterit:

Sentteri X
: Paha arvostella, mutta Kärppien onnistumisprosentti liigan ulkopuolisten palkkaamisessa on ollut heikkoa. Riski suuri
Ruohomaa 27v: Melko hyvät tehopisteet KalPassa viime kaudella (56o 12+31=43). Tätä ennen kuitenkin vain 1 täysi kausi liigassa ja sitä ennen pari vuotta mestiksen ja liigan rajamailla. Pehmeä kulmissa ja huono aloituksissa. Näkee kentän hyvin ja osaa rytmittää peliä kohtuullisesti. Pelannut liigassa ainoastaan Pekka Virran kontrollikiekkoa. Ei käyttöä alemmissa ketjuissa. Riski suuri
Kalapudas 19v: Vielä kehittyvä nuori pelaaja, joka ei vielä viime kaudella pystynyt tasaiseen liigapelaamiseen ja taso vaihteli ainakin Kärpissä pelatessaan aika paljon. Vääntövoima ei vielä riitä sentteriksi liigatasolle. Kohtuullisen nopea ja omaa potentiaalia myös maalintekoon. Kehittyminen arvoitus - laiturin paikka soveltuisi tässä vaiheessa paremmin. Riski kohtalainen
Humaloja 24v: Lunasti odottamatta viime kaudella sopimuksen Kärppiin, mutta sopimuksen teon jälkeen kehittyminen vähintään pysähtyi. Yritystä kyllä riittää, mutta liike ja taitotaso vielä hieman köykäisiä. Pystyykö oikeasti pelaamaan liigatasolla täyttä kautta. Riski kohtalainen

Sentterisummary: Pisin kokemus ammattisarjoista Ruohomaalla, joka pelannut peräti 2 kautta liigassa. Vakaata sentteripeliä on tältä ryhmältä täysin turha kuvitella saavansa. Kalapudas ja Humaloja voivat nostaa vielä tasoaan, mutta Ruohomaan kohdalla tähän en usko. Tärkeimmät puutteet on aloituksissa. Näistä yksikään ei kuulu edes liigan TOP-20 aloittajiin ja siellä pitäisi olla vähintään 2 keskushyökkääjää. Tällä on suuri merkitys nykypäivän kiekossa. Lisäksi huolenaiheina vääntövoima sekä se, että laitureista käytännössä kukaan ei pysty tällä saralla tuuraamaan loukkaantumisia tai epäonnistumisia.

Laiturit:

laituri X: Paha arvostella, mutta Kärppien onnistumisprosentti liigan ulkopuolisten palkkaamisessa on ollut heikkoa. Riski suuri
Pyörälä: Takuuvarmaa kahden suunnan pelaamista ja siinä sivussa hyvä määrä pisteitä. Hiljainen johtaja, joka ei kuitenkaan ole pelaaja, jonka tekemisiä lähdettäisiin syysiltoina seuraamaan. Ei riskiä.
Lehtonen 29v: Ura ollut laskusuunnassa jo pitkään. Mittaa löytyy hyvin ja omaa melko hyvän laukauksen. Viime kausina ei ole kuitenkaan onnistunut tekemään edes 10 maalia kauteen ja loukkaantumiset vaivanneet. Melko suuri riski, että floppaa. Toisaalta saattaa yllättää ja pelata jopa kohtuullisen kauden ja tekee 15 häkkiä. Riski suuri.
Mäenalanen 22v: Viime kausi ensimmäinen täysi kausi liigassa. Odotuksiin nähden onnistui ok. Pystyykö lunastamaan kärkiketjujen paikkaa vielä? Potentiaalia ~15 maalin mieheksi. Riski kohtalainen
Kestilä 21v: Pelannut vasta 5 liigaottelua. Potentiaalia on, mutta tuskin pystyy vielä pelaamaan liigatasolla tasaisesti läpi kauden. Tässä roolissa Riski suuri.
Leskinen 22v: 1 vajaa (loukkaantui kesällä 2015) kausi liigaa takana. Pelasi yllättävän hyvin (5+10) Sportissa. Onnistuessaan hyvä 3/4 ketjun raataja ja saattaa kehittyä aikojen saatossa 1/2 ketjun mieheksikkin. Riski kohtalainen
Kähkönen 29v: Pelasi parhaan kautensa Kärpissä 12-13. Vahva kahden suunnan pelaaja, joka kykeni ennen myös maalintekoon. Takuuvarmaa oman pään pelaamista, mutta maalisaldo on laskenut vuosi vuodelta ja viime kaudella oli jo pylpyrä. 3/4 ketjuun kuitenkin takuuvarma suorittaja. Ei riskiä.

Laiturisummary: 2 varmaa suorittajaa ja kaksi melko pienen riskin pelaajaa. Eli puolet on kokolailla handussa. Loput omaa sitten suuren riskin epäonnistumiseen, eikä kenenkään kohdalla voi sanoa, että tulee takuulla nostamaan tasoaan niin paljon, että nousisi liigan kärkilaitureiden joukkoon. Pyörälä siellä jo omassa roolissaan on, mutta kaikki loput ovat joko liigan keskitason tienoilla tai täysiä arpoja.

Ainahan sitä voi kuvitella positiivisesti ja minut tuntevat tietävät, että en ihan helposti lähde kritisoimaan joukkuetta, joka ei ole pelannut vielä otteluakaan. Ja tokihan näidenkin pelaajien kohdalla voi tapahtua selvääkin kehitystä ensi kaudeksi, kun vastuu kasvaa ja ikääkin tulee lisää (nuorten kohdalla se on hyväkin asia jopa). Mutta kokonaisuutena tuo edellinen hyökkäysrosteri omaa yksinkertaisesti aivan hirvittävän suuren riskin. Eikä siinä ole edes potentiaalia liigan kärkipään kalustoksi. Tuohon hyökkäykseen tarvitaan (ja varmasti vielä tuleekin) vähintään 4 lisäpelaajaa, jotta saadaan edes se potentiaalipuoli kuntoon. Sen jälkeen voidaan katsoa, että realisoituuko se potentiaali vai ei.

Sen mitä minä haluaisin nähdä on ihan selkeä ulostulo Ahon tai mieluummin Junnon toimesta, että me tiedämme hyökkäyksen tilanteen ja sinne tulee vielä tuo 3-4 lisänimeä (Puljujärven tilanteesta voi kommentoida, että paikka täytetään, kun NHL-sopimus varmistuu tms.), joista vaikka kolmen kanssa on neuvottelut ja pitkällä ja odotellaan vain NHL:n ja/tai KHL:n tilanteiden selkeytymistä. Viimeinen virallinen viesti on ollut, että joukkue on hyvällä mallilla ja siihen haetaan 1 pakkia ja 2 hyökkääjää, mikä on täysin naurettava kuvitelma tuolla yllämainitulla joukkueella.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä tavoitteena (ja realistisena sellaisena) on aina mestaruus. Aina se ei onnistu, mutta siihen tähdätään.
Tämähän ei pidä paikkaansa muualla kuin kannattajien keskuudessa. Esimerkkinä vaikkapa tämä viimeisin projekti, jota veti Lauri Marjamäki. Valmentajan ja seurajohdon kolmivuotisen projektin tavoitteena oli saada Kärpät takaisin mitalipeleihin ja ottaa yksi mestaruus kolmen vuoden sisällä. Projekti onnistui paremmin kuin hyvin, kuten kaikki tiedämme. Kari Jalonen oli omalla tavallaan hyvin vastaavanlainen valmentaja kuin Marjamäki. Vaatimus- ja sitoutumistaso oli/on todella korkea. Tuloksena muutama mestaruus ja pronssi. Kärppien jälkeen Jalonen siirtyi Helsinkiin ja laittoi kolmessa vuodessa edarit ruotuun ja pokkasi projektin päätteeksi taas mestaruuden. Ennen Marjamäkeä Kärpät osti kausi toisensa jälkeen ns. "valmiita pelaajia" joukkueen täyteen ja neljä edellistä kautta ei rahallisesta panostuksesta huolimatta jättäneet paljon jälkipolville kerrottavaa.

Marjamäki sanoi itsekin, ettei homma olisi toiminut ilman Mika Pyörälää ja Lasse Kukkosta ja tästä on mielestäni kyse. Valmentajalla pitää olla "paikallisten" tuki takanaan. Sä voit tietää valmennuksesta vaikka kuinka paljon, mutta jos et saa pelaajia sitoutumaan systeemiisi, niin siinä ei auta Maamme-laulukaan. Kysy vaikka Hannu Aravirralta. Kärppäsydäntä et voi rahalla ostaa. Sen takia joukkueen rakentamisessa pitäisi näkyä kärppäläisyys eli Suomeksi sanottuna usko omiin poikiin. Marjamäki tämän tiedosti ja vaikka välillä miltei puolipakolla joutuikin antamaan vastuuta kärppäläisille, niin antoi kuitenkin. Uskon, että Kai Suikkanen jatkaa edeltäjänsä linjoilla ja oikeastaan toivon, että uskaltaisi rohkeammin luottaa "omiinsa". Kärppien juniorituotanto on tälläkin hetkellä ihan huipputasolla verrattuna mihin tahansa toiseen Liigaseuraan. Viime kaudellakin nähtiin, että ketkä oikeasti pelasivat Kärppä-sydämellä. Aho, Pyörälä, Kukkonen, Keränen jne. Kertzille oikein super-respect, kun pelasi kauden täysillä loppuun asti, vaikka sopimus oli ollut jo jonkin aikaa takataskussa. Kaikki pelaajat eivät tehneet samoin.

Listasit tuossa aiemmin erityyppisiä riskejä pelaajien kohdalla. Jo omista listauksistasi näkee, että näet ostopelaajissa isommat riskit, kuin jo taitonsa näyttäneissä Kärppä-taustaisissa pelaajissa. Eikä se aiempi Kärppä-tausta ole missään tapauksessa mikään tae onnistumiselle. Onhan näitä Kaspareita ja muita aikojen saatossa nähty.

Kyllä me loppujen lopuksi haluamme menestystä ihan yhtä paljon. Näkemysero tulee siinä, että sinä haluat joukkueen olevan valmis Kesäkuun alussa, kun taas minulla riittää kärsivällisyys antaa alkukaudesta vastuuta omille pelaajille ja hankkia tarvittaessa sitä kärkiosaamista hieman myöhemminkin. Ja kuten Kärpät on tiedottanut, niin pelaajia etsitään. Tiedotukset tulevat sitten kun on tiedotettavaa.

Kaikilla muilla joukkueilla on tällä hetkellä parempi kalusto kuin Kärpillä.
Entä sitten? Kauden alkuun on yli kolme kuukautta ja Kärpät on ilmoittanut hakevansa vahvistuksia. Hyvä senu ja laituri, niin ollaan ohitettu reilusti yli puolet joukkueista. Ja en minä nyt mitään KalPan, Sportin tai edes SaiPan hyökkäyskalustoa olisi päittäin vaihtamassa. Ei ne niin hyviä ole, kuin annat ymmärtää. Ja kun katsoo Liigan sivuilta noita toisten joukkueiden saapuneita pelaajia, niin ei siellä nyt mitään aivan hurjia kaappauksia ole tehty missään pl. Heikkinen, Hytönen ja Louhivaara. Kun katsot esim. HIFK:n tämänhetkistä rosteria, niin huomaat, että sielläkin haetaan vielä kovan luokan vahvistuksia niin maalinsuulle, puolustukseen kuin hyökkäykseenkin. Runko on hyvä, mutta ei missään nimessä valmis.

Kaksi seikkaa tähän loppuun vielä, jotka nyt vain vaikuttavat joukkueen kasaamiseen:

1. KHL palkkaa tällä hetkellä ulkomaalaisvahvistuksensa myöhemmin kuin ennen. Vaikuttaa myös Liigan tilanteeseen. Liigaseurat joutuvat nyt vain kärsivällisesti odottamaan tilanteen selkiytymistä.

2. Kärpät katsoo Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven tilanteen loppuun asti. Puljun kohdalla ollaan viisaampia Draftin jälkeen. Aho taas matkustaa Canesin Training Campille antamaan näyttöjä siellä.

Tämä viestiketju on todellakin mielenkiintoinen.Minne menet, Oulun Kärpät ?
Valmentaja vaihtuu, iso määrä pelaajia vaihtuu, uusista hankinnoista ei voi tietää miten onnistuvat ja sulautuvat jengiin.
Heistä osa ei todellakaan ole olleet erikoisen tehokkaita viime kauden seurassaan.
On suuria kysymysmerkkejä kun pelisysteemikin uuden valmentajan myötä muuttuu,
miten siihen jo monta vuotta seurassa pelanneet sulautuvat ?
Miten moni nuorempi pelaaja osaa ottaa uuden stepin, vastuunalaisemman roolin joukkueessa,
osoittaa varttunutta kehitystä ? Kas siinäpä kysymyksiä.
On niin mielenkiintoista että siksipä itse varasin kausikortin - ainakin syyskaudeksi.
Tämä on nähtävä.
Loistavia kysymyksiä. Olen samaa mieltä, että tämä on nähtävä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ruohomaahan heräsi oikeaksi urheilijaksi vasta pari kautta takaperin. Siihen asti veteli lähinnä lahjoillaan siellä mestiksen-liigan välimaastossa. Tätä taustaa vasten näkisin, että kaverissa on hyvinkin potentiaalia ottaa ainakin yksi steppi ylöspäin, sinne Liigan terävimpään kärkeen. Kärpistä löytyy ihan tuore vastaava esimerkki Donskoi, jonka potentiaali tosin riitti jopa NHL:ään asti kun tajusi ottaa homman tosissaan. Eihän Ruohomaasta NHL-tähteä tule, mutta vielä tusosa on varaa kehittyä.

Toinen, mikä pistää tuossa JPL:n arviossa silmään, on Leskinen. Itse olen jopa varma siitä, että Leskinen kehittyy 1-2 ketjujen mieheksi. Tämä kaveri oli A-junnujen ehdoton stara muutama kausi sitten, kun Leskinen, Mäenalanen ja Sebok pyörittelivät vastustajia ketjuna Kärppien A:ssa. Leskisen hyppy miesten tasolle viivästyi parilla kaudella pitkälti loukkaantumisten takia. Kulunut kevät taisi olla pitkästä aikaa ensimmäinen pätkä aikuisten tasolla kun Leskinen sai pelata terveenä ja jälki olikin sitten ihan erilaista. Tietysti huolta herättää se, että pysyykö kaveri jatkossakaan terveenä. Silti, jos pitäisi veikata Leskisestä ja Mäenalasesta, kumpi ottaa ennemmin kärkiketjujen paikan Kärpissä, laittaisin rahani kiinni Leskisen puolesta hetkeäkään epäilemättä.
 

JPL

Jäsen
Tämähän ei pidä paikkaansa muualla kuin kannattajien keskuudessa. Esimerkkinä vaikkapa tämä viimeisin projekti, jota veti Lauri Marjamäki. Valmentajan ja seurajohdon kolmivuotisen projektin tavoitteena oli saada Kärpät takaisin mitalipeleihin ja ottaa yksi mestaruus kolmen vuoden sisällä. Projekti onnistui paremmin kuin hyvin, kuten kaikki tiedämme. Kari Jalonen oli omalla tavallaan hyvin vastaavanlainen valmentaja kuin Marjamäki. Vaatimus- ja sitoutumistaso oli/on todella korkea. Tuloksena muutama mestaruus ja pronssi. Kärppien jälkeen Jalonen siirtyi Helsinkiin ja laittoi kolmessa vuodessa edarit ruotuun ja pokkasi projektin päätteeksi taas mestaruuden. Ennen Marjamäkeä Kärpät osti kausi toisensa jälkeen ns. "valmiita pelaajia" joukkueen täyteen ja neljä edellistä kautta ei rahallisesta panostuksesta huolimatta jättäneet paljon jälkipolville kerrottavaa.

Ehdottomasti olen samaa mieltä, että Kärppätaustaisilla tai täällä jo hetken aikaa vaikuttaneilla on yleensä paremmin "Kärppäsydäntä" kuin tänne kannetuilla. Ja yleisestikkin kun joudutaan muualta tuomaan paljon pelaajia, väkisin osa menee ohi sektorin. Tässä on nyt vain tuossa hyökkäyksessä niin järjettömän suuri mullistus menossa, että riski kasvaa huomattavasti, mitä lähemmäs kauden alkua mennään näiden pelaajien kanssa. On totta, että KHL:n tilanne vaikuttaa tällä hetkellä ja varmasti kärsivällisyyttäkin tarvitaan. Eniten olen ihmetellyt, että esimerkiksi Pirnestä ja Humlia ei edes haluttu pitää. Siitä oltaisiin saatu mukavasti jatkuvuutta edellisistä kausista. Myös Sailion olisi kelpuuttanut ihan milloin vain. Pelillisesti varmasti on mahdollista löytää parempiakin pelaajia, mutta kun tähän otetaan mukaan tuo sydän pelata täällä, en vain ymmärrä ratkaisuja. Minä näen vain tuossa sinun esittämässä kokoonpanossa sellaisen rosterin, millä ei ole realistisia mahdollisuuksia tavoitella menestystä. Lähempänä tuolla ollaan sitä katastrofia kuin mitalipelejä. Olen noita omia perusteluistani kertonut. Mielelläni kuulen, että mitä sellaisia ominaisuuksia tuolla ryhmällä olisi, mikä mahdollistaisi menestymisen? Parit mestaruudet on toki viimeisen 10 vuoden aikana voitettu selvästi altavastaajan asemasta (TPS ja Ässät), mutta esimerkiksi Ässien mestaruuden takana oli saman rungon säilyminen pitkään ja sitten vain saivat ihmeellisesti käännettyä syksyn katastrofipätkän hirveään flow-tilaan ja sillä saivat hienon mestaruuden aikaiseksi. Jos täällä olisi vastaava syyskausi, niin täällä olisi melkoinen helvetti käynnissä. TPS:n mestaruuden takana ei ihan samanlainen runko ollut, vaan ehkä ennemmin Kaitsu sai silloisen pelitapansa vain toimimaan sillä kaudella niin hyvin, että kausi päättyi mestaruuteen. Yhteistä näille molemmille mestaruuksille oli, että saivat lumipallon pyörimään oikeaan suuntaan. Yleensä se lumipallo lähtee takaisin alamäkeen ja työntäjä jää alle. Näin tapahtuu varmaan 90% kerroista, kun altavastaaja näyttää pääsevän voittoputkeen tms. Esimerkkinä nyt vaikkapa Ilves viimeiset toistakymmentä vuotta.

En minä vaadi että joukkue on valmis kesäkuun alussa. Ei ole tarpeen. Mutta haluan että tunnustetaan tosiasia, että hyökkääjiä tarvitaan oikeasti enemmän kuin 2. Tuo 2 pelaajaa voidaan sainata kyllä kesän aikana, riskin pysyessä kohtuullisena. Runko olisi tällöin kuitenkin jo olemassa ja sitä voidaan täydentää tarpeen mukaan. Mutta 1,5 ketjua kärkihyökkääjiä ei enää onnistukkaan ihan tuosta vain.

Minulle sopii sekin, että kerrotaan, että nyt kasvatetaan taas pari vuotta junnuja ja toivotaan, että mestaruus tulisi kolmen - viiden vuoden sisällä. Kolme vuotta sitten Kärpät oli kriisijoukkue ja valmentajia oli potkittu pihalle monta ja siinä sivussa tehtiin tappiota myös toimiston puolella. Fanit olivat kettuuntuneita (monet näistä ovat enää satunnaiskatsojia) ja tuntui, että pelaajillakin oli mennyt usko tekemiseen. Pari kaveria siinä sivussa poltettiin loppuunkin. Sitten otetaan valmentaja, jolla ei vielä kunnollisia näyttöjä ollut ja joka oli saanut potkut edellisestä seurastaan. Voisihan se olla aika koomista tuossa tilanteessa tulla julistamaan, että otetaan kolmeen vuoteen nyt parit mestaruudet. Marjamäki palautti Kärpät liigan kärkijoukkueeksi vaatimustason nostolla jokaisen henkilön osalta ja nytkö haluamme siitä luopua ja todeta, että me vain aloitettiin tässä uusi kasvatusprojekti? Vaatimustasolla tarkoitetaan sitä, että tehdään asiat niin hyvin, että epävarmuustekijät on hallittavissa. Sentterit on nyt hemmetin helppo esimerkki. Neljä sentteriä, eikä ketään paikkaamaan loukkaantumisia. Eihän tuommoinen voi toimia. Edes yhdellä laituri-sentteri lisäpelaajalla ei selvitä kautta läpi. Viime kauden lopussa täysiverisiä senttereitä taisi olla 7 ja siihen päälle vielä pelaajia, jotka pystyivät pelaamaan molempia paikkoja. Osa istui poppareilla ja osa sitten lainattiin muualle tai pelasivat laidassa. Senttereistä lähti Niemi, Pirnes, Keränen, Hirshovits, Manninen ja Aaltonen ja jatkoja ei tullut Humlille, joka myös sentterin tonttia pystyi pelaamaan ihan ok tasolla. Tilalle on tullut Ruohomaa sekä laidasta sentteriksi ehdotelmassasi laitetut Humaloja sekä Kalapudas. Nämä toki pelanneet pääosan urastaan sentterinä, mutta liigassa eivät tähän rooliin ole vielä kyenneet. Se kun vaatii pelaajalta aika paljon enemmän kurinalaisuutta kuin laidassa pelaaminen. Toki noista lähteneistä Mane ja Kim tulivat vasta kauden aikana, mutta yhtä kaikki. 6 sentteriä on melkein minimi, joista joku pelaa laidassa ja joku sitten Mestiksen ja Liigan välimaastossa. Jokaisella pelipaikalla voi laskea kuitenkin yhden pelaajan olevan loukkaantuneena koko ajan.

Tuo kohta 2... Kärpät tietää 100% varmuudella, että Aho menee Carolinaan. Hänen ei tarvinnut mennä edes näyttöjä antamaan muiden lupausten kanssa, vaan kutsu kävi suoraan joukkueen "karsintavaiheeseen" loppukesäksi, mistä pelaajia tiputellaan lähinnä AHL:n suuntaan. Jotkus saattavat vielä sieltä siirtyä junnusarjaankin, mutta Eurooppaan palaaminen edellyttäisi käytännössä pelaajan täydellistä soveltumattomuutta NHL:n tapoihin tai pieneen kaukaloon tms. Ei ole vaikea kuvitella, että Aho ei ole lähelläkään sellaista pelaajaa. Puljujärven tilanne ei ole ihan noin selvä ja siellä joku langanlaiha mahdollisuus täällä pelaamiseen vielä on. Toki senkin todennäköisyys on varmaan jossain 5% luokassa. Aiemmin tämmöiset tilanteet on ajateltu lähinnä loistavana bonuksen valmiin joukkueen päälle, kun nyt taas näyttää että sen varaan lasketaan jotain ja jos tämä ei onnistu, niin "otetaan" maajoukkuetason mies korvaavaksi.

Tulipahan illan puhteeksi taas avauduttua - onneksi on kesä ja hyttyset. Välillä pitää kuitenkin käydä täräyttämässä omat ihmettelyt tänne. Toivotaan, että Haballa on linjat kuumina ja tilanne tiedostetaan oikeasti. Tietenkin hienoin mahdollinen tilanne olisi, että nuo omat junnut kasvaisivat Ahon ja Puljun tapaan huikeiksi pelimiehiksi kesän aikana ja sitten Mäenalainen - Leskinen parivaljakko saisi myös pari napsua lisää tekemiseen. On siellä potentiaalia monessa pelaajassa, mutta kaikkien kehittyminen vuodessa... ei vain voi onnistua...
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehdottomasti olen samaa mieltä, että Kärppätaustaisilla tai täällä jo hetken aikaa vaikuttaneilla on yleensä paremmin "Kärppäsydäntä" kuin tänne kannetuilla. Ja yleisestikkin kun joudutaan muualta tuomaan paljon pelaajia, väkisin osa menee ohi sektorin. Tässä on nyt vain tuossa hyökkäyksessä niin järjettömän suuri mullistus menossa, että riski kasvaa huomattavasti, mitä lähemmäs kauden alkua mennään näiden pelaajien kanssa.
Mielestäni tässä on paradoksi. Porukka huutelee täällä, että pitäisi olla Kärppätaustaista ja joukkueeseen omistautunutta pelaajaa, että menestyttäisiin tulevalla kaudella. Samaan aikaan huudellaan kuitenkin, että joukkue pitäisi ampua täyteen palkkasotureita jo ennen Kesäkuun alkua.

Meillä on tulossa rosteriin uusia vastuunkantajia, kuten vaikka Leskinen. Kaveri on näyttänyt junioripuolella ja Sportissa osaavansa pelata ihan hyvää lätkää. Kyllä minullekkin kelpaisi rosteriin tässä vaiheessa pari täsmävahvistusta, mutta toisaalta Leskinen on sitten ensimmäisiä pelaajia tulilinjalla tippumassa katsomon puolelle.
Eniten olen ihmetellyt, että esimerkiksi Pirnestä ja Humlia ei edes haluttu pitää. Siitä oltaisiin saatu mukavasti jatkuvuutta edellisistä kausista.
Pirnes ei ole näillä näkymillä lähtemässä mihinkään, vaikuttaa vähän siltä, että on pistämässä hokkarit naulaan parin vaisumman kauden jälkeen. Mikäli ura jatkuu, niin siitä varmaan ilmoitetaan taas kerran Kärppien tiedotustilaisuudessa joskus Joulukuun aikoihin.

Humlille olisi voitu vielä antaa mahdollisuus, mutta mitä olen Junnon ja Humlin puheista ymmärtänyt, sopimusneuvotteluissa ei ole missään vaiheessa löytynyt yhteistä säveltä. Huml vaatii ilmeisesti paljon enemmän, mitä Junnolla on halua investoida viimekauden peliesitysten jälkeen. Humlihan sanoi jatkavansa vielä neuvotteluja, mutta mahdollisuus jatkoon on "lähes olematon" suhteutettuna siihen miten eri osapuolet näkevät tilanteen.

Mielellään olisin pitänyt kummatkin rosterissa, mutta valitettavasti myös pelaajilla on aika paljon valtaa sen suhteen missä he kautensa pelaavat, tai ovat pelaamatta.
Myös Sailion olisi kelpuuttanut ihan milloin vain.
Sailio on lähinnä köyhän miehen Kähkönen, häviää aikalailla joka mittapuulla Toni Kähköselle ja pelaa samankaltaista fyysistä kiekkoa. Mikäli Kähkösen uusi sopimus ei vastannut odotuksia, niin loogisesti Sailion jatkon pitäisi olla vielä sitäkin suurempi pettymys.
Minä näen vain tuossa sinun esittämässä kokoonpanossa sellaisen rosterin, millä ei ole realistisia mahdollisuuksia tavoitella menestystä. Lähempänä tuolla ollaan sitä katastrofia kuin mitalipelejä. Olen noita omia perusteluistani kertonut. Mielelläni kuulen, että mitä sellaisia ominaisuuksia tuolla ryhmällä olisi, mikä mahdollistaisi menestymisen?
Pelkän rosterin perusteella ollaan yhtä lähellä katastrofia, kuin kaudella 2003-2004. Ollaan menetetty aivan sama määrä maalintekopotentiaalia tulevalle kaudelle. Viime kerralla, kun joukkueen rakennetta tuuletettiin näin paljon, seurauksena oli hopeamitali. Historia on osoittanut, että siihen varmaan katastrofiin, eli Kärppien tapauksessa TOP4 -joukkueista tippumiseen, vaaditaan useamman vuoden jalostustyö "häviämisen kulttuuriin". Tuleva kausi on päinvastoin todella mielenkiintoinen, koska siinä Kärpät ei ole enää selvä ennakkosuosikki. Kärppien mestaruus on tavoite, mutta mitään varsinaista pakkoa sen saavuttamiseen ei ole. Nyt haetaan asetelmia myös tuleville kausille. Tälläkin kaudella on taas nousemassa uusia nuoria vastuunkantajia rosteriin.

Niin, niitä ominaisuuksia, jotka mahdollistavat menestyksen... Kukkonen, Pyörälä ja Suomen liigaseuroista omavaraisin joukkue. Toimiva yhteistyö junioripuolen ja Hokin kanssa. Innokas, kokenut ja sopivan "hullu" valmennusjohto. Liigan parhaat taloudelliset resurssit. Joukkueen puolustuspään pelaajisto vahvistunut viime kaudesta, hyökkäyksestä lähtenyt viime kauden epäonnistujia.

Haluan vielä alleviivata tuota edellistä kautta. Oulun Kärpät oli viime kaudella rosterinsa perusteella liigan selvin ennakkosuosikki mestaruuteen. Kuitenkin juuri se sama rosteri floppasi CHL-finaalissa ja runkosarjan lopussa, tippuminen puolivälierissä oli lähellä, sitten taas flopattiin välierissä ja pronssia saavutettiin vasta viimeisen erän ryhdistäytymisen jälkeen. Onko niin, että ne oikeat nimilaput rosterissa, ovat tärkeämpiä kuin pelaaminen joukkueena? Edellisestä kolmesta kaudesta on tullut kaksi kultaa ja kaksi runkosarjan voittoa ja ainoa kausi jolloin ei tullut, joukkueessa oli kaikkein vahvin nimilista. Helsingin Jokerit on harrastanut liigassa 2000-luvun alussa tuota vahvoihin nimilistoihin perustuvaa lätkää, kumma kyllä menestystä ei tullut. Onko Kärpillä siis liigan vakavaraisimpana seurana velvoite korvata Jokerien jättämä aukko ja alkaa kilpailemaan nimilistoilla kannattajien tyydyttämiseksi?

Kyllä tuohon rosteriin vielä pari-kolme huipputekijää mahtuisi, mutta en minä näe tilannetta yhtään niin "katastrofaaliseksi" kuin useat nimimerkit täällä. Seurajohto on jo luvannut etsiä niitä paria täsmää. Kauteen lähteminen nykyrosterilla on hieman arveluttavaa, mutta mikäli näin tehdään, niitä korjauksia voidaan tehdä täsmähankinnoilla aina sinne Tammikuuhun asti.
Minulle sopii sekin, että kerrotaan, että nyt kasvatetaan taas pari vuotta junnuja ja toivotaan, että mestaruus tulisi kolmen - viiden vuoden sisällä...
Ai nyt ennen kausikorttien aikarajaa Kärppien tiedotustilaisuus, jossa Junno lausuu "Nyt pidetään pari välivuotta ja toivotaan, että noista meidän junnuista tulisi edes jotain, kun Aho ja Puljukin on selvästi menetetty... ehkä sitten mestaruus kolmen-viiden vuoden päästä.." ?

Miten vaikuttaisi kausikorttien myyntiin? Minä kai odotan urheilussa sitä, että yritetään viimeiseen saakka. Pelaajat tai edes valmennusjohto eivät valitettavasti elä missään arvotyhjiössä. Seurajohto tai valmentaja joka sanoo pelaajille erätauolla "me ollaan hävitty tämä peli" kuulostaa enemmän jonkin parodian aineksilta, kuin ammattiurheilun valmennukselta. Kauden leimaaminen välikaudeksi jo tässä vaiheessa, tarkoittaisi myös sitä, että tekeminen siellä jäällä menisi hyvin nopeasti "välikausi"-moodiin missä kukaan ei yritä oikein mitään.

Eihän edes Marjamäen projektissa ollut tavoite välitön mestaruus, vaikkei sitäkään sanottu ääneen kauden alkaessa.

Mitä taas tulee noihin tulevaisuuden rakentamisiin, niin pitää olla aika sokea, jos ei näe että myös kauden 2017-2018 rosteri on hyvää vauhtia valmistumassa. Rosteri on laiha, mutta kaikilla avainpelaajilla tuntuu olevan tässä vaiheessa sopimus myös siitä seuraavasta kaudesta. Ehkä siellä on takana jokin semmoinen ajatus, että Suikkanen saa työrauhan projektiin jonka äärimmäinen tarkoitus olisi mestaruus "seuraavalla" kaudella ja tämä tuleva on ikäänkuin vasta "lämmittelyä" sitä varten.
Kärpät tietää 100% varmuudella, että Aho menee Carolinaan. Hänen ei tarvinnut mennä edes näyttöjä antamaan muiden lupausten kanssa, vaan kutsu kävi suoraan joukkueen "karsintavaiheeseen" loppukesäksi, mistä pelaajia tiputellaan lähinnä AHL:n suuntaan. Jotkus saattavat vielä sieltä siirtyä junnusarjaankin, mutta Eurooppaan palaaminen edellyttäisi käytännössä pelaajan täydellistä soveltumattomuutta NHL:n tapoihin tai pieneen kaukaloon tms. Ei ole vaikea kuvitella, että Aho ei ole lähelläkään sellaista pelaajaa.
Kärpät tietää myös 100% varmuudella, että Aholla ei ole voimassaolevaa NHL-sopimusta. Training campilta tippuminen siirtäisi hänet Kärppien sopimuspelaajana takaisin Kärppiin pelaamaan. Siis mikäli Aho ei halua siinä vaiheessa käyttää ulkomaanoptiotaan ja siirtyä hakemaan NHL-paikkaa tekemällä kahdensuuntaisen sopimuksen AHL-joukkueeseen. Kyseinen menettely olisi vain aika erikoinen, koska pelaajilla jotka ovat valmiita pelaamaan AHL:ssä on yleensä jo tässä vaiheessa jonkillainen sopimus tulevasta kts. vaikka Nutivaara.
Puljujärven tilanne ei ole ihan noin selvä ja siellä joku langanlaiha mahdollisuus täällä pelaamiseen vielä on. Toki senkin todennäköisyys on varmaan jossain 5% luokassa...
Eiköhän se ole suurempikin kuin tuo 5%, pikemmin melkein fifty-fifty, ja tuo loppukauden loukkaantuminen ikäänkuin parantaa Puljun jäämisen mahdollisuutta Kärppiin jäämiseen. Aika paljon riippuu siitä, mikä seura tekee Puljusta varauksen. Luultavasti tie on viemässä ennemmin tai myöhemmin sinne änärin puolelle, mutta sitä ennen ei auta muuta kuin katsoa ja ihmetellä..
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pirnes ei ole näillä näkymillä lähtemässä mihinkään, vaikuttaa vähän siltä, että on pistämässä hokkarit naulaan parin vaisumman kauden jälkeen.
Boldaus oma.

Pakko oli tarttua tähän, Essihän oli kaudella 2014-15 ihan helvetin hyvä. 46 peliä ja tehot 15+13, ja oli Kärppien toiseksi paras maalintekijä yhdessä Pyörälän kanssa, vaikka pelasi 11 peliä vähemmän. Pleijareissa sitten räjähti pankki vielä astetta kovemmin, 19 peliä ja 7+9. Tämä kausi ehkä hieman vaisumpi, olkoonkin että runkosarjassa peli- ja pistemäärät suht samat mutta pleijareissa hiljaisempaa, 11 peliä ja 2+4. Ei nyt ihan paska sekään ja Tapparaa vastaan välierissä oli hyvä, mutta hieman vaisumpi kuin vuotta aiemmin. Sanotaanko että jos Essi on terveenä ja pelihaluja olisi, niin ei Pirneksen yhden kauden jatko yhtään huono juttu olisi. Siinä on kuitenkin kokenut pelimies josta tiedetään aika tarkkaan mitä saadaan, ja varsinkin pudotuspelejä ajatellen uudistuneessa Kärppäjoukkueessa Pirnes voisi olla todella arvokas palanen.

Mutta muuten tosiaan hyvä kirjoitus, oli vaan pakko tarttua tohon koska oon Essi-fani ;)
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tuo minun silmääni nyt ihan katastrofijoukkueelta näytä? Eikä mua haittais, vaikka ykkössentteriksi nostettaisiin juurikin Mikael Ruohomaa. Loistava pelaaja, vaikka aloituksissa onkin keskitasoa. Toinen sentteri samaa tasoa, niin alkaa olla jo melko kilpailukykyinen joukkue käsissä.

Ei todellakaan näytä katastrofilta, mutta harmilisen tasapaksulta ja jopa tylsältä kuitenkin. Mietitääs jos Kähkösen ja Lehtosen tilalle kokoonpanossa oltaisiinkin sijoitettu Ivan Huml ja Janne Kuokkanen. Onko Kähkösellä ja Lehtosella kenties enemmän taitoa? Nopeutta? Enemmän Kärppäsydäntä?

Itse haluaisin nähdä neuvotteluja myös Pirneksen ja Sailion suuntaan jos miehillä ei vielä muutoin ole suunnitelmat ensi kautta ajatellen selvillä ja pystyvät pelaamaan tarvittavalla tasolla.

Materiaalin taso tulee tippumaan ja tämän takia nämä pienempään rooliin jääneet voisivatkin ensi kaudella päästä loistamaan. Sen sijaan, että Kärpät olisi pyrkinyt pitämään edes jonkinlaisen rungon, se siivoaa koko pöydän ja aloittaa alusta. En usko sen helpottavan Suikkasen työtä millään tavoin. Nyt ei tarvitse hankkia tippaakaan enää enempää "leveyttä" vaan odotetaan tosiaan rauhassa NHL- ja KHL-kortit ja sitten vasta verkot vesille ylempien hyökkäysketjujen osalta.

Kuten todettua, veskariosasto ja pakisto on kunnossa jo.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mietitääs jos Kähkösen ja Lehtosen tilalle kokoonpanossa oltaisiinkin sijoitettu Ivan Huml ja Janne Kuokkanen. Onko Kähkösellä ja Lehtosella kenties enemmän taitoa? Nopeutta? Enemmän Kärppäsydäntä?

Olen tästä samaa mieltä. En tiedä miten pelillisen annin kanssa käy, mutta Humlin ja Kuokkasen kautta saataisiin jatkuvuutta (lähinnä Huml), Kärppäsydäntä sekä mielenkiintoa oman huippulahjakkuuden seuraamisen myötä. Kähköstä ei voine sijoittaa lähtökohtaisesti nelosta ylemmäksi, mutta Huml olisi hyvä paikkaaja ylemmissäkin kentissä. Tästäkin huolimatta elättelen toivetta, että Suikkanen saisi puskettua ainakin Lehtosen uran uuteen nousuun. Mutta se Kuokkanen, ei hommaa voi hoitaa niin ettei tällaiset kaverit pysy joukkueessa.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mietitääs jos Kähkösen ja Lehtosen tilalle kokoonpanossa oltaisiinkin sijoitettu Ivan Huml ja Janne Kuokkanen.
Vaihtaisin päittäin heti, jos moinen tilaisuus eteen tulisi.

Tottakai tuohon kokoonpanoon tarvitaan pari täsmävahvistusta, että taisteltaisiin kohtuudella kotiedusta. Tilanne on vain nyt tämä: (kuten olen itse ja kuten moni muukin palstaveli/sisko sanonut) KHL-sopimusten teko tapahtuu paljon myöhemmin kuin aikaisempina vuosina. Ei Kärpät ole yksin tämän ongelman kanssa. Siellä odottaa Teemu Ramstedtin tasoiset pelimiehet KHL-joukkueiden päätöksiä kieli pitkällä. Miksi Kärpät olisi jotenkin poikkeus, joka saisi naarattua kovan tason pelimiehiä tänne helvetin pimeään ja kylmään kaupunkiin, ennenkuin KHL-seurat ovat päättäneet omista ulkomaalaisvahvistuksistaan? Aika naurettavaa edes pimeimmässä mielikuvituksessa ajatella, että Liiga-seura menisi jotenkin KHL-rahojen edelle? Siinä missä Kärpät pystyy ehdottoman kovalle huippuvahvistukselle latomaan max. 450 K€uroa tilille, niin KHL-Gazpromit laittaa 100-200K€uroa paremmaksi. Kumpi jää kakkoseksi?

Tiedän, että Kärppä-johto on ollut yhteyksissä ulkomaille ja että töitä on vahvistusten saamiseksi tehty todella paljon. En ihmettelisi yhtään, jos tällä viikolla seura julkaisisi uusia pelaajasopimuksia. En ihmettelisi sitäkään, jos vahvistukset eivät olisi tasoa "RyanLasch" vaan jouduttaisiin tyytymään "TomasNetikiin".

Sen verran kauan olen tätä tahkonpyörittämistä seurannut, että jaksan olla kärsivällinen, vaikkei kesäkuun alussa joukkue ole Suomen Maajoukkueen tasoa. Pari hyökkääjävahvistusta tähän hätään, niin ollaan ihan hyvässä tahdissa muiden joukkueiden kanssa. Siirtoikkunan loppumisen lähestyessä pari täsmää lisää ja ollaan edellä tai ainakin ihan kärjen tuntumassa. Tärkeintä on kuitenkin se, että Suikkasen pelitapa ja Kärppä-joukkue on iskussa keväällä. Se on yks vitun hailea, että pärjätäänkö me syyskuun sadekeleissä jollekin höpöhöpöjoukkueelle, joka on niitten tusinaukkojensa kanssa harjoitellut täysillä koko kesän ja panostaa alkukauteen täysillä, kun tietää ettei rosterin leveys enää keväällä riitä. Keväällä joukkueet vasta todella punnitaan. Jos seurasitte Liigaa viime kaudella, niin ei se Tapparakaan runkosarjassa dominoinut, mutta mitä pidemmälle kevättä edettiin, niin vahvistuksia hankittiin ja pelitapaan uskottiin ja kappas kehveliä, mestaruushan sieltä napsahti.

On totta, että Kai Suikkanen herättää hieman kysymysmerkkejä myös minun ajatuksissani, mutta en ryhdy etukäteen haukkumaan paskaksi. On niin paljon muitakin kysymysmerkkejä ilmassa. Ei se riitä, vaikka siellä olis "Lascheja" koko joukkue täynnä. Ne pitää saada vielä pelaamaan joukkueena. Yhteen hiileen puhaltamista ja muuta scheissea. Tämä on joka vuosi omalla tavallaan eräänlaista arpapeliä.

Hyvää kesää kaikille.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edellisissäkin kirjoituksissä tätä on jo sivuttu, mutta Aravirran aika todellakin oli "taitoa ilman työntekoa". Marjamäen vuosina Kärpissä oli molempia ja se näkyi myös urheilullisena menestyksenä. Suikkasen ajasta on nyt sitten tulossa teemaltaan "Työmoraalia muttei taitoa". Mutta se ei tee Kärpistä todellakaan vähemmän mielenkiintoista.

Kaikkia uusia sopimuksia yhdistää se, että signatuilla pelaajilla on asenne vimpan päälle varmasti kunnossa. Urheilullinen, työteliäs joukkue tulossa. Loppuosaan pitää sitten Kaitsun käyttää taas midaan kosketustaan. Nyt kyse on entistä enemmän joukkueena pelaamisesta koska yksilöiden varassa ei enää ensi kaudella voida olla.

Pelkkä asenne ilman järkeä tai taitoa tekee hommasta vaan semmoista kohkaamista, kuten tiedämme.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Suikkasen ajasta on nyt sitten tulossa teemaltaan "Työmoraalia muttei taitoa". Mutta se ei tee Kärpistä todellakaan vähemmän mielenkiintoista.

Pitää olla eri mieltä. Kärppien peli-identiteetti on vuosikymmenet rakentunut nopeuden ja taidon päälle. Kyllä noita duunariporukoita on liigassa jo pilvin pimein, enkä muista koskaan ihastelleeni mitään vierasjoukkueista heidän mahtavan tsemppinsä vuoksi. Sen sijaan pelitaitavat joukkueet kiinnostavat vierainakin, ja kotijoukkueelle se on jo ehdoton vaatimus.

Ensi kaudella sitten pörrätään kovasti ja tiiviisti joukkueena, mutta hävitään pelejä kun ratkaisijoita ei ole.
 

JPL

Jäsen
Kaikkia uusia sopimuksia yhdistää se, että signatuilla pelaajilla on asenne vimpan päälle varmasti kunnossa. Urheilullinen, työteliäs joukkue tulossa.
Hyvä kirjoitus, mutta tämä ei ihan kaikkien uusien kohdalla taida päteä. Ruohomaa on aiemmin ollut jopa ongelmatapaus treenaamisen suhteen (ilmeisesti parantanut tätä), eikä bambi lehtonenkaan käsittääkseni mikään hirmu treenaaja ole koskaan ollut. Asennepelaajia noista nyt lähinnä Kähy ja se Norski pakki. Leskisestä en oikeastaan osaa sanoa yhtään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös