Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 748
  • 3 169

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Paljon samoilla linjoilla edellä olevien kanssa. Tässä on otettu pieni voittoputki, mutta esitykset kaukalossa ei suurimmalta osaltaan ole hivelleet silmiä.

Mistä on noissa voitoissa kysymys. Jyp peliä seuratessa en voi olla yhtymättä Makiksen näkemykseen. Kärppien johtoaseman puolustaminen tarvitsee Viuhkolaa ja maalinteko Corsoa ja Viuhkolaa. Avain asia on mielestäni Kuuselan pelipaikka ts. Viuhkolan terveenä pysyminen. Tämän jälkeen Kärppien pelissä löytyy keinot puolustaa johtoasemaa.

Jyppi peli antoi paljon uskoa tulevaisuuteen. Sarjajohta pystyttiin jyräämään yhden erän rynnistyksellä. Nyt herää vain kysymys, miksei noita rynnistyksiä saada useammin. Rynnityksen käynnisti Alikoski-Karppinen-Keränen. Mielestäni kysymys kuuluu, eikö iso Kärppäsydän saa tarpeeksi peliaikaa joukkueessa? Minulla ainakin pisti Jyp pelissä pirteästi esiintyneiden herrojen vähäinen peliaika silmään ottelun edetessä. Millä näytöillä esimerkkinä Viitakoski ansaitsi sen ison peliajan kolmaneteen erään? Samaan hengen vetoon ihmetyttää , että Dahlman oli kolmannen erän lähes pelaamatta.

Tuosta menemisestä täytyy sanoa, että nyt suuria henkisiä lukkoja voitettu. Tulevaisuus näyttää minne mennään. Fakta on, että voitot on saatu varsin harvoilla yksittäisillä onnistumisilla. Katsomalla laukaisumääriä ovat ne erittäin alhaisia. Se voi toki kertoa tehokkasta hyökkämisestä.

Pelillisesti mielestäni Kärppien puolustaminen johtoasemassa oli parantunut. Jyp ei saanut oikein tilannetta yrittää tasoitusta tosissaan. Kalpa pelissä myös johtoasema pidettiin. Siitä plussa valmennukselle. Corson kenttä on lo0istava vastahyökkääjä. Mikä osuus sitä Alatalon/ valmennuksen hyvyyttä en osaa sanoa. Siinäpä oli minun plussani valmennukselle.

Miinuksia on esitelty edellä. Pelien edetessä niitä on tullut lisää. Olen alkanut melkoisesti ihmetellä hyökkäyksen peluutusta. Alkuakuden perusteella mielestäni voisi sanoa, että Karppinen on sentteri ja hänelle olisi sille tontille voinut antaa enemmän vastuuta. Nyt Viuhkolan ja kumppanien palattua häntä voi peluuttaa pienemmällä peliaajalla. Edelleen minua ihmetyttää ylivoimapeluutus. Miksi Keränen oli 5-3 ylivoimassa. Voi tietyllä osin ymmärtää hänen siinä kätisyyden puolesta, mutta nähtyäni samassa pelissä 5-4 ylivoimassa saman kentän poikkeuksena, että Keräsen paikalla oli Dahlman ihmetys alkaa olla suuri. 5-4 ylivoima pyöri ja loi tilanteita paljon paremmin. Enemmäbn tilannetta miettiessä tuo tuntuu aina vain hassummalta. Kentälle on lyöty 4 "miljoonamiestä" ja sitten maalin eteen parhaalle viimeistely paikalle laitetaan 5 maalia viime kaudella Mestiksessa viimeistellyt mies. Paikkaa ei voi oikein perustella isolla koollakaan. Ymmrrään senkin, että halutaan joukkueen "rouhia". Mutta eikö 3-2 johtotilanteessa kannataisi säästää Kerästä tärkeille minuuteille lopussa ja antaa keskimäärin 10 minuuttia pelissä pelaavalle pirteästi esiintyneelle Dahlmannille peliaikaa. Tuo Dahlmannin minuuttimäärä on muuten käsittämättömän alhainen.

Pikkuisen ihmetyttää tuo Paakkiksen "jarrukenttä". Kärpät vei Jypiä kuin kuoriämpäriä. Tasaisen tappavaan Immoset vei tuota meidän jarrua kuin kuoriämpäriä läpi ottelun myös toinen erä mukaan lukien. Kärppien pyöritys oli huima, mutta Immoset käänsi pelin Kärppäpäätyyn ja teki parisen maalia. (Toinen meni Corsojen piikkiin) Ihan vaan eikö Alatalolla oli käynyt mielessä vilkaista +/- tilastoa ja todeta, että Viitakoski-Paakkolanvaara-Normio/Keränen eri ehkä ole liigan paras puolustava kaksikko. Tuo kenttä on pelannut parhailla saldoilla, kun eräs kolmannen erän viltissä ollut pelaaja on esiintynyt siinä.

Sitten mihin mennään? Edellä olevia peesaillen Alatalon potkut ei ole mikään ratkaisu. Jos sellainen tehdään pitää olla selvillä jo ratkaisu pidemmälle tulevaisuuteen. Tällä hetkekllä mahdollisuuksia punnittaessa yksi varteenotettavimmista on mielestäni Haapakoski. Jos tähän päädytään niin Masa patsastelee penkin päässä kauden loppuun ja Mikolle kulisseissa suoraan enemmän vastuuta. Nyt vaan sitten kädet kyynärpäitä myöten rsittiin, että tällä kaudella pelataan siihen mallin ettei ryssitä ensikauden joukkuetta.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Rynnityksen käynnisti Alikoski-Karppinen-Keränen. Mielestäni kysymys kuuluu, eikö iso Kärppäsydän saa tarpeeksi peliaikaa joukkueessa? Minulla ainakin pisti Jyp pelissä pirteästi esiintyneiden herrojen vähäinen peliaika silmään ottelun edetessä. Millä näytöillä esimerkkinä Viitakoski ansaitsi sen ison peliajan kolmaneteen erään?

Olen alkanut melkoisesti ihmetellä hyökkäyksen peluutusta. Alkuakuden perusteella mielestäni voisi sanoa, että Karppinen on sentteri ja hänelle olisi sille tontille voinut antaa enemmän vastuuta. Nyt Viuhkolan ja kumppanien palattua häntä voi peluuttaa pienemmällä peliaajalla.

En ole ihan samaa mieltä tästä kritiikistä. Esimerkiksi Karppista peluutettiin jatkuvasti alivoimalla, tällaista ei olisi tapahtunut koskaan Jalosen aikana.

Viitakoski oli lauantaina Kärppien paras alivoimapelaaja ja muutenkin taisteluhengen ilmentymä, ja ansaitsi ehdottomasti peliminuuttinsa.

Dahlmanista olen samaa mieltä, itse haluaisin nähdä hänet Aaltosen paikalla. JM on kentällä tällä hetkellä ihan pihalla kaikesta. Corson ketjun hyökkäyspeli tössähtää pääsääntöisesti siihen hetkeen kun Aaltoselle annetaan kiekko.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viitakoski oli sen ainoakaisen Jypin alivoima maalin aikana kentällä ensimmäisessä erässä. En tiedä tarkoititko tuolla alivoiman pelaamisella Jyp-peliä vai kautta yleensä? Huomasin Karppisen pelanneen alivoimaa ensimmäisessä erässä, mutta edeeleen minulle ei mene jakjeluun, miksi hänet tiputettiin siitä pois kolmanteen erään? Samoin, miksi nelonen pelasi vain yhden vaihdon? Keränen sen sijaan pelasi lähes koko 5-3 ylivoiman mielestäni heikosti ja edelleen ottelun ratkaisuhetkillä lisäaikaa. Mielestäni neloskenttä näytti koko joukkuelle esimerkkiä energisellä pelillä. Sen sijaan kuten mainitsit Aaltonen oli heikohko ja samaten Corso tuntui surfaavan siihen asti kunnes nelonen piristi koko joukkueen pelin. Edelleen Jypin kavennus tuli Corsojen löysästä pelaamisesta.

Kriitiikkini koskee kuitenkin koko kautta. Karppinen pelasi pari harjotiuspeliä loistavasti Anderssonin ja Aaltosen kanssa. Huolimatta sentterien loukkaantumisista hän ei ole saanut paikkoja yrittää siinä, vaikka Paakkis siirsi miehet täysin yöhön. Edelleen Keränen on se pelaaja, joka saa näyttöpaikkoja siellä sun täällä. Alikoski ja Karppinen ei saa mahdollisuuksia käydä piristämässä muiden peliä. Nyt Dahlmannin tultua hän on ollut Kärppien pirteimpiä. Silti hän pelaa vähemmän kuin Keränen. Keränen on pelannut pirteän alkukauden. Silti Dahlman on mielestäni ollut kaikki pelaamansa pelit parempi kuin Keränen ja Paakkiksen kenttä ei ole ollut miinuksilla hänen tultuaan. Silti Vanha miinus kenttä kasataan pelin loppuun(Viitakoski-Paakkolanavaara-Keränen)? Miksi? Hyvä huomio sinulta Aaltosen esitykset. Siihen vertailuun pätee samat faktat.

Alatalolla on ilmeisesti Paakkiksen kentän kanssa jonkunlainen jarru filosofia. Mielestäni Viitakoski-Paakkolanvaara tarvii laittaan pelaajan, jonka pystyy pitämään kiekkoa ja tekemään peliä. Siihen homman on joko Dahlman tai Aaltonen parempia kuin Keränen. Jarruttelu on helpompaa, kun kiekko saadaan toiseen päähän ja pitkä matka jarrutella. Mutta itse olen vähän vastaan sitä filosofiaa, että nuo saa tehdä maaleja nuo ei. Miksi tuo kolmonen ei saa tehdä maaleja? Entäpä nelonen? Sitten, kun yksi on rikki ykkösestä ja yksi kakkosesta niin kukaan ei tee maaleja.
 
Viimeksi muokattu:
Viitakoski oli sen ainoakaisen Jypin alivoima maalin aikana kentällä ensimmäisessä erässä. En tiedä tarkoititko tuolla alivoiman pelaamisella Jyp-peliä vai kautta yleensä?

Jos pelaat paljon alivoimaa niin takuuvarmasti olet kentällä myös kun omissa soi. Aina välillä. Kuitenkin Jypiäkään vastaan ei tullut kuin yksi maali erikoistilanteesta omiin. On melko turhan jääräpäistä kritisoida pelaajaa siitä, että on kentällä kun liigan yksi parhaista yv-kentällisistä tekee siihen peliin ainokaisen ylivoimalla.

Mitä tulee neloseen, he pelaavat yllättävän paljon. Itse en usko sosiaalipeluutukseen, ja sen takia kritisoin melkeinpä tuotakin peliaikaa mitä saavat. Alikoski on näyttänyt jo useana vuonna, että hänen fysiikallaan on suuria vaikeuksia pelata liigassa, eikä sitä yksi maali muuta. Karppinen on samalla tiellä kuin Paakkolanvaara ja Viuhkola aikanaan, saapa nähdä mihin hän yltää, kun mahdollisuuden saa. Keränen puolestaan ansaitsisi säännöllisesti aikaa ylempää. Vaikka ei YV:llä olekaan onnistunut. Eihän sitä yleensäkään heti onnistuta, vaan sitä pitää päästä pelaamaan ja harjoittelemaan ensin enemmän.

Viitakoski on pelannut pelejä omassa roolissaan hyvin. Sanoisin, että erinomaisesti, mikäli menisi parkkeeraamaan sinne maalille ja saisi jotain aikaan sieltä. Viitakoski on niitä harvoja Kärppiä tällä hetkellä, jotka eivät pelkää siniviivaa paineen alla, ja saa kiekon yli paineenkin alla kovalla prosentilla. Sama pätee punaviivaan. Vauhti on kaverilla surkuhupaisaa, mutta niin se vain ehtii kiekkoihin melko useasti.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kyllähän Kärppien lauantainen peli oli tasaisempi kuin mitä annetaan uskoa. Kärpät teki maalit ja ratkaisi sen toisessa erässä, mutta esitys oli kuitenkin erityisen yritteliäs ja pirteä läpi ottelun. Ei se ihmeellistä ole että paletti hiukan hajoaa kun joudutaan useamman kerran alivoimalle ja vastassa on tuon tason joukkue. Jopa Grönholm onnistui viemään taklauksia loppuun.

Mitä aneemiseen ylivoimaan tulee niin eiköhän siihenkin auttaisi se pakkivahvistus. Eihän nykyisille viivapelaajille uskalla pudottaa. JYPin ylivoima oli määrätietoisempaa, mutta paljolti myös siksi, että pakeille pystyi pistämään napakoita poikittaissyöttöjä joista laukaus lähti suoraan.

Eli peräänkuulutan edelleen vahvistusta pakistoon. Alatalon potkuilla horisemisen voi nyt jättää spekulaatioistakin pois, jooko? Yksi huippuviikko ei tee liigamestaria, mutta josko luottaisimme voittoja napsivaan koutsiin?

Yhdestä asiasta isot propsit myös joukkueenjohdolle. Maalivahtiduo on nyt parhaassa kuosissa sitten Bäckström-Rinteen.

Kärppien johtoaseman puolustaminen tarvitsee Viuhkolaa ja maalinteko Corsoa ja Viuhkolaa.

Mikä joukkue ja missä sarjassa EI kaipaa kahta parasta sentteriään maalintekoon ja johtoasemansa puolustamiseen?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mitä aneemiseen ylivoimaan tulee niin eiköhän siihenkin auttaisi se pakkivahvistus. Eihän nykyisille viivapelaajille uskalla pudottaa. JYPin ylivoima oli määrätietoisempaa, mutta paljolti myös siksi, että pakeille pystyi pistämään napakoita poikittaissyöttöjä joista laukaus lähti suoraan.

Tuo on kyllä pistänyt silmään. Onetimer taitoisia pakkeja ei ole. En ole tällä kaudella nähnyt kuin yhden tai kaksi kutia pakilta, joka suoraan poikittaissyötöstä lähtisi maalia kohti, saati sitten menisi maalivahdille asti. Vaikka itse olin jossain määrin tyytyväinen (ehkä väärä sana) Laamasen poistumiseen, niin hänellä on sellainen erikoistaito mitä ei ole yhdelläkään kärppäpakilla tällä hetkellä. Paljon kuvaa se, että jyppi pelissä lähti viivalta melkoinen tykki poikittaissyöttöön, ja hihkaisin jo ääneen "kuka pakki se on kutiaan pitänyt noin hyvin piilossa?", kunnes huomasin laukojan olleen Kuusela.

Ylivoimalla tehdään paljon maaleja viivalta. Kiekkoa maalille ja pomput sisään. Etenkin silloin kun ei peli kulje. Tähän ei ole Kärpillä ollut ratkaisuja, mutta viivan käyttö ylivoimalla on silti lisääntynyt. Sen on pakko olla lähtöisin valmentajasta, koska Aaltonen ja Andersson eivät ikinä syöttäisi viivalle ellei olisi pakko.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Paljon samoilla linjoilla edellä olevien kanssa. Tässä on otettu pieni voittoputki, mutta esitykset kaukalossa ei suurimmalta osaltaan ole hivelleet silmiä.
Ei ne sitä tehneet Jalosenkaan aikaan.

Jyppi peli antoi paljon uskoa tulevaisuuteen. Sarjajohta pystyttiin jyräämään yhden erän rynnistyksellä. Nyt herää vain kysymys, miksei noita rynnistyksiä saada useammin.
Ihmettelitkö samaa Jalosen aikaan? Silloinhan oli hyvä peli, jos Kärpät pelasi tosissaan kymmenen minuuttia.

Rynnityksen käynnisti Alikoski-Karppinen-Keränen. Mielestäni kysymys kuuluu, eikö iso Kärppäsydän saa tarpeeksi peliaikaa joukkueessa? Minulla ainakin pisti Jyp pelissä pirteästi esiintyneiden herrojen vähäinen peliaika silmään ottelun edetessä. Millä näytöillä esimerkkinä Viitakoski ansaitsi sen ison peliajan kolmaneteen erään? Samaan hengen vetoon ihmetyttää , että Dahlman oli kolmannen erän lähes pelaamatta.
Ainakin Keränen ja Karppinen saivat aika hyvinkin peliaikaa. Kaksikko pelasi aika paljon alivoimaakin. Keränenhän on saanut aiemmin myös ylivoimalla mukavasti vastuuta.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vielä rautalangasta: Keränen on pelannut hyvän alkuakuden. Hän saanut siitä hyvästä vastuuta lisää. Nyt Alikoski ja Karppinen on pelkanneet hyviä pelejä, mutta eivät ole saaneet mahdollisuuta ylempänä. Edelleen Dahlman on ollut erittäin positiivinen ilmestys. Mielestäni 10 minuutin peliaika hänelle on vähän. Miksi hänet siirrettiin sivuun Keräsen tieltä Jyppi pelin kolmannessa erässä.

Pakeista laukauksista: Kuusela on pelannut viivassa jo jonkin aikaa. Tuo oli yksi syy kritiikkiin peluuttaa Kerästä 5-3 ylivoimassa. 5-4 ylivoimassa Kuusela pääsee hyvin pommittamaan viivasta, kun Dahlman pelaa Keräsen paikkaa. 5-3 tukehtuu, kun Keränen tulee seisomaan maalin eteen. Mielestäni ylivoiman ongelma on nimeomaan maalinedusta pelaajan passiivisuus ja tehottomuus. Maalinedusta pelaajan liikuttava ja tehtävä aloitteita, jotta hyville paikoille saadaan mahdollisuuksia. Silti miehen on luettva peliä ja oltava ripareilla.

Mitä tulee Jalosen Kärppiin niin mielestäni kyse oli yleensä viivytystaistelusta, milloin vastustaja taipuu. Kärpät yleensä voitti laukaukset ja maalipakat. Verratessa tätä esimerkkinä Kalpa-Kärpät laukausiin 29-15 ei voida puhua ihan samasta. Edelllisellä kaudella, vaikka peli pyöri omassa päässä paikat oli todella kortilla. Pelaajat tiesi mitä tehdä ja luottivat tekemiseensä. Toinen merkittävä ero oli ottelun ratkaisuhetkillä 5-3 ylivoimassa oli kentällä nippu 20 SM-liiga maalia kaudessa tehneitä miehiä ja 5 Mestis maalin Keräset loisti poissaolollaan.
 
Viimeksi muokattu:

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Maikkarilla oli uutinen, että Janne Niskalan ex-seuran lehdistöpäällikkö Jörgen Kalitzki syyttää blogissaan Niskalaa valehtelijaksi ja tekopyhäksi.

Olisi mielenkiintoista lukea, kun Kärppien Juha Junno pitäisi blogiaan netissä. Blogiin kirjoittelu ei käsittääkseni tarvitse paljoakaan valmisteluaikaa, vaan "aivopierut" voi suoltaa melkein sellaisenaan. Kiva olisi lukea reaaliajassa, että mitä Juha Junno ajattelee joukkueensa rakentamisesta ja jääkiekosta yleensä. Champions Hockey Leagueta lukuunottamatta, Juha Junnon kommentteja ei ole kuultu tiedotusvälineissä pitkään aikaan.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Junnon blogi voisi olla melko tylsää luettavaa. Pelimiehenä Junno kun ei paljastaisi mitään oikeasti kohahduttavaa tai kiinnostavaa, vaan blogi olisi ylistystä siitä, miten Kärpät on puolen Suomen joukkue, miten kovasti seura ja joukkue tekevät töitä menestyksen eteen sekä kiitoksia yhteistyökumppaneita ja faneja kohtaan. Markkinointipuheita toistensa perään.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Blogit vittuun näin Marraskuun pimeinä iltoina. Olipa kerrassaan kauheaa katsella moista surffaillua,,, tappamisen meininki kehiin niin vittu loppisi tollainen saipan ja kump. pörräilly.
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Onko Juha Junno Itä-Ruotsin paras Hyymediileri? Keskustelua lappalaisesta kansanmusiikista?
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Loka-marraskuun taitteesta lähtien Kärpillä on mennyt kovaa:

to 30.10. Kärpät - TPS 4-1
la 1.11. Kärpät - Lukko 5-2
pe 14.11. KalPa - Kärpät 1-2
la 15.11. Kärpät - JYP 3-2
pe 21.11. Pelicans - Kärpät 1-7
la 22.11. HPK - Kärpät 5-4
ti 25.11. Kärpät - SaiPa 2-1
to 27.11. Ilves - Kärpät 3-2
la 29.11. Kärpät - Ässät 1-2 ja
ti 2.12. Kärpät - Tappara 4-1
pe 5.12. Kärpät - HIFK 4-3 ja
su 7.12. Kärpät - Jokerit 3-2 ja
ti 9.12. Lukko - Kärpät 2-0
pe 12.12. Jokerit - Kärpät 1-3
la 13.12. Kärpät - JYP 3-6
la 27.12. Kärpät - TPS 3-0
ti 30.12. HPK - Kärpät 2-8

Lokakuun tappiokierteen aikoihin jo keskusteltiin, että kun tähtisentterit Viuhkola ja Corso ovat taas pelikuntoisia ja Kärppien raskaat vieraspelireissut hellittää ja päästään pelaamaan normirytmillä koti-vieras-koti, niin myös voittojakin alkaa tulemaan.

Näinhän tässä on käynyt. Ainakin minulle tämä voittotahti (kotona voitto, vieraissa vähintään tasuripinna) riittää. Kärppien peli on ollut suhteellisen hyvissä kuosissa marraskuusta lähtien. Ainoat tummat pilvet Kärppä-taivaalla tulevat runkopelaajien loukkaantumisista ja myös sitä kautta materiaalin riittävyydestä. Tärkeätä olisi saada puolustuksen pitkäaikaispotilaat Järventie ja Korpikari, Grönholm, Tarkki sekä loukkaantuneet hyökkääjät Aaltonen, Aarnio ja Keränen pelikuntoon. Lisäksi olisi myös kiva saada pakkivahvistuksia peräpäähän. Niinimaa sitten jäi sinne Sveitsiin, mutta toivottavasti löytyy vielä tammikuun aikana joku iso nimi puolustuksemme vahvistukseksi.

Kauden neljä suurempaa murskavoittoa (Saipa, Jokerit, Pelicans ja nyt HPK) ovat osoittaneet, että kun Kärppien hyökkäyspeli saa pelihuumorista kiinni, voi Kärppien hyökkäystä kehua tässä maassa valtakunnan kovatasoisimmaksi. Viuhkolan ja Corson ympärille rakennettujen hyökkäysketjujen rinnalle yltävät ainoastaan Jypin Immoset sekä Kalpan Sahlstedt/Kapanen -kaksikko. Kärppien puolustus on Kärppien akilleenkantapää, ja kaipaisi vahvistuksia ja loukkaantuneiden paluuta.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Lokakuun tappiokierteen aikoihin jo keskusteltiin, että kun tähtisentterit Viuhkola ja Corso ovat taas pelikuntoisia ja Kärppien raskaat vieraspelireissut hellittää ja päästään pelaamaan normirytmillä koti-vieras-koti, niin myös voittojakin alkaa tulemaan.

Näinhän tässä on käynyt, vaikka osalla täällä oli ties mikä kurkussa, kun lokakuu oli mitä oli. Tässä nähdään että asioita pitää katsoa pitkäjänteisesti, uusi valmentaja ja pelisysteemi vie omat aikansa ja loukkaantumiset vaikuttavat joukkueen pelaamiseen. Nyt ollaan kivuttu sarjataulukossa jo viidenneksi. Edelleen jotkut nimeltämainitsemattomat epäilivät Kärppien mahdollisuuksia sääleihin, itse silloin sanoin että Kärpät on 4 joukossa runkkiksessa lopuksi, nyt näyttää hyvältä.

Voidaan myös sanoa että pakistonm nuoret ovat kehittyneet ja sisäistäneet pelitapaa paremmin, ihan niin pahalle ei puolustaminen nyt näytä, vaikka sieltä on poissa paljon miehiä. Järventien, Korpikarin, OPGn ja sen vahvistuksen tultua Kärpät tulee olemaan vielä keväällä kova pala purtavaksi.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Näinhän tässä on käynyt, vaikka osalla täällä oli ties mikä kurkussa, kun lokakuu oli mitä oli. Tässä nähdään että asioita pitää katsoa pitkäjänteisesti, uusi valmentaja ja pelisysteemi vie omat aikansa ja loukkaantumiset vaikuttavat joukkueen pelaamiseen.

Itsekin olin jo hyppäämässä lokakuun lopulla Tepa-junaan, mutta onneksi maltoin. Nyt olen repinyt kaikki Alatalolle kenkää -äänestyslipukkeet, Matti jatkakoon kauden loppuun kävi miten kävi.

Tällä hetkellä luotto Alataloon on kova. Toivottavasti Matti näyttää kaikille lynkkaajilleen närhen munat ja käy pokkaamassa kauden loputtua jonkunnäköisen mitalin. Kärpät pelaa helkkarin viihdyttävää kiekkoa, jonka rinnalla Jalosen asenteeton nyhveröneppailua ei todellakaan ole ikävä. Ok, KJ:n tyylillä saatetaan saada varmempi tulos, mutta yksi kausi nykyistä ilokiekkoa ei tee ollenkaan pahaa. Kärpäthän karvaa taas parhaimmillaan kolmella ukolla, eivätkä vain vedä puolustusmuuria kotisiniselle.

Lisäksi puolustus petraa kuin sika juoksuaan. Helkkari soikoon, Jokinenkin näyttää Laamaseen verrattuna Lasse Kukkoselta. Puolustus on selkeästi yksinkertaistanut peliään, esim. OPG:n koomailut ovat pudonneet murto-osaan alkukaudesta. Hyökkäyksiin lähdöt ovat lisäksi jo asiallisia, nättiä pikkusyöttöä keskustan kautta tulee jo säännöllisesti. Vieläkö joku kehtaa väittää ettei kärpät hyökkää joukkueena vaan ainoastaan parin yksilön taidon avulla?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on kyllä ollut liekeissä sen jälkeen kun sentteriosasto on saatu terveeksi. Laskeskelin tuossa että mustan lokakuun jälkeen TPS-pelistä 30.10. lähtien kun Corso on ollut mukana, pistekeskiarvo on Kärpillä ollut 2,05 17 ottelussa. Tuo tahti on jo sen verran kova että runkkarin kakkostila on aivan mahdollinen vielä saavuttaa.

Jyp menee menojaan ja voittaa runkosarjan, se lienee jo kaikille selvä asia. Sen sijaan lopuista suorista playoff-paikoista käydään vielä kova vääntö.

Seuraava peli on Bluesia vastaan lauantaina. Tämä on ns. kuuden pisteen ottelu Kärpille. Blegi on kolme pojoa Kärppien edellä, otteluita on yhtä monta. Maaliero on Kärpillä parempi, joten voitolla Kärpät nousee neljänneksi.

Kakkosena on tällä hetkellä Kalpa, Kärpät on viidentenä 8 pistettä Kalpaa perässä, kolme ottelua vähemmän pelanneena. Toisin sanoen, voittamalla rästiottelut, Kärpät menee Kalpan ohi. Lisäksi Kärpillä on Kalpaakin vastaan keskinäinen ihan kohta, 8.1. kotipeli. Tuosta voitto niin Kalpakin jää taakse.

Jokerit on hieman Kärppiä edellä niin pisteissä kuin pistekeskiarvollakin mitattuna, mutta heillä on tällä hetkellä aika heikko jakso menossa. Turpiin on tullut viimeiset neljä peliä puhtaasti, eikä tilanne helpotu jatkossakaan jos eivät saa Riksmania kuntoon. Riksmanin lisäksi sivussa on puolustuksesta Jokela ja Eronen sekä hyökkäyksestäkin Lahti, Bishai, Valtonen ja Varis. Pari häviöä vielä ja Kärpillä pieni voittoputki niin Jokeritkin on ohitettu. Kärpillä on helpohko otteluohjelma muutamat seuraavat matsit, poislukien nuo Blues- ja Kalpa-pelit, joten voittoputki on mahdollinen. Ässät ja Saipa vieraissa, Blues, Kalpa ja Tappara kotona. Noista 15 pojoa, onko liikaa vaadittu? Ehkä on, mutta joku 12-13 on aivan otettavissa.

Kakkossijasta kannattaa taistella koska se antaa mahdollisuuden päästä CHL:ään jälleen ensi kaudella. Jyp vie runkosarjan ja varmistaa sitä kautta paikan CHL:ssä. Jos Jyp vie mestaruudenkin , toinen CHL-paikka menee runkkarin kakkoselle. Näkisin tällä hetkellä että tuo runkkarin kakkostila on helpommin otettavissa kuin mestaruus. Jompi kumpi on saatava että on edes mahdollisuudet CHL:ään.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Sarjan tasaisuus on tänä vuonna auttanut Kärppiä. Vaikka joukkueella oli tuota sysimustaa aikaa jolloin se haki itseään eniten, ei kärki, tai ainakaan kärjen tuntuma ole karannut liian kauas, vaan nyt sitten petraamalla omia otteitaan muut taapertajat ovat jäämässä jalkoihin. Toisinsanoen voimasuhteet tasoittuvat pitkässä juoksussa "juuri niin kuin pitikin". Jos olisi menty entiseen malliin siellä olisi 2-3 joukkuetta muilta karkuteillä, nyt vain yksi. Se että JYP on noinkin paljon edellä on tosin yllätys.

Kun tuli puhetta tuosta Corso-Viuhkola-touhusta niin siinä mielenkiintoista huomioitavaa on minusta erityisesti se yksityiskohta, että Kärpillä on kuuden parhaan pistemiehen joukossa kahden eri ketjun kaverit. JYPillä on toki Immonen, Pihlman ja Virtanen TOP12 kaikki, mutta Hytönen 20. sijalla on seuraava "ykkösnyrkin" ulkopuolelta noin hyvin onnistunut hyökkääjä.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Näinhän tässä on käynyt, vaikka osalla täällä oli ties mikä kurkussa, kun lokakuu oli mitä oli. Tässä nähdään että asioita pitää katsoa pitkäjänteisesti, uusi valmentaja ja pelisysteemi vie omat aikansa ja loukkaantumiset vaikuttavat joukkueen pelaamiseen. Nyt ollaan kivuttu sarjataulukossa jo viidenneksi. Edelleen jotkut nimeltämainitsemattomat epäilivät Kärppien mahdollisuuksia sääleihin, itse silloin sanoin että Kärpät on 4 joukossa runkkiksessa lopuksi, nyt näyttää hyvältä.

Kyllä, olin aika varma että ei siitä mitään tule mutta tuli ja hyvä niin. Silti fakta on se, että joukkue ei kestä Corson tai Viuhkolan loukkaantumisia, eli ohutta on sentteriosastolla. Paakkis ja Aaltonen ovat murheenkryynit, voisihan tietenkin pakkiosastoon tulla vahvistuksia koska Heikkistä kovempi nimi on tulossa (lähde Kaleva).

Kakkossijasta kannattaa taistella koska se antaa mahdollisuuden päästä CHL:ään jälleen ensi kaudella. Jyp vie runkosarjan ja varmistaa sitä kautta paikan CHL:ssä. Jos Jyp vie mestaruudenkin , toinen CHL-paikka menee runkkarin kakkoselle. Näkisin tällä hetkellä että tuo runkkarin kakkostila on helpommin otettavissa kuin mestaruus. Jompi kumpi on saatava että on edes mahdollisuudet CHL:ään.

Mittään en tiijä mutta väitän että höpötät ihan omiasi. Kakkossijalla pääsee kyllä CHL-peleihin mutta se vaatii loppuottelupaikan (Olettaen että JYP on finaaleissa). Ei voi olla niin helppoa että runkosarjan kakkonen muka köröttelisi Eurooppaan. Jos on niin, systeemissä on iso virhe.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei voi olla niin helppoa että runkosarjan kakkonen muka köröttelisi Eurooppaan. Jos on niin, systeemissä on iso virhe.

Kyllä pitkä runkosarja mittaa joukkueen tason ja potentiaalin menestyä eurokentillä muutamia keväällä pelattavia otteluita paremmin. Pleijarit on hauska mauste ja huipennus kaudelle, mutta ei se ole paras mittari tulevan kauden eurokenttäkelpoisuudelle.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Kyllä pitkä runkosarja mittaa joukkueen tason ja potentiaalin menestyä eurokentillä muutamia keväällä pelattavia otteluita paremmin. Pleijarit on hauska mauste ja huipennus kaudelle, mutta ei se ole paras mittari tulevan kauden eurokenttäkelpoisuudelle.

Tarkoitan sitä sillä, että häviät esim jollekin säälipleijarijoukkueelle ja kokonaissijoitus on 7. ja silti olet Euroopassa. Finaaleihin tarvitsee keväällä jo 8 voittoa kovista jengeistä. Koska jo runkosarjan voittaja saa palkinnon tuosta asiasta missä olet oikeassa, ei voi olla että runkosarjan toinen sija on parempi saavutus kuin hopea tai kulta (olettaen että runkosarjan voittaja on finaalissa). Ja jos on niin systeemi pitää korjata välittömästi ensi kaudelle.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mittään en tiijä mutta väitän että höpötät ihan omiasi. Kakkossijalla pääsee kyllä CHL-peleihin mutta se vaatii loppuottelupaikan (Olettaen että JYP on finaaleissa). Ei voi olla niin helppoa että runkosarjan kakkonen muka köröttelisi Eurooppaan. Jos on niin, systeemissä on iso virhe.
Kyllä se vaan köröttelee jos runkosarjan voittaja voittaa myös mestaruuden. Siksi sanoinkin että jompi kumpi on saatava että on edes mahdollisuudet CHL:ään.

Eli rautalangasta vielä. CHL:ään menee runkosarjan voittaja JA mestari. JOS kyseessä on sama joukkue, CHL:ään menee mestari ja runkosarjan kakkonen. Eli runkosarjalla on painoarvoa todella paljon, niinkuin pitääkin olla.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Kyllä se vaan köröttelee jos runkosarjan voittaja voittaa myös mestaruuden. Siksi sanoinkin että jompi kumpi on saatava että on edes mahdollisuudet CHL:ään.

Eli rautalangasta vielä. CHL:ään menee runkosarjan voittaja JA mestari. JOS kyseessä on sama joukkue, CHL:ään menee mestari ja runkosarjan kakkonen. Eli runkosarjalla on painoarvoa todella paljon, niinkuin pitääkin olla.

Joo, kävin kattoon CHL-sivustolta. Oho, olipa kova yllätys, olin jotenkin kuvitellut että hopealla olisi suurempi painoarvo. Eli on vielä saumat Eurooppaan, eipä olisi uskonut.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Tänään alkaa mielenkiintoinen vaihe runkosarjassa. Tammikuun aikana pelataan 14 ottelua. Pelejä on tasaiseen tahtiin ti-to-la, aina maajoukkuetaukoon asti. Tai no vähän tiiviimminkin, aivan lopussa tulee IFK-rästipelin myötä myös maanantaipeli.

Tiukka rutistus edessä, josta voidaan samantien todeta monta asiaa:
- Pelin pitää olla kuosissa, sillä treeneihin ei ole aikaa.
- Fysiikan pitää olla kuosissa, sillä ylimääräistä lepoaikaa ei ole.
- Tammikuun jälkeen sarjasijoitukseen ei voi tehdä kuin hienosäätöä.

Vastaantulevat joukkueet ovat kenties hieman erikoisesti jakautuneet, ja lähes jokaista vastaan pelataan kahdesti. Neljä peliä kärkeä vastaan (KalPa ja Blues), mutta peräti kuusi ottelua sijoja 11-14 vastaan. Ja todettakoon vielä että sekä KalPalla että Bluesilla on mennyt hieman heikommin viime aikoina.

Peräti yhdeksän kotona, viisi vieraissa. Ja vastustajat ovat siis:
2. KalPa x 2
4. Blues x 2
6. Lukko
7. HPK
9. HIFK x 2
11. TPS
12. Tappara x 2
13. Ässät x 2
14. SaiPa

Kärppien peli on näyttänyt varsin lupaavalta jo marraskuulta lähtien. Viisikkopuolustus toimii, virheitä tehdään paljon vähemmän ja maalihanojakin on päästy valuttamaan. Petri Koivisto on esittänyt loistavia otteita Tarkin poissaollessa. Jos peli ei lähde yllättäen yskimään sarjataulukon pohjalle valuneita jengejä vastaan ja kovemmilta joukkueilta otetaan edes puolet pisteistä, uskon Kärppien olevan kiinni runkosarjan toisessa sijassa tammikuun jälkeen. Teoriassa iskuetäisyys ykköspaikkakin on tietysti mahdollinen, mutta vaatisi n. pisteen per peli JYPpiä enemmän, joka vaatisi melkoista syväkyyryä nykäskyläläisiltä.

Muistettava on sitten se, että ainakin Kärpille tammikuu on perinteisesti ollut hyvin vaikea kuukausi. Onko sitten tilanne vaikkapa harjoittelun painotusten suhteen nyt erilainen kun emme olekaan suvereenissa sarjajohdossa edellisten vuosien tapaan, sen tietää vain muikistelija.

CHL:n varasija, here we come!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös