Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 865 067
  • 3 169

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkueeseen käytetään 3 miljoonaa euroa ja playoffeista ulosjääminen ei olisi katastrofi?=) Tappiota tulisi sellainen 500-700Ke saman tien. Ok, joskushan se nousu tyssää ja takapakkia tulee. Kerran pari siihen on varaa, jatkuvasti ei.

Organisaatio on niin hyvä kuin sen osaaminen toimia kulloisessakin tilanteessa. Nousu- ja menestysvaiheessa toiminta oli hyvää, jopa erinomaista. Siitä palkkioksi palkattiin saunakaverit avainasemiin ja lyötiin liikaa rahaa kiinni keskitason joukkueeseen. Monista se vaikuttaa oudolta, jopa hälyttävältä. Muistuttaa menneistä vuosikymmenistä kun esim. Tepsin ja Jokereiden huonosti toteuttaman toimintamalli huipun jälkeen on tullut Ouluunkin, tästä näkyvimpänä esimerkkinä maksettu ylihinta keskitason liigapelureista ns. palkkasotureista Dahlman, Järventie, Viitakoski ja lisäksi joukkueessa on Backmanin tapaisia jätteitä joita ei aiemmin olisi edes nähty harjoitusringissä.

Pitää sanoa että Dynamo on tuonut esiin harvinaisen monta ajatusta jotka voin myös itse allekirjoittaa. En tahdo itsekään luoda paniikkimielialaa mutta munkin mielestä on ihan turha väittää että välivuosi oli pakollinen tähän paikkaan. Itse uskon että nyt on säästetty väärissä paikoissa. Yritin itse ehdotella jo viime kauden päätteeksi (kun puhuttiin joukkueen rajusta hajoamisesta) että yritetään vielä satsata siihen että avainpaikoilla saataisiin pidettyä todella kovat kaverit ja säästetään tarvittaessa siinä että peluutetaan esim. kolmosen toisessa laidassa omaa kaveria korkoa kasvamassa. Myös valmennuspuolella olisi voinut kannattaa satsata vieläkin enemmän KJ:n sekä Hakkaraisen pitämiseen.

Vaikkei joukkue pleijareihin pääsiskään ei pelkoa taloudellisesta tappiosta pitäisi olla, onhan tulossa melkoinen potti TV-sopimusrahoja sekä tulot mestareiden liigasta. Näistä tuloista kun olisi vaan raskittu käyttää hieman enemmän rahaa ja hommattu esim. Viitakosken ja OPG:n tilalle kunnon pelimiehet ja pakkipuolelle esim. Lehtonen. Niin ja hyökkäykseen ehkä jopa joko Bros taikka Hyvönen. Näistä rahoista ainakin osa tulisi takaisin lipputuloina, pleijarituloina sekä sponssirahoina, puhumattakaan mahdollisesta paikasta ensi vuoden mestareiden liigassa. Ja tottahan on sekin että nyt pelaajista joudutaan maksamaan extraa jotta heidät saadaan pelaamaan pimeään pohjoiseen.

Tuskin Junnokaan kiusallansa on toiminut näin heikosti, mutta kieltämättä hommassa on yllättävän paljon samankaltaisia piirteitä kuin Jokereiden ja Tepsin mestaruusputkien jälkimainigeissa. Fanien vastustus oli varmasti selvää Junnollekin mutta silti oma kaveri Alatalo tuli sainattua. Avainpaikoille nimitetään kavereita kyseenalaisin meriitein (Hilli, Loponen) ja keskitason pelaajia ostetaan ruutuihin jotka omatkin voisivat täyttää sen sijaan että satsattaisiin todellisiin huippuihin ja täytettäisiin loput ruudut omilla halvoilla pelimiehillä. Toivottavasti ei ole käynyt niin että oma menestysnälkä on hiipunut ja nyt pitäisi pyörittää hommaa "hieman iisimmin vielä hieman kovemmalla palkalla"(tulospalkkalaisena siis maksimoimalla joukkueen taloudellinen voitto). Uskon kuitenkin että Junno on jo saanut sen verran taloudellista mammonaa (ansaitustikin) ettei tuo ole pääasia vaan joukkueen ja kannattajien etu on yhä pääasia. Ehkäpä Junnokin tajuaa että virheitä on tullut tehtyä mutta vielä on mahdollista paikata osa niistä. Omasta mielestäni tämä voisi hoitua parilla hankinnalla. Eli hankitaan Pyörälä ykköseen Koiviston ja Viuhkolan seuraksi, jolloin Kuusela pääsee kolmoseen Paakkiksen ja Dahlmanin/Keräsen rinnalle. Viitakoski ja tarvittaessa Normiokin myyntiin/vuokralle. Lehtonen pakiksi ja tarvittaessa OPG (ja Jokinen jos kelpaa) pois. Sitten pitäisikin periaatteesssa päästä neljän sakkiin jos valmennus onnistuu työssään.
 

EsaMarko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, San Jose Sharks
Jukebox osuu tekstissään asian ytimeen. Suurimmat virheet tehtiin jo ennen Alatalon tuloa (yksi virheistä on toki ko. valmentajan palkkaaminen, ei toki merkittävin sellainen), mutta eipä Mattikaan ole mitään suurempaa korjausliikettä saanut aikaan. Seurajohdon arvostelukyvyn osittaisesta pettämisestä kertoo juuri näiden kohuttujen "saunakavereiden" palkkaaminen. Miksi nimenomaan tällä mahdollisuuksien kaudella piti sortua tällaiseen toimintaan? Vai näyttikö se CHL-lohko ennalta NIIN pahalta? Joko ote alkaa lipsua tai kiinnostus uupua.

Odottelin innolla maajoukkuetaukoa ja sen tuomia muutoksia joukkueeseen. Eipä tullut. Joukkueen kurssia ei sitten ilmeisesti vieläKÄÄN haluta korjata ylöspäin, vaan odotellaan siirtoikkunan umpeutumista. Vinkki: muutkin ovat silloin liikkeellä. Nimenomaan nyt olisi oikea aika toimia niin voitaisiin vielä pelastaa useita sijoituksia runkosarjassa. Optimistinen tavoite olisi tuolloin top6 (johon PITÄISI kyllä sinällään nykyiselläkin materiaalilla päästä, mutta eipä näytä hääviltä vielä).

Kovasti on selityksenä käytetty sitä, että ukot ovat olleet hajalla. Niin ne ovat olleet aikaisempinakin vuosina. Ja jos Matin "pelikirja" kerran pohjautuu nimenomaan keskushyökkääjien rooliin, niin minkä ihmeen tähän osastoon ei ole hankittu tarvittavaa leveyttä? Top3-sentterit kaikki selkävaivaisia, eikä Karppisesta taida vielä tällä hetkellä olla liigajoukkueen primus motoriksi.

Nyt luuta heilumaan ja äkkiä, JJ!
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä haet tällä kysymyksellä? Tarkoitatko kenties, että koska Blues näyttää kykenenevän menestymään tällä kaudella, tulisi Kärppienkin kyetä menestymään?

Tarkoitan tällä kysymyksellä, että Arponen katselee kaikesta yleisestä näkökulmasta huolimatta tilannetta nimeomaan Kärppien vinkkelistä. Blues ón menestynyt, siellä on ilmiselvästi buumi. Vaikka Arponen on kuinka huolisaan tulevaisuudesta ja ensivuodesta, näen Bluesilla olevan edelleen hyvät asemat ensivuonnakin. Blues on mm. kuitannut 50000 ecua kahdesta pelistä, mitä Kärpät ei ole tehnyt. Blues pystyy tarjoamaan pääkaupunkiseudulla sen, mitä Kärpät on aiemmilla kausilla tarjonnut pohjoisessa. Sillä on monella tapaa paremmat edellytykset toimia kuin Kärpillä. Sillä pääkaupunkiseudun iso katsoja pohja, junioripohja ja sponsoripohja. Suomi kiekolla meni edellisen kerran lujaa, kun vastaava buumi saatiin pääkaupunkiseudulle Jokerien toimesta 1990 luvun alkupuolella.

Mistä Arponen sinun mielestä on huolissaan? Minusta hän joko huolissan Kärpistä tai SM-liigasta. Oikeastaan molemmista. Kärpät on osoittatunut kevyeksi Eurokuvoihin ja jäljelle jää tulevaisuudessa liiga. Voi olla, että muut suuret pelaa muita pelejä.
 
Joukkueeseen käytetään 3 miljoonaa euroa ja playoffeista ulosjääminen ei olisi katastrofi?=) Tappiota tulisi sellainen 500-700Ke saman tien. Ok, joskushan se nousu tyssää ja takapakkia tulee. Kerran pari siihen on varaa, jatkuvasti ei.

Niin, tuotapa tarkoitin. Lihavia vuosia on ollut ennen tätä, ja mikäli yksi penkin alle mennyt kausi kaataa koko paletin, on se suurempi moka kuin se yksittäinen kausi. Enkä usko joukkueen luhistuvan ensimmäiseen vastoinkäymiseen.

esim. Tepsin ja Jokereiden huonosti toteuttaman toimintamalli huipun jälkeen on tullut Ouluunkin, tästä näkyvimpänä esimerkkinä maksettu ylihinta keskitason liigapelureista ns. palkkasotureista Dahlman, Järventie, Viitakoski ja lisäksi joukkueessa on Backmanin tapaisia jätteitä joita ei aiemmin olisi edes nähty harjoitusringissä.

No tuo on totta, mutta käsittääkseni tuohon ajoi epäonnistumiset pelaajamarkkinoilla keväällä. Junno myhäili siihen malliin, että onpa isot kalat koukussa. Vaan sitten ei pelaajia saatukaan edes määrällisesti, joten liekkö koukku katkennut? Olisi vissiin pitänyt nostaa puolet A-junnuista ennemmin joukkueeseen, ja esim. Backmania katsoessa näin olisi tullut ehdottomasti toimia. Järventie ja Dahlman ovat ihan samanlaisia palkkasotureita kuin Kuuselat ja Koivistot, joten heitä en sen takia jaksa suolata. Viitakoski on myös luonut pitkän uran "yhden seuran miehenä", joka ei ole rahan perässä vissiin liikaa kirmaillut. Nyt oma seuransa teki nuorennusleikkauksen. Tuo palkkasoturijuttu ei tainnut olla pointtisi tosin :)

Onhan tuo lapsenomainen usko hellyttävää, mutta jotkut osaavat nähdä metsän myös puilta. Tärkeintä olisi huomata omat virheet ja reagoida niihin oikealla tavalla. Ensi syksyyn mennessä tiedämme onko nykyorganisaatiosta siihen. Ylimielinen usko omaan kuolemattomuuteen ei anna sitä olettaa.

En tiedä onko lapsenomaista uskoa se, että en usko joukkueen katoavan mihinkään Saipan resursseille tämänkään kauden takia. Uskon enemmän tuohon ensisyksyyn ja siihen, saadaanko tosiaan kurssi käännettyä. En todellakaan usko epäonnistumisten olevan kerrasta-poikki-ja-kaikki-on-päin-vittua, eikä tästä enää nousta ikinä tyylisiä. Sano sitten lapsenomaiseksi. Ja tuohon metsän näkemiseen puilta.. taisi olla viime kesän alussa ensi kerta, kun pahoittelin joukkueen kasausta kuinka se ei ole onnistunut. En ole myöskään suitsuttanut noiden saunakaverien pestauksiin, vaikka minua ei henk. koht. esim. Palsolan paikka haittaa ollenkaan.

Tähän mennessä olemme ainakin oppineet sen että rahalla ei aina saa laatua. Viime kauden joukkuehan oli samanhintainen kun tämän kauden sekalainen palkkasoturiryhmä.

Tämän kauden ryhmä voi olla sekalainen, mutta en tosiaan näe noita pelaajia mitenkään erilaisina kuin viime kausien tulokkaita. Tasoltaan tämä joukkue jää todella kauas viime kausien tasosta, ja tuntuu käsittämättömältä miten noin paljon rahaa on saatu tähän joukkueeseen tuhlattua. Tämä ei varmasti ole se joukkue, jota rakentamaan lähtiessä Junno halusi (aivan varmasti Junno on suurimman osan hankintojen takana). Se ei tietenkään ole selitys.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpillä on liigan kallein joukkue, viime kaudella nollatulokseen päästiin halvemmalla joukkueella. Hankinnat on suurimalta osin kalliita liigan keskitason pelaajia. Ainoa mitä kannattajana vaadin on että rahat käytetään järkevästi jos sitä noin paljon on pakko kylvää ympäriinsä. Joko järkevästi tai sitten ei ollenkaan.

Totta. Mikäli Kärppien joukkue todella on liigan kallein, on tässä selkeästi epäonnistuttu. En ole väittänytkään, että Kärpät olisi hoitanut hommat tässä suhteessa hyvin.

Nuo väitteesi tarkoittaisivat siis sitä, että Kärppien organisaatio tiesi jo kauteen lähtiessä, että nyt on aaltoliike edessä!!??

Ei todellakaan. Kyllä organisaationne pani kaiken "kykynsä" peliin, jotta menestys seuraisi viime kausien malliin. Kun vielä olitte mukana Mestarien liigassakin.

Nyt vain kävi niin, että palkkalistoille eksyi totaalisen väärä valmentaja ja hankinnat menivät osin kiville.

On aivan turha uskotella itselleen, että nyt olisi jokin pakkolaskukausi menossa, ei ei, organisaatio tuli kylläiseksi, jakoi osingot ja luuli että kyllä tämä homma onnistuu vasemmallakin kädellä..... mutta se ei onnistu.

Eivät väitteeni tarkoita sitä, että juuri tämä kausi oli ns. pakkolaskukausi. Mikäli hommat olisi keväällä ja kesällä saatu osumaan nappiin, olisi Kärpät varmasti edelleen kärkikahinoissa mukana. Kärpät on kuitenkin tällä hetkellä kahdeksas, joten epäonnistumisia on tapahtunut ja seuran tulee ottaa oppia tekemistään virheistä.

Toisaalta taas historia on osoittanut, että jokaisesta mestarista tulee ennenpitkää entinen mestari. Jos seuralle löytyy resurssien puolesta varteenotettavia haastajia, onnistutaan näissä muissa seuroissa hoitamaan hommat jossain vaiheessa mestaria paremmin ja kärkinimi vaihtuu. Heikoimpi kausi oli siis jossain vaiheessa väistämätön, eikä se tarkoita välttämättä sitä, että seura on hoitanut hommat ennennäkemättömän huonosti. Kärpät oli kauden päätteeksi erittäin haastavan tilanteen edessä, josta se selvisi vain keskinkertaisesti. Kolmen tärkeimmän kenttäpelaajan yhtäaikainen loukkaantuminen kärjisti tilannetta vielä entisestään.

Pointtini on, että nyt kun tämä väistämättömästi jossain vaiheessa eteen tuleva heikompi kausi näyttäisi olevan tämä, ei tässä tilanteessa paniikkinappulan painaminen kannata. Nyt ei kannata yrittää kovin lisäsatsauksin ostaa Kärppiä väkisin takaisin kärkipaikalle. Heikosti sujuneen kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen on vaikea nostaa joukkuetta mestariksi. Lisäksi useat liigaseurat vaikuttavat elävän tällä hetkellä oman aaltoliikkeensä aallonharjalla, joten riski pelaajaruletin ja kalliiden lisähankintojen valumisesta hukkaan on suuri. Yhden pakin hommaaminen on tarpeen, mutta suurempiin muutoksiin en lähtisi.

Kärppien tulee mielestäni tässä tilanteessa siis säilyttää maltti ja turvata pidemmän aikavälin toimintaedellytykset. Turha meidän kannattajienkaan on tästä tilanteesta pelipöksyjä repiä, sillä yllättävämpää oli se, että Kärpät onnistui jatkamaan voittokulkuaan näin monen kauden ajan, kuin että riemumarssi näyttää tulleen tällä erää päätökseen.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joukkueeseen käytetään 3 miljoonaa euroa ja playoffeista ulosjääminen ei olisi katastrofi?=) Tappiota tulisi sellainen 500-700Ke saman tien.

No tuskin tappiota tulee, vaan kyllä se budjetti on aina pyritty tekemään runkosarjaa varten. Jos tarkasteluun otetaan seuraava kausi niin sitten voi tulla tulonmenetyksiä, oli pienempi liikevaihto, juurikin ehkä tuon verran.


Ja en millään kyllä usko että tämäkään joukkue nyt playoffseista jää ulos. Vähintään 6. runkosarjassa, todella hyvät mahdollisuudet taistella kotiedusta.

Joukkue (-Mara) päässyt viikon harjoittelemaan terveenä, pakko näkyä jossain. Toki siellä on sellaisia pakkeja joille se helpon, eteenpäin annetun syötön antaminenkin on vaikeaa, mutta toivottavasti treenit tuottavat tulosta. Jos ei, niin sitten se on Alatalon vika, kun syötttelevät poikittain oman sinisen alla. Onnistumisia alle ja uuteen nousuun.
 

Itäpuu

Jäsen
Siinä mielessä on turha vertailla viime vuotisen joukkueen hintaa tämänvuotiseen, että omia huippujunnuja oli pitkien sopimusten viimeistä vuotta vetämässä. Ei mistään voi saada samanhintaista samanlaatuista pelaajaa. Nyt kun vielä hankinnoista puolet on käsittämättömän ja järjettömän väliltä, niin hikeä pukkaa...
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos ensin miettii kysymystä "Minne menet Oulun Kärpät" pitemmällä aikajänteellä, niin Arposen pohdinnat saivat minut edelleen vakuuttuneeksi siitä, että Kärpillä on selvät suunnitelmat tulavaisuuden osalta, hyvä niin.
Kärppien 2000-luku on ollut todellakin menestyksen aikaa ja on mielestäni ihan turha alkaa puhumaan mistään "TPS-ilmiöstä", kun tätä kautta on takana 18 ottelua.
Kansainvälistyminen, organisaation laajentaminen tulevaisuuteen varautuen, ne ovat asioita joiden sisäänajaminen ottaa aikansa. Pitää sitten muistaa, ennenkuin aletaan puhua esim. Ari Hillistä että sen uuden tehtävän nimi on urheilutoimenjohtaja, ei Ari Hilli. Jos Hillillä hommat ei mene putkeen, niin vaihdetaan miestä, sitä varten yrityksessä on toimiva johto ja hallitus.
Täällä on vertailtu myös Kärppien junioritoimintaa esim. Bluesin vastaavaan.
Siinä pitää ottaa huomioon se, että myös Kärpät tiedosti joitakin vuosia sitten sen, että omien juniorien taso tippui vuosi vuodelta. Tehtiin uusia linjauksia toimintaan ja ne alkavat näkyä muutaman vuoden päästä, aika lähelle tuota Arposen mainitsemaa vuotta 2012.
Lokakuussa pidetyllä Pohjolaleirillä U16-maajoukkueen 44 pelaajan ryhmässä oli seitsemän pelaajaa Kärpistä, toiseksi eniten HIFK:n yhdeksän pelaajan jälkeen. Eli jälkikasvua on tulossa kunhan se toivottavasti vielä saadaan jalostettua edustuksen käyttöön.
Tämä kuluva kausi on sitten ihan oma asiansa, en usko, että asiat ovat menneet ihan sen alkuperäisen suunnitelman mukaan, siihen on varmasti vaikuttaneet monet seikat. Luulisin, että osaan asioista eivät Kärpät ole pystyneet vaikuttamaan mutta myös selviä virheitä on varmasti tehty, toivottavasti niistä otetaan opiksi, se on hyvän organisaation merkki.
Itse odotan silti vielä "Pelimiehen"-liikkeitä Kärppäjohdolta, vielä ei ole liian myöhäistä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Minusta tässä keskustelussamme Kärppien toiminnassa pitäisi nyt erottaa kaksi asiaa toisistaan: ensinnäkin tämän kauden joukkue ja satsaukset siihen sekä tulevat vuodet.
Pohja tämän kauden tekemisille oli luotu jo paljon aiemmin kuin tämän keskustelun pohjana oleva Arposen kannanotto Kärppien nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Tarkoitan sitä, ettei tämän kauden budjettia laadittaessa ollut tiedossa vielä maailmantalouden näin raju laskusuhdanne, ei Kärpillä eikä sitä tukevilla yrityksillä. Tämä tiedostaen olen myös sitä mieltä, ettei joukkueen rakentamisessa ole järin hyvin onnistuttu - olletikin, kun operoidaan liigan suurimmalla pelaajabudjetilla. Mielestäni tämän kauden pelillinen suoritustaso - so far - ei ole ollut suunniteltu ja hyväksytty jo etukäteen vaan jonkinasteinen vahinko ja yllätys myös Kärppien johdolle. Pelaajabudjetin suuruutta voi silti selittää hieman nimimerkki "kaalin" terävä huomio omien junioreiden sopimustilanteesta viime kauden lopulla.
Siinä mielessä on turha vertailla viime vuotisen joukkueen hintaa tämänvuotiseen, että omia huippujunnuja oli pitkien sopimusten viimeistä vuotta vetämässä. Ei mistään voi saada samanhintaista samanlaatuista pelaajaa. Nyt kun vielä hankinnoista puolet on käsittämättömän ja järjettömän väliltä, niin hikeä pukkaa...

Arposen selkeääkin selkeämpi viittaus Kärppien toimintaympäristössä tapahtuvaan muutokseen ja valmiiden suunnitelmien hämärtymiseen kertoo taasen, ettei mitään huikeaa parantumista ole välttämättä odotettavissa muutamaan vuoteen, sillä tukijat joutuvat vetämään kukkaronsa nyörejä selkeästi tiukemmalle nykyisten talousnäkymien uhkaamina, mikä taas heijastuu yhtä varmasti Kärppien liiketoimintaan ja sitä myötä budjettiin vasta ensi kaudelle - no, näin tulee tapahtumaan kaikkien liigajoukkueiden kohdalla, itse asiassa kaiken urheilun ja kulttuurin kohdalla, jotka elävät yhteiskunnan tuesta.

Summa summarum
Tämä kausi on jo mennyt alakanttiin lähinnä hämmästyttävien virhearviointien takia, vaikka vuosi olisi mielestäni voinut olla jopa kruunu Kärppien 2000-luvun menestyshistoriassa; viittaan nyt suoraan myös CHL-peleihin.
Tulevilta kausilta voidaan tässä vaiheessa odotta vain kohtuullista menestystä mutta tarkkaakin tarkempaa taloudenpitoa!!! On siis hyvä, että uhkakuvat tiedostetaan jo Kärppien ylimmällä johtotasolla asti, jolloin on oletettavaa, että ne myös huomioidaan toimintaa suunniteltaessa eteenpäin.
Sillä - tuoreessa muistissa ovat ainakin minulla vielä nuo Kärppien edustuksen harjoitukset joskus 90-luvulla, jossa Pappa Ruotsalainen kävi välillä työntämässä pelaajia oikeille paikoille ylivoimakuvioita selventäessään sille surkean sekalaiselle armeijalle "lähimaastosta" koottuja toppahousu-ukkoja.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Tällä kaudella on mielestäni vielä aivan realistiset edellytykset saada joukkue kevääksi sellaiseen iskuun, että päästään playoffeissa neljän parhan joukkoon, mikä on aina hyvä suoritus. Kunhan vain Viuhkola palaa ja saadaan jossain vaiheessa jostain tasokas pakki. Tämä tietenkin edellyttää, että muut kärkipelaajat pysyvät terveinä.

Lähinnä tällä kaudella ihmetyttääkin se, että rosteriin ei otettu mitään Nordic Trophy- tai CHL-reserviä. Ehdottomasti pitäisi olla laajempi rosteri kuin edellisillä kausilla, kun nyt onkin kapeampi ja ennenkaikkea haavoittuvampi. Varsinkin kun viime kauden joukkueella oltaisiin todennäkösesti voitettu molemmat tähänastiset CHL-pelit.

Pitemmän ajan linjauksista puheenollen on aivan selvää, että joukkueessakin podetaan jonkinlaista mestaruuskrapulaa. Koko 2000-luku on mennyt aallonharjalla, jolta putoaminen on monen osatekijän summa esim. pahaan paikkaan tullut valmentajan vaihdos, heikommat omat juniori-ikäluokat ja pelaajamarkkinoiden huono tarjonta.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Itse en sitten ole niitä, jotka antaa loputtomasti aikaa (esim. >10 peliä) Matti Alatalolle laittaa Kärppien peli kuntoon ja voitokkaaksi. Luulen, että joku henkinen takaraja on ensi keskiviikon 19.11. Metallurg-peli tai ensi viikko kokonaisuudessaan. Jos silloin Alatalon suunnasta ja Kärppien joukkueesta ei ole kuulunut mitään positiivista signaalia, niin täälläkin käynnistetään päävalmentajan lähtölaskenta. Viimeksi kun olen tähän ketjuun kirjoittanut, on Kärpät pelannut sen jälkeen kaksi ottelua ja tänään kolmannen (SM-liigaottelun):

30.10. Kärpät-TPS 4-1
1.11. Kärpät-Lukko 5-2

(12.11. Kärpät-Eisbären 2-3)

14.11. KalPa-Kärpät 1-2

Huomenna Kärppien kunnon ja Alatalon pelinjohtokyvyt testaa "arkkivihollinen":

15.11. Kärpät-JYP 3-2

(19.11. Metallurg-Kärpät 3-1)

Sinällään en anna enää CHL:n peleille mitään arvoa. Molemmat tämän viikon liigaottelut on kuitenkin voitettava. Kunnon mittareita on sitten Metallurg-pelin jälkeen enemmänkin, sillä sen jälkeen vuorossa on kaksi kovaa vieraspeliä:

21.11. Pelicans-Kärpät
22.11. HPK-Kärpät

Itsellenikin on alkanut valjeta Matti Alatalon Kärppien tapa pelata. Minun makuun peli on ehkä sittenkin liian hyökkäysvoittoista ja virhealtista pelaamista. Itse kaipaisin Kärppien otteisiin enemmän harkintaa, tiukempaa viisikkopelaamista ja yksinkertaisempaa tapaa ylittää keskialue. Kärppien pelaajarosteri olisi mahdollistanut sen, mutta ehkä Matti Alatalo antaa joukkueelle vähän liian vapaat kädet joukkueen hyökkäyspeliin. Signaalit, joita Kärppien pelistä kaipaisin, ovat nimenomaan harkitsevaisempi, varmempi pelaaminen. Enemmän puolustuksen kautta pelaamista keskialue nopeasti ylittäen. Kylmäpäisempää viimeistelyä. Uskon, että tuohon olisi rosteri riittänyt, jos vaan siihen olisi valmennusjohdossa ja treeneissä paneuduttu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mihin menet Oulun Kärpät! Tuohon vastaaminen taitaa olla liian vaikeaa myös 0700-linjan ennustajaeukolle kolmannessa polvessa.
Kalpa ja Jyp, kuusi pistettä yllätti kyllä meikäläisen aivan totaalisesti, siis positiivisesti. Mukava aina lähteä hallilta voitetun pelin jälkeen, oli esitys mikä oli, kiitos siitä Kärpille.
Esitys tänään... kuin pörssikurssit tällä hetkellä, ylös..alas ja kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Tuli olo kuin katsoisi horjuvaa nuorallakävelijää, välillä tasapainossa ja seuraavana hetkenä silmät kiinni, nyt se putoaa.
Siitä olen tyytyväinen, että yritystä riitti. Olen mielessäni pelännyt sitä, että joukkue menettää uskonsa tekemiseen ja hommasta menee uskottavuus.
Positiivista tänään... pakit eivät tehneet niin paljon virheitä niin paljon, että peli olisi kaatunut siihen. Seuraavaksi yksi yksittäinen pelaaja...Viitakoski, loistavaa alivoimapelaamista ja itsensä likoon panemista koko joukkueen puolesta. Tarkki ja Koivisto maalilla hyviä, niihin ei kaaduta tällä kaudella.
Kokonaisuus... peli ei pysy kuosissa kahta erää peräkkäin itkemälläkään. Suoritustaso heittelee kentällisissä paljon, Corson kenttä hyvä esimerkki, tyylikkäitä maaleja ja kohta luokatonta puolustamista.
Ylivoimapeli edelleen todella heikkoa, hidasta ja ennaltaluettavaa. Huolestuttavaa, että ylivoimaa ei saada toimimaan paremmin, mitä treeneissä tehdään asian eteen, se ihmetyttää.
Mitä tästä eteenpäin? Potentiaalia tuossakin materiaalissa on, kuusi pistettä KalPalta ja Jypiltä todistaa sen. Mieti Alatalo nyt, miksi pelintaso heittelehtii ottelun aikana, onko pelitapa oikea vai etkö saa sitä läpi joukkueessa?
Aina ei kannata haalia kuuta taivaalta, varsinkaan jos raketin polttoaine ei ole samaa luokkaa kuin edellisinä kausina.
Silti... kiitos hyvästä viikonlopusta Matti ja kumppanit, löysään tästä hyvästä hirttoköyden solmua kaulallasi.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Hiukan helpotti oloa voitot Kalpasta ja Jypistä. Kaipaamiani hyviä signaaleja tuli molemmista peleistä. Ei Kärppien materiaali niin huono ole, mitä alkukauden tuloksista voisi päätellä. Kirjoitin jossain toisaalla, että lokakuussa oli ainakin muutama tappiopeli, jotka olisi pitänyt voitoiksi kääntää. Silloin selkäranka kuitenkin katkesi, kun vastustaja oli iskenyt maalin. Tämän viikon liigapeleissä ei niin käynyt, ja näyttääkin että Kärpät on löytäneet hiukan selkärankaa omaan pelaamiseensa.

Ensi viikon Magnitogorskin vierailulle en anna minkäänlaista arvoa. Eikö Kärpät voisi mennä Venäjälle jollain junioripitoisella joukkueella? Sen verran on staroja tänä syksynä koeteltu, että eikö Viuhkolalle, Corsolle, Tarkille ja kumppaneille voitaisi joku lepopäivä keskiviikoksi antaa?

Perjantain ja lauantain Pelicans- ja Hpk-pelit ovat sitten merkittäviä mittareita Kärppien nykyiskukunnolle. Molemmat (Pelicansien ohjelma ja Kerhon ohjelma) ovat pelanneet viime aikoina vähän alavireisesti. Toisaalta pelaavat kuitenkin Kärppiä vastaan levänneenä, sillä edelliset pelit molemmilla joukkueilla on tiistai-illalta. Toivottavasti Kärppien paremmasta ottelutuntumasta olisi tuolloin hyötyä ja Venäjän reissulla joukkuehenki olisi parantunut. Uskon, että sama taso riittää, mikä oli tällä viikolla Kalpaa ja Jypiä vastaan. Siitä kun vielä vähän parantaa, niin kyllä kelpaa - Kärpät on pysyvästi aloittanut kipuamisensa kohti liigan kärkikastia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Kokonaisuus... peli ei pysy kuosissa kahta erää peräkkäin itkemälläkään. Suoritustaso heittelee kentällisissä paljon, Corson kenttä hyvä esimerkki, tyylikkäitä maaleja ja kohta luokatonta puolustamista.
Ylivoimapeli edelleen todella heikkoa, hidasta ja ennaltaluettavaa. Huolestuttavaa, että ylivoimaa ei saada toimimaan paremmin, mitä treeneissä tehdään asian eteen, se ihmetyttää.
Mitä tästä eteenpäin? Potentiaalia tuossakin materiaalissa on, kuusi pistettä KalPalta ja Jypiltä todistaa sen. Mieti Alatalo nyt, miksi pelintaso heittelehtii ottelun aikana, onko pelitapa oikea vai etkö saa sitä läpi joukkueessa?
Aina ei kannata haalia kuuta taivaalta, varsinkaan jos raketin polttoaine ei ole samaa luokkaa kuin edellisinä kausina
...

Näillä mietteillä minäkin purin eilistä ottelua tuonne otteluketjufoorumille: Suoritustason ailahtelevuus ja ylivoimapelin ongelmat nyt lähinnä.
Eilisellä toisen erän pelillä joukkue näytti, että se on parhaimmillaan liigan "parasta A-ryhmää", mutta - ah, niin tuoreessa muistissa on vielä esim. tuo jumbo-finaali Tepsin kanssa ennen maaottelutaukoa.
Joten - mistä löytyisi se viisastenkivi, millä joukkueen pelitaso ja rutiini saataisiin vastaamaan edes jotakuinkin sen potentiaalia???

Toinen kysymys kuuluu, mihin rahkeet enää riittävät - sanotaanko - "kohtuullisilla" suorituksilla tästä eteenpäin, kun alkukausi oli suoraan sanoen heikko?
Käytännössä nyt näillä parilla voitolla on nykäisty suurimmat löysät pois sarjataulukossa ja tästä eteenpäin kamppailu kuuden joukkoon pääsystä kiristyy entisestään. Pelicans on Kärpistä neljän (4!) pisteen takana toiseksiviimeisenä ja siihen väliin mahtuu kokonaista kuusi joukkuetta, joten yhtään merkityksetöntä peliä ei enää ole eikä sitä myötä helppoakaan.

Jos tilannetta valottaa pistekeskiarvojen kautta, mikä kenties kertoo paremmin tuota suoritustasoa, niin vain kolme ensimmäistä, JyP (ka 2,21), Blues (ka 1,95) ja Jokerit (ka 2,10), ovat hieman karkuteillä ja toisaalta taas TPS (ka 1,05) viimeisenä heikko. Kaikki vähintaan sääleihin toistaiseksi yltävät mahtuvat kolmen kymmenyksen sisään - poislukien tietysti nuo kolme ensimmäistä - ja Kärppien (ka 1,55) yläpuolella on vain yksi joukkue, KalPa (ka 1,52), jolla karvan verran heikompi tuo keskiarvo.
Edellytyksenä kuuden joukkoon pääsemiseksi Kärppien tulisi siis pelkistettynä voittaa vähintään hieman yli puolet jäljellä olevista peleistä varsinaisella peliajalla - ei siis mikään aivan mahdoton ajatus voittaa esim. kaikki kotiottelunsa. Mutta - asian varmistamiseksi myös vieraspeleistä tulisi saada pisteitä - nyt Kärpät on Ilveksen jälkeen huonoin vierasjoukkue!!!
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Edellytyksenä kuuden joukkoon pääsemiseksi Kärppien tulisi siis pelkistettynä voittaa vähintään hieman yli puolet jäljellä olevista peleistä varsinaisella peliajalla - ei siis mikään aivan mahdoton ajatus voittaa esim. kaikki kotiottelunsa. Mutta - asian varmistamiseksi myös vieraspeleistä tulisi saada pisteitä - nyt Kärpät on Ilveksen jälkeen huonoin vierasjoukkue!!!

Tuo on täysin saavutettavissa ja tullaankin todennäköisesti saavuttamaan. Myös vierastilasto varmasti paranee nyt loukkaantumistilanteen hieman helpotuttua ja joukkueen hitsautuessa paremmin yhteen. Tuskin toista kertaa kauden aikana kaikki sentterit ovat yhtä aikaa osittain tai kokonaan loukkaantuneita.

Ehdottomasti tavoitteena runkosarjan sijat 1.-4. Pidän tavoitetta realistisena. Ja todellakin: olen nähnyt yhtä lukuun ottamatta kaikki Kärppien kotiottelut tällä kaudella, ja olen silti näin positiivisella mielellä. Näin myös kaikki harjoitusottelut ja useamman vierasottelun.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Joten - mistä löytyisi se viisastenkivi, millä joukkueen pelitaso ja rutiini saataisiin vastaamaan edes jotakuinkin sen potentiaalia?
On kaksi vaihtoehtoa: valmentajavaihdos eli Alatalo ulos - uusi päävalmentaja sisään tai annetaan aikaa joukkueelle ja valmennukselle hitsautua koko ajan enemmän ja enemmän yhtenäiseksi ja tiiviiksi joukkueeksi. Siinä on ne viisasten kivet.
Toinen kysymys kuuluu, mihin rahkeet enää riittävät - sanotaanko - "kohtuullisilla" suorituksilla tästä eteenpäin, kun alkukausi oli suoraan sanoen heikko?
Nykymateriaalilla on mahdollisuus runkosarjassa sijoille 4-6. Hiukan vahvistettuna (Järventie ja 1-2 kovaa pakkivahvistusta), niin runkosarjassa sijat 3-4. Nykymateriaalille välieriin pääsy olisi jo kova suoritus, vahvistetulle Kärppä-joukkueelle finaalipaikka olisi mahdollinen. Playoffs-pelit ovat aivan oma maailmansa. Kovimmat kilpakumppanit (Blues, Jyp, Jokerit, Hifk) ovat erittäin menestysnälkäisiä. Pelkään, ettei Kärpissä ole viime vuosien kovasta menestyksestä johtuen vastaavanlaista menestysnälkää. Ei ainakaan organisaatiossa ole, siitä on signaali Kärppien tekemät henkilöstövalinnat tämän vuoden puolella.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
On kaksi vaihtoehtoa: valmentajavaihdos eli Alatalo ulos - uusi päävalmentaja sisään tai annetaan aikaa joukkueelle ja valmennukselle hitsautua koko ajan enemmän ja enemmän yhtenäiseksi ja tiiviiksi joukkueeksi. Siinä on ne viisasten kivet.
...

No, näinhän tuo asia tietysti pelkistettynä on.

Itse mietin lähinnä tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa kysellessäni tätä "viisastenkiveä" eli olin ikään kuin valmis jatkamaan "Kaljun" kanssa vielä taivalta :-))) Huolestuttavinta Kärppien otteissa on, ettei parinkymmenen sarjapelinkään jälkeen voi puhua yhdestäkään tasapainoisesta esityksestä kaukalossa, vaan joko peli on ihan totaalista kuraa tai sitten mennään pelin sisällä vuoristorataa, kuten eilen.

Ja se ylivoimapeli!!! Mikä ihme siinä voi olla, ettei homma toimi???
Nyt on yritetty välillä neljällä hyökkääjällä ja seuraavassa kentällisessä taas kolmella eli variaatioita kyllä on harjoiteltu ja yritystä on, mutta ei kulje, ei! Helpointa olisi tietysti vedota taidon ja rutiinin puutteeseen, mutta kun sekään ei pidä paikkaansa - no, ehkä pakkiosastolla jonkin verran.
Nyt näitä "pelinomaisia" harjoituksia on pidetty runsaasti joka pelissä ja eilen oli tietysti yksi parhaista sparrareista vastassa, mutta ei edes 5 vs 3 yli puolitoista minuuttia saanut aikaan kuin punaisia kynnenjälkiä katsojien kämmeniin.
En muuten jaksaisi kiihkoilla tämän asian tiimoilta, mutta viimeistään pudotuspeleissä, joihin uskon Kärppien ilman muuta pääsevän (tuuliviiri?), vastustajalle annetaan liian iso etu sillä, jos ylivoimapeli ei ole joukkueelle aina selkeä tilastollinen maalintekopaikka.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Suoritin tässä aikani kuluksi pikku laskutoimituksia Excellin avulla joukkueiden peliesityksistä vieraissa ja kotona. Nyt, kun joukkueilla on niin kovin eri määrä pelejä, laskin jokaiselle pistekeskiarvot molemmissa tapauksissa. Tulokset ovat mielenkiintoisia muutaman joukkueen kohdalla:
JyP ja Jokerit ovat parasta A-ryhmää - kolmen parhaan joukossa molemmissa, Blues ja HPK ihan linjassa sarjataulukon sijoitustensa kanssa, mutta on sitten kolme, jotka erottautuvat rajusti koti-/vierasotteluidensa menestyksissä: Kärpät, Ässät ja HIFK - suurin ero näistä Kärpillä!!!

Kärpät (ka 2,67) loistavana kotijoukkueena ihan JyPin (ka 2,75) kannassa, molemmat ovat selkeästi muiden yläpuolella, kun taas Ässät ja Hifki ihan toisinpäin - sinänsä mielenkiintoista, että kovina pidetyt kotijoukkueet Ässät ja HIFK ovat tällä kaudella menestyneet ihan päinvastoin.
Mutta sitten - Kärppien vierassaldo on murskaava, ka 0,64!!! Aika syvältä ja poikittain sanoisin...

Tämä vain tukemaan noin tilastollisestikin pelin ailahtelevuutta ilman sen kummempia selityksiä.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Huolestuttavinta Kärppien otteissa on, ettei parinkymmenen sarjapelinkään jälkeen voi puhua yhdestäkään tasapainoisesta esityksestä kaukalossa, vaan joko peli on ihan totaalista kuraa tai sitten mennään pelin sisällä vuoristorataa, kuten eilen. Ja se ylivoimapeli!!! Mikä ihme siinä voi olla, ettei homma toimi?
Voisiko ym. teeman nimi olla Kärppien pelin kehittyminen? Kärppien otteisiin kaivataan tasaisuutta ja ylivoimaan tehokkuutta. Summasummarum alkukaudesta: Kärpät ei ole materiaaliltaan niin heikko, mitä tulokset ovat antaneet ymmärtää. Ei tarvitse päävalmentajan olla poppamies, että saa joukkueensa pelaamaan voitokkaasti. Suurin haaste Matti Alatalolle tulee sitten sen jälkeen: nousevalla trendillä Kärppien pelaamisen kehittäminen. Kärppien otteisiin tasaisuutta ja ylivoimaan tehokkuutta. Varmasti kaikkien mestarijoukkueiden tunnusomaisin piirre on ollut ne seikat, että joukkueen pelaaminen on kehittynyt koko ajan kauden edetessä, joukkueen otteet ovat tasaisia (pelien sisällä ja sarjan sisällä) ja ylivoimassa on tehokkuutta. Nuo on myös Matti Alatalon ja Kärppien joukkueen haasteet loppukaudeksi. Helpoin homma on varmasti voittaa peli silloin, toinen tällöin. Haasteellisimmaksi, ja lopulta mestaruuden voittamisen arvoiseksi työnäytteeksi, tekee kuitenkin nuo kolme elementtiä, jotka käytännössä näyttävät, että joukkue on todella vahva: pelin kehittyminen, tasaisuus ja erikoistilannepelaaminen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On kaksi vaihtoehtoa: valmentajavaihdos eli Alatalo ulos - uusi päävalmentaja sisään tai annetaan aikaa joukkueelle ja valmennukselle hitsautua koko ajan enemmän ja enemmän yhtenäiseksi ja tiiviiksi joukkueeksi. Siinä on ne viisasten kivet.

Siinäpä ne kivet ovat. Jos Alatalo ulos, niin mistä mies tilalle? Alatalolla vain tämän kauden jatkuva sopimus, sinänsä poikkeavan lyhyt Kärppien sopimukseksi. Olihan Jalosella viimeinen kausi vuoden pesti mutta se on ihan eri asia, näytöt oli vahvat ja sopimus palveli molempia osapuolia.
Onko ensi kauden valmentajan kanssa jo sopimus olemassa? En tiedä, paljon on spekuloitu Aravirran tulosta Ouluun. Mistä löytyy sellainen VPK-henkinen kaveri joka lähtee vetämään muutamaksi kuukaudeksi Kärppiä jos jatkopestiin ei ole mahdollisuutta?
Jotenkin tuo Alatalon vuoden pesti saa ainakin itseni uskomaan, että ensi kaudelle on tiedossa joku muu. Jos tämä " Herra X " ei ole vapaana tällä hetkellä ja Alatalolle annetaan kenkää, kovin hirveästi en alkaisi maksamaan jollekkin pätkätyöläiselle loppukauden pestistä, säästetään nekin rahat ensi kauden hankintoihin.
Kausi on jo niin pitkällä, että uuden kaverin mahdollisuudet vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen ovat aika pienet. Yleensäkkin valmentajan vaihtamisesta saatu hyöty on aika pieni jos hyötyä saadaan ollenkaan.
Jos Alatalo on vielä puikoissa tuossa joulun tietämillä, niin sen jälkeen on aivan sama antaa Matin jatkaa loppuun tai antaa sitten Haapakosken kumppaneineen vetää kausi loppuun. Haapakosken valmentajakyvyistä kyllä minulla ei ole mitää käsitystä, täysi arvoitus minulle, ainakaan palkkakulut ei lisääntyisi. Olisiko se sitten ainoa positiivinen asia, en tiedä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Voisiko ym. teeman nimi olla Kärppien pelin kehittyminen?
...
Helpoin homma on varmasti voittaa peli silloin, toinen tällöin. Haasteellisimmaksi, ja lopulta mestaruuden voittamisen arvoiseksi työnäytteeksi, tekee kuitenkin nuo kolme elementtiä, jotka käytännössä näyttävät, että joukkue on todella vahva: pelin kehittyminen, tasaisuus ja erikoistilannepelaaminen.

Kyllä, nimenomaan näin - tämähän se oli Nokankin punainen lanka joka vuosi: pelin kehittyminen ja terävöityminen sinne kaikkein tärkeimpiin peleihin. Tätä ajatusta tukivat kaikki muut osa-alueet ja toiminnot joukkueen sisällä ja takana. Nokalla oli huippujoukkueet ja työrauha - ja sai aina lähes kaiken, mitä halusi myös pelaajien suhteen kesken kaudenkin.
Nyt on asetelma kovin erilainen: valmentajalla lyhyt pesti, joukkue epätasainen sekä kentällisten että pelipaikkojen suhteen, vain maalivahtiosasto on kunnossa. Nyt ei voi keskittyä vielä pikku fiilailuihin, kun käytännössä joka peli voi olla "rosvokortti", joka käskee palaamaan "lähtöruutuun" ja aloittamaan alusta. Tässä tulee vielä Matilla kiire, jos edistys on näin poukkoilevaa ja hidasta.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien pistetili tulee karttumaan ihan kivasti, kunhan joukkue pysyy edes suurin piirtein terveenä. Ainakin toisen kaksikosta Viuhkola - Corso pitää pysyä poissa saikulta. Pelihän oli pahiten sekaisin juuri silloin, kun nämä miehet + Forrest puuttuivat. Nyt on neljä voittoa putkeen, enkä usko, että kyse on pelkästään sattumasta.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Siinäpä ne kivet ovat. Jos Alatalo ulos, niin mistä mies tilalle? Alatalolla vain tämän kauden jatkuva sopimus, sinänsä poikkeavan lyhyt Kärppien sopimukseksi. ... Onko ensi kauden valmentajan kanssa jo sopimus olemassa? En tiedä, paljon on spekuloitu Aravirran tulosta Ouluun. Mistä löytyy sellainen VPK-henkinen kaveri joka lähtee vetämään muutamaksi kuukaudeksi Kärppiä jos jatkopestiin ei ole mahdollisuutta?
Hannu Aravirran lähtölaskenta Pelicanseista on käynnistynyt hiljalleen tässä syksyn aikana. Viimeisin osoitus tästä on tänä viikonloppuna avattu Aravirralle kenkää -tyylinen viestiketju Pelicans-osiossa. Tästä huolimatta EN OLE ANTAMASSA ALATALOLLE POTKUJA ENNEN KUIN SE ON OIKEASTI SE KAIKKEIN VIIMEISIN VAIHTO. Silloin kun Kärppien peli on niin täydellisesti jumissa ja sekaisin, ettei muuta vaihtoehtoa ole.
 

10

Jäsen
Alatalolla vain tämän kauden jatkuva sopimus, sinänsä poikkeavan lyhyt Kärppien sopimukseksi.
Tietääkseni Alatalo jatkaa Kärpissä kauden jälkeen - tosin muissa hommissa kuin edustuksen valmennuksessa.

Edit: Siis vielä pidemmällä sopimuksessa kuin tämä aiemmin uutisoitu 1+1.
 
Viimeksi muokattu:

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jatkaako vaiko ei, en tiedä mutta tällaisen sopparinhan ne Matille teki:

"15.04.2008 14:26
Matti Alatalo päävalmentajaksi

Matti Alatalo on Kärppien päävalmentaja kahden seuraavan kauden ajan. Sopimus on mallia 1+1 vuotta.

OULUN KÄRPÄT OY
Juha Junno "
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös