Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 860
  • 3 169

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mielestäni on pettänyt paitsi kokonaisuuden hanskaus, pelillinen kehitys ja pelaajien kehitys. Alkakausi oli kohtuullinen, mutta kauden edetessä muut alkoivat mennnä ohi oikealta ja vasemmalta.

Ei, vaan selkeästi suurin syy tämän kauden, muiden joukkueiden ohimenemiseen suurin syy, on juurikin edelliseen postaukseeni viitaten se, että useat loukkaantumiset korostivat entisestään materiaaliltaan epätasapainossa olevan joukkueen heikkouksia (lue: etupäässä puolustus) ja joukkue ajautui tappiokierteeseen.

Kenenkään piikkiin ei voida pistää jos sentteritilanne on heikko kahden parhaan sentterin puuttuessa. Vain loukkaantumisten. Ei voida odottaa, oli sitten materiaali kuinka leveää tahansa, että missään joukkueessa paikkaajat pelaisivat yhtä hyvin, jos kaksi parasta sentteriä uupuu (vielä kun Paakkiskin on ollut semikunnossa). Yhden poissaolo ei saisi täysin heilauttaa kurssia, eikä se olekaan, jo Corson palattua Kärpät on taas voittanut kaksi peliä, tyylillä tai ei.

Pelaajahankinnoista vastaavien piikkiin voidaan sensijaan pistää se, että joukkue on lähtenyt kauteen heppoisella pakkimateriaalilla. Kun siitäkin rokotetaan vielä heikkoutena olevan pelintekemisen saralla paras pakki niin kaikki pelitapahtumiin liittyvät osa-alueet kärsivät saman tien.

Minusta asia kauden aikana tapahtuneen kehityksen suhteen on hyvin selkeä. Katso pelejä joissa Corso ja Viuhkola ovat pelanneet, laske voittoprosentti, katso pelejä joissa he eivät pelanneet, laske voittoprosentti.

Jos edelleen haluat arvostella valmennusta, ota kokonaisuus huomioon, älä luo kokonaisuutta sen pohjalta.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Mielestäni on pettänyt paitsi kokonaisuuden hanskaus, pelillinen kehitys ja pelaajien kehitys. Alkakausi oli kohtuullinen, mutta kauden edetessä muut alkoivat mennnä ohi oikealta ja vasemmalta. Oli kyse pelaajien eteenpäin menemisessä, pelillisessä kehityksessä tai sitten pelaaja hankinnoissa. Kärppien menoa voidaan kuvata kuten nykyistä yleistä taloudellista tilaa: Taantuma, ei kehitys.

Toki kannattajan tulee tietyssä mielessä elää aina hetkessä, mutta olisko syytä muistaa, että tätä kuluvaa vuotta, kun eletään niin Kärpät on se seura, joka sen mestaruuden on tililleen napannut. Viidestä edellisestä 4 on Kärppien kuten varmaan tiedät. Toki se harmittaa, kun menestystä ei sitten tulekaan yhtäkkiä ja varsinkin kun oli hyvin spesiaali kausi tässä. Mutta kuitenkin olisi edes lähihistoria ottaa huomioon, kun alkaa suolaamaan milloin mistäkin asiasta ja kuka hoitaa mitäkin jne. Kärpissä on asiat hoidettu hyvin, sitä ei yksi heikompi syksy muuksi muuta. Nytkin on lyhyellä katsauksella otettu kaksi tärkeää voittoa ja homma jatkuu tauon jälkeen. Epäonneakin on ollut mukana tässä ja totta sekin, että Alatalollakin on parantamisen varaa niinkuin monella pelaajallakin. Taustavoimat voivat sitten miettiä, missä mentiin vikaan tietyissä hankinnoissa ja miten ongelmat paikataan siten, että tulos pysyy plussalla. Minusta pelaajien eteenpäin menossa ei ole tapahtunut kummempaa muutosta viime kausiin. Esimerkiksi puolustuksessa ei nyt hirveästi edes sellaista superlahjakkuuta tällä hetkellä ole, joiden kehityksen voisi huomata silmissä yhden kauden sisällä. Ohtamaa ehkä parantaa ehkä ei. Jokinen on ollut sama lapanen jo tepsissä. Ylönen on Ylönen, eli ei mopolla kuuhun, vaikka kerran sattu punaviivan jälkeen osumaan ilman maskia tärkeässä pelissä. Ts. haluan sanoa, että Ylönen on ihan OK backup pakki, mutta ei missään nimessä kolmeen pakkipariin mahtuva. Ikääkin on jo sen verran, että ei voi puhua mistään lupauksesta.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Muistan lukeneeni muutamia vuosia sitten eräässä runkkismatsissa otteluohjelman "pääkirjoitusta", jossa kirjoittaja muistutti katsojia siitä, kuinka hyvä joukkue Kärpillä sillä hetkellä oli. Siellä oli tyyliin "katsokaa joukkuetta, siellä on Lehtosta, Kukkosta, Tenkratia, Bäckströmiä... nauttikaa näistä pelaajista nyt, koska hetken päästä he pelaavat aivan eri matseja ja täällä on silloin aivan eri joukkue".

Nyt kirjoittajan skenaario on käynyt toteen.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Koska lokakuu meni niin vallan perseelleen, niin ajattelin ottaa tämän marraskuun nyt todelliseen tutkailuun. Marraskuuhun mahtuu siis 4 vieraspeliä ja 4 kotipeliä, joista yksi jo pelattu (Lukko kaatui 5-2) .. Kuukauteen sisältyy myös rahansaalistamista kahden pelin verran. Matka Venäjälle saattaa varsinkin rasittaa pelaajia. Marraskuu näyttää ennakkoasetelmissa varsin herkulliselta ainakin minun mielestäni

pe 14.11 KalPa - Kärpät

Kärpät pääsee tähän otteluun toivottavasti hyvin levänneenä ja CHL kotivoitto takatassussa. KalPa on pelannut pari päivää aikaisemmin happopitoisen pelin JYPiä vastaan ja ennakkoon Kärpät saattaa lähteä peliin jopa ennakkosuosikkina. KalPan heikkoudet tiedetään ja Sahlstedt-Kapanen pitää niputta.. Erittäin mahdolliset vieraspisteet.. Harvinaista herkkua

la 15.11 Kärpät - JYP

Liigan piikkipaikan pitäjä tulee Raksilaan ja edelleen on muistissa, että JYP ei ole vienyt Raksilan hornankattilasta kolmea pistettä koskaan! (tarkistakaa jos ette usko) Kärpillä on kotipeleissä luistanut niin hyvin, että jopa jyväskyläläiset saattavat jäädä jyrän alle. Pisteet/Piste siis erittäin mahdollisia.

** Matka kaivos- ja teollisuuskaupunki, Magnitogorskiin **

pe 21.11 - la 22.11 Pelicans - Kärpät, HPK - Kärpät

Tuplamatka, jossa on mahdollisuus pestä naamaa. Vieraspelit ovat olleet niin luokattoman huonoja, että parannettavaa riittää.. Liikaa peliä ei voi ennakoida. Voihan tässä vaiheessa olla tullut vaikka loukkaantumisia tai uusia hankintoja. Peleiltä on silti lupa odottaa hyviä suorituksia.

SaiPa, Ilves ja Ässä -peleistä lisää sitten myöhemmin. Nyt onnea Eisbären Berliiniä vastaan.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
No niin - tässä vaiheessa lienee jo kaikille selvää, etteivät Jannet, Niskala ja/tai Niinimaa, sitten pue tälle kaudelle ainakaan Kärppien pelipaitaa päälleen - vahinko! Minulle varsinkin Niinimaan ratkaisu oli pettymys, mutta ymmärrän silti hänen ratkaisunsa hyvin - Suomessa nyt ei vain ole rahaa tarjolla siihen malliin kuin esim. molemmissa naapureissa, eritoten itäisessä.

Niin - että mihin menet Kärpät?

Toivottavasti ainakin pelillisesti eteenpäin, kun Pikukin on kuntoutumassa taas kehiin, jolloin Kärpillä on kaksi erittäin potentiaalista ratkaisuihin pystyvää ketjua taas kasassa.
Hieman kaiholla muistelen jo aikaa, kun eräskin tuskastunut liigavalmentaja puuskahti toimittajalle, joka uteli kotijoukkueen peluuttamisesta Kärppien ykköstä vastaan: "Siello kuule neljä ykköskenttää, niii..."

Edelleen jäämme odottelemaan ratkaisua (= uutta miestä) Kärppien pakkipulmaan, joka tuskin - ainakaan toivottavasti - on "vain" Järventie, vaikken enää pidä sitäkään kovinkaan mahdottomana.

Matti jatkaa valmentajana - so far - ja kaikista epäilyksistäni huolimatta toivon ihan vilpittömästi, että hän onnistuisikin välillä ja saisi Kärppien sekavahkon peli-ilmeen oikaistua ja pelaamaan sitä kiekkoa, mitä parhaimmillaan olemme Raksilassa nähneet. Paljon se onnistuminen on kiinni viisikkopelin onnistumisesta ja siinä paljon kiinni juuri pakiston suorituksista ja varmuudesta - onhan tässä taas ollut aikaa harjoitella :-)))
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Liigan piikkipaikan pitäjä tulee Raksilaan ja edelleen on muistissa, että JYP ei ole vienyt Raksilan hornankattilasta kolmea pistettä koskaan! (tarkistakaa jos ette usko)

Puhut paskaa. 19.11.2005 lähti Raksilasta 3 pistettä Jyväskylään. Edellisenä iltana JYP otti kotonaan nihkeästi kuokkaan KalPalta, mutta Mika Pietilän imuroinnit seuraavana päivänä kuittasivat tuon tappion. Lisätietoja täältä:
http://www.mtv3.fi/urheilu/arkisto.shtml/arkistot/jaakiekko/2005/11/708758
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Mutta kerran, koskaan on silti hyvä tilasto siinä Kärpille

No eipä tuo KalPakaan ollut pisteitä Kärpiltä ottanut 20 vuoteen ja silti tuli turpaan 4-0. 2000-luvun tilastoihin ei voi oikein tukeutua tämän surumarssin aikana. Jyp on paras ja parhaiten roolitettu joukkue tällä hetkellä liigassa ja tauon jälkeen taas täynnä virtaa. Ei Kärpistä kyllä kotiedullakaan mitään suosikkia saa. Tokihan menneessä on kiva elää mutta ne ajat on ohi kun Kärpät oli jokaisessa ottelussa suosikki.
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Ite puhut paskaa! Tuolloin ei vielä 3 pistettä voitosta saanut..
Sai, kuten samasta linkistä löytyvästä sarjataulukosta voi todeta. Siinähän on eritelty ja/rl-voitot & tappiot muista voitoista ja häviöistä. Lisäksi pistemäärät ovat liian suuria kahden pisteen voitoilla saavutetuiksi. Esimerkiksi jumbojoukkue Pelicansilla on neljällä voitolla ja kahdella ja/rl-tappiolla 14 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Arposen mietteitä:

Kansainvälistymisen aakkosia opettelemassa

Hmm. Vuodella sinne tai tänne ei ole merkitystä, mutta ei pidetä välivuotta.

Miten nuo pitäisi tulkita? Ei pidetä välivuotta vaan välipuolivuosikymmentä?

Ei kopiointeja toisista medioista, vaan linkitys riittää. Kirjoittaja kuittaa tästä itselleen varoituksen. -Moderaattorit-
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
Tjoo. Ei ehkä kannattaisi lukea näitä kuin piru raamattua, vaan yrittää ymmärtää kokonaiskuva mitä tavoitellaan. Eli Arponen kommentoi käsittääkseni huippusuhdanteella 2012 nimenomaan taloudellista ympäristöä, jossa Kärpätkin toimii. Ja muutenkin koko teksti oli enemmänkin yritystason asiaa kuin suoraan joukkueeseen liittyvää tuota välivuosijuttua lukuun ottamatta.

Seppo Arponen kirjoitti:
Valistunut arvaukseni seuraavasta huippusuhdanteesta ulottuu noin vuoteen 2012 ja sen jälkeiseen aikaan. Vaikka edessä on vaikeita vuosia, joista olemme usein muistuttaneet, pitää uuden kehittämistä jaksaa jatkaa, jotta suunnitelmat olisivat valmiit toteuttavaksi, kun aika on jälleen otollinen.
Suunnitelma omasta hallista? Mielenkiintoista.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hmm. Vuodella sinne tai tänne ei ole merkitystä, mutta ei pidetä välivuotta.

Minä ymmärsin tekstin siten, että välivuotta ei pidetä strategisiin tavoitteisiin pyrkimisessä, vaikka yksittäinen kausi menisikin alle odotusten. Pitkäjänteinen organisaation ja toimintaedellytysten kehittäminen siis jatkuu. Kärpät ei varmaankaan lähde hinnalla millä hyvänsä tavoittelemaan menestystä tällä kaudella, mikä onkin järkevää taloudenpitoa. Pannukakkukaudesta voi hyvinkin tulla puoli miljoonaa tappiota.

Miten nuo pitäisi tulkita? Ei pidetä välivuotta vaan välipuolivuosikymmentä?

Huippusuhdanteilla Arponen taisi tarkoittaa yleisiä talouden suhdanteita, eikä Kärppien seuraavaa menestyskautta.

Pidän kuitenkin täysin luonnollisena ajatusta, että Kärpät ei muutamana seuraavana kautena välttämättä voita mestaruutta tai edes runkosarjaa. Ei Kärpät ole toimintaedellytyksiltään ylivertainen muihin nähden, eikä välttämättä pitkän tähtäimen toimintaedellytyksissä edes kärkikolmikossa.

Mielestäni on vain hyvä, mikäli konkurssista on jäänyt jotain oppia, eikä nyt yritetä väkisin ostaa rahan voimalla menestysputkelle katkeamatonta jatkoa. Jatkuvaa huippumenestystä on mukava vaatia ja ehkäpä se on tietyllä tapaa myös maksavan kannattajan oikeus, mutta realismia tulee olla mukana.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan vaan huomiona, että jutun alussa Arponen toteaa talouden ja Kärppien suunnan olleen saman ja toteaa muutosten näkyvän vasta tulevien vuosien toimintaympäristössä.

Viimeinen kappale mielestäni viittaa suoraan sitten urheiluun. Hän toteaa olevansa huolissaan missä Suomessa mennään. Seuraava kysymys, onko hän huolissaan Bluesin menestyksestä? Blues johtaa puhtaalla pelillä lohkoaan. Ei tuo Bluesin juniorityökään minun silmiin kovin huolestuttavalta näytä. Kaieken lisäksi he pelanneet varsin junioripitoisellla ryhmällä Euro Cup pelit.

Pannaas sitten laskelleen. Milloin Granlund, Donskoi ja kumppanit alkaa olemaan miesten tasolle kypsiä pelimiehiä.

No tuosta voitanee lukea, että nykyisellä organisaatiolla on tuki takanaan. Vahvistuneella organisaatiolla suunnataan siis tinkimättä eteenpäin. Emme tule näkemään hillitöntä kiekkoa ja kaikkien palstaveljien riemuksi saanemme odotella Masan 3+2 tai vastaavaa jatkosopparia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mielestäni on vain hyvä, mikäli konkurssista on jäänyt jotain oppia, eikä nyt yritetä väkisin ostaa rahan voimalla menestysputkelle katkeamatonta jatkoa. Jatkuvaa huippumenestystä on mukava vaatia ja ehkäpä se on tietyllä tapaa myös maksavan kannattajan oikeus, mutta realismia tulee olla mukana.

Olen samaa mieltä. Johdon tulee kuitenkin myös nyt ja seuraavaksi ottaa opikseen ja kehittyä niin, että jos toimitaan rajallisilla/rajallisemmilla resursseilla, tehdään hankintojakin sen mukaan eikä esim. joukkueen rakentamisessa lyödä kaikkia munia samaan koriin, ja harvojen korttien varaan, niin kuin nyt on käynyt.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Mielestäni on vain hyvä, mikäli konkurssista on jäänyt jotain oppia, eikä nyt yritetä väkisin ostaa rahan voimalla menestysputkelle katkeamatonta jatkoa.

Kärpillä on liigan kallein joukkue, viime kaudella nollatulokseen päästiin halvemmalla joukkueella. Hankinnat on suurimalta osin kalliita liigan keskitason pelaajia. Ainoa mitä kannattajana vaadin on että rahat käytetään järkevästi jos sitä noin paljon on pakko kylvää ympäriinsä. Joko järkevästi tai sitten ei ollenkaan.

Olen täysin eri mieltä tuon lainaamani osan kanssa, aikoinaan Jokereissa oltiin samalla linjalla, ja silloin kutsuimme sitä ostojoukkueeksi. Samalla linjalla tässä ollaan ja muidenkaan (Tepsin ja Jokereiden menestyksen jälkeisistä) virheistä ei ole opiksi otettu. Toki sen verran on opittu että ei oteta liikoja riskejä mutta jos kerran hyväksytään se tosiasia ettei haluta menestyä niin miksi sitten upotetaan 3 MILJOONAA EUROA liigan kalleimpaan joukkueeseen? Yksi vastaus voisi olla että piti rahalla ostaa keskinkertaisuutta koska muuten ei olisi liigatason pelaajia tänne tullut.

Ja tästä voisi loogisesti ajatella että ilman huippuvalmennusta ja menestystä joukkueet kallistuvat ja sijoitukset putoavat. Se on ainakin varmaan että ensi vuoden joukkue on kalliimpi kuin tämä, aiemmin pelkona oli että NHL vie parhaat pelaajat, nyt se että meidän pitää maksaa paskimmille pelaajille että häipyvät täältä.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viimeinen kappale mielestäni viittaa suoraan sitten urheiluun. Hän toteaa olevansa huolissaan missä Suomessa mennään. Seuraava kysymys, onko hän huolissaan Bluesin menestyksestä? Blues johtaa puhtaalla pelillä lohkoaan. Ei tuo Bluesin juniorityökään minun silmiin kovin huolestuttavalta näytä. Kaieken lisäksi he pelanneet varsin junioripitoisellla ryhmällä Euro Cup pelit.

Mitä haet tällä kysymyksellä? Tarkoitatko kenties, että koska Blues näyttää kykenenevän menestymään tällä kaudella, tulisi Kärppienkin kyetä menestymään?

Kärpillä on takana SM-Liigassa ennennäkemätön menestysputki, kun se voitti runkosarjan neljä (vai kolme?) kautta putkeen. Jääkiekkobisnes kuitenkin on tällaista, että aaltoliike on väistämätöntä. Jäkiksessä tuote pitää rakentaa joka vuosi uudelleen, about koko henkilöstö sitoutuu ylintä johtoa lukuun ottamatta firmaan vain vuodeksi-pariksi ja satunnaistekijöiden merkitys on suuri kun sairaspäivällä olevan työntekijän työpanos ei ole aina kovin hyvin korvattavissa muiden duunarien ylitöillä. Kestomenestyksen vaikeutta lisää myös se, että kuluttajat suosivat hyvin uskollisesti lähialueella toimivaa tuotemerkkiä, joka asettaa rajoitukset sille, miten paljon markkinaosuutta yksittäinen tuotemerkki voi vallata. Vaikka olisi kuinka ylivertainen tuote, eivät kuluttajat käänny suosimaan sitä normaalibisneksen tapaan, vaan toista tuotemerkkiä suosivissa tämä voi herättää jopa antipatioita.

En tarkoita sitä, että Kärppien kahdeksas sija tulisi ottaa tyytyväisyydellä vastaan, mutta tässä tilanteessa pieni laskusuhdanne on ymmärrettävää. Nyt tarvitaan Kärpissä sitä samaa pitkäjänteistä tulevaisuuden rakentamista, millä juuri koettu menestysputkikin saavutettiin.
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpillä on liigan kallein joukkue, viime kaudella nollatulokseen päästiin halvemmalla joukkueella. Hankinnat on suurimalta osin kalliita liigan keskitason pelaajia. Ainoa mitä kannattajana vaadin on että rahat käytetään järkevästi jos sitä noin paljon on pakko kylvää ympäriinsä. Joko järkevästi tai sitten ei ollenkaan.

Olen täysin eri mieltä tuon lainaamani osan kanssa, aikoinaan Jokereissa oltiin samalla linjalla, ja silloin kutsuimme sitä ostojoukkueeksi. Samalla linjalla tässä ollaan ja muidenkaan (Tepsin ja Jokereiden menestyksen jälkeisistä) virheistä ei ole opiksi otettu. Toki sen verran on opittu että ei oteta liikoja riskejä mutta jos kerran hyväksytään se tosiasia ettei haluta menestyä niin miksi sitten upotetaan 3 MILJOONAA EUROA liigan kalleimpaan joukkueeseen?


Onko jossain ilmoitettu, että kaikki 3 miljoonaa euroa on jo käytetty? Itse en ainakaan siihen usko. Tuohon kolmeen miljoonaan mahtuu vielä hankintoja loppukaudeksi. Ja sukan varressa on vielä lisää vaikka kuinka paljon, jota voi sitten törsäillä ympäriinsä, jos huvittaa.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Onko jossain ilmoitettu, että kaikki 3 miljoonaa euroa on jo käytetty? Itse en ainakaan siihen usko. Tuohon kolmeen miljoonaan mahtuu vielä hankintoja loppukaudeksi. Ja sukan varressa on vielä lisää vaikka kuinka paljon, jota voi sitten törsäillä ympäriinsä, jos huvittaa.

Ennen Dahlmania Junno ilmoitti että 300K on jäljellä, eli enää tuollainen 150K. Ja voihan sitä törsäillä ja ostaa paskaa lisääkin jos haluaa. Oikeastihan tuo on maksimissaan 2ME:n joukkue reaaliarvoltaan.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
dynamo68 kirjoitti:
Ennen Dahlmania Junno ilmoitti että 300K on jäljellä, eli enää tuollainen 150K.

Jaha. Itse en ole tuota kommenttia aikaisemmin huomannut. Ei lupaa kovin hyvää, koska mielestäni Forrestia ei kannata missään nimessä ulostaa, ellei joku aivan huippu ja varmasti tasonsa säilyttävä olisi tulossa. Forrest on kiekollisesti oikein pätevä puolustaja, ylivoimassa erityisesti nopeaa kiekon liikuttamista ja pääsääntöisesti hyviä ratkaisuja. Lisäksi en pidä periaatteesta, että pelaaja ulostetaan hieman paremman korvaajan toivossa.

Yhden liigatason puolustajan hankinnalla ja suhteellisen vähillä loukkaantumisilla on kuitenkin vielä mahdollista taistella mitalleista ja jopa siitä kirkkaimmasta keväällä. On kuitenkin hyvä muistaa, että meillä on sekä maalivahtiosasto että hyökkäys huipputasolla nykyiseen SM-liigaan. Sentteriosasto on toki valitettavan loukkaantumisherkkä, mikä vähentää todennäköisyyttä saada se kokonaisuudessaan ehjänä ratkaisupeleihin.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jääkiekkobisnes kuitenkin on tällaista, että aaltoliike on väistämätöntä.

... mutta tässä tilanteessa pieni laskusuhdanne on ymmärrettävää.

Ei mene näin, ei ole mikään totuus se, että on väistämätöntä aaltoliikettä sen takia, että on kysymyksessä jääkiekko.

Nuo väitteesi tarkoittaisivat siis sitä, että Kärppien organisaatio tiesi jo kauteen lähtiessä, että nyt on aaltoliike edessä!!??

Ei todellakaan. Kyllä organisaationne pani kaiken "kykynsä" peliin, jotta menestys seuraisi viime kausien malliin. Kun vielä olitte mukana Mestarien liigassakin.

Nyt vain kävi niin, että palkkalistoille eksyi totaalisen väärä valmentaja ja hankinnat menivät osin kiville.

On aivan turha uskotella itselleen, että nyt olisi jokin pakkolaskukausi menossa, ei ei, organisaatio tuli kylläiseksi, jakoi osingot ja luuli että kyllä tämä homma onnistuu vasemmallakin kädellä..... mutta se ei onnistu.

Nyt vaan jää nähtäväksi, mitä oppia ottavat Arponen ja kumppanit vai jättävätkö laivan uppoamaan, osingot taskuissaan.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei mene näin, ei ole mikään totuus se, että on väistämätöntä aaltoliikettä sen takia, että on kysymyksessä jääkiekko.

Nuo väitteesi tarkoittaisivat siis sitä, että Kärppien organisaatio tiesi jo kauteen lähtiessä, että nyt on aaltoliike edessä!!??

Ei todellakaan. Kyllä organisaationne pani kaiken "kykynsä" peliin, jotta menestys seuraisi viime kausien malliin. Kun vielä olitte mukana Mestarien liigassakin.

Nyt vain kävi niin, että palkkalistoille eksyi totaalisen väärä valmentaja ja hankinnat menivät osin kiville.

On aivan turha uskotella itselleen, että nyt olisi jokin pakkolaskukausi menossa, ei ei, organisaatio tuli kylläiseksi, jakoi osingot ja luuli että kyllä tämä homma onnistuu vasemmallakin kädellä..... mutta se ei onnistu.

Nyt vaan jää nähtäväksi, mitä oppia ottavat Arponen ja kumppanit vai jättävätkö laivan uppoamaan, osingot taskuissaan.

Näinpä tämä asia taitaa ikävä kyllä olla. Olisiko lisäksi voinut vaikuttaa se "organisaatiouudistus", jossa tehtäviä jaeltiin uusiksi joukkueen johdossa(Hilli utj:ksi, Loponen Jojoksi)? Tuliko sinne muitakin kivoja kavereita sotkemaan..?
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näinpä tämä asia taitaa ikävä kyllä olla. Olisiko lisäksi voinut vaikuttaa se "organisaatiouudistus", jossa tehtäviä jaeltiin uusiksi joukkueen johdossa(Hilli utj:ksi, Loponen Jojoksi)? Tuliko sinne muitakin kivoja kavereita sotkemaan..?
Jea. Jos organisaatio menestyy niin kannattaa miettiä tarkoin miten sitä kehitetään ja mihin suuntaan. Noilla kavereilla (varsinkin Hilli) on aika paljon näytön paikkaa kun miettii mitä Kärpät on saaneet 10 viime vuoden aikana aikaiseksi.

Mielenkiintoisien organisaatiohankintojen lisäksi myös pari pelaajahankintaa on aika mielenkiintoisia (Viitakoski, Dahlman), aika näyttää mitä tästä kaudesta jää käteen ja ketä tänne vielä tulee.
 
Outoina hankintoina Dahlman vaikuttaa kyllä osuneelta. Etenkin mikäli vertaa Viitakoskeen. Molemmilla on tosin kosolti aikaa osoittaa väitteet vääriksi.

Kun tätä ketjua lukee, niin voisi kuvitella Kärppien olevan juuri lopettamassa kiekkotoiminnan kokonaan. Niin synkkiä kuvia maalaillaan parin epäonnistuneen pelaajahankinnan tai valmetajan takia. Konkurssiko tässä on tulossa?

Täältä joko noustaan tai sitten ei. Tilanne ei kuitenkaan ole mitenkään toivoton. Miten muuten ennen reagoitiin, kun päästiinkin kahdeksan joukkoon? Oltiinko silloin yhtä sekaisin epätoivosta? Totta, ajat ja resurssit ovat muuttuneet, mutta tämä ei ole vielä minkäänlainen katastrofi mihinkään suuntaan. Ei vaikka jäätäisiin playoffeista ulos tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Täältä joko noustaan tai sitten ei. Tilanne ei kuitenkaan ole mitenkään toivoton. Miten muuten ennen reagoitiin, kun päästiinkin kahdeksan joukkoon? Oltiinko silloin yhtä sekaisin epätoivosta? Totta, ajat ja resurssit ovat muuttuneet, mutta tämä ei ole vielä minkäänlainen katastrofi mihinkään suuntaan. Ei vaikka jäätäisiin playoffeista ulos tällä kaudella.

Joukkueeseen käytetään 3 miljoonaa euroa ja playoffeista ulosjääminen ei olisi katastrofi?=) Tappiota tulisi sellainen 500-700Ke saman tien. Ok, joskushan se nousu tyssää ja takapakkia tulee. Kerran pari siihen on varaa, jatkuvasti ei.

Organisaatio on niin hyvä kuin sen osaaminen toimia kulloisessakin tilanteessa. Nousu- ja menestysvaiheessa toiminta oli hyvää, jopa erinomaista. Siitä palkkioksi palkattiin saunakaverit avainasemiin ja lyötiin liikaa rahaa kiinni keskitason joukkueeseen. Monista se vaikuttaa oudolta, jopa hälyttävältä. Muistuttaa menneistä vuosikymmenistä kun esim. Tepsin ja Jokereiden huonosti toteuttaman toimintamalli huipun jälkeen on tullut Ouluunkin, tästä näkyvimpänä esimerkkinä maksettu ylihinta keskitason liigapelureista ns. palkkasotureista Dahlman, Järventie, Viitakoski ja lisäksi joukkueessa on Backmanin tapaisia jätteitä joita ei aiemmin olisi edes nähty harjoitusringissä.

Onhan tuo lapsenomainen usko hellyttävää, mutta jotkut osaavat nähdä metsän myös puilta. Tärkeintä olisi huomata omat virheet ja reagoida niihin oikealla tavalla. Ensi syksyyn mennessä tiedämme onko nykyorganisaatiosta siihen. Ylimielinen usko omaan kuolemattomuuteen ei anna sitä olettaa.

Tähän mennessä olemme ainakin oppineet sen että rahalla ei aina saa laatua. Viime kauden joukkuehan oli samanhintainen kun tämän kauden sekalainen palkkasoturiryhmä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös