Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 719
  • 3 169

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvänä esimerkkinä toimii viimeinen Lukko peli. Joukkue on menttänyt Viitasen ja Kovasen parissa pelissä ja pelin jälkeen ilmoitetaan, että Jacina lähtee ja pitää alkaa miettiä mitä puolustukselle tehdään.

Pyydän, etteivät modet anna mulle pelikieltoa, mutta pakko tarttua tähän, kun Lukon tiedotuspolitiikka paikallisesti on surkeaa.

Eli sanoiko tosiaan joku Lukon organisaatiosta, että Jacina pannaan kiertoon???
Täällä menee nimittäin työpäivät vituiksi, kun mistään ei kuulu vahvistuksia Jacinan tilanteesta ja on pakko notkua kaikilla forumeilla.

Anteeksi siis off-topic.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Rauli Urama sanoi radiossa että Jacinan tilannetta pitää miettiä, koska Kovanen loukkaantui. Toimittaja kysyi että "miten Jacina mielestäsi pelasi" johon Urama vastasi et " mielestäni hän pelasi todella hyvin" ja samaan hengen vetoon totesi että pitää istua ensi viikolla alas ja alkaa miettimään Jacinan tilannetta. Urama sanoi myös että joka tapauksessa rinkiä tullaan kaventamaan.
 

JPL

Jäsen
Huolestuttavinta minusta oli kommentti pelaaja hankinnoista. Kirjoituksissa todettiin, että Hilliltä saatiin kommentti pelaajahankiinnoista, "joista hän joillain tavalla on vastuussa". Kysymys: Miten voi olla jostain asiasta jollain tavalla vastuussa. Omissa kokemuksissani työelämässä tälläinen epäselvä vastuiu johtaa ongelmiin. Asiasta on joko vastuussa jolloin sen hoitaa tai sitten on kriisipalavereja joissa ihmetellään, kenen homma pitää hoitaa.

Kyseinen kommentti oli toimittajan oma, ei haastateltavan. Ei se toki vääräkään päätelmä ole. Ei yhdessäkään liigaseurassa kyseisellä tontilla istuva henkilö tee itse päätöksiä tai hankintoja. Hän etsii pelaajia ja on yhteydessä agentteihin. Päätökset hankinnoista tehdään aivan samoin kuin ennenkin, eli yhteistuumin toimitusjohtajan, valmennuksen ja enemmän tai vähemmän hallituksenkin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On suorastaan houkuttelevan helppo ratkaisu tehdä mutkat suoraksi oikova johtopäätös ja nimetä yksi vastuutaho ongelmiin, jonka kritisoimiseen voi kohdistaa kaiken tarmon. Asiat eivät kuitenkaan toimi näin yksinkertaisesti ja mielestäni analyysi onkin ansiokas, kun siinä tavoitetaan ongelmien monitahoisuus. Teetkin todella hurjan johtopäätöksen, kun nimeät vain yhden vastuutahon useille miinuslistasi ongelmille, joka on siis valmennus.

Hyvä kommentti. Joukkueen materiaali ei todellakaan ole lähellekkään sitä, mitä viime vuosina. Uskon, että Alatalokin kuvitteli jotain muuta tullessaan Ouluun. Palaajahankinnat jäivät vähän puolitiehen, varsinkin pakiston osalta.
Seuran pelaajahankinnoista ei voi Alatalon piikkiin kovin paljon laittaa, Lekatien keisarit ovat vastanneet siitä.
Alatalon on nyt mietittävä tarkkaan, miten tuota materiaalia kannattaa peluuttaa. Ei kannata hakata päätä mäntyyn ja yrittää jotain, mihin joukkueen taitotaso ehkä ei riitä. On varmasti vaikeaa lähteä muuttamaan sitä omaa ajatusta peluuttamisesta, mutta se on pakko jos se oma ajatusmalli vaatisi erilaisia pelaajia.
Yksi huolenaihe itselläni on tuo sentteri tilanne, mikä Viuhkolan todellinen tilanne on? Tällä hetkellä meillä on hyökkäyssuuntaan tasan yksi huippusentteri, Corso. Kuusela on pelannut kuusi viimeistä peliä sentterinä tehoilla 1+1, ei todellakaan ykkös-kakkoskentän sentterin tehot. Kuusela ei ole sentteri, laituri hän on ja ihan hyvä sellainen.
Lopuksi Hillistä, teki mitä teki, päätti kuka tahansa, niin UTJ:n on erittäin arveluttavaa antaa arviota yksittäisistä pelaajista lehteen kesken kauden. Vaikka nuo Hillin arviot Kalevassa olivat pääosin myönteisiä, niin tarkkana kannattaa olla. Tuollaisilla asioilla voi olla myös negatiivista vaikutusta joukkueen sisällä.
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Larelle pari vastausta:

Hilli itse ei kommentoinut itse pelillistä menetystä Kalevassa. Pelaaja hankintoja hän suostui kommentoimaan. Perään oli laitettu kommentti minkä laitoin.

JPL:llä oli ihan asiallinen kommentti. Näin sen politiikan pitää mennä. Mielestäni Kärpillä on nyt ongelma, että se johtaja eri astu esiin ja näyttämölle. Kun Alatalolta kysytään kommenttia pelaaja materilista hän vastaa kierrellen ja vahvistuksista pitää kysyä Hilliltä. Kun Hilliltä kysytään hän sanoo, että ei kommnetoi pelillistä menetystä ja pakki on kiikarissa. Alatalo kuitenkin valittelee haastattelussa sentterien loukkantumista pääsyyksi heikkoon menestykseen ja että joukkue ei ole sama kuin viime kaudella. Mielestäni tässä johtajuus ongelma myös joukkueen rakennuksessa. Kuka sanoo mitä tarvitaan? Eikö Hilli ja Alatalo puhu keskenään vai onko näin, että Junno on Lekatien seinien sisässä päättävänä elimenä piilossa ja Alis ja Hillis on vain juoksupoikia ja "tavallaan valmentaja" ja "tavallaan toimitusjohtaja". Viime kaudella vielä loukkantumistilanteissa nuotit oli selvät. Jalonen sanoi mediassa, että pakkia tarvitaan ja sinne tuli pakkia: Majesky, Karalahti, Novak, Haakana ja Jokinen. Yhtälailla tuli senteri: Viuhkola. Mielestäni ne markkinat oli tyhjät viime kaudellakin.

Mainitsemani Koivisto tilanne oli yksi esimerkki, missä näytti olevan tilanne epäselvä. Sentteriongelmat on olleet päällä kauden alusta lähtien. Viuhkolan ja Paakkiksen selät oli rikki jo silloin. Eikö kellään muulla kuin minulla ole käynyt mielessä hankkia stuntti Sahlstedtille tai sitten ottaa esimerkkinä Jacina tai joku muu ulkkari sentteri osastolle muutamaksi peliksi. Ei edes sitten, kun Karppinen loukkaantui? Varmaan se ratkaisu sitten oli tuo Backman, mutta minä sitä ihan niin näe. Jotenkin vaan esimerkkinä tuo Perttu Lindgren olisi ollut Kärpille aikasen nappihankinta.

Eikö kenneläkään muulla ole sellainen olo, että minne menet Kärpät on jotain tuolla usvassa. Jos kaikki menee hyvin noustaan sarjassa, jos ei niin sitten vähän tai paljon huonommin. Katsotaan miten pelit menee ja siinä sivussa tiiraillaan pakkimarkkinoita, jos sieltä tyhjyydestä jotain löytyy. Ai niin Forrest on Järventien stuntti. Pakisto ei välttämättä levene, vaikka Mara palaa riviin. Vai tulkitsiko joku muu eri tavalla tuota Kalevan kirjoitusta. Minusta nuo askelmerkit mitalipeleihin ei ole millään tavalla selvästi piirretty nykyisellä organisaatiolla. Nyt analysoidaan mikä meni huonosti alkukaudella. Minulla on sellainen tuntu, että ennenkuin tuo analysointi selvä, kermat on kaavittu siirtomarkkinoilta ja ehkä playoff-paikat liian kaukana. Sillä aikaa odotellaan selkein ihmeparantumista, joka ihmeparantaa pelin.

Edit: Tätä kirjoittaessa Mikko Viitanen suuntaa Jypiin. Mitäpä Kärpät tuollaisella kookkaalla kiekolliseen peliin pystyvällä pakilla tekisi.
 
Viimeksi muokattu:
Hilliltä kysytään hän sanoo, että ei kommnetoi pelillistä menetystä ja pakki on kiikarissa. Alatalo kuitenkin valittelee haastattelussa sentterien loukkantumista pääsyyksi heikkoon menestykseen ja että joukkue ei ole sama kuin viime kaudella. Mielestäni tässä johtajuus ongelma myös joukkueen rakennuksessa. Kuka sanoo mitä tarvitaan? Eikö Hilli ja Alatalo puhu keskenään vai onko näin, että Junno on Lekatien seinien sisässä päättävänä elimenä piilossa ja Alis ja Hillis on vain juoksupoikia ja "tavallaan valmentaja" ja "tavallaan toimitusjohtaja". Viime kaudella vielä loukkantumistilanteissa nuotit oli selvät. Jalonen sanoi mediassa, että pakkia tarvitaan ja sinne tuli pakkia: Majesky, Karalahti, Novak, Haakana ja Jokinen. Yhtälailla tuli senteri: Viuhkola. Mielestäni ne markkinat oli tyhjät viime kaudellakin.

Hilli on kuitenkin UTJ eikä toimari. Ellet sitten lyhentänyt Junnoa Hillikseksi. Alatalo on valitellut materiaalia, ja on siinä ihan oikeassa. Jos hänelle on kuitenkin sanottu, että näillä menet niin minkä hän siinä tekee? Hilli ja Junno akselille Alatalo on varmasti sanonut, että pakkia tarvitaan, uskoisinpa että sentteristä myös. Tuolla on kuitenkin pari kappaletta juuri ja juuri ehjää sentteriä. Välillä vähemmän ehjiä.



Mainitsemani Koivisto tilanne oli yksi esimerkki, missä näytti olevan tilanne epäselvä.

Koivisto tilanne ei ole epäselvä. Koivisto on pystynyt pelaamaan pelinsä, ja pystynee siihen jatkossakin. Ennenkin on mj-tauoilla paranneltu pikkukolhuja.

Sentteriongelmat on olleet päällä kauden alusta lähtien. Viuhkolan ja Paakkiksen selät oli rikki jo silloin. Eikö kellään muulla kuin minulla ole käynyt mielessä hankkia stuntti Sahlstedtille tai sitten ottaa esimerkkinä Jacina tai joku muu ulkkari sentteri osastolle muutamaksi peliksi. Ei edes sitten, kun Karppinen loukkaantui? Varmaan se ratkaisu sitten oli tuo Backman, mutta minä sitä ihan niin näe. Jotenkin vaan esimerkkinä tuo Perttu Lindgren olisi ollut Kärpille aikasen nappihankinta.

Siinä missä sinä keskityit Alatalon suolaamiseen, jokainen muu täällä kyseli ehjien senttereiden perään. Eiköhän se ole lähes jokaisella ollut mielessä. Mitä Lindgreniin tulee niin minkäs teet mikäli Junnoa ei napannut. Olisi kyllä ollut aika nappihankinta markkinoilta minunkin mielestä.

Eikö kenneläkään muulla ole sellainen olo, että minne menet Kärpät on jotain tuolla usvassa.

Jokainen näki, että joukkueen rakentaminen oli epäonnistunut ennen pelien alkua. Valmentaja ei ole tasoa nostanut. Etkö lue kirjoituksia?

Edit: Tätä kirejoittaessa Mikko Viitanen suuntaa Jypiin. Mitäpä Kärpät tuollaisella kookkaalla kiekolliseen peliin pystyvällä pakilla tekisi.

Tuo onkin sitten jotain ihan käsittämätöntä minullekin. Viitaseen ottamatta kantaa.. niin mikäli kotimainen, peruspeliä pelaava pakki olisi tarjolla, niin pesisi Jokiset ja Ylöset omassa päässä mennen tullen. Kiekkollista liideriä ei käsittääkseni Viitasesta pysty tekemään, mutta olisi ollut meille selvä vahvistus. Jos markkinat ovat näin tyhjiä, niin miten muille kuitenkin riittää sopivannäköisiä pelaajia?

Voi tietysti olla, ettei Viitanen olisi halunnut muutenkaan tulla Ouluun, sitä ei voi tietää. Voi tuossakin casessa olla, että ei olisi edes ollut mitenkään mahdollista saada pelaajaa tänne, mutta tosiaan sitä emme voi tietää.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Tätä kirjoittaessa Mikko Viitanen suuntaa Jypiin. Mitäpä Kärpät tuollaisella kookkaalla kiekolliseen peliin pystyvällä pakilla tekisi.

Tuo onkin sitten jotain ihan käsittämätöntä minullekin. Viitaseen ottamatta kantaa.. niin mikäli kotimainen, peruspeliä pelaava pakki olisi tarjolla, niin pesisi Jokiset ja Ylöset omassa päässä mennen tullen. Kiekkollista liideriä ei käsittääkseni Viitasesta pysty tekemään, mutta olisi ollut meille selvä vahvistus. Jos markkinat ovat näin tyhjiä, niin miten muille kuitenkin riittää sopivannäköisiä pelaajia?

Hillillä on koukussa big fish *toivottavasti .. Jos Martin Gelinasin tasosia pelaajia menee Sveitsiin, niin en yhtään ihmettelisi vaikka sm-liigaankin tulisi vielä joku kunnon pamppu. Eli Hatcher ja Kukkonen Flyersistä kärppäpakistoon ;)

Viitanenkin olisi ollut vahvistus, mutta puolikuntoisesta floppipakista en maksaisi paljoa..
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siinä missä sinä keskityit Alatalon suolaamiseen, jokainen muu täällä kyseli ehjien senttereiden perään. Eiköhän se ole lähes jokaisella ollut mielessä. Mitä Lindgreniin tulee niin minkäs teet mikäli Junnoa ei napannut. Olisi kyllä ollut aika nappihankinta markkinoilta minunkin mielestä.

Jokainen näki, että joukkueen rakentaminen oli epäonnistunut ennen pelien alkua. Valmentaja ei ole tasoa nostanut. Etkö lue kirjoituksia?

Tuo onkin sitten jotain ihan käsittämätöntä minullekin. Viitaseen ottamatta kantaa.. niin mikäli kotimainen, peruspeliä pelaava pakki olisi tarjolla, niin pesisi Jokiset ja Ylöset omassa päässä mennen tullen. Kiekkollista liideriä ei käsittääkseni Viitasesta pysty tekemään, mutta olisi ollut meille selvä vahvistus. Jos markkinat ovat näin tyhjiä, niin miten muille kuitenkin riittää sopivannäköisiä pelaajia?

Voi tietysti olla, ettei Viitanen olisi halunnut muutenkaan tulla Ouluun, sitä ei voi tietää. Voi tuossakin casessa olla, että ei olisi edes ollut mitenkään mahdollista saada pelaajaa tänne, mutta tosiaan sitä emme voi tietää.

Itse yritän tässä löytää keskustelussa parannuskohteita Kärppien suunnan kääntämiseksi. Edellä esitetään, että puolustus ja sentteristö on vapaa, mutta kalat ui muihin verkkoihin. Joku selkeä suunnitelma pitäisi olla suunnan kääntämiseksi. Fanit on sitä mieltä, että rosteri ei riitä, Alatalo on sitä mieltä ja Hillikin on hommamassa pakkeja. Miksi niitä ei saada. Kyllä rahaa pitäisi olla liigan kalleimmalla budjetilla. Jollei ole niin pitäisi alkaa tehdä sitä tilaa sieltä hintalaatusuhteeltaan huonommasta päästä. Viitanen esimerkkinä oli Toivolan ajan hankintoja ja pelasi ykköspakkina. Ei lienee ihan halpa mies. Miksi Kärpät ei tee samoja liikkuja, että saadaan sitä fyffeä niin, että saadaan niitä miehiä mitä tarvitaan. Vai onko nyt niin, että isot rahat menee kuitenkin niihin Masan haluamiin miehiin?
 
Itse yritän tässä löytää keskustelussa parannuskohteita Kärppien suunnan kääntämiseksi.

Suuri parannus olisi tosiaan vahvistaa alakertaa siten, että huonoin pelaava pakkipari olisi OPG-Ohtamaa/Jokinen/Ylönen, mieluummin toki niin, että jälkimnäiset olisivat 7. puolustaja. Ohtamaan pitämisen 6 pelaavan pakin joukossa olisi tosin sijoitus tulevaisuuteen.

Senttereinä pitäisi olla AINAKIN 3 sellaista, jotka pelaavat lähes joka pelin pieniä flunssia yms. lukuunottamatta. Ei sellaisia, joista pitää joka taklauksen jälkeen (Viuhkola/Paakkolanvaara), että menikö nyt selkä tai takareisi.

Vai onko nyt niin, että isot rahat menee kuitenkin niihin Masan haluamiin miehiin?

Eiköhän Masa tee kuten muutkin valmentajat. Vetää niillä pelaajilla, joita on saanut kouraan. Kulissien takana voidaan vaatia johdolta parempia palikoita, mutta mikäli ovat sopineet näiden olevan tässä, niin turhaapa sitä lehdistölle siitä huutelemaan. Tuota on turha laittaa Alatalon piikkiin.

Alatalolla mennään todennäköisesti katkeraan loppuun asti. En usko pakiston vahvistuvan merkittävästi tällä kaudella enää (Lehtonen/Niinimaa/Bume olisi sellaisia). En usko myöskään sentteritilanteen paranevan. Leveyttä saatetaan jossain vaiheessa saada, ja seura saattaa vaihtaa Forrestin parempaan. Leveydessä ja Forrestin vaihdossa ei tosin saada kuin pintapuolista parannusta parhaimmillaan, joten harmittaa jo etukäteen.

Alatalo on kuitenkin aivan sopiva syntipukki tälle kaudelle, ja joukkueesta päätellen sitä on seurajohto halunnut. Vaikka olisi kuinka huonoa mainosta, niin olisivat vain suoraan sanoneet tämän olevan välivuosi. Tai sitten suoraan sanoneet, että pelaajahankinnat menivät penkin alle ja näillä mennään. Nythän itse joukkueenjohto ei ole kommentoinut kuin sen, että loukkaantumisia on. No shit.

Paras tapa kääntää suuntaa (ellei se jollain ihmeen kaupalla jo tapahtunut) olisi Alatalolla keksiä harjoitteisiin sellaisia muutoksia, joilla Pakkien sijoittuminen ja peliäly muuttuisi rankasti. En ole vieläkään käynyt treenejä katsomassa, mutta en voi kyllä uskoa valmentajan haluavan pakkien jäävän kiekon kanssa seisomaan syötön saatuaan, tai syötön jälkeen. Eikä siinä välissä. Yllättäen välillä viisikon etäisyydet karkaavat, kun hyökkääjät kuitenkin osaavat liikkua alas ja ylös.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan vaan kommenttina, että liigasta varsin moni joukkue hakee pakistoon miehiä: HIFK ja Lukko. Kun Jokinen kelpasi Jaloselle viime kauden Kärppiin niin miksei kelpaisi HIFK:hon. Yhtälailla Grönholm voisi kelvata Saipaan. Tapparakin kärsii puolustaja pulasta.

Minua ihmetyttänyt tuo seisominen jo harjoitusotteluista lähtien. Luulisi tähän mennessä oleen sen verran aikaa harjoitella, että luisteluratoja vähän löytyisi. Samaten minua ihmetyttää miksi laiturit seisoo avauksissa ja perse on hyökkäyssuuntaan. Minusta pakin peliäly pitää olla huikea, että hän saa hyökkäjään liikkelle. Ihan vaan tässä esimerkki, miten Kärpät lähtee omasta päästä:

http://www.oulunkarpat.fi/images/0809/maalikimara/01112008_lukko5.wmv

käsiä ylös ne, jotka näkee tuossa pakilla 2-3 helppoa syöttöpaikkaa. Minä näen tuossa 2-3 todella hankalaa syöttöpaikkaa, joissa suuri potetiaali epäonnistua. Vain pakin loistava suoritus kääntää tuon Kärppien maaliksi.

Mielestäni Kärppien pari viime voittoa on enemmän tulosta vastustajan huonoudesta (TPS) ja vastustajan huonosta hermojen hallinnasta (Lukko) sekä pienestä onnesta, edellä oleva voitto maali. Kärpät ei tule saamaan kaikkia vastustajia vastaan yhtä paljon ylivoimaa. Tasakentin ongelmat on yhä olemassa. Ylivoimakaan ei häkellyttävän hyvää ollut, vaikka sillä peli ratkaistiin. Voihan toki olla, että alkukauden vaivanneet ongelmat korjautuu maaottelurtauolla, tai sitten ei. Useampi jääkiekkovaikuttaja sanoo, että homman pitää olla kunnossa tässä vaiheessa kautta tai se ei korjaannu koko kautena.
 
Viimeksi muokattu:

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Edit: Tätä kirjoittaessa Mikko Viitanen suuntaa Jypiin. Mitäpä Kärpät tuollaisella kookkaalla kiekolliseen peliin pystyvällä pakilla tekisi.

No Viitanen nyt ei mikään sateentekijä todellakaan ole, toki vahvistaisi alakertaa nykyrosterilla, mutta sellainen kutina on että jotain on nyt viikon aikana tulossa... Veli-Pekka Laitisen hylkäämistä IHMETTELEN yhä, mies itse halusi tulla Kärppiin ja kun näin Blues - HV 71 pelin, niin kyllähän hän oli hyvä pakki edelleen.

Hyvä että Tepakin alkaa kääntää kritiikkiä oikeaan suuntaan, eli Hilliin+seurajohtoon.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...käsiä ylös ne, jotka näkee tuossa pakilla 2-3 helppoa syöttöpaikkaa. Minä näen tuossa 2-3 todella hankalaa syöttöpaikkaa, joissa suuri potetiaali epäonnistua. Vain pakin loistava suoritus kääntää tuon Kärppien maaliksi...

Nelosen koosteesta näkyy paremmin (huonosti siltikin, mutta vähän edes) painoton puoli. Siellä pakki tarjoaa helpon pakki-pakki syötön ja sentteri näyttäisi liukuvan poikittain tarjoten ihan mukiin menevästi lapaa keskikaistalle. Eli käsi ylös ainakin osittain kahden helpon syöttölinjan puolesta. Toki eri kooste.

Ne pelit mitä itse näin alkukaudesta niin näytti enemmän siltä, että hyökkääjien puolelta kyllä tarjottiin syöttöpaikkaa ihan ok mutta kiekko tuotiin pakkien puolelta jalalla (OP, Mikkola ja Ohtamaa) turhan innokkaasti ja syötölle oleva hetki meni ns. kiinni. Ylönen melkein avasi terävimmin pakistosta, niissä otteluissa mitä näin.

Useampi jääkiekkovaikuttaja sanoo, että homman pitää olla kunnossa tässä vaiheessa kautta tai se ei korjaannu koko kautena.

Tyly tuomio.
Ihan mielenkiinnosta; ketkä noin on sanonut?


Edit: lisäyksiä
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tepalta kysyisin, että mitäs täällä jauhettiin n. kuukausi pari sitten. Sinä suolasit Alataloa vähän väliä ja julistit että materiaalin pitäisi riittää. Moni yritti selittää, että tämä materiaali ei todellakaan riitä tai ole Jalosen joukkueiden tasoa sentteri ja pakkiosaston puolella, osin loukkaantumisista osin hankinnoista johtuen. Nyt noista sinun kirjoituksista saa sen käsityksen, että sinä oletkin yhtäkkiä ainoa, joka tämän ongelman tunnistaa/tunnisti. Koitahan välillä lukea muidenkin viestejä tuon sinun välillä täysin päättömän julistamisen lomassa.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Esitin edellä mm. miten Lukossa reagoidaan tilanteeseen. Urama ilmaisi selvästi heti Kärppien plein jälkeen, että nyt tarvitaan toimenpiteitä. Vastaavanlainen johtajuus puuttuu Kärpistä.

Minusta Kärppien materiaalilla pitäisi pelata sijoista 4-6, mutta pelillisesti Kärpät on tällä hetkellä jotakin sijojen 8-12 välillä. Jos Kärppien menossa on joku jatkumo ja samanlainen punainen lanka kuin edellisillä kausilla, jouklkuetta vahvistetaan lähiaikoina heikoilta alueilta. Muuten juna menee ohitse. Jokainen voi sitten itse miettiä mihin päätökseen Alatalo tai seurajohto on tullut. Voisiko sellainen olla mahdollista, että he kokevat, että materiaali on riittävä parempaan sarjasijoitukseen? Voisiko Kärppien johtyopäätös olla, että viime aikoina liikkuneet pelaajat ei vahvista joukkuetta niin kuin suuri osa täällä ajattelee.

Lopuksi tuohon vastauksena, että Kärppien ongelma ei ole materiaali. Paljon huonommilla materilaaleilla ollaan samoilla ja paremmilla sarjasijoituksilla. Esimerkkinä Kalpan pakisto on mielestäni Kärppien vastaavaa aika reilusti heikompi. Heillä on ollut kakkossentteri Häppölä loukkaantunut, enkä näe Kalpan sentteristöä yhtään Kärppien vastaava parempana. Jos sitten vedotaan yhteen Kapaseen niin hänkin on ollut luokkaantuneena. Tuolta hivenen aiemmin voi lukea mitkä asiat mielestäni mättää. Jos menestys (mitalit) on tavoitteena on kilapilussa pysyttävä mukana ja joukkuetta on vahvistettava, kuten myös muut kilpakumppanit ovat tehneet viime aikoina.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Esimerkkinä Kalpan pakisto on mielestäni Kärppien vastaavaa aika reilusti heikompi.

Tilastot ovat aina vain tilastoja, niitä voi tulkita monella tavalla. Laskeskelin kuitenkin ihan mielenkiinnosta KalPan tämän kauden pakkien pisteet viime kauden liigasta, sain lukemaksi 90 pistettä.
Kärpillä vastaava lukema 61 pistettä. Grönholm pelasi SaiPassa 45 ottelua ennen siirtoa Ruotsiin. Järventien viimeinen kausi liigassa 25p pistettä, Forrestin 11p.
Jos nuo kaikki laskee yhteen, niin Kärppien lukema on 95 pistettä. Ei tuossa niin hirveän suuri ero ole. Sekin on kyllä huomioitava, että suurin osa Kärppien pakeista pelasi paljon pienemmässä roolissa viime kaudella kuin nyt.
Ei tuo kuitenkaan ihan ym.osastolta vaikuta KalPankaan pakisto.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan vaan viimeisen kierroksen kokoopanoista kerättynä vaihtaisitko(Jotta ei perustella tilannetta Kärppien louakkantumistilanteella vs. muiden tilanne):

Ilkka Mikkola=> Mika Strömberg
Juho Jokinen=> Janne Jalasvaara

Kakkospakkipari

Justin Forrest => Ville Varakas
Oskari Korpikari => Timo Seppänen

Kolmos pari
O-P Grönholm => Mikko Kukkonen
Antti Ylönen => Pasi Hirvonen

Minä en ainakaan usko, että Kärppien suunta kääntyisi yhdelläkään noista vaihdoista.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ihan vaan viimeisen kierroksen kokoopanoista kerättynä vaihtaisitko(Jotta ei perustella tilannetta Kärppien .

No nuo meikäläisen pelaajavaihdot ovat jääneet sinne kauas historiaan, silloin Jenkkipurkan mukana tuli kiekkoilijoiden kuvia ja niitä vaihdeltiin sitten kavereiden kanssa. KalPan pakisto ei nyt ole mitenkään merkittävästi Kärppiä heikompi, se on minun mielipiteeni perustuen näkemiini KalPan TV-peleihin + Espoossa seurattuun Bluesin ja KalPan matsiin. Haetko tällä vertailullasi sitä, että KalPa on paremmin valmennettu joukkue kuin Kärpät? Voi ollakkin, ei peli huonolta näyttänyt mutta pitää muistaa sekin, että koko Savossa on mahtava draivi päällä tällä hetkellä. Ensimmäinen kausi jolloin ei rämmitä pohjalla, onnistumiset ovat ihan jotain uutta, siitä saa pirusti potkua toimintaan.
Entä Kärpät, nousun jälkeen 2000-luvun kestomenestyjäksi. Vielä viime kaudella puheissa oli, että SM-liiga on liian pieni meille, Eurooppaan mennään, siellä sitä kapitaalia riittää, senkun haetaan se jätesäkeillä pois kuleksimasta Ouluun.
Nyt koko organisaatio tuntuu olevan hämmennyksen vallassa, Hilli antaa lausuntoja, Junno ei paistattele joka lehdykässä kultai... anteeksi keltaisessa kravatissa mairea hymy huulillaan.
Nyt ei se "Puolen-Suomen joukkue" mantra auta vaan Lekatiellä pitää löysentää kravattisolmuja ja kääriä hihat, hävitä voidaan mutta sen jälkeen pitää olla tunne, että kaikki tehtiin, toiset olivat vain parempia.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy sanoa, että olen nähnyt trämän kauden Kalpaa aika vähän, ainoa taitaa olla TV-peli Kalpa-Pelicans. Vertailuni perustuu aiemmin näkemääni pelaamiseen ja toisaalta Kärppien aiempaan pelaamiseen. Suhteet oli minun silmissäni edellisien kausien perusteella aika reilusti Kärppien eduksi. Tietysti kesällä tapahtuu kovasti. Voihan olla, että tilanne on muuttunut. Onko kyse sitten valmennuksesta. Hyvä kysymys. Alatalon sanoin, pelaajathan siellä harjoittelee. Muotoilen oman näkökantani niin, että olen huolestunut Kärppien kehityksestä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ei tuo KalPan pakisto mikään tähtistatuksen omaava ole mutta jos ajatellaan esimerkiksi ykkösylivoimaa niin Strömberg-Jalasvaara on itseasiassa paljon kädellisempi ja laadukkaampi kuin yksikään Kärpistä koottava combo. Ströba on kokonaisuutena jo kankea pakki tällä iällä mutta syötöt lähtevät edelleen mallikkaasti.

Sahlstedtin jättämä lovi olisi myös melkoinen.

Kaikki ei kuitenkaan ole materiaa - koita Tepa jälleen ymmärtää se mikä se kokonaisrakenteen tasapaino on. Sillä taitaa olla paljon enemmän merkitystä ketjun aiheen kannalta kuin koko ajan uuden joukkueen materiaalista jannaaminen ketjusta toiseen.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
.
Kaikki ei kuitenkaan ole materiaa - koita Tepa jälleen ymmärtää se mikä se kokonaisrakenteen tasapaino on. Sillä taitaa olla paljon enemmän merkitystä ketjun aiheen kannalta kuin koko ajan uuden joukkueen materiaalista jannaaminen ketjusta toiseen.

Ihan vaan kysymyksenä, kenen kuuluu hoitaa se kokonaisrakenne kuntoon joukkueessa?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ihan vaan kysymyksenä, kenen kuuluu hoitaa se kokonaisrakenne kuntoon joukkueessa?

Seurajohdon, valmennuksen ja pelaajien.

Seurajohto hankkii oikeita palasia joukkueeseen.

Valmennus lyö palaset sopiville paikoille.

Pelaajat pyrkivät pelaamaan roolinsa mukaisesti.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jatkokysymyksiä:

Jos pelaajat ei pelaa roolinsa mukaan, kenen pitää tehdä toimenpiteitä?

Entä, jos pelaaja ei sovi roooliinsa, kuka tekee toimenpiteitä?

Kuka määrittää pelaajan roolin? Tämänhän on esiarvoisen tärkeää tietää ennenkuin pelaaja hankintaa tehdään?

Kuka määrittää mikä on oikea palanen?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jatkokysymyksiä:

Ei noihin kysymyksiin tarvitse vastata ennen kuin ymmärrät sen etteivät joukkue tai sen kokonaisrakenne ole kunnossa ennen kuin kaikki hoitavat tonttinsa hyvin. Pyhä kolmiyhteys. Kaikki vaikuttavat kaikkiin. Jos yksi osa pettää, myöskään muut osat eivät menesty niin hyvin kuin mahdollista.

Tällä hetkellä petrattavaa riittää kaikilla. Yhden osasen niskaan kuraa ei voi pelkästään kaataa. Sinä väität että valmennus on pettänyt eniten, minä väitän että pelaajahankintojen vajavaisuus on suurin yksittäinen syy. Kaikki ei kuitenkaan ole pelkästään siitä kiinni, vaikka pelaava ja valmennettava joukkue rakennetaankin nimenomaan pelaajahankintojen pohjalle.

Jos olet sitä mieltä että sielläkin voidaan osoittaa Alataloa ilmaise se selkeästi, eli sano tässä ketjussa vaikka "jatkossa Kärppien on satsattava ammattitaitoisempaan kokonaisuuteen pelaajahankintojen suhteen" äläkä lässytä jostain toisten liigajoukkueiden menneistä tai nykyisistä kausista joukkue kerrallaan. Näe kokonaisuuksia, älä tuijota pelkkiin yksityiskohtiin. Näe KalPasta kokonaisuuden tasapaino, näe JYPistä kokonaisuus ja sen tasapaino. Sitten vertaa sitä Kärppiin.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni on pettänyt paitsi kokonaisuuden hanskaus, pelillinen kehitys ja pelaajien kehitys. Alkakausi oli kohtuullinen, mutta kauden edetessä muut alkoivat mennnä ohi oikealta ja vasemmalta. Oli kyse pelaajien eteenpäin menemisessä, pelillisessä kehityksessä tai sitten pelaaja hankinnoissa. Kärppien menoa voidaan kuvata kuten nykyistä yleistä taloudellista tilaa: Taantuma, ei kehitys.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mielestäni on pettänyt paitsi kokonaisuuden hanskaus, pelillinen kehitys ja pelaajien kehitys. Alkakausi oli kohtuullinen, mutta kauden edetessä muut alkoivat mennnä ohi oikealta ja vasemmalta. Oli kyse pelaajien eteenpäin menemisessä, pelillisessä kehityksessä tai sitten pelaaja hankinnoissa. Kärppien menoa voidaan kuvata kuten nykyistä yleistä taloudellista tilaa: Taantuma, ei kehitys.

Pelaajien kehitys? Sen verran olen itsekkin valmentanut, tosin futiksen puolella, että jotakin olen oppinut pelaajan kehityksestä. Se aika mikä Alatalolla on ollut kehittää pelaajia, on verrattavissa omiin aamutoimiini. Se sama aika Matilla on ollut kuin minä päätän kusella käynnin jälkeen siihen, että syönkö yhden- vai kaksi palaa paahtoleipää. Paahtoleivän ominaisuuksiin ei siinä ajassa ehdi vaikuttaa.
Kauanko kesti jalostaa Lehtosesta, Kukkosesta ja viimeisenä esimerkkinä Jaakolasta hyvä pakki? Se, että onko nykyisessä pakistossa samanlaista lahjakkuutta, on ihan toinen juttu.
Silloin kun kuulin Alatalosta tulevan Kärppien koutsin, hämmennyksessä ajattelin, että nyt ainakin nähdään Matin todelliset kyvyt valmentajana. Kuvittelin, että hän saa sellaisen materiaalin, että niille vertailuille materiaalin heikentymisestä tulee loppu.
Samassa veneessä taas, Matti mahdollisesti jossain muualla ensi kaudella ja taas sen uuden seuran topiikissa muistutetaan siitä, että miten Kärppien materiaali oli paljon heikompi kuin Jalosen aikana. Tätähän täällä on, ihan aiheesta varmasti, muistuteltu pitkän aikaa.
Miksihän muuten Alatalon sopimus kattaa suoraan vain kuluvan kauden? Hyvin Kärppämäistä, vai onko? Välivuosi? Ei ainakaan Lisäalueen mies sitä uskonut kirjoituksissaan. Ehkä tällä kaudella ei ole tarkoituskaan panostaa pitkäjänteisesti, seuraavan koutsin tehtävä on se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös