Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 715
  • 3 169
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lasse Kukkosen pesti on klassinen suojapesti. Ei sitä pysty ytimekkäästi perustelemaan mitenkään järkevästi eikä tuollaista roolia olisi luotu kellekkään muulle.

Kuvastaa toki hyvin Kärppien organisaation sisäsiittoisuutta.
Vastailen tähän viestiin ehkä hieman paremmin aiheeseen liittyvässä ketjussa. Olen tästä osittain eri mieltä. Siitä olen samaa mieltä, että minun on hyvin vaikea kuvitella, että Kärpät olisi tuollaisen kehitysjohtajan pestin luonut täysin ulkopuolelta tulevalle henkilölle eli lähtenyt tuollaiseen pestiin kartoittamaan/avoimesti hakemaan ulkopuolista osaamista.

Siitä olen taasen eri mieltä, että ainoastaan Kukkosta varten oltaisiin tuollainen pesti voitu luoda. Esimerkiksi Jussi Jokiselle oltaisiin voitu luoda aivan samantyyppinen toimenkuva. Jokisen pelaajauran päättymisestä kertoneessa tiedotustilaisuudessa muistaakseni sekä Aho että Virkkunen aivan avoimesti kertoivat, että jahka Jokinen on hieman hengähtänyt ja viettänyt aikaa harrastustensa sekä perheensä parissa, niin Kärpät on valmis hyödyntämään Jokisen osaamisen organisaation kehittämisessä eteenpäin ja jotain hommaa kyllä keksitään. Eli tuollainen sinällään varsin kaunis "kotiin saa aina tulla" -ajatus olisi myös Jokisen tapauksessa ollut mahdollinen, aivan kuten monen muunkin entisen Kärppäpelurin kanssa.

Se kääntöpuoli tässä "kotiin saa aina tulla" -ajattelussa on tietenkin se, että niin toimistolle kuin kaukaloonkin hankitaan sitten sellaisia henkilöitä, jotka eivät välttämättä edusta ihan sellaista osaamista ja ajattelua, jota Kärpät todellisuudessa tarvitsisivat kehittyäkseen.

Yksi sellainen lausahdus, joka jäi hyvin mieleen ja särähti jo silloin hieman ikävästi korvaan oli kun Marjamäki palasi Kärppiin helmikuussa 2022. Hän totesi, että Kärppiin oli helppo palata, koska organisaatiossa oli niin paljon tuttuja naamoja jo viime visiitiltä niin valmennuksessa, toimistolla kuin hallituksessakin. Ymmärrän kyllä, että myös jatkuvuutta tarvitaan, mutta kyllä kehityksen kelkassa pysyminen edellyttää myös tuoreita näkökulmia ja tervettä vakiintuneiden käytäntöjen haastamista. Nyt toki aika vasta Sami Paihonen liittyi uutena jäsenenä hallitukseen, tuoden mukanaan vuosien kokemuksen ja tietämyksen digitaalisten alustojen kehittämisestä. Tuollaiselle osaamiselle on kyllä nähdäkseni Kärpissä tarvetta. Myllykoski on puolestaan aloitellut töitään urheilujohtajana, joten on tässä pientä tuuletustakin tapahtunut ja mielenkiinnolla seurailen, että minkälaisia konkreettisia muutoksia nämä aikanaan tuovat Kärppien toimintaan.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Tässä kun viime päivien valmentaja uutisia ja huhuja seuraillut, niin vahvasti näyttää Laten jatko ensi kaudellakin. Ja vaikka Late saisikin kenkää kauden jälkeen/aikana, niin kuka sieltä sen jälkeen olisi edes tarjolla? Suomen nurinkurinen tapa valmentajien sopimusten tekemisen kanssa on kuumimmillaan ja äkkiseltään ketään kuumaa nimeä ei tule olemaan tarjolla.
 

etäkärpä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pitkään tätä palstaa sivusta seuranneena, tämä ilta sai hieman tiivistämään omia ajatuksiani myös kirjalliseen muotoon ja ehkäpä jonkin asteisena terapeuttisena tekona ajattelin myös jakaa niitä muille. Kiitos ja anteeksi siis siitä.

Alkaisi olla viimeiset hetket seuran hallituksella herätä tähän nykytilanteeseen. Eihän näissä peräkkäisissä katastrofikausissa meinaa kohta pysyä enää perässä.

Joukkueen rakentaminen on epäonnistunut pahasti jo useana vuotena. Tähän asiaan onneksi reagoitiin ja urheilujohdossa on nyt uusi mies puikoissa.

Nyt olisi kuitenkin aika tuulettaa myös penkkiä. Tämän kauden tulos kärkijoukkueita vastaan pohjoisen ylpeydeltä, entiseltä suurseuralta, on häpeällisellä tasolla. Mielestäni tämän kauden jonkin asteinen pelastaminen vaatisi valmennuksen vaihdoksen. Marjamäen ja kumppaneiden pelikirja on nyt nähty ja mestaruuksia tällä tyylillä ei enää Liigassa voiteta.

Sen lisäksi, että Kärppien sekoilua kaukalossa on äärimmäisen tuskallista katsoa, raskain mielin saa valitettavasti seurata myös seuran toimintaa kaukalon ulkopuolella. Kärpät saa toki vielä toistaiseksi korjata sitä hienoa satoa, mikä jo Junnon aikana kylvettiin. Talous on ainakin vielä kunnossa. Kärppien olisi kuitenkin syytä aktivoitua mm. sosiaalisen median ja fanikaupan osalta, jotta mielenkiinto seuraa kohtaan jatkuisi myös tulevaisuudessa.

Kuinka alas toiminnan tulee vajota, niin kaukalossa, kuin kaukalon ulkopuolellakin, että seurajohto ja hallitus reagoi tilanteeseen asiaan kuuluvalla tavalla?
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jo useamman vuoden puuhastelun jälkeen, on todettava, että koko seurajohto nauttii kohtuullisen suurta palkkaa ja raha tulee ikkunoista ja ovista, siihen turtuu niin ettei urheilullisuudella olekkaan niin suurta merkitystä. Potkitaan tämä, ostetaan jotain että fanit rauhoittuvat, kyllä se siitä. Jos Kärpät olisivat urheilullisen menestyksen, pääsylippujen ja oheismyynnin varassa - saisivat tämän hetken seurapäälliköt potkut joka ukko. Siksipä kysynkin, mihin menet Oulun Kärpät ? Jatkaako seura tätä rataa ? Pidemmän päälle kun kaukalossa esitetään tällaista, laiskaa virkamieskiekkoa vuodesta toiseen, katoaa fanit ja sen myötä sponsorit. Olisiko syytä pelastaa se mitä pelastettavissa on ? Antaa potkut naatiskelijoille ja ottaa tilalle tulosvastuullisia tekijöitä ? Tulosvastuusta jota kaukalossa nähdään ?
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Iso ongelma tässä on edelleen sama kuin ennenkin, että nykyisellä menolla suurimman edunsaajan, osakkaan ja omistajan eli Kärppäsäätiön asettamat vaatimukset täytttyvät - konserni maksaa voitokkaasta tuloksesta merkittävät osingot säätiölle joka vuosi.

Kun omistaja luottaa hallitukseen, ei hallitus vaihdu ja jos hallitus ei vaihdu. Ja oma mausteensa on se, että OY:n ja Kärppäsäätiön hallituksissa istuu samoja ja tuttuja nimiä.
 

Ränse

Jäsen
Tuli mieleen että milloin joku pelaajahankinta on viimeksi onnustunut Oulussa? Anttilan voi kai laskea jonkinlaiseksi onnistumiseksi. Oliko muita viimeisen 2 vuoden aikana? Turunen?
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Marjamäen ja nykyhallituksen kultapossukerhon kanssa ei olla menossa mihinkään. Ainakaan ylöspäin. Pitäisi tulla kunnon tuuletus ja jostain löytää intohimoa ja ylpeyttä tekemiseen. Nyt kärpällä pyyhitään persettä ympäri Suomenmaan ja se näyttää kelpaavan toimistolle. Kunhan kassakone kilisee, niin mitä väliä.

Itse tuulettaisin urheilupuolta tekemällä tapparat. Sen sijaan, että mietitään Mannerin paluuta tai pikkaraisia, niin hommattaisiin kunnon ammattilainen Ruotsista, joka laittaisi pelin kuntoon ja toisi aidon vaatimustason koko organisaatioon.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien organisaatio ja koko seura on sellaisessa jamassa, jossa päävalmentajan vaihtaminen on pelkkä laastari avohaavaan. Todelliset ongelmat on aivan muualla eikä tulevaisuus näytä yhtään sen valoisammalta ennen kuin merkittävä uudistustyö on tehty.
Ping @Zeta78

Kyllä ne ongelmat ovat siellä johtoportaassa, kuten on monen kirjoittajan toimesta ilmaistu.
 

Zeta78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ping @Zeta78

Kyllä ne ongelmat ovat siellä johtoportaassa, kuten on monen kirjoittajan toimesta ilmaistu.

Niin, joukkueiden kasaus / pelaajahankinnat ei ole viimevuosina onnistunut. Se menee johdon / pelaajahankinnoista vastaavien piikkiin. Muutoksia siihen on nyt tehty. Vuoden tai parin/kolmen kuluttua aletaan nähdä auttoiko.

Toinen kysymys on, että onko junioriputki / kärppäpolku ollut kunnossa. Sitä en osaa arvioida, mutta se on ollut kärppien 2000-luvun dynastian merkittävin kulmakivi yhdessä vahvan taloudenhoidon kanssa.

Joukkueen taloudellinen pohja on edelleen kunnossa. Siitä isot kiitokset johdolle, hallitukselle, meille maksaville faneille ja yhteistyökumppaneille.

Jos kärppäpolku toimii jatkossakin ja ulkoa tulevat pelaajahankinnat saadaan tästä eteenpäin onnistumaan taas vähän viime vuosia paremmin niin mestaruudesta taistellaan jälleen.

Edit: ja sitten on toki vielä se tulikuuma puheenaihe, eli valmennus. Minulla ei riitä kompetenssi sen arvioimiseen. Sitä en kuitenkaan oikein usko, että tämän kauden joukkueella voitaisiin tasavertaisesti taistella kannusta niiden kolmen ison kanssa jotka on meitä pelaajamateriaalin osalta selvästi kovempia, riippumatta siitä vaihdetaanko valmentajaa vai ei. Mutta toki kaikki on aina mahdollista, nykyvalmennuksellakin.
 
Viimeksi muokattu:

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Kyllä ne ongelmat ovat siellä johtoportaassa, kuten on monen kirjoittajan toimesta ilmaistu
Olen jo hetken ajatellut Kärppien olevan liigan Manchester United. Pitkä, hieno historia ja menestys on vain kaukainen muisto nykyisen omistajien ja johdon alaisuudessa. Toinen toistaan kovempaa valmentajaa käy kääntymässä ja pilaamassa maineensa. Futista seuraaville varmasti aukeaa paremmin mitä tarkoitan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VTS

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen jo hetken ajatellut Kärppien olevan liigan Manchester United. Pitkä, hieno historia ja menestys on vain kaukainen muisto nykyisen omistajien ja johdon alaisuudessa. Toinen toistaan kovempaa valmentajaa käy kääntymässä ja pilaamassa maineensa. Futista seuraaville varmasti aukeaa paremmin mitä tarkoitan.
Nojoo. Mannerilla on mahdollisuutensa lähteä voittajana, mutta veti kauden liian pitkään. Mikkola nyt ei voittajaa ollut nähnytkään. Kiitos muuten hallitukselle tästä valinnasta.

Marjamäki pähkäili välivuoden pitämistä viimeisen Jokerit -kautensa jälkeen. Ei malttanut pitää, tuli Kärppiin, ja nyt ollaan vetämässä toista kautta putkeen vituiksi. Jälkiviisaana on helppo todeta, että olisi kannattanut vetää happea. Siitä 2022 -keväästä annan Marjamäelle puhtaat paperit. Ilves onnistuttiin laittamaan siltaan, mutta ei aivan riittänyt jatkoon.

Noin muuten kyllä samaa mieltä. Rahaa kyllä tulee taloon tavalla tai toisella, mutta sitä ei osata ohjata urheilupuolelle oikein. Myllykosken työtä tulee rajoittamaan tuo Kontsaksen johtama pöhöttynyt hallitus.
 

Kempton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Nick Ritchie
Toinen kysymys on, että onko junioriputki / kärppäpolku ollut kunnossa. Sitä en osaa arvioida, mutta se on ollut kärppien 2000-luvun dynastian merkittävin kulmakivi yhdessä vahvan taloudenhoidon kanssa.
Näin ulkopuolisena tekisi mieli sanoa, että kyllähän tuo kärppäpolku taitaa olla kunnossa? Viimeisimpänä helminä tämän vuoden joukkueessa Hyry, Antti-Roiko, Koivunen, Kokko, Paaso ja Pieniniemi. Näiden lisäksi tietysti vanhemmat Ohtamaa ja Junttila.

Yksi asia mikä mietityttää on muihin liigajoukkueisiin lähteneet lupaukset, ensimmäisenä tulee mieleen Rädyt. Eikö Kärpissä uskalleta antaa enemmän näytönpaikkoja omille junnuille kun paine menestyä on kova ja helpompi hankkia AHL-jyriä mallia Bunnaman.

Josta päästäänkin pelaajapolitiikan akilleen kantapäähän, eli ulkomailta tulevat pelaajat. Mutulla jos pitäisi sanoa, niin kotimaisesta liigasta tulleet pelaajat ovat onnistuneet paljon paremmalla prosentilla kuin muista liigoista tulleet. Näistä esimerkkinä Turunen, Anttila ja Westerholm.

Joka kesä saadaan lukea uudesta hankinnasta kenellä on neljä kautta takana AHL:ssä ja parikymmentä peliä NHL:ssä, ja etsii uutta nostetta uralleen. Ja liian useasti tämmöiset pelaajat ovat mallia Wellman, Bourke, Bunnamann yms. Nähdäänkö Kärpät helppona palkanmaksajana vai miksei tänne tule Gardinereja, Glendeningejä ja Martineja.

Edit: Otetaampa Kemppainen pois listalta, kun ei Kärpissä tainnut junioreissa pelata
 
Viimeksi muokattu:

Zeta78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi asia mikä mietityttää on muihin liigajoukkueisiin lähteneet lupaukset, ensimmäisenä tulee mieleen Rädyt. Eikö Kärpissä uskalleta antaa enemmän näytönpaikkoja omille junnuille kun paine menestyä on kova ja helpompi hankkia AHL-jyriä mallia Bunnamman.

Tämä on iso avainkysymys. Tänä vuonna näyttää ehkä taas vähän paremmalta, mutta oliko niin että edellisen noin 5 vuoden aikana ei pystytty tai haluttu tarjota riittävää roolia ammattilaisuraansa juuri aloittaneille omille pojille. Kärppäpolku katkesi liian aikaisin liian monella.
Toivottavasti saisivat nyt tästä eteenpäin pidettyä Hyrystä ja kumppaneista kiinni.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Varsinkin tulevan kauden hyökkääjäkiinnitykset tulevat näyttämään Kärppien suuntaa ja Myllykosken kädenjälkeä. Sopimukset ovat ainoastaan Hyryllä, Antti-Roikolla, Alasiurualla ja Yliniemellä. Koskenkorvalla on optio, mitä en usko käytettävän. Joulu lähestyy ja tämä ajankohta on ollut yleinen myös jatkosopimusten julkaisuille, mutta ketkä lopulta ansaitsevat jatkoa?

Hyryn ja Antti-Roikon ympärille on hyvä rakentaa tulevaisuutta, toivottavasti myös ensi kautta pidemmälle. Vaikka materiaali ei saa henkilöityä yksittäisiin pelaajiin, omavaraisuus on ollut Kärppien voimavara läpi historian. Näen tässä kaksikossa potentiaalisia tulevaisuuden kapteeniston jäseniä, vähän kuin Pyörälä ja Viuhkola/Palsola, mutta puhutaan kuitenkin varsin erityylisistä pelaajista.

Kärppien on oltava myös organisaatio, jonka edustaminen on etuoikeus ja jonne päästään pelaamaan. Sopimus katkolla olevista hyökkääjistä ainoastaan Turunen ja Anttila ovat vahvistuksia. Björkqvist on myös jossain määrin, mutta suunta on hukassa. Tietysti omien junioreidenkin on oltava enemmän kuin potentiaalinsa ylärajoilla pelaavia täyteukkoja. Heikkala ei ole mikään haataja.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minne menet Oulun Kärpät?

2021-22 29 ottelua, 54 pistettä, 95-65
2022-23 29 ottelua, 46 pistettä, 74-68
2023-24 29 ottelua, 46 pistettä, 75-73

Loppuvuotta (ja ehkä jonkin verran tammikuun puolellekin) ajatellen vähän jännitettävää vs. viime kausi.

Viime vuoden lopussa Kärpät oli sijalla 6. Pisteitä oli kertynyt 56 ja maaliero oli 86 tehtyä ja 79 päästettyä. Tehdyissä maaleissa oltiin yhdeksänsiä ja päästetyissä viidensiä. Pistekeskiarvo oli 1,65/ottelu.

Kuusi ottelua ennen vuodenvaihetta.

Lauantaina 30.12. klo 16 alkaen kohtaamme Tampereen Tapparan. On mielenkiintoista verrata kausia siinä vaiheessa keskenään. Kaudet eivät ole toki veljiä keskenään, mutta kyllä vertailu auttaa hieman tällaista posi-Petteriäkin pitämään ne jalat maassa. Kaikki ei ole nousujohteista, vaikka meidän päävalmentaja puheillaan yrittääkin lumota minut taas kerran kuin huilunsoittaja sen korista esiin tulevan kobran-penteleen.

Viime kaudella 100 maalia tuli täyteen 21.1. ottelussa HIFKiä vastaan. Peli päättyi kotona 1-2 vihulaiselle ja Kärppien maalin teki Arttu Hyry. Saako Kärpät puhkaistua sadan maalin rajan tällä kaudella aikaisemmin? Kuka sen sadannen maalin tällä kaudella iskee?

Täysin merkityksetöntä pohdintaa, mutta itseäni kiinnostaa, joten koittakaa kestää.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minne menet Oulun Kärpät?

2021-22 29 ottelua, 54 pistettä, 95-65
2022-23 29 ottelua, 46 pistettä, 74-68
2023-24 29 ottelua, 46 pistettä, 75-73
Kertoo kaiken tästä pelin ”kehittymisestä”.

Mikkolan potkuja perusteltiin sillä, että peli ei ole kehittynyt ja silti Marjamäki vetää toista kautta putkeen vieläkin huonommin. Ja rosteri taas on Marjamäellä paperilla parempi.

Aivan uskomatonta, että tähän ei kukaan reagoi. Ihmeellinen sädekehä on Marjamäen ympärille muodostunut. Joo Marjamäellä on historian saatossa joskus pärjätty, mutta edellisistä näytöistä alkaa olla kohta 10 vuotta aikaa.

Tehkää jotain!
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikkolan potkuja perusteltiin sillä, että peli ei ole kehittynyt ja silti Marjamäki vetää toista kautta putkeen vieläkin huonommin. Ja rosteri taas on Marjamäellä paperilla parempi.
Kun Mikkola sai potkut 51 matsin jälkeen kaudella 2021-2022, Kärppien P/O oli 1,54. 51 peliin 79 pistettä.

Viime kaudella Marjakeiton johdolla tuo samainen P/O oli runkosarjan päätyttyä 1,6, huomattavasti paremmalla rosterilla. Säälikierroselta pihalle. Ei potkuja.

Tällä hetkellä 29 matsin jälkeen tuo P/O on 1,58. Ei vieläkään potkuja. Tami kysyisi tässä vaiheessa painavalla äänensävyllä, että missä kehitys?

E: 2021-2022 pisteet uusiksi, aina unohtuu tasuripisteet
 
Viimeksi muokattu:

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kun Mikkola sai potkut 51 matsin jälkeen kaudella 2021-2022, Kärppien P/O oli 1,54. 51 peliin 79 pistettä.

Viime kaudella Marjakeiton johdolla tuo samainen P/O oli runkosarjan päätyttyä 1,6, huomattavasti paremmalla rosterilla. Säälikierroselta pihalle. Ei potkuja.

Tällä hetkellä 29 matsin jälkeen tuo P/O on 1,58. Ei vieläkään potkuja. Tami kysyisi tässä vaiheessa painavalla äänensävyllä, että missä kehitys?

E: 2021-2022 pisteet uusiksi, aina unohtuu tasuripisteet
Surullista luettavaa, mutta tähän on tultu. Kauas kärjestä. Seurajohto on sen toiminnallaan hyväksynyt, että Kärpät on nykyään jämähtänyt keskikastin porukaksi liigan suurimmilla resursseilla.
 

Apis17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kun Mikkola sai potkut 51 matsin jälkeen kaudella 2021-2022, Kärppien P/O oli 1,54. 51 peliin 79 pistettä.

Viime kaudella Marjakeiton johdolla tuo samainen P/O oli runkosarjan päätyttyä 1,6, huomattavasti paremmalla rosterilla. Säälikierroselta pihalle. Ei potkuja.

Tällä hetkellä 29 matsin jälkeen tuo P/O on 1,58. Ei vieläkään potkuja. Tami kysyisi tässä vaiheessa painavalla äänensävyllä, että missä kehitys?

E: 2021-2022 pisteet uusiksi, aina unohtuu tasuripisteet.
Tämän kauden osalta on hyvä huomata Liigan poikkeuksellinen tasaisuus joka vaikuttaa vahvasti keskiarvoon.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Kärpät on kuitenkin edelleen sarjan 4. Aika monien minimitavoitteeksi mieltämällä sijalla. Puoli kautta on vielä aikaa kehittää peliä. Joukkue voi myös teoriassa vielä vahvistua esimerkiksi Puljujärvellä. Nyt kun on märkää rättiä tullut kasvoille näiltä tärkeimmiltä vastustajilta toivon, että siellä aletaan yhdessä miettimään miten näitä pelejä voitetaan. Iso haaste joukkueelle
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös