Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 767
  • 3 169

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Kevät näyttää onko Latelle käyttöä tulevalla kaudella. Playoffeissa minimissään sija 4, ja olen valmis antamaan Latelle toisen mahdollisuuden. Mahdollisuuden kehittää pelitapaa, ja laittaa vaihtoon palapelin väärät palaset.

Ahon olisin valmis laittamaan vaihtoon heti. Haban vastuulla on kuitenkin se, että Kärppien puolustukseen ei hankittu riittävää leveyttä, eikä laatua. Byströmin, Misen, Aten ja Topin varaan laskettiin liikaa. Atte on hyvä peruspakki toiseen pariin. Byström, Mise ja Topi liian hasardeja samaan kuusikkoon. Rundblad kauden paras puolustaja, mutta ei riitä ykkösylivoiman liideriksi. Paaso ja Olkkonen kuuluisivat kokoonpanoon ennen Byströmiä, Topia ja Kivistöä. Kivistön ja Topin kohdalla annan Aholle paljon anteeksi, koska heistä varmaan kaikki odottivat enemmän. Mutta Byström ja Mise olivat jo viimekaudella riittämättömiä rooliinsa. Kuka ei muka ole nähnyt heidän sähellystä omassa päässä riittävästi?

Ahon vastuulla on myös se, että joukkueen hyökkäykseen ei olla hankittu kovan luokan maalintekijää. Junttilan, Emanuelssonin, Koivusen, ja Björkqvistin varaan ollaan laskettu liikaa. Kaikki eivät mahdu samaan joukkueeseen (3 kärkikenttään). Valitse kaksi, tiputa kaksi. Laitureista lähinnä Turunen ansaitsee kiitettävän arvosanan, ja Koivunen on ollut sitä mitä odotettiin.

Sentteriosastolla Kunyk kärsii siitä, että vierellä pelaa Junttilaa, Heikkalaa, Emanuelssonia ja Hermosta, jotka ei osaa tehdä maaleja laatupaikoista. Valitettavasti mies itsekkään ei ole parhaalla tasollaan maalintekijänä. Kemppainen on ollut monessa pelissä näkymätön hiihtäjä, johon ei juuri kentällä huomiota kiinnitä. Ei ykkösen sentterin noin kuulu edustaa, missä on taistelutahto? Tiivola pelaa sitten "jämien" kanssa. Kauden parhaat hetket mieheltä nähtiin kun koostumus Turunen-Tiivola-Leskinen kannatteli joukkuetta. Koostumus kuitenkin rikottiin kun muista kentistä ei ollut mihinkään. Kunykin tulisi saada parhaat laiturit rinnalleen Kemppaisen sijaan, jos halutaan hyökkäyspäähän tehokas vitja kasaan.

Maalivahdit ovat yllättäen olleet lopulta Kärppien vahvin osa-alue. Meriläinen on pelannut itsensä Liigan kärkivahtien joukkoon ja Blomqvist terveenä pystyi vastaavaan tasoon. Westerholmin kanssa aika näyttää.

Valmennus saa kyllä isoimmat lampaan perseet tältä kaudelta: erikoistilanteet Liigan paskinta tasoa alusta loppuun. Joukkueen pelitapa on laiska ja pelokas. Joukkueen henkinen valmius peleihin on teletappien tasolla.

Tältä se sitten näyttää kun kaikki organisaation ihmiset johdosta pelaajiin alisuorittaa. Kausi on jo nyt kaikkienaikojen pannukakku runkosarjan osalta. Vaikka tästä jotenkin noustaisiin vielä neljän kärkeen niin ei se totuutta poista: laiskat ja hengettömät palkkasoturit on tarjonneet paskaa viihdettä koko rahan edestä.
Kuin suoraan omasta suusta. Meinasin aiemmin illalla kirjoittaa suunnilleen saman suuntaisen postauksen. Poistin sen kuitenkin. Kiva että joku viitsii.

Ironista, että tämän kauden suurin onnistuja senttereistä on ollut Arttu Hyry. Ei toki millään muotoa pisteiden valossa, vaan rooliin kun kuuluu muutakin.

Tätä en uskonut kauden alussa sanovani, mutta paras laituri Turusen Ja Koivusen ohella on tällä kaudella ollut Marko Anttila. Enkä nyt mittaa tätä paremmuutta pisteillä, vaan enemmänkin onnistumista annetussa roolista joukkueessa.

Olkkosesta on muuten ollut joukkueelle huomattavasti enemmän hyötyä kuin Byströmistä tai Kivistöstä. Pieni veikkaus, että kumpikin edellä mainituista herroista nostaa huomattavasti Olkkosta kovempaa palkkaa.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ahon olisin valmis laittamaan vaihtoon heti. Haban vastuulla on kuitenkin se, että Kärppien puolustukseen ei hankittu riittävää leveyttä, eikä laatua.
En vaan voi käsittää. Koko kauden on saanut katsoa vajavaista puolustusta ja osa pakeista pelannut heikosti illasta toiseen, mutta silti ei löytänyt sinne vahvistusta.. Hyökkäykseen kyllä löyty Jakobssoneja jne.

Jakobssonilta ei mitään pois, mutta ei ole ollut mikään käänteentekevä pelaaja eikä ainakaan vielä esittänyt mitään sellaista, että haluaisin nähdä myös ensi kaudella, mutta kun Aho teki myös ensi kauden sopimuksen, niin..

Jotenkin tuli mieleen 2010, kun Kärpät huuti vahvistusta puolustukseen niin Aho toi samalla oven avauksella kolme hyökkääjää, Petr Tenkrat, Pavel Rosa ja Martin St. Pierre.
 

Yarmolenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan muuten näin sivuhuomiona tulee huomenna vuosi siitä, kun Marjamäki istui lehdistötilaisuudessa uuden päävalmentajan paikalla. Ilmoitti Tepon ja Mustosen siirtyvän HPK:hon. Ylihuomenna tulivat Junttila ja Sklenicka.

Niin se aika rientää, tosin tämä äärimmäinen vitutus ei katoa mihinkään.
 

Pitakissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
S-Kiekko, HIFK, PiTa
Mielestäni teillä menee ihan hyvin. Sarjasijoitus ja peli sekä ennen kaikkea seura ovat kaukana siitä, mitä oikeasti voisi alamaissa oleminen olla. Katsokaa JYPiä. Miettikää Hifkiä. Ajatelkaa, missä olitte 1990-luvulla. Eihän se minulle kuulu, mutta esimerkiksi ensimmäisessä KalPa-pelissä tapahtunut nousu oli juuri sellainen kärppäluonteinen kääntö ja taitojen osoitus, jollaiset ovat tehneet Kärpistä kunnioitetun ja inhotun vastustajan tällä vuosituhannella. En näe oikein, millä muulla tavalla Marjamäki voisi peluuttaa kuin nyt peluuttaa. Eikö tämä ollut se konsepti, jota ajateltiin?
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Jotenkin tuli mieleen 2010, kun Kärpät huuti vahvistusta puolustukseen niin Aho toi samalla oven avauksella kolme hyökkääjää, Petr Tenkrat, Pavel Rosa ja Martin St. Pierre.
Silloin meni opettelun piikkiin, kuten Harri on tainnut itsekin sanoa. Nyt, 13 vuoden työharjoittelun jälkeen, Harri osaa jo.

Kun tarvitaan puolustajia, Harri ostaa huonompia hyökkääjiä kuin 2010.
 

hestadius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Habs
Tyytyväisyys tappaa kehityksen. Oulun Kärpille on käynyt juuri näin. Toki kehitystä on tapahtunut paljon, se on vain tapahtunut liiketoiminnassa.
Onko kehitystä tapahtunut urheilupuolella tai urheilupuolen johtamisessa? Ei ole. Siellä mennään valitettavasti sieltä mistä aita on matalin. Kuten nähdään henkilövalinnoissa. Nyt jos koskaan Kärppiin tarvitaan ulkopuolista osaamista ja varsinkin näkemystä siitä mitä nykyaikainen jääkiekko ja varsinkin mitä nykyaikainen urheilutoimen johtaminen on.

Kärpät näyttää ulospäin täydelliseltä kulissilta, jossa ongelmiin ei haluta puuttua. Minkä takia pitäisi puuttua, kun kaikki näyttää hyvältä ja kaikki ovat tyytyväisiä siis johtoportaassa ja urheilutoimessa. Rahaa kun on, niin mikäs siinä on palkata ihmisiä paikoille "harjoittelemaan" ja tekemään ihan mukavaa tiliä. Loppupelissä tietääkö he itsekään, muuta milloin tili tulee. Työn sisältö saattaa olla hieman arvoitus. En tiedä, (nyt on oma hypoteesi), mutta voihan tuo olla, että kun tili pitää yleensä ihmismielen tyytyväisenä, niin ei kai sitä kehtaa kritisoida omaa työnantajaansa tai seuraa mitä edustaa. Siinähän tulee kritisoitua myös itseään samalla?

Sama pätee tällä hetkellä valmentajiin ja myös osaan pelaajista. Haluun kehittyä ja olla myös itsekriittinen omaa tekemistä kohtaan. Valmennuksessa roolit vaihtuvat ja osa valmentajista ovat olleet valitettavasti liian kauan omassa pestissään.

Jos otetaan Marjamäki. Se on totta, että Kärpät on Latelle rakas seura. Olisiko Latelle kuitenkin ollut parempi se, että olisi vetänyt Jokeri- ajan jälkeen hieman happea. En osaa sanoa, kun en miestä tunne. Jälkikäteen viisastelu on helpointa ja itse syyllistyn siihen nyt myös. Marjamäki kertoi noin vuosi sitten asioita, joita hän sanoi myös samaan tapaan kun tuli ensimmäisen kerran Kärppien valmentajaksi. ( tällä kertaa , ainakin minun korviini se kuulosti " tulen ja laitan asiat kuntoon ja eli tässä vaiheessa asettautui isommaksi kuin Oulun Kärpät".

Oulun Kärppien ei kuuluisi olla runkosarjassa sijoilla 6-8. Se on vain valitettavaa realismia tänä päivänä. Voidaan puhua , tehdä sloganeita tai ihan mitä vain. MUTTA, jos toimintakulttuuria ei muuteta, niin mikään ei myöskään tule muuttumaan. Kyllä, Kärpät hankki nimekkäitä pelaajia täksi kaudeksi. Kauden alussa Marjamäki sanoi , minua niin vituttaa se, että plejareissa emme luistelleet tai olleet kamppailuvalmiita. Ei tarvi katsoa kuin Kalpa-pelit, niin kotijoukkue kamppaili, luisteli ja oli kaikessa tekemisessään Kärppiä parempi. Otetaan vaikka Juuso Mäenpää, about 170cm pitkä. Siellä mies vain Kärppien maalinedustalla oikeastaan teki mitä tahtoi. Nyt tullaan siihen pelitavalliseen ongelmaan. Kukaan ei tiedä miten pitäisi pelata. Kärpillä on oma pelisapluuna, mutta ehkä kukaan ei osaa sitä noudattaa. Isot puheet, pienet teot.

Toinen asia on sitten vielä Oulun Kärppien nuoret. Oulusta ponnistaa hyviä lahjakkaita nuoria. Jotka nousevat ihan liigatasolle muualla. Oppivat sen mitä peli vaatii muualla, kuin Oulun Kärpissä. Se on seurakulttuurinen asia. Kaikkia lahjakkuuksia Oulussa ei voida pitää. Mutta kertoo, sekin jotain, että jo liigajoukkueeseen nousseet pelaajat eivät nouse Oulussa huipulle. Ne nousevat muualla. 1-2 pelaaja ymmärrän, mutta en näitä määriä mitä Oulusta on lähtenyt. Silloin on vika seurakulttuurissa ja siitä, että onko urheilullisuus enää keskiössä Oulun Kärpissä. Hyvä pelaajien kannalta on se, että pääsevät isompiin ympyröihin. Otetaan, vaikka Aatu Rädyn haastattelu " OJ antoi hyviä vinkkejä aloituksiin, jokaisen sentterin pitäisi kokeilla samaa". Niin, meillä on Sihvonen, joka oli sentteri ja myös aikoinaan hyvä aloittaja. Pieniä asioita, mutta muodostavat ison kokonaisuuden pelaajien kehityksessä huipulle.


Varmaan aika sekava teksti, olin unohtanut jopa salasanan tänne Jatkoaikaan.
Yritin avata sitä miten tyytyväisyys tappaa kehityksen. Jos itse olisin seurajohtaja Kärpissä, niin ottaisin koko organisaation tiukkaan käsittelyyn ja avoimeen keskusteluun seuran tilasta ja tulevaisuudesta. Kärpät tulee aina olemaan taloudellisesti iso, mutta pelillisesti se ei ole ollut. Urheilullisuus pitää nostaa keskiöön ja saada ulkopuolista näkemystä.

Ja mikä sai kirjoittamaan on toki oma huoli Kärpistä. Suurin syy näin nykyisenä Kuopiolaisena kahvipöytä keskustelut "mikä v*ttu siellä on vialla".
Ja tietysti tämä viikonloppu.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Eikös Kojolla pääty tsekin maajoukkueen kanssa sopimus tähän kauteen juuri sopivasti? Siinä olisi ainakin auktoriteettia, ammattitaitoa, ja aitoa rakkautta seuraa kohtaan. En hänen jatkosuunnitelmistaan tiedä, jos joku viisaampi tietää niin saa kertoa.

Nyt kun tälle "ne piirtää kenellä on liitua" linjalle on muutenkin lähdetty, niin en keksi mitään syytä miksei voitaisi useammalle valmentajalle maksaa liksaa.
 

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@hestadius olipa hyvä kirjoitus, jossa liika fanius oli jätetty taka-alalle. Kirjoitin viime keväänä tälle teidän palstalle suurin piirtein niin, että Kärpille tekisi hyvää kunnon mahalasku sen sijaan, että nippa nappa päästään pudotuspeleihin ja tiputaan kunniakkaasti taistellen ekalla kierroksella.

Olin tuon kirjoituksen suunnannut tuolloin tämän palstan suurimmalle fanipojalle, joka ei tietenkään ajatustani ostanut. Kärpille näyttää käyneen juurikin niin, kuin epäilinkin, eli kun sitä todellista mahalaskua ei tullut, niin koko organisaatiota koskeva itsetutkiskelu/suursiivous jäi tekemättä. Putinin aloittaman sodan ansiosta Marjamäki tippui Ahon syliin, kuin taivaanlahjana ja valtakunnassa olisi taas kaikki hyvin...

Raumalla tämä suursiivous tehtiin, kun Juha Vuori sai kenkää valmentajan paikalta ja samaan aikaan kimpsunsa pakkasi hallituksen puheenjohtaja. Seuraava puheenjohtaja kera Peksin houkutteli Killerin urheilutoimenjohtajaksi ja sen jälkeen sai lähteä pelaajakoordinaattori Vanhatalo. Noiden toimien jälkeen Lukon joukkue on nuorentunut arviolta 5 vuotta ja neljänä viime vuotena seura on kolme kertaa sijoittunut runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon ja voittanut sen yhden mestaruuden.

Näen siis takavuosien Lukossa ja Kärpissä paljon samaa, eli sen, että raha tekee laiskaksi.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
En vaan voi käsittää. Koko kauden on saanut katsoa vajavaista puolustusta ja osa pakeista pelannut heikosti illasta toiseen, mutta silti ei löytänyt sinne vahvistusta.. Hyökkäykseen kyllä löyty Jakobssoneja jne.

Jakobssonilta ei mitään pois, mutta ei ole ollut mikään käänteentekevä pelaaja eikä ainakaan vielä esittänyt mitään sellaista, että haluaisin nähdä myös ensi kaudella, mutta kun Aho teki myös ensi kauden sopimuksen, niin..

Jotenkin tuli mieleen 2010, kun Kärpät huuti vahvistusta puolustukseen niin Aho toi samalla oven avauksella kolme hyökkääjää, Petr Tenkrat, Pavel Rosa ja Martin St. Pierre.
Jakobsson ei tosiaan pelaajana ole mitään muuta kuin 3/4 ketjun pelaaja. Astetta heikompaa tasoa kuin tuo nelikko josta aiemmin kirjoitin. Ihan kiva mutta ei säväytä tai ole mestaruusjoukkueen kärkikalustoa. Eli käytännössä sitä samaa laatua jota Aho hankkii Ouluun kaudesta toiseen joukkueen täyteen. Ongelma on siinä, että Aho hankkii paljon tätä "tasapaksua" hänen mielestään potentiaalia omaavaa pelaajamateriaalia, joista yksi kymmenestä pystyy lopulta kantamaan sitä kärkikentän vastuuta. Jakobsson on ihan samaa kategoriaa kuin Lindstedt, Mustonen, Ikonen, Kalapudas ja kumppanit.

Irvokkainta tässä yhtälössä on se, että juuri näiden pelaajien annetaan sitten vuosi tai pari yrittää sitä läpimurtoa täällä. Samalla omat juniorit vaihtaa maisemaa kun eivät ole valmiita kärkikenttiin, vaan aikalailla samaa potentiaalia omaavaa kaliiberia kuin nuo Ahon hankinnat. Harvemmin Aho pystyy hankkimaan Ouluun pelaajia, jotka pystyvät kannattelemaan niitä potentiaalia omaavia junioreita ja tekemään heistä parempia pelaajia. Tieksolakin sai oman läpimurtonsa vasta kun pääsi paikkaamaan loukkaantumisia kärkikenttiin, eli vastuuta tuli oikeaan aikaan ja oikeiden pelaajien kanssa.

Aholla on pahasti hukassa joukkueen rakentamisessa roolitusten tärkeys. Nyt ollaan saatu neloseen oikeanlaista roolipelaajaa, ja se näkyy heidän osaltaan hyvin. Pakistossa Olkkonen tuo sitä kaivattua kovuutta ja puolustuspään rauhallista tekemistä, mihin Misestä ei samassa roolissa ollut. Kunykin pitäisi olla se joukkuuen aivot, joka tarjoilee huippumaalintekijälle paikat laittaa kiekko reppuun. Huippumaalintekijä ei ole Junttila, eikä Emanuelsson. Kunykin peliin muuten olen tyytyväinen, mutta maalien muodossa hän ei ole pystynyt kannattelemaan joukkuetta. Tosin ei häntä siihen rooliin olla hankittukaan, eihän? Lopputulos on se, että meillä on paljon kiekollisesti taitavia pelaajia, joiden pelitapa ei anna juurikaan pelata kiekolla. Pelitapa ei myöskään käytä hyödyksi pakkien hyökkäyspään kiekollista osaamista, mikä on varmaan tuon pakiston kiistattomin vahvuus. Sen sijaan heidät laitetaan omalle epämukavuusalueelle, kovan paineen alle antamaan heikkoja syöttöjä eteenpäin. Iso osa pakeista ei osaa puolustaa maalin edustaa, eikä voita kamppailuita kulmissa. Mielestäni pelitapaa pitäisi sopeuttaa vastaamaan pelaajien toiveita ja vahvuuksia. Muuten heillä ei ole hauskaa kentällä ja se näkyy sitten motivaation puutteena.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mielestäni teillä menee ihan hyvin. Sarjasijoitus ja peli sekä ennen kaikkea seura ovat kaukana siitä, mitä oikeasti voisi alamaissa oleminen olla. Katsokaa JYPiä. Miettikää Hifkiä. Ajatelkaa, missä olitte 1990-luvulla.
Miksi se rima pitää vetää noin saatanan alas? JYP pärjäsi muutaman kauden kivasti kun saivat omistajilta enemmän rahoitusta + lypsivät KHL:stä naurettavan kovia siirtokorvauksia. Kun nämä poistettiin, niin JYP on palannut takaisin sinne omalle ynnämuut -tasolleen. HIFK puolestaan on ollut krooninen alisuorittaja jo vuosikymmeniä.

Joo, 90-luvulla Kärpät oli divarissa. Välillä jopa kakkosdivarissa. 2000-luvulla puolestaan asiat on tehty todistetusti oikein ja seurasta on tullut suurseura. Välillä oltiin kiistatta jopa ihan kansainvälisen tason kärkeä, tästä kertoo kuitenkin entisen Super Sixin kaksi finaalipaikkaa, CHL:n välierät ja finaalit. Niitä ei toki koskaan voitettu, mutta se kertoo kuitenkin jostain että tuollekin tasolle on noustu.

Organisaatio on jälleen kerran mukavoitunut ja mikäs siinä. Rahaa tulee kassaan kun jääkiekon ulkopuolinen bisnes kukoistaa. En tiiä, voisi tehdä jopa ihan hyvää esim. konkurssi ja reissu alasarjoihin. Ehkä tämä herättäisi sitoutuneempaa porukkaa jälleen tekemään töitä. Joo, tämä oli kärjistys.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Silloin meni opettelun piikkiin, kuten Harri on tainnut itsekin sanoa. Nyt, 13 vuoden työharjoittelun jälkeen, Harri osaa jo.

Kun tarvitaan puolustajia, Harri ostaa huonompia hyökkääjiä kuin 2010.
13 vuotta on niin pitkä aika missä tahansa positiossa, että paras terävyys ja innostus hommaan alkaa laskea jo ihan luonnostaankin.

Uutta videonauhurin vinguttajaa huutaisi tämä ruutu. Tarvitaan tuore, innokas ja motivoitunut kaveri, jolla on riittävän hyvät pohjat tehtävästä kunnialla suoriutumiseen ja halu kehittää itseä lisää (eikä laske tunteja).
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
13 vuotta on niin pitkä aika missä tahansa positiossa, että paras terävyys ja innostus hommaan alkaa laskea jo ihan luonnostaankin.
Tähän kun lisää vielä sen ongelman, että Aho ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen terävä tuossa hommassaan. Resursseihin nähden hutihankintojen määrä on ihan valtava, lisäksi täällä on taidettu purkaa aika tehokkaasti läpi sekin että miten moni näistä onnistuneista hankinnoista tulivat pikemminkin Ahosta huolimatta, ei Ahon ansiosta.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös Kojolla pääty tsekin maajoukkueen kanssa sopimus tähän kauteen juuri sopivasti? Siinä olisi ainakin auktoriteettia, ammattitaitoa, ja aitoa rakkautta seuraa kohtaan. En hänen jatkosuunnitelmistaan tiedä, jos joku viisaampi tietää niin saa kertoa.

Nyt kun tälle "ne piirtää kenellä on liitua" linjalle on muutenkin lähdetty, niin en keksi mitään syytä miksei voitaisi useammalle valmentajalle maksaa liksaa.
Kojolla loppuu samaan aikaan kuin Marjamäen sopimus eli 2024 keväällä.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Kojolla loppuu samaan aikaan kuin Marjamäen sopimus eli 2024 keväällä.
Näköjään. Kiitos korjauksesta. Siinä olisi ihan mukiinmenevä haku Marjamäen seuraajaksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Näköjään. Kiitos korjauksesta. Siinä olisi ihan mukiinmenevä haku Marjamäen seuraajaksi.
Olen jo aiemmin sanonut, että 2024 maajoukkuesopimuksen loputtua Jalonen Kärppien päävalmentajaksi. Annan officelle sen verran siimaa että voivat itse valita tuleeko sieltä Kari vai Jukka, kunhan sinne nyt vaan Jalonen saadaan.
 

Pitakissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
S-Kiekko, HIFK, PiTa
Tarkoitin myös sitä, että Oulun Kärpillä ei ole mitään hätää, vaikka tulisi ns. välikausia. Onhan niitä 2000-luvulla tullutkin. Teillä on käytännössä koko Pohjois-Suomen juniorituotanto ja Kärppäsäätiö-omistusrakenne ylläpitää jatkuvuutta. Kärpät tekee taloudellista voittoa vuodesta toiseen. Tottakai traditio ja resurssit ovat sellaisia, että pitäisi tapella kannusta joka vuosi, mutta tähän asti Kärpät on välttänyt hätäiset ratkaisut, joita on nähty monessa muussa seurassa, kun on oltukin vain kuuden joukossa kärkipaikan sijaan. Oulussa kun käy, niin siellä näkyy lätkä Tampereen jälkeen toiseksi vahvimmin Suomessa.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, että seuralegenda ja fanien kunnioittama valmentaja penkin taakse takaisin? Saadaan uskottavuus ja vaatimustaso seuraan takaisin, herrahan kävi sen kertaalleen jo täällä tekemässä?

Joku tässä kuviossa kuulostaa kovin tutulta...

No joo, onhan Kojolla oikeasti näyttöjä antaa ihan lähiajoiltakin, että on edelleen tulosta tekevä valmentaja, mutta ihan kehitysjohtajan palkkaamisesta lähtien pitäisi nyt viimeistään olla selvää, että tuuletusta tämä auto kaipaa, ei kiertoilmaa. Ikkunat auki, kiitos.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Olen jo aiemmin sanonut, että 2024 maajoukkuesopimuksen loputtua Jalonen Kärppien päävalmentajaksi. Annan officelle sen verran siimaa että voivat itse valita tuleeko sieltä Kari vai Jukka, kunhan sinne nyt vaan Jalonen saadaan.
Olen myös Kojoa liputtanut aikaisemmin, kaveri olisi pitänyt napata jo silloin kun Bernistä tuli monoa. Tosin en ole varma oliko noista tsekin päävalmentajakuvioista sovittu jo etukäteen vai halusiko vaan pitää kauden verran omaa lomaa, ja taisi olla Manner vielä silloin Kärppien koutsina viimeistä kauttaan ja oli kova paine saada Mikkola penkin taa mikä oli mielestäni virhe jo silloin. Kojo olisi pitänyt ottaa Mannerin tilalle pitkällä pahvilla, ja skipata Mikkola kokonaan. Valitettavasti saunavuorossa oli kaavailtu muuta ja näillä mennään.

En tosin olisi odottanut millään vitulla tästä kaudesta tällaista katastrofia runkosarjan osalta. Luotin aika tosissani tähän ylikalliiseen rosteriin ja Lateen, ja olisin laittanut vaikka sormia pantiksi siittä että ollaan top 2 runkosarjassa Tapparan tai Lukon kanssa muutaman pisteen kosmeettisella piste-erolla.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Niin, että seuralegenda ja fanien kunnioittama valmentaja penkin taakse takaisin? Saadaan uskottavuus ja vaatimustaso seuraan takaisin, herrahan kävi sen kertaalleen jo täällä tekemässä?

Joku tässä kuviossa kuulostaa kovin tutulta...
No, olet kyllä kieltämättä ihan jäljillä tässä, ja ymmärrän logiikan että organisaatioon laastareiden sijaan ihan oikeita muutoksia, eikä vaan seuralegendaa puikkoihin toisensa perään. Olisin silti valmis antamaan Kojolle mahdollisuuden varsinkin noiden viimeaikaisten näyttöjen perusteella. Taitaa ne tuuletusta vailla olevat kuppikunnat olla seuran johtoportaassa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Niin, että seuralegenda ja fanien kunnioittama valmentaja penkin taakse takaisin? Saadaan uskottavuus ja vaatimustaso seuraan takaisin, herrahan kävi sen kertaalleen jo täällä tekemässä?

Joku tässä kuviossa kuulostaa kovin tutulta...

No joo, onhan Kojolla oikeasti näyttöjä antaa ihan lähiajoiltakin, että on edelleen tulosta tekevä valmentaja, mutta ihan kehitysjohtajan palkkaamisesta lähtien pitäisi nyt viimeistään olla selvää, että tuuletusta tämä auto kaipaa, ei kiertoilmaa. Ikkunat auki, kiitos.
On Kojossa kuitenkin sellainen merkittävä ero näihin viime aikojen saunaseuralaisiin, että hän on on ollut Kärpistä pois jo 15 vuotta. Lisäksi pidän Jalosta myös aikoinaan tietyllä tavalla ulkopuolelta tulleena, eihän hänelläkään ollut juuri mitään kosketuspintaa siihen Junnon ja Arposen luomaan kärppädynastiaan ennen kuin hän tuli päävalmentajaksi syksyllä 2004. Lisäksi näkisin myös että hän on ottanut tarpeeksi etäisyyttä myös nyky-Kärppin, onko siellä nyt tyyliin Ari Hilli ainoa joka siellä jo Kojon aikana oli. Tuon jälkeen on kuitenkin toimarista ja UTJ:stä lähtien vaihtuneet muut tekijät.
 

Raksila -75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät joutuu toimimaan suurella budjetilla, johtuen siitä, että ostetaan valmiita pelaajia muista seuroista. Oma tietotaito ei riitä varsinkin ulkomaalaisiin hankintoihin. Millon Kärpät on onnistunut naaraamaan omalla scouttauksella vahvistuksia? Aho on ollut utj:na yli kymmenen vuotta, eikä monta onnistunutta omaa hankintaa! Sinne on uponnut paljon rahaa. Mutu-tuntumalta onnistumisprosentti lienee 20-30! Jotain radikaalia pitäs tehä, mutta tuskin mikään muuttuu!
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
En ota itse kantaa, mitä pitäisi muuttaa, kenen kenties lähteä ja ketä tilalle - mutta selvää toki on, että urheilullisia virheitä on tehty edellistenkin kausien aikana. Jos isossa kuvassa katsoo Kärppien kykyä uusiutua urheilupuolen avainpaikoille tehtävien henkilömuutosten osalta, on tilanne hyvin monimutkainen:

- UTJ, päävalmentaja ja kehitysjohtaja vastaavat loppuviimein tietysti toimarille, eli Kärppien tapauksessa Virkkuselle
- Virkkunen tietenkin vastaa hallitukselle
- Junnon lähtiessä, Virkkunen astui nykyiseen rooliinsa hallituksen puheenjohtajan paikalta, ja hänen pestinsä peri tämän hallituskollega Kontsas.

Eli, operatiivinen johto + hallitus ovat hyvin läheisiä taustoiltaan, mikä voi vaikuttaa arjen pyörittämiseen ja vastuisiin ymmärrettävästi. Lisäksi urheilupuolen avainroolit on valittu lähipiiristä ja seurassa jo vaikuttaneista henkilöistä.

Jos asiaa edelleen katsotaan teorian näkökulmasta, mikä tai kuka voisi tarvittaessa olla vaikuttava voima seuran toiminnan kehittämisessä? Noh, tietysti hallituksen kuuluu nauttia osakkeenomistajien enemmistön luottamusta. Kuka on Oulun Kärpät Oy:n suurin omistaja, puhtaalla enemmistöllä? Tietysti Kärppäsäätiö.

Kärppäsäätiön tehtävä on jakaa varoja pohjoissuomalaisen juniorikiekkoilun kehittämiseen. Malli on ainutlaatuinen ja mahtava, ja auttaa aluettamme valtavasti. Urheilullinen kehityshaaste edustusjoukkueen kohdalla tulee vain siitä, että Kärppäsäätiön toiminnan kannalta olennaisin mittari omistamalleen OY:lle on tämän maksamat osingot, eli taloudellisen tuloksen tekeminen. Ja tässähän Kärpät ovat olleet 20 vuotta maan kärkeä.

Alleviivaan, että varmasti kaikki Kärpissä ja sen ympärillä haluavat voittaa ja tehdä urheilullista huipputulosta, kuten resurssit mahdollistavat. Eli en tällä kirjoituksella halua viitata, että tämän ja tuon henkilön pitäisi astua sivuun, vaan tajunnanvirtamaisesti avata kuviota joka on Oulun Kärpät. Kun seura täyttää suurinta valtaa pitävän omistajan olennaisimman tarpeen, on kynnys muutoksille varmasti korkeampi, etenkin kun toimiston, hallituksen ja Kärppäsäätiön hallituksen välit ovat kauttaaltaan hyvin läheiset. Kärppien hallituksen puheenjohtaja istuu mm Kärppäsäätiön hallituksessa.

Toivoisin itse, että vaikka iso pyörä pyörii ja tuottaa pohjoissuomalaiselle kiekolle resursseja, olisi liigakiekon toiminnassa mukana useampi henkilö, jotka eivät omaa niin vahvaa sidettä Kärppäperheeseen entuudestaan. Raikkaat ajatukset, ihmiset ja uudet taustat hyödyttävät kaikkia osapuolia ja uskon, että Kärpät on kotimaisessa kiekkokentässä työnantaja, joka kiinnostaa myös ulkopaikkakuntalaisia ammattilaisia.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nyt ne puhdistukset käyntiin:

-Marjamäki vittuun
-Koko muu valmennustiimi Hilliä lukuunottamatta vittuun
-Aho vittuun
-Kukkonen vittuun
-Mikkola vittuun
-Kaikki millään tasolla pelaajatarkkailuun osallistuvat henkilöt vittuun

Ihan oikeasti. Koko helvetin organisaatio ansaitsee täyden puhdistuksen ja räjäytyksen suorastaan atomeiksi. Vaikka minua esim. Virkkunenkin välillä vituttaa, niin hän on kuitenkin toimarina hoitanut nuo talousasiat siihen malliin että on antanut pelimerkkejä urheilupuolesta vastaaville siihen malliin että parempaan pitää pystyä.

Aivan järkyttävä farssi ja koko tämän kauden munattomuus, haluttomuus ja yleinen välinpitämättömyys yhtään mihinkään kulminoitui äskeiseen peliin IFK:ta vastaan Nordiksella.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt ne puhdistukset käyntiin:

-Marjamäki vittuun
-Koko muu valmennustiimi Hilliä lukuunottamatta vittuun
-Aho vittuun
-Kukkonen vittuun
-Mikkola vittuun
-Kaikki millään tasolla pelaajatarkkailuun osallistuvat henkilöt vittuun

Ihan oikeasti. Koko helvetin organisaatio ansaitsee täyden puhdistuksen ja räjäytyksen suorastaan atomeiksi. Vaikka minua esim. Virkkunenkin välillä vituttaa, niin hän on kuitenkin toimarina hoitanut nuo talousasiat siihen malliin että on antanut pelimerkkejä urheilupuolesta vastaaville siihen malliin että parempaan pitää pystyä.

Aivan järkyttävä farssi ja koko tämän kauden munattomuus, haluttomuus ja yleinen välinpitämättömyys yhtään mihinkään kulminoitui äskeiseen peliin IFK:ta vastaan Nordiksella.
Virkkunen saa jäädä taloon: talous on, kuten sanoit, hyvällä mallilla.

Aho.. äh. Toivoa aina saa, mutta ei tuo suojatyöpaikkalainen mitään potkuja tule saamaan.

Marjamäki hiuksista ja silmälaseista vittuun. Kokematon Peltonen vie Latea, kuin kuoriämpäriä.

Kukkosen palkkaaminen kuulostaa, sekä vaikuttaa mediatempulta. Ei mitään merkitystä urheilulliseen puoleen, sillä Aho on edelleen pääpiruna taustalla. Erityisesti ulkomaan scouttaaminen on yksi iso vitsi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt ne puhdistukset käyntiin:

-Marjamäki vittuun
-Koko muu valmennustiimi Hilliä lukuunottamatta vittuun
-Aho vittuun
-Kukkonen vittuun
-Mikkola vittuun
-Kaikki millään tasolla pelaajatarkkailuun osallistuvat henkilöt vittuun
Hyvä lista. Pahoin pelkään kuitenkin, että Kärpät ei todellisuudessa tule kuin korkeintaan tuon kohdan yksi (tai siis ylimmän ranskalaisen viivan) toteuttamaan ja siinäkin tapauksessa korvaaja on varmaan jotain mallia Jouko "Pumpulinpehmeää ja mukavuudenhaluista arkea" Myrrä tai kenties jopa Mäntymaan nouseminen ykköseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös