Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 864 737
  • 3 169
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Raksilan tyhjien penkkien mysteeri.

Voisiko yksi syy otteluissa näkyville tyhjille penkille olla seuraava. Kärpät jakaa firmoille ja julkiselle puolelle kausikortteja joita voi sitten varata. Varmaan on jonkin näköiset varauslistat.
Kuitenkin jokaisella firmalla on olemassa työntekijöiden hyvinvointiin varattu summa. Esim, Oulun kaupungilla Smartum. Sitä käytät sitten mihin käytät.
Otanta on vain yksi hlö. mutta tunnen hallilla satunais kävijän joka käyttää Smartumia ottelulippuun.
Onhan se kätevämpää kuin varata jonkun listan kautta.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Pelillisistä vetovoimaa en ala edes kommentoimaan, mutta muistan loppuelämän sen ihmetyksen kun kävin vuosien jälkeen ensimmäistä kertaa itse maksamallani lipulla kärppäpelissä paikan päällä. Mainoksia älytön määrä, jonka takia välillä ei saada edes hidastuksia edellisestä tilanteesta näytölle kun pakko soittaa mainoksia. Tätä kun vertaa siihen, että maksaa 30e/kk Cmoresta jossa ei ole yhtäkään mainosta ja jokaisen tilanteen näkee hidastettuna kotisohvalta niin ei tarvi ihmetellä miksi monia houkuttaa jäädä kotiin.

"And the Oscar goes to..." En tiedä muistaako kukaan sitä, kun kyseinen teksti pamahti Raksilan jumbotronille ja koko halli näkee miten vastustaja vetää aivan järkyttävän jurkan, josta Kärpät saa rangaistuksen. Ei tarvinnut kuuluttajan pyytää ihmisiä laittamaan kättä yhteen sen pelin aikana. Raksila oli Hornankattila ja kansa sai sirkushuveja. Pieniä asioita.

Kauas on tullut niistä ajoista ja paluuta sinne ei ole, kiittää voidaan Kärppien toimistoa. Ei täällä hirveästi arvosteta nuoria katsojia tai faneja ylipäänsä. Mielenkiintoista seurata, miten nuori sukupolvi ja heidän yritykset tukevat Kärppiä vai tukevatko ollenkaan? Uskaltaisin väittää, että yksi nuori sukupolvi on jo menetetty ja asiaan pitäisi pikku hiljaa reagoida, mutta kuten epäpätevillä ihmisillä yleensä on tapana, niin ongelmiin reagoidaan liian myöhään tai niitä ongelmia tulee ratkomaan toiset henkilöt. Sitä odotellessa.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
A-juniorien pelit vissiin nykyään ilmaisia? Joskus n.10v sitten tuli enemmän niitä käytyä katsomassa ja muistini mukaan silloin joutui jotain 5-10€ maksamaan tuosta huvista. Osaako kukaan vahvistaa tai torpata muistiani? Tämä nyt liittyy ohuesti tuohon yllä käytyyn keskusteluun (SM-Liigakiekkoilun) katsojamääristä, mutta jotenkin liittyy, eli kertoo osaltaan sitä että tarjontaa on tullut enemmän jolloin väki ei enää raahusta Raksilaan 1) ilman markkinointia joka kolahtaa 2) menestystä 3) järkeviä lipun hintoja

Eipä ole Kärppien johtoportaan helppoa miettiä katsojakatoa ja ratkaisuja siihen. Menestys on tällä kaudella kartellut Kärppiä, lippujen hinta nousee ja tosiaan laadukasta viihdettä (muutakin kuin kiekkoa) saa edullisesti kotisohvalle.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Se klisee ei tosin vanhene, että urheilu on parasta paikan päällä. Sitä ei mitkään C-moren paskat hidastukset muuta. Tuntuisi oudolta, varsinkin kausikorttilaisena jäädä kilsan päähän kotia katsomaan kotipeliä. Toki monilla ei ole ihan näin helppo tilanne paikalle tulemisen suhteen.
 

Sidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuossa kun ollut puhetta nuista kausikorteista jota firmat ostaa, nii aika monesti ainakin omalla työpaikalla on kortit työntekijöille tarjottu, jos on halunnut ja monta kertaa perheellinen työntekijä ottaa ne, jotta voi lapset viedä katsomaan peliä.

Lippujen hinnat ovat perheellisille korkeat ja silloin moni jättää pelin välistä. Tätä ehdottomasti pitäisi muuttaa. Tällä kaudella huomasin, että Jukureilla on joka keskiviikko kotipeli opiskelijoille 10€ joka sisältää myös juoman (juomassa vaihtoehtona alkoholillinen tai alkoholiton). Jotain tuon tyylistä voisi Kärpätkin kokeilla. Tuollaiset jutut tuovat lisää sellaisia katsojia, jotka ei muuten välttämättä lähtisi katsomaan peliä.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jokaisella on varmasti oma syynsä olla menemättä hallille tai mennä sinne. Jollekin se on välimatka, jollekin se on hallin puitteet, jollekin se on ottelutapahtuma, eikä ole väärin myöskään, että jollekin se on näiden asioiden kombinaatio. Syitä on monia ja jokainen niistä on ymmärrettävä, oli se sitten henkilökohtainen tai elämäntilanteen tuoma järjestys, mille ei itse voi mitään.

@Raksilan vetera tuossa aiemmin mainitsi välimatkoista ja se oli ainakin ennen juuri noin. Itsellänikin elää vahvana muistot nappula-ajasta, jolloin alle kouluikäisenä hyppäsin aina pitkän työpäivän alle tehneen isäni auton takapenkille ja ajeltiin Ouluun, satakunta kilometriä suuntaansa, ihan vain katsomaan Kärppien peliä. Menomatkalla kuunneltiin Kärppäradiosta otteluennakot, hallilla kannustettiin kotijoukkuetta, erätauolla syötiin lihapiirakat nakilla ja tullessa kuunneltiin pelinjälkeiset kommentit taas radiosta, samalla kun ihastelin kirkkaan talviyön tähtitaivasta ennen nukahtamistani auton lämmössä. Ukko oli seurannut Kärppien taivalta aina sieltä ulkojäiltä konkurssiin ja sen yli - paikanpäällä. Meillä hengitettiin Kärppiä, vaikka välimatka oli ukolla työn perässä muuttaessa vuosien varrella kasvanutkin.

Nyt siinä tilanteessa olen itse. Ihan noin pitkää välimatkaa ei ole, mutta lähes. Pojatkin on saman ikäisiä kuin itse olin tuolloin. Dieselin litrahinta on moninkertaistunut, talolaina taitaa olla karkeasti kolmisen kertaa isompi kuin lapsuudenkotini hinta on aikoinaan ollut, sähkön hinta on viimeisen vuoden ajan kasvanut paikoin yli kymmenkertaiseksi ihan viime vuodesta (kyllä, heh, spottiasiakas täällä) ja omatkin harrastukset sattuvat valitettavan usein sille ajalle, ettei iltaisin enää omien aikataulujenkaan puitteissa ehtisi Ouluun ajelemaan. Kotiin kuitenkin ehtii, lähelle kun on lyhyt matka.

Jos asuisin lähempänä Oulua, varsinkin siinä keskustan/Raksilan tuntumassa, niin kyllä minä siellä peli-ilta toisensa jälkeen olisin. Onko halli vanha ja luotaantyöntävä? Toki. Onko hallin järjestelyt nykyisillä standardeilla surkeat? No on varmasti, ei missään tilanteessa pitäisi mennä yli 18 minuuttia siihen että tilaat oluen/lihapiirakan tai mitä tahansa ja ehdit sen syödä/juodakin. Antaako joukkueemme pelilliset otteet tällä hetkellä rahalle vastinetta? Eivät, mutta silti kiukultani rauhoituttuani illalla olisin taas lyömässä hanskaa yhteen.

Mutta jos kysyn saman satunnaiselta ohikulkijalta, joka on siinä määrin minua nuorempi, että ei ole elänyt aikaa jolloin joukkue oli kotikaupunkinsa joukkue ja jonka ainoa tehtävä oli näyttää muille, että on näitä parempi, niin vastaisiko hän samalla tavalla? Luultavasti ei. Yksi suurimmista viehätyksistä huippu-urheilussa on ammattimaisuuden myötä kadonnut vastakkainasettelu. Eihän se kokonaan ole mihinkään kadonnut, ainakaan kokonaisuudessaan, mutta fakta on se, että Kärpät on Liiga ja Liiga on Kärpät. Kärpät ei voi organisaationa mennä omia teitään ottelutapahtuman järjestämisessä ja siellä sattuvissa asioissa loputtomiin, vaan tuo @Håkanheadin muistama "And the Oscar goes to..." toisi melkoisella varmuudella tänä päivänä jonkinlaisen sakon Liigalta mukanaan. Bisnes on bisnestä ja vastustajakin on vain "yrityskumppani".

"Puoli Suomea" ei enää elä ja hengitä Kärppiä. Se ei ole yksin Kärppien vika, mutta Kärpät on ainoa joka voi ja jonka pitää löytää keinot saada ihmiset syttymään kiekosta jälleen. Enää ei voida haalia yhteishenkeä siitä että ollaan pieni ja sympaattinen seura jota muut pelkäävät. Ja se yhteishenki ei rakennu kotisohvalta käsin, vaan ihmiset on saatava hallille yhteisen asian ääreen. Ei termillä "maksoi mitä maksoi", mutta kuitenkin. Halliolosuhteiden, (sitä myötä) ottelutapahtuman sekä joukkueen pelillisten otteiden kautta se on mahdollista, mutta tällä hetkellä itselläni on vaikea nähdä sitä satunnaiskatsojaa palaamaan lähiaikoina uudestaan hallille, jos innostuksen siementä ei saada kylvettyä sen ensimmäisen käynnin aikana.

Ensivaikutelman voit antaa vain kerran.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Jonkun vuosikymmenen jääkiekkoa Oulussa ja Suomessakin seuranneena. Kärppien yleisömääristä. Ei se mitään rakettitiedettä ole, miksi Kärppien yleisömäärät ovat mitä ovat.
Kärppien yleisön kivijalka ovat tuulitakit, karvahatut, läpsyihin hakkaajat, hiljainen seurakunta.
Näin se on ollut vuodesta 1975 aina uuteen tulemiseen 2000 luvulla. Sarjatilanne ja taso ovat tietenkin muokanneet myös yleisömääriä.
Voin sanoa omasta kokemuksesta ja ihan hallin käytäväparlamentin tilanteesta. Se ydin porukka joka kantoi rahoja Kärppien peliin on poissa työelämästä, moni on siirtynyt eläkkeelle. Siinä missä ennen tämä porukka ajeli Syötteen mökiltä peliin ja takaisin ei sitä enää tee.

Eläkkeiden pienuus ja TV:n tulo. Pelit näkee telkkarista, miksi lähteä paikan päälle, miksi kantaa rahaa peliin.
Tälle porukalle on aivan sama soiko siellä Ameno tai vaikka se, että Raksilan halli nostettaisi pyrotekniikalla puoli metriä ilmaan ennen peliä. Aivan sama.
Saa olla erimieltä, mutta moni niin tuttu käytäväkaveri uupuu joukosta.

Toinen seikka. Kaukomatkaajat. Ennen TV:n tulos oli 100 km säteellä yleinen huvi varsinkin viikonloppuna lähteä Kärppien peliin. Pohjoisessa 100 km on yks poron kusema, ei se pojat ole matka eikä mikään.
Miksi lähteä enää peliin, koska pelit näkee TV:stä.

Ikävin asia on. Perheiden lasten ja nuorison väheneminen otteluista Kärppien idioottimaisen lippujen hinnoittelun takia. Tämä on se porukka joka muodostaisi katsojakunnan ytimen tulevina vuosina.
Pikkuhiljaa tämän porukan tunneside Kärppiin katoaa ja se näkyy yleisömäärissä.

Tyhjät penkit Raksilassa. Kärpät kylvää hövelisti kausikortteja firmoille , jos saa aikaan sponssi sopimuksen.
Osa sopimuksista tehdään pienten firmojen kanssa tyyliin Veikon venttiili. Onhan se kunnia asia tukea Kärppiä ja päästä kerran kaudessa Kärppien sponsoreille tarjoamaan sponssi tapahtumaan. Ei se jääkiekko Veikkoa ja vaimoa niin kiinnosta , kun kerran kaudessa HIFK peli viikonloppuna. Saahan siitä firman seinälle vielä diplomin. Kärppien tukija kaudella se ja se.
Ei pidä käsittää väärin, hyvähän se on, että firmat pienetkin tukee Kärppiä. Mutta joku selitys tyhjille penkkiriveille on jotka näkyy myytyinä lippuina.

Nämä seikat kun summaa yhteen, se on iso joukko yleisöä, joka ei koskaan palaa Kärppien otteluihin.
Varsinkin tämän seurajohdon aikana. Mitään ei tehdä. Eletään siellä norsunluu tornissa ja vieraannutaan tavallisesta jääkiekon seuraajasta.


Uusi halli Oulussa nostaisi yleisömääriä jonkin aikaan. Siihen asti kun uutuuden viehätys häviäisi.

Kateellisena seurasin Tepsin yleisömääriä uudessa hallissa 1990 luvulla. 8000-10000 katsojaa pelissä kuin pelissä. Tuo on sellainen dynastia, joka ei koskaan häviä noilla yleisömäärillä.
Miten sitten kävi, kun tullaan nykyaikaan. Hallin viehätys hävisi. Olisi mielenkiintoista kuulla Tepsin palsta veljien kommenttia tästä yleisömäärien kehityksestä.

Sama tulee tapahtumaan Nokia areenassa. Sen Ilveksen kolmannen mestaruuden jälkeen on kaikki sitten nähty. Nyt halli vetää, mutta miten on pitemmällä aikajanalla, jos laitetaan vaikka 10-20 vuotta .
Totta sitä jääkiekkoa silloinkin pelataan.
Ja tätä en sano , että olisin jollain tapaa kateellinen Nokia areenan Ilveksen tai Tapparan yleisömääristä.

PS. kiireessä kirjoitettu. Sorit kirjoitus virheistä. Pilkut ja pisteet jne.....
Hyvää pohdintaa ja paljon samanlaisia ajatuksia kuin itsellänikin. Yleisömäärä hallissa on pitkälti sukupolvikysymys. Mielenkiinnon kohteet muuttuvat ajassa ja minulla on sellainen perstuntuma, että suomalaisella liigakiekolla tulee olemaan vaikeuksia säilyttää edes nykyinen katsojamäärä ellei jotain radikaalia muutosta tapahdu. Ei nuorempaa polvea ole riittävästi halleissa kasvamassa siihen kulttuuriin ja tunnelmaan, että ainoa oikea tapa seurata lätkää, on käydä hallissa paikan päällä katsomassa.

Itse olen ensimmäiset pelit käynyt Raksilassa katsomassa kaudella 80-81. Silloin lätkää ei muuten voinut nähdäkään, joten oli luontaista mennä sinne alatasolle päätyyn lasten katsomoon luokkakavereiden ja joukkuekavereiden kanssa peliä seuraamaan. Siihen toimintatapaan kasvoi huomaamatta. Silti nykyään löydän itseni jäähallista aniharvoin. Minä olen sitä tunnelmaa jo niin pitkään aistinut, että ei minulla ole enää suurempaa tarvetta sinne halliin mennä. Varsinkaan silloin, kun en koe positiivisiä fiiliksiä siitä, mitä näen jäällä. Pelin voin nähdä kotonakin tai mökillä.

Ja se radikaali muutos ei todellakaan ole maailman moderneimmat ja hienoimmat areenat eri liigapaikkakunnille. Ei se pelkkä areena kanna pitkässä juoksussa. On tärkeää, että puitteet ovat kunnossa mutta se hype ydintuotteen eli jääkiekon ympärille syntyy kyllä aivan jostain muista tekijöistä kuin peliareenasta. Toivottavasti toimistolla ei ajatella, että kunhan areenaprojekti saadaan käyntiin, niin voidaan huokaista helpotuksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei se pelkkä areena kanna pitkässä juoksussa.

TPS:lle kävi joo uuden areenan kanssa huonosti.

Mutta en lähtisi Nokian Arenan kanssa ennustelemaan samaa. Pohjois-Amerikassa on tehty tutkimuksia, että nuo kaupungin keskustojen tapahtumapaikat logistisessa keskipisteessä, tulevat menestymään tulevaisuudessakin.

90-luvulla tehtiin kaikkialla (niin Turussa, kuin Amerikassa) se virhe, että se halli rakennettiin jonnekin helvetin perämettään, vain ja ainoastaan, koska tonttimaa oli halpaa. Hieno peruste. Näinhän moni NHL-areena teki kuoleman A) sen jälkeen kun Internet keksittiin B) ja 10 vuotta myöhemmin tuli otteluiden striimaaminen C) polttoaineen hinta on noussut pilviin. Noin 10 vuoden sykleillä on tapahtunut näitä kauko-areenoiden tuhoamisvaiheita yhteiskunnan muutoksen seurauksena.

Ysärillä jossain Amerikassakin oli kiva tehdä se päiväretki V8-vanilla hallille, grillailivat siellä parkkiksella jne. Tämä kulttuuri on nyt täysin kuollut ja nuo hallit sijaisevat väärässä paikassa. Jefussa ehkä toimii, lämpimillä alueilla. Aina pelit viikonloppuisin ja tarpeeksi harvoin.

Samasta syystä (kuin Nokia Arenan esimerkki) Turussakin sitä uutta Areenaa suunnitellaan mahdollisimman lähelle rautatieasemaa ja logistista solmukohtaa. Tämä malli pitää olla ehdoton pääprioriteetti Oulussakin. Lappeenrannan areenasuunnitelman malli on jo erinomainen, halli aiotaan siirtää sieltä sivusta Kisapuistosta kaupungin keskustaan, keskelle entistä "historiallista" ykköspaikkaa, eli kauppatoria.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
TPS:lle kävi joo uuden areenan kanssa huonosti.

Mutta en lähtisi Nokian Arenan kanssa ennustelemaan samaa. Pohjois-Amerikassa on tehty tutkimuksia, että nuo kaupungin keskustojen tapahtumapaikat logistisessa keskipisteessä, tulevat menestymään tulevaisuudessakin.
Jep, ja Nordis on tästä hyvä esimerkki vaikka onkin vanha halli. Toki ei aivan logistisessa keskipisteessä, mutta kuitenkin siellä, missä tapahtuu. Alueella on tekemistä ennen, ja jälkeen matsin.
 

Grafix

Jäsen
Uudemmista ja tulevista katsojasukupolvista muutama oma ajatus.

Nykypäivän nuoret ja nuoret aikuiset ovat tottuneet kuluttamaan "kaiken" verkossa. Leffat, sarjat jne katsotaan on demand -palveluista ja asiat ostetaan verkosta. Aika luonnollista kai on, että matsitkin katsotaan verkossa ja samalla touhutaan jotain sen älypuhelimen kanssa. Sitä voi olla vaikea ymmärtää, mutta nuoremmille se katsomoon tuleminen ja liveurheilun katsominen ei välttämättä olekaan ihan niin kova juttu kuin meille seniileille.

Jos oikein alkaa mietiskelemään, niin kuinkahan paljon nuorempaa kaartia kiinnostaa imeä bisseä ja vedellä lihapiirakkaa hallilla? Ja kuunnella jotain 80- tai 90-luvun viisuja katkoilla? Eli toisin sanoen, mikä siellä hallilla ja ottelutapahtumassa on suunniteltu muun kuin sen hallilla jo vuosi(kausi)a käyneen setämiehen näkökulmasta?

Jonkinlainen transformaatio on varmaan pakko tehdä, koska me vanhanliiton kiekkohemmot aletaan kuitenkin hiipumaan jossain kohtaa auringonlaskuun. Uutta väkeä pitää saada katsomoon ja se väki ei välttämättä tule sinne edes sen kiekkopelin vuoksi. Kuten Tampereella on nähty, niin sinne mennään myös ihan yleisesti viettämään aikaa ja viihtymään. Uusi areena aivan varmasti lisäisi vetovoimaa ja mahdollisuuksia tässä myös Oulun osalta, mutta ei se areena ole mikään hopealuoti. Kyllä toimistolla pitää edelleen olla asiansa olevia ammattilaisia, jotka osaa luotsata seuraa usealla rintamalla eteenpäin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Uudemmista ja tulevista katsojasukupolvista muutama oma ajatus.

Nykypäivän nuoret ja nuoret aikuiset ovat tottuneet kuluttamaan "kaiken" verkossa. Leffat, sarjat jne katsotaan on demand -palveluista ja asiat ostetaan verkosta. Aika luonnollista kai on, että matsitkin katsotaan verkossa ja samalla touhutaan jotain sen älypuhelimen kanssa. Sitä voi olla vaikea ymmärtää, mutta nuoremmille se katsomoon tuleminen ja liveurheilun katsominen ei välttämättä olekaan ihan niin kova juttu kuin meille seniileille.
Jos oikein alkaa mietiskelemään, niin kuinkahan paljon nuorempaa kaartia kiinnostaa imeä bisseä ja vedellä lihapiirakkaa hallilla? Ja kuunnella jotain 80- tai 90-luvun viisuja katkoilla? Eli toisin sanoen, mikä siellä hallilla ja ottelutapahtumassa on suunniteltu muun kuin sen hallilla jo vuosi(kausi)a käyneen setämiehen näkökulmasta?

Jonkinlainen transformaatio on varmaan pakko tehdä, koska me vanhanliiton kiekkohemmot aletaan kuitenkin hiipumaan jossain kohtaa auringonlaskuun. Uutta väkeä pitää saada katsomoon ja se väki ei välttämättä tule sinne edes sen kiekkopelin vuoksi. Kuten Tampereella on nähty, niin sinne mennään myös ihan yleisesti viettämään aikaa ja viihtymään.

Juuri näin. Tampereella on jokaisen matsin kyljessä vaikka mitä lisätapahtumaa, ja myös noille pikkuveitikoille. Kyllä ne vanhemmat niitä yrittää saada älylaitteesta irti, tekemään vähän muutakin.

Jos Oulun norsunluutornista edes yksi mukavoitunut viitsisi lähteä etelään tiedustelureissulle, niin täällä ne kopioitavat asiat on nähtävillä. Ja kannattaa vierailla muuallakin. Itse ainakin tykkäsin muutamista Rauman jutuista, mitä meillä ei ole.

Tässä huushollissa emäntä on ollut aivan raivoissaan etenkin Kärppien surkealle fanituote-myynnille. Kun siellä ei ole mitään kiinnostavia tuotteita, joita hän haluaisi ostaa. Tapparalta nämä kyllä löytyisi ja ostelee niitä sitten jälkikasvulle, kun itselleen ei halua ostaa. Ei kai niitä fanituotteita kannata myydä ? Ei kai ? Netistä ihmiset noita tilaisi, mutta ei viitsitä asialle tehdä mitään. Norsunluutornissa nukutaan vaan sitä ruususen unta.

Tosta musiikista vielä. Itse joo kaipaisin 80-90 luvun musiikkeja, mutta Tappara grillaa meitä vanhoja jollain nykypäivän musiikilla. Syy on selvä. Tuotetta markkinoidaan uudelle sukupolvelle. Se musiikkihan on ihan hirveää, mutta ei se minua hallilta pois saa ajettua. Peli ja ystäväpiiri on keskiössä.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Ei pidä unohtaa muutamaa asiaa joihin Kärpät ei voi itse vaikuttaa, ensinnäkin pelejä on aivan liikaa. Tämä johtuu lähes suoraa siitä, että niitä joukkueitakin on aivan liikaa, lähivuosina todennäköisesti tulee vielä 1-2 joukkuetta lisää. Se on helppo jättää peli välistä kun pelattiin eilen, pelataan huomenna ja vielä viikonloppunakin, varsinkin kun ne hifki-pelit ei ole samoja pelejä kun ne aikoinaan on olleet. Jokereista nyt puhumattakaan.

Toinen mieleen tuleva asia liittyy myös näihin peleihin. Suurin osa peleistä on ns. "tylsiä" vastustajia vastaan. Kaikki kunnia omaa juttua tekeville liigajoukkueille mutta harvalla on minkäännäköistä vastakkainasettelua, historiaa tai tunnesidettä Kärppien kanssa. Se oli ihan eri asia mennä Raksilaan katsomaan Jokereita, hifkiä tai Tepsiä entä mitä se on mennä katsomaan Jukureita, Sportia tai Kalpaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Areenan paikasta.

Sitä varmaan maataan montussa, kun areena joskus Ouluun saadaan. Se siitä. Ilman muuta areena keskeiselle paikalle siihen poliisitalon kohdalle.
Kauden alkaessa tutkitaan heti kalenteri milloin Kärpillä peli Tampereella joko Ilvestä tai Tapparaa vastaan.
En minä Tampereelle hallia mene katsomaan, vaan Kärppiä. Menisinkö kuitenkaan , jos halli ei olisi uusi Nokia areena ? ehkäpä en.
Onhan areena hyvällä paikalla. Hyvältähän areena kieltämättä näyttää ja tuntuu. Paljon hotelleja lähistöllä ja seurojen lippujen hinnat hyvin hinnoiteltu. Oulusta lyhyt elämysmatka junalla Tampereelle. Kuinkahan paljon Tampereen elinkeino elämä hyötyy veteraanin ja emännän Tampereen vierailusta. Hotellit, ruokailut, lisäksi emäntä jota jääkiekko ei kiinnosta pätkän vertaa, laukkaa Tampereen ostos paratiiseissa silmät kiiluen.
 

Grafix

Jäsen
Ei pidä unohtaa muutamaa asiaa joihin Kärpät ei voi itse vaikuttaa, ensinnäkin pelejä on aivan liikaa. Tämä johtuu lähes suoraa siitä, että niitä joukkueitakin on aivan liikaa, lähivuosina todennäköisesti tulee vielä 1-2 joukkuetta lisää. Se on helppo jättää peli välistä kun pelattiin eilen, pelataan huomenna ja vielä viikonloppunakin, varsinkin kun ne hifki-pelit ei ole samoja pelejä kun ne aikoinaan on olleet. Jokereista nyt puhumattakaan.

Toinen mieleen tuleva asia liittyy myös näihin peleihin. Suurin osa peleistä on ns. "tylsiä" vastustajia vastaan. Kaikki kunnia omaa juttua tekeville liigajoukkueille mutta harvalla on minkäännäköistä vastakkainasettelua, historiaa tai tunnesidettä Kärppien kanssa. Se oli ihan eri asia mennä Raksilaan katsomaan Jokereita, hifkiä tai Tepsiä entä mitä se on mennä katsomaan Jukureita, Sportia tai Kalpaa.

Tässäkin mielestäni tullaan siihen, että se tulevaisuuden katsojapotentiaali ei ole välttämättä koskaan kuullutkaan jostain Kärppien ja TPS:n välisistä jurakautisista väännöistä. Lätkän osalta heitä voi kiinnostaa paljon enemmän tulla katsomaan esimerkiksi jotain Severi Lahtisen temppuiluja kuin brändi-IFK:n saapumista Ouluun. Tuote ja ajat muuttuu niin kuin pitääkin.

Mitä matsien määrään tulee, niin joo ja ei. Pelejä on suht paljon, mutta tänä vuonna Liiga on ollut tasaisempi kuin varmaan koskaan. Eli aika vähän jos lainkaan on sellaisia kädenlämpöisiä matseja, joista pystyy jo etukäteen sanomaan miten homma tulee menemään. Jos pelejä vähennetään, niin se tarkoittaa myös vähemmän televisioitavaa, joka taas tarkoittaa vähemmän tv-tuloja seuroille. Varmaan sellasta tasapainottelua tuokin.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Olen ohuesti kateellinen Kärppien toiminnasta. Meillä IFK:ssa mikään tällainen ei onnistuisi:


Tosin on tuon yöelämään lähtemisen kanssa varmasti riskinsäkin. Eikö juuri muutama päivä sitten osa TPS:stä lähtenyt yöelämään, mikä johti pelaajien hyllytyksiin ja negatiiviseen julkisuuteen?
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Ei se mikään automaatio ole, että nykaikana yleisömäärät laskee, koska matsit näkee helposti kotona telkkarista tai nuoria ei kiinnosta lätkä jne. Esimerkiksi Ruotsissa yleisömäärillä mitaten menee helvetin hyvin. Jokainen voi toki itse miettiä syitä Suomen ja Ruotsin eroille, mutta itse kääntäisin katseeni siihen, että Ruotsissa on panostettu jo todella pitkään ääneenkannattajien olosuhteisiin ja siten tunnelmaan. Tunnelma on asia, mitä ei 100% varmuudella voi kokea samoin kotoa kuin paikan päällä. Samoin Ruotsissa otteluissa ja seurojen väleillä on oikeasti isoja tunteita. Omia rakastetaan ja vastustajia vihataan. Ei mitään kädenlämpöistä yhdessä hymistelyä united smile -hengessä, vaan vihaa ja rakkautta.

Minun mielestäni Kärpät (ja koko kotoinen Liiga) tarvitsee ennen kaikea vahvempaa panostamista kannattajien olosuhteisiin. Ja sitä vihaa ja rakkautta katsomoihin.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Ei se mikään automaatio ole, että nykaikana yleisömäärät laskee, koska matsit näkee helposti kotona telkkarista tai nuoria ei kiinnosta lätkä jne. Esimerkiksi Ruotsissa yleisömäärillä mitaten menee helvetin hyvin. Jokainen voi toki itse miettiä syitä Suomen ja Ruotsin eroille, mutta itse kääntäisin katseeni siihen, että Ruotsissa on panostettu jo todella pitkään ääneenkannattajien olosuhteisiin ja siten tunnelmaan. Tunnelma on asia, mitä ei 100% varmuudella voi kokea samoin kotoa kuin paikan päällä. Samoin Ruotsissa otteluissa ja seurojen väleillä on oikeasti isoja tunteita. Omia rakastetaan ja vastustajia vihataan. Ei mitään kädenlämpöistä yhdessä hymistelyä united smile -hengessä, vaan vihaa ja rakkautta.

Minun mielestäni Kärpät (ja koko kotoinen Liiga) tarvitsee ennen kaikea vahvempaa panostamista kannattajien olosuhteisiin. Ja sitä vihaa ja rakkautta katsomoihin.
Ruotsissa on myös avoin liiga mikä nostattaa sitä taisteluhenkeä ja panosta aikalailla. Kyllä liiga on kusenut omaan nilkkaan ja pahasti, vielä olisi mahdollisuudet korjata tilanne mutta mitä pitempään tämä tilanne vallitsee, sitä vaikeammaksi se muuttuu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olen ohuesti kateellinen Kärppien toiminnasta. Meillä IFK:ssa mikään tällainen ei onnistuisi:


Tosin on tuon yöelämään lähtemisen kanssa varmasti riskinsäkin. Eikö juuri muutama päivä sitten osa TPS:stä lähtenyt yöelämään, mikä johti pelaajien hyllytyksiin ja negatiiviseen julkisuuteen?
Joo, Kärpissä siinä mielessä hyvä tilanne että jos esim. päävalmentaja joudutaan niin sanotusti "siirtämään organisaatiossa muihin tehtäviin", niin koutsi voidaan pistää vaikka Ihkuun ravintolapäälliköksi.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Minun mielestäni Kärpät (ja koko kotoinen Liiga) tarvitsee ennen kaikea vahvempaa panostamista kannattajien olosuhteisiin. Ja sitä vihaa ja rakkautta katsomoihin.
Ei kiitos yhtään enempää vihaa tähän maailmaan. Urheilu ei ole irrallaan muusta yhteiskunnasta ja tällaiset vihanpitosuhteet johtavat väistämättä ylilyönteihin myös sen urheilutapahtuman ulkopuolella. Toivon, että urheilukatsomoihin saadaan kannattajakuntien välille jännitettä jotenkin muuten kuin vihan kautta.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Kärppien peli on ollut nyt kolme kautta suoraan sanoen surullisen heikkoa. Erittäin outoa, että kolmen eri valmentajan alaisuudessa homma vaikuttaa kaikkien kanssa yhtä aneemiselta. Vaikkei tämän kauden lopputulosta vielä tiedetä, niin nyt voisi jo sanoa, että tältä kolmen vuoden ajanjaksolta ei ole oikein mitään muuta positiivista sanottavaa kuin muutama urallaan eteenpäin päässyt nuori pelaaja. Tosin monelle näistäkin tuntuu olevan tyypillistä, että edelliskauden tasonnosto ei jostain syystä kanna enää seuraavalle kaudelle, kuten Tieksolalle ja Niemelälle kävi.

Kyllä nyt olisi viimein aika tajuta tuulettaa organisaatiota ihan kunnolla. Ainakin valmennusryhmän kokoonpanoa tulisi miettiä tarkasti. Pidän ihan mahdollisena, että mikäli Marjamäki täällä ensi kaudenkin valmentaa, osaa hän uudistua jonkin verran ja ensi kaudella voisi jopa odottaa jotain parempaa. Mies tarvitsisi tosin apuvalmentajikseen uusia naamoja, jotka sparraisivat ja toisivat uusia näkemyksiä peliin liittyen. Esimerkiksi Sihvosen on vaikea uskoa tähän pystyvän, sen verran pitkään kaveri on tuolla pyörinyt.

Ollaan kaverin kanssa nyt kolme kautta katseltu pelejä yhteisillä Cmoren tunnuksilla. Kaveri ilmoitti hiljattain, että hän ei ole enää halukas maksamaan tästä Super Bowlin jälkeen, ja helmikuun KK-maksu on viimeinen. Samalla loppuu myös itselläni pelien seuraaminen tämän kauden osalta, ellei sitten kuppilaan innostu lähtemään jotain peliä katselemaan.
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Näin lauantai iltana (yönä) on aikaa pohtia syntyjä syviä ja miettiä omaa Kärppäpolkua. Muistan aikanaan kun isän kanssa pääsin matsia Raksilan pyhättöön katsomaan ja matkaan tarttui Laukkasen pelipaita nimmareiden kera. Kuljin varmaan monta kuukautta se päällä pihapelit ja koulun liikuntatunnit kun oli luistelua. Elettiin ala-aste aikoja.

Jossain vaiheessa Kärpät jäi tauolle ja paluu tuli 2010-luvun aikaan. Playoffit kulta-aikana jne katsottiin isolla porukalla Urho? Tvstä välillä kuvan jumiessa ja osan porukasta ollessa vastustajan miehiä. Silloin todella olin taas Kärppäfani myötä ja vastamäessä.

Nyt tässä kun on taas vuodet vierineet ja fanius on ollut kokoaika vahva on nähnyt monenlaista. Mamban hyvät ja huonot ajat, sitä ennen Kaitsun aika joka oli pettymys vaikka yksi nuoruuden idoli Hagman kävi pyörähtämässä rakkaan seuran paidassa. No kun siirrytään tähän hetkeen on tullut purnattua pelien ohessa miten paskaa kaikki on ja onhan se, sitä muistelee niitä nuoruus aikoja ja sitä onnen tunnetta kun sai oman Kärppien pelipaidan. Miten sen pienen pojan fiiliksen saisi taas? Sitä tässä mietin vain pikku hiprakassa kun rakas seura Oulun Kärpät on vaipumassa jonnekkin kauas suurseurasta ja siitä koko Pohjoisen yhteisestä jutusta.

Pahoittelen sekavia ajatuksia ja virheitä mitä tekstissä voi olla, mutta kyllä ottaa välillä koville.
 

LarZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun pisteautomaatit
Tänään ratkesi se että kevät alkaa sijoilta 6-7. Vaikka pelejä on jäljellä niin ihmekkään ei pettymystä kuittaa. Todennäköistä on että kohdataan joko Tampereen joukkueet tai Lukko. Pitkät lomat hyvä liksa. 2009 hopea -> 2014 mestaruus. 2019 hopea.. tänä vuonna ei vielä kannata odottaa. Ensi vuonna räpsähtää tilastojen mukaan.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Kevät näyttää onko Latelle käyttöä tulevalla kaudella. Playoffeissa minimissään sija 4, ja olen valmis antamaan Latelle toisen mahdollisuuden. Mahdollisuuden kehittää pelitapaa, ja laittaa vaihtoon palapelin väärät palaset.

Ahon olisin valmis laittamaan vaihtoon heti. Haban vastuulla on kuitenkin se, että Kärppien puolustukseen ei hankittu riittävää leveyttä, eikä laatua. Byströmin, Misen, Aten ja Topin varaan laskettiin liikaa. Atte on hyvä peruspakki toiseen pariin. Byström, Mise ja Topi liian hasardeja samaan kuusikkoon. Rundblad kauden paras puolustaja, mutta ei riitä ykkösylivoiman liideriksi. Paaso ja Olkkonen kuuluisivat kokoonpanoon ennen Byströmiä, Topia ja Kivistöä. Kivistön ja Topin kohdalla annan Aholle paljon anteeksi, koska heistä varmaan kaikki odottivat enemmän. Mutta Byström ja Mise olivat jo viimekaudella riittämättömiä rooliinsa. Kuka ei muka ole nähnyt heidän sähellystä omassa päässä riittävästi?

Ahon vastuulla on myös se, että joukkueen hyökkäykseen ei olla hankittu kovan luokan maalintekijää. Junttilan, Emanuelssonin, Koivusen, ja Björkqvistin varaan ollaan laskettu liikaa. Kaikki eivät mahdu samaan joukkueeseen (3 kärkikenttään). Valitse kaksi, tiputa kaksi. Laitureista lähinnä Turunen ansaitsee kiitettävän arvosanan, ja Koivunen on ollut sitä mitä odotettiin.

Sentteriosastolla Kunyk kärsii siitä, että vierellä pelaa Junttilaa, Heikkalaa, Emanuelssonia ja Hermosta, jotka ei osaa tehdä maaleja laatupaikoista. Valitettavasti mies itsekkään ei ole parhaalla tasollaan maalintekijänä. Kemppainen on ollut monessa pelissä näkymätön hiihtäjä, johon ei juuri kentällä huomiota kiinnitä. Ei ykkösen sentterin noin kuulu edustaa, missä on taistelutahto? Tiivola pelaa sitten "jämien" kanssa. Kauden parhaat hetket mieheltä nähtiin kun koostumus Turunen-Tiivola-Leskinen kannatteli joukkuetta. Koostumus kuitenkin rikottiin kun muista kentistä ei ollut mihinkään. Kunykin tulisi saada parhaat laiturit rinnalleen Kemppaisen sijaan, jos halutaan hyökkäyspäähän tehokas vitja kasaan.

Maalivahdit ovat yllättäen olleet lopulta Kärppien vahvin osa-alue. Meriläinen on pelannut itsensä Liigan kärkivahtien joukkoon ja Blomqvist terveenä pystyi vastaavaan tasoon. Westerholmin kanssa aika näyttää.

Valmennus saa kyllä isoimmat lampaan perseet tältä kaudelta: erikoistilanteet Liigan paskinta tasoa alusta loppuun. Joukkueen pelitapa on laiska ja pelokas. Joukkueen henkinen valmius peleihin on teletappien tasolla.

Tältä se sitten näyttää kun kaikki organisaation ihmiset johdosta pelaajiin alisuorittaa. Kausi on jo nyt kaikkienaikojen pannukakku runkosarjan osalta. Vaikka tästä jotenkin noustaisiin vielä neljän kärkeen niin ei se totuutta poista: laiskat ja hengettömät palkkasoturit on tarjonneet paskaa viihdettä koko rahan edestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös