Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 656 291
  • 5 587

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Loppusuoralla on teos Hells Angel, jonka on kirjoittanut Ralph "Sonny" Barger, kerhon kantava hahmo ja legendaarisen Oaklandin chapterin presidentti. Kirjassa on mukavasti myös valokuvia aina 60-luvun alusta saakka.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
KalPan 80-vuotisjuhlakirja Kilpisydämellä 80 vuotta täyttä tunnetta tuli ostettua viikonloppuna Kuopion reissulta ja näin ollen muutamalla eurolla tuottua taas omaa suosikkijoukkuetta. Kirja on aluillaan ja mielenkiintoiselta vaikuttaa. Ja ks. kirja on allekirjoittaneen ensimmäinen kirja vuosiin.
 
Yksi niistä harvoista asioista joihin voi aina luottaa: Neil Gaimanin kirjat.

Gaiman kuuluu minunkin ehdottomiin suosikkeihin ja juuri hiljan sain käsiini herran novellikokoelman Aarteita&muistoesineitä, jonka perusteella lyhykäisemmätkin tarinoinnit luonnistuvat erinomaisesti.

Tähtisumua, Hyviä enteitä, Neverwhere- maanalainen lontoo ja Sandmanit kuuluvat suurimpiin suosikkeihini kirjallisuuden (ja sarjakuvien) parissa, Neverwhere jopa menee heittämällä top 3:een koskaan lukemistani teoksista ja siitähän lienee elokuvakin tekeillä. Myös Hyviä enteitä kolkuttelee top 5:sen paikkeilla, sääli että tästäkin aikanaan aiottu leffaversio jäi puolitiehen.

Coralinea ja Hämähäkkijumalaa en ole vielä saanut aikaiseksi lukea. Myös Coralinesta on olemassa jonkin sortin elokuva- versio, ei tosin taosta harmainta haisua, sillä dvd:n olen ainoastaan bongannut Prisman hyllyllä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Nyt on vuorossa Fedor Dostojevskin Rikos ja rangaistus. Se olikin jo jonkin aikaa odottanut vuoroaan tuossa (yhä kasvavassa) luettavien kirjojen pinossa. Vielä en ryhdy sen syvällisemmin ruotimaan kirjaa koska luettujen sivujen määrä kirjas paksuuteen verrattuna on kovin vähäinen. Mielenkiintoiselta ja lupaavalta - kuten odottaa saattaa - alku kuitenkin vaikuttaa. Henkilöhahmot ovat dostojevskimaisia ja kuvaus muutenkin hyvin tuttua. Mieleenpainuviakin hetkiä olen jo ehtinyt kokea, kuten Raskolnikovin houreinen uni pöpelikössä, unessa hän omin lapsensilmin katsoi kuinka Mikolka ryyppyjengin kera pieksi hengiltä hevonsensa. Jotenkin vavisuttava kohtaus kirjassa - pieni episodi, jolla onnistuttiin luomaan syvällinenkin näkymä ryypänneen Mikolkan mielenmaisemaan hänen hurjistuessa. Hienoa ja samalla kovin julmaa!

Ennen Dostojevskia luin Marcus Chown Päättymättömät päivät kuolleena. Chown on New Scientist -lehden kosmologian asiantuntija. Kirja oli varsin mielenkiintoinen. Käsiteltiinhän siinä monia kysymyksiä jotka varmasti kiinnostavat suurta joukkoa ihmisiä - tai ainakin sellaisia ihmisiä, joita maailmankaikkeus kiinnostaa, jotka ovat kiinnostuneet luonnosta, tieteistä, elämästä maailmankaikkeudessa. Olihan kirjassa lukuisia varsin utopistisiakin kuvaelmia ja näkemyksiä joita tiedemiehet vakavissaan tai puolivakavissaan tutkivat - kuten ajatus omega-pisteen maailmankaikkeudesta... ja en paljasta tämän enempää. Lukekaa tai jättäkää lukematta.

vlad.
 

axe

Jäsen
Mää luin tässä joku aika sitten naiskirjallisuutta, Amerikkalainen tyttö by Monika Fagerholm. Se oli outo ja kummallinen, rönsyilevä ja harhaileva, mutta silti kiehtova. En nyt tiedä kehtaisko sitä ihmisille suositella, mutta ainakin mulle se toteutti kirjan tärkeimmän tehtävän eli viihdytti.

Sitten ei varsinaisesti osunut käsiin vaan hakemalla haettiin Theo Fleuryn Playing With Fire. Theo oli lopulta lievästi jopa vastenmielinen heppu. Toki oli kovia juttuja lapsuudessa ja kokoakin oli jääkiekkoilijalle vähän, mutta ei niillä verukkeillakaan ihan kaikkea saa anteeksi. Ei aina syy ole kaikissa muissa, valmentajissa, tuomareissa, tyttöystävissä, vanhemmissa tai missä milloinkin. Oli vähän samanlaista menoa kuin Maradonan kirjassa, jossa siinäkin kaikki muut olivat syypäitä ongelmiin paitsi mies itse. Lopulta Fleury pelasti kuitenkin paljon jälkikirjoituksessaan, jossa itse kirjansa käsikirjoitusvedoksen luettuaan tajusi itsekin kuinka itsekäs oli ollut. Fleuryn tarina on ehdottomasti lukemisen arvoinen.

Nyt on menossa sitten The Code, eli yritän päästä vihdoin sisälle jääkiekon syvimpään olemukseen, kun olen aina ollut tälläinen kukkahattukaukalopalloilija. Honor and Respect!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juuri nyt on menossa Tommi Liimatan kirjoittaman Veikko Ennala-trilogian kolmas ja viimeinen osa eli "Veikko Ennala: Piinapenkki ja maailman meno". Kyse on siis siitä mistä Ennala parhaiten muistetaan eli Hymy- ja Alibi-lehdissä pitämistään "Veikko-sedän piinapenkki" ja "Maailman meno"-palstoistaan.

Lukijat saivat purkaa tuntojaan Ennalalle aiheesta kuin aiheesta, mitään lisäämättä ja mitään poistamatta ja totisesti sen tekivätkin. Varsinkin 70-luvun alussa Hymy-lehden piinapenkissä toistuivat usein nimimerkit "Siveytensä säilyttänyt", "Puhtautta rakastava" ja "Puhtaat ajatukset" ym. ja näiltä nimimerkeiltä tuntui tulevan juuri kaikkein ruokottominta tekstiä kun he korostivat omaa siveyttään ja jumalisuuttaan samalla Ennalaa haukkuen mm. nimityksillä "saatanan syöttö", "paskamaha Ennala", "vanha runkkari", "homotoimittaja", "sikakoira", "Perkeleen opetuslapsi" ym.

Eräskään rouva ei ollut tyytyväinen lehteensä joten hän peruutti sen kirjoittamalla ja haukkumalla Ennalan tyyliin "mitä voi odottaakaan kun on Vittu suussa, Kyrpä kainalossa, Persettä koko muu olio".
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Jens Lapidus ja uusi dekkari Siisti kosto, taattua viihdettä edellisen Rahalla Saa teoksen jatkoksi. Jugot, mutakuonot ja muutama paikallinen jermu laittavat aconia Tukholman alamaailman menoon. Ruumitakin tulee, luita katkotaan ja mukana myös yksi panokohtaus, eli siitä vain lukemaan.

Panemisesta tuli mieleen, eli Miss Pamelan (Pamela Des Barres, bändäreitä ja takahuoneen muusia) haastattelukirja jenkkilän bändäreistä tuli myös lukaistua. mukana panemista, suihinottoa, sekä kommentteja rokkistarojen varustuksista ja panemistaidoista.

Nyt menossa teos Järviset, tuon maineikkaan yleisurheiluklaanin traaginenkin elämänkertateos.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Olin pitkään lukematta mitään. Kuuntelin vain radion ykkösverkkoa marraskuun puoliväliin saakka. Jostakin syystä tempaisin kouraani kevyehkön Valkoinen kuolema -nimisen Simo Häyhän elämäkertasen, mikä johti ketsuppipulloilmiöön. Häyhä-historiikin jälkeen tärmäisin otteeseeni Linnan Väiskin Täällä Pohjantähden alla -trilogian ykkösosan ja koko sarja tuli luetuksi neljässä päivässä. Kolmanteen kertaan. Lukeminen ei ollut mielestäni riittävän raskasta, niinpä siirryin Päätalo-kokoelman respiniin. Nyt en kuitenkaan aloittanut alusta, vaan sotahistoriastamme syvästi kiinnostuneena lähdin liikkeelle Kalle Päätalon vuodesta 1939 ja romaanista Ahdistettu maa, jossa Kake haetaan metsästä hoitamaan Iijoen yli sotilaskuljetuksia rintamalle auttelevaa proomua ja jossa sankari lähtee lopulta kohti Koriaa ja pioneeripataljoonaa vapaaehtoisena siviilikarkurina.

Olen nyt päässyt kuppakulli Päätalon kanssa vuoteen 1942 ja veneeristen tautien sairaalaan Lahden tyttölyseolle romaanin Tuulessa ja tuiskussa myötä.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Kaksi sangen erikoisen, eikä niin helpon ihmisen elämänkertaa tuli taas kahlattua.

Richie Blackmore-Musta Ritari; Deep Purplessa ja Rainbowssa maineensa luonut kitarasankari vaikuttaa kirjan perusteella melkoisen hankalalta ja itsetietoiselta tyypiltä, kuten lahjakkaat ihmiset yleensä ovat. Mulkun luonteen lisäksi kova tekemään kepposia, jotka kyllä usein menee jo työpaikka kiusamisen osastolle. Lukekaa ja viihtykää. Taustalle soimaan DP/Rainbow ja aika mene kuin iltamissa.

Simo Rantalainen-Hyvät, Pahat ja munat; The Simo muistelee aikaansa telkkarissa ja kommentoi muutamia legendaarisia vierailuja ohjelmassa, Ahtisaaren ja Ehnrothin visiittejä siteeraatan suoraan. Herra Presidentti, olen antanut itselleni kertoa, että olette lennolla laskeneet allenne. Simossa on havaittavissa hieman katkeruuttakin, sillä sana sivaltaa useampaakin suuntaan melkoisen terävästi. Kirjassa muuten laitettu Anssi Kukkosen suuhun tokaisu "Jos pesäpallo on urheilua, niin runkkaaminen on naintia", allekirjoitus kamaa. Lukekaa ja naurakaa, The Simo sivaltaa!
 

Wolves

Jäsen
Tällä hetkellä luettavana on ex- Minnesotan kuvernöörin Jesse Venturan omaelämänkerta I Ain't Got Time to Bleed: Reworking the Body Politic from the Bottom Up, jossa siis mies kertoilee urastaan politiikassa, paini-urastaan, urastaan laivaston erikoisjoukossa (Navy SEAL), Urastaan Näyttelijänä sekä urastaan niin Brooklyn Parkin pormestarina ja Minnesotan Kuvernöörinä.

Kirjassa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia WWF:n maailmasta ja nippelitietoa, niin miehen elokuva-urasta, kuin kuvernöörin ajoiltakin.

En tiedä löytyykö kirjaa suomenkielellä, mutta englanninkielellä itse kirjaa lueskelen.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Viimeisimpänä tutustuin kaverin suosituksesta Anna-Leena Härkösen teokseen joka oli nimeltään: Ei Kiitos. Oli melkoista panemista koko kirja mutta ihan hyvää huumoriakin oli mukana.
Minäkin luin tämän justiinsa ja tykkäsin ihan helvetisti. Varsin hauska ja aika riipaisevakin. Kyllä Härkönen kuvaa paneskelua, himoa ja rietastelua vaan aivan verrattomasti.

Nopea lukea, kahdessa illassa luin läpi.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Tässä just oon lukemassa Vuorisen Juhan uusinta. Eli DikDek-sarjan neljäs dekkari, Painajainen Piparitalossa. Puolet on luettu ja hyvältä vaikuttaa...
 

-RVL-

Jäsen
Lehväslaihon uusimman, Kontion Sissit.

Saa nähdä, että vieläkö äijä rustaa Sissi -kirjoja, mutta tämä taisi jäädä viimeisekseni. Ainakin 6 viimeisintä ovat olleet täysin samoja kirjoja - eri kansissa, pistetään vaikka sen piikkiin että jätkä on kohta 90-vuotias.

Koltat kärkeen, votkapaukku, savottamies Lapista, hokkua, Jäämeren eskimoita ja kirgiisejä, jotain outoa tässä on, Kalmiston Nestori, Euroopan viimeisiä sammakkosoita......ja jossain välissä kenttävartiot lensi 5 kg panoksilla ilmaan.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Uusintakierroksella Cormac McCarthy: Tie, tyly on tarina. Elokuvakin parahultaisesti teattereihin tulossa, pitänee katsastaa miten on saatu apokalyptinen henki vangittua valkokankaalle
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi kirjaa tuli nyt luettua.
Kjell Westö: Isän nimeen ja Sofi Oksanen: Puhdistus. Molemmat oli hyviä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Remeksen uusimman sain päätökseen tänään. Aloitin lukemisen Isäinpäivänä, joten hieman venähti kirjan lukeminen. Alkaa Remeksen tarinat olla jo melko hyvin ennalta arvattavia. Ei yltänyt hänen parhaimpien teosten tasolle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Remeksen uusimman sain päätökseen tänään. Aloitin lukemisen Isäinpäivänä, joten hieman venähti kirjan lukeminen. Alkaa Remeksen tarinat olla jo melko hyvin ennalta arvattavia. Ei yltänyt hänen parhaimpien teosten tasolle.

Samaa mietin kun itse luin Joulun pyhinä kirppikseltä löytämäni 6/12:sta. Henkilöhahmoissa ei ole syvyyttä pintaa pidemmälle ja tarinaa viedään eteenpäin sellaisella vauhdilla edes mistään logiikan rippeista lienee edes turha puhua. Tarina toistaa samaa kaavaa jo noin seitsemännen kerran peräkkäin. Saa kyllä Remekset jäädä nyt
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Saa kyllä Remekset jäädä nyt

Itselleni aukeni sama asia viimeistään 6/12 kohdalla. Ainoat jotakuinkin luettavat Remekset ovat Pääkallokehrääjä ja Pedon Syleily.

Onhan tässä joulun aikaan tullut monta kirjaa luettua, joista voin suositella Roman Schatzin omaelämänkerrallista Rakasta minut -romaania. Schatz ei turhia kainostele ja kirja tarjoaakin monet hyvät naurut.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Howard Marks: Mr. Nice

Marksin itsekirjoittama omaelämänkerta siitä, miten hänestä tuli huumediileri. Nyt luettuna n. 10 sivua joten kauhean vaikea sanoa mitä on tulossa, vaikuttaisi ihan mielenkiintoiselta.

Edellinen lukemani kirja oli Roberto Savianon Gomorra. Se taas oli aika tylsä listaus mafian henkilöistä ja tapahtumista, ilman sen suurempaa juonta. Leffana ehkä parempi.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Sain luettua Taru sormusten herrasta loppuun ja oli kyllä hyvä. Vähän vain jäi hämäämään se, että nyt nuo leffat tuntuvat puolet huonommilta. Olen siis nähnyt leffat aikaisemmin ja tykkäsin kuin hullu puurosta mutta tarina onkin oikeasti monesta kohtaa ihan erilainen. Kai se pitää ottaa ohjaajan omana tulkintana koska onhan tuota kamaa niin tolkuttomasti, ettei siihen olisi kymmenen leffaa riittänyt. Tietysti ne muutamat kohdat joissa elokuva oikoi näköjään aika surutta aukesivat nyt kunnolla.

Seuraavaksi takaisin Stieg Larssonin kimppuun ja sitten olisi vielä uusi Remes kasan alimmaisena.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Sain joululahjaksi Reijo Mäen "Vares - Valkovenäläinen" -kirjan, ja n. 150 sivun jälkeen voin sanoa, että kirja on jälleen kerran taattua Mäen laatua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös