Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 655 534
  • 5 582

axe

Jäsen
Viimeksi tuli luettua vuosikymmeniä vankiloissa, kasvatuslaitoksissa ja muissa kurinpitosysteemeissä pyörineen Edward Bunkerin Konnakoulu. Kova se vaan on jenkkivankiloiden maailma.

Nyt alkuvaiheissa menossa Aerosmith-kirja Walk This Way. Mää kyllä ihan tykkään elävästä kielestä ja erityisesti tällaiseen teokseen se varmaan sopiikin ihan hyvin, mutta tällä kertaa suomentaja Yasir "TV/GSM-chatin pioneeri" Gaily on ehkä astunut vähän liian pitkälle sen jonkun näkymättömän rajan yli. Mun mielikuva esim. Joe Perrystä ei vain puhu tyyliin "Se jäbä tiesi miten saada herskaa heittämällä snadisti fyffee ja meikä oli tietty heti inessiivissä." Mut kaipa se tässä menee.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Michael Connelly: Avoin ja ratkaisematon

Harry Bosch on taas vauhdissa. Bosch palaa muutaman eläkevuoden jälkeen Los Angelesin poliisivoimiin ja saa komennuksen ratkaisemattomien murhien yksikköön vanhan parinsa Kiz Raiderin pariksi.

Ensimmäinen tapaus on vuonna 1988 surmattuna löydetty Rebecca Verloren tapaus. Nuori nainen katosi kotoaan ja löytyi ammuttuna läheisestä metsästä. Teko rikkoo myös tytön läheisten elämän,lisäksi mustan isän ja valkoisen äidin tyttären surman epäillään olevan rasistinen rikos, jonka tutkinta on hoidettu huolimattomasti.

Taas kerran Bosch ajautuu tutkimuksissaan vaaralisille vesille ja huomaa jälkien johtavan yllättävän korkealle. Taattua Connellyä ja 400 sivuinen kirja tuli kahlattua nopeasti läpi. Omalla listalla nostaisin Connellyn ulkomaan dekkareista top-3 listalle. Vanhoja teoksia (Tunnelirotta, Yöihmisiä ja Enkelten kaupunki) voisi taas kahlata uudestaan läpi ajan salliessa.

Onko muuten yhtään dekkaria saatettu vielä leffan muotoon, voisivat toimia, mutta kuka olisi Bosch? Harrison Ford, Stallone vai..?

Edit: Niin Mustempi kuin yö on leffa muodossa, tosin siinä seikkailee Terry Maccleb (tsjp) ja pääosassa Eastwood. Taas kerran kirja voittaa leffan 6-0.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Luin Zhores Medvedevin vuonna 1986 kirjoittaman kirjan nimeltä Gorbatshov. Kirjan kirjoittaja, tri Zhores Medvedev, on huomattava venäläinen tiedemies ja historioitsija, joka joutui lähtemään Neuvostoliitosta 1973. Kirjan julkaisemisen aikana hän toimi Lontoossa.
Medvedev tarkastelee kirjassaan Stalinin aikana valtaannousunsa aloittaneiden Hrushtshevin, Brezhnevin, Andropovin ja Tshernenkon aikakausia ja heidän hallintojärjestelmiään.
Yliopistosta lakimiehenä valmistunut Gorbatshov edusti nuorempaa, sodanjälkeistä poliittista sukupolvea, joka aloitti aktiivisen puolue- ja valtionvirkauransa liberaalimmalla Hrushtshevin aikakautena. Brezhnevin aikana Gorbatshov nousi politbyron jäseneksi, vaikka ei kuulunutkaan Brezhnevin suosikkeihin. Suslov ja Andropov olivat Gorbatshovin uran nostajia ja Gorbatshovista tuli Brezhnevin loppuajan maataloudesta vastaava johtaja politbyroossa.
Gorbatshov epäonnistui kolmena vuotena peräkkäin Neuvostoliiton maatalousjohtajana. Vuoden 1982 täysistunnossa 16.11. valmistauduttiin keskustelemaan mm. Gorbatshovin tulevaisuudesta. Kohtalo pelasti Gorbatshovin, kun Brezhnev kuoli sydänkohtaukseen 10.11.1982. Brezhnevistä tehtiin vastuullinen maatalousongelmiin ja Gorbatshov saattoi jatkaa nousuaan Andropovin suosikkina ja liittolaisena kohti pääsihteerin tehtävää, johon hänet nimitettiin Tshernenkon kuoleman jälkeen maaliskuussa 1985.

Gorbatshovin ulkopolitiikan painopisteet olivat Yhdysvallat ja Afganistan. Sisäpolitiikassa aloitettiin rehellinen tarkastelu vuosikymmeniä jatkuneiden kunnianhimoisten tavoitteiden toteutumisten suhteen. Verrattiin vuoden 1960 tavoitteita ja 1980 toteutuneita lukuja. Neuvostoliiton tuli tuottaa sähköä 1980 vuodessa 2700 miljardia kilowattituntia ( toteutuma 1295), 700 miljoonaa tonnia öljyä (603 toteutui), 300 miljoonaa tonnia viljaa (189 toteutui), 30 miljoonaa tonnia lihaa (15 toteutui), jne. Sivistyneen ja edistyneen valtion mitaksi otettiin mm. se, että se pystyy omalla maataloustuotannollaan ruokkimaan oman kansansa.

Tshernobylin onnettomuus 26.4.1986 ja sen seuraukset käsitellään kirjassa seikkaperäisesti. Gorbatshovin "kuherruskuukausi" neuvostokansan kanssa oli onnettomuuden jälkeen ohi. Ydinvoiman kehittämisen ensisijaisuus oli ollut jo ennen Gorbatshovin valtakautta Neuvostoliiton teknologisen kehityksen kulmakivi. Tshernobylillä tuli olemaan pitkäaikaiset jälkivaikutukset niin Neuvostoliiton/Venäjän kuin koko maailman energiapolitiikalle.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Hurinin Lapset

Näistä kahdesta kuulisin mielelläni mielipiteitä lukeneilta.

Kuten myös. Kannattaako lukea heti vai odottaisiko joulupukkia..

Antikassa selailin sitä Naomi Kleinin No Logoa.
Jäi vielä hyllyyn mutta ehkä sekin pitäisi hakea pois.
 
Viimeksi muokattu:

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Åke Edwardsonin Jukeboksi tuli lomilla luettua. Ja tuli jopa innostuttua taas hieman, jospa sitä jatkaisi lukemista seuraavan opuksen parissa. Aiemmin lukemiset ovat jääneet kieltämättä turhan vähiin.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tapio Kuosma: 11.9.2001. Mitä tapahtui todella?

Kirjassa esitetään yksityiskohtaista tutkimusaineistoa ja todistajalausuntoja, jotka tukevat salaliittoteorioita syyskuun 2001 terrori-iskuista. Eli Bushin hallinnon väitetään tienneen etukäteen iskuista ja että WTC-tornien romahduksen suoranainen syy ei ollut lentokone, vaan etukäteen asennetut räjähdyspanokset. Kirja tukee myös teoriaa Pentagoniin iskeytyneestä ohjuksesta, ei matkustajakoneesta.

Osin englanniksi, osin suomeksi kirjoitetun kirjan lopussa todetaa aivan suoraan, että Yhdysvallat on maailman suurin roistovaltio, joka on itse vastuussa lähes 3000 uhria vaatineista iskuista.

Itse en ole mikään kirjojen suurkuluttaja. Kirjastosta äärimmäisen harvoin mukaan tarttuu romaaneja tai muuta kaunokirjallisuutta. Kun jotain opuksia lainaan, ne ovat lähinnä tällaisia tietokirjallisuutta. Usein nekin tulee kahlattua läpi harppomalla, mutta tuon T. Kuosman kirjan luin kannesta kanteen. Hieman raskaaksi lukemisen kyllä teki se, että kieli vaihteli englannin ja suomen välillä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Siitä on melkoisen pitkä aika, kun ensimmäisen kerran luin ehkä kaikkein aikain hienoimman aloituksen eli "The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed." Nyt se reissu on kokonaisuudessaan reissattu ja musta torni on nähty. Mukavata oli, say thankya.

"Te olette niitä onnettomia, jotka sekoittavat yhä rakastelun ja sen vaivaisen ruiskauksen joka tulee rakastelun päätteeksi." -S.King
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
James Ellroy: Hurmeinen kuu.

Tietysti huippu. Tästä on tehty '87 hyvä elokuva "Cop - kyttä", jossa pääosassa James Woods. Tietysti tarinaa hieman muokattu...öö...yhteiskuntakelpoisemmaksi???
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Juha Jormanaisen Jalokalat oli tällaiselle jo vähän edenneelle kalastajalle täynnä itsestäänselvyyksiä, vaikka siellä jokunen uusi ja käyttökelpoinen vinkki olikin. Kirjassa käsiteltiin melko seikkaperäisesti taimenen ja lohen perho- ja uistinkalastusta ja kalojen elintapoja, mutta itselleni rakkain harjus oli kuitattu muutamalla sivulla. Siikaa ei kirjassa käsitelty ollenkaan, mistä olen pahoillani Juhan puolesta.

Nyt alkaa olla ihan finaalissa Suuri suomalainen luonto-opas, joka on kertonut minulle mm. sen, että rusakon erottaa tavallisesta metsäjäniksestä siitä, että rusakon hännän yläpuoli on musta ja normijänöllä ei.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Olisikos kenelläkään suositella hyviä historiallisia romaaneja? Noita tullut viime aikoina ahmittua aika runsaastikkin. Joten jos jollakin on hyviä em. tiedossa niin eikun kertomaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Anthony Swoffordin Merijalkaväen mies oli tosiaan edellinen kirja joka tuli luettua. Selvisi taas että sinänsä loistavassa elokuvassa oli jälleen oiottu ja muuteltu tapahtumia/henkilöitä jonkin verran. Tälläkin kertaa kirja vie lopulta voiton.

Tällä hetkellä "työn alla" on porokeisari Aleksi Hihnavaarasta kertova Mosku.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olisikos kenelläkään suositella hyviä historiallisia romaaneja? Noita tullut viime aikoina ahmittua aika runsaastikkin. Joten jos jollakin on hyviä em. tiedossa niin eikun kertomaan.

Oletko lukenut Guilloun Arn-trilogian ja siihen kytkeytyvän neljännen teoksen?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Olisikos kenelläkään suositella hyviä historiallisia romaaneja? Noita tullut viime aikoina ahmittua aika runsaastikkin. Joten jos jollakin on hyviä em. tiedossa niin eikun kertomaan.

Täällä pohjan tähden alla -trilogia on ehdoton ja Iijoki-sarja melko ehdoton vaatimus. Mikäli tarkoitat viestilläsi, että romaanissa on oltava tieteellistä historiaa, niin silloin Iijoki-sarja täyttää kriteerit.

Jos taas haluat vinkkejä romaaneista, joista on tullut osa historiaa, niin suosittelen ERITTÄIN LÄMPIMÄSTI Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan -taideteosta.

Hemingwayn Kenelle kellot soivat, saman miehen Vanhus ja meri, Gogolin Kuolleet Sielut, Juhani Ahon Rautatie, Kiannon Punainen viiva ja Korpisotaa... Onhan näitä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Jesh, tulihan vinkkejä. Juu Arnit on luettu, moneen kertaan. Igguldenin Caesarit myös loistavia, sekä samaisen herrasmiehen Tsingis Khan - sarjan alku. Wilbur Smithiä ja Bernard Cornwelliä myös uponnut viime aikoina. Eiköhän pidä tuota kirjastokorttia savuamaan taas lähiaikoina.

Juu, ja nyt on Kalevala kesken. Näin itseään sivistääkseni tuli tuokin tilattua. Vuosia kuitenkin viime lukukerrasta.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Jesh, tulihan vinkkejä.

Leon Uriksen Kolmiyhteys on varsin rankka kuvaus Irlannista, silloin kun englesmannit pisti oikein tuulemaan.

Nyt työn alla on Zahir. Täysin erillainen, mitä yleensä luen. Jotenkin se ei mene mihinkään ei tapahdu paljoakaan, silti totaalisen mukaansatempaavaa. Suosittelen näin 167 sivun perusteella.
 

ardex

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Helsingin Karhut
Warren Fellowsin The Damage Done. Tyyppi jäi kiinni huumeiden salakuljetuksesta Thaimaassa ja joutu viettää päälle 12 vuotta yhdessä maailman vaarallisimmista vankiloista, Bang Kwangissa. Aika addiktoivaa matskua vaikka aika kovaa tekstiä onkin...
 

The M

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Leon Uriksen Kolmiyhteys on varsin rankka kuvaus Irlannista, silloin kun englesmannit pisti oikein tuulemaan.

Tuosta on "uudempi versio" Lunastettu Maa jossa Irlannin lisäksi käydään lävitse samojen sukujen vaiheita Australiassa sekä Gallipolin maihinnousussa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Olisikos kenelläkään suositella hyviä historiallisia romaaneja? Noita tullut viime aikoina ahmittua aika runsaastikkin. Joten jos jollakin on hyviä em. tiedossa niin eikun kertomaan.
Waltarin historialliset romaanit, joita on paljon, ovat ihan kohtuullisen hyvää tämän genren proosaa. Mikäli tarkoitat jotain faktaa ja olet kiinnostunut elämänkerroista tai jostain tietystä historian jaksosta, niin määrittele tarkemmin. Voin suositella useampiakin teoksia, kun olen paljon historiallista tekstiä lukenut.

Koska Iijoki työnnettiin esiin tässä(kin) yhteydessä, niin laadukkaita (Helsingin) lähihistorian kuvauksia ovat kirjoittaneet Alpo Ruuth, Kjell Westö ja Pirkko Saisio.

Itse luin viimeksi Antonia Fraserin Love and Louis XIV. Kertoi aurinkokuningas Ludvig XIV:n elämästä ja hänen elämänsä naisista ja oli muutenkin ihan kelpo epookkikuvaus tuon ajan ylhäisön olemisesta ja tavoista Versalles'ssa.
 
Shake Hands With The Devil

Kenraali Roméo Dallairen kirja Ruandan kansanmurhasta. Dallaire oli YK-joukkojen komentaja maassa, ja näki sen katastrofin kauhaudet alusta loppuun. Kuten Kurri Philishavesta: "Käytän itse ja suosittelen"
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuosta on "uudempi versio" Lunastettu Maa jossa Irlannin lisäksi käydään lävitse samojen sukujen vaiheita Australiassa sekä Gallipolin maihinnousussa.

Tuosta Gallipolista tuli mieleen että pystyykö kukaan suosittelemaan jotain kirjaa juurikin tuosta maihinnoususta, ja en siis tarkoita romaania vaan ihan "oikeata kirjaa".
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Igguldenin Caesarit myös loistavia, sekä samaisen herrasmiehen Tsingis Khan - sarjan alku.

Jos tuommoinen hieman popularistisempi historiallinen juttu kiinnostaa, niin voin suositella muistaakseni jonkun Jenningsin kirjoittamaa hieman saman tyyppistä kirjaa Marco Polosta. Siis historiallisiin tosiasioihin sidottua fiktiivistä tarinankerrontaa, jossa on paljon toimintaa ja taisipa olla erotiikkaakin hieman keskimääräistä enemmän...

Waltarin historialliset suurromaanit ovat omia suosikkejani; Sinuhe tietenkin ykkönen, mutta myös Mikael Karvajalka ja sen kakkososa Mikael Hakim ovat loistavia. Johannes Angelos on lyhin ja aikajänteeltään suppein, mutta ehkä siksi vielä mukaansatempaisevampi kuin Mikael -kirjat. Eikä ne loputkaan huonoja ole.

Sellainen sci-fi teos kuin Tuomiopäivän kirja täytyy mainita myös. Siitä suurin osa tapahtuu keskiajan englannissa. Tämä kirja ei ole niin toimintapainotteinen, vaikka ruumiita kyllä tuleekin. Ja hieman samaan sarjaan kuuluu suomalaisen Anssi Asunnan esikoisromaani Kolmas aikakirja, missä on paljon viittauksia raamatun ajan tapahtumiin - tai siis siihen mitä kirjailijan mukaan oikeasti on tapahtunut...

Täältä lisää Asunnan kirjasta:

http://www2.hs.fi/extrat/kulttuuri/kirjallisuuspalkinto05/kolmas_aikakirja.html

Edit:
Ps. noista hieman epärealistista historiallisista romaaneista tuli vielä mieleen Kate Mossin Labyrintti, joka toi minullekin paljon uutta tietoa keskiajalla vainotuista kataareista - ja ainakin Iron Maiden faneille tutusta Montsegeurin piirityksestä.
 
Viimeksi muokattu:

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Vihdoin ja viimein olen saanut Harry Potter-sarjan avatuksi. Menossa on sarjan ensimmäinen osa eli Viisasten kivi. Aloin yöllä lukea tekelettä, ja mielenkiintoisen oloista tekstiä oli, enkä sinänsä ihmettele järjetöntä suosiota, jonka sarja on kontolleen saanut.

Koukuttavaa tekstiä, kerta kaikkiaan ja erittäin nopealukuista harvoine riviväleineen, kapeine palstoineen ja vähäisen tekstimäärän/sivu ansiosta.

Tuskin tuossa sarjassa kahta-kolmea viikkoa pidempään menee.

Pakko saada tietää äkkiä, millainen hyypiö se Voldemort oikein on!
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viimein sain Iron Maidenin Run to the hillsin luettua. Englanninkielistä kirjaa tuli luettua melkein kolme kertaa kauemmin kuin tavallista. Tänään aloitin Taavi Soininvaaran Ebola-Helsinkiä. Puoleen väliin jo pääsin eikä kovin kummoiselta vaikuta.
 

Pawe87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ura, Hermes
On kyllä tullut kirjoja taas luettua siihen tahtiin, että meinaa ihan hirvittää. Taru sormusten herrasta -trilogia tuli luettua TAAS tuossa muutama päivä sitten (7. kerran). Sami Heleniuksen Seitsemäs puolustaja meni yhdessä illassa. Nyt on vuorossa Clive Cusslerin Inkojen kulta... Mitähän seuraavaksi? Suositelkaapas jotain.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
...Suositelkaapas jotain.

Monennenkohan kerran suosittelen tässä ketjussa Mikhail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan -mestariteosta.

Sen jälkeen sinun on hyvä ottaa kouraasi Nikolai Gogolin Kuolleet sielut.

Palanpainikkeeksi lukaise Päätalon Iijoki- ja Koillismaa-sarjat.

Alamummo varmaan nyrpistelee nykerönenäänsä, mutta nyrpistelköön ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös