Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 655 075
  • 5 581

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Kari Hotakaisen Klassikko päättyi eilen ja nyt alussa ystävänsä Jari Tervon Ohrana. Ajattelin pitää vuoden verran listaa lukemistani kirjoista, aloitus oli 1.9. ja tässä lista tähän mennessä kahlatuista, ei ole paljon.

F.M. Dostojevski - Rikos ja rangaistus
Tadeuz Borowski - Kotinamme Auschwiz
Mikael Niemi - Populäärimusiikkia Vittulajänkältä
Mikael Niemi - Nahkakolo
Joni Skiftesvik - Viltteri ja Mallu
Kate Mosse - Labyrintti
Joni Skiftesvik - Gagarin kinoksessa
Kari Hotakainen - Klassikko
 

Taatusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks, Tottenham Hotspur
Tällä hetkellä menossa: Bethany McLean,Peter Elkind: Enron: The Smartest Guys in the Room. Erittäin asiallinen mielestäni...

edit: Lisätty tekijät
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Frederic Manning - Harva hyvin kuolee

Menee jaetulle ykkössijalle parhaana sotakirjana, jonka olen lukenut. Kertoo tavallisista brittisotilaista I-maailmansodan Ranskassa. Ei hirveästi sotakohtauksia, mutta saa sotilaan arjen elämään omassa mielikuvituksessa.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Vexi Korhosen Kari Salon kolme viimeisintä seikkailua työn alla. Kari Salo on rikospoliisista ennenaikaisesti hyllytetty ja sen jälkeen yksityisetsiväksi ryhtynyt sankari. Salo on renttumainen mies ja entinen jääkiekkotähti (Ilves). Perintönä murha tuli luettua ja ns peruskamaa. Salo on naisystävänsä kanssa lomailemassa ja sotkeutuu rikkaan suvun lähistöllä sattuviin kuolemantapauksiin. Välillä ollaan pidätetynä murhasta, mutta ei ole vaikea arvata kuka ottaa sankarin maineen lopussa..

Kuoleman kuva on nyt menossa. Salon ex-työkaveri on pidätettynä huumeiden hallussapidosta. Salon välit työkaveriin ovat lievästi sanottuna huonot, mutta Salo ottaa kuitenkin toimeksiannon vastaan. Ruumita, huumeita ja muukalaislegioonaa tulee vastaan, mutta Salo se porskuttaa.

Uusin Murhakoodi-dekkari odottaa vuoroaan. Salo pyörii lähinnä Tampereen lähistöllä ja Korhonen kuvaa värikkäästi kaupunkia kirjoissaan. Itse olen käynyt Tampereella vain kerran, joten miulle paikat eivät paljon kerro.

Murhakoodi on seitsämäs Salo-dekkari. Ensimmäinen Kiusaksi kuiskattu murha julkaistiin vuonna 1999.

Dekkareiden ystäville leppoisaa luettavaa.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
A Twist of the wrist(a motorcycle road racers handbook) - Keith Code

Ihan hyvä teos, jos kiinnostaa rata-ajo ja omien ajotaitojen kehittäminen. Toimiihan nuo samat jutut liikenteessäkin, mutta rata-ajoonhan tuo on tehty. Seuraavaksi sitten samaisen sarjan toinen osa. Kolmas valtakunta on myös työn alla.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sain juuri luettua: Jeff Long - Vuosi Nolla sekä Iron Maiden - Run To The Hills.

Ensimmäinen oli, aivan kuten takakannessa sanotaan, hypernopeasti etenevä apokalyptinen Scifi trilleri. Jeff Longin esikoinen suomennettuna oli Helvetin Piirit, joka alkoi erittäin tunnelmakeskeisenä kauhu päläjäyksenä ja muuttui sitten yhtäkkiä nopeasti eteneväksi scifiksi. Hieman harmittelin, sillä alku oli todella hyvä, mutta kyllä kirja kokonaisuudessaankin oli ok. Vuosi Nolla taas alkaa jo nopeaan tyyliinsä, ja kohta alun jälkeen tottuukin päättelemään valintojen motiiveja ja käyttämään normaalia enemmän mielikuvitusta. Ei klassikko, mutta viihdyttävä kylläkin, Jeff Long pysyy ostolistallani jatkossakin.

Iron Maidenin kirja oli ihan jees pakkaus, jossa tuli minulle paljon uutta ja vielä enemmän vanhaa tietoa.

Seuraavana vuorossa Stephen King - Musta Torni VII: Musta Torni. En malta odottaa miten yksi kaikkien aikojen lempisarjani päättyy.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Viimeksi luin Helvetinsaari (kirj. Kim Vatanen-Juha Jormanainen) ja-vihdoin ja viimein- Jim Garrisonin JFK-avoin tapaus. Ensinmainittu kertoo Kim Vatasen (kyllä, Kimin isäpuoli on Ari) nuoruusvuosista englantilaisessa sisäoppilaitoksessa, jossa hän joutui kokemaan kaikenlaista surua, murhetta ja vastoinkäymisiä (omasta mielestään). Jopa niin karmeita asioita, että niistä oli lopulta kirjoitettava kirja, suuresti arvostamani erätoimittaja Juha Jormanaisen avustuksella.
Aika hämmentävä lukukokemus kyllä, nimittäin välillä koin melkoista myötähäpeäntunnetta päähenkilöä kohtaan. Siksi pienet oli murheet suhteutettuna siihen että tuloksena oli sentään oikea kirja jonka nimikin oli vielä kohtuullisen raflaava. Esimerkki: Kirjan keskiosassa oli valokuvaosio, jossa yhdessä kuvassa Kim on palannut (aikuisena) vanhaan kouluunsa jonka aulan portaiden edessä hän nyt seisoo. Kuvateksti: "Kimin vanhan koulun aula. Näitä portaita oppilaat eivät saaneet käyttää." Asetelma oli kuin vanha sotaveteraani olisi palannut vuosikymmenien takaisille taistelupaikoille, ja sotamuistot olisivat pulpahtaneet pintaan. Sillä erotuksella vain että Kim-pojalle ei oikein englantilainen ruoka maistunut, joku joskus kiusasi ja muutenkin oli mälsää.
Suht normaaleista kouluhierarkiaan kuuluvista seikoista päähenkilö oli saanut väännettyä melkoisen trauman itselleen. Toki kulttuurishokki oli vieraaseen maahan muuttavalle pojalle varmasti kova, mutta kuitenkin. Helvetinsaari..

JFK taas on aihe joka on kiinnostanut aina. Tiukkaa tekstiä alusta loppuun, taustat todella syvältä kaivaen. Ei vanhene koskaan-materiaalia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Noniin, on loppusuoralla kirja El Diego. Päähenkilönä muuan Diego Armando Maradona Argentiinasta.

On aika loistava kirja, suosittelen lämpimästi jokaiselle sielulle, jonka sydän sykähtelee etelä-amerikkalaisen jalkapallon tahtiin. Brasilia on minun papereissani ykkönen, mutta Argentiina on aika liki siinä perässä.

Kirja on Diegon oma kuvaus kaikista asioista, eli hieman sai miettiä paikotellen, että mikähän toinen näkökulma on. Mutta kokonaisuudessaan pidin kirjaa loistavana kuvauksena yhdestä parhaista jalkapalloilijoista, jota tämä maa on päällään kantanut. Sanon näin loppuvaiheen sekoiluista huolimatta. Uskon nimittäin, että menestys aikoinaan Italiassa ei tullut huumeiden ansiosta, vaan niistä huolimatta. Aika moneen kertaan Diego korosti, ettei käyttänyt esim. kokaiinia parantaakseen peliään, päinvastoin se vaikeutti pelaamista.

Mutta en ole enää niin sinisilmäinen, ettenkö uskoisi doping-asioissa olleen oikeasti perääkin. Ihan helmenä olivat lopussa Diegon analyysit kanssapelaajistaan.
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tykkäisin lukea, mutta jostain syystä olen huono löytämään kiinnostavia kirjoja?? Tai sitten en vain ole riittävän vihkiytynyt asiaan. Viime aikoina on kuitenkin tullut suorastaan reviteltyä Torey Haydenin kirjoilla. Yhden taisin ahmia kahdessa illassa, ja miestä nauratti...

Hayden on amerikkalainen psykologi ja erityisopettaja, joka on työskennellyt vaikeasti häiriintyneiden lasten kanssa klinikoilla ja kouluissa. Kirjoissaan (tai niissä kolmessa, jotka minä olen lukenut) hän on aina kertonut muutaman lapsen tarinan, keskittyen hieman enemmän yhteen tai kahteen yksilöön. Voisi kuvitella, että teksti on kliinistä ja analyyttista tieteistekstiä täynnä psykologian termistöä, mutta niin ei ole. Mielestäni kirjat ovat pirun hyvin kerrottuja ja ne tempaavat mukaansa. Tositarinat väkivaltaa, pedofiliaa ja turvattomuutta kokeneista lapsista ovat paikoitellen melko hurjaakin luettavaa. Etenkin, kun muistaa, että kyse on tositarinoista... Hayden saa heidän kanssaan aikaiseksi kuitenkin hämmästyttäviä tuloksia, mikä on koskettavaa.

Ensimmäiseksi luin kirjan Tiikerin lapsi, jossa päähenkilönä on 6-vuotias Sheila-niminen tyttö. Hän on pahasti häiriintynyt äidinsä hylkäämä lapsi, joka asuu alkoholisti-isänsä kanssa tullen välillä hyväksikäytetyksikin. Kirja alkaa vaatimattomasti Sheilaa koskevalla uutisella, joka kertoo tytön ryöstäneen kolmevuotiaan pojan ja mm. polttaneen tätä. Kaikenkaikkiaan melkoinen selviytymistarina monin kääntein. Seuraavaksi lukaisin Hiljaisuuden lapset ja nyt tämän viikon alussa Nukkelapsen. Kaikki ovat hyvin samantyyppisiä, mutta kun jokaisessa on oma tarinansa, niin mikäs on lukiessa. Synttärilahjatoiveisiin meni Toisten lapset.

No, ehkä nämä kirjat kolahtavat itselleni siitäkin syystä, että tulevaisuudessa työskentelen itse samalla alalla. Ainakin toivottavasti. Psyka on intohimo. Suosittelen lämpimästi yhtään psykologiasta kiinnostuneille ihmisille.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Nyt menee sellanen kirja ku "The Mind Gym" ja viimeksi taisi mennä Juhani Töytärin "Saavutusten seikkailu"...

Lisäksi selailun alla on kymmeniä markkinointi- ym. kirjoja päättötyötä varten.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä oon vissiinkin joskus aiemmin täällä jatkoajassakin kertonut miten vaikea mun on "oppia" lukemaan, tai siis toisinsanoen alkaa lukemaan tavallisia kirjoja. Kesällä mä olin ihan kirjastossa töissäkin, ja silloin lainasin noin 7-8 mielenkiintoista kirjaa itselleni. Tossa pari viikkoa sitten ne piti palauttaa (tosin palautin noin 5 päivää myöhässä) takaisin kirjastoon, kun olin uusinut niitä netistä sen maksimiajan (6 kertaa), enkä ollut saanut aloitettua lukemaan niitä.

Siis, mä tiedän että tämä kuulostaa monien mielestä ihan uskomattomalta ja käsittämättömältä, mutta niin se vaan on. Kaiken lisäksi mulla olisi suuri halu lukea.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Viimeksi luin Arto Paasilinnan uusimman, Kylmät hermot, kuuma veri.
Paasilinnan kirjojen ystävänä pidin tästä erittäin paljon, eihän tämä mikään Jäniksen vuosi ole, mutta todella erinomainen tarina taas kerran Arto Paasilinnalta. Viime vuosina hänen kirjojensa taso on laskenut vaihdellut suuresta niin tämä menee omasta mielestäni Paasilinnan romaanien TOP10 sakkiin esim "Suloinen myrkynkeittäjä", "Vapahtaja Surunen" kanssa.

http://www.artopaasilinnanseura.fi/romaanit.html



Seuraavaksi pitäisi hakea kirjastosta jompikumpi kirja.

Richard Bachman (Stephen King) - Raivo, Pitkä marssi (The Long Walk)
Richard Bachman (Stephen King) - Vimma, Juokse tai kuole (The Running Man)

Kumpikin luettu joskus yläasteella.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Bachman

- tinke.80
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä hetkellä luettavana on Paul Websterin luotaus 1900-luvun kuuluisimpiin teoksiin kuuluneen "Pikku prinssin" kirjoittajan Antoine de Saint-Exupéryn elämään.

Teos - Antoine de Sain-Exupéry, Pikku prinssi elämä - on hyvinkin mielenkiintoinen ja antaa oivallisen kuvan tästä varsin persoonallisesti kirjailijasta ja lentäjästä, miehestä joka todellakin tuli tunnetuksi molemmilla saroilla - niin kirjailijana kuin myös lentäjänä ja lentämiseen kuuluneiden keksintöjen kehittäjänä ja innovaattorina.

Kirjailijana hän oli melkoinen perfektionisti ja saattoi hioa kirjoittamaansa tekstiä loputtomiin, jopa niin kauan, että kustantajien tai lehtiyhtiöiden toimituksissa oltiin sorastaan hermoromahduksen partaalla. Kirjailijana hän jätti jälkeensä myös hyvin laajan kirjeenvaihdon, mikä omalta osaltaan kertoo siitä millainen persoonallisuus Antoine de Saint-Exupéry oli.

Lentäjänä hän toisaalta oli äärimmäisyyksiin pyrkijä ja halusi saada nimensä ilmailun historiaan - siinäkin hän onnistui, mutta samalla hän saattoi lentäessään ajautua täydelliseen haavemaailmaan ja kadottaa sen myötä todellisuudentajun, mikä sitten toisinaan näkyi lentosuorituksissa jopa katastrofaalisella tapaa. Toisinaan hän suhtautui myös varsin välinpitämättömästä turvallisuuteen.

Suositeltava kirja kaikkiaan niin henkilökuvauksen tähden kuin myös luotauksena ilmailun alkuaikoihin ja pioneerihenkeen mikä lentäjiä tuolloin yhdisti.

vlad.
 

Aatos

Jäsen
Loppuun sain Adamsin Sielun pitkän pimeä teehetken. Jos Käsikirja Linnunradan liftareille kolahtaa, saattaa tämäkin Lsd:n makuinen kirja upota.

Ostin pokkarina Hesan Rautatieasemalta muutamalla eurolla, ja vastinetta rahalle tuli.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
vlad kirjoitti:
Antoine de Saint-Exupéry

Ilmeisesti sama tyyppi, jonka mukaan Lyonin lentokenttä on nimetty?

Edit.
"Vuonna 2000 lentoasema nimettiin uudelleen lyonilaisen ilmailupioneerin ja kirjailija Antoine de Saint-Exupéryn mukaan."
 
Viimeksi muokattu:

Leba95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lännen Kiekko, West Hockey
Tinke-80 kirjoitti:
Viimeksi luin Arto Paasilinnan uusimman, Kylmät hermot, kuuma veri.
Paasilinnan kirjojen ystävänä pidin tästä erittäin paljon, eihän tämä mikään Jäniksen vuosi ole, mutta todella erinomainen tarina taas kerran Arto Paasilinnalta. Viime vuosina hänen kirjojensa taso on laskenut vaihdellut suuresta niin tämä menee omasta mielestäni Paasilinnan romaanien TOP10 sakkiin esim "Suloinen myrkynkeittäjä", "Vapahtaja Surunen" kanssa.

Itse en kyllä tuota ihan Paasilinnan TOP10-listalle vielä kelpuuttaisi, vaikka tovi pitääkin miettiä eteen kiilaavien teosten nimiä. Kiitos muuten vinkistä, pitää lukea tuo "Vapahtaja Surunen" pitkästä aikaa uudelleen.

Viimeksi luin Taavi Soininvaaran Ebola-Helsinki -kirjan, nyt luettavana saman miehen Inferni.fi. Eli tarkoituksena olisi lukea Soininvaaran kirjat aikajärjestyksessä uudelleen läpi. Tähän hyvän mahdollisuuden tarjoaa nykyisen työpaikan iltavuorot, työ kun tällöin on päivystysluonteista. Hiljattain tuli luettua myös Frank Mobergin elämänkerta, mikä ei kirjallisesti ollut riemuvoitto. Tarina kuitenkin kiinnosti ja kirja tuli luettua yhdessä illassa.
 

Hockey 24/7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Fights and Fighters
Joulu tuli aikaisin kun tilaamani kirjat tulivat ameriikasta.
Eli tällä hetkellä luen seuraavaa kirjaa: The Code: The Unwritten Rules Of Fighting And Retaliation In The Nhl

Noin puoliväliin olen pääsyt ja jokainen lukemani sivu on ollut loistava.
Todella syvällinen luotaus jääkiekko tappeluihin ja siihen kuuluisaan koodiin.
Lukekaa jos on mahdollisuus!

Seuraavaksi lähtee lukuun: Between the Lines: Not-So-Tall Tales From Ray "Scampy" Scapinello's Four Decades in the NHL

Eli NHL:n legendaarisimman linjatuomarin urasta kertova kirja.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melkein on haikea olo, kun tuossa tunti sitten päättyi vuonna 1993 aloittamani urakka Stephen Kingin Musta Torni-sarjan parissa. En aio kertoa mitään spoilereita, mutta jos haluaa hypervarovainen olla, niin älkäähän lukeko tästä eteenpäin.

Piinallisen hitaasti se eteni ajoittain ja osat IV ja V tuntuivat pieniltä pettymyksiltä. Varsinkin viime vuoden jouluna aloittamani vitososan kohdalla epäröin, että johtuisiko vaisuus siitä, että lukija on kasvanut teini-ikäisestä kolmekymppiseksi, mutta kaksi viimeistä osaa Susannan Laulu (VI) ja Musta Torni (VII) palauttivatkin taas elävästi mieleen sen huikeuden, mihin osat II ja III ylsivät.

Eipä tässä sitten kai muuta kuin aloittamaan sarja alusta... Tuli kaiken lisäksi vielä investoitua niihin uusimpiin versioihin osista I-IV, niin saa nätin rivistön hyllyynsä ja osa I onkin kuulemma hieman uudistettu sitten ensipainoksen. Muutenkin niiden lukemisesta on jo vuosikaudet. Velho (IV) saattaa hyvinkin tuntua paremmalta toisella kierroksella, aikoinaan sitä lukiessani tunsin oloni suunnilleen huijatuksi, kun kirjasta jota odotti 5 vuotta, 2/3 oli jotain takaumaa ja tarina tuntui seisovan paikallaan...
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uusimman Soininvaaran pistelin tuossa. Aikamoista sillisalaattia Venäjän kirkosta, valtiosta ja historiasta. Tuohon kun sotketaan EU, Supo, talvisota, Mannerheim, jatkosota ja kaikki viimeisen viidensadan vuoden aikana solmitut rauhansopimukset Skandinaviassa höystettynä vielä parilla maailmanlaajuisella uhkakuvalla, niin kyllä on asiaa kirjassa.

Olisikohan vähempikin riittänyt?
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Pelin jälkeen

Luvun alla on nyt Tamin uusin/tuleva kirja "Pelin jälkeen". Sain viime viikolla Tamilta opuksen etukäteispainoksen ja kohta se on luettu.

Ihan mukava helppolukuinen teos joka keskittyy tarinoihin eri ikäkausien pelaajista ja kuinka he kokivat uransa loppumisen.

Jukka
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loung Ungin elämänkerta First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers tuli luettua viimeksi. Mielenkiintoinen kertomus iänikuisten juutalaisvainokirjojen joukossa, varsinkin kun näistä tapahtumista ei ole kuin 30 vuotta..

Tällä hetkellä menossa loppusuoralla Truman Capoten Kylmäverisesti.

Seuraavaksi olisi vuorossa Ben Kiernanin The Pol Pot Regime:
Race, Power, and Genocide in Cambodia under the Khmer Rouge, 1975-79
 

komisario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ray Bourque, Man Utd
Tällä hetkellä työn alla Ernest Hemingwayn Kilimandsaron lumet. On Novellikokoelma mielestäni hyvä. Pidän kyllä herran muistakin kirjoista.
 

#61

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kristianin nuoruus vuodet(Juha Vuorinen)
 

Tep

Jäsen
Taisipa olla Ilkka Remeksen Ruttokellot minkä viimeksi lukaisin läpi. Oli pienehkö pettymys, sillä se ei saanut minua koukutettua samalla tavalla kuin Remeksen ensimmäinen eli Pääkallokehrääjä, joka oli mielestäni todella hyvä. Toki siinä oli omat pienet virheensä, mutta pidin siitä todella. Se oli myös ensimmäinen kirja jonka herra Remekseltä luin, ja koukkuun kyllä jäin. Odotin varmaankin Ruttokelloilta liikaa. Huono kirja se ei todellakaan ole, mutta ei nouse omissa kirjoissani siihen parhaaseen ryhmään.

Mielenkiintoinen juttu muuten, Remes näyttää kopioivan itseään aika surutta. Pääkallokehrääjässä ja Ruttokellossa lähes identtinen kohta: "Henkilö X harrastaa lajia Y eikä osaa tekniikkaa, mutta ei välitä siitä koska kuntoilu on tärkeintä eikä ainainen häviäminen haittaa."
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Hockey 24/7 kirjoitti:
The Code: The Unwritten Rules Of Fighting And Retaliation In The Nhl

Viittä vaille valmis. Oikein herkullista luettavaa, ei ole tullut mitään näin syvälle pelin sisälle pureutuvaa teosta ikinä luettuakaan. Koodi - se ei ole mikään hetkittäin esiin putkahtava ilmiö, vaan lähes vallitseva olotila. Suht selkeät rajat, selkeät linjat; jos rikot rajoja, niin aiheutat liki varmasti jonkun reaktion. Peliä pelin sisällä - ja paljon.

Paljon isoa kuvaa selventäviä asioita sekä pieniä yksityiskohtia. Pelin kovuus ja raadollisuus tulee nähtyä hieman uusin silmin, kenties kunnioitus kaukalon haalarimiehiä ja kovanaamoja kohtaan nousee entisestään; ovat niitä, jotka laittavat kroppansa satasella likoon joka ilta. Lukuiset tarinat ja koodi-näkemykset entisiltä ja nykysiltä kovanaamoilta, sekä muilta kiekkomiehiltä, mielekästä luettavaa. Erityisesti entinen NHL-kovanaama ja päätuomari Paul Stewart kertoo asiat värikkään suorasukaiseen tyyliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös