Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 655 140
  • 5 581

Kiileri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukemistossa

Tänä kesänä on tullut tutustuttua Ilkka Remeksen kirjoihin. Ja perkele! Kyllä ovat mahtavia kirjoja. Juoni vie mukanaan ja aina on pakko lukea vielä pari sivua lisää. Tähän mennessä olen lukenut kolme Remeksen ensimmäistä kirjaa:

1. Pääkallokehrääjä, mahtava kirja jossa loistava juoni.
2. Karjalan lunnaat, jännittävä kirja joka vei mukanaan ensimmäsestä sivusta lähtien.
3. Pedon syleilu, lukemistani Remeksen kirjoista heikoin, muttei todellakaa mikään floppi.

Tällä hetkellä sitten luen Remeksen neljättä aikuisten kirjaa "Ruttokelloja". Suosittelen kaikille lämpimästi Remeksen romaaneja. Kun olin itse lukenut ensimmäisen laitoin faijan lukemaan saman kirjan. Ja nyt sillä on menossa Karjalan lunnaat. :)
 

Särki

Jäsen
Joseph Heller - Catch22

Sain tämän kirjan lahjaksi noin 5-6 vuotta sitten ja luin kirjan arvosteluista että kyseessä olisi ratkiriemukas sotaparodia amerikkalaisista pommikonelentäjista Italiassa toisen maailmansodan aikana. Pari ensimmäistä lukukertaa jäivät aikoinaan kesken, kun kirjasta ei tuntunut olevan päätä ei häntää, hauskoista huumorikohdista puhumattamkaan. No opus "kummitteli" kirjahyllyssä siitä saakka ja nyt luin sen alusta loppuun ja tyly tuomio tulee tässä. Tässä kirjassa ei ole mitään hauskaa, aivan käsittämättömiä dialogeja henkilöiden välillä, joissa ei tunnu olevan päätä ei häntää. Välillä pitkiä jaaritteluja ja lentäjien tempaukset vailla järjen hiventä, jos näiden oli tarkoitus olla kirjan hauskat kohdat niin pahasti on epäonnistuttu. Samasta kirjasta on tehty myös samanniminen elokuva, jonka voi löytää kauppojen alennuskoreista muutamalla eurolla. Ostakaa ja katsokaa elokuva, kulutatte vähemmän kallista aikaanne ja jättäkää kirja ostamatta/lainaamatta/lukematta.
 

Aatos

Jäsen
El Diego. Omaelämäkerta (Alkuteos: Yo soy el Diego).

El Diego tuli luettua. Kaikenkaikkiaan hyvä kirja, vaikka ensimmäiset sata sivua muuta epäilin. Tuntui jotenkin itsekeskeiseltä, mutta kun siihen lattarimeininkiin hyppäsi mukaan alkoi tarina elää. Siinä oli jotain joka liikahdutti murikkaa rinnassani. Se oli ilmeisesti kirjan alastomuus tai aitous - kuinka sen nyt haluaa muotoilla.
Valkeni monia asioita, joita ihmetteli aikanaan... En päästänyt kilpikonnaa karkuun, kuten ilmaisu kuuluu.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä hetkellä luettavana on Thomas Müllerin teos "Ihmispeto". Kirjan kirjoittanut Müller on euroopan johtavia kriminaalipsykologeja, kirja perustuu hänen haastatteluihinja ja kokemuksiin rikollisten ja sarjamurhaajien (rikollisia toki hekin) parissa. Ensimmäisten kappaleiden perusteella kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta lukukokemukselta, uskoisin jatkon olevan samaa.

Uskoisin, että kirjaa voi suositella henkilöille joita kiinnostaa rikollisuus ja rikollisten mielenliikkeet (erityisesti sarjamurhaajien - joita voidaan pitää rikollisista kiehtovimpina - edellinen oma mielipiteen).

vlad.
 

scholl

Jäsen
Aatos kirjoitti:
El Diego tuli luettua. Kaikenkaikkiaan hyvä kirja, vaikka ensimmäiset sata sivua muuta epäilin. Tuntui jotenkin itsekeskeiseltä, mutta kun siihen lattarimeininkiin hyppäsi mukaan alkoi tarina elää. Siinä oli jotain joka liikahdutti murikkaa rinnassani. Se oli ilmeisesti kirjan alastomuus tai aitous - kuinka sen nyt haluaa muotoilla.
Valkeni monia asioita, joita ihmetteli aikanaan... En päästänyt kilpikonnaa karkuun, kuten ilmaisu kuuluu.

Tuon olen itsekin ajatellut hankkia. Olen pohtinut, että pitäisikö lukea helpoin versio eli nopeasti englanniksi vai hankkia se espanjankielinen alkuperäisteos, jonka lukeminen tietysti huomattavan paljon hitaampaa. En tiedä, onko käännetty oikein ja ennenkaikkea onko mitään jätetty pois.
 

tonderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viimeisin kirja oli J.Vuorisen Nokimusta seikkailu. Voisin sanoa että aikaisempiin Vuorisen kirjoihin nähden oli aika huono.
Seuraavaksi olisi tarkoitus alottaa Ken Folletin Valkeuden vangit.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Luvun alla on tällä hetkellä hiukan kevyempää tavaraa, eli Päin mäntyä - kirja sotilaallisista tunaroinneista, kirjoittajana Geoffrey Regan. Mielenkiintoisia välipaloja lukea, ei yhtään sen enempää.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Iron Maiden - Run to the Hills on menossa, ja sen jälkeen vuoroa odottaa Jeff Longin Vuosi Nolla.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Borgie kirjoitti:
sen jälkeen vuoroa odottaa Jeff Longin Vuosi Nolla.

Kannatta tsekata Longilta myös Helvetin piirit, hyvä kirjanen myös.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Jan Guilloun kirjoittama ristiretki-trilogia oli mukaansa tempaavaa luettavaa. Sarjan tapahtumat sijoittuvat 1100-1200-luvun länsinaapuriin, Lähi-itään ja vähän Suomeenkin. Historiallisesti erittäin antoisa kokonaisuus näin ammattilaisenkin näkökulmasta. Sarja jatkuu irrallisella "Arnin perintö" nimisellä kirjalla, jossa kerrotaan Birger Jaarlin elämästä.

Tuli muuten luettua kaikki neljä kirjaa kahteen kertaan, niin että ainakin minuun kolahti kunnolla.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on menossa Elisabeth Kostovan kirjoittama Historian, joka uppoaa ihan hyvin. Vähän olisi kirjan pituudessa ehkä ollut karsittavaa, sillä tarina junnaa välillä paikallaan. Saapa nähdä tiivistyykö tahti loppua kohden.

Edellä mainitusta Helvetin Piirit-kirjasta on sanottava, että sen ensimmäiset sata sivua iski minuun. Erityisesti ensimmäinen kohtaus Himalajalla on pelottavinta, mitä olen lukenut. Ei kirja kokonaisuudessakaan huono ollut, mutta tuo alku jäi mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Paraikaa meneillä SS-Leibstandarte the history of the first SS division 1933-45 ja samaan aihepiiriin The Devils Adjutant, Jochen Peiper.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jätin sotahistorian tunaroinnit vähemmälle ja otin luvun alle John Keeganin Sodankäynnin historian.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sistis kirjoitti:
"Minun Vuosisatani" on hämmentävä teos, jossa Grass käy vuosisadan jokaisen vuoden läpi omana lyhyenä novellimaisena lukunaan. Luvut eivät (ainakaan vielä) ole liittyneet toisiinsa oikein mitenkään, mutta silti ne muodostavat ikään kuin yhtenäisen teoksen.

Tuo teos tuli luetuksi reilu viikko sitten. Teos muuttui entistä mielenkiintoisemmaksi, kun päästiin lähemmäs vuosituhannen loppua. Erittäin mielenkiintoisesti kerrottu ns. tavallisen ihmisen elämää Saksassa viime vuosisadan aikana. Erityisesti Saksan jako ja sen aiheuttamat ajatukset saksalaisten keskuudessa oli kerrottu mielestäni hyvin. Toki teos oli puhtaasti fiktiota (historiallisiin tapahtumiin nojaten), mutta se ei haitannut lukemista.

Pidin kyllä. Seuraavaksi pitäisi yrittää löytää jostain Grassin Peltirumpu. Seuraavan kirjan lukemisen aloitan kuitenkin varmaan vasta syyskuun loppupuolella, koska nyt alkaa sellaiset ajat, ettei mitään kirjaa ehtisi edes selailemaan.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Viikonloppuna tuli lukaistua muutama teos.

Kirjeitä nälästä

- Stakesin vuonna 1994 julkaisema kirja jossa ihmiset kertovat kokemuksiaan nälästä. Koskettavia tarinoita ja onneksi itse ei ole koskaan joutunut kokemaan samaa kuin kirjassa kokemuksiaan kertovat henkilöt.

Harri Nykänen&Tom Sjöberg: Rööperi

- Harri Nykäsen toimittama kirja jossa Sjäberg ja muut alamaailman heebot kertovat värikkäästi rikoksistaan 50-luvulta tähän päivään. Nopealukuinen teos josta rupesin lukemaan eilen illalla ja lopettelin aamuyöstä.
 

tony

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Southampton, Deutsches Afrika Korps
Just aloittamassa Pekka Turusen kirjaa Mannerheim-ristin ritarista Paavo Suorannasta kertovaa kirjaa Salaisen sodan asiamies.

Kiinnostava aihe ja kirjan tuoreus tekee siitä entistä kiinnostavamman. Ainakin siltä tuntuu.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ahaa, muitakin sotahistoriasta kiinnostuneita. Aiheeseen liittyviä kirjoja tullut tässä luettua suht paljon. Nyt menossa ihan vain Jatkosodan pikkujättiläinen. Seuraavksi Talvisodan vastaava.
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Loppusuoralla on Leon Uriksen kirjoittama Hadzi. Vaikka kirjoittaja on juutalainen, niin silti varsin valaiseva kirja.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Taisi olla jokin Kauko Röyhkän kirja armeija aikoinani eli vuonna 2001. Eli en lue kirjoja muutoin kuin silloin kun ei oikeesti ole muuta tekemistä, muistan kyllä nauttineeni silloin kirjoista mutta enää siviilissä ei mukamas riitä aikaa kirjoille.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Ostin viimein omaksi Tim Noakesin "Lore of Running" kirjan. Aikaisemmin tullut lainattua vain kaverilta. Noin puolessa välissä menossa. Erinomainen kirja kaikille, jotka suhtautuvat juoksemiseen siihen kuuluvalla vakaumuksella.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
irGGu kirjoitti:
Meteoriitti, samalta kirjailialta kuin da vinci koodi.
Dan Brown.

_________________________________________________________________

Itse luen tällä hetkellä Aleksis Veljen Seitsemän kiv.... eikun siis Aleksis Kiven Seitsemää veljestä. Lukion mukanaan tuoma pakollinen paha. Vanhahtavan kielen takia hieman raskas lukea, eikä tapahtumiakaan pahemmin ole - tai oikeammin, ne kuvataan niin seikkaperäisesti, että nopeita juonenkäänteitä ei ole. Aapo tarinoi, Juhani johtaa joukkoa, Simeoni saarnaa ja Eero heittää piikikkäitä kommenttejaan. Aika velikultia.
 

scholl

Jäsen
Täytyy sanoa, että se snadi kirjakauppa Arlandan Terminal 5:ssa on kyllä mainio paikka. Usein myös meille, jotka emme kaunokirjallisuutta lue, tarttuu kouraan joku mielenkiintoinen faktakirja. Nyt viimeisenä luin viikonvaihteessa Shawn Levyn kirjan: The Last Playboy: The High Life of Porfirio Rubirosa. Uskomaton tyyppi ollut kyllä tuo Rubi ja entisaikaan, jolloin meno sisälsi enemmän glamouria kuin tänä päivänä, oli elämä varmaan uskomatonta. Harmi, että ihmisistä on sittemmin tullut tylsiä.
 

TeeVee

Jäsen
Omat suosikit viime aikoina

Itse olen tankannut Tom Clancyn romaaneja. Oikeastaan voisi sanoa, että Tom Clancyn nimellä julkaistuja teoksia, koska monet eri kirjoittajat kirjoittavat teokset joita myydään Clancyn nimellä. Suomeksi hänen kirjojaan on ehditty kääntää 16 - alkuperäiskielellä julkaistujen määrä lienee reilusti yli puolen sadan. Kattava lista löytyy Wikipedian englanninkielisiltä sivuilta ja Fantastic Fictionista.

Itse suosittelisin Karhu ja lohikäärme -romaania, vaikka sanamäärä sangen runsas onkin, niin mikäli joku Clancyn kirja pitää lukea, tämä olkoon se.

Toinen lukukohde on ollut Tuhat vuotta - sata kirjaa -listan teoksia, joista on yli 30 takana. Tässä koko lista, tarkemmin asiasta löytyy osoitteesta www.satakirjaa.fi

Raamattu
Suuri toivelaulukirja
Tuhat ja yksi yötä
Agricola, Mikael: ABC-kiria
Aho, Juhani: Juha
Austen, Jane: Ylpeys ja ennakkoluulo
Boccaccio, Giovanni: Decamerone
Bulgakov, Mihail: Saatana saapuu Moskovaan
Burroughs, Edgar Rice: Tarzan, apinain kuningas
Camus, Albert: Sivullinen
Canth, Minna: Anna Liisa
Carpelan, Bo: Axel
Carroll, Lewis: Alicen seikkailut ihmemaassa
Cervantes, Miquel de: Don Quijote
Chandler, Raymond: Pitkät jäähyväiset
Christie, Agatha: Kymmenen pientä neekeripoikaa
Dante Alighieri: Jumalainen näytelmä
Dickens, Charles: Loistava tulevaisuus
Dostojevski, F. M.: Rikos ja rangaistus
Dumas, Alexandre: Monte Criston kreivi
Eri kirjoittajia: Kotiruoka
Flaubert, Gustave: Rouva Bovary
Freud, Sigmund: Unien tulkinta
Garcia Marquéz, Gabriel: Sadan vuoden yksinäisyys
Gibson, William: Neurovelho
Goethe, J. W. von: Nuoren Wertherin kärsimykset
Goscinny – Uderzo: Asterix ja Kleopatra
Grass, Günther: Peltirumpu
Grimm, J. & W.: Grimmin sadut I-III
Haanpää, Pentti: Noitaympyrä
Haavikko, Paavo: Talvipalatsi
Hawking, Stephen: Ajan lyhyt historia
Hellaakoski, Aaro: Valitut runot
Hemingway, Ernest: Ensimmäiset 49 kertomusta
Hotakainen, Kari: Buster Keaton – elämä ja teot
Hugo, Victor: Kurjat
Ibsen, Henrik: Nukkekoti
Irving, John: Garpin maailma
Istanmäki, Sisko: Liian paksu perhoseksi
Jansson, Tove: Kuinkas sitten kävikään?
Joensuu, Matti Yrjänä: Harjunpää ja rakkauden nälkä
Jotuni, Maria: Rakkautta, suhteita
Joyce, James: Odysseus
Kafka, Franz: Oikeusjuttu
Kianto, Ilmari: Punainen viiva
Kivi, Aleksis: Seitsemän veljestä
Kross, Jaan: Keisarin hullu
Kundera, Milan: Olemisen sietämätön keveys
Kunnas, Kirsi: Tiitiäisen satupuu
Kunnas, Mauri: Suuri urheilukirja
Lander, Leena: Tummien perhosten koti
Lehtonen, Joel: Putkinotko
Leino, Eino: Helkavirsiä ja hymyilevä Apollo
Levanto, Marjatta: Nykytaide suurin piirtein
Liksom, Rosa: Yhden yön pysäkki
Lindgren, Astrid: Peppi Pitkätossu
Linna, Väinö: Tuntematon sotilas
Lönnrot, Elias (toim.): Kalevala
Marx - Engels: Kommunistinen manifesti
Meri, Veijo: Manillaköysi
Miller, Henry: Kravun kääntöpiiri
Milne, A. A.: Nalle Puh
Molière: Saituri
Montaigne, Michel de: Esseitä
Montgomery, Lucy M.: Pieni runotyttö
Morrison, Toni: Paratiisi
Parkkinen, Jukka: Kaupungin kaunein lyyli
Proust, Marcel: Kadonnutta aikaa etsimässä 1
Päätalo, Kalle: Viimeinen savotta
Raittila, Hannu: Ei minulta mitään puutu
Remes, Ilkka: Karjalan lunnaat
Runeberg, J. L.: Vänrikki Stoolin tarinat
Rushdie, Salman: Keskiyön lapset
Saarikoski, Pentti: Tiarnia-sarja
Saisio, Pirkko: Elämänmeno
Salama, Hannu: Juhannustanssit
Salinger, J. D.: Sieppari ruispellossa
Salmelainen, Eero: Suomen kansan satuja ja tarinoita
Shakespeare, William: Hamlet, Tanskan prinssi
Sillanpää, F. E.: Elämä ja aurinko
Skiftesvik, Joni: Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja
Steinbeck, John: Vihan hedelmät
Strindberg, August: Palkkapiian poika
Sund, Lars: Colorado Avenue
Swift, Jonathan: Gulliverin retket
Södergran, Edith: Runoja
Tawaststjerna, Erik: Sibelius
Tervo, Jari: Pyhiesi yhteyteen
Tolkien, J. R. R.: Taru sormusten herrasta
Tolstoi, Leo: Anna Karenina
Topelius, Zachris: Välskärin kertomukset
Tsehov, Anton: Lokki, Vanja-eno, Kolme sisarta, Kirsikkapuisto
Tuuri, Antti: Pohjanmaa
Twain, Mark: Huckleberry Finnin seikkailut
Utrio, Kaari: Perhekirja. Eurooppalaisen perheen historia.
Viita, Lauri: Kootut runot
Vilkuna, Kustaa: Vuotuinen ajantieto
Voltaire: Candide
Waltari, Mika: Sinuhe egyptiläinen
Westö, Kjell: Leijat Helsingin yllä

Monta näistä JA:n keskustelupalstan käyttäjistä on lukenut?
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä hetkellä "yöpöydällä" on luettavana yhteiskuntatieteiden lisensiaatin (kirj.hetkellä) Yrjö Uurtimon kirjoittama teos mikä perustuu hänen ja psykoanalyytikko ja filosofi Martti Siiralan kanssa käytyihin haastatteluihin, teoksen nimi on "On puhuttava siitä mistä vaikenemme - Martti Siiralan ajatuksia elämästä". Kirja on tavallaan mielenkiintoinen näkökulma asioihin vaikkakaan en aivan kaikessa allekirjoita Siiralan näkemyksiä - toisaalta yhtälaisiakin näkemyksiä ja huomioita on löydettävissä.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös