Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 655 534
  • 5 582

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Joël Dicker - Alaska Sandersin tapaus, huomenna lähtee lukuun,kun tänään sai haettua kirjaston varauksesta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
- Maailmankaikkeus Suurimmasta Pienimpään (useita kirjoittajia) WSOY, 1980-luvun alusta, uudelleen luettuna. Hienoa pohdintaa Raimo Lehdeltä tieteenfilosofiasta ja sen totuutena ottamisesta

- Mustan Lordin Paluu (Alan Dean Foster), uudelleen luettuna, 1978 vuodelta. Tähtien sodan jatko-osaksi suunniteltu kirja. Ihan hyvää tarinankerrontaa Tähtien sodan muodossa. Vähän puuduttavasti koko kirjan tapahtumat ovat vain yhdellä planeetalla, joten sellaista eri paikkojen "näkemistä" kuin varsinaisessa Tähtien sota -trilogiassa oli, ei ole tässä kirjassa

- The Explanation of the Holy Gospel According to St. Matthew (Blessed Theophylact). Taas ymmärrän vähän paremmin mitä tässä osassa Raamattua tarkoitetaan sinne kirjoitetulla tekstillä.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Arttu Tuominen - Vapahtaja

Tuomisen Poriin sijoittuvan Delta sarja viides dekkari. Nyt illalla aloitin kuunteleen kirjaa äänikirjana, ja heti veti mukaansa. Henkilöhahmot ovat riittävän mielenkiintoisia, eivät ollenkaan luotaantyöntäviä. Odottelen Delta sarjasta tv-sarjaa jossain vaiheessa. Antti Holma olisi kyllä itse oikeutettu Henrik Oksman. Tai Johannes Holopainen. Joka tapauksessa, muutaman tunnin kuuntelun perusteella vahva lukusuositus Arttu Tuominen - Vapahtaja
 
Viimeksi muokattu:

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pari edellistä luettua

Jarkko Jokelaisen kirjoittama Smack Kuolemaantuomitun laulu

Räkää, rähinää ja rockia - kotimaisen kulttibändin tarina. Smack ällistytti suomalaisia musadiggareita kansainvälisellä soundillaan ja rujolla karismallaan. Lepakkoluolassa vuonna 1982 perustettu yhtye pääsi maistamaan Los Angelesin auringonpaistetta ja keikkailemaan täysille jenkkiklubeille. Pienet likaiset ruipelot tekivät lähtemättömän vaikutuksen mm. Kurt Cobainiin ja Slashiin. Yhtyeen lupaavaa tulevaisuutta katurockin lempilapsena ja Hanoi Rocksin manttelinperijänä varjostivat päihteet, keskinäiset kiistat ja laulaja Clauden synnynnäinen sydänvika. Smackin taival päättyi vuonna 1990, mutta yhtyeen tähti ei himmene.

Suosittelen bändin musiikista, tai ylipäätään rock elämäkerroista pitäville!

(Steen1:senäkin tunnettu) Seppo Lampela - Valtias

No ni, oot sä valmis? Täs olis tää träkki.

Katu-uskottava kuvaus lähiöbaarien pikkunilkeistä, jotka leikkivät tulella ja tempautuvat mukaan itseään isompiin kuvioihin – kohtalokkain seurauksin.

Rikollisjoukkion juoksupojaksi ajautunut ikääntyvä rap-artisti tasapainoilee päiväammatin ja hämärähommien välillä. Huumemuulin hommat hoituvat keikkarundilla, mutta studiosessio voi muuttua luotisateeksi.

Ei ole helppoa sanoittaa iskelmää, pakoilla poliisia ja olla samalla hyvä isä tyttärelle.

Lopulta jengien tuhoisa välienselvittely lähettää räppärin yllätyksellisten käänteiden matkalle kohti suurta tuntematonta.

Paikotellen aika raskastakin luettavaa,mutta ihan mielenkiintoinen. Ei kuitenkaan mielestäni yllä miehen edellisen kirjan Hullu Klovni tasolle.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itse olen ajanpuutteen vuoksi siirtynyt lähes kokonaan äänikirjoihin.
Ja tulee kuunneltua enemmän kuin tuli aiemmin luettua.
Melkein pelkästään true crime-juttuja ja elämänkertoja.
Täälläkin suositeltu Ben McIntyren Vakooja ja Petturi oli hyvä.
Paavo Nurmi Juoksijoiden kuningas myös.
Muita suosituksia:
Frederik
Aivokirurgin muistelmat
Total Recall
Ari Puheloinen, Sotilas ja Työmies
Rikospoliisin silmin
Passipoliisina Tehtaankadulla
Olli-Pekka Kallasvuo, Puhelin soi öisin
Nukkuva Agentti
Rocky Road
Hexi- Taistelija
Eric Perrin, Lavalin leijona
Airiston murha

Ekstrasuositus:
Meren armoilla.
Täysin uskomaton tositapaus, uskoni kansainväliseen meriliikenteeseen on mennyttä, täysin kieroa peliä tuokin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kesällä kaikenlaista, mutta maininnanarvoisia muutama.

Rebeccka Roanhorse: Fevered Star

Tämä siis toinen osa Between Earth and Sky trilogiasta. Ensiommäinen Black Sun voitti Hugon ja luin siksi. Aivan loistava, vaan jäi ”kesken” josta Fevered Star jatkaa. Nyt tätä voi suositella, ettei –tuta kuten mua Black Sun:n jälkeen, koska nyt päästään lopputulemaan, johon voi jäädä odottaa kolmatta.

Tämä siis Navaho kirjailijan fantasiasarja, joka ammentaa alkuperäisamerikkalaisten kansojen perinteestä. Ei siis Tolkien perillisesti keskiajasta, vaan ihan omanlaistaan. Mutta valtataistelut ja heimot löytyy, samoin erilaiset taidot eri heimoilla ja verimagiaa, unissaliikkujaa ja korppijumalaa.. hemmetin hieno maailma ja mahtavaa tarinankerrontaa.

Naisesta on kyllä tullu yksi suosikkini, koska myös Scifi(mpi) tulevaisuuteen sijottuva The Sixth World series kaks kirjaa on myös erinomaisia (Trail of Lightning ja Storm of Locusts, ehkä näistä täällä maininnutkin aiemmin). Hankinpa juuri uusimman Tread of Angels:n jonoon. (länkkärifantasia!? J )


Thomas Engström & Margit Richert : Nattavaara

Pohjoismaista.. Ruotsin ja Suomen rajoilla pohjoisessa tapahtuva post apocalyptinen kirja, taas, trilogia (Pohjoinen trilogia)

Luonnonkatastrofien, sotien ja pandemioiden romahduttamassa yhteiskunnassa Pohoisruotisiin on syntynyt Nordmarkia:n kaupunkivaltio, jota hallitsee addiktoitunut, suuruudenhullu jaarli.

Kirja maalaa karun kuvan lähitulevaisuudesta, jossa tuntemamme maailma on tuhoutunut. Ja aika realistisesti, ei mihinkään yhteen katastrofiin, vaan yhdistelmään ilmastonmuutosta, pandemioita, liikakansoitusta jne. jne. ja näkäin siis avautuvat vain pikkuhiljaa keskustelujen ja tapahtumien taustalla.

Kakkososa (Armasjärvi) on jo tossa jonossa orottelemassa.



Ja sitten jotain ihan muuta

Chi Zijian: Puolikuu

Kiinalaista kirjallisuutta ei ole juuri scifin.. tai sanotaan suoraan Liu Cixin lisäksi juurikaan luettua. Mutta ajattelin,e ttä onhan lähes pualentoistamiljardin ihmisen maassa oltava tarinankertojia, kun ovat sentään ekana koko hemmetin kirjanpainamisen alottaneet…

No luottokirjastotätini suositteli kirjaa ”Puolikuu”, koska tiesi kiinnostukseni alkuperäiskansoihin ja historiaan. Kyseessä on siis historiallinen romaani, kertomus 1900 luvun alun kiinasta.

Kertoja on 90-vuotias evenkipaimentolainen, joka on varttunut pienessä paimentolaiskylässä. Heimo elää poronhoidolla ja metsästyksellä Kiinan koillisosissa Ison-Hinganin vuoriston tiheissä metsissä. Jylhän maiseman halkaisee Venäjän ja Kiinan rajajoki Argun. Alkupuoli tarinasta kertoo hiemon paimentolaiselämästä ja ihmissuhteista, perheistä ja uskomuksista kunnes sen maailma järkkyy 1930-luvulla, kun Japani perustaa Kiinaan nukkevaltio Mantšukuon ja kylän miehet pakotetaan sotilaskoulutukseen. Japanilaisten tulo on lähtölaukaus pitkälle kehityskululle, joka lopettaa paimentolaisten elämäntavan ja tuhoaa sen kulttuurin ja pakottaa evenkit osaksi modernia yhteiskuntaa.

Hieno tarina, loistavaa heimoelämäkuvausta, upeaa kerrontaa luonnosta.


Huvitin itseäni myös Leikoloiden (Ismo ja Jessica) toisella kirjalla Unelmaero elämä2.0. Se ei nyt Suo kuokka ja hollywood tasolle yllä ja varsinkin Jessican loppupuolen luvut on raksta luettavaa… Mutta hyvää viihdettä silti.


Teemu Keskisarja: Hattujen sota

Tietokirjat kuuluu oleellisena osana äänikirjakulutukseen autoa ajaessa, ja mainitaan niistä nyt erinomainen historiakirja, aiheesta josta on koulun historiakirjoissa maininta, mutta enpä siitä mitään tiänny. Nyt tiedän ja vaikka vain yksi ”pieni” sota Ruotsin ja Venäjän välillä pitkässä sotine historiassa, niin kyllä aika merkittävä lopulta on, ja vähän tuntettu. JA kirja on täynnä huumoria, vaikka tietokirja onkin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Alkoi järsimään, kun The Witcherin tv-sarja ja varsinkin sen viimeisin tuotantokausi "tuntui" koko ajan jotenkin väärältä, joten otin kertaukseen Sapkowskin Witcher-kahdeksikon, englanninkielisenä käännöksenä.

Pari ensimmäistä, eli The Last Wish ja Sword of Destiny ovat taustoittavia "novellikokoelmia", jotka kirjailtiin jo ysärin alussa. Hämmentävästi nämä ovat pysyneet hyvin omassa muistissa, vaikka edellisestä lukukerrasta on yli 10 vuotta aikaa. Noin niinkuin kirjallisesti teokset eivät mitään klassikkoja ole, mutta elävästi muistan, miten silloin joskus 2008 kirjojen maailma veti mukaansa ja ensimmäinen peli sitten räjäytti potin.

Kolmannen kirjan, eli The Witcher saagan ensimmäisen osan Blood of Elves sain juuri loppuun ja kyllähän tämä edelleen iskee ja paljon yksityiskohtia olikin jo ehtinyt unohtaa. Ja samalla tuli kyllä selväksi miksei tv-sarja oikein maistunut, tyyli ja maailman kuvaus on aika erilaista kuin kirjoissa, ja tv-sarjassa hahmotkin jäävät todella ohuiksi. Aikajanalla sekoilu tosin on samanlaista kirjoissa ja tv-sarjassa, laskettakoon se tyylikeinoksi.

Seuraava osa on Time of Contempt, ja myönnän, etten muista tästä kyseisestä kirjasta yhtään mitään, vaikka lukemisesta ei ole edes sitä kymmentä vuotta. Varmaan mennyt sekaisin nämä seuraavat kirjasarjan osat sekä pelien että tv-sarjan kanssa. Onpa jännää!

Ja vinkkinä faneille ja miksei muillekin fyysisten kirjojen ystäville, 8-osainen The Witcher box on 78€ adlibriksella, eli alle kympin per kirja. Täytynee itsekin ostaa, kun nämä vanhat alkavat hajoilla käsiin.
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Tällä hetkellä on itsellä menossa kausi, jolloin ei jaksa lukea/kuunnella mitään liian raskasta tai syvällistä, mutta ihan puhdas hömppäkään ei kiinnosta. Sen takia ahmin menemään Heikki Hietalan Tuhkat-teosta. Siinä keski-ikäinen elämäänsä kyllästynyt miekkonen lähtee katsomaan Espanjaan viimeisillään olevaa isäänsä, johon välit ovat katkenneet jo kauan sitten. Perillä tulee vastaan sitten erinäisiä yllätyksiä. Sopivan humoristinen, mutta ihan tärkeitä aiheita käsittelevä kirja.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tällä hetkellä on itsellä menossa kausi, jolloin ei jaksa lukea/kuunnella mitään liian raskasta tai syvällistä, mutta ihan puhdas hömppäkään ei kiinnosta.
Mulla on noita tilanteita varten sarjakuvat. Siis ihan sellaiset kunnon albumit. Välillä Tintit kiertoon, välillä Nyrok Cityä tai Vanhoja herroja. The Far Sideä ja Dilbertiä unohtamatta.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luin viimeksi Emily St. John Mandelin Lasihotellin. Se oli kolmas häneltä lukemani kirja Asema 11:n ja Sea of Tranquilityn jälkeen. Kaikki ovat olleet hyviä minun makuuni.

Nyt on menossa turkkilaisen Orhan Pamukin Ruttoyöt, vaatimattomasti 818-sivuinen dekkaria ja historiallista romaania yhdistelevä kertomus kuvitteellisesta ruttoepidemian eristämästä Välimeren saaresta vuonna 1901. Toistaiseksi, yli 100 sivun jälkeen, kirja on pitänyt otteessaan, joten sivumäärä ei rasita muita kuin ranteita.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nyt on menossa turkkilaisen Orhan Pamukin Ruttoyöt,
tää on varauksessa kirjastosta. Pamukin historialliset on ollu hyviä, joskin jotkut ehkä omaan makuun liian "maalailevia", mutta Ruttoyöt on kyllä kehuttu ja kun historiaromaanilla on mittaa, on se yleensä hyvä merkki. ... omaa vuoroa orotellessa
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
...josta muistin... miten unohdinkaan

Anthony Doerr: Taivaanrannan taa

Se kaikki valo jota emme näe kirjailijalta (tulee tv sarjana btw ny talvella ulos) scifi.. historiallinen... tai.. no ehkä vaan "kertomus" kolmesta nuoresta kolmena eri aikana, kolmessa eri paikassa: keskiaikaisessa Konstantinopolissa (Pamurista siis mieleen), nykypäivän Idahossa ja avaruuslennolla tulevaisuudessa. Heitä kaikkia yhdistää muinainen tarina unelmoinnin voimasta. Mainoslauseessa sanotaan, että "Se on kaunis ja armollinen matka kirjallisuuteen" ja sitä se oli. Historiallinen romaani Konstaninopolin valtauksesta kahdessa säikeessä (Waltarin Johannes Angelos enivan!), draamaa "nykyajassa"(no jaa, pääasiassa 50 luvulta seiskytluvulle) ja scifi toisaalla, joka pelkkänä scifinäkin ois ollu hiano.

oli ehkä aikasemmin keväällä, etten mieltäny kesälukemisiin (enkä ny kattonu oonko jo täällä maininnu)
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
...josta muistin... miten unohdinkaan

Anthony Doerr: Taivaanrannan taa

Se kaikki valo jota emme näe kirjailijalta (tulee tv sarjana btw ny talvella ulos) scifi.. historiallinen... tai.. no ehkä vaan "kertomus" kolmesta nuoresta kolmena eri aikana, kolmessa eri paikassa: keskiaikaisessa Konstantinopolissa (Pamurista siis mieleen), nykypäivän Idahossa ja avaruuslennolla tulevaisuudessa. Heitä kaikkia yhdistää muinainen tarina unelmoinnin voimasta. Mainoslauseessa sanotaan, että "Se on kaunis ja armollinen matka kirjallisuuteen" ja sitä se oli. Historiallinen romaani Konstaninopolin valtauksesta kahdessa säikeessä (Waltarin Johannes Angelos enivan!), draamaa "nykyajassa"(no jaa, pääasiassa 50 luvulta seiskytluvulle) ja scifi toisaalla, joka pelkkänä scifinäkin ois ollu hiano.

oli ehkä aikasemmin keväällä, etten mieltäny kesälukemisiin (enkä ny kattonu oonko jo täällä maininnu)
Luin tämän joskus talvella, muistaakseni oli mielenkiintoisimmillaan keskiaikaisessa Konstantinopolissa, mutta jännästi eri tarinat nivoutuivat yhteen.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Mihail Šiškin - Sota vai rauha : kirjoituksia Venäjästä ja lännestä

Šiškin ei ole hallituksen pitämä henkilö Venäjällä enkä ihmettele, hyvin avasi venäläistä maailmankatsomusta. Tämä diktaattorien alistama kansa taitaa tykätä kurjuudesta ja kovasta kurista, luulevat että kaikki muutkin kansat tykkäisi samasta. Mutta ei mitään niin pahaa ettei jotain hyvääkin, Venäjän väestö hupenee hyvää tahtia ilman erikoisoperaatioitakin.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Tulipa kuunneltua Helena Immosen Operaatio napakettu.

Hyvin samankaltaista kuten Remeksellä, äärimmäisen todentuntuinen ja mielestäni hyvä kirja.

Suosittelen
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tulipa kuunneltua Helena Immosen Operaatio napakettu.

Hyvin samankaltaista kuten Remeksellä, äärimmäisen todentuntuinen ja mielestäni hyvä kirja.

Suosittelen
täähän oli jo kolmas samaa sarjaa. Ensimmäinen Punainen kettu oli todentuntunen skenaario Venäjän merkkaamattomien sotilaiden Gotlannin operaatiosta, ja ilmesty samoihin aikoihin kun venäläiset siä alko näkyillä ja Ruotsi nosti saaren varuskunnan kokoa jne. osu ns ajan hermoon.

Aavikkokettu taas vähän ehkä vanheni Venäjän Ukraunahyökkäykseen, mutta nopeella tahdilla tuli sit Napakettu.

Nainenhan on siis toiminu Puolustusvoimissa media-analyytikkona.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Nyt on menossa turkkilaisen Orhan Pamukin Ruttoyöt, vaatimattomasti 818-sivuinen dekkaria ja historiallista romaania yhdistelevä kertomus kuvitteellisesta ruttoepidemian eristämästä Välimeren saaresta vuonna 1901. Toistaiseksi, yli 100 sivun jälkeen, kirja on pitänyt otteessaan, joten sivumäärä ei rasita muita kuin ranteita.
Kiitoksia vihjeestä, piti laittaa varaukseen kirjastolta. Viimeinen vuosi tullut luettua lähinnä fantasiagenren alle menevää niin välipalana voisi mennä hyvinkin stand-alone historiallinen dekkari.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Matti Putkosen elämäkerran. Kiinnostava tyyppi ja hyviä tarinoita, mutta kirja oli kyllä aika huonosti kirjoitettu. Se ei toki ole Putkosen vika, kirjoittaja oli Hellevi Pouta.

Putkosesta olisi saanut paljon paremmankin elämäkerran. Kyseessä on kuitenkin verbaalisesti lahjakas mies ja värikäs hahmo, joka on elänyt tapahtumarikkaan elämän politiikan parissa. Ehkä niitä kiinnostavimpia taustavaikuttajia suomalaisessa politiikassa ikinä.

Voi toki olla että Putkosella itsellään oli sordiino päällä ja siksi kirjasta tuli vähän tylsä. Mutta jos tarinaa miettii, niin Matti Putkosen elämäkerrasta pitäisi tulla saakelin hyvä ja värikäs teos.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Einari - Ponssen perustajan Einari Widgrenin elämänkerta.

Moni saattaa jättää kirjan lukematta, koska metsäkoneet eivät vain kiinnosta, mutta rasvamonttuhommia keskeisempiä ovat ihmiset ja heidän tarinansa.

"Köyhyydestä miljonääriksi" olisi jenkkien tapa kuvata miehen matkaa, mutta suomalaisemmassa kuvauksessa miljooniin ei niin keskitytä. Einarille tärkeintä taisi olla työ itsessään ja halu olla muita parempi. Ensin näyttää isälle savotoilla ja myöhemmin muille konerakentajana ja yrittäjänä. Ei leveilläkseen, vaan koska niin piti tehdä. Ei rehennelläkseen, vaan pärjätäkseen.

Pelkällä hiellä ja perkeleellä ei pääse määräänsä pidemmälle. Savolainen supliikkius ja into koneisiin veivät häntä pidemmälle kuin mihin aiempien sukupolvien pienviljelijä- ja pokasahamiehet ylsivät. Rahaa saattoi tehdä myös ällillä ja muiden insinööritaidoilla, mutta herraksi Einaria on vaikea tituleerata. Reheväksi persoonnaksi kylläkin. Myös aika oli oikea. Maatalous ja metsätyöt koneellistuivat väistämättä ja hevosmiesten aika oli päättymässä.

Antti Heikkinen on tehnyt hienon kirjan ja keskiössä on todella elämä iloineen ja murheineen, ei saavutusten kertaaminen. Savolainen sananparsi ei tunnu väkisin väännetyltä tyyliseikalta ja osuu maalaismaisemaan yleiskieltä paremmin.

Muoks. puuttuvia sanoja lisätty ja kännytypotusta poistettu
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Seuraava kirja, jonka aion lukea, on Daphne du Maurierin Rebekka. Kirja vaikuttaa olevan sopivan pitkä ja koska Hitchcockin filmatisointi kirjasta kuuluu omiin henkilökohtaisiin suosikkeihini, odotukseni kirjan suhteen ovat korkealla.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä uutinen suomeksi käännettyä scifiä lukeville: Martha Wellsin Murhabotin päiväkirjat 1, Hälytystila on ilmestynyt.
Hugo-palkinto 2018, Nebula-palkinto 2018, Locus-palkinto 2018. Philip K. Dick -palkintoehdokas 2018, Hugo-voittaja 2021 - paras sarja.

Valitettavan lyhyt kirja, 191 sivua, tämän ahmaisi päivässä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Neil Gaimanin American Gods on loppusuoralla. Seuraavaksi ehkä kaverin erittäin vahvasti suosittelema kotimainen skifi Tero Niemi: Linnunradan Kapteeni. Linkki pienkustantamoon.

Kelien kylmentyessä töihin kävellessä ajattelin kokeilla Audiblea (Prime 60 päivää tarjous) ja koomikko David Mitchellin lukemaa kirjaansa Unruly joka kertoo Englannin hallitsijoista, veikkaan että viihdyttävällä tavalla. Oheinen haastattelu sai kiinnostumaan.

Edit. Tarjoukseen kuuluu 2 ilmaista kirjaa/60päivää joten Patrick Stewartin Making it so voisi olla toinen valinta, itsensä lukemana oijoi.
 
Viimeksi muokattu:

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viimeiset kappaleet jäljellä Mihail Zygar "Putinin sisäpiiri – Nyky-Venäjän lyhyt historia (2016)" -äänikirjasta. On kyllä ollut mielenkiintoinen ja erinomainen kirja. Toki Vera Kiiskinen ei onnistu tässä äänikirjan lukijana, mutta muuten kyllä on erinomainen kirja. Kirjan aikajana ulottuu vuoteen 2015 saakka, ja se toki loppua varmasti häiritsee, koska paljon on ehtinyt tapahtua vuoden 2015 jälkeen. Kirjan näkökulma on erinomainen: aikajana ja tapahtumat etenevät koko ajan, sitä mukaan kun tätä Putinin sisäpiiriä ja muutakin konnagalleriaa esitellään.

Jahka kuuntelen jonkun Harri Nykäsen dekkarin välipalana, täytyy palata Mihail Zygariin hänen tänä vuonna ilmestyneeseen "Sota ja rangaistus – Putin, Zelenskyi ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös