Millainen on uusi hallituksemme?

  • 448 819
  • 4 789

Tuamas

Jäsen
Tokihan Tuomiojaan verrattuna Ike ja varsinkin Vanhanen ovat englantia aidinkielenaan puhuville kohtuullisen heikkoja esityksia. Tuomioja on kuitenkin varmasti suomen virkamieskunnassa yksi parhaista englannin puhujista, briteissa hankitun koulutuksensa ansiosta.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
EX-suurlähettiläs Müller sitten avautui ja haukkui Iken (Kokoomus) ja Matin (Keskusta) kielitaidon ja esityksien substanssin. Et ole hyvä Rapukäsi sitten ajatellut mikä mahtaa olla Müllerin oma puoluetausta ja mahtaisiko sillä olla jotain vaikutusta lausuntoon....

Oikealla ei siis omia arvostella? Eipä tullut yllätyksenä moinen, niin tarmokkaasti tälläkin palstalla omia puolustellaan.

Jussih -tason salapoliisipäättelyllä Mülleristä saadaan siis Perussuomalainen.

"Müller syyttää presidentti Halosta (SDP) eriävien mielipiteiden tukahduttamisesta ulkopoliittisessa keskustelussa. Müller sanoo Turun Sanomissa Suomen ulkopoliittisen linjan pohjautuvan toiveajatteluun ja toteaa sen vahingoittavan Suomen kansallisia etuja."

Müllerin puoluekanta siis kiinnostaa, joten kerro se meille.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hallituksemme kärkinimet ovat tehneet Suomea hienosti tunnetuksi USA:n kiertueillaan. Kovasti ovat saaneet kiitosta hyvästä esiintymisestä ja kielitaidostaan. Kanerva oli myös esiintynyt hyvin nöyrästi, eikä kuulijoiden mukaan ollut pyrkinyt tuomaan itseään mitenkään esiin.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1496523

Eli joku ainakin on saanut haluamansa?

Entinen suurlähettiläs Müller pilkkaa hehkutusta Suomen Yhdysvaltain suhteiden paranemisesta ulkoministeri Kanervan kaudella. Hän arvelee, että amerikkalaisten arviot ovat vähemmän imartelevia.

Ilmeisesti eivät ole Mulleria lähellä olevia piirejä tyydyttäneet?

Kuulijat olivat myös ihmetelleet, että eikö Suomella ole tämän parempia kykyjä? Varmaan olisi pitänyt muistaa mainita kuulijoille ennen tilaisuuksia, että toinen puhujista on nimenomaan Suomen kyky-puolueen suuria lupauksia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803047339777_uu.shtml

Niin, missä ovat Suomen "kyvyt"? Millaisia henkilöitä valikoituu politiikkaan? Täytyy kuitenkin muistaa, että näin pienessä valtiossa joutuu tasapainoilemaan melkoisesti idän ja lännen välissä.

Onneksi sentään Häkämiehen puhe oli Mullerin intressejä vastannut..

Ilmeisesti hän kaipaa räväkämpää kantaa Venäjä asioihin, ja sitä on Suomessa aika turha odottaa.

Kaipaan minäkin, mutta yritän ymmärtää miksi asia on niin vaikea.

Hienoa, että pojat osaavat edustaa, eikä tarvitse enää hävetä silmiä päästään, niinkuin Ekin aikana joutui!

Häpeämisen aiheistaan saa kukin kai itse päättää.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ymmärtääkseni sossu on kyseessä (onko ulkoministeriön palveluksessa muitakin?).

Niin tai näin, vedän takaisin aiemman kommenttini nähtyäni Müllerin kommentin kokonaisuudessaan. Se oli asiallisesti perusteltu eikä läpinäkyvän puoluepoliittinen tilaushyökkäys. Eli mea culpa, mea maxima culpa.
 

Nametuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllä tääkin hallitus on söösiny kaikki helvetin asiat niin kuin kaikki muutkin hallitukset. Kaikkea luvataan maan ja taivaan väliltä mutta loppujen lopuksi ei mitään saada. Lupaa sitten Demarit tai kokoomus niin pelkkää sontaa jokaisen kansanedustajan suusta valuu kokoajan.

Ps. miksi meillä edes on hallitus? Meillähän on Eu!!
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Muuten olen kyllä itsekin sitä mieltä, että poliitikoiltakin voisi vaatia edes alkeellisinta koulutustasoa (= ylempi korkeakoulututkinto tiedekorkeakoulussa, mieluiten yliopistossa eikä missään teknisessä jatkoamitsussa) ja kielitaitoa.

"- This is the most dissapointing performance I've experienced here,"

Ei se Iltalehdenkään toimittajalla ihan hallussa ole. Muutenkin jenkit voisivat lopettaa itkemisen. Itkevät jostakin englannin ääntämisestä, vaikka kukaan heistä ei osaa lausua yhdenkään suomalaisen poliitikon nimeä edes sinne päin. Ymmärtävät sisällön ja se riittää. Jos sisältö on kuraa, no, mitä muuta voi poliitikolta edes odottaa.
 

scholl

Jäsen
On ihan totta se, että suomalaisten politikkojen kielitaito on luvattoman heikko. Sehän on tutkittu asia. Halonen, Vanhanen, Jäätteenmäki mm. ovat aivan katastrofeja. Vanhanen ja Jäätteenmäki eivät edes tulleet englannilla auttavasti toimeen noustessaan pääministereiksi ja Vanhasen ruotsi on varmasti samalla tasolla kuin allekirjoittaneen hollanti.
 
On ihan totta se, että suomalaisten politikkojen kielitaito on luvattoman heikko. Sehän on tutkittu asia. Halonen, Vanhanen, Jäätteenmäki mm. ovat aivan katastrofeja. Vanhanen ja Jäätteenmäki eivät edes tulleet englannilla auttavasti toimeen noustessaan pääministereiksi ja Vanhasen ruotsi on varmasti samalla tasolla kuin allekirjoittaneen hollanti.

Politiikassa vallan kahvaan valitaan suomessa aina "sopivin", ei koskaan pätevin.
 

Viljuri

Jäsen
"Ulkotöiden" karriäärikaverit ovat yleensä sitä mieltä, että oli palokunta sitten minkälainen tahansa, niin aina väärin sammutettu.

Mitä tulee heihin itseensä, niin ainakin nämä vanhemmat ovat kokeneet kovin raskaaksi sen, että joutuivat lähes jakomielisesti selittelemään "suomettumista" parhain päin, vaikka lähes kaikki tajusivat puhuvansa paskaa. Aihealuetta sivuten tuli ulos muuten juuri ihan kelpo kirja.

Onhan siellä ollut ihan kirjaimellisia hulluksi tulemisia, tai toki em. henkilöiden henkilökohtaisesta näkövinkkelistä muut maailman ihmiset olivat luonnollisesti päästään vialla! ;-)

Toisekseen, suomalaisessa keskustelussa koko ulkopolitiikka ja diplomatia on jouduttu "yleisistä syistä" mystifioimaan, ei se meinaan ainakaan niin hienoa ole, mitä nämä ulkoministeriön virkamiehet saattavat toisinaan kehuskella.

Puoluekannoiltaan ulkoministeriö oli 1970-luvulle asti täysin ei-sosialistien hallussa, jonka jälkeen 1980-luvulle tultaessa sosiaalidemokraatit veivät lähes kaikki virat, muutamien ei-sosialistien jäädessä myös virkoihin, kun heidän ammattitaitoaan vastaavia sosialisteja ei löytynyt mistään edes lahjomalla.
 
Viimeksi muokattu:

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieman kieli poskella kirjoitin nuo. Pointti oli kuitenkin se, että eivät nuo nykyiset(kään) johtajamme niin kovin edustavia ulkomailla aina ole. Myös minä olen ihmetellyt, että mihin perustuu paljon hehkutettu Suomen Yhdysvaltain suhteiden äkillinen paraneminen uuden hallituksen astuttua kehiin?

Itselleni ei oikeastaan ole paskankaan merkitystä sillä, kuinka suomalainen poliitikko englantia ääntää, kunhan kieli on täydellisesti muuten hallussa. Eli pystyy sujuvasti keskustelemaan asioista ja tuomaan oman kantansa ymmärrettävästi esiin. Se kai se tärkeintä on? Vanhasen paperista lukeminen tosin hieman vaikuttaisi siltä, että englanti ei ehkä kuitenkaan tarpeeksi hyvin hallussa ole.

Ja loppuun vielä, että ei Ekiä tarvinnut hävetä esiintymistensä puolesta pätkääkään. Kuten alussa sanoin, niin hieman oli kieli poskella, kun edellistä viestiä kirjoitin. Ja sori epämääräinen lainaus, mutta tarkoitus on vain hieman avata tuota edellistä viestiäni, koska ei muuten näyttänyt avautuvan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Sokea Reettakin näkee, että Vanhanen on maakuntasarjan mies, joka on täysin eksyksissä kansainvälisissä ympyröissä. Ei omia ajatuksia, ei visioita, ei suhteita - eikä edes kykyä peittää neuvotonta hämmenystään.

Kanerva puolestaan näyttelee ulkoministerin roolia parhaan kykynsä mukaan. Kotimaassa hänen esityksensä menee yleenstä täydestä, vaikka tämän entisen aitajuoksijan verbaalisella ratakierroksella kaatuu aina enemmän aitoja kuin pysyy pystyssä.

Vähä riittää suomalaisessa politiikassa. Se on omaa syytämme. Emme ymmärrä vaatia parempaa."

(Aamulehti /Kari Huoviala 8.3.2008 pääkirjoituksen alla olevassa "lisäpöytäkirjassa)
 

Viljuri

Jäsen
Vanhanen on sovitteleva ja usein kuunteleva johtajatyyppi, mikä on varmasti hyväksi, jos esimerkiksi kepun kenttää ajattelee.

Huru-ukot tykkäävät siitä, että saavat äänensä kuuluviin tupailloissa ja muissa henkevissä tilaisuuksissa. Mitään muutahan he eivät voisikaan saada aikaan, koska ovat erehtyneet muutamalla vuosikymmenellä karvalakkiensa alla nykymaailman menosta. Jotakin realismia pelkän vapinan lisäksi pitää olla, ei maata tai muutakaan organisaatiota voi johtaa enää Kekkosen malliin.

On toki totta, ettei Vanhanen omista ja puolueesta johtuvista syistä ole kovin aloitekykyinen kansainvälisillä areenoilla. Tämä on selkeä puute, mutta tärkeimmät integraatioratkaisuthan on joka tapauksessa seuraavan presidentin ja hallituksen asioita.

Mitä tulee taas Kanervan tekstiviestittelyyn, niin antaa pojan viestitellä. Ei Suomen nykyistä ja tulevaa ulkopoliittista linjaa ole hänen korviensa alla muokattu, vaan ihan toisaalla. Ja jos "keulakuvaan" tulee liikaa mutaa peittämään itse asiakysymyksissä saavutettua edistystä, niin vaihdetaan sitten keulakuva.

Muutoin voisi todeta, että eilen saavutettiin ulkopolitiikassa enemmän kuin yhtenäkään toisena päivänä sitten Suomen EU-jäsenyyden. Kovin haiskahtaa nyt asiantuntemattomuudelta toimittajien piirissä, eli ottaako se Putkosen poispotkiminen niin koville? Että näin...
 

scholl

Jäsen
Ja kun tuli luettua tuo Taistolaisuuden Musta Kirja viikonloppuna, niin ihmettelempä, että aika vähän julkisuudessa on puhuttu Kanervan laatimista Tehtaankadulle toimittamista listoista kuinka neuvostomyönteisiä hänen puoluetoverinsta Kokoomuksessa ynnä muista Iken 70-luvun ja 80-luvun seikkailuista.

Kyllähän siitä on puhuttu. Mm. silloin kun Beni julkaisi kirjansa. Samoin uudelleen kun nykyhallitusta oltiin muodostamassa. Suomessa kansalla on vain erittäin lyhyt poliittinen muisti.

Toisaalta voidaan myös ajatella, että miksi puhutaan yksinomaan Ikestä, jos Tiitisen listalla on 13 demarinimeä. Tai jos nykyinen Suomen pankin pääjohtaja Liikanen on ollut todella läheinen Neuvostoliiton kanssa. Puhumattakaan siitä, mitä Halonen, Tuomioja ovat tehneet ja siitä huolimatta ovat olleet keskeisissä viroissa. Ei yksi mies voi kantaa vastuuta kaikkien puolesta, jos arkistoja ei avata kunnolla ja laiteta "totuuskomissiota" kehiin kertomaan, mitä on tapahtunut.
 

Wilsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Colorado Avalanche
Elämäkertaa pukkaa...

Nyt tämä "iken" kohublondi on sitten kolmosen uutisten mukaan saanut päähänsä kirjoittaa elämäkerran."Mun elämä on ollut mielenkiintoista ilman ikeäkin", hän sanoo. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla...

Uskomatonta miten aikuinen mies ei ikinä opi virheistään. Mahtavaa ku meillä on kaksi tossukkaa hallituksessa. On se varmaan näky EU-kokouksissa kun Kanerva ja Vanhanen istuvat siellä vierekkäin, toinen näpyttää tekstareita sormet punaisina ja toinen chattaa jossain internetin keskustelupalstalla naisseuraa etsien.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Pohjalaismaakunnissa ollaan hallituksen kehysriihen infrahankkeisiin erittäin tyytyväisiä niin kokoomuksen kuin keskustankin tahoilta. Kun demarit olivat valtion investointirahoista päättämässä ei Pohjanmaalle tullut vuosikausiin mitään.
Hallituksen ohjelmassa olevista pohjalaishankkeista käytetään täällä sanontaa superjättipotti. Tälle hallituskaudelle on merkitty Pietarsaaren meriväylä, Seinäjoki-Oulu rataosuus, Vaasan radan sähköistys, Seinäjoen itäinen ohitustie, Vaasan Sepänkylän ohitustie ja valtatie 3 Tampere-Vaasa.

Esko Ahon työryhmän ehdotus teollisuuden puunsaannin turvaamiseksi toteutetaan. Tämähän perustuu siihen arvioon, että Venäjältä tuotu 16 milj. kuutiota puuta jää puutullien noususta johtuen saamatta. Vaikka Suomesta on lakkautettu sellu- ja paperitehtaita ja niitä tullaan edelleen lakkauttamaan, on korvaavaa puuta saatava kotimaasta 10-15 milj. kuutiota lisää.
Puuhuollon turvaamiseen osoitetaan 105 milj. euroa. Tästä ohjautuu ensin rahaa puuhuollon alkulähteille eli alempiasteiseen tieverkostoon. Sitten perusparannetaan tarpeettomiksi jääneitä raakapuun kuljetukseen sopivia rataosuuksia. Mikäli näin ei toimittaisi, olisi puunjalostusteollisuus vieläkin lukuisempien sellu- ja paperitehtaiden lakkautusten edessä. Porvarihallitus on pääkaupunkiseudun ahtaasta näkökulmasta huolimatta näissäkin hankkeissa kansakunnan etua ajamassa.

Ja Maple Leafille kerrankin näin: Marjosta täysin samaa mieltä!
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Välitarkistus

Koitetaan kaivaa. Ei onnistu kuitenkaan heti, sillä tarvittava lähdeteos ei ole käsillä, mutta tulee siis myöhemmin.
Reilu viikko oli aikaa etsiä lähdettä Müllerin puoluetaustalle.

Löytyikö?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
c) Mitä tekemistä tällä kaikella on kysymyksellä "Millainen on uusi hallituksemme?" -kanssa?
No vaikkapa sitä että kovin vaikeaa tuntui olevan nostaa sairaanhoitajien palkkoja, mutta omien palkkojen (tai siis sen taloudellisen korvauksen omasta työstä) nostaminen meni mukisematta läpi.

Ymmärtääkseni kansanedustajien palkat/palkkiot maksetaan edelleen verovaroin eli valtion budjetista, jonka siis hallitus esittää ja kansanedustajat äänestyksen jälkeen hyväksyvät. Tuskinpa hallitus tai kansanedustajat omia palkankorotuksia eduskunnassa kaatavat, joten silloin mielestäni väite että kansanedustajat nostavat omia palkkojaan on tavallaan validi. Ymmärtääkseni palkkatoimikunnan sana ei ole laki, vaan esitys joka sitten hyväksytään tai sitten ei.

Loppujen lopuksi se että korotukset tulevat jonkun toimikunnan kautta ei meikäläistä paljoa kiinnosta. Sinne on varmaan valittu ” ihan oikeat” henkilöt kehiin ja ”hyvä veli” meininki jatkuu.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
No vaikkapa sitä että kovin vaikeaa tuntui olevan nostaa sairaanhoitajien palkkoja, mutta omien palkkojen (tai siis sen taloudellisen korvauksen omasta työstä) nostaminen meni mukisematta läpi.
Täysin käsittämätön näkemys. Kansanedustajat saivat (ottivat) alle puolet siitä mitä hoitsut saivat. Muutenkin edustajien palkka on totaalisen alakanttiin ja se on iso ongelma. Tämä vuosi vain jyrkensi eroa muun työelämän eduksi. Minun mielestä puolet edustajista hiuksista vittuun ja jäljelle jääville tuplaliksa. Siinä saataisiin kertaheitolla miljoonien säästöt ja pidemmällä tähtäimellä laadukkaampaa väkeä eduskuntaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Palkoista päättää palkkiotoimikunta jota vetää Jaakko Iloniemi.

Hallituksella ei juuri ole tekemistä eduskunnan palkkojen kanssa.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Väliaikatiedotuksena tapaus Müllerin puoluekannasta. Mainittu herrasmies ei esiinny vanhimmassa minun hyllyssäni olevassa Kuka kukin on -teoksessa (2003). Joudun siis hakemaan käsiini vuoden 2000 painoksen, joten asia lykkääntyy vieläkin, sori vaan kaikille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös