Millä mielin kauteen 2022–2023?

  • 18 307
  • 152

IFK:n runkosarjasijoitus?

  • 1-3

    Ääniä: 17 10,6%
  • 4-6

    Ääniä: 96 60,0%
  • 7-10

    Ääniä: 43 26,9%
  • 11-15

    Ääniä: 4 2,5%

  • Äänestäjiä
    160
  • Poll closed .

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai että millä mielin kauteen? No hyvillä mielin, kuten aina. Kiva kun taas pääsee hallille ja noin muutenkin tsiigailemaan hokia ja jännittämään oman suosikin puolesta. Sehän tässä sirkuksessa on minun roolini ja täytän sen oikein mielelläni, vaikka vähänhän tässä aina joutuu laittamaan kättä taskuun. Mutta onhan sitä huonompiakin (ja kalliimpia) harrastuksia ihmisillä.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä mielen... odottavin mielin kenttäpelaajien osalta, mutta mikään ei pyyhi mun mielestä pois sitä faktaa, että veskaosasto on mitä on. Minkä muiden jengien veskari/veskarit en vaihtaisi päittäin meidän veskarien kanssa... ei paljoa löydy, mutta näitä voisi edes jollain tasolla pohtia, muut menee jo ihan eri kastissa
- Kärpät, Blomqvist näyttönsä antanut, mutta otos pieni, ihan eri tason lupaus kuin meidän veskat
- Saipa, Westerholmilla kuitenkin jo kokemusta eikä paras taso vielä varmasti saavutettu
- Sport, ainoa ehkä meitä heikompi, mutta one more time Hovinen on joskus ollut pelkällä koolla ohittamaton muuri
- TPS, toki ennakolta ottaisin Lassi Lehtisen ennen meidän veskoja
- Ässät, Rubin on mulle hieman tuntematon kortti...
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Tästä tulee pitkä kausi. Joko päätyyn asti tai sitten pelit sellaisia että tuntuu pitkältä. Mene ja tiedä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on totta, että HIFK lähtee altavastaajana kauteen, koska siellä on kovempia joukkueita vastassa ja HIFK on esim. Liigaliitteessä veikkailtu sijoille 4-5. IFK:lla on ennakkoveikkailuista ollut tapana sukeltaa se 2-3 sijaa ainakin. Viime kaudella IFK:ta muistaakseni veikattiin sijoille 1-3 ja runkosarjassa oltiin 5. ja loppusijoutuksissa 6.

Todella usein se heikko alkukausi on syönyt lopullista runkosarjasijoitusta. Nyt vaikuttaa hyvin vahvasti siltä, että tänä vuonna ollaan entistä enemmän vaiheessa alkukaudesta. Ne Ruotsin pelithän menivät IFK:lta ihan hyvin. Tämän jälkeen muiden peli kehittyi, mutta IFK:n ei ja tähän on kyllä hyvin selkeä syy. Miten peli voisi kehittyä, kun joka peliin arvotaan täysin uusi kokoonpano? Kritisoisin vähän IFK:n harjoituspelien määrää (10). IFK:lla selvästi ei ollut rosteria pelata noin montaa harjoituspeliä.

Pitää muistaa, että vaikka siellä on nyt Kärpät ja Tappara karkumatkalla, niin Liigassa on myös huomattavasti materiaaliltaan heikompia jengejä, kuten eilinen vastustaja KooKoo, jolle hävittiin 5-0. Tämä on yksi IFK:lle tyypillinen piirre, että osataan olla vielä huomattavasti enemmän huonompia, kuin mitä se materiaali.

Kausi alkaa siis keskiviikkona HPK:ta vastaan. Heilläkään ei ole treenipelit ihan putkeen menneet tai ainakin kahdessa edellisessä suurinumeroiset tappiota. Tästä pelistä voi olla vielä pisteet kairattavissa, mutta kyllä pelolla miettii sitten torstain ja lauantain vieraspelejä Tapparaa ja Ipaa vastaan. Voi tasoero heti kauden alussa tulla hyvin selväksi.

Kauheasti mitään pelitapaanalyysiä en osaa vielä tehdä. Vaikuttaa siltä, että taas kerran joukkueen peliesitykset nojaavat vahvaan karvauspelaamiseen, kaksinkamppailupelaamiseen ja yksilötaitoon enemmän, kuin pelitavasta saatuun etulyöntiasemaan. Ongelma vain on se, että tänä vuonna sitä yksilötaitoa ei edes hyökkäyksessä ole muita enemmän. Valmennuksen osaamista ei mittaa se, että miten parhaat pelaavat, vaan miten keskivertopelaajat.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aika huolestunut olen. Kärpät, Tappara ja Ilves ovat selvästi edellä. Uskon, että edellä on myös TPS. Taistellaan sijoista 5-6 yhdessä Lukon, Jypin ja HPK:n kanssa. Sääliplayoffit olisi katastrofi, mutta ei yllättävä sijoitus. Oikein mikään ei nyt vakuuta pl. mielenkiintoiset nuoret pelaajat.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Aika sekavat fiilikset on, harjoituskaudella tuli hienoja voittoja sekä hyviä pelejä Ruotsin puolella ja taas vastapainoksi todella huono viimeinen harjoitusmatsi Kouvolassa. Kuten joku täällä HIFK-osiossa jo mainitsikin, IFK on kasattu todella voimakkaasti JOS-menttaliteetilla. Jos maalivahdit pelaa hyvin, jos pakistossa pelaajat nostavat tasoaan, jos nuoret pelaajat ansaitsevat peliesityksellään pelipaikan... aika hemmetisti jossia minun makuun.

Toki on tässä joukkueessa paljon positiivista, esim nuorten pelaajien taso ja miten paljon heidän peli kehittyy kauden aikana. Teissalo, Kaskimäki, Hirvonen, siinä on kyllä mielenkiintoinen kolmikko joiden otteita on varmasti kiva seurata kauden mittaan.

IMHO isoimmat ongelmat tämän hetkisessä joukkueessa on sentteriosaston ohuus, se ei kestä oikein yhtään loukkaantumista sekä maalivahtikaksikon kokemattomuus. Toivotaan parasta ja pelatään pahinta.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai IFK on kasattu todella voimakkaasti JOS-menttaliteetilla. Jos maalivahdit pelaa hyvin, jos pakistossa pelaajat nostavat tasoaan, jos nuoret pelaajat ansaitsevat peliesityksellään pelipaikan... aika hemmetisti jossia minun makuun.

Ilman JOS:ssejakin pitäisi silti olla kiinni siellä sijoissa 5-6. Se vaan, että nyt nähdyt esitykset viittaavat jopa huonompaan.

...tai kyllä minä uskon IFK:n taas joulun tienoihin saavan pelin kuntoon, mutta tuskastuttaa aina tämän alkukauden tumplulointi.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En muista, koska olisin lähtenyt kauteen näin harmaissa ajatuksissa. Ei HIFK:lla jalkeilla huono joukkue ole, mutta jotenkin väritön ja tasapaksu se on. Peruspelaamisella runkosarjan sijoitus on varmaankin jossain 6-10 haarukassa. Ratkaisevaa on, millä prosentilla pystytään tasaisista peleistä kaivamaan ns. ylimääräisiä pisteitä. Lähtökohtaisesti kuitenkin HIFK tulee pelaamaan illasta toiseen tasaisia vääntöpelejä, myös ns. kärkijoukkueita vastaan sumppupuolustuksella.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ilman JOS:ssejakin pitäisi silti olla kiinni siellä sijoissa 5-6. Se vaan, että nyt nähdyt esitykset viittaavat jopa huonompaan.

...tai kyllä minä uskon IFK:n taas joulun tienoihin saavan pelin kuntoon, mutta tuskastuttaa aina tämän alkukauden tumplulointi.
Niin,
jos ei jos tiellä ois,
lehmät lentää vois.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Vastasin 4-6. Uskon maksimaaliseen suoritukseen. Ja Ville Peltoseen.
Viimeiset harjoitusottelut menivät penkin alle vaikka vastustajina olivat nimenojaan meidän ensi kauden päävastustajat. Kärppiä ja Tamperelaisia vastaan lukemat olisivat voineet olla eri sfääreissä, maalieroon 0-12 ei voi olla liian tyytymätön. Vielä jos löydetään laadukas, loukkaantunut tai flopannut, ykkössentteri ja maalivahti jostain huippujoukkueesta, ennen kuin on liian myöhäistä… Toivoa saa, ihmeisiin en usko. Enkä siihen, että puolustuksesta saataisiin Liigan mittapuun mukaan laadukas. Hyvillä mielin siis ollaan.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Juuh, elikkäs.

Kymmeneen harkkamatsiin 16 tehtyä maalia, eli 1.6 per peli. Viimeisissä neljässä pelissä jäätiin kolme kertaa nollille. Nolla plus nolla on nolla. Rankkareita sisään? Nolla.

Että milläkö miettein kauteen? Tähän tulisi kovin rumaa tekstiä, jos vastaisin ihan sydämeni pohjasta. Mutta ei nyt vittu oikein vakuuta meikäläistä, vaikka olikin vaan harkkapelejä. Katellaan syssymmällä jos alkaa kiinnostelemaan enemmän.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Odottavaisella mielellä ja innoissaan, kuten aina. Todella hienoa nähdä joukkueessa nuoria ja nälkäisiä pelaajia, eikä mitään raakkeja rahastamassa. Voihan se olla, että into täälläkin häviää kauden edetessä, mutta katselen taas sen ensimmäisen kymmenen peliä kunnes sanon ääneen että kenkää kaikille ja kaikki on paskaa myös ensi kaudella.
 

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
Odottavalla mielellä ollaan täälläkin. Varovaista innostustakin pukkaa, mutta myönnän vaipuvani apatiaan, mikäli pelit eivät ala sujua. Nordikselle tulen pari kertaa kauden aikana, joten niiltä peleiltä odotan ainakin paljon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Pelonsekaisin tuntein....
 

Forever#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kutkuttava olo kuten aina kauden alla - onhan kivaa päästä taas Nordikselle, kuulla hallimusaa, hypätä pystyyn kun meille tulee maali ja mam-mam-maa soi! Ei ole epäselvyyttä, että minä kannustan punaisia paikan päällä täydestä sydämestä myös tällä kaudella. Se on mun jengi.

Yhtä aikaa olen huolissani vähän niinku kaikesta. Maalinteosta, maalivahdeista, valmennuksen pelikirjasta, reagoinnista ja kyvystä innostaa pelaajia, puurtajajengistä, josta ei löydy apuja tukemaan harvoja juonikkaita pelikavereitaan, liian monen loukkiherkkyydestä ja -historiasta ja ehdottomasti siitäkin, onko porukassa edes taistelutahtoa ja munaa mennä mustelmasektorille täysillä! Ja jos homma lähtee negatiiviseen kierteeseen, kuka tai ketkä sen muka pysäyttää ja ottaa porukan reppuselkään omalla tekemisillään?

Mulla on valmiiksi huolestunut olo, ja se on optimistiselle luonteelleni vierasta. En pidä siitä.
 
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Terve kaikille. Uusi kirjoittaja liittyy aina niin tunteikkaaseen ja tällä hetkellä eripuraiseen IFK-henkisten kirjoittajien joukkoon. Ajattelin, että ensimmäinen viesti on hyvä kirjoittaa tähän ketjuun siitäkin huolimatta, että asia voi lähteä rönsyilemään ketjun aiheen ulkopuolelle. Fiilikset kuitenkin syntyvät aina tapahtuneiden seikkojen summana, jonka vuoksi sallin mahdollisen rönsyilyn itselleni.

Suorana vastauksena ketjun otsikon kysymykseen: Ennennäkemättömän välinpitämättömin fiiliksin.

Olen yrittänyt tunnistaa syitä, miksi omat fiilikset ovat ihan todella välinpitämättömät alkavan kauden osalta. Varmasti osa menee oman ikääntymisen ja elämän piikkiin, on yksinkertaisesti enemmän (ja joskus parempaa) tekemistä, kuin vahdata IFK:n matseja. Elämän kiertokulku tekee siis tehtävänsä. Tämä ei kuitenkaan voi selittää asiaa kovinkaan isosti, koska vuodessa ei ole elämässäni suuria mullistuksia tapahtunut. Kiinnostuksen tasossa sen sijaan on.

Toinen syy, minkä olen tunnistanut on Liigan polarisoituminen. Muutamista poikkeuksista huolimatta, joista parhaana esimerkkinä HPK:n mestaruus 2019, koen Liigaan yhä vahvemmin ja vahvemmin muodostuvan kahden kerroksen väkeä. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Tästä seuraa se, että ainakin itselleni iso osa sarjan joukkueista alkaa olla hmv-osastoa. Rehellisesti sanottuna Sport, Ässät, SaiPa, Pelicans, Sport, Jukurit ja KooKoo ovat seuroina sellaisia, että en pysty syttymään lainkaan niitä vastaan pelattuihin otteluihin. Puolet runkosarjasta edustaa siis hmv osastoa. Siinä on paljon IFK:lle vastuuta kannettavaksi sarjan mielenkiinnon osalta.

Ja sitten on IFK. Luottoni nykyiseen joukkueeseen on varsin rajallinen. Hyökkäys on mielestäni tasollisesti täysin riittävä. Iiro Pakarista pidän sarjan parhaana pelaajana, Nättistä potentiaalisena maalipörssin voittajana ja keskikaistaa Koivistoisineen ja Paajasineen varsin laadukkaana. Tuohon päälle kun heitetään kokeneet ja luotettavat Dykit, Palolat, Tallbergit etc. ja lupaavat nuoret Hirvosen johdolla on IFK:lla kasassa hyvä hyökkäys. Ei erinomainen mutta hyvä. Se mikä hyökkäyksessä hirvittää on materiaalin kapeus, varsinkin keskikaistalla. Särkymävaraa ei juurikaan ole. Hyökkäys on kuitenkin yhdellä tai kahdella vahvistuksella täydennettäväksi erittäin laadukkaaksi kokonaisuudeksi.

Puolustuksen osalta en vaan saa kiinni siitä, mikä on ollut Salmelaisen ajatus kokonaisuuden osalta. Siellä on isoihin rooleihin haettu Rantakaria, Melartia ja Lyytistä, joilla jokaisella on ollut ongelmia pysyä kasassa. Tämän lisäksi isoa roolia on tarjolla Kotkansalolle, Larssonille ja Motinille. Vain yhteen näistä kuudesta puolustajasta ei kiinnity aivan järkyttävän suurta kysymysmerkkiä. Kolmella ensin mainitulla se on loukkaantumiset (ja Lyytisellä vielä lisäksi pelillinen taso), Kotkansalon kohdalla on täysin arvoitus saadaanko EHT-tason puolustaja vai kartio ja Larssonin kohdalla on kyse uudesta sarjasta. Motin on varma kortti ja hänestä tietää mitä sieltä on odotettavissa noin 54 matsia runkosarjassa. Salin on lupaava ja mielenkiintoinen puolustaja, mutta kyllä tuo kokonaisuus hiljaiseksi vetää. Puolustuksen osalta Salmelaisen suoritus on mielestäni IFK:n lähihistorian huonoin. Huonompi kuin Psychon kaudella Nybalta, koska tuolloin valmentajan persoona esti kaikki järkevät hankinnat. Nyt on kyse vain siitä, että uj on tehnyt työnsä huonosti.

Ja mikä uskomattominta, puolustus kaikkine kysymysmerkkeineen ei ole edes joukkueen huonoiten kasattu osa-alue. Näkisin, että IFK:lla on kauteen lähdettäessä koko sarjan heikoin tai vähintään yksi heikoimmista maalivahtikaksikoista. Viime kauden peluutuksen ja maalivahtipelin jälkeen on mielestäni täysin anteeksi antamaton virhe lähteä samalla kaksikolla kauteen, jonka ansiosta viime kaudella tiputtiin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikea nähdä, että maalivahtipelin ansiosta montaa ryöstöä tulisi ensi kaudella.

Jotenkin koen tuon IFK:n joukkueen aika surkeaksi kokonaisuudeksi, ja ajatus siltä osin on, että miksi minua pitäisi kiinnostaa kun uj:ta ei tunnu kiinnostavan. Tiedän toki miksi minua pitäisi kiinnostaa; koska IFK on minun seurani.

Liigan kiinnostavuuden näkövinkkelistä on minusta käsittämätöntä, että nykyisellä IFK:n joukkueella voidaan ihan uskottavasti taistella pudotuspelien kotiedusta. Se vain kertoo siitä seurojen resurssien välisestä epäsuhdasta, mikä syö sarjan kiinnostavuutta. Toisaalta IFK:n nykyinen joukkue sekä sen kokoamiseen käytettävissä ollut/oleva raha (lue "budjetti") kertoo Salmelaisen rankasta epäonnistumisesta.

Negaan kääntää nykyinen IFK omat ajatukset, kiitos urheilupuolen epäpätevyyden. Vaikea näillä spekseillä on kaudesta kyllä innostua.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eka kesä, kun ei oltu varmoja kevään mestareita, edes pelaajamarkkinoilla.

Odotukset ovat tietty ihan tapissa, mutta todellisuus iskee paistinpannulla päin pläsiä. Täällä on jo moneen kertaan mainittu harkkapeleistä nähtyjä syitä. Ihmetyttää, että miksi peliä ei ole saatu yhtään valmiimmaksi sarjakauden alkamista varten!
Kouvolan pelin "paras kokoonpano" oli ihan alusta lähtien alakerran roiskimista, huolimattomia avauksia ja hyökkäyksiä umpikujaan. Siihen kun lisätään Nipen muutamat "hupsista torjunnat", niin peli menee väistämättä ohi.
Jokohan tällä kaudella voitetais joku rankkarikisa?

Kaikesta huolimatta pelaamme kotiedusta.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Sama fiilis mitä monella, ei oikein kiinnosta alkava kausi. Ainoastaan nuorten tulevat esitykset kiinnostavat paljonkin.

Olenkin poikkeuksellisesti valmis antamaan joukkueelle enemmän aikaa alkukaudesta kuin normaalisti. Syy tähän on nämä kiinnostavat ja eteenkin lupaavat junnut. Pakeista Salin ja Luoto ansaitsevat sen 20 peliä jotta pääsevät näyttämään mitä osaavat. Hyökkääjistä Halttunen, Hede, Kaskimäki ehkä Uronen, mutta eteenkin Teissalan kuuluu saada riittävästi peliaikaa.

Nuorten on hyvä tehdä ja oppia virheistään kun rinnalla luistelee nimiä kuten Pakarinen, Paajanen, Motin, Melart ja Tallberg. Ehkä Salmelaisen ja Peltosen strategia on rakentaa vahva kokemus nuorten lupaavien pelaajien rinnalle. Ehkä hieman tylsän Larssonin hankinta liittyykin tähän.

Ainoa virhe tässä strategiassa on maalivahdit. Tämmöinen joukkue tarvitsee taakseen liigan parhaan maalivahdin pelaamaan nollapelejä. Niukat 1-0, 2-1 voitot olisivat todella arvokkaita alkusyksystä. Nyt Halonen/Taponen kaksikko joutuu todella kovaan paikkaan ja kaksikon tilastot voivat olla hirveät jos tappioita tulee paljon.

Mikäli IFK on jumbona sen 20 pelin jälkeen paine nousee liikaa ja jotain radikaalia on tehtävä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeisten harjoitusotteluiden seurauksena hieman huolestuneena.

Ruotsissa pelattujen matsien jälkeen luotto oli vielä melko kova, mutta sen jälkeen tulleet tappiot eivät todellakaan lisänneet luottamusta. Täytyy toivoa, että kurssi saadaan käännettyä heti runkosarjan alussa ja joukkue saa voittoja alle. Joukkue on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoria lupauksia, joten odotan innolla sitä hetkeä, kun pääsee taas Nordikselle. Siihen vaikuttaa tietysti sekin, että korona-aikana en ole kertaakaan käynyt hallilla, joten edellisestä paikan päällä tsiigatusta matsista on jo yli 2,5 vuotta. Kuten olen kirjoittanut toisiin ketjuihin, odotan runkosarjassa sijoitusta neljän joukkoon, jotta varmistetaan paikka CHL:ssä, ja pleijareissa vähintään välieräpaikkaa kuten joka vuosi. Muu on epäonnistumista.

Alkais jo!
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä tuuri pitää olla, jos juuri niihin kahteen osut menemään.
Juu. Jos koet omaavasi tuon tason tuuria, niin ehdotan että käytät ne Eurojackpot riviin. Voit sitten vaikka tarjota IFK:lle pelaajan pari voiton osuessa. Älä siis tuhlaa onneasi noihin kahteen peliin kun jakaa onnea koko IFK-fanilaumalle noiden jo kohta tarjoamiesi pelaajahankintojen myötä.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Isoin muutos tähän kauteen omalta osaltani on se, että nyt ei ole juuri minkäänlaisia suuria odotuksia. Ei sillä, että olettaisin IFK:n rämpivän koko kauden, mutta viime kauteen nähden "hype" on laantunut ja Peltonen on vain valmentaja. Toki silloinkin takaraivossa oli, että tämä on vasta Peltosen eka kausi jne, mutta olihan siinä kova jengi, isoja toiveita ja kovaa innostusta.

Nyt on palattu maan pinnalle. Katsotaan miten käy. No tässä sentään ensimmäinen viesti Jatkikselle kevään jälkeen, pääseehän tässä vähän fiilikseen!
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Avoimin mielin. Hieman on sellainen ”mothernature” tunnelma joukkueessa. Toivottavasti ei Peltonen aja sen kanssa miinaan.

Uskon ymmärtäväni mitä Peltonen tällä hakee. Viime keväänä rivien välistä oli luettavissa sitoutumisen puutteista jne. Sitten sinne jätettiin se runko mikä arkee on sitoutunut ja siihen lisänä eteenpäin haluavat nuoret. Ei perustu mihinkään faktaan vaan omaan pohdintaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: HJL

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvelen, että IFK sijoittuu kuudenneksi. Odotan kaudelta työteliästä ja sitoutunutta pelaamista.

Menestystä ei varmaankaan ole älyttömästi luvassa, kyllähän tuolla on kovia joukkueita ja vaikkapa Marjamäen Kärpät seisoo pelit maalin takana kiekon kanssa tai odottelee passiivisessa trapissa kovan maalivahdin kanssa.

Siihen ei taida löytyä tarpeeksi laatua repimään puolustukseen aukkoja ja taas riittääköhän puolustuksen ja maalivahdin taso, jos pelataan kilpaa nollanollaa. Eipä taida.

Menestysodotuksia ei käytännössä ole. Joukkueessa on hyviä pelaajia kyllä ja ihan aihioita pelata hyvin. Kuitenkin ehkä aivan kriittisimmillä paikoilla on kokemattomia henkilöitä ja suurehkoja kysymysmerkkejä (Peltonen&maalivahdit).
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ristiriitaiset on fiilikset. Viimeiset noin 10 vuotta kauteen olen aina lähtenyt sillä ajatuksella, että keväällä nostellaan kannua, koska IFK on aina ollut sillä kuuluisalla paperilla Liigan kärkeä (ehkä lukuunottamatta kausia 2012-2014) ja joku uusi valmentaja on ollut ajamassa sisään jotain uutta systeemiä korulauseineen, tai jatkettu sitä jotain uutta projektia edellisen kevään pettymyksestä viisastuneina.

Nyt en odota IFK:n nostelevan kannua keväällä, koska olen realisti, mutta toisaalta seuraan erittäin suurella mielenkiinnolla superjunnujen kehitystä (etunenässä Hirvosen, Kaskimäen ja Salinin). Tämmöistä kattausta nuoria lupauksia en ole oman kannattajauran aikana aikaisemmin nähnyt, ja ilman näitä junnuja fiilikset kauden alla olisivat varmaan paskimmat ikinä.

Hirvonen voi olla Liigan top-5-pelaaja tällä kaudella. Jos Hirvosen läpimurto supertähteyteen tapahtuu, niin hyökkäys on aivan riittävä ihan päätyyn asti menemiseen. Palolaa ja Dykiä dissataan paljon, mutta mä uskon heidän täyttävän oman ruutunsa kakkoskategorian hyökkääjinä tekemällä 30+ pinnaa, vaikka kuivia kausia molemmilta nähtäneen.

Eli ongelmat ovat alakerrassa. Taas vaihteeksi. Jos ja jos ja jos. Jos Melart, Lyytinen ja Rantakari kaikki pysyvät kasassa ja onnistuvat, niin ihan ok on puolustuskin. Mutta silti valovuosia Kärppiä ja Tapparaa jäljessä. Tapparalla on Casimir Jürgens seiskapakkina. Kärppien puolustuksessa on Liigan paras pelaaja (Ohtamaa), paras kiekollinen pakki (Topi Niemelä) ja joku Stanley Cup-voittajakin kuulemma. Että silleen. Kateeksi käy.

Mestaruuksia toki on voitettu useinkin joukkueilla, jotka eivät olleet paperilla parhaita, mutta tämä on ollut enimmäkseen jyväskyläläisten, hämeenlinnalaisten sun muiden hommaa. IFK ei ole altavastaaja-asetelmassa ikinä voittanut mitään, vaan mestarijengit ovat olleet materiaaliltaan Liigan absoluuttista kärkeä.

Mutta olen silti ja tulen aina olemaan IFK-fani, kauden aikana IFK on mielessä aamuin illoin päivittäin ja suuria tunteita on taas luvassa vaikka lähtökohdat eivät kovin ruusuiset olekaan.

Eli vastaus kysymykseen ”millä mielin kauteen?” on lopulta se sama kuin aina ennenkin eli: intoa täynnä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös