Miksi Jatkoaika ei enää kiinnosta?

  • 84 741
  • 556

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jatkoaikaan varmaan pätee sama asia, kuin muuhunkin historiaan ja historiallisuuteen, eli aika kultaa muistoja.

No, toki, kultaahan se. Ei tarvitse kuin muistella omalla kohdallaan mitä aikoinaan oikeasti ajattelin ajastani ja harrastuksistani Säkylänharjulla ja mitä nykyään, mutta tämän efektin huomioon ottaenkin väittäisin, että JA on vuosien varrella selvästi muuttunut. Osin hyvään suuntaan, mutta enemmän kuitenkin siihen huonompaan. Vapaa osio on aina ollut suosikkini ja on mielestäni täysin kiistämätöntä, että se on nykyään valjumpi ja kapeampi. Toki on paljon hyvää, tämä on edelleen korkeatasoinen ja poikkeuksellisen hyvin moderoitu palsta, mutta monessa asiassa suunta on ollut selkeästi huonompaan. Mutta jos pitäisi listata alueita, mitkä ovat parantuneet niin esimerkiksi Muu urheilu on todella hyvällä tasolla - esim. pesäpallokeskustelu on hämmentävän asiantuntevaa ja monet muutkin lajit ovat keränneet todella asiantuntevia kirjoittajia. Tavallaan sääli ettei ole sellaisia keskittymiä täkäläisessä jääkiekko-keskustelussa - tietysti lähinnä siksi että volyymi jääkiekkopalstalla on niin suuri, että asiantuntemus liudentuu. Ehkäpä pitäisi muodostaa jonkinlainen jääkiekko-kirjoittajien "suljettu osasto", jonne suodattuisivat ne kunkin seuran parhaat kirjoittajat. (Tosin idean edeltäjä ei aikoinaan kovin hyvin toiminut.)
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Näin aivan kaiken mitä halusin keväällä 2013 eikä mikään ole sen jälkeen tuntunut oikein miltään.
Minä taas melkein näin kaiken minkä halusin talvella 2006. Mutta en tiedä mitä koska tuon ajankohdan suhteen noin muuten vallitsee täysi amnesia.
Lätkä keskustelunaiheena on ehkä vähän kaluttu, jos nyt tämän olympiakullan metsästys unohdetaan, niin Suomi on voittanut aika paljon lätkässä jne, varmaan vähän puuduttaa koko aihe.

Henkilökohtaisesti se, että Ässät voitti mestaruuden 2013: olen saavuttanut jääkiekkoilullisen rauhan.
Hyviä pointteja näissäkin viesteissä - henkilökohtaisia juttuja toki jokaiselle!

Vaikka kevät 2010 ei ollut mulle mikään "eka kerta", niin mähän sain siitä oikeastaan vain enemmän ja enemmän potkua Jatkoaika-kirjoitteluun. Turussa aiheesta hoilataan jopa laulussa: "...ja pojat tahtoo sitä makiata lissää...". Sikälikin ihan mielenkiintoisia pointteja teillä - vastaavasti toisaalla taas toitotetaan kuinka lätkän MM-95 vain nosti kiekkohuumaa. Tappoiko SM-06 tai SM-13 Hämeenlinnassa ja Porissa jotain? Mikä oli SM-09 vaikutus Jyväskylässä?

Tosin jos tämä pitää paikkansa, että se kauan saalistettu ja himoittu mestaruus tuo eräänlaisen tyhjän olon, niin... eikö siinä tapauksessa Kuoppijjjooossa, Lahessa, lappeen Rannassa ja Paska Paikassa pitäisi olla lätkähuuma korkeimmillaan? Noilla paikkakunnillahan taidetaan olla vain kerran maistettu mestaruushuumaa ja sekin tapahtui yli puolivuosisataa sitten. Jännästi kuitenkin näistäkin edellämainitsemistani ainakin kahden paikkakunnan seuran kannattajat ovat harvinaisen laiskoja avaamaan vaikkapa niitä otteluketjuja.

Jotenkin luulisi, että juuri kevät -06, kevät -09 ja kevät -13 olisivat tuoneet lisää uskoa näiden pienempien paikkakuntien tekemiseen.
- kyllä toinenkin hämäläisseura voi kannun tuoda Tampereen ulkopuolelle!
- noi kurvailee traktorilla kultamitalit kaulassa, mitä jos me vaihdettaisiinkin ne pariin kalakukkoon?
- jos suippokorvat siihen pystyivät, niin miksi ei mekin?

Jos tällainen asenne olisi kyseisillä paikkakunnilla, niin jotenkin olettaisin sen myös heijastuvan Jatkoajan keskusteluihin. Tavallaan tuo keskustelun laantuminen vaikkapa juuri Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Porissa on ymmärrettävää - tavallaan taas ei! Juuri mestaruudet ja menestyminen tuo uutta verta ja sukupolvea sekä hallille että keskustelupalstalle. Esim. TPS-osion uudemmista nimimerkeistä (siis ei meistä wanhoista pieruista) harvinaisen moni on rekisteröitynyt palstalle keväällä 2010 - tai viimeistään alkusyksystä 2010.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...koko viesti...

Hyvää pohdiskelua suuntaan jos toiseenkin.

Toki aika moni meistä jatkoaikalaisista on oman Liiga-joukkueensa suhteen "elinkautisia", eli kannatus ja seuraaminen jatkuu aina. Mikäli Ässät keväällä pelaa pudotuspeleissä, niin luonnollisesti olen mukana elämässä ja hengittämässä tunnelmaa.

Jollekin turkulaiselle - vaikka juuri nyt meneekin heikommin - voi olla ehkä hivenen vaikeaa asettua Ässä-fanin sielunmaisemaan, minun nähdäkseni yksi mestaruus per kannattaja-ikäluokka on ihan tarpeeksi: en siis tarvitse lisää, toki onhan se kivaa mestaruus voittaakin. Loppuviimeksi kuitenkin koen, että tämä 2013 mestaruus on meille 1990-luvulla Ässien kannattamisen aloittaneille SE suuri huipennus, jota muistellaan sitten vanhoina, kun (toivottavasti) omat lapset ja lapsenlapset pääsevät maistamaan Ässä-menestystä.

Minun kohdaltani tämä Ässien mestaruus on tosiaan syönyt kovinta intohimoa. En koe, että tämä näkyisi niin hirveästi päivittäisessä kirjoittelussa - yhä harmittaa kun hävitään niukasti tai yv on paskaa - mutta alitajuisesti olen helvetin tyytyväinen ja ylpeä vuoden 2013 saavutuksesta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mestis-osio on se mitä itse on tullut seurattua aktiivisesti tämä 10+ vuotta ja sen tila on nyt surkein koskaan, ja samoin on on koko Mestiksen. Varmaan monta selittävää tekijää, mutta kyllä juuri tuo Mestiksen valtava alakulo ihan koko sarjan mittakaavassa heijastuu suoraan myös siihen kuinka paljon siellä palstalla on elämää. Muutamalla Mestis-seuralla ei ole käytännössä juuri ollenkaan kirjoittajia täällä ja monet tutut kirjoittajat ovat myös kaikonneet, osittain toki Sportin ja Jokipoikien poistumisen vanavedessä.

Näinpä. Kymmenen joukkueen suljetussa sarjassa pelataan 56 ottelua, jonka jälkeen kahdeksan jengiä jatkaa pudotuspeleihin ja kaksi "epäonnista" lopettaa tuon jälkeen pelit kokonaan. Tuloksista riippuen sarjan mestari ja Suomi-sarjan paras sitten pääsevät neppailemaan kabinettiauditointeihin. Hurjaa. Sarjasta lähti viime kaudesta pois Sport, Jokipojat ja HCK, joista varsinkin kahden ensiksi mainitun joukkueen riveistä löytyi hyviä kirjoittajia ja aktiivista keskustelua. Tilalle tuli Pallo-ketut Keuruulta, seksiwau. Vielä kun "oman" jengin liigatulevaisuus on varmistettu, Mestiksen televisiointi on mitä on ja maksaa mitä maksaa ja kun viime vuonna voitettiin se helvetin kauan odotettu mestaruus, niin valitettavasti koko Mestis-puoli (, jota ihan ehdottomasti seurasin eniten ja jossa kirjoittelu oli jopa paljon mainostettua NHL-palstaa laadukkaampaa) kiinnostaa tällä hetkellä niin, että taju meinaa lähteä... Pisteet kuitenkin KooKoo-puolen kirjoittajille, jotka jaksavat painaa tällä välikaudellakin ja nostan legendaarista nahkalippistä heille. Ja kyllä täältä vielä tullaan...

Noin yleisesti täällä on nostettu aika hyvin pointteja esiin, joita oli tarkoitus tulla kirjoittamaan ja jonkinlainen osiensa summa tämä lievä aallonpohja lienee eli

  • Sukupolvenvaihdos kirjoittajissa (työt, lapset jne) / muutamien persoonien(?) poistot.
  • Kilpailu ihmisten ruutuajasta on aivan erilaista kuin vaikkapa viisi vuotta sitten.
  • Palstan selaamisen siirtyminen entistä enemmän kosketusnäyttöisille laitteille, jolloin viestien pituus on laskenut.
  • Liian suuret pelimäärät ja yleinen tavoitteiden puute suomalaisessa kiekossa. Urheilusta puhtaaksi viihteeksi.
Oikeastaan kaikki nuo tunnistan helposti myös omalta kohdalta. Silti JA on edelleen tärkeä osa jokapäiväistä elämää ja vaikea nähdä tämän asian muuttuvan lähitulevaisuudessa, koska loppupeleissä palsta on edelleen erittäin laadukas.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Loppuviimeksi kuitenkin koen, että tämä 2013 mestaruus on meille 1990-luvulla Ässien kannattamisen aloittaneille SE suuri huipennus, jota muistellaan sitten vanhoina, kun (toivottavasti) omat lapset ja lapsenlapset pääsevät maistamaan Ässä-menestystä..

Juuri näin myös meille 80-luvun alussa seuraamaan aloittaneille. Siinä vaiheessa kun on kokenut divariin putoamiset, nousut, case-Otevrelit, Sport-karsintasarjan muunmuassa, niin onhan tuo yksi mestaruus sellainen asia, että ei mikään ihme jos ei enää jaksa olla sen jälkeen jauhamassa runkosarjapeleistä Jatkoajan otteluseurantaketjuissa. Ehkä play offeissa sitten innostuu taas enemmän. Nuoremman sukupolven kohdalla tilanne voi olla erilainen ja menestyksestä saakin vain lisää intoa. Muilla paikkakunnilla voi mestaruus vaikuttaa kannattajiin eri tavalla, tai olla vaikuttamatta, etenkin jos niitä viirejä on jo vähän enemmän siellä katossa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Muilla paikkakunnilla voi mestaruus vaikuttaa kannattajiin eri tavalla, tai olla vaikuttamatta, etenkin jos niitä viirejä on jo vähän enemmän siellä katossa.

Se on kyllä jännä, miten se että sitä hunajaa sitten valuu jossain vaiheessa kunnolla niin yhtäkkiä sen seurauksena se 'eläimellinen kiima' vähän laskee. Vaasassakin kolme mestismestaruutta viidessa vuodessa aiheutti kannattajissa & tuulipukuyleisössä vähän krapulaa ja turtumista, joka näkyy jossain määrin vielä liigan puolellakin, vaikka näitä pelejä on 40 vuotta odotettu. Näin jälkiviisaana tuntuu, että jollain perverssillä tavalla se menestymisen vaikeus on se suurin motivaattori. Sportille kun sitä pelkkää mestisvoittoakin jahdattiin melkein 10 vuotta, liigasta höpötettiin 40 vuotta. Niistä kasvoi jonkinlainen pakkomielle, jonka kiimainen kannattajakunta nieli mielellään. Nyt ollaan vähän hölmistyneitä ja takit tyhjänä, kun päämäärät on toistaiseksi saavutettu.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jotenkin luulisi, että juuri kevät -06, kevät -09 ja kevät -13 olisivat tuoneet lisää uskoa näiden pienempien paikkakuntien tekemiseen.
- kyllä toinenkin hämäläisseura voi kannun tuoda Tampereen ulkopuolelle!
--

Jos tällainen asenne olisi kyseisillä paikkakunnilla, niin jotenkin olettaisin sen myös heijastuvan Jatkoajan keskusteluihin.

Toinenkin? Tarkoittanet kolmaskin HPK:n ja Tapparan lisäksi. Täällä Mouhijärvellä myös tapana kurvailla traktoreilla hopeamitalit kaulassa.

Tapparan kannattajana en paljoa JA:n liigapuolen keskusteluista tiedä, mutta ainakin voimasuhdeväännöissä on ollut hiljaisempaa kuin aiempina vuosina. Onko sitten pientä ulospuhallusta tuon alkusyksyn mittavan Möttönen>>>>>Virtanen, Messier>"Theo" Fleury-väännön jälkeen? Kesän aikana kuitenkin katosi merkittäviä kiekkokirjoittajia, mm. J. Grönvallista ei ole kuulunut mitään, eikä tuohon nikkiin voi edes viitata @-merkillä enää.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minullakin on jääny Jatkiksen seuraaminen tänä syksynä todella vähiin. Suurin syy taitaa olla TPS:n toiminnan aiheuttama vitututus jota ei jaksa ruokkia lukemalla muiden yhtä kiukkuisia viestejä. Tiedä sitten mikä kuppi tänä syksynä meni nurin kun onhan tätä Tepsinkin taaperrusta seurattu Jatkiksen kautta jo useamman vuoden, eikä nyt edes mene mitenkään erityisen huonosti. Kotipeleissä olen kuitenkin käynyt uskollisesti eli vika ei ole yksinään jääkiekkossa. Änäriäkin tulee seurattua aika aktiivisesti, vaikka vähemmän Jatkiksen kautta.

Toinen syy on pettymys suomalaiseen jääkiekkoon. Liigan jatkuva laajentaminen kabinettipäätöksin, karsintojen poistaminen, 60 pelin runkosarja, Mestiksen tila (ei voisi vähempää kiinnostaa enää). Jääkiekosta on tapettu tunne, ja jos ei ole tunnetta ja kokemuksia, ei ole mistä keskustella. Ilmeisesti liigaan nousee taas ensi kaudella joku uusi joukkue ja saadaan taas 4-5 upeaa matsia lisää runkosarjaan. Liiga on vesittynyt eikä sen seuraamisessa ole enää sellaista jännitystä jota ennen koki. Liiga kehittyy väärään suuntaan ja tämä aiheuttaa vastenmielisyyttä sekä kiinnostuksen vähentymistä.

En näistä palstan tasokeskusteluista niin hirveästi tiedä, mutta onhan tässä tullut huomattua trollaamisen ja flametuksen lisääntyminen tiettyjen aiheiden ympärillä. Joitain ketjuja ei viitsi edes avata enää kun tietää siellä olevan samat puuduttavat väännöt käynnissä.

Myönnettäköön myös että olen löytänyt muita kiinnostuksen kohteita kuin jääkiekko jotka ovat vieneet mennessään eikä ole yksinkertaisesti intoa selata palstaa.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Itseä taas on ruvennut tässä tänä syksynä jääkiekko kiinnostamaan enemmän mitä esim. viimekeväänä. Jääkiekko on hieno laji, mutta kaikennäköiset päätökset joita Suomenmaalla on tehty pääsarjoihin, johtaa mitä todennäköisemmin floppauksiin (mm. kabinettihommat, runkosarjan pituus yms.) ja heikentää tavallaan liigan mainetta ja hohtoa. Sekä tietty kukkahattutäteily, puhtaasta niitistä saattaa saada pelikieltoa ja tappelutkin on kielletty. (itse olen sellainen joka tykkää pelistä jossa on taitoa ja lievähköä röyhkeyttä kuumaveristen tunteiden kera...)

Toinen juttu on se että joka aiheessa ei kehtaa omaa mielipidettään mennä sanomaan. Itselle jäänyt mieleen että tämä Jatkoaika on vähän niinkuin korkeamman tutkinnon opiskelleiden/astetta älykkäämpien/sivistyneiden ihmisten palsta. Ei auta paljoa mennä suutaan avaamaan. Käy muuten niin että katsotaan heti pahalla ja saatetaan haukkua juntiksi samalla, kun en ole niinkuin muut.

Vähän jäänyt sellainen kuva että perus jatkoaikalainen ei ole sellainen joka oisi käynyt ammattikoulua, eikä myöskään häntä kiinnosta kaikennäköisten moottorisoitujen vehkeiden rassailu ja tutkiskelu. Itsestäni taas löydän enemmän jälkimmäisiä piirteitä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
En näistä palstan tasokeskusteluista niin hirveästi tiedä, mutta onhan tässä tullut huomattua trollaamisen ja flametuksen lisääntyminen tiettyjen aiheiden ympärillä. Joitain ketjuja ei viitsi edes avata enää kun tietää siellä olevan samat puuduttavat väännöt käynnissä.
En mäkään varsinaisesta tasonlaskusta tiedä, mutta viime aikoina palstalla on levinnyt huomattavasti välinpitämättömyys ja suorastaan vihamielisyys. Kutsutaanko näitä sitten termeillä trollaus tai flametus tai provoilu tai hakamussuttelu tai kiusanteko - se lienee sivuseikka. Osasta voisi käyttää jopa nimitystä suora vittuilu.

Erittäin hyvä esimerkkihän tällaisesta käytöksestä on jo tämän ketjun ensimmäinen vastaus.
Joillain ihmisillä on liikaa vapaa-aikaa.
Mäkin ensin pohdin, että onpa outo ajatusmaailma: Jatkoajan keskustelupalsta ei enää kiinnosta, koska joillain ihmisillä on liikaa vapaa-aikaa. Hetken asiaa pohdittuani tajusin, että siinähän vain yritettiin suoraan vittuilla meikäläiselle. Ilmeisesti @Major Julli vetäisi herneet nokkaansa, kun yritin edes vähän alusta panostaa ketjun avaukseen. Alle 24h myöhemmin lukukertojen sekä vastausten määrästä (ja laadusta) päätellen tällaiselle ketjulle oli tosiaan ainakin jonkinlaista tarvetta.

Ensimmäisiä viitteitä tällaisesta käytöksestä ja vittuilusta oli havaittavissa jo parisen vuotta sitten - ainakin TPS-osiossa. Loukkaantumisten runtelemaa TPS-miehistöä paikattiin pätkätyöläisellä. Ajattelin avata herralle oman ketjunsa - ilmeisesti se ei kuitenkaan olisi ollut tarpeen. Noh... muistaakseni tuo taitaa sitten ollakin viimeinen TPS-osioon avaamani pelaajaketju.
Niin, miettikääpä sitä että kaverin TPS- ura kestää todennäköisesti varttitunnin, silti oma ketju tästä aiheesta..
Reilut pari viikkoa sitten kysyin Ylläpidolta Palautteet ja bugit uudesta palstasta -ketjussa havaitsemastani epäkohdasta. Matomerkki ei näkynyt "matona" mun näytölläni, mun asetuksillani. Ylläpidolta tulikin alle tunnissa asiallinen vastaus ihmettelyyni. Kyse ei ollut mistään suuresta asiasta, mutta päätin nyt kuitenkin ilmoittaa havaitsemani bugin. Sitä vartenhan kai tuo ketju on olemassakin?

Noh, alle tunti Ylläpidon erittäin asiallisesta vastauksesta, niin @benicio päätti vähän hakamussutella avaamalla aiheesta oman ketjunsa. Toivottavasti benicio sai jonkinlaista tyydytystä tuon ketjun avaamisesta. Sellaista Tapatalk-ketjun tyyppistä ratkaisuahan tuolla ketjunavauksella haettiin, mutta mielenkiintoista olisi tietää, mitkä olivat varsinaiset vaikuttimet ko. ketjun avaamiseen. Suora vittuiluyritys Kettuherran suuntaan? Joo-joo, totta kai kaikilla on oikeus avata omia ketjujaan lähellä sydäntään olevista aiheista. Handu pumpulla - oliko tuon ketjun avaaminen välttämätöntä? Tupsahtihan siihen kaikki yksi hakamussutteleva vastauskin...

Käsi ylös kaikki ne, joita tuo nauratti!
Ylläpito väittää, että tilde-merkin ja fontin 13 yhteensopivuusongelma ei olisi prioriteettilistalla kovin korkealla.

Haluan selvittää, paljonko meitä on jotka tätä yhdistelmää päivittäin käyttävät? Tai käyttivät, nythän palsta on ihan lukukelvoton ja olen siirtynyt futisforumille. Tuoppi.
Viimeisin (ja oudoin) näistä tapauksista sattui sitten lauantai-iltana (29.11.2014). Ihmettelin jo avatussa otteluseurantaketjussa, että miksi kuopiolaiset eivät ole vielä avanneet otteluketjua KAL-TPS -matsille. Mä pyrin aina antamaan kotijoukkueen kannattajan avata otteluketjun. Mielestäni tämä on vain hyvä tapa - todennäköisesti kotijoukkueen kannattajalla on tulevasta matsista kuitenkin vierasjoukkueen kannattajaa enemmän tietoa (esim. onko ottelun yhteydessä joku teema, opiskelijatapahtuma, paidan jäädytys tms. juhlallisuuksia). Tällaiset jututhan tulisivat parhaiten esille jo ketjun avausviestissä.

@ilman sukkia vastasikin ihmettelyyni erittäin mielenkiintoisesti...
Meinasin avata ketjun mutten kiusallanikaan.
Jotain ihme kiusantekoa, että otteluketjua ei avata aikomuksista huolimatta?

Kenelle siinä yritetään tehdä kiusaa - ja erityisesti minkä vuoksi? Onko tuo kiusanteko kohdistettu Kettuherraan, koska mulla sattui olemaan sen verran pokkaa, että uskalsin ihmetellä asiaa? Vai oliko tuo kiusanteko kohdistettu kaikkiin turkulaisiin/TPS-kannattajiin, että ei me savolaiset ainakaan teille mitään otteluketjua avata? Vai oliko tuo kiusanteko kohdistettu kaikille savolaisille/KalPa-kannattajille, että meidän toimistolla hommat hoidetaan nykyään niin paskasti, että ei me ainakaan avata edes Jatkoaikaan mitään otteluketjuja? Vai oliko tuo kiusanteko kohdistettu koko Jatkoajan jääkiekon ystäville?

*HÄH-HÄH-HÄÄ* jätetäänpä otteluketju ihan kiusallakin avaamatta...

Mistä tällainen ilmapiiri on pesiytynyt Jatkoaikaan? Aiemminhan täällä oltiin vähän niinkuin yhtä perhettä - kiinnostus jääkiekkoon oli meidän yhdistävä tekijämme. Juuri joku tuollainen Major Julli -tyyppinen vastaus ihmetyttää kaikkein eniten. Major Julli on kuitenkin palstan pioneereja - hän on ollut mukana lähes alusta saakka. Nyt sitten yli kolmentoista vuoden palstailun jälkeen pitää vetää jotain ihmevittuilua toiselle palstaveteraanille. Periaatteessa että jos sulla ei ole mitään järkevää ja asiallista kommentoitavaa käsiteltävään aiheeseen, niin miksi silti pitää kommentoida? Joo, mä varmasti pahoitin mieleni aivan helvetisti tuosta kommentista - tai sitten en! Enemmänkin mua hävettää tuontyylinen käyttäytyminen ja kommentointi - ja vähän kaihomielellä katselen palstan nykyistä alennustilaa. Että wanhat jermutkin alentuvat tuollaiseen. Eikä kyseessä todellakaan ollut mikään yksittäistapaus - eihän beniciokaan mikään märkäkorva ole palstalla.

Kai tuontyyppisillä tempauksilla yritetään sitten saada loppumaan se viimeinenkin asiallinen keskustelu tällä palstalla?
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
2010-2011 oli Jatkoajan kulta-aikaa, aina sai olla varuillaan milloin joku kirjoittaja jossain ketjussa sai allekirjoittaneen röhöttämään kesken luennon tai purskauttamaan kahvit näppikselle, nykyään se kieliposkessa meininki puuttuu vallan. FASlapsi, Evil kaipaan teitä molempia.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Omakohtainen kokemus mulle tuli eilen lauantaina (29.11.2014), kun ottelusta TPS-KAL ei ollut otteluketjua avattu vielä puoli tuntia ennen avauskiekon tippumista jäähän. Mainitsin asiasta jo avoinna olleessa otteluseurantaketjussa ja... yksi saamani vastaus oli aika tyrmäävä: "ajattelin tehdä sen, mutta en tee sitä kiusallanikaan". Mitä hemmettiä? Olen yrittänyt kahteenkin otteeseen kysyä taustoja tällaiselle vastaukselle, mutta en saanut mitään irti. Ketä tässä oli tarkoitus kiusata?

Ensin ajattelin, että onko tämä joku kuopiolainen erikoisuus.
Pahoittelen juomani oluen kanssa aiheuttamaani ihmetystä. Ajankäyttö. Eipä ole tänä syksynä jaksanut kuin kiusata Pekka Virran riivaamia omia ja vieraita. Turku-Pori akselilta ansaitut haukut ovat kiirineet Tampereen ja Jyväskylän kautta Kuopioon. Näihin on mukava kosketella kirjaimia yksitellen ja monta peräkkäin huikean alkusyksyn sokaisemana, muka takki auki kaikenlaista.
Paskat kirjoitusominaisuudet nykyvehkeissä, siinäpä syyllinen numero yksi.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Itseasiassa tulee luettua aiempaa enemmän palstaa, mutta tietokoneen kautta lukeminen on vähentynyt huomattavasti ja IPod, jolla yleensä luen, niin ei yleensä jaksa näpytellä sitä. Lätkä kiinnostaa ehkä enemmän kuin koskaan, mutta Liigapelit tulevat niin huonoon aikaan huonoina päivinä, että harvoin pystyy katsomaan ja hirveästi en jaksa jälkilähetyksinä katsoa ja maksaa siitä. Nahila-pelien katselu sen sijaan on kasvanut huomattavasti, kun jollakin se lätkäkuume täytyy tyydyttää.

Varmaan merkittävimmät asiat, jotka ovat nostaneet omaa kiinnostustani jääkiekkoon ja sitä myöten tähän keskustelupalstaan, ovat uudistunut JYP ja nuoret suomalaiset (erityisesti Vatanen) Ameriikassa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Toinen juttu on se että joka aiheessa ei kehtaa omaa mielipidettään mennä sanomaan. Itselle jäänyt mieleen että tämä Jatkoaika on vähän niinkuin korkeamman tutkinnon opiskelleiden/astetta älykkäämpien/sivistyneiden ihmisten palsta. Ei auta paljoa mennä suutaan avaamaan. Käy muuten niin että katsotaan heti pahalla ja saatetaan haukkua juntiksi samalla, kun en ole niinkuin muut.

Tähän vaikuttaa ehkä se, että 'oppineet' jo ihan lähtökohtaisestikin lukevat enemmän, ja sama heijastuu sitten keskutelupalstoilla. Vaikka täällä epäilemättä muutama FM, KTM ja DI säännöllisesti liikkuukin niin jotenkin Vapaan keskusteluista on vuosien saatossa heijastunut enemmänkin sellainen tarve päteä tiedoillaan. Aidossa akateemisessa yhteisössä tällaista ei yleensä esiinny. Ja tätä nyt ei pidä käsittää niin, etteikö Vapaa-osiossa olisi monia sellaisia kirjoittajia, joiden asiantuntemusta ei tulisi arvostaa. Se mikä sitten aika usein häiritsee, on (joidenkin) näiden paremmin asioista perillä olevien asenteellisuus niitä kohtaan, jotka ovat kenties lukeneet hieman eri kirjoja, mutta joilla on kuitenkin esittää argumentoituja mielipiteitä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi Jatkoaika ei enää kiinnosta (samalla tavalla kuin ennen):
1) Ajankäyttö. Elämässäni ei ole enää aikaa niin paljon netissä roikkumiselle. Myös lätkän katsominen hallilla on vähentynyt merkittävästi.
2) Scholl. Aiemmin sitä saattoi tulla vaan lukemaan schollin viestejä. Niissä oli viihdearvoa.
3) Linjattomuus. Jos scholl sai lähteä, miksi jotkut toiset saavat vain pitkiä pelikieltoja?
4) Toisto. Jotenkin musta tuntuu, että sääntöjen sitä kohtaa, missä mainitaan: "viestin tulee antaa jotain uutta keskustelulle" ei kunnioiteta. Samaa toistavat urpot pitää pystyä karsimaan pois."
5) Linjattomuus. Aiemmin kaikki "huomenna tapahtuu" ja muut vastaavat "musta tuntuu" -ketjut karsittiin pois kovalla kädellä. Ainakin HIFK:n osiossa on jo pitkään ollut htt, mutut tms. ketju.

Siinäpä lyhykäisyydessään (+ tietysti se, että kaikki ottelut tulevat telkusta, joten aika suuri osa päivystää telkun vierellä ottelua, eikä otteluseurantaketjussa)
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Pavlikovsky toi hienosti omassa viestissään esille ajatuksia, joiden kanssa on helppoa olla samaa mieltä. Näemmä multa oli tosiaan mennyt ohi kaikki Pavlikovskyn ihmettelyt jo lokakuulta, mutta hän on ollut samoilla linjoilla jo tuolloin.
Lienee aiheellista linkitellä aluksi tähän ketjuun omat pohdiskelut ihmettelyketjun puolelta, jotka eivät silloin saaneet kovin kummoista jutustelua aikaan, kirjoitushetkellä elettiin lokakuun puoliväliä:

Isona ongelmana näen juuri otteluketjufoorumin nykyisen, voisiko jopa sanoa turhuuden. Perusteluksi juuri kelpaa se, että ketjut avataan tunti ennen matsia jos silloinkaan ja jos ketjut pystytetään niin sinne linkitellään liigan sivuilta kokoonpanoja ja todetaan jokin kommentti perää "aha, möttönen tänään sivussa ja mähönen tilalla, just, turpaan tulee 1-5 kun mähönen ei osu edes ladon seinään". Ei tämä hirvittävästi keskustelun tunnusmerkkejä täytä.

Sen jälkeen - - - ei suinkaan siirrytä otteluketjufoorumin otteluketjuihin spekuloimaan pelin sisällöstä, vaan liiga-osion omien joukkueiden pääasiallisiin vitutusketjuihin purkautumaan ahdistusta. Samaan aikaan itse otteluketjussa saattaa olla joku väsynyt toteamus, että näinhän tässä ennalta-arvattavasti kävi, mutta muuta juttua ketjuun itse pelistä ei enää ilmesty.

Yllämainittu useaan kertaan eri joukkueiden osalta tapahtunut skenario on todella harmittava, koska itsekin tykkään pläräillä ja lueskella muiden otteluiden kuulumisia ja tapahtumia eri peleistä kuin Tepsin ja nyt tämä on kovin vaikeaa, koska otteluketjufoorumissa keskustelua ei ole lainkaan vaan pelin asioita tulisi mennä etsimään eri seurojen "just nyt vituttaa"-ketjuista tai "XXXXX:lle- potkut"-ketjuista. Eikö otteluketjufoorumi ole juuri aikanaan sitä varten pystytetty, että sinne kanavoidaan kaikki tarpeellinen ennakointi ja jälkipeli peleistä?
Uusimpana - ennen tämän ketjun perustamista - viime perjantaina (28.11.2014) tätä samaista asiaa oli käsitelty Asia, joka "avautui" minulle -ketjussa:
Keskustelu Lukon peleistä on siirtynyt lähes kokonaan Lukon omaan osioon, otteluketjuun ei tule kuin muutamia kirjoituksia. Se on vähän sääli minusta, vaikka keskustelu ehkä niin säilyykin tasokkaampana. Eikä siis siksi että raumalaiset olisivat jotenkin parempia keskustelijoita kuin muut.
HPK:lla ollut sama koko kauden. Muutenkin on vähentynyt nuo itse otteluista käytävät keskustelut otteluketjuissa, lähinnä sinne tulee enää pari viestiä päivässä ja nekin yleensä jotain provoja vastustajaa kohtaan.
Sama taitaa koskea vähän kaikkia liigan puolella. Ainakin Kärppien osalta sekin vähäinen keskustelu matsien jälkeen on pääosin keskittynyt omaan osioon. Samalla tulee sitten käytyä lukemassa kulloisenkin vastustajan osastolta keskustelut ja melkeinpä siellä nykyisin aina enemmän on kommentteja kuin noissa otteluketjuissa.

Samaa mieltä olen kanssasi että helpointa se olisi, että keskustelu olisi siellä otteluketjussa, jolloin sitä keskusteluakin saattaisi oikeasti syntyä enemmän. Mutta suuntaus on ollut tämä jo pidempään ja tällä kaudella nuo varsinaiset otteluketjut ovat erityisesti lyhentyneet.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
2010-2011 oli Jatkoajan kulta-aikaa, aina sai olla varuillaan milloin joku kirjoittaja jossain ketjussa sai allekirjoittaneen röhöttämään kesken luennon tai purskauttamaan kahvit näppikselle, nykyään se kieliposkessa meininki puuttuu vallan. FASlapsi, Evil kaipaan teitä molempia.

Noihin aikoihin alkoi se voimakas alamäki, jonka ansiosta tämäkin ketju on olemassa. Määrätietoisilla toimilla saatiin tapettua yhteisöllisyys ja keskusteluissa vallinnut hyvä henki. En tiedä, mikä muutoksen aiheutti, mutta ilmeisesti se oli tavoitteena. Vapaa keskustelu on nykyään melko ankea väittelykerho, jossa uutta ja tuoretta näkökulmaa ei ole kukaan enää aikoihin tohtinut tuoda esiin oikein mistään aiheesta. Vladin kirjoitukset Ukrainan tilanteesta on kiinnostavia, muutoin tuolla lähinnä tapellaan. Kierrätyskeskuksessa on muutama ketju, joita tulee luettua ja joskus jotain vastattua - lyhyesti tosin, mutta sekin riittää. Kiekkokeskusteluun tulee otettua hyvin harvoin osaa, kun en näe tarpeen keskustella peleistä, joita en ole nähnyt.

Mitä sääntöpykälää Tinke-80 ja TosiFani rikkoivat?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pavlikovsky toi hienosti omassa viestissään esille ajatuksia, joiden kanssa on helppoa olla samaa mieltä. Näemmä multa oli tosiaan mennyt ohi kaikki Pavlikovskyn ihmettelyt jo lokakuulta, mutta hän on ollut samoilla linjoilla jo tuolloin.

Joo kiitos vaan, yllätyin itsekin kuinka asiaa yllättäen alkoi löytymään multakin tähän aiheeseen, ilmeisesti aihe oli tosiaan "hiertänyt" muakin. Tämänkin takia uusien ketjujen pystytys on tosiaan aiheellista niin kuin totesit aiemmin, muuten moni jatkoajan tasolla arvokas ja merkittäväkin aihe viesteineen voi jäädä unholaan. Sama koskee myös sitä, että ihmettelyketjut jne. ovat sinällään vääriä paikkoja näille keskusteluille, koska sekin ketju on tehty yleistä ihmettelyä varten eikä suinkaan jatkoajan kiinnostuksen sisäiseksi ketjuksi.

Mä oon miettinyt vähän noiden mestaruuksien vaikutusta myös kirjoitusaktiivisuuteen. Vanhoja viestejä sekä ketjuja penkoessani Tepsin osiosta tein sellaisen havainnoin, että verrattaessa pre-mestaruus aikaa sekä post-mestaruus aikaa, kirjoittajien joukko on vaihtunut yllättävän paljon. Niin kuin kettuherra totesi ylhäällä, kesällä ja syksyllä 2010 uusia TPS-henkisiä nimimerkkejä on palstalle tullut paljon. Toisaalta, mietin että mestaruushuuman jälkeen jotkut hyvin asiantuntevat ja analyyttiset ovat loistaneet vahvasti poissaolollaan TPS-osiosta kuin yleisestikin palstalta. Tottakai, eri henk. kiht elämänvaiheet sattuen juuri ko. aikajänteeseen ovat voineet vaikuttaa palsta-aktiivisuudeen laskuun, mutta voisiko kyse olla juurikin mestaruuden tuomasta kylläisyyden tunteesta liigakiekkoa kohtaan joka juurikin heijastuu jatkoajassakin vietettyyn aikaan, mihin jokin Ässien puolen nimimerkkikin viittasi tavallaan? Me ihmiset olemme niin pirun erilaisia kylläkin. Itselleni mestaruus 2010 oli fantastinen ja sykähdyttävä kokemus pitkien Tepsin korpivaellus-aikojen jälkeen, mutta mulle tuli heti tunne, että tavallaan "tätä on saatava lisää" ja kiinnostus Tepsiä kohtaan ei ollut ainakaan laskeva eikä myöskään kiinnostus välillisesti Tepsiä koskevaa palstaa kohtaan eli tässä tapauksessa jatkoaikaa. Mestaruuden jälkeen Tepsiä on runneltu joka suunnasta ja kyyti on ollut kylmää niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, mutta silti vain jaksan etenkin kiekkokauden käynnissä ollessa kirjoitella tänne enemmän ja vähemmän aktiivisesti eli uskallan sanoa, että joukkueen kehno menestys ei varsinaisesti ole heikentänyt mun jatkoaikaan suunnattuja intressejä ja elämäntilanne on itseasiassa säilynyt kohtalaisen samana ihan sieltä mestaruusvuodelta lähtien. Kaikkien kohdalla näin ei suinkaan ole ja se on ymmärrettävää, koska kaikki eivät suhtaudu välttämättä niin "intohimoisesti" Tepsiin ja muutama surkea mahalasku-kausi on saattanut karkottaa muutamat nimimerkit kauas jatkoajasta ja jopa kannattamastaan seurasta. Tämä olisi oikeasti mielenkiintoinen tietää, että kuinka paljon tällaisia nimimerkkejä on jotka a) mestaruuden jälkeen ovat olleet vähintään yhtä aktiivisia palstalla kuin sitä ennen? b) ovat mestaruuden jälkeen siirtyneet "nukkuviin" jatkoaikalaisiin eli silloin tällöin älähdetään jotain, mutta pääasiassa ollaan hiljaa? c) ovat "saavuttaneet kaiken" ja poistuneet koko palstalta?

Kaikkihan eivät tällaiseen kyselyyn voikaan vastata kuin ne, joiden seurat ovat mestaruuden voittaneet lähivuosina, mutta silti. Aihetta sivuten pitää vielä mainita, että kiekkoskenen oma diagnoosi "kiekkoähky" ei ole mikä tahansa kiekkoniilojen keksimä vitsaus vaan ilmiö, joka on tunnistettavissa eri ihmisissä, jotka ovat aiemmin olleet intohimoisesti kiekkoihmisiä henkeen ja vereen, mutta tarjonnan mentyä yli, on ihminen tavallaan lamaantunut kiekkoon. Mulla on yksi tällainen esimerkki tuttava, josta huomaan tämän kiekkoähkyn eräänlaiset oirekuvat. Ko. henkilö 5-6 vuotta sitten vielä kävi kannattamansa seuran kotimatseissa aina kun siihen oli mahdollisuus, hyvä ettei seuran ensimmäisiä kauden treenejä käynyt katsomassa. Pelipäivä oli aina juhlapäivä. Vähitellen ostettujen kanavapakettien myötä ja tarjonnan nousun jälkeen kiinnostus on tasaisen tappavasti laskenut noista vuosista aina vähitellen niin, että nähtyjen pelien lukumäärä on tippunut, spekulointi vähentynyt, tietynlainen negatiivisuus noussut seuraa kohtaan, selittelyt nousseet miksi ei jaksa peleissä käydä ja tietynlainen etääntyminen koko lajista on vähitellen tapahtunut. Nyt tätä henkilöä ei halliin saisi varmaan kirveelläkään. Mutta ei tuollainen kuvailemani episodi suinkaan tavatonta ole ja aivan jokaisella paikkakunnalla tällaista samanlaista erkaantumista on varmasti tapahtunut. Tämähän on jo niin iso muutos ja monisyinen ilmiö, että riittäisikö sen perkaamiseen edes toinen tällainen samanlainen ketju? Hommaan liittyy muiden lajien nousu, jääkiekon negatiivinen ilmapiiri, lippujen hinnat, liigan kabinettipeli yms yms. miljoonaan kertaan hoetut tekijät.
 

Yates

Jäsen
Kyllähän se suurin syy on varmasti juuri tuo palstapersoonien poistuminen. Scholl, Evil, Tutzba ja kumppanit kyllä toivat paljon enemmän palstalle kuin esimerkiksi nykyisistä Musta Nuoli, jonka kirjoituksia en jaksa lukea ollenkaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kyllähän se suurin syy on varmasti juuri tuo palstapersoonien poistuminen. Scholl, Evil, Tutzba ja kumppanit kyllä toivat paljon enemmän palstalle kuin esimerkiksi nykyisistä Musta Nuoli, jonka kirjoituksia en jaksa lukea ollenkaan.
Mitä lisäarvoa nämä luettelemasi kaverit toivat jääkiekkoaiheiselle palstalle?

Mä yritin miettiä nopeasti:
- scholl: HIFK:n miehiä, jonkin verran tekstiä lähinnä IFK:n markkinointi- ja otteluiden elämysketjuihin, KOFF Garden -ketjun perustaminen
- Evil: kirjoittiko edes jääkiekosta? Hämäriä muistikuvia jostain kirjoituksista NHL-puolelle?
- tutzba: Jokerien miehiä ja JWC:n isä, eno ja isoisä - luettelemistasi nimimerkeistä oikeastaan ainoa, jolla oli enemmänkin annettavaa jääkiekkoaiheiselle keskustelupalstalle

- @Musta Nuoli: TuTo:n miehiä ja mun käsittääkseni on yksi TuTo-osion kantavista voimista. Jos en aivan väärin ole käsittänyt, niin pääasiassa hänen käsialaansa ovat mm. Wikipedian TuTo-artikkelit ja -historiaosiot. Tuntuu jotenkin aika oudolta, että tällaisen kaverin kirjoituksia et jaksa lukea ollenkaan. Joo, minäkin tiedän, että Musta Nuoli on aktiivinen myös Vapaan puolella enkä tiedä hevon helvettiäkään mitä hän sinne kirjoittaa. Voi olla, että siellä niitä rasittavia tekstejä sitten liikkuu, mutta.. jääkiekosta tämä herra tietää ja osaa kirjoittaa asiallisesti paljonkin!

EDIT: äh... meninpä miinaan!

Nimimerkki Yates
liittynyt: 23.07.2014
Viestejä: 11

Näistä viesteistä yksi (!!!) NHL-puolelle - loput kymmenen Vapaan tai Kierrätyskeskuksen puolelle!
NHL-puolen viesti on vieläpä erittäin "huikea"...
Saataisiinkohan Petr Sykora vielä Devilsin paitaan..?
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Mr.Foxilla on tuolla ylipitkien jaaritteluiden seassa noussut oman hännän noston lisäksi se, että mitä lisäarvoa kukin on tuonut jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Fakta nyt vaan on se, että ilman vapaata tämä mesta kuolee.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mr.Foxilla on tuolla ylipitkien jaaritteluiden seassa noussut oman hännän noston lisäksi se, että mitä lisäarvoa kukin on tuonut jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Fakta nyt vaan on se, että ilman vapaata tämä mesta kuolee.

Pakko tunnustaa, että oma kirjoitteluni loppuisi lähes täysin jos päätettäisi lopettaa Vapaa puoli. Kirjoitteluni kiekkoasioista on hyvin minimaalista nykyään, osaan kiekkoon liittyvistä ilmiöistä minulla olisi (olettaen) edelleenkin jotain annettavaa, mutta kun henkisesti on se olo, että olen jo sanomiseni sanonut tappeluista, taklauksista, rottailusta, omasta kiekon kulta-ajastani niin enpä oikein enää jaksa tuhanteen kertaan toistamiani asioista kirjoitella - en etenkään kun tuntuu, että osalle kanssakirjoittajista oma näkökulmani "oikeasta kiekosta" on punainen vaate. Paree olla vaan hiljaa!

Kiekosta kiinnostaa oikeastaan enää vain KHL tiettyine ulottuvuuksineen, eivätkä sielläkään ottelut tapahtumineen ole keskiössä vaan muut asiat. Kiekkoilu, talous ynnä politiikka.

vlad.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mr.Foxilla on tuolla ylipitkien jaaritteluiden seassa noussut oman hännän noston lisäksi - - -
Öh... missä vaiheessa mä nyt olen yrittänyt omaa ketunhäntääni nostaa?

OK, mä tiedän, että mä kirjoitan joskus liiankin pitkästi (onko se sitten huono asia keskustelupalstalla?) enkä yritä puristaa kirjoitusvirheiden sävyttämää tekstiäni johonkin 160 merkkiin. Kuitenkin mä yritän aina kirjoittaa selkeästi, lukijoitani ajatellen ja mielellään siten, ettei asioista jää epäselvyyttä (esim. ketä pelaajaa tarkoitan tai mistä tilanteesta olen puhumassa).
- - - se, että mitä lisäarvoa kukin on tuonut jääkiekkoaiheiselle palstalle
Eikö tämä jo lue säännöissäkin?

Jatkoaika on jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta, jolla odotetaan pääasiassa keskustelua jääkiekkoaiheisista asioista.
Mikäli viesteistä ilmenee, että käyttäjällä ei ole mitään annettavaa keskustelupalstalle - - - kirjoitusoikeudet poistetaan pysyvästi ilman varoitusta.
Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin painatte lähetä-nappulaa: onko viestissänne todellakin annettavaa ketjuun.
Fakta nyt vaan on se, että ilman vapaata tämä mesta kuolee.
No niin no... jokaisella on omat mielipiteensä!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tämä olisi oikeasti mielenkiintoinen tietää, että kuinka paljon tällaisia nimimerkkejä on jotka a) mestaruuden jälkeen ovat olleet vähintään yhtä aktiivisia palstalla kuin sitä ennen? b) ovat mestaruuden jälkeen siirtyneet "nukkuviin" jatkoaikalaisiin eli silloin tällöin älähdetään jotain, mutta pääasiassa ollaan hiljaa? c) ovat "saavuttaneet kaiken" ja poistuneet koko palstalta?
Muuannen HPK-nimimerkin kanssa oli tästä joskus puhetta, ja hän totesi jättäneensä palstakirjoittelun vuoden 2006 mestaruusjuhlien jälkimainingeissa. Jatkoaikaan kirjoittamisesta luopuneita tai kirjoittamistaan merkittävästi vähentäneitä HPK-taustaisia on muitakin, mutta heistä monet kirjoittelevat keskenään pääasiassa toisilla foorumeilla.

Ymmärrän kyllä hyvin tuon HPK:n mestaruuden tuoman vaikutuksen joidenkin kirjoittajien aktiivisuuteen. HPK oli ennen vuotta 2006 yltänyt useasti mitaleille ja ihan selkeästi vakiinnuttanut paikkansa liigassa (minun lapsuudessani HPK ei edes pelannut ylimmällä sarjatasolla kuin korkeintaan satunnaisesti vieraillen), mutta mestaruus oli vielä jäänyt tavoittamattomaksi unelmaksi. Kun ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa mestaruus lopulta osui kohdalle, oli yksi pitkä luku seuran historiassa tullut päätökseensä. Ensimmäinen mestaruus on aina ensimmäinen, täysin ainutlaatuinen tapahtuma, jollaisen voi tietenkin kokea vain kerran.


Mitä lisäarvoa nämä luettelemasi kaverit toivat jääkiekkoaiheiselle palstalle?
Mitä lisäarvoa nimimerkkien jakaminen vuohiin ja lampaisiin tuo palstalle tai sinulle?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mitä lisäarvoa nimimerkkien jakaminen vuohiin ja lampaisiin tuo palstalle tai sinulle?
Taas tulee sellaista metaforaa ja kielikuvaa, että en nyt ole aivan varma mitäköhän kysymykselläsi haet.

Joka tapauksessa jokaisesta kirjoittajastahan muovautuu ajan mittaan oma palstapersoonansa. Toisilla palstapersoonilla on enemmän annettavaa jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla - toisilla palstapersoonilla vastaavasti vähemmän. Palstapersoonat, joilla on enemmän annettavaa jääkiekkoaiheiselle keskustelupalstalle, ovat palstalle tärkeitä. Niin ne ovat henkilökohtaisesti minullekin, mutta se on tasan tarkkaan oma henkilökohtainen mielipiteeni.

En mä ole ollenkaan yllättynyt siitä, että jääkiekkoaiheiselta keskustelupalstalta kengitään palstapersoonia, joiden ei ajan mittaankaan nähdä tuovan mitään lisäarvoa jääkiekkoaiheiselle keskustelupalstalle. Mutta joillekin nämä ei-jääkiekko-orientoituneet-palstapersoonat näyttävät olevan henki ja elämä. Mähän tein oman mielipiteeni tiettäväksi - oliko se nyt vuosi sitten - että vaikka Kalsarikänniketjun TOP10 -kirjoittajista puolet heitettäisiin hiuksista vittuun tältä palstalta, niin palstan jääkiekkoaiheinen tietämys kenties vain paranisi. Jos joku haluaa lukea jotain hassunhauskoja kännijuttuja, niin eikö parempiakin palstoja luulisi löytyvän kuin jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta?

www.kännis24/7/365.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös