Miks sinäkin pelaat JYPissä – Miks Tumanovs JYPin puolustuksen selkärankana?

  • 4 979
  • 32

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Julkinen salaisuus lopulta julkaistiin, eli Miks Tumanovs 1+2 vuotisella sopimuksella JYPin takalinjoille. Onko tässä tulevaisuuden joukkueen selkärankaa vai yksi nimi listaan nopeiden vierailijoiden pitkässä listassa?

"Latvialaispuolustaja Miks Tumanovs saapuu vahvistamaan JYPin puolustusta. Kolmivuotisessa sopimuksissa on kaksi optiovuotta seuran puolelta. 21-vuotias Tumanovs siirtyy JYPiin Mestiksen Rovaniemen Kiekosta, jota hän edusti edellisen puolentoista kauden ajan.

– Miks on isokokoinen (195cm/90kg) ja ulottuva pelaaja, jolla on hyvät lajitaidot. Hänen kykynsä pelata peliä kiinnitti meidän huomiomme. Urheilullisten ominaisuuksien pitää vielä kehittyä, jotta isojen minuuttien pelaaminen Liigassa on mahdollista. Hän on mahdollinen hissipelaaja Liigan ja Mestiksen välillä, aika näyttää, kuinka paljon peliaikaa Liigassa irtoaa, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

– Tykkään tukea hyökkäyksiä, mutta haluan pelata kovaa omassa päässä ja puolustaa hyvin. En oikeastaan edes miettinyt muita vaihtoehtoja, vaan tartuin tähän tilaisuuteen heti sen tullessa. Olisi upeaa päästä pelaamaan Liigassa seuran 100-vuotisjuhlakaudella, Tumanovs sanoo.

Tumanovs voitti RoKissa kahtena edellisenä keväänä Mestis-pronssia. Ennen tuota hän kiekkoili kotimaassaan, ja KHL otteluita Riian Dinamon paidassa kertyi 16 kappaletta. Riikalaislähtöinen puolustaja on edustanut Latvian A-maajoukkuetta neljässä ottelussa."



Itsellä on erittäin positiiviset odotukset tästä Latvian kaverista, kuten olen aiemminkin muissa ketjuissa huhujen jälkeen maininnutkin. Isokokoinen hyvin liikkuva ja kiekollisesti lahjakas, muttei liian lahjakas (JYPin kannalta) niin voi edustaa useammankin vuoden JYPiä.

Ensimmäinen kausi mennee lähtökohtaisesti rotaatiossa, sen verran vakuuttavaa puolutustusta JYP kaikkineen kokoamassa, mutta en ihmettelisi jos kampeaisi kauden edetessä itseään nokkimisjärjestyksessä ylöspäinkin.

Siks kiitos Miks, kun tulit JYPiin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varmaan osan huulilla on kysymys miks?

Kyllähän tuo aika lupaavalta tapaukselta vaikuttaa ja jos nyt jostain syystä ei lähdekään kulkemaan varmasti tuo vähintään reserviä lisää käytettäväksi ja sitten vain jätetään optiot käyttämättä. Seuran kannalta aika riskitön sopimus mutta tarpeellinen. Jos tarkoitus pelata pudotuspelejä ukkoja tarvitaan tarpeeksi.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katsotaan mihin rahkeet riittää. Urheilullisuutta lisää ja sitten katsotaan onko pysyvämpään rooliin mahdollisuuksia, joko nyt tai ensi kaudella.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miehekkään kokoinen pakki 195cm/90kg mutta pienet ovat jäähyminuutit uralla olleet. Miks pelaat pehmeästi?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miks ei kovaa mutta puhtaasti? Eikös sekin ole vaihtoehto.

Miks ei, mutta vanha sanonta menee: rapatessa roiskuu. Oikeasti kovaa pelaaville tulee väistämättä minuutteja.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Ehkä toi koko hämää? Oon käsittänyt että on kiekollisesti varma ja hyvin luisteleva pakki joka tykkää tukea hyökkäyksiä. Ei siis mikään pelkkä oman pään luuta mitä yleensä ajatellaan ton kokoisista pelaajista.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No hitto Miks ei! Sanois joku ja sanon minäkin.

Komppaan monia jo kirjoittaneita, erittäin hyvä fiilis tästä hankinnasta. Nousee isoksi osaksi runkoa vielä tulevaisuudessa. Edelleen, näkisin astetta parempana Eetu Peltolana. Siis verrokkeina ne hetket, kun herrat Liigarinkiin tulleet.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)


 
Suosikkijoukkue
JYP
No hitto Miks ei! Sanois joku ja sanon minäkin.

Komppaan monia jo kirjoittaneita, erittäin hyvä fiilis tästä hankinnasta. Nousee isoksi osaksi runkoa vielä tulevaisuudessa. Edelleen, näkisin astetta parempana Eetu Peltolana. Siis verrokkeina ne hetket, kun herrat Liigarinkiin tulleet.
Sama tällä, hyvä fiilikset kaikin puolin. Ehkä Peltolan sijaan vertaisin Ottavaiseen: iso, kiekollinen, liikkuva ja kovaotteinen.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Miks Tumanovs ei ollut kärkipelaajia Latvian U18/20-joukkueissa, mutta kuitenkin vakiokasvoja. Vähät arvokisaedustukset eivät liity pelaajan tasoon vaan selittyvät koronalla, joka perui muistaakseni 2 turnausta. Kuten ylempänä hyvin sanottiinkin niin juuri sopivan tasoinen pelaaja että saapui Suomeen P-Amerikan laadukkaiden/fyysisten sarjojen sijaan ja saattaa myös pysyä maassa kun hyppy seuraavalle tasolle (NLA/SHL/AHL) on jo aika iso.

Tumanovs oli pitkään myös Latvian MM-leirillä tänä vuonna. Hän teki kauniin maalin Sveitsiä vastaan. Kusetti oman miehensä viivapelissä valelaukauksella, vei vähän sivuun ja b-pisteen kaarelta ranneveto patjan yli. Kovat tehopisteet Mestiksessä ovat selvästi nostaneet nuorukaisen itseluottamusta, koska en muista mitään tuon suuntaista junnukisoista!
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sama tällä, hyvä fiilikset kaikin puolin. Ehkä Peltolan sijaan vertaisin Ottavaiseen: iso, kiekollinen, liikkuva ja kovaotteinen.
No joo tarkemmin ajateltuna ehkä Ottavainen sopii tuohon paremmin kyllä. Lähdin Peltolaa ja Tumanovsia miettimään ja vertailemaan päässäni jo aiemmin ihan vaan, kun molemmilla on kokoa, tulleet tänne Mestiksestä ja tehneet tehoja suunnilleen samaa luokkaa. Tumanovs toki enemmän, mutta pelejä myös enemmän.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Tumanovs teki Rovaniemellä pisteensä pitkälti tasakentällisin, ja yv-vastuu rajoittui pitkälti tuurailuihin tai satunnaisiin maskipelaajan stunttauksiin. Siitä huolimatta oli jossain vaiheessa kevättä RoKin pistepörssin kolmantena. Mitään pahaa miehestä ei pysty sanomaan, ja kaikkea hyvää hänelle toivoo. Liike oli Mestikseen loistavaa ja avasi peliä hyvin helpolla ykkösyötöllä ja ennen kaikkea jalalla, mutta mitään ei tapahtunut puolustuksesta luistamalla ja fysiikka sekä pelinluku olivat Mestikseen erinomaisia. Tuntuu pelaavan viisi vuotta ikäänsä kypsemmin. Steppi Liigaan on iso, mutta uskoisin ettei ainakaan koko kautta Keuruulla pelaa.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Miks ei, mutta vanha sanonta menee: rapatessa roiskuu. Oikeasti kovaa pelaaville tulee väistämättä minuutteja.
Menee OT:ksi, mutta ilmeisesti NHL:n aikalailla paras puolustava puolustaja Jaccob Slavin ei esimerkiksi pelaa mielestäsi siis kovaa? Jäähyminuutit viimekausilta: 8, 10, 2, 10, 18, 10 ja 12.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Päätin vertailla pakiston tulokasta ja paria lähtijää keskenään, vaikkei pelaajaprofiilit välttämättä ihan samaan laariin menekkään. Vertailussa siis Miks Tumanovs, Niko Seppälä ja Valtteri Kakkonen.

Ulkoiset ominaisuudet:
Tumanovs: 21v (s.2001), 195cm, 90kg, Left
Seppälä: 24v (s.1998), 187cm, 99kg, Left
Kakkonen: 23v (s.2000), 181cm, 80kg, Right

Ura Mestiksessä:
Tumanovs 65 peliä, 13+28=41p, 0,63ppg, +16, 26min
Seppälä 69 peliä, 5+12=17p, 0,25ppg, +2, 130 min
Kakkonen 49 peliä, 6+14=20p, 0,41ppg, -6, 32min

Numeroiden perusteella pidän Tumanovsia todella mielenkiintoisena prospektina. Pituutta ja ulottuvuutta on, mutta voimaa ja kiloja saisi kertyä vähän lisääkin, kunhan liike ei kärsi siitä liikaa.

Mestikessä ura on kulkenut paremmin kuin Seppälällä ja Kakkosella oikeastaan jokaisella mittarilla. Enemmän maaleja, enemmän pisteitä, vähemmän jäähyjä ja paremmat +/-tilastot. Toki tuon kaiken siirtäminen liigaympyröihin ei käy noin vain, joten raakileestahan tässä vielä puhutaan. Lopulta ratkaisee, miten hyvin sopeutuu liigaan.

Kakkonen ja Seppälä ovat hankkineet kokemusta pääsarjatasolla huomattavasti enemmän. Seppälällä 89 peliä Liigassa, Kakkosella 148 peliä Liigassa. Tumanovs ei pääse kovinkaan lähelle Seppälän lukemia, vaikka lasketaan yhteen kaikki pääsarjakokemus (KHL ja Latvian liiga).

Viitanen sanoi, että Tumanovs on "mahdollinen hissipelaaja Liigan ja Mestiksen välillä". JYPillä on nyt 10 puolustajasopimusta, ja sanoisin, että Tumanovs on nokkimisjärjestyksessä tällä hetkellä sijoilla 7.-8. Jos oletettavasti JYPiin vielä yksi puolustaja on tulossa lisää, niin Miks tipahtaisi yhden pykälän alemmas nokkimisjärjestyksessä. Eli lähtökohtaisesti varmaan pelaa KeuPassa, jossa on pari muutakin latvialaista rosterissa, mutta mahdollisesti jo tällä kaudella pääsisi muutamissa otteluissa näyttämään kykyjään myös Liigassa. KeuPan rosteria kun katsoo, niin Miks olisi siellä toistaiseksi ihan kärkipäässä pakeista, eli isoja minuutteja voisi olla tiedossa.

Kakkonen pelaili pääosin seiskapakkina, Seppälä taas oli välillä isossakin roolissa, sit taas seuraavassa matsissa poppareilla. Näin ollen Tumanovs varmaan havittelee jomman kumman roolia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nostellaanpa Miksin ketjua ylös, sillä mies pelaa tällä hetkellä todella hyvin.

Tumanovs on hyvin rento ja positiivinen persoona, joka näkyy myös peliotteissa. Pelaa hyvällä asenteella ja tekee jatkuvasti oikeita asioita kentällä. Pärjää myös kiekon kanssa ja osaa käyttää kokoaan hyväksi.

Parantamisen varaa on toki paljon, mutta hyvältä vaikuttaa tällä hetkellä. Toivottavasti saa loppukauden aikana peliaikaa, koska on selvästi sen ansainnut.

Jotenkin helppo ajatella, että Miksin kehitys jatkuu, koska motivaatio on kunnossa. Tästä miehestä voi olla meille paljon iloa tulevilla kausilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös